|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Wybieramy tylul kolejnej czesci watku ![]() |
|||
lato mamy już za pasem wakacje spędzimy z bobasem |
![]() ![]() ![]() ![]() |
21 | 42,86% |
lato idzie krokami dużymi, wakacje spędzimy z dziećmi naszymi |
3 | 6,12% |
Lato z nami, całe dnie na spacerkach spędzamy |
0 | 0% |
Kupki, wysypki, zabawki z Lamaze to teraz częste tematy są nasze - mamusie marcowo-kwietniowe |
9 | 18,37% |
Rany zagojone wiec mamuski szalone biegaja na spacery w najlepsze plenery |
7 | 14,29% |
Do formy wracamy, na tztów chec juz mamy a maluchy coraz mniej bolą brzuchy |
8 | 16,33% |
Pierwsze miesiace juz za nami, a nasze maluchy maja juz dobrze wymasowane brzuchy |
0 | 0% |
Krótki rękaw gołe stopy mamy i maluchy maja sw oje najdluzsze urlopy |
1 | 2,04% |
Głosujący: 49. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1651 | ||
Zakorzenienie
|
Dot.: Śliczne maluszki właśnie opuściły nasze brzuszki
Cytat:
Cytat:
śliczny jest ![]() a mój Oli dziś w nocy dokazał mamie ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#1652 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() moje dziecko wstało dziś o 9.10 ![]() ![]() niutka ja za Dady zapłaciłam 26 zł z groszami ![]() ![]() mykamy na spacerek - pogoda cudna ![]() ego ego bidulko ty ale cie wymęczyli ![]() ![]() ![]() a co się dzieje z naszą Czarnulką już tak dawno jej nie było...... Edytowane przez Castia Czas edycji: 2011-04-18 o 09:47 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1653 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
hehe no dokładnie ![]() właśnie też się zastanawiałam co z nią.... dawno się nie odzywała...może smska do niej potem napiszę... co myślicie?
![]() |
#1654 |
Zakorzenienie
|
przynajmniej będziemy wiedzieć, ze wszystko w porządku, tylko np czasu nie ma.
Ja idę dziś nareszcie zarejestrować córcię i będzie legalna ![]()
#1655 |
Zakorzenienie
|
hej dziewczyny
my dzisiaj do 10 pospałyśmy, od 20, z 3 pobudkami na mleko, ale teraz marudkujemy ![]() już nie mogę doczekać się spaceru, taka ładna pogoda jest ![]() A jutro idę pierwszy raz po ciąży na zakupy ubraniowe ![]()
#1656 |
Zakorzenienie
|
iza jak ja ci zazdroszczę
![]() ![]() ![]() ![]()
#1657 |
Wtajemniczenie
|
hej,
mój Michał już je coraz częściej. Wcześniej co 3 godz, a teraz już budzi się co 1,5 - 2 godz. Czy jak mu się uleje to mogę dalej karmić? Bo w nocy strasznie ulał i już nie go dalej karmić, ale płakał i język wystawiał i musiałam...a Wy karmicie dalej po ulaniu? Już wiem skąd miałam gorączkę...Przy szwach widzę plamki ropy:/ Przykładam rywanol i mam nadzieję, że pomoże. Wczoraj na dodatek stłukłam rtęciowy termometr ![]() ![]()
![]() |
#1658 |
Zadomowienie
|
kochane Boże wreszcie mam czas aby coś do was napisać. mam nadzieję że mnie pamiętacie
![]() zaraz opisze poród.... ---------- Dopisano o 12:17 ---------- Poprzedni post napisano o 12:16 ---------- AAAAA gratuluję wszystkim mamusiom !!!!! ale się już porodziło tych naszych dzieciaczków. Z tego co widzę mój Mateuszek na I miejscu jeżeli chodzi o wzrost ![]() ---------- Dopisano o 12:26 ---------- Poprzedni post napisano o 12:17 ---------- Jak już pisałam poród wspominam bardzo, ale to bardzo miło.... ![]() W szpitalu byłam od 21.03 z powodu małej ilości wód. 2 razy miałam wywoływany poród przez oksytocynę, ale nic nie ruszyło. Za pierwszym razem 23.03 gdy dostałam kroplówkę - nie wyszedł ani jeden skurcz. Jak lekarz zobaczył wydruk z ktg to powiedział że skurcze to ja chyba mam ale w łydkach ![]() ![]() A w sumie od samego początku pobytu w szpitalu dostawałam czopki na rozluźnienie szyjki macicy. Czop zaczął odchodzić mi 22.03 - koloru brunatnego. Wieczorem 28.03 w toalecie odszedł mi czop zabarwiony krwią - no to wracam do pokoju i zaczynam się pakować. Na co koleżanka z sali pyta co robię - a ja jej na to - że jutro będę rodziła więc się pakuję. No i mnie wyśmiała.... ![]() nie chce żeby mi się coś skasowało więc c.d zaraz... |
![]() ![]() |
![]() |
#1659 | |||
Zadomowienie
|
my już po spacerku
![]() ![]() Cytat:
ego ego dzielna z ciebie dziewczyna ![]() ![]() Cytat:
zazdroszczę ![]() ![]() u mnie w biedronce widziałam huggiesy za 31 zeta 70 parę sztuk, może u ciebie też będą ![]() właśnie co u czarnej ![]() Cytat:
o jaaaa ![]() Nadia daj się mamie tak wyspać ![]() ![]() ![]() megi pewnie że pamiętamy, czekam na cd ![]()
![]() |
#1660 |
Zadomowienie
|
29.03 o 4 nad ranem obudziłam się z bólem krzyża. Poszłam do toalety po czym się położyłam. ból zaczął powtarzać się. Patrzyłam na komórkę i zapisywałam co ile minut się powtarza. No i wyszło że co 7. O 6 nad ranem szłyśmy - ciężarne - mierzyć tętno dziecka - no to powiedziałam pielęgniarce że chyba mam skurcze co 7 min tak mniej więcej. ona mnie pyta czy stawia mi się przy tym brzuszek. ja na to że mnie boli od kręgosłupa i w zasadzie nie wiem czy to skurcze - no bo niby skąd mam wiedzieć skoro rodzę pierwszy raz - pomyślałam. W sumie to kazała mi się położyć spać. Na porannym obchodzie powiedziałam o bólu i lekarz zlecił ktg. I tu wyszło moje rozczarowanie - otóż aparat nie pokazał ani jednego skurczu.....pomyślałam że wyszłam na idiotkę - no bo niby mnie boli, ale co.........może nerki.....
Ok 11 przyjechał mąż bo miał akurat wolne i mówie mu że mi ten ból nie przechodzi - był znośny. W tym samym czasie lekarz poprosił mnie na badanie ginekologiczne. Bada mnie i nagle rzuca hasło - oooo dziś rodzimy ![]() ![]() ok godz. 14:30 podpieli mnie pod ktg aby badać tętno dziecka. poskakałam jeszcze trochę na piłce i jakoś tak czas leciał. Nie było źle chociaż czułam że ból się nasilał. Mąż bardzo mnie wspierał w tym swoim cudownym ubranku które dostał do ubrania. Wyglądał jak lekarz - ciągle się z niego śmiałam. Podawał wodę do picia, przecierał czoło mokrym ręcznikiem. ok. godz. 16:30 zaczęły się bóle parte - spokojnie dawałam radę chociaż po 17 miałam lekki kryzys. Jednak na chwilę przed 17 przyszedł mój lekarz i stwierdził humorystycznie "jeszcze pani nie urodziła?!" powtarzał mi to codziennie przez mój cały pobyt w szpitalu. oczywiście w żartach. stwierdził że idzie zrobić cesarkę i za pół godziny do mnie wraca. I wiecie co w sumie to tą cesarke miała moja koleżanka - wiedziałam o tym i to mi dało takiego powera że szok. jaj usłyszałam płacz jej dziecka to pomyslałam Boże też chce usłyszeć już płacz mojego skarba. Lekarz wrócił, nacieli krocze - co wcale mnie bolało - poprarłam kilka razy i Mateuszek pojawił się na świecie. Ślicznie płakał - a my razem z nim. powtarzałam w kółko trzymając go w ramionach że to niesamowite. potem mąż poszedł z małym do kącika malucha gdzie nasz synuś był badany, mierzony, ważony a mnie przygotowano do szycia. mąż wrócił do mnie, małego zabrali na oddział położniczy no i lekarz mnie zszył ciągle żartując. na prawdę takiej atmosfery sobie nie wyobrażałam. przez cały poród leciała sobie muzyczka, położna mimo opieki w czasie porodu dawała nam też takie chwile intymności. Jestem bardzo ale to bardzo zadowolona z całego przebiegu porodu, pobytu w szpitalu. Mam nadzieję że gdy tylko w przyszłości znów będzie mi dane zostać mamą - to urodzę w równie przyjaznej atmosferze - w sumie to miano "szpital przyjazny dziecku" jak najbardziej należy się tej placówce. |
![]() ![]() |
![]() |
#1661 |
Zakorzenienie
|
Megi2015 aby każda kobieta miała taki poród
![]() ![]() a my też po spacerku ![]() ![]() ![]()
#1662 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 13:41 ---------- Poprzedni post napisano o 13:37 ---------- Cytat:
![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1663 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1664 |
Zadomowienie
|
Eirene a czym dokarmiasz małego ????
....bo ja ściągam swój pokarm, ze względu na poranione brodawki - mały je tak zachłannie że mam mam popękane brodawki. a ściągam tak 60 ml ręcznym laktatorem ale nie wiem czy to nie za mało jak na jedna porcję dla małego. ile wasze maleństwo je ???? |
![]() ![]() |
![]() |
#1665 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
bo ja mam medele i jest do bani nic nie sciaga prawie siedze pol godziny i ledwie 50 ml z i to z obu piersi sciagnie ![]() zastanawiam sie na jakims recznym ale...
![]() ![]() |
![]() |
#1666 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() mi lekarka powiedziala że w tym wieku do 1 miesiąca dziecko tak koło 60 to już powinno zjeść. a na popękane brodawki najlepsze własne mleko ![]() ![]() no i niestety drastyczne - przystawiać jak najczesciej zeby sie zahartowały u mnie to pomogło ![]()
![]() |
#1667 |
Zadomowienie
|
megi opis porodu super
![]()
#1668 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
a nawał pokarmu przezyłam w szpitalu - leciało ze mnie ciurkiem....teraz lecze brodawki własnym mlekiem i maścią purelan z medeli. polecam ---------- Dopisano o 15:24 ---------- Poprzedni post napisano o 15:23 ---------- Eirene a jakie mm dajecie??? polecone przed pediatrę jakiegoś czy jak....bo my na wizytę dopiero się wybieramy i muszę o to zapytać bo nie wiem czy mały dobrze przybiera na wadze |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1669 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
no ja ściągam tak jak mały śpi np 2 godziny od karmienia... może to faktycznie wina laktatora ale dziewczyny tu polecały... może na mnie nie działa ![]() a mm dajemy nan pro 1 pytaliśmy pediatre powiedziała że może być skoro podpasowało małemu to nie widzi potrzeby zmieniać i skoro widzimy że mały nie dojada to dokarmiać. my póki co butlę dziennie dajemy na noc. potem tylko cyc czasem jak jest marudny w dzień nie chce cyca jesc to tez butla ale to 2 razy tylko tak bylo.
![]() |
#1670 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
mleko kilka razy leci ciurkim potem pare kropel a potem długo nic i tak w kolko przez pol godiny sciagam 50 ml i to z obu piersi Cytat:
![]() ![]() |
![]() |
#1671 | |||
Zakorzenienie
|
Moj TZ jest pierwszy dzien w pracy i jak narazie zyjemy, ale tesknimyyyyyyyyyyyyy barrrrrrrrrrrrrrrdzo
![]() Cytat:
![]() Teraz probuje ja uspic, ale w lozeckzu, a nie na rekach wiec placze od pol godziny ![]() W nocy metoda zasypiania podzialala, ale teraz srednio;p. Cytat:
Cytat:
Moja mala je tak 80-120ml, ale np godzine temu zjadla120ml i teraz dorobilam jej 30 ml bo jest marudna. Spakowalam ja do spiworka i mam nadzieje, ze zasnie... Czekam na TZta jak na zbawienie;p
![]() |
#1672 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1673 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() no u nas mąż został ochrzczony kupką, a ja kupka i sikami ![]() ![]() Cytat:
a odbijasz go? ja odbijam w trakcie karmienia ( robie przerwe) i raczej rzadko sie mojej ulewa, najczesciej własnie wtedy jak jej zapomne odbic w trakcie karmienia, albo tak ssie, ze mi jej żal przerywac, no ale potem mam za to karę Cytat:
Tak wiec powiem wam jak mnie sie sciaga i ile jednorazowo. To normalne, że leci tylko kilka minut, jak przestaje leciec, to trzeba zmienic pierś, a w ogóle to tutaj wam wkleje zasady odciagania, to jest kombinacja artykułów z netu, zrobiłam ja na własny uzytek " Muszę mieć laktator czy mogę odciągać ręcznie Wszystko zależy od tego, jak często chcesz odciągać mleko. Jeśli myślisz, że zdarzy ci się to raptem kilka razy, naucz się ręcznego odciągania. To nie takie trudne! Jeżeli chcesz mieć sporo mleka (żeby maluszkowi wystarczyło na jedną porcję, czyli około 120–150 ml), zabierz się za odciąganie mniej więcej dwie godziny po ostatnim karmieniu. Włącz muzykę, którą lubisz, przygotuj czysty, wyparzony pojemnik, umyj ręce, usiądź, weź głęboki oddech i wyobraź sobie coś bardzo miłego. Dobrze, jeśli dziecko jest blisko ciebie, np. śpi. Delikatnie, głaszczącymi ruchami rozmasuj pierś – od zewnątrz w stronę brodawki. Nie ściskaj, nie ugniataj, nie pociągaj piersi. Palcem wskazującym i kciukiem uchwyć ją w odległości około 1,5 cm od brodawki i naciskaj. Mleko wkrótce zacznie wypływać. Przesuwaj palce dookoła, delikatnie ją uciskając. A co, jeśli na początku wypływa tylko kilka kropelek? Nie denerwuj się, odciągaj dalej. Zobaczysz, zaraz go będzie sporo! Po kilku minutach pokarm przestanie wypływać. Zacznij wtedy odciągać z drugiej piersi. Te same zasady stosuje sie przy laktatorze elektrycznym. Czas przechowywania pokarmu dla zdrowych, donoszonych dzieci Miejsce przechowywania Temperatura Czas przechowywania W pomieszczeniu (pokój, kuchnia itp.) 16°C do 24 godzin 21°C do 10 godzin 27°C 6-8 godzin W torbie chłodniczej z wkładami chłodzącymi od 15°C do -4°C 24 godziny W lodówce od 3°C do 5 °C 3-5 dni W zamrażalniku lodówki od -10°C do -15 °C 2 tygodnie W zamrażarce -18°C 3-6 miesięcy -20 °C 1 rok Wiem, jak zamrozić pokarm, ale w jaki sposób powinnam go rozmrozić? Najlepiej rozmrażać pokarm, wkładając opakowanie do kąpieli wodnej (woda nie powinna być gorąca, raczej ciepła) lub do podgrzewacza. Ale jeśli okoliczności tego wymagają, na przykład porcja jest duża i wiadomo, że dziecko jej nie zje na jeden raz, można najpierw przełożyć pojemnik z mlekiem do lodówki, a kiedy się rozmrozi, podzielić i dopiero wtedy podgrzewać, po kolei, wedle potrzeb. Moja córeczka ma sześć tygodni. Chciałabym odciągnąć pokarm i wyjść z domu, zostawiając ją z mężem. Nie wiem, czy mała od razu zje wszystko z butelki, bo nigdy dotąd z niej nie piła. Jeśli trochę mleka zostanie, to czy można je jeszcze raz podgrzać? Boję się też, że jeśli dziecko spróbuje picia z butelki, to później mogą się pojawić problemy ze ssaniem piersi. Raz podgrzanego mleka nie należy chłodzić i podgrzewać ponownie. Jeżeli chce Pani wyjść, to kwestię karmienia można rozwiązać na dwa sposoby. Sposób pierwszy - odciąga się wcześniej mleko i chłodzi je w lodówce. Radzę schładzać niewielkie porcje (dla niemowlęcia w tym wieku np. po 50 ml). Tata podgrzewa mleko, podaje dziecku, a to, co zostanie w butelce, wylewa. Jeśli dziecko jest nadal głodne, podgrzewa drugą porcję itd. Sposób drugi - mama odciąga mleko tuż przed wyjściem, mleko stoi w temperaturze pokojowej i tata karmi nim w miarę potrzeb. Oba sposoby są dobre. To, na co się Pani zdecyduje, zależy od ilości pokarmu, apetytu dziecka, umiejętności odciągania itp. Nie da się z góry przewidzieć, czy podanie butelki (smoczka) zaburzy u dziecka odruch ssania piersi. To bardzo indywidualna sprawa. Proszę pamiętać, że nawet tak małe dziecko nie musi być koniecznie dokarmiane butelką. Mleko można mu podać kroplomierzem, łyżeczką lub strzykawką. Dziecko należy trzymać na ręku z głową wyżej niż nogi i podawać mu mleko powolutku, po kilka, kilkanaście kropli, żeby zdążyło je przełknąć i się nie zadławiło. A jeśli podczas Pani trzy- czy czterogodzinnej nieobecności córeczka nie zje za dużo, to też nic się nie stanie. Odbije to sobie po Pani powrocie do domu. Tak czy inaczej, jeśli mąż chce zostać z dzieckiem w domu, warto to wykorzystać. Za parę dni mam wyjść z domu na dłużej i chciałabym przedtem odciągnąć pokarm, żeby tata nakarmił synka. Co z tym mlekiem zrobić? Proszę o instrukcje. Jeśli odciągnie Pani mleko niedługo przed wyjściem, można je zostawić w temperaturze pokojowej (podgrzewanie przed podaniem nie jest niezbędne). Jeśli jednak chce Pani odciągnąć mleko np. poprzedniego dnia, to trzeba je wstawić do lodówki i przed podaniem podgrzać do temperatury ciała. Jeśli zamierza Pani wychodzić częściej, radzę odciągać pokarm regularnie, bo jeżeli odciąga się sporadycznie, to zazwyczaj "zdobywa się" za mało pokarmu na jedno karmienie. Można zlać pokarm z kilku odciągnięć do jednej butelki. Trzeba tylko pamiętać, że nie powinno się dolewać nowego, ciepłego mleka do zimnego, tylko najpierw schłodzić nową porcję, a potem dolać ją do poprzednio schłodzonej. Odciągnięte mleko najlepiej przechowywać w specjalnych pojemnikach do przechowywania żywności. Odciągając regularnie, można zgromadzić większy zapas i zamrozić mleko. Najlepiej mrozić porcje różnych rozmiarów, aby w przyszłości nie rozmrażać niepotrzebnie dużej porcji. Raz rozmrożonej i podgrzanej porcji nie można ponownie podgrzewać. Warto wiedzieć,że mleka kobiecego nie należy gotować. W temperaturze -18°C można przechowywać mleko nawet przez pół roku. Jak powinnaś przechować pokarm?
Jak podgrzewać zamrożony pokarm?
Co może cię zdziwić?
Czas przechowywania pokarmu różni się w przypadku dzieci donoszonych i zdrowych, a wcześniaków i dzieci chorych. mozna to wkleic na pierwsza stronę odchowalni , zeby było w razie czego
Trójkowa mama ![]() ![]() 13.08.2009 : 3mm,14.09 : 2,5 cm,13.10 : 3,5 cm14.11 : 5 cm,14.12: 6 cm,15.01.2010: 8 cm, 21.12.2010: 20cm ( podcinane troszkę kilka razy) 31.12.2014 : 54cm ![]() ![]() zapuszczam grzywkę 31.12.2014: 21cm. Edytowane przez niutka1 Czas edycji: 2011-04-18 o 15:16 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1674 | |
Zadomowienie
|
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1675 |
Zadomowienie
|
Zaczne od dobrych wiesci
12.13 Tu Aguchaw1 podwedzilam busa, skurcze co 5min, boli jak cholera, jade do szpitala. 13,12 Zostawili mnie, jest 6cm i ogolnie lekarz powiedzial, ze polowa juz za mna. Trzymajcie kciuki. 14.25 przyszedl na swiat nasz Synek Szymus- jest cudowny! 56cm i 3330g, polozne mowia, ze jestem szczesciara, bo poszlo blyskawicznie, bol nie samowity, ale juz nie pamietam. Trzymam kciuki za pozostale mamy! Aguchaw buziaki dla Was ![]() Ide nadrabiac forum ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1676 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Niutka tą medelę polecają więc na pewno ci się uda ładnie ściągnąć... ja już nie wiem w sumie mały mój się najada chyba skoro śpi te 2-3 godziny... dziś po cycu i spacerku to 4 spał i gdybym go nie obudziła jeszcze by spał... więc chyba najedzony... ciągnie te 10-15 minut tak intensywnie tego cyca więc myślę że się najada a ten laktator po prostu mniej mi ściąga... tylko że ja to max pół godziny mogę ściągać bo nie mam kiedy... bo jak karmię to karmię a jak kończę to za 2 godziny dopiero mogłabym ściągać a po 2 godzinach to czasem mały już się budzi... więc raz dziennie się zdarza że mogę ściągnąć no i to 50ml... słabo bardzo.. Aguchaw szybko ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
Nasze serca przestukują się ze sobą moje głośniej, twoje dobitniej... ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Edytowane przez Eirene1987 Czas edycji: 2011-04-18 o 15:42 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1677 |
Zakorzenienie
|
To chyba najwyższy czas na opis mojego porodu
![]() Byłam już po terminie i lekarka zdecydowała, że ze względu na hypotrofię nie będzie czekać tylko wywołujemy poród. W poniedziałek 04.04 pełna nadziei poszłam na porodówkę. Tak bardzo chciałam mieć już Agniesię obok siebie! Niestety po 5 godzinach wróciłam na oddział nadal bez niej. Skurcze owszem były, ale zbyt małe, żeby wywołać poród. Kolejną próbę wywołania miałam w środę. Tym razem skurcze były jeszcze mniejsze niż poprzednio. Po odłączeniu kroplówki po ok 10 min nie było już żadnych. W tej sytuacji zaplanowana mnie na piątek na cięcie. Musiałam wykorzystać okazję i najeść się pierogów ze skwarkami ![]() ![]() ![]() A oto i ona ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1678 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
No ta medele, to własnie ja polecałam, bo miałam juz przy pierwszym i drugim dziecku i sie sprawdziła, ale tamta sie juz zepsuła, teraz mam znów medelę ten sam model i ściagam pierwszy raz przy moim trzecim dziecku. no więc- juz ściagnęłam, moge napisac, co i jak: prawa pierś ściagałam równo 6 minut- 100 ml , po tym czasie leciało juz tylko samo bardzo tłuste i malutko lewa pierś 6 minut - 30 ml i juz prawie nic nie leciało ale z lewej karmiłam małą ostatnio czyli razem mam 130 ml za jednym ściaganiem- 12 minut łącznie tak to wygląda u mnie a teraz mała sie obudziła głodna, ciekawe czy coś jeszcze wydoi ![]() ---------- Dopisano o 17:00 ---------- Poprzedni post napisano o 16:52 ---------- Cytat:
pisze jedna wcdodatku lewa reka, mala ssie prawego cyca, nie zlosci sie wiec chyba spoko tam jej leci
Trójkowa mama ![]() ![]() 13.08.2009 : 3mm,14.09 : 2,5 cm,13.10 : 3,5 cm14.11 : 5 cm,14.12: 6 cm,15.01.2010: 8 cm, 21.12.2010: 20cm ( podcinane troszkę kilka razy) 31.12.2014 : 54cm ![]() ![]() zapuszczam grzywkę 31.12.2014: 21cm. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1679 |
Zakorzenienie
|
Myślałam, ze megapozno rejestruje, bo się powinno do 14 dni po urodzeniu, ale przy mnie się zapisywała babka, która rodziła 8 marca, wiec nie tak źle
![]() w drodze powrotnej poszłam na szybkie zakupy ciuchowe, bo nie ma co na tyłek włożyć, a w przedciazowe dżinsy to jeszcze nie wejdę, o nie ![]() co do spania, to od kilku dni wstajemy sobie miedzy 10 a 12 w południe ![]() eirene- tajka karmi tylko mm niutka- jaka ilość ![]() glodomorek- śliczna Agnieszka ![]() aguchaw-szybki poród, zazdraszczam megi-dzieki za opis porodu
#1680 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
dizs bylismy na wazeniu to przez ten tydzien utyl 480g wiec bardzo duzo ale co z tego jak nie tylko na moim mleku a ja wicie caly czas chce tylk na swoim byc .... ![]() o Niutka dzieki wlasnie o to mi chodzilo - choc malo pocieszajace przy moich 40ml po 30min Cytat:
![]() a dziewczyny po dizsiejszym spacerku strasznie zaczelo mnie znow spojenie lonowe bolec tak jak sie rozchodizlo w trakcie ciazy tak samo teraz a jak malego nosze to bardzo doskwiera mialyscie tak? Edytowane przez kasiapruszkow Czas edycji: 2011-04-18 o 16:20 |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:32.