|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Na kolejny tytuł nowego wątku wybieram: | |||
Tu na pewno nam się uda, nie zrobimy z siebie czuba! |
![]() ![]() ![]() ![]() |
12 | 19,35% |
Tu nas boli, tam nas gniecie już chcę Ciebie dzidziusiu na świecie |
2 | 3,23% |
Czarne włoski? Łysa głowa? Pełna sala porodowa. |
0 | 0% |
Kwiecień plecień, bo przeplata - ta w dwupaku, ta - dzieciata. |
27 | 43,55% |
Już minęła połowa miesiąca, a my jeszcze nie mamy żadnego brzdąca |
0 | 0% |
Atmosfera jest gorąca, każda chce mieć już swego brzdąca. |
3 | 4,84% |
Tutaj ciągnie, a tam boli - rozpakowujemy się powoli. |
3 | 4,84% |
Pierwszy dzidziuś już jest z nami, niedługo wszystkie będziemy matkami. |
1 | 1,61% |
Torby pakujemy, ścielimy łóżeczko-jeszcze chwila synku... moment córeczko... |
14 | 22,58% |
Głosujący: 62. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4561 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Osiem części już za nami w tej będziemy mamusiami! Mamy majowo-czerwcowe 2011!
Cytat:
a tak to do konca tygodnia moze neta nie miec bo remont robia ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4562 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Osiem części już za nami w tej będziemy mamusiami! Mamy majowo-czerwcowe 2011!
Hej, dzisiaj u mnie prawie 20 stopni i gorąco na maksa
![]() Mam nastrój do d... bo u bliskich przyjaciół są poważne kłopoty i raczej nikt nie może pomóc. Na dodatek jak zobaczyłam się dzisiaj w wystawach sklepowych to załamałam ręce, wielki tyłek, nogi i w ogóle ehhh ![]() Widzę, że nadal czekamy na radosne wieści. Najwidoczniej dzieciaczkom jest dobrze w brzuchach i nie spieszno im wychodzić ![]() Gusia ![]()
#4563 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Pierwsza nie muszę być ![]() ![]() No właśnie o to cały czas chodziło, ze była malutka. ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4564 | |
Moderatoreska
|
Cytat:
![]() ![]() Kolejny dzieciaczek gotowy do wyjścia ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4565 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
pieknie jest ![]() a czemu o to chodzilo, by byla malutka? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4566 |
Rozeznanie
|
Witam dziewczyny!
U mnie dzisiaj od rana awarie. Ja tu wstałam ciekawa, czy kwiatecek już urodziła, włączam komputer, a tu nie ma internetu, to sobie myślę - pooglądam tv, ale okazało się, że nie ma kablówki. Postanowiłam więc poczytać sobie książkę "Mamo tato co ty na to?", ale jakoś mnie znudziła i zasnęłam, obudziłam się po godzinie, chciałam włączyć komputer, żeby sprawdzić, czy powróciła łączność ze światem, ale okazało się, że nie ma prądu ![]() ![]() Zadzwoniłam wściekła do męża, a on się tylko zaśmiał, że zapomniał mi powiedzieć, że rano wieszali kartkę na korytarzu, że do 15-ej nie będzie prądu. Myślałam, że go skopie ![]() ![]() Na pierwszej stronie zmian nie widzę, więc wnioskuje, że Alanka jeszcze nie ma po drugiej stronie brzuszka. No cóż, biorę się za nadrabianie, co się tu wydarzyło od rana ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4567 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#4568 |
Zakorzenienie
|
u mnie tylko z odbytu
ide sie szykowac i na 17,40 jade na ktg i wizytke |
![]() ![]() |
![]() |
#4569 |
Zakorzenienie
|
Wlasnie odpisalam i wcielo mi posta..grr!
no coz jeszcze raz ![]() wiec wrocilismy! chyba z 10 kilometrow na piechotke zrobilismy, ale juz ledwie szlam z powrotem, spojenie lonowe tak mnei boli, ze nawet jak leze teraz to pulsuje, masakra! przegielam chodzic nie moge, ale wiadomo tu zakupy tu kawka tu pojdziemy tu to tam ![]() ![]() a pogoda cuuudna latooo!! szokujace temperatury doslownie ![]() kupilam zosience kilka czapeczek na lato ![]() ![]() na pocieszenie powiem, ze kupilam sobie ciuszki tez ![]() ![]() ![]() ![]() wklejam zdjecia brzuszka, widac moj nowy komplecik hihihi ![]() ![]() a tak w ogole to lato w pelni masakram, ukrop a smiesznie sie czujemy bo drzewa jeszcze kompletnie bez lisci i ledwie paczki wypuszczaja a my tu na letniaka paradujemy ![]() a teraz odpisuje bo najpierw staralam sie doczytac ![]() Paulizia mnei Rennie tez nie pomoglo, ogolnie nic mi nie pomaga, wiec zaczelam sie po prostu przyzwyczajac do niej, ale na pocieszenie podobno po porodzie przechodzi jak reka odjal ![]() a filmik cuuudny! nawet moj TZ ogladal jak zaczarowany ![]() Dziewczonka mnie tez w nocy mecza skurczybyki, ale ja to przyjmuje za cos normalnego wiec na razie sie nie martwie ![]() a jak samopoczucie? Siasku ty masz lenia? zasluzylas, troche ostatnio przezylas jednak co? ja mam dzis totalnie odwrotnie ![]() ![]() moria44 dokladnie, trzeba czekac na porod, przyjdzie jak przyjdzie ![]() ![]() ![]() a ty juz wielkie odliczanie ![]() a co do rocznicy, popieram MIMBI, zamowcie sobie romantyczna kolacje, bo pewnie dluzsze wyprawy z tygodniowa Iguska nie wchodza w gre ![]() ![]() matall fajnie, ze twoj TZ tak ladnie dogadal sie z siostrami w szpitalu ![]() ![]() Kwiatecku biedny ale sie nameczysz ![]() eweska mam nadzieje kochana, ze w szpitalu podejma szybka decyzje, bo ptrzeciez bez sensu zebys trwala w takim zawieszeniu, szczegolniem, ze twoj TZ daleko i nei wie czy przyjechac... trzymam kciuki ![]() Camomileeee cuudny pokoik!! sliczny naprawde taki mega w moim stylu, cudenko! normalnie twoja ksiezniczka bedzie miala pieknie ![]() Daisy ogladalam nie to wesele, ogladalam to o weselu na wsi z Tamara Arciuch przygnebiajace o polskiej rzeczywistosci w malych miasteczkach.. co do szpitala to moze oddaali nowe porodowki, ja nie wiem nie widzialam, ja bylam tam w kwietniu zeszlego roku bo moj gin mnie skierowal bo mialam dalej resztki po poronieniu i zakazenie , ale naprawde wspominam to jako traume, moze teraz jest lepiej, nie bierz mnie pod uwage, bo tam bylam raz w zyciu, ale naprawde modlilam sie zeby nigdy przenigdy tam juz nie wrocic. podoba ci sie u nas? to przylatuj ![]() ![]() mary ty tylko 12 na plusie... zaplacze sie chyba... tez tak chce...ja juz 16...dzis rano sie wazylam ;(( ale ale spodnie kupione wiec chociaz mam sie w co zmiescic po porodzie ![]() gratuluje udanej wizyty ![]() ![]() no odpisalam, teraz wstawiam zdjecie i ide.....grillowac ![]() wiadomo takie slonko na tarasie ![]() dzisiaj lososiek z grilla ![]() 37 t 1d forum.jpg |
![]() ![]() |
![]() |
#4570 |
Zadomowienie
|
Hej Brzuchatki
![]() ![]() ![]() Wchodzę na wątek, widze sonde i aż się przeraziłam, że już dziewiąta część!! Ale czas leci.. Nie dawno przecież otwarcie nowego wąteku świętowałyśmy ![]() ![]() Lecę nadrabiać.. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4571 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#4572 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Bo 9 to się już kończy ![]() A my nadal same dwupaki ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4573 |
Rozeznanie
|
i Anula- śliczny masz brzuszek
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4574 |
Zadomowienie
|
Hej Wam. Widzę że mój tytuł zajmuje zaszczytne 3 miejsce
![]() ![]() Moria nie mogę się doczekać Twojego maluszka, koniecznie nam tu zdjęcie zammesuj ![]() Camommile piękny pokoik, podobają mi się jasne mebelki, chociaż sama swoje mam kremowo-venge ![]() agus rozpakowuj się na litość boską ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4575 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Od rana na "wygnianiu" leżę na leżaku, kiełbaskę z grila wciągnęłam ![]() ![]() A najważniejsze, że...... NIE MA BIAŁKA W MOCZU!!! ![]() ![]() Ale u nas jeszcze takiego lata nie ma ![]() ![]() Bassienko super, że na wizycie wszystko dobrze ![]() Cammomile pokoik śliczny ![]() ![]() ![]() Ewesko denerwujące jest naprawdę to trzymanie Cie w niepewności, rozumiałabym jeżeli maluszki byłby niedonoszone, ale teraz - na co oni czekają? Moria naprawdę ciężko mi podsunac Ci jakis pomysł z rocznica ślubu, bo bedziesz tylko tydzień po porodzie. Jedyne co wchodzi w grę to chyba tylko przyjemny wieczór we dwoje (tzn. troje ![]() ![]() Aaaaa i podbijam pytanie - czy wymaz na paciorkowce jest tylko z pochwy czy z odbytu również?? Czeka mnie ta przyjemnosc w środę ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4576 |
Wtajemniczenie
|
hej lasencje
![]() u nas dziś również przepiękna pogoda i z TŻ siedzieliśmy na balkonie, jak takie dziadki, wygrzewaliśmy się na słońcu po obiedzie ![]() ![]() ja również miałam dziś wizytę i cieszę się, że tak jak u mnie jest w porządku, tak i u was ![]() przez 18dni przytyłam tylko kilogram ![]() ![]() w końcu zawiesiliśmy Marcelkowi firanki z Kubusia Puchatka w pokoju, ślicznie to wygląda. co do nazwy obecnej części, to powiem tak: nie głosowałam w sondzie, bo się spóźniłam, ale zdziwiłam się, że tak się pospieszyłyście z tymi mamusiami ![]() Kwiatecek jeszcze nas trzyma w niepewności, a raczej Alanek ![]() Mary 12 kilo to jest pikuś !!!!!!!!!!!!!!!!!!!! proszę mi tu nie lamentować ![]() Ewesko trzymam kciuki za szybkie cc, co by nie trzymali Cię bez sensu przez święta Anula jejjj u was naprawdę ciepło ! ładny brzuszek Cammomile pokoik cudowny ! Bassienka ale super, jakbyś w tym tygodniu urodziła ![]() Moria z tą rocznicą to ciężko mi coś wymyślić, bo wydaje mi się, że nie będzie czasu na takie rzeczy, jak noworodek będzie w domu. ale mam nadzieję, że mylę się i dacie radę spędzić choć spokojny wieczór przy winku (pokarm odciągniesz ![]()
![]() Marcelek 30.05.2011 Edytowane przez the_sania Czas edycji: 2011-04-18 o 16:21 |
![]() ![]() |
![]() |
#4577 |
Wtajemniczenie
|
Ja będę miała pobierany w czwartek, z pochwy i odbytu.
|
![]() ![]() |
![]() |
#4578 |
Rozeznanie
|
heeej
u mnie dzis cuuuudna pogoda ![]() ![]() ![]() ![]() spadkałam kolezanke z podstawówki urodziła 4tyg temu synka (malusi) w 37tc 2.5kg i 52cm a teraz po tych4 tyg ma juz 3.5kg rośnie chłopak jak na drozdzach rodziła 2h ![]() Porod wspamina miło ,nie nastraszyła mnie jak inne
#4579 |
Zakorzenienie
|
Dziewczonka U mnie z pochwy i odbytu gin pobierał.
Wstawiam nowe zdjęcia brzucha. Pewnie nic się nie zmieniło, więc dla urozmaicenia wrzucę pierwsze zdjęcie, które dodałam na forum i to sprzed tygodnia. Mam wrażenie, że mi się obniżył brzuch, ale po zdjęciach nie widać... Chociaż może? ![]() ![]() 1. 21 tc 2. 35 tc (skończone) 3. i 4. z dzisiaj (35tc i 7dc)* *tc liczone wg @, bo wg gina i usg to już 37,7 ![]()
![]() |
#4580 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 17:28 ---------- Poprzedni post napisano o 17:25 ---------- Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4581 |
Wtajemniczenie
|
No to 2:1 że z odbytu też pobierze
![]() Matall moim zdaniem brzuszek wysoko ![]() ![]()
![]() |
#4582 |
Wtajemniczenie
|
Matall idzie trochę w dół. bardzo nieznacznie, ale jest ciu niżej, niż na drugiej no i pierwszej
![]() ej wymaz z odbytu ?! ![]()
![]() |
#4583 |
Rozeznanie
|
wczoraj kupiłam małemu reczniczek w lidlu, i ogladałam te staniki do karmiania,ale faktycznie wstretne sa,takie sztuczne
i byłąm w netto ,tam kupiłam cudne(pierwsze) butki dla Stasia( bo na 99% bedzie tak miał na imie) a tego wymazu tez jeszcze nie miałam jak spotykam kolezanki w miescie,to kazdy z wilelkimi oczami mowi TO TY JESZCZE SIE TOCZYSZ?????? swinie nie?? ![]() zmierzyłam sie w brzuchu i mam 124cm ![]()
![]() |
#4584 |
Zakorzenienie
|
Slonka moje zaraz Was nadrobie ale wpadłam na chwilke spytac - nie wiecie czy mozna stoperan przy biegunce.. albo co mozna?
bo mi zaraz gabrycha wyleci druga strona... leje sie ze mnie ![]() i znow lece qWa
#4585 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Super, że po wizytce wszystko dobrze ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4586 |
Wtajemniczenie
|
Daisy wydaje mi się, że w TAKIEJ sytuacji gorzej nie wziąć, niż wziąć. a mała już jest duża i nie powinno jej to zaszkodzić
![]() |
#4587 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4588 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() zaraz pyknę fotę
![]() ![]() |
![]() |
#4589 |
Rozeznanie
|
gorzka czekolada
kisiel na sucho mąka ziem z woda rozrobiona tabletek nie brałam w ciąży chyba ze masz wegiel ![]() a co zjadłaś????
#4590 |
Zadomowienie
|
Eweska jeku.. tak właśnie o tobie myślałam.. co i jak.. a tu proszę!
A meżuś rzeczywiście niezły w przepowiedniach musi być ![]() ![]() Kwiatecek bidulka ciagle w oczekiwaniu.. Ciekawe co na KTG.. no i kiedy te "porządne" skurcze przyjdą?! Moria ale u Ciebie już bliziutko.. ale wam dobrzeee! Też tak chcemm.. a boisz się troszkę? czy totalny spokój? Bassienka ![]() Aga.M widzę, że tobie też emocje mega się udzielają hehe Mam tak samo i prawie, że czuję dreszcze włączając kompa hehe Ciekawe czy tylko przy pierwszym dzidziusiu tak.. czy za każdym razem będziemy tak przeżywać.. Camomile ale ładnie u Nadii ![]() Mary zamień się kilogramami!! 12 kg?? Jajć! ale Ci zazdroszczę laseczko ![]() Paulizia ale filmik ![]() ![]() Siasiu ty nic nie rób, tylko odpoczywaj!!! Matall dziewiata, dziewiata!! Zbydynienie heh Zresztą z matematyka zawsze na bakier byłam ![]() Catia88 kciukaski dla Ciebie i syneczka na jutro ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:12.