Dzieciaczki w brzuszku nasze kochane, my chcemy już być kopane IX-X 2011 - Strona 67 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Najlepszy tytuł do kolejnej części naszego wątku to:
Maj idzie słonko świeci, w brzuszku zdrowo rosną nasze dzieci! 5 8,77%
W połowie drogi jesteśmy, a nasze brzuszki wyskakują jak grzybki po deszczu 0 0%
Będą z nas fajne mamy, bo wciąż frytkami się zajadamy 1 1,75%
Na talerzu wciąż fryteczki, takie z nas mamusiowe kuchareczki 0 0%
inęły mdłości, są już kopniaczki - ciągle czekamy na Was dzieciaczki 25 43,86%
Nasze brzuszki rozwijają się jak wiosenne kwiatuszki- mamuśki IX-X 1 1,75%
Puk-puk- kto tam? Już nie anonimowy hipopotam- mamuśki IX-X 6 10,53%
Brzuszek tu, brzuszek tam- wątek wrześniowo- październikowych mam 19 33,33%
Głosujący: 57. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-04-18, 16:09   #1981
cotynato
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to cotynato
Dot.: Dzieciaczki w brzuszku nasze kochane, my chcemy już być kopane IX-X 2011

Kolejny synuś super

Wymianka.
cotynato jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-18, 16:18   #1982
aa2
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agnyska81 Pokaż wiadomość
Bardzo dobre wiadomości
A ten teraz lekarz to na NFZ?

Pieczeń gotowa Wygląda świetnie, pachnie jeszcze lepiej, szkoda tylko, że zapomniałam dodać cebulę i musztardę No ale jak na pierwszy raz to poszło mi sprawnie
Wieczorem narobię wieeeelki gar sałatki jarzynowej, bo wczoraj tak mi się zachciało, że nie mogłam za długo czekać i mąż dziś kupił jarzyny na nią. Jutro będzie boski obiad - sałatka jarzynowa i ta pieczeń na zimno, już się nie mogę doczekać

A teraz idę na małą kawkę do ogrodu

kochana nie na nfz, testowałam lekarzy w placówkach gdzie mogę chodzić na dodatkowa opieke medyczna którą mam z pracy medicover, powiem ci ze ten lekarz jest w miare normalny,pierwszy który interesuje sie moim samopoczuciem itd, wszystko mierzy sparwdza , trafienie na dobrego lekarza to teraz cud , a ten wydaje sie w miare ok
aa2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-18, 16:24   #1983
BordAna
Zadomowienie

aa2: mmmm...weź nic nie pisz o sałatce jarzynowej...
ja mam na nia ochotę chyba od tygodnia.. czekam już na te święta bo ją zrobię wkońcu może w czw lub pt nawet mniaaam...

---------- Dopisano o 17:24 ---------- Poprzedni post napisano o 17:22 ----------

kurczę... jaka gafa
Pisałam do agnyski a nie aa2
jeenyy..co się ze mną dzieje
BordAna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-18, 16:27   #1984
aa2
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez BordAna Pokaż wiadomość
aa2: mmmm...weź nic nie pisz o sałatce jarzynowej...
ja mam na nia ochotę chyba od tygodnia.. czekam już na te święta bo ją zrobię wkońcu może w czw lub pt nawet mniaaam...

---------- Dopisano o 17:24 ---------- Poprzedni post napisano o 17:22 ----------

kurczę... jaka gafa
Pisałam do agnyski a nie aa2
jeenyy..co się ze mną dzieje

a już myslałam ze mi w myslach czytasz bo własnie miałam napisać ze byłam wczoraj na urodzinach i sobie pyszności pojadałam i ze była sałatka jarzynowa ale dla mnie źle doprawiona i dobrzeze w swieta bede robić taką moja dobrze zrobioną jakaś telepatia czy co
Stary 2011-04-18, 16:36   #1985
MalgosiaM8
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez spa82 Pokaż wiadomość
Za wizytę Co do męża hmm no cóż oni jednak nie myslą. Mi też nie raz małż zrobił swoim zachowaniem przykrość a on oczywiście kompletnie nie zdawał sobie z tego sprawy że robi coś nie tak. Nawet w rezultacie tak czesto wszystko przekręca odkręca i nakręca że wychodzi że to wszystko to przeze mnie i wychodze na jakąś nienormalną zołzę. Nie mówię że oczekuję od niego w tym momencie jakiegoś eygórowanego traktowania ale czasem mam wrażenie jakby dla niego ta ciąża nie była niczym nadzwyczajnym...ale on chyba należy do tego typu że jak nie dotknie i nie zobaczy to nie uwierzy
To tak jak bym o sobie czytała, też mój zawsze tak okręci że wychodzi że ja winna teraz już się stawiam o nie, jedyny czas kiedy mogę wyegzekwować troszkę szacunku dla mnie

Cytat:
Napisane przez caroline_1988 Pokaż wiadomość
Kochane byłam u lekarza zTŻ i wpadłam sie pochwalić, ze bedzie synek prawdopodobnie!!!!!!!!!!! !!!!!!!!! Ale się cieszymy! A TŻ jaki dumny! Potem napisze więcej...
Super gratulacje! Następny chłopczyk

Aa2 super wieści przynosisz, pewnie kamień spadł z serca ?

Chyba sobie kupię inną wagę ta moja jakaś szajbnięta, brzuch mi nagle wyskoczył, ale bez jaj
W piątek ważyłam się po tygodniu i ważyłam 64kg dziś taje na wagę 67kg przecież to nie możliwe 3 kg w 3 dni był grill , jest obiad codziennie ale bez przesady , jem tyle co cały czas, może nawet troszkę mniej niż 2 tyg temu (gdzie byłam jak śmietnik) teraz mam uczucie sytości i basta.

Aż sama nie wiem co myśleć , przecież jakby tak przybywało to skończę na 30 kg

Staś wziął rodziców z zaskoczenia i już jest z nami!
25.08.2011

Stanisław wywrócił moje życie do góry kołami
MalgosiaM8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-18, 16:36   #1986
cotynato
Zakorzenienie

sałatka jarzynowa

Wymianka.
Stary 2011-04-18, 16:38   #1987
BordAna
Zadomowienie

może po prostu obie jestesmy rządne jarzynówki
taka sałatka chodzi za mną juz od dobrych paru dni
i w końcu przyjdzie pora i na nią
Stary 2011-04-18, 16:41   #1988
aa2
Zakorzenienie

Małgosiu spadł spadł, oczywiście jeszcze posprawdzam czy faktycznie tak jets , ale z tego co mówił to po prostu juz ją miałam, powiedział ze norma jest tak nisko ze nie ma co sie przejmować, ale ja dla świetego spokoju te badanie które wskazuje kiedy toxo była zrobie , mam juz skierowanie od tego co mi nic nie wytłumaczył to sparwdze-wiecie tak na wszelki

---------- Dopisano o 17:41 ---------- Poprzedni post napisano o 17:40 ----------

a ja dalej waże w okolicach 68 i kurcze juz zaczyna mnie to troszkę martwić bo odkąd w ciązy jestem to to jest górna granica, a to juz 4 miesiąc zbliża sie ku końcwi chyba jak Małgosia wage wymienie
Stary 2011-04-18, 16:46   #1989
MalgosiaM8
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aa2 Pokaż wiadomość
a ja dalej waże w okolicach 68 i kurcze juz zaczyna mnie to troszkę martwić bo odkąd w ciązy jestem to to jest górna granica, a to juz 4 miesiąc zbliża sie ku końcwi chyba jak Małgosia wage wymienie
Teraz trzeba poszukać jakieś dobrej albo poprostu mam tendencję do tycia, zazwyczaj zajmowało mi to kilka latek, a teraz wystarcza 3 dni

25.08.2011

Stary 2011-04-18, 16:49   #1990
aa2
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez MalgosiaM8 Pokaż wiadomość
Teraz trzeba poszukać jakieś dobrej albo poprostu mam tendencję do tycia, zazwyczaj zajmowało mi to kilka latek, a teraz wystarcza 3 dni
no jak w takim tempie zamierzasz przybierać to ciekawe ile wyjdzie na koniec lepiej sie podziel i daj mi z kilogram zebym wiedziała ze waga sie troche ruszyła
Stary 2011-04-18, 16:55   #1991
MalgosiaM8
Zakorzenienie

Cytat:
no jak w takim tempie zamierzasz przybierać to ciekawe ile wyjdzie na koniec lepiej sie podziel i daj mi z kilogram zebym wiedziała ze waga sie troche ruszyła
chętnie oddam daj adres to wyśle

25.08.2011

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-04-18, 16:55   #1992
kasiuleczkakuleczka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez spa82 Pokaż wiadomość

Kasiakuleczka po pierwsze super brzunio i super chłopak A po drugie Ty sobie strasznie wkręcasz chyba te wszystkie rzeczy do głowy. Nie nakręcaj się bo niepotrzebnie zadręczasz siebie i męża. Wiem że Tobie pewnie nie jest łatwo samej tutaj ale Twojemu mężowi tez pewnie super nie jest zdala od domu Ciebie i synka. Oczywiście jak najbardziej solidaryzuje sie z Toba jako kobietą ale naprawdę czasem wystarczy przekierować myślenie w pozytywną stronę i wszystko jakoś nabierze kolorów
od dziś na pewno zmienię nastawieni - tok myślenia! DZIĘKI Wam bardzo! jesteście mądre i życzliwe Mój mąż też mówi mi - pomyśl jak mi tam źle Ty masz synka a ja jestem tam sam. Och chyba jestem bardziej durna od faceta...

KOPNIACZKI AMELECZKI
kasiuleczkakuleczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-18, 16:56   #1993
aa2
Zakorzenienie

a jutro ambitny mam plan bede robić pierogi ser w lodówce juz czeka to nie mam wymówki he he moze po pierogach waga podskoczy
Stary 2011-04-18, 17:08   #1994
kasiuleczkakuleczka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez No air Pokaż wiadomość
Miałam dziś wizytę, ale usłyszałam tylko tyle, że "z ciążą wszystko w porządku" i tyle było z usg... A ja się nie dopytywałam, bo głównie byłam przejęta myśleniem o tym czy nie zwymiotuję na lekarza (strasznie mnie mdliło )... No ale dostałam długie zwolnienie, więc będę miała czas poszukać sobie innego lekarza...

Mój TŻ smaży mi teraz schabowego... Chyba jakby nie kochał, albo zdradzał to by się dla mnie nie starał...? Myślę o tym, bo piszecie tutaj o takich rzeczach, a mój TŻ ma swoje za pazurkami (zaszłości z naszych początków, ja byłam tak zaślepiona wówczas, że nie przyszło mi nawet do głowy go wtedy zostawić, chociaż potem cierpiałam bardzo z tego powodu... ), a ostatnio zaczął mnie wkurzać, bo jak oglądamy gdzieś w telewizji o rozwodach czy alimentach na dzieci to on rzuca mi takie teksty: "ja to bym Ci nic nie zostawił", albo "jakbyś mi tak zrobiła to bym Cię w skarpetach puścił" ; idzie do sklepu pytam go co tak długo to odpowiada mi coś w stylu "flirtowałem z panią z lidla, a co?"... Nie wiem o co mu chodzi, ale wydaje mi się, że to się zaczęło albo od ostatniej wizyty u tatusia (nie wiem czemu, ale jego ojciec i brat lubią mu wmawiać, że ja go napewno zostawię ...), albo od kiedy mu powiedziałam, że będę chciała pójść na studia (to nie wiem co on mi chce dać do zrozumienia, że dziecko go jakby do niczego nie zobowiązuje... nie wiem co mu po tej małej głowie krąży), wkurza mnie już...
Czasami mam ochotę spakować torbę i wrócić do mamy (20 minut drogi), jak tam jestem to jest mi tak dobrze, (oczywiście jakbym tam mieszkała to by pewnie było inaczej, kiedyś non stop kłóciłam sie z rodzicami , dopiero gdy się wyprowadziłam zaczęło mi się z nimi układać...), a do niego już czasami nie mam siły...
oj nie dobry!!!
U mnie jest odwrotnie, bywam okropna dla mojego mężulka Powtarzam mu że synek nas do niczego nie zobowiązuje, że możemy się rozwieźć i takie mu alimenty dowalę... w jakiś szał czasami wpadam Teraz zdarza się że mu mówię, że po co nam 2dziecko, że teraz będę skazana na niego...? Nie wiem dlaczego on ze mną jest Ja się tak po porodzie zmieniłam - nie wiem może nie akceptuję swojego ciała -wyglądu, pewnie gdybym była pewniejsza siebie, byłabym inna w stosunku do niego... Później mi smutno i płaczę bo on zarzeka się wciąż, że jesteśmy jego całym światem, właściwie to nikogo prócz nas nie ma rodzice umarli, rodzeństwo, by go najchętniej zdżarło tak mu zazdroszczą powodzenia w życiu a ja bywam taka niesprawiedliwa... Zastrzelcie mnie!

---------- Dopisano o 18:08 ---------- Poprzedni post napisano o 18:06 ----------

Cytat:
Kochane byłam u lekarza zTŻ i wpadłam sie pochwalić, ze bedzie synek prawdopodobnie!!!!!!!!!!! !!!!!!!!! Ale się cieszymy! A TŻ jaki dumny! Potem napisze więcej...

KOPNIACZKI AMELECZKI
kasiuleczkakuleczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-18, 17:16   #1995
pestka78
Rozeznanie

czesc dziewczyny. Ja też byłam dzis u lekarza i też tylko mnie zbadał dowcipnie i nie zrobił usg. Podobno zbyt czeste usg tez nie jest wskazane.....

Ogólnie mam dzien lenia dzis.... skończyłam własnie prace i nic mi sie nie chce....

---------- Dopisano o 18:16 ---------- Poprzedni post napisano o 18:14 ----------

Cytat:
Napisane przez kasiuleczkakuleczka Pokaż wiadomość
oj nie dobry!!!
U mnie jest odwrotnie, bywam okropna dla mojego mężulka Powtarzam mu że synek nas do niczego nie zobowiązuje, że możemy się rozwieźć i takie mu alimenty dowalę... w jakiś szał czasami wpadam Teraz zdarza się że mu mówię, że po co nam 2dziecko, że teraz będę skazana na niego...? Nie wiem dlaczego on ze mną jest Ja się tak po porodzie zmieniłam - nie wiem może nie akceptuję swojego ciała -wyglądu, pewnie gdybym była pewniejsza siebie, byłabym inna w stosunku do niego... Później mi smutno i płaczę bo on zarzeka się wciąż, że jesteśmy jego całym światem, właściwie to nikogo prócz nas nie ma rodzice umarli, rodzeństwo, by go najchętniej zdżarło tak mu zazdroszczą powodzenia w życiu a ja bywam taka niesprawiedliwa... Zastrzelcie mnie!
Czemu siebie nie akceptujesz?
pestka78 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-18, 17:39   #1996
cotynato
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pestka78 Pokaż wiadomość
czesc dziewczyny. Ja też byłam dzis u lekarza i też tylko mnie zbadał dowcipnie i nie zrobił usg. Podobno zbyt czeste usg tez nie jest wskazane.....

Ogólnie mam dzien lenia dzis.... skończyłam własnie prace i nic mi sie nie chce....

---------- Dopisano o 18:16 ---------- Poprzedni post napisano o 18:14 ----------

Czemu siebie nie akceptujesz?
A ten temat to już wałkowany sto razy
Ja na szczęscie mam co miesiąc i chyba bym zwariowała gdyby mi nie zrobili raz - za duża panikara ze mnie.

Wymianka.
Stary 2011-04-18, 17:42   #1997
BordAna
Zadomowienie

kasiuleczkakuleczka: dokładnie Cię rozumiem, ja mam tak samo...Czytając to co napisaaś czułam jakbym to ja pisała, z taką różnicą że ja jestem w pierwszej ciąży...

Też nieakceptuję siebie i jestem czasami okropna dla TŻ.. ale są dni kiedy i on jest wredny więc stwierdzam wtedy , że jestesmy siebie warci
Stary 2011-04-18, 17:47   #1998
golgie
Zakorzenienie

GG do golgie

ale dziś zrobiłam pyszny obiadek-kotlety z piersi kurczaka( jeszcze chyba ze dwa dni będziemy jedli), puree ziemniaczane i mizeria, no strasznie to za mną chodziło i w końcu się zmobilizowałam, tym bardziej, że mdłości już raczej minęły, chociaż wczoraj był nagły pawik

---------- Dopisano o 18:47 ---------- Poprzedni post napisano o 18:43 ----------

apropos bycia wrednym-ja przeszłam siebie w piątek, wróciłam z drugiej zmiany koło 23, a TŻ umówił się z kolegami z pracy na picieWszystko było ok, dopóki nie wrócił o 1 w nocy w stanie nietrzeźwym i śmierdzący alkoholem-teraz ten zapach mi strasznie przeszkadzaNaskoczyłam na niego, że śmierdzi, żeby mnie nie dotykał itp.On, bidny umył zęby chyba ze 2 razy i był cierpliwy dla mnie jak anioł, przytulał, mówił miłe słowa, także histeria mi w końcu przeszła.Dodam, ze nigdy tak się nie zachowuję, ale teraz chyba hormony mnie poniosły, aż sama byłam w szoku
Kochany ten mój mąż

Moja fragrantica

WYMIANA
golgie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-18, 17:47   #1999
BordAna
Zadomowienie

co do usg to mi tez gin co miesiąc robi, plus dwa razy byłam poza wizytą (na izbie przyjęć), gdzie też mi kontrolnie usg robili
ja bym też nie wytrzymała bez usg raz w miesiącu..teraz to i tak sie męczę bo to dopiero drugi raz czekam caały m-c na wizyte , bo wcześniej chodziłam co 2 tyg...

golgie: oprócz jarzynówki to mizeria też za mną chodzi
chyba przejdę się do sklepu za ogórkami ...
Stary 2011-04-18, 17:59   #2000
caroline_1988
Zakorzenienie

GG do caroline_1988

Jakoś tak nie mam weny do pisania... Wkurza mnie to, ze ciągle jestem głodna a na nic nie mam ochoty :/
Tyś moje dziecko, a ja ...Twoja mama!
caroline_1988 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-18, 18:04   #2001
cotynato
Zakorzenienie

Cytat:
Jakoś tak nie mam weny do pisania... Wkurza mnie to, ze ciągle jestem głodna a na nic nie mam ochoty :/
Ja to z kolei głodna jestem, ale pusto w lodówce bo dopiero dzisiaj mieliśmy na zakupy jechać a nie wiem jak to będzie skoro z tż nie gadam a on nasz kierowca

Wymianka.
Stary 2011-04-18, 18:04   #2002
caroline_1988
Zakorzenienie

GG do caroline_1988

http://moda.allegro.pl/29-czesciowy-...567881292.html ok ja rozumiem, że są gusta i guściki ale te ubrania są... OKROPNE! Nawet za 1 zł bym ich nie kupiła i nie nosiła.
Tyś moje dziecko, a ja ...Twoja mama!
caroline_1988 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-18, 18:15   #2003
Martusiaaa21
Wtajemniczenie

Witam mamuśki poweekendowo
My wczoraj cały dzień zakupowy, byliśmy w ikei, no i jesteśmy o parę stówek lżejsi, kupiłam sobie trochę rzeczy do nowej kuchni, którą mąż właśnie kończy remontować, już się nie mogę doczekać jak sobie zacznę urządzać i gotować
No to zmykam Was nadrabiać

Agnieszka współczuję, co za baba, normalnie masakra
Aiszka hejka w naszym gronie
Archinta fajniutka ta sukienka, ja idę w czerwcu na wesele, także też będę się za jakiś czas rozglądać za sukienką
Anetika ale historie z tym twoim wykładowcą, poprostu brak słów, ale ludzie mają tupet
Martusiaaa21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-18, 18:16   #2004
aa2
Zakorzenienie

a co tu dzisiaj tak cichutko???
gdzie wszystkie?
ciekawe jak tam laseczki po wizytach? już się nie umiem doczekać na relacje
Stary 2011-04-18, 18:18   #2005
marronelle
Wtajemniczenie

... dziewczyny, będziemy mieć dziewczynkę!!! w maju kolejna wizyta, bardziej szczegółowa, ale póki co, odpukać, wszystko gra na tip top

"Nie płacz w liście

nie pisz że los ciebie kopnął

nie ma sytuacji na ziemi bez wyjścia

kiedy Bóg drzwi zamyka - to otwiera okno."

Przeszczęśliwa!
marronelle jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-18, 18:19   #2006
aa2
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez marronelle Pokaż wiadomość
... dziewczyny, będziemy mieć dziewczynkę!!! w maju kolejna wizyta, bardziej szczegółowa, ale póki co, odpukać, wszystko gra na tip top
gratuluje dziewczynki i udanej wizyty
Stary 2011-04-18, 18:19   #2007
cotynato
Zakorzenienie

Cytat:
ooo , ale fajnie gratulacje
edit: ty mamusia wrzęsniowo-październikowa ? nawet nie wiedziałam dzisiaj jak walczyłyśmy o wątek objawowy haha.

Wymianka.

Edytowane przez cotynato
Czas edycji: 2011-04-18 o 18:20
Stary 2011-04-18, 18:23   #2008
Aiszka22
Raczkowanie

Dobry wieczór wszystkim! Wróciłam po ciężkim dniu. Pojechałam do mojego lekarza z tym cieknięciem tak jak radziłyście (za co serdecznie dziękuję) - powiedział, że bardzo dobrze zrobiłam, zerwał wszystkich na równe nogi, zrobił USG i zmierzył ilość wód płodowych, pobrał posiew i "pomacał" szyjkę. Podobno to bardzo poważna sprawa, ale jak narazie ilość wód w normie no i teraz trzeba obserwować czy nadal coś się będzie działo. Powiedział, że cieknące wody płodowe do 20 tygodnia to pożegnanie z ciążą Ale narazie muszę się trzymać i mieć nadzieję, że to albo jakieś dziwaczne upławy, albo wyciek moczu. Tak strasznie się boję dziewczyny

Cytat:
hej kobitki moje kochane
ide was nadrabiać ale najpierw chciałam sie przywitac i napisac krótką relacje z wizyty u innego gina(jak wiecie chodzę do 3 i już chyba wybrałam tego który bedzie dla mnie głównym)

byłam u lekarza tego 3 co myslałam ze z niego zrezygnuje bo trzeba do niego czekac w kolejce, no ale powiem wam ze po 3 wizycie on chyba jest najdokładniejszy, pyta jak sie czuje , mierzy i wazy i przede wszystkim tłumaczy
pokazałam mu dziś wynik tej toksoplazmozy i powiedział ze to jest juz przebyta tokso i ze mam sie tym ni emartwić i nie brac tego antybiotyku(powiedziałam mu ze po odebraniu wyniku od razu poszłam do lekarza skonsultowac bo sie bałam i ze on mi przepisał cos takiego) i on powiedział zeby tego nie brac i sie ni emartwić a w 22 tc powtórzyć badanie u nich w labolatorium, powiedział jeszcze ze ten wynik co mi wyszedł dodatni to tak naprawde jest pewnie ujemny bo to mała granica, wiec powiem wam ze jestem spokojniejsza, oczywiścoie na wszelki wypadek pójde sobie zrobie jeszcze ta awidność toxo zeby zobaczyć kiedy dokłanie to przebyłam i zeby w 100% być spokojna, no i do poradni tez pójde zobaczyć co powiedzą ale poczekam na wizyte z nfz a ta prywatna wizyte odpuszcze a pieniążki przeznacze na badania dziecka w brzuszku i juz
Kochana, gratuluję wyniku. Cieszę się strasznie, że jedna osoba mniej zmaga się w ciąży z tym świństwem. Teraz już na pewno wszystko będzie dobrze i będziesz cieszyć się ciążą

Soniu wyniki mam w porządku, więc trombofilii raczej nie mam. Któraś z Was pisała o zespole antyfosfolipidowym - też byłam badana pod tym kontem, a to wszystko przez bardzo wysokie przeciwciała ANA, które mam, ale ciągle nie wiadomo dlaczego W każdym razie jestem pod opieką immunologa i wiem, że heparyna najistotniejszą rolę pełni do 12 tygodnia ciąży, później już z górki. Tak powiedziała mi pani doktor.

A konflikty z TŻtami w ciąży to chyba norma, w końcu też muszą się przestawić i wziąć sobie do głowy to wszystko. Ja też co raz częściej się kłócę z moim, ale wiem, że to musi się unormować. Wydaje mi się, że oni po prostu się trochę boją
Aiszka22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-18, 18:28   #2009
marronelle
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez cotynato Pokaż wiadomość
ooo , ale fajnie gratulacje
edit: ty mamusia wrzęsniowo-październikowa ? nawet nie wiedziałam dzisiaj jak walczyłyśmy o wątek objawowy haha.
wrześniowa byłam w poprzedniej części, ale ciężko się przebić przez zbity tłum przyszłych mamusiek
ale dzielnie walczyłyśmy, prawda?

---------- Dopisano o 19:28 ---------- Poprzedni post napisano o 19:26 ----------

Cytat:
Napisane przez Aiszka22 Pokaż wiadomość
A konflikty z TŻtami w ciąży to chyba norma, w końcu też muszą się przestawić i wziąć sobie do głowy to wszystko. Ja też co raz częściej się kłócę z moim, ale wiem, że to musi się unormować. Wydaje mi się, że oni po prostu się trochę boją
Eee, gdzie tam norma...

Ja zauważyłam, że strasznie w ciąży czepiam się męża, aż samą mnie to denerwowało, taka paskuda się zrobiłam
Usiadłam, zastanowiłam się i doszłam do konsensusu ze swoimi hormonami Od dłuższego czasu w domu panuje błogi spokój i cudna atmosfera w oczekiwaniu na maleńką

"Nie płacz w liście

nie pisz że los ciebie kopnął

nie ma sytuacji na ziemi bez wyjścia

kiedy Bóg drzwi zamyka - to otwiera okno."

Przeszczęśliwa!
marronelle jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-18, 18:31   #2010
19natka88
Zakorzenienie

Cytat:

Cytat:
http://moda.allegro.pl/29-czesciowy-...567881292.html ok ja rozumiem, że są gusta i guściki ale te ubrania są... OKROPNE! Nawet za 1 zł bym ich nie kupiła i nie nosiła.
Ktoś lubi pstrokaciznę

Cytat:
a co tu dzisiaj tak cichutko???
gdzie wszystkie?
ciekawe jak tam laseczki po wizytach? już się nie umiem doczekać na relacje
Ja sobie podczytuje na bierząco ale jakoś nie mam weny dzisiaj Mam na tyle rzeczy ochotę a tu wszystko zakazane - bo słodkie Ale wolę się pomęczyć przez te 3 tygodnie do badania niż potem przez 3 miesiące do końca ciąży

Aiszka faktycznie dobrze, ze pojechałaś, trzymam kciuki żeby było ok

Dominik

Martynka
19natka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości