|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2671 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Shakira radośnie Loca loca wyśpiewuje, a naszym dzieciaczkom dupka podryguje -l
hej
|
#2672 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Shakira radośnie Loca loca wyśpiewuje, a naszym dzieciaczkom dupka podryguje -l
Cytat:
coś nowego to musiał sie rozejrzećooo jaką? hehehe tak o tym nie myślałam ![]() Cytat:
aż tak widaćalbo leniwa ..nie chce jej się nic nowego wymyślać, albo tylko to jej wychodzi![]()
|
|
#2673 |
|
Zakorzenienie
|
A taką Mamy w miasteczku sklep jakiegoś polskiego producenta wózków... U niego kupiłam pierwszy wózek (jestem z niego MEGA zadowolona) no i teraz tą spacerówkę za 270 złAle to dziadkowie stawiają na Dzień Dziecka Przemusiowi ![]() Podnóżek regulowany, oparcie też regulowane, super prosty sposób składania... Jest do tego jeszcze ochraniacz na nóżki ale nie chciało mi się go zakładać ![]() Jestem w tym wózku zakochana Znając Zu tak musi być
Edytowane przez adaikaka Czas edycji: 2011-04-18 o 12:23 |
|
|
|
#2674 |
|
Zakorzenienie
|
i to najważniejsze
![]() ![]() Dziewczyny a co kupujecie na zajączka?
|
#2675 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cześć Czeko ![]() Byłam na odbiorze zalesienia-ależ jest pięknie ---------- Dopisano o 13:01 ---------- Poprzedni post napisano o 12:58 ---------- My nie robimy prezentów na zajączka
|
|
#2676 |
|
Zakorzenienie
|
u nas też nie ma tradycji kupowania prezentów na zajączka. Nigdzie w okolicy zresztą. czytałam, ze małe rozrabiaki macie, Oli to samo, energii ma tyle ze roznosi wszystko. Wlasnie wrocilysmy z zakupów, pieszo poszłyśmy, zmachałam sie ze szok. Oli musiala wziąć z domu koszyk ze spinaczami do bielizny, bo awantura byla, ze bez niego nie pojdzie. I tak chodziłysmy z tym koszykiem po sklepach... Potem niosłam siatke z zakupami, Oliwke i ten nieszczęsny koszyk. Myslałam ze padne. Dobrze ze drzemke ma teraz to moge odpocząć chwilke. Skierko wszystkiego najlepszego Ja dziękuję jeszcze raz wszystkim za życzenia, bo nie chcę pominąć nikogo ![]() ---------- Dopisano o 13:18 ---------- Poprzedni post napisano o 13:17 ---------- ada fajny tez wózeczek, podoba mi się. |
|
|
|
#2677 |
|
BAN stały
|
ja tez nic nie kupuje. zbieram na rowerek, kupie na poczatku czerwca to bedzie na dzien dziecka. wiem ze od chrzestnego ma dostac mate wodna..
---------- Dopisano o 13:20 ---------- Poprzedni post napisano o 13:18 ---------- Wojtusiu |
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#2678 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja nie mam zupełnie nic, choć pewnie to się zmieni kiedyś ![]() ![]() Cytat:
![]() Ja też zawsze na raty Cytat:
![]() Dywan z all, zaraz wrzucę link. Cytat:
żeby tak zostało.Cytat:
![]() Zuzie Łobuziary :rzydal: Wyobraziłam sobie jak stoi i krzyczy ![]() No wiesz? ja jeszcze muszę wytrzymać do niedzieli.![]() Cytat:
Cytat:
![]() Ada nie zacytowało mi Twojego posta. Koszt tej półki to ok 270 zł plus za pojemniki, nie pamiętam ile to wyszło dokładnie. Ponad 300 na pewno. Zuzia ma tam wszystkie zabawki plus książki i sama wysuwa sobie bez problemu ---------- Dopisano o 13:34 ---------- Poprzedni post napisano o 13:32 ---------- Skierko brałam u tego sprzedającego, zerknij sobie, ma różne wzory i kolory. Nasz jest ten 120x160. |
|||||||
|
|
|
#2679 | |||
|
Zakorzenienie
|
aha
![]() Cytat:
![]() u Nas w zasadzie też nie ma jakieś wielkiej, ale dla mnie to dodatkowa okazja by kupić coś co planowałam a okazji nie było i tak też zrobię![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() współczuję i podziwiam
|
|
#2680 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2681 | |
|
Zakorzenienie
|
nic
![]() dzieki ![]() Cytat:
![]() Dzięki ![]() Dzięki będę mieć ją na uwadze jak będziemy Przemkowi urządzać pokój ![]() Bo właśnie te wysuwane pojemniki mnie zachwyciły ![]() Przynajmniej nie bedzie mi trzaskać drzwiczkami jak się wkurzy ![]() noooo i znowu jak chcę coś zrobić to Przemek obudził się po godzinie i 15 minutach... Gdzie normalnie śpi 2 godziny ![]() Idę dalej sprzątać... z oczyma dookoła głowy
Edytowane przez adaikaka Czas edycji: 2011-04-18 o 14:07 |
|
|
|
|
#2682 |
|
Zakorzenienie
|
ale jestem dzisiaj zabiegana
![]() praktycznie caly dzien poza domem, kupilam nowy filterek tym razem tonujacy vichyspf50+ mam nadzieje ze ten mnie nie podrazni ![]() lampa juz wisi ale pokaze wam efekt koncowy jak juz wszystko bedzie urzadzone bo czekam na mebelki i dekoracje, a wczoraj kupilam dywanik - powiem tylko ze bedzie bardzo kolorowo i soczyscie ![]() ja juz pisalam niedawno ze kupilam ciastoline
|
#2683 |
|
Zakorzenienie
|
Iwonko, pokoik i mieszkanie sliczne Ada, gratuluje wozka, mam nadzieje, ze Przemek wkrotce go pokocha. Na zajaczka Antonio dostanie to, co ja zawsze dostawalam, czyli slodycze dostosowane do wieku i wielkie czekoladowe jajo (z samochodzikiem mini )Dzis Antonio mial szkole zycia na placu zabaw. U nas sa ferie swiateczne, calkowicie o tym zapomnialam, wiec bylo pelno, dzieci i mamy, ktore tam zazwyczaj nie bywaja. Najpierw jeden chlopiec nie pozwolil mu sie czyms bawic i popchnal go, mama chlopca zareagowala, Antonio nie plakal, wiec ok. Pozniej taka dziewczynka, niewiele wieksza od A zaczela go ciagnac za wlosy, stalam troche dalej, a pozniej zaczela go szczypac po policzku i bic. Jej mama stala obok i nie zareagowala. Podeszlam wiec i powiedzialam, ze nie wolno go bic, a A nic przeciez jej nie zrobil, tylko stal i patrzyl, dodalam, ze jest tez bardzo niegrzeczna dziewczynka. Mama nie powiedziala ani slowa do niej ani do mnie . Antonio oczywiscie plakal i byl bardzo niemilo zaskoczony. Zal mi go bylo, bo on mial bardzo przyjacielskie zamiary, zabralismy sie wiec stamtad. Wiem, ze takie sytuacje beda sie powtarzac, ale serce mi prawie krwawilo i bylam wsciekla na ta mame, ktora znam ze szpitala jako byla pacjentke, wiedzialam wiec, ze niczego dobrego nie moge sie po niej spodziewac .Antonio jest bardzo niesmialy na placu zabaw, specjalnie stoje nieco dalej od niego, aby mial pole manewru i osmielil sie troche. On jednak zawsze czeka, az jakas starsza dziewczynka zaopiekuje sie nim lub bedzie mogl sie zaopiekowac jakas mlodsza dziewczynka. Chodza wtedy za rece i ladnie sie bawia , chociaz czesto sa w jego wieku lub mlodsi. Jakos mnie to nie martwi, bo jak widze czasami co dzieci wyrabiaja, to az mi slabo i nie wiem, czy to kiedys mi przejdzie .W kazdym badz razie na ten plac zabaw zajrzymy po feriach.
O książkach Edytowane przez mariolasl Czas edycji: 2011-04-18 o 19:02 |
|
|
|
#2684 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Naprawdę Jak ja bym chciała zobaczyć jak on chodzi za rączkę z dziewczynkami
|
|
|
|
|
#2685 |
|
Ola-Unhola
|
Udanego wieczorku
|
|
#2686 |
|
Zakorzenienie
|
hej
umieram wczoraj siekła mnie taka jelitówka że cały dzień przespałam z przerwami na atrakcje góra albo dołem.Byłam nieprzytomna. Mąż musiał wziąć opiekę na Laurę bo nie byłam w stanie nic w koło siebie zrobić ani normalnie rozmawiać.Taka osłabiona jeszcze w życiu nie byłam. Laurę nie sięgło..jeszcze, a co najgorsze tacie sprzedałam bonusai teraz na zmianę wyganiamy się z wc Zgubiłam od wczoraj2kg.Zajadam sucharki i chrupki i piję smectę i elektrolity.Głowa mnie boli, słabo się czuję, jakieś zawroty Idę do łóżka. Karo odp ci przy nast okazji o muzeum, wybacz, muszę spadać ![]() Zajączek to u nas też słodycze.Pa
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny ![]() |
|
|
|
#2687 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() aha ![]() aaaa pamiętam ![]() Zu często chodzi za rękę ze swoim przyjacielem Olkiem Wyglądają przy tym przesłodkoMariolka współczuję przeżyć Będzie bronić Małża ---------- Dopisano o 21:13 ---------- Poprzedni post napisano o 21:11 ---------- Cytat:
![]() A poważnie to trzymaj się i nie daj się Złośliwcowi okej ![]() ![]() Widzę ze tylko ja zaszalałam z prezentem dla Zu na zająca ![]()
NIE LUBIĘ TROLLI![]() coraz bardziej ![]() Edytowane przez Karolinak82 Czas edycji: 2011-04-18 o 21:15 |
||
|
|
|
#2688 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja jednak wolę jak Bartosz wstaje wcześniej i kładzie się wcześniej może dlatego,że sama wcześnie wstaję![]() dla Amelki.Cytat:
u mnie działaAle mi smaka narobiłaś a ja z tych,co lubią słodkości![]() Cytat:
![]() Schowaj stary wózek U nas też nie obchodzimy takiej tradycji Cytat:
![]() Cytat:
![]() A ta mama,wykazała się piękną postawą ![]() Prawie cały dzień spędziliśmy na dworze.Bartoś pomagał mi jak mógł,plewić truskawki Wyplewiłam trzy rządeczki,jeszcze trzy zostały na jutro![]() Mój mały cwaniak,nauczył się słowa:dość i jak dawniej zawsze przy jedzeniu zostawiał pustą miseczkę,tak teraz zostawia na łyżeczkę,czasem dwie,odsuwa miskę i mówi:dość i już wtedy,nie mam nic do gadania![]() Dobrej nocki |
|||||
|
|
|
#2689 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Zuzia by pewnie oddała ![]() I Ona boi się raczej dorosłych a dzieci jak widzi to aż piszczy z radości, prowadzi za rękę, odejść na krok nie chce. I najchętniej by wszystkich całowała i przytulała. A na placu zabaw jest chyba najgłośniejsza ![]() I ja też zwracam sama uwagę dzieciom jeśli widzę, że mama nie reaguje. Cytat:
Nie tylko Ty ![]() Co kupiłaś?
|
|||
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#2690 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Właśnie myślałam dzisiaj o Tobie i jeszcze o p4w,bo też już chyba parę dni się nie odzywała .
|
|
|
|
|
#2691 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() no coś Ty...ja pierwsza pytałam...co kupiłaś? ![]()
|
|
#2692 |
|
Zakorzenienie
|
Twoje pytanie brzmiało, czy kupujemy coś ale nie było konkretnie "co kupujecie" ![]() Więc pisz tu szybko ![]() ---------- Dopisano o 21:53 ---------- Poprzedni post napisano o 21:51 ---------- Edit: O przepraszam, zapytałaś co kupujemy
|
|
|
|
#2693 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
pisz mi tu szybko
|
|
#2694 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A co kupiłaś? ![]() Mariolko Zosia jest taka sama. Tzn. na placu zabaw jeszcze nie byłyśmy, ale przy duuużo bardziej ekspansywnym kuzynie widzę, że czuje się zagubiona i przygląda mu się z uwagą cały czas. Chociaż buzi sobie dają często ![]() Czeko czekamy na fotki ![]() Byliśmy na rowerze, a potem na kawce u mamy-teściowej. Z tym rowerem to strzał w dwie 10 normalnie ![]() Spać mi się chce Za dużo tlenu![]() Dobranoc
|
|
#2695 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
my niestety nie mamy dzieci w wieku Przemka w sąsiedztwie... Na pierwsze miłości muszę poczekać do przedszkola ![]() Cytat:
W ogóle muszę się pochwalić Moje dziecko dzisiaj w swoim zachowaniu miało zwrot o 180 stopni...Wykonywał każde moje polecenie... Zaczał wyciągać płyty CD z szuflady, powiedziałąm mu, żeby odłożył na miejsce i zamknął szufladę... Była chwila zastanowienia ale w końcu pięknie moje polecenie wykonał i ucieszony powiedział bjawo izaczał klaskać po czym przyszedł do mnie i mnie ucałował W ogóle to teraz jak tylko zrobi coś o co go proszę to ucieszony woła to swoje bjawo Druga sprawa... Miałam go na rękach, podeszliśmy do lustra w łazience i pytam go kto tam jest a on mówi siemek ![]() Mówię mu powiedz Aneta i powiedział ![]() Trzecia sprawa... ubrudził ręce... Jak mu powiem żeby popatrezył jakie ma brudne łapki to od razu na nie patrzy i jak ma brudne to zastyga w miejscu. Pytam więc go co teraz musimy zrobić a on myja myja Przez moją akcję sprzątanie nie byliśmy dzisiaj na podwórku ![]() Ale właśnie kończę ostatnie rzeczy i jutro mu obiecałam, ze cały dzień spędzimy razem i spędzimy go na podwórku Planuję iść z nim na plac zabaw uwielbia go, a zwłaszcza zjeżdżalnie ![]() Ja na dzisiaj kończę bo padam już... do jutra kolorowych snów aaaa Kat zdrówka Unholy co u Ciebie ?? i chłopaków ?? bo wpadasz i wypadasz i nic więcej nie piszesz ![]() no... to dobranoc
Edytowane przez adaikaka Czas edycji: 2011-04-18 o 22:10 |
||
|
|
|
#2696 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2697 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wyobraziłam to sobie ![]() mój raczej z tych co jazdy głową w dół preferują (a najbardziej jest zdziwiony, czemu z dołu do góry się nie da zjechać), dziś byliśmy po raz kolejny na kulkach i moje dziecko kilka razy na twarz zlądowało, ale jakoś się tym nie przejął
|
|
|
#2698 |
|
Zakorzenienie
|
Kasiu co to za wstretny wirus
![]() Mariola slodki ten twoj Antonio ![]() moja panna uwielbia plac zabae i dzieci, wszystkim chce dawac czesc i oczywiscie sie popisuje ![]() Ada dla PrzemusiaKaro, Gorgulku piszcie szybko co to za prezenty dostana Zuzki ![]() Sylka maly gospodarz ci rosnie
|
#2699 |
|
Zakorzenienie
|
dzień dobry
![]() Nie śpie już od godziny Przemko stwierdził, o 6:30 że jest już wyspany...Pranie się pierze, dziecko zjadło śniadanie... zaraz ja idę zjeść jakieś musli ![]() Na zewnątrz pochmurnie ale jest jeszcze wcześnie to może się rozpogodzi ![]() Miłego dnia |
|
|
|
#2700 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Bartosz mógłby być zazdrosny![]() Cytat:
dla Przemka.Cytat:
![]() My już na nogach od 6.20 i po śniadankuZapowiadali piękną pogodę,a u mnie coś pochmurane może się jeszcze wyklarujeMiłego dnia Miramej |
|||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:50.

najlepsze jest to, że Przemek nie chce w niej siedzieć... (jak go posadziłam w domu) tylko leci do swojego starego wózka 
Zu chce pokazać kto tu rządzi 
..nie chce jej się nic nowego wymyślać, albo tylko to jej wychodzi
NIE LUBIĘ TROLLI
), przymierzenie kilku, potem zapłacenie-takie rzeczy to tylko w Erze 

żeby tak zostało.
ewidentnie chce je przekrzyczeć
Przepyszny początek tygodnia
ja jeszcze muszę wytrzymać do niedzieli.
i tak też zrobię

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)
u mnie działa
.

Za dużo tlenu