|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Na kolejny tytuł nowego wątku wybieram: | |||
Tu na pewno nam się uda, nie zrobimy z siebie czuba! |
![]() ![]() ![]() ![]() |
12 | 19,35% |
Tu nas boli, tam nas gniecie już chcę Ciebie dzidziusiu na świecie |
2 | 3,23% |
Czarne włoski? Łysa głowa? Pełna sala porodowa. |
0 | 0% |
Kwiecień plecień, bo przeplata - ta w dwupaku, ta - dzieciata. |
27 | 43,55% |
Już minęła połowa miesiąca, a my jeszcze nie mamy żadnego brzdąca |
0 | 0% |
Atmosfera jest gorąca, każda chce mieć już swego brzdąca. |
3 | 4,84% |
Tutaj ciągnie, a tam boli - rozpakowujemy się powoli. |
3 | 4,84% |
Pierwszy dzidziuś już jest z nami, niedługo wszystkie będziemy matkami. |
1 | 1,61% |
Torby pakujemy, ścielimy łóżeczko-jeszcze chwila synku... moment córeczko... |
14 | 22,58% |
Głosujący: 62. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4681 |
Rozeznanie
|
Dot.: Osiem części już za nami w tej będziemy mamusiami! Mamy majowo-czerwcowe 2011!
Nie wiem czy nie przegapilam ale 24kasia86 chyba dzis sie nie odzywala, moze ona nam niespodzianke zrobi i pierwsza urodzi!!
|
![]() ![]() |
![]() |
#4682 |
Rozeznanie
|
Dot.: Osiem części już za nami w tej będziemy mamusiami! Mamy majowo-czerwcowe 2011!
Ja Brzuchatki uciekam do łóżeczka
![]() Jeszcze raz dzięki za komplementy ![]() I czekam jutro na info która już urodziła ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4683 |
Zakorzenienie
|
jeśli dobrze pamiętam to padła jej ładowara do lapka i nie ma jak się odezwać ...
|
![]() ![]() |
![]() |
#4684 |
Rozeznanie
|
ja zjadłam kebeba,wykapałam sie i zaraz pekne masakra ale warto było- pyszny był
![]() a widziałyscie ze w naszej sadzie biora udział jakies obce baby ![]()
#4685 |
Wtajemniczenie
|
Kurcze, ja was nie nadrobię
![]() Lecę bardzo po łebkach te strony, ale nie mam szans.... Wybaczcie mi! ![]() A tera lecę spać bo od 7 na nogach jestem ![]() jutro nie wiem czy zdążę nadrobic cokolwiek bo mamy z tżtem zawalony dzień cały! Ale wpadnę zobaczyć jak tam nasze rodzące ![]() Aguś liczę na to, że juz jutro będziesz się chwalic lekkim i krótkim porodem ![]() Kciuki trzymam, bo to już najwyższy czas! ![]() dobanoc ![]() ![]()
#4686 |
Rozeznanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4687 |
Zadomowienie
|
Dziewczyny, cieszę się, że mój tytuł na razie jest na pierwszej pozycji, ale tak myślę, że nie będzie on adekwatny do całego wątku, bo na pewno zahaczymy o maj. Aż tak szybko go nie wykończymy, bo jeszcze święta po drodze i w ogóle czasu będzie brak. Kilka z was to zauważyło, a ja uświadomiłam to sobie jak spojrzałam na kalendarz (szczęśliwi czasu nie liczą). Może więc jednak skorzystamy z propozycji, która wygrywa w drugiej kolejności?? To tylko moja luźna sugestia... A teraz idę spać. Może jutro juz będzie któraś dzieciata?
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4688 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Agus,kwiatecek,eweska:kci uki: Co do wizyty........Wszystko jest dobrze.Szyjka długa i zamknięta,Ala leży główkowo,ktg w normie,waga 2100,wyniki z moczu prawidłowe,poziom żelaza w normie..... ![]() ![]()
![]() |
#4689 |
Rozeznanie
|
aaaaaaaa i umówiłam sie na srode do fryzjera
![]() ale miała wolne tylko na 13,a na 13 mam gina i co teraz?? co wybrac?? pewnie pójde do fryzjera a do gina pójde na pozniejsza godz,cos wymysle ![]() a teraz robie ![]()
#4690 |
Zakorzenienie
|
rzeczywiscie sie cicho zrobilo
![]() mnie brzuch pobolewa, wiec zbieram sie do spania. na dobranoc wysylam wam zdjecie mooich kotkow w sypialni nad lozeczkiem zosi ktore na poczatku bedzie stalo u nas ![]() 1a.jpg1b.jpg dobrej nocki ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4691 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() a tak serio to jade trymerem do bikini wszystko.. ![]() ![]() LASKIIIIIIIIIIIIIIIIIIIII IIIIIIIIIIIIIIII ale newsy ![]() a ten twoj gin Aguś mnie rozbroil, mam nadzieje ze jemu chodzilo o to ze polowa porodu juz za toba, ta gorsza trypu rozwieranie itp..a nie ta czasowa:P jutro czekamy na newsy z porodowki, o tym ile olusia mierzy i wazy ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4692 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
więc ja jestem ZA !!! Cytat:
![]() wszystko pięknie, a co do tekstu że za duże dziecko na usg, to głupia wymówka ![]() ja miałam teraz robione a większa już jest mała ... serduszko obejrzał, nereczki, zmierzył, więc coś widać ![]() w sumie to wydaje mi się że na koniec warto zrobić szybkie usg, żeby zobaczyć orientacyjnie ile dzidzia waży ... Cytat:
![]() Cytat:
![]() kurcze szkoda że ja nie mam takiego zmysłu ![]() no to skoro wszystkie już poszły spać to ja też idę z rozsądku ![]() dobranoc |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#4693 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Dobranoc ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4694 |
Zakorzenienie
|
Dotarłam...ufff
Nadrobiłam ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Daisy, tak podejrzewam z tym ciśnieniem ![]() ![]() Lolka, ja to już sama nie wiem, ale coś mnie się wydaje, że znowu przenoszę i 4 maja faktycznie zobaczę się z ginem ![]() ![]() ![]() Ale może będzie tak jak napisała Andziot ![]() ![]() Kwiatecek, czyli jeszcze chwilka i Alanka będziesz tulić w ramionach! ![]() Trzymam za Was kciuki! I oczywiście gratuluję wszystkich dzisiejszych wizyt ![]() Jutro znowu do roboty muszę pojechać... a tam ledwo wyrabiam. No i jeszcze ciężko mi się na wizaż wbić z braku czasu, a tu taki ekscytujący dzień się zapowiada ![]() ---------- Dopisano o 23:15 ---------- Poprzedni post napisano o 23:11 ---------- ![]() A odpowiadając Mamie Optymistce - najlepiej zapytać u źródła (w szpitalu). Np. w tym, w którym rodziłam (i będę rodzić) wymagają całkowitego wygolenia. |
![]() ![]() |
![]() |
#4695 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Skończyłam pracę zal. Zasypiam nad klawiaturą, a jeszcze muszę poczytać ![]() Uciekam, może nie zasnę nad książką... Albo jutro na ktg sobie poczytam ![]() Dobranoc ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4696 |
Zakorzenienie
|
Meldujemy sie z Flawciem po wizycie
![]() ![]() ![]() Dziewczynki obecnie dlugosc kosci udowej mojego synka wynosi 69mm, a jestem w 36tym tyg i 4 dniu, poprosze o wymiary Waszych dzidziusiow w tym tygodniu, bo na poprzednim usg ginek mowil, ze dzidzius bedzie krotki, ale teraz ze nadgonil ![]() No i ze strachu, ze mam wczesniej rodzic spakowalam dzis torbe ![]() ![]() ![]() ![]() agus87 rodzi, kwietecek rodzi, a eweska co przed tv jeszcze? ![]()
#4697 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Więc tak: moja malutka w 35 tyg., 5 dniu miała 69mm kość udową. No ale przecież są 'widełki' i z całą pewnością Flawcio mieści się w normie ![]() Zajrzałam jeszcze do karty ciąży Adrianka i w 36t.,5 d miał 68,9 mm ![]() A co do kosmetyków - kolorowych nie biorę - jak coś to poproszę Tż-ta żeby mi na wyjście jakiś tusz i błyszczyk przywiózł ![]() Dla siebie spakowałam: chusteczki nawilżane, żel pod prysznic, płyn do higieny intymnej, oliwkę w żelu, krem do twarzy, tonik, balsam do ust, pastę do zębów i szampon. No i oczywiście szczoteczkę do zębów, szczotkę do włosów, cążki, pilniczek, waciki, papier toaletowy. Do tego wezmę butelkę z roztworem tantum rosa (choć bardzo liczę na to, że ominie mnie nacięcie ![]() ![]() Co do zzo - chyba już wszystkie znacie moje zdanie na ten temat ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4698 |
Zakorzenienie
|
dzieki dziewczyny jestescie kochane
![]() my bylismy u szwagierki pomoc troszke przy remoncie pd wizyty mam skurcze byly co 10 minut pozniej co 7 teraz sa co 5 bolesne i od krzyza ida ide sie wykapac i sprobuje zasnac no chyba ze sie rozkreci jak sie rozkreci to dam znac po poroodzie a jak sie nie rozkreci to zawitam rano ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4699 |
Rozeznanie
|
aguś- czuję że już jesteś po porodzie! Czekamy na newsa!
Ależ napięcie na wątku.. Moria- a mi się śniło,że urodziłaś dziś o północy!
Kasia, ur. 22.11.2008 r. Wojtuś, ur. 3.05.2011 r. Edytowane przez asiak1981 Czas edycji: 2011-04-19 o 05:02 |
![]() ![]() |
![]() |
#4700 |
Rozeznanie
|
Weredka zgadzam się z andziot może odpuścimy bo kwiecień to już się kończy, choć w sumie znając nasze możliwości to moze uwiniemy się do końca miesiąca z nastęną częścia
![]() Andziot no to dobrze zwiastuje ![]() Anula kociaki słodziaki, boooskie..... Aguś, Kwiatecek już po? Ja dziś wstałam o 4:14 wyprasowałam koszule mężowi plus trzy w zapasie zrobiłam mu śniadanko wypasione do pracy i tak sie snułam po domu. Potem usiadłam w pokoju dziecięcym i gadałam z małą w brzuchu. Kurcze dalej to do mnie nie dociera że będzie na wierzchu, nie mogę się już doczekać. Od dziś mam pozwolenie na przyspieszanie porodu od męża więc sprzątam idę na spacer a potem chodze po schodach ![]() Miłego dzionka wszystkim i żebym nie zapomniała: Zaczynam dziś 39 t.c. !!!!!
#4701 |
Rozeznanie
|
atiz- pracowitą nockę miałaś, podziwiam,mi by się nie chciało..
A tu taka cisza na wątku.. Ja mam wszystko spakowane oprocz kosmetykow,dobrze ze napisalyscie liste,bedzie latwiej ![]()
#4702 |
Zadomowienie
|
dzień dobry
Gratuluje uanyh wizyt. Aguś,kwiatecek i mazianka czekamy na dobre wieści ![]() Mazianka też pewnie ma już dość oj bidulki za chwilę bedziecie tuliły bobasy i zapomnicie o wszystkim. dopijam kawe i czytam wieści ![]() ![]() Z niecierpliwością dziś bede tu zaglądać ![]()
#4703 |
Zadomowienie
|
No i gdzie ta Ola?????
#4704 |
Moderatoreska
|
dzień dobry
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4705 |
Rozeznanie
|
Witajcie
![]() Wszystkim wczorajszym wizytowym dziewczynom gratuluję i bardzo się ciesze, że wszystko jest u wszystkich superos ![]() ![]() Ja wczoraj pracowity dzień miałam, dlatego tylko podczytywałam wizażyk... ![]() ![]() Agus, Kwiatecek jak tam u Was???? ![]() ![]() ![]() ![]() Jak już dzisiaj się żadna nie rozpakuje, to ta część wątku rzeczywiście tytułem nijak do rzeczywistości hehe ![]() ![]() ![]() A tak swoją drogą to sobie myślę, że ten Nasz wątek to taki wyjątkowy jest... bo nie dość, że płodny, to jeszcze bez żadnych większych niespodziewajek się obyło... było oczywiście parę groźniejszych chwil, dla niektórych z Nas ale żadna się nie rozpakowała jak na razie przed czasem, a wszystkie już jesteśmy we w miarę bezpiecznym momencie... ![]() ![]() ![]() ![]() Wyprawiłam mężula do pracy, a teraz siedzę z maseczką na buźce i sama nie wiem co by tu dzisiaj porobić... może do Ikeii bym pojechała ![]() ![]() Eweska życzę Ci szybkiego powrotu ze szpitala ![]() ![]() ![]() ![]() U mnie wczoraj trochę skurczyków było wieczorem ale raczej nie groźnych... myślę, to seryjne przepowiadacze były ![]() Jeszcze nie staram się wdrażać domowych sposobów ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4706 | |||
Wtajemniczenie
|
Hellooooo!
agus śpi czy rodzi? ![]() Skurcze co 5 min. + rozwarcie na 4cm -> myślę, że w nocy się rozkręciło ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Poza tym tytuł wygrał w demokratycznych wyborach ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() A ja muszę się zebrać w sobie, wskoczyć pod prysznic i jechać na KTG. Mam nadzieję, że gdy wrócę będziemy oblewać narodziny pierwszej dzidzi ![]()
![]() |
#4707 |
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry
![]() Igunia - 3 dni!!! ![]() ![]() Ja mam nadzieję, że Oleńka już w ramionach mamy. Tyle biegać z rozwarciem i skurczami... Podziwiam
![]() |
#4708 |
Zadomowienie
|
dzień dobry
![]() Martulka000, Grazin, principessina - za udane wizytki i dorodne dzieciaczki ![]() anula_81 ciekawy pomysł z kotkami, taki niestandardowy, jeszcze się nie spotkałam, ale bardzo mi sie podoba ![]() za dzisiejsze dobre wieści trzymam mocno ![]() uciekam robić farsz na pierogi i dzisiaj mam dzień w kuchni do wieczora z przerwami na wizaż oczywiście ![]()
#4709 |
Rozeznanie
|
...ale tu dzisiaj CISZA
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4710 |
Wtajemniczenie
|
No właśnie ta cisza najbardziej mnie zastanawia...
![]()
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:39.