|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Najlepszy tytuł do kolejnej części naszego wątku to: | |||
Maj idzie słonko świeci, w brzuszku zdrowo rosną nasze dzieci! |
![]() ![]() ![]() ![]() |
5 | 8,77% |
W połowie drogi jesteśmy, a nasze brzuszki wyskakują jak grzybki po deszczu |
0 | 0% |
Będą z nas fajne mamy, bo wciąż frytkami się zajadamy |
1 | 1,75% |
Na talerzu wciąż fryteczki, takie z nas mamusiowe kuchareczki |
0 | 0% |
inęły mdłości, są już kopniaczki - ciągle czekamy na Was dzieciaczki |
25 | 43,86% |
Nasze brzuszki rozwijają się jak wiosenne kwiatuszki- mamuśki IX-X |
1 | 1,75% |
Puk-puk- kto tam? Już nie anonimowy hipopotam- mamuśki IX-X |
6 | 10,53% |
Brzuszek tu, brzuszek tam- wątek wrześniowo- październikowych mam |
19 | 33,33% |
Głosujący: 57. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2041 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Dzieciaczki w brzuszku nasze kochane, my chcemy już być kopane IX-X 2011
Cytat:
![]() ![]() 'Jesteście kochane. Dzięki że mogłam się wygadać i dziękuję za wsparcie ![]() Tż strasznie skruszony - zobaczymy co będzie, ale narazie mam w planach trzymać go na dystans, niech się ogarnie burek. dzisiaj o północy 19 tydzień ![]() Ej i pamiętajcie o zdjęciach z usg ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2042 |
Zadomowienie
|
Rany dziewczyny współczuję wam z tymi facetami. Ja byłam wręcz namawiana przez mojego męża do ślubu. Zaręczyny owszem ale potem powiedziałam, że najpierw chce skończyć studia. Po obronie wprowadził się do mnie, bo jego ojciec i moja mama mieli dość dezinformacji kiedy gdzie jemy i nocujemy. Jak wyznaczyliśmy datę ślubu, to moi rodzice stwierdzili, że jest odważny brać sobie bezrobotną żonę, przy jego niskich zarobkach. Prawie rok byliśmy na 1 dość nieregularnej pensji. Teraz kiedy i ja mam pracę zdecydowaliśmy się na dzidzię. Nie przelewa się ale jakoś damy radę związać koniec z końcem
![]() Rozumiem że dzidzie tych niezdecydowanych nie były planowane. Teraz napisze coś może nie za pięknego. Skoro panowie potrafili spłodzić dzieci, to niech też się poczują odpowiedzialni. Wpadanie wieczorem na 2-3h to jakaś kompletna bzdura. Co to koledzy z sąsiedztwa czy ojcowie? ![]() ![]() ![]() Dziewczyny nie dajcie się. Trzymam kciuki. Strzelanie fochów z Waszej strony tylko może pogorszyć sytuację. Wasze problemy musicie załatwiać same nie przez rodziców.
#2043 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2044 |
Raczkowanie
|
No to chyba jestem dzisiaj pierwsza
![]() Agnieszka ja ze swoim TŻ też znam się bardzo długo, bo już od 8 lat, zaczęliśmy ze sobą "chodzić" jak miałam lat 14 ![]() ![]() Gosiu Masz w 100% rację ![]() ![]() Tak w ogóle, to jeszcze jakiś miesiąc przed tym jak dowiedziałam się, że jestem w ciąży lekarka spojrzała na moje wyniki hormonów i powiedziała, że z takimi wynikami nie mam w tym momencie w ogóle szans na ciążę ![]() ![]() Aaaaaaa jeszcze jedno... Oświeććie mnie proszę... Czy w ciąży nie można jeść śledzi?! Gdzieś przeczytałam, że one są surowe i zasalane, więc są nosicielami tej całej tokso i listerii. A ja nieświadoma jadłam cały czas ![]() Edytowane przez Aiszka22 Czas edycji: 2011-04-19 o 06:01 |
![]() ![]() |
![]() |
#2045 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Aiszka teraz jak lekarz sie zajmie Twoimi wodami to musi być dobrze ![]() ---------- Dopisano o 07:26 ---------- Poprzedni post napisano o 07:10 ---------- Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2046 |
Zadomowienie
|
Też mi się wydaje, że śledź w ciąży to "sztandarowy" pokarm (najlepiej zajedzony nutellą
![]() aa2 ![]() ![]() aiszka ![]() ![]() danika zazdroszczę "pożegnania" z heparyną... ja jeszcze z rok będę wstrzykiwać ![]() Gratuluję wizyt i dziewczynek ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2047 |
Wtajemniczenie
|
hejka mamuśki od rana
![]() ja już od godzinki w pracy, ale pewnie szybko minie do 15tej, jak ostatnio wszystkie dni, pełno pracy mam, ale cóż taki okres teraz mamy, ale nie ma co narzekać, przynajmniej czas szybko leci ![]() Miłego i słonecznego dzionka życzę ![]() Co do śledzi to też nie słyszałam, żeby nie można było jeść |
![]() ![]() |
![]() |
#2048 |
Zakorzenienie
|
Witam wtorkowo
![]() Jakaś niewyspana dziś jestem, synek wstał o 6:30, a mi by się jeszcze z pół godzinki przydało ![]() Ale odbiję sobie spanie w czasie jego popołudniowej drzemce ![]() Miłego dnia dziewczyny, u nas słonko już wysoko, więc będzie ciepło ![]()
#2049 |
Wtajemniczenie
|
też sobie kojarzę śledzie z lodami i ogórki kiszone jako nierozlącznych towarzyszy ciązy
![]() ![]() ![]() mój dzidziek coraz mocniej kopie (choć nie ma w co ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2050 |
Zadomowienie
|
Co do sledzi to nie wiem ale ostatnio mi powiedzieli ze nie moge marynowanego. A ja uwielbiam grzybki w occie a moja mama taka siekiere zawsze robi jak lubie Czasem polykam sloiczek na raz. A podobno to niezdrowe nakosci dzidzi
#2051 |
Raczkowanie
|
Lausanne ale Ci zazdroszczę
![]() A z tymi śledziami oto co znalazłam: "Należy jednak uważać na surowe, marynowane w solance lub wędzone na zimno produkty rybne. Sushi, saskimi, solone śledzie, filety z pstrąga i wędzony łosoś mogą być źródłem zarażenia listerią czy toksoplazmozą, nicieniami czy innymi pasożytami. Jadaj więc raczej pasteryzowane produkty rybne." (Źródło: we-dwoje.pl) No ale nie trzeba popadać w paranoję, po za tym śledzie chyba są jakoś pasteryzowane? Czy nie bardzo? A z resztą. Jadłam i pewnie będę jeść, strasznie mnie do nich ciągnie w ciąży ![]() |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#2052 |
Zakorzenienie
|
Witajcie
![]() Melduję się po wczorajszej wizycie- wszytsko ok wyszło, chociaż nie powiem,ze się zestresowałam jakoś jak zobaczyłam na usg dzidziusia na kolankach, głowa w dół , nie ruszającego się - ale serduszko ładnie biło , potem cos nie mrawo się wierzgał, takze spoko- chyba pora snu była- do lekarza weszłam po 22 ![]() Płci niestety dalej nie znamy-jak to małż mówił "no się skurczybyk schował" ![]() Mówiłam lek. o tych napięciach brzucha- zrobiła mi wiec najpierw usg dowcipne by sprawdzić czy z łożyskiem wszytsko ok, czy szyjka zamknięta i czy się nie skraca. Wyszło wszytsko ok. Mówiła, że w moim przypadku nic poważnego i że mam robić jak robię- znaczy sie położyć i odpoczać- i nie głaskac brzucha przy tym i nie sprawdzać co chwilę czy już napięcie puściło bo to tylko pobudza skurcze i potęguje napięcie. To tyle- ide Was nadrabiać bo wczoraj to chyba nawet nic nie pisałam, takie miałam tu urwanie głowy ![]() Miłego dnia ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2053 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
#2054 | |||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() co do magnezu to ja biorę od początku ciązy i mam brac cały czas ![]() Cytat:
![]() rzeczywiście nawet za darmo gdybym je dostała to bym nie nosiła ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() a my chyba jesteśmy dziwni bo się nie kłócimy ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Sama piszesz ze ojciec też wszystkiego po bożemu nie robił, tym bardziej nie powienien Ci teraz prawić morałów ![]() Cytat:
![]() ja śledzie jem ale jakoś mniej niż przed ciążą, odmieniło mi się ![]() agnieszka0605 to miło że w pracy tak Cię wychwalają ![]() ![]() a ja jestem przeziębiona ![]() i spac mi się chce ja nigdy z rana ![]() |
|||||||
![]() ![]() |
![]() |
#2055 |
Zadomowienie
|
gratulacje udanych wizyt
![]() ![]() no i coraz wiecej dziewczynek nam przybywa ![]() trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty i zeby malenstwa pokazały co maja miedzy nozkami ![]()
![]() |
#2056 |
Rozeznanie
|
Witam Was w ten piękny poranek
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() cotynato ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 09:13 ---------- Poprzedni post napisano o 09:03 ---------- I wiecie ja się boję zawsze tego, ze mój mąż alkoholikiem zostanie ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2057 |
Zakorzenienie
|
Cześć dziewczynki.
![]() ![]() ![]() ![]() Co do rodziców to potrafią naprawdę dać w kość, ja już ze swoimi nie mieszkam choć czasami (gdy wkurza mnie TŻ np. ![]() ![]() Ja sama chciałam tego ślubu, chciałam być już żoną i wogóle, ale ostatnio gdy znów zaczęło się coś psuć, zaczęłam myśleć, że nie chcę brać ślubu tylko ze względu na dziecko. ![]() Najbardziej po prostu nie lubię i się buntuję, gdy ktoś mi coś narzuca. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2058 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() a ja wczoraj wcinałam ogórki w occie, bardzo pyszne były archinta super, że wizyta się udała i dzidzia zdrowo rośnie ![]() kasiuleczka ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2059 |
Zakorzenienie
|
Kasiuleczka ja mysle,że w waszej sytuacji jednak lepiej by było, żeby TZ tu wrócił...odchowasz troszkę małe, potem może rodzice ci z dziecmi zostaną. Jakbyście oboje znaleźli pracę w polsce, to moze byłoby troche skromniej, ale jednak razem?
ja to znam dobrze, takie związki na odległość, prawie 2 lata tak byliśmy jeszcze przed slubem - i uważam, że na dłuższą metę tak się nie da żyć. Pieniądze są ważne, ale nie warte przezywania każdego wyjazdu, życia od telefonu do telefonu i ciagłego myślenia "a co to drugie teraz robi". My tez teraz we dwoje zarabiamy mniej niż wtedy sam TZ, ale nigdy juz nie chce wracac do tamtej sytuacji. Archinta gratuluje udanej wizyty ![]() Acelinko tylko problem z mieszkaniem Cotynato z facetem jest taki, że mieliby mieszkać u jej rodziców - tak zrozumiałam - więc póki co jednak ojciec coś tu do powiedzenia ma (oczywiście tez uwazam, że to głupie i pewnie zmieni zdanie) |
![]() ![]() |
![]() |
#2060 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() Dobrze, że wszystko ok ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2061 |
Zakorzenienie
|
dzień dobry
![]() melduje sie z pracy ![]() miało byc slicznie i goraco a jakieś chmurne niebo widze brrrrr kasiakuleczka na poczatku postu napisałas ze bedziesz nastawiac sie pozytywnie a na koniec znów sie nastawiłas źle-musisz wierzyć ze bedzie dobrze, a co do piwka i alkoholizmu to cięzka sparwa a powiedz on dużo tego piwa wypija? ---------- Dopisano o 09:31 ---------- Poprzedni post napisano o 09:29 ---------- archinta gratuluje udanej wizyty ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2062 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 09:46 ---------- Poprzedni post napisano o 09:40 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2063 |
Zakorzenienie
|
kasiuleczka no to miło czytac, że fajna perspektywa przed wami
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2064 |
Zadomowienie
|
kasiuleczkakuleczka Mój narzeczony codziennie wypije piwo lub dwa, wcześniej lubił ostro się upić, ale wierzę w to że alkoholikiem nie będzie (Jego ojciec był alkoholikiem)
---------- Dopisano o 09:50 ---------- Poprzedni post napisano o 09:48 ---------- Zapomniałam się najpierw przywitać: hej dziewczyny =))) |
![]() ![]() |
![]() |
#2065 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja też wcześniej nie chciałam ślubu ![]() ![]() ![]() A u mnie fakt- wpadka, ale jaka cudowna ![]() ![]() jezuuuś a jakie mnie skurcze w nocy w nogach łapały. bierzecie same z siebie magnez? W ogóle ginka przepisała mi żelazo i zgubiłam kartkę z nazwą, ale chyba każde się nada co? Edytowane przez cotynato Czas edycji: 2011-04-19 o 08:54 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2066 |
Rozeznanie
|
Ja w ogóle jestem wychowana - nastawiona na NIE na jakąkolwiek dawkę alkoholu... Sama nie piję piwa, kawy, nie palę za to lubię słodycze - to też uzależnienie
![]() Obserwuje moją b. dobrą koleżankę... - jej mąż często pije, lubi nawet wódkę... jej to nie przeszkadza, nawet mu piwo przynosi, ona go wypitego z otwartymi ramionami przyjmuje a ja bym go zabiła! ![]() Z resztą to też wina mojej mamy, zawsze powtarza - jaki ojciec, taki syn... wbiła mi to do głowy i takim tokiem myślenia idę... |
![]() ![]() |
![]() |
#2067 |
Zadomowienie
|
Wiecie co? Obawiałam się że Moi rodzice będą się czepiać ciąży i narzekać że narzeczony tutaj mieszka. A jest wszystko okej. I mam poprostu cudowną mamę: robi Nam nieraz zakupy i nie chce za nie kasy, powiedziała że narazie nie musimy się dokładać do opłat. A narzeczony się podlizał rodzicom, bo załatwił ojcu łatwą prace =))) he he
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2068 | ||||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Ach- i znów ten facet jakiś nierozgarniety. Oni serio powinni miec po szkole obowiązkowe wyrównawcze z "przystosowania do zycia w rodzinie"... ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() A antybiotyk juz zaczelas brac?? ![]() ![]() I nie mam tu na myśli kawy, której nie lubię ![]() Cytat:
![]() Ale tak serio- czasem tez wpadam w dołka,ze jestem niedobra ![]() Cytat:
![]() A jakies L4masz?? Zalecenia leżenia??? 3mam kciuki za Was ![]() Cytat:
![]() zdrówka ![]() Cytat:
![]() ![]() Wracajac do avka- ślicznie Ci było w tej fryz ![]() A tak myślę o tych probl. z małżami- moze wartoby się wybrac do jakiegoś psychologa, który pomoże zrozumieć sie nawzajem, wyjaśnić pewne sprawy?? Bo nam to czasem ciężko cos wyartykułować. Ancia- jak samopoczucie?? Antiopa7- a Tobie nastrój już się poprawił?? Miss.hot- kiecka świetna. Sama szukałam czegoś w takim stylu, ale nie znalazłam. Butki tez git- szkoda,że ja takich nie mogę ![]() Marronelle- ![]() ![]() Magialena- te Twoją kiecka znalazłam TU w jedym z ogłoszeń u dołu strony Edytowane przez archinta Czas edycji: 2011-04-19 o 09:01 |
||||||||
![]() ![]() |
![]() |
#2069 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() mą Zdrówka ![]() ![]() Cytat:
![]() Ale nakręcasz się cały czas niepotrzebnie ![]() ![]() 10 rano a ja już tyle spraw dziś załatwiłam, przez ostatni miesiąc tyle nie wskrzesałam w urzedach co dzisiaj ![]() ![]() Pokazałam wczoraj mężowi body jak już w łóżku leżeliśmy , hm zadowolony był, ale pierwsze stwierdzenie "to takie maluśkie? " ![]() ![]() ![]() ![]() Mąż urobiony tymi maluśkimi rzeczami ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2070 | |||
Zakorzenienie
|
Dziemdobry
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Mój tż zaczyna przemawiać do brzucha ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:30.