|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Tytuł kolejnej części naszego wątku | |||
| Jeszcze moment, jeszcze chwila i na porodówkę damy dyla. Mamusie lipiec-sierpień 2011. |
|
23 | 37,10% |
| Maluszki w brzuszkach fikają, ale na świat się jeszcze nie pchają. Mamusie lipiec-sierpień 2011. |
|
6 | 9,68% |
| W trzeci trymestr wkroczyłyśmy - szykujemy już kołyski... |
|
4 | 6,45% |
| Przed nami już tylko dwa miesiące, później posypią się wakacyjne brzdące. |
|
6 | 9,68% |
| Rosną w brzuchach nasze brzdące, przywitamy się z nimi za dwa miesiące. |
|
5 | 8,06% |
| Studniówka odbyta,czekamy aż dzidzia na zewnątrz zawita. |
|
0 | 0% |
| Koniec się zbliża dużymi krokami, będziemy lada chwilę wspaniałymi mamami ( rodzicami)! |
|
3 | 4,84% |
| Brzuszek tu, brzuszek tam pogaduchy lipcowo-sierpniowych mam. |
|
6 | 9,68% |
| Wiosna mija, lato czeka już niedługo przywitamy nowego człowieka. |
|
0 | 0% |
| Już coraz bliżej na porodówki – plotkują lipcówki i sierpniówki. |
|
9 | 14,52% |
| Głosujący: 62. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1261 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Jeszcze tylko trzy miesiące i będziemy witać nasze brzdące. Lipiec-sierpień 201
A ja już pokroiła m wszystko na pieczone (tatuś poszedł do sklepu jednak, bo ja nie dałam rady) i wrzuciłam na patelnię. Tylko wstawić
Dziewczyny ale Wy macie piękne brzuszki Zmalowana przecież Brunetka jest na zakupowym odwyku
|
#1262 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Jeszcze tylko trzy miesiące i będziemy witać nasze brzdące. Lipiec-sierpień 201
|
|
|
|
#1263 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Bo po sposobie obróbki fotki tak mi się nasunęło . Fajnie wyszło |
||
|
|
|
#1264 |
|
Zakorzenienie
|
oto mój brzuchol z dziś
za chwilę do klubu dam golasa jeszcze
|
#1265 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Jaki maleńki!!! Lubie takie ![]() Cytat:
Ty to chyba szczuplutka jesteś, co? ---------- Dopisano o 13:03 ---------- Poprzedni post napisano o 13:00 ---------- Cytat:
Wiem że większość cieżąrnych ma anemię. Zresztą ja sie jej spodziewałam u siebie, bo całe życie w zasadzie mam hemoglobinę na granicy normy albo ciut poniżej. Tylko że teraz spada ta małpa na łeb na szyję. Mimo że biorę najsilniejsze żelazo dostępne w aptekach Cytat:
![]() Kochana, a Triumph ma takie specjalne do karmienia też? Czy Ty piszesz o takich zwykłych?
|
|
#1266 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Choć jakoś zapału mi brakuje ostatnio na zdjęcia, mimo że zakupiliśmy kolejny dodatek lampę błyskową i kolejny obiektyw. Czekam aż mąż zrobi mi mała sesję z brzuszkiem, bo coś wspominał że chce... A tak to wszystko na samowyzwalaczu robię ![]() jeżeli chodzi zdjęcia brzuszka ![]() Jaką mam nerwicę ![]() Zwariuje, albo zapłaczę się na śmierć W sobotę walczyłam aby wszystko było pięknie, czysto na święta, zajęło mi to cały dzień a dziś mój cudowny mąż poszedł sobie szlifować półkę która zrobił i na balkonie cyf i okno całe z pyłu od półki Normalnie się załamałam, powiedział że posprząta, wyjścia w sumie nie ma, ale to chodzi o to że tyle wysiłku w to włożyłam i nie było mi lekko ![]() Te hormony mnie wykończą ![]() Brumek szczupła 175cm i przed ciążą 60kg i wiecznie słyszenie że powinnam więcej jeść,bo jestem jak patyk nie raz można trafić na naprawdę dobrą promocje ![]() Zanka kurcze chyba wszystkie mamy brzusio który idzie do przodu
Edytowane przez zanetaa88 Czas edycji: 2011-04-19 o 13:08 |
|
|
|
|
#1267 |
|
Zakorzenienie
|
zmalowana cudny masz brzuszek
a tunika fajniutka
|
|
|
|
#1268 |
|
Zakorzenienie
|
Miałam dodać jeszcze zdjęcie dla porównania z poprzedniego tygodnia,
ale wizaż szwankował Teraz dodaję
|
|
|
|
#1269 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Mamy zamiar kupić lustrzankę - Nikon D3100 o ile się nie mylę Mąż się tym bardziej interesuje I może mi doradzisz czy warto? Bo patrzeliśmy na Canon 550d, ale jest o ponad 1000 droższy, a to jednak spory wydatek szczególnie jak na wyprawkę potrzebne Z opinii jednego fotografa wiem, że Canon na pewno lepszy, ale czy Nikon do amatorskiego użytku nie może być?
|
|
#1270 |
|
Wtajemniczenie
|
Zanka cudny brzucholek. Jestem zwolenniczką Twojej urody
Ja to taka rozlana, no ale brzuch już widać i mam wrażenie że z dnia na dzień jest coraz większy. Dziewczyny a co z tymi kremami antycellulitisowymi? Można na nogi i pupkę smarować???
|
#1271 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja mam nikona d3000 z obiektywem 18-105mm-bardzo polecam. nikony są najlepsze-swój zakup konsultowałam ze swoim kolegą-fotografem-też pracuje na nikonie.
|
|
|
|
|
#1272 | |
|
Zadomowienie
|
Jaki duży już
Cytat:
|
|
|
|
|
#1273 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
popsuł
|
|
#1274 |
|
Zakorzenienie
|
Sygine bo jest odwieczny konflikt czy Canon, czy Nikon. Obie firmy dobre. Choć ja zdecydowanie wole Nikonki
![]() My w chwili obecnej mamy porzyczony kompakt od rodziców, bo nasz też niesprawny. Ja bym chciała coś fajnego, jakąś lustrzanke, ale i jednocześnie mały kompakcik na spacerki do kieszeni i chyba zdecydujemy się na troche lepszy kompakt, a lustrzanke kupimy w nagłym przypływie gotówki ![]() My byliśmy wczoraj na kolejnych zajęciach w szkole rodzenia, pani pokazywała jak oddychać i jakie pozycje porodowe są dobre. Gadałam potem z teściową w szoku była, ze położna powiedziała, ze nie ma nic gorszego niż na wznak ![]() No i dostaliśmy różne gratisy Jak ja uwielbiam gratisy Brzuszki śliczne. Zanka super koszulka
|
|
|
|
#1275 |
|
Zakorzenienie
|
Zanka, ja chcę taką koszulkę!!!!! Skąd ją wytrzasnęłaś?
|
#1276 |
|
Zakorzenienie
|
"Dzieci są kotwicami, które trzymają matkę przy życiu" Edytowane przez zanka205 Czas edycji: 2011-04-19 o 14:06 |
|
|
|
#1277 |
|
Zakorzenienie
|
scio - a dla mnie wlasnie taie półlezenie (w sumie prawie siad) i nogi zaparte w te ginekologiczne "dyby" to bylo wybawienie, bo ustac na wlasnych nie moglabym w skurczu (jak szlam do taksowki jadac na porodowke to musialm kilka razy przystac jak byly skurcze, lepiej je przchodzilam wtedy). pewnie najlepiej sluchac tylko swojego ciala
|
|
|
|
#1278 | |
|
Zakorzenienie
|
Więc jogurtowca robię i ja
Wydaje się prosty![]() Brzusie macie śliczne WSZYSTKIE Te mniejsze i większe Brunetka ciekawe jak Ci ten odwyk wyjdzie ![]() Zmalowana możesz mi powiedzieć z której Ty strony gruba jesteś, bo patrze i patzre i widze tylko piekny zgrabny brzuszek z przodu! ![]() Cytat:
![]() A Brunetka pisala, że ma odwyk Ja gdzieś czytałam, że niby niepowinno się, ale czemu co i jak to nie wiem. Najlepiej zapytac lekarza. |
|
|
|
|
#1279 |
|
Zakorzenienie
|
ja gdzies czytalam ze te zele na cellulit to dzialaja ujedrniajaco, czyli skóra jakby sie zbija, ścieśnia. a jak d.pa rosnie w ciazy to chyba sciesnianie tego kolagenu itp. dziala tak, ze sie rozstepy biora. wiec chyba wolalabym po porodzie sobie dopiro robic akcje antycellulitowe
fajnie o cellulicie http://usuwaniecellulitu.info.pl/201...lulit-a-ciaza/ |
|
|
|
#1280 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale mówi, ze i tak wszytsko wyjdzie w trakcie porodu. Zmalowana jestem u Ciebie za godzinke bo mam ochote na Twoje kulinarne dzieło |
|
|
|
|
#1281 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zanka - dzięki, kochana
|
|
#1282 |
|
Zakorzenienie
|
Fajna, super z brzusiem wygladasz...i ja ciągle zazdraszczam wielkości pokoju
![]() Dzwoniłam własnie do przychodni, zapytać czy w piatek pobieraja krew i oczywiscie w Wielki Piątek nie mozna sie badac, trzeba tylko w kościele siedzieć! Ale sie wkurzyłam
|
|
|
|
#1283 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jeżeli o mnie chodzi jestem zwolenniczką nikona ![]() Należę do tak zwanych nikonowców ![]() To ma być lustrzanka tak tylko amatorska? Czy będziecie się chcieli rozwijać dalej? Ja kupiłam nikon D80 i obecnie co chwile coś dokupujemy, jak nie obiektyw to filtry, jak nie filtry to teraz np lampę błyskową, jak nie lampa to statyw itd. No i jaka sumę chcecie przeznaczyć na lustrzankę? Mój D był teraz na szkoleniu odnośnie aparatów, więc jak wróci to się dopytam co poleca itd. Moja siostra z tego co kojarzę ma Nikon D3000 i w zupełności jej wystarcza do amatorskich zdjęć ![]() Bo i tak wszystkie zdjęcia robi na automacie I taka chyba już kosztuje 1600zł. Znajdziesz takich którzy lubią canona i takich którzy lubią nikona ![]() I będą Ci polecać ten na którym pracują ![]() A lustrzanka to nie tylko lepsza jakość zdjęć, to takie rozszyfrowanie samego aparatu, bo ma tyle możliwości, że głowa boli! JA do dziś uczę się coś nowego w Nikonie ![]() I tak jak Scio proponuje do tego dokupić byle jaki kompakt ![]() Bo jak idę z moim D na zdjęcia, to zanudzam się na śmierć bo on to wszędzie lata z aparatem i taki mały kompakt jest dobry np na jakaś imprezę, na która nie weźmiesz lustrzanki, bo zwyczajnie się będziesz bała że ktoś Ci ją może ukraść Karolinee mi tego czasu nie brakuje, ale jakoś brakuje mi motywacji ![]() Ja muszę mieć wenę do zdjęć, a najlepiej czuje się w portretowych, niż np krajobraz, choć od czasu do czasu coś tam popstrykam.. Z jakiego programu korzystać do obróbki zdjeć? Obiad zrobiony. Edytowane przez zanetaa88 Czas edycji: 2011-04-19 o 14:30 |
|
|
|
|
#1284 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1285 |
|
Wtajemniczenie
|
To może odpuszczę sobie kremy i będę się masować
Dzięki dziewczynki. 83monia dzięki za linka Głowa mi pęka, a zaraz jedziemy do mieszkanka: ja będę odkurzać kąty, a TŻ gruntować ściany. Nie mam siły
|
#1286 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Canon był o 1000 droższy. A my żadnymi zawodowcami nie jesteśmy i chodzi o to żeby ładne zdjęcia były synka i z górskich wędrówek, więc raczej takie amatorskie używanie Ja i tak podejrzewam że trochę czasu zajmie mi rozszyfrowanie tego cuda i dlatego chcę własny kompakt do kieszonki
|
|
#1287 |
|
Zakorzenienie
|
A tak z innej beczki,
płaciła któraś z Was kiedyś coś przez PŁACE ALLEGRO? i pieniądze długo nie dochodziły do sprzedającego? Mam taki problem, bo zapłaciłam za obiektyw przez PŁACE ALLEGRO 13 kwietnia do dnia dzisiejszego pieniędzy sprzedający ode mnie nie dostał, wysłała mi paczkę podkreślając, że poczta polska działa jak działa i paczka może nie dojść , zaraz dostaję drugiego e-maila że na poczcie musiała dopłacić 7,70 bo rzekomo paczki nie weźmie pani z poczty bo może się zdarzyć tak że ktoś po prostu paczkę zrzuci i nie będzie cała ?? pewnie chodziło o jakieś ubezpieczenie paczki. Nie rozumiem totalnie o co chodzi!? Napisałam do allegro czy da się sprawdzić czy pieniądze doszły, bo mi wyświetla że transakcja przekazu pieniędzy ZAKOŃCZONA co oznacza, że pieniądze już sprzedający powinien mieć na swoim koncie! A sprzedającemu napisałam że 7,70 dopłacę wtedy kiedy paczka dojdzie, i proszę o ksero potwierdzenia nadania... o co chodzi?Miała któraś z Was taką sytuację? |
|
|
|
#1288 |
|
Zakorzenienie
|
pozycja do porodu - ale to pozycja na parcie czy na skurcze? bo ja po nieprzespanej przez skurcze nocy to mialam gdzies pozycje wertykalne... ja tam rozumiem wczesniej sobie chodzic, kucac, cokolwiek robic ale na parte to jednak chyba legnę...
|
|
|
|
#1289 |
|
Zakorzenienie
|
to niemozliwe! przy PLACE Z ALLEGRO pieniadze dochodzą natychmiast.
|
#1290 |
|
Zakorzenienie
|
Sygine a nie lepiej zamiast lustrzanki porządną hybryde. Bo kupując lustrzanke to właściwie masz body + obiektyw (z reguły kit), a do tego musisz dokupic kilka obiektywów, bo inny do zdjęc z daleka inny do makro itd. chociaż fotografia baaaaardzo wciąga.
Zaneta ja kilka razy płaciłam z allegro i zawsze mi pieniądze dochodziły, bo to jest chyba tak, ze one nie są wpłacane na bepośrednie konto, tylko jakies allegrowskie (ale moge się mylić) Ide zaraz odebrać wyniki odczynu coombsa do przychodni i moze sie zwarze od razu, zeby jutro u ginki nie przezyc szoku
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:50.

mam nadzieje że przy następnym badaniu wyniki sie Nam poprawią
za szyjke serduszko i siusiaczka
za dzisiejsze wizyty
cycki wyglądały w nich okropnie.
![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

Mąż się tym bardziej interesuje 

zębole
o co chodzi?