|
|||||||
| Notka |
|
| Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3361 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: DIETA DUKANA od nowego roku :) cz.IV (nutelkowy odwyk :D )
Witam!!!
Wielocytowałam, ale wstrętny komp. nie zapamiętał wszystkich Waszych postów , więc napiszę ogólnie!!! ![]() Po PIERWSZE! Składam oficjalną prośbę, by nasze forum zmieniło nazwę na "TU DUKAJĄ SUPER LASECZKI" sweetpinky - jesteś PRZEPIĘKNA!!! marikamb - to nie ciuszki dobrze Cię kamuflują, tylko masz super figurkę, na którą zapracowałaś własnym samozaparciem Po drugie - biję głośne BRAWO!!! za Wasze spadeczki ![]() Po trzecie - przeganiam wszystkie zastoje - A SIO!!! ![]() Po czwarte - wzrosty i tak skończą marnie w naszych kibelkach ![]() Po piąte - u mnie po wczorajszych PW tylko +0,1kg, więc nieźle Po szóste - Pandzia, zaraz wysyłam Ci priva Po siódme - lecę sobie robić jajeczniczkę na szynce z indyka i wrócę dopiero wieczorkiem, bo z takim entuzjazmem walę w klawiaturę, jak tu do Was zaglądam, że moje dziecko aż się budzi ![]() LOVE YOU!!!!!
|
#3362 | |||
|
Rozeznanie
|
Hej Złociutkie!!!
Znów nie mogłam się tu dobić bo cos nie działało mam przerwe do 15.00 a później na to koło... ehhh aby przeżyć do 20.00 i święta---------- Dopisano o 13:15 ---------- Poprzedni post napisano o 13:13 ---------- Cytat:
za odwagę bo kolorek intensywny ale pasuje Ci, więc jak najbardziej trafiony. Ogólnie podoba mi się taki kolor u innych, ale sama chyba bym się nie odważyla Bardzo wiosennie wyszłaś---------- Dopisano o 13:16 ---------- Poprzedni post napisano o 13:15 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 13:18 ---------- Poprzedni post napisano o 13:16 ---------- Cytat:
|
|
#3363 | ||||
|
BAN stały
|
ahoj
piekę sernik od ponad 2 h i dalej ser sie nie upiekł Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
a na 3 naprawde sie chudnie mało bo mało ja np mam teraz na liczniku 58,7 czyli zeszło mi 0,3kg na 3 Cytat:
własnie przypomniałaś mi ze musze kupic pedzle do makijazu
|
||||
|
|
|
#3364 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
My Ciebie też kochamy Spadki naprawdę mamy super ! To pierwszy wątek,w którym się wypowiadam ,gdzie tyle sukcesów jest! Zawsze albo moje "współtowarzyszki" kończyły,albo mi brało motywacji Dzięki wam odchudzanie się jest piękne ! ![]() A 21 kwietnia świętuję 100 dni z wujkiem Dukanem |
|
|
|
|
#3365 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny pozwólcie do siebie dołączyć.
Szukam jakiegoś wątku z dukanem, w którym jest dużo samozaparcia, i mimo, że są nowsze dukające to jakoś sie nie udzielają... a ja potrzebuję często się wspierać choćby wirtualnie ![]() Ja dukam dopiero 4 dzień, a I fazę mam zaplanowaną na 6 dni, choć nie wiem czy na 7 nie przeciągnąć, bo potem wchodzę na 5/5 a, że święta u rodzinki, to wolałabym akurat wtedy mieć PW, a zostaję u nich do środy, więc jak znalazł. Mam do zrzucenia duuuużooooo... bo aż 30 kg. Obecnie ważę 100,5, a jeszcze 3 dni temu było 103,5 (coś koło tego bo mam starą wagę i ona raz pokazała 103, raz 104, dzisiaj rano też raz 101 a raz 100, wiec wyciągam średnią) Obżeram się na tym dukanie, wczoraj robiłam coś a'la omlet - oczywiście z samych dozwolonych składników, ale że mi nie chciał na teflonie złapać, to odratowując w ostatniej chwili wylałam na blache i zapiekłam... pychota ![]() Piję duużo... jak na mnie to bardzo, już dziś 2 herbaty x 400ml, 1 kawa x 250, i 1 litr wody delikatnie gazowanej, i 100 ml coli light ![]() No to coż... oby mi się udało, bo próbowałam już wielu diet, chudłam po 10-15 kg, i wracałam. W zeszłym roku schudłam 13,(pod kontrolą lekarza dietetyka) z 10 już wróciło, więc w porę się opamiętałam i zaczynam walkę, mam nadzieję, ze ostatnią i zakończoną sukcesem. Chcę schudnąć, żeby czuć się lżejsza, móc z przyjemnością biegać z psami - bo teraz po spacerze bolą stawy na maksa... Chce pojechać zimą na snowboard i nie bać się stanąć na stoku jak baleron... Chce się podobać sobie i facetom... I chce pójść do reservda i kupić fajny ciuch w tym rozmiarze 38/40, a nie szukać po HM i CA czy KappHalu czy mają coś w 46/48.... I jeszcze, zeby mi nogi nie puchły !!! |
|
|
|
#3366 |
|
Zadomowienie
|
I dziewczyny!! Wczoraj zobaczyłam swoją kartę zdrowia,i wagi z poszczególnych lat...Ale ta waga skacze... :
10 lat 42 kg 12 lat 55 kg 13 lat 56 kg 16 lat 68 kg 19 lat (jeszcze przed dietą 68-64 i teraz 58 kg) jeszcze 3 kg i wrócę do wagi z 12 roku życia
|
|
|
|
#3367 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#3368 |
|
Raczkowanie
|
Mroziq - dziękuję, kochana
![]() To prawda, nasze forum jest the best ![]() ZABIERZ WUJCIA DUKANA NA JAKĄŚ DOBRĄ KOLACJĘ Z OKAZJI WASZEJ ROCZNICY
|
#3369 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Jak masz problem to pisz śmiało, jak powód do radości to tez tu szybciutko komunikuj. Dukan to rewelacja więc uda się na 100%
|
|
#3370 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Chcesz wsparcia, a no proszę. Bacik za grzeszek - wystarczy poprosić ![]() A tak na serio. Myślę, że wybrałaś dobrą dietę. Jeśli startujesz z wyższej wagi, powinna ona spadać szybciej, niż u osób, które startują z wagi niższej. Oczywiście, trzeba przeczytać naszą biblię i być absolutnie zdrowym, by odchudzać się Dukanem. Przeczytaj także uważnie, pierwsze posty na tym forum - trzeba bowiem uważać na pewne pokarmy jak skrobia kuku, otręby, napoje light - chodzi mi oczywiście o ilość. Radzę zakupić sobie wagę elektroniczną. Będziesz miała precyzyjne pomiary. Ja notuję sobie moją wagę po dniach P i potem z dumą patrzę na moje wyniki ![]() Obserwuj wagę, dostosowuj do niej menu. Jeśli waga stanie, wzrośnie, zastanów się, czy nie przeholowałaś z deserami, może zbyt mało wypiłaś i pamiętaj, że po PW zbieramy wodę, więc nie obawiaj się wzrostu ![]() Żabko, doskonale wiem, jak się czujesz i czego dla siebie pragniesz. I dostaniesz to! My Cię tu będziemy wspierać, chwalić za sukcesy, a Ty już niedługo poczujesz się bardziej sexi, lżejsza i odzyskasz dobre samopoczucie Pamiętaj jednak, że w Twojej głowie i w Twoim sercu musisz być dla siebie łaskawa i musisz czuć się ze sobą dobrze zawsze, nawet z 3cyfrową wagą! Jesteśmy piękne w każdym rozmiarze! Kilogramy tracimy nie tylko dla naszej urody, ale też dla naszego zdrowia ![]() Ściskam i czekam na kolejne posty ![]() WITAMY!!!!
Początek 13.02.2011 66,1 kg ![]() ![]() II faza od 18.02.2011...... 05.07.2011 54,50kg jest mnie mniej o 11,60kg!!! 05.07.2011 początek III fazy 120dni III faza - 54,30kg , w porywach do 53,10kg Edytowane przez dominic_sz Czas edycji: 2011-04-19 o 13:56 |
|
|
|
|
#3371 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
ja tez jestem nowa (5 dzien z dieta). Na razie udalo mi sie zrzucic 2.5kg, zostalo jeszcze 0.5kg w I fazie, apotem cale 17 w drugiej. Trzymam kciuki za powodzenie ![]() Tez kilka razy probowalam roznych diet - zazwyczaj przez pierwszych kilka dni, najwyzej tygodni - potem entuzjam opadal i stare nawyki wracaly Teraz niestety za to place, ale najwazniejsze ze postanowilysmy cos zmienic, wiec glowa do gory. Pelno to kochanych dziewczyn, ktore wespra Cie w chwilach zwatpienia. Jeszcze raz powodzenia
|
|
|
#3372 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
mamy podobną wagę wyjściową, podobny czas rozpoczęcia i podobny cel Musi nam się udać !!
|
|
|
#3373 |
|
Rozeznanie
|
kochane dziękuję za trzymane kciuki, bo chyba podziałały (nie chcę jeszcze zapeszać)
i gratulując spadków i przepędzając wzrosty żegnam się i idę drzemać
|
#3374 |
|
Raczkowanie
|
Dzięki za miłe powitanie
![]() Wierzę, że będzie mi tu z Wami raźniej walczyć. U mnie też spadek po trzech dniach dukana-uderzeniówki, jest już większy niż mi dr Dukan przewidział testem na 6 dni ale to mnie cieszy.Już mam stresa co do świąt, ale jeszcze większego co do wyjazdów w maju i czerwcu, gdzie będzie grilowanko i alkohol... jedzenie moze dam radę - na pewno dam, ale piwko na łonie natury... buuuu |
|
|
|
#3375 | ||
|
Szara Eminencja
|
Cytat:
Jak tam przygotowania do matury? Z czego zdajesz?Cytat:
Witamyyy ![]() Ja wcinam leczo, ale wyszło pyszneee Mniam, spadam zaraz na fitness
|
||
|
|
|
#3376 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ale z dobrego serca radzę Ci nie przedłużać uderzeniówki, 6 dni to i tak bardzo długo. a zawsze lepiej przedłużyć dni warzywne niż proteinowe
|
|
|
#3377 |
|
Rozeznanie
|
nie mogę zasnąć
a to dlatego, że zaczęłam Pamiętniki Wampirów oglądać ![]() jak zamknę oczy to widzę ich wyjawiające się z nikąd zębiska no cóż obejrzę jeszcze jeden odcinek i do nauki
|
#3378 | |
|
Zadomowienie
|
a ja dzisiaj jem i jem..
rano serek homo z otrębami, wypiłam jogurta i zjadłam satino, później sałatka z wędlinki, rzodkiewki, pomidora, ogórka, potem ogórki kiszone, niedawno kalafior a teraz bigos i już myślę co jeszcze zjem ![]() ---------- Dopisano o 16:37 ---------- Poprzedni post napisano o 16:36 ---------- Cytat:
Witamy, witamy ![]() jeśli naprawdę tego chcesz to dasz radę ![]() a u nas masz wsparcie jak nigdzie indziej!!
|
|
#3379 |
|
Raczkowanie
|
tchnienie_wiatru myślę, że skorzystam z Twojej rady... bo weszłam dziś do warzywniaka po jajeczka, i mało mi język do tyłka nie uciekł, na widok warzyw
Tak mi sie chce pomidora, albo chociaż sałaty ![]() A ja mam takie pytanie, bo szukam po książce i znaleźć nie mogę... jak to jest z tymi otrębami? Można na uderzeniówce czy nie można?? Ja jem od pierwszego dnia diety - otręby pszenne i owsiane, oczywiście te 2 czy 3 łyżki, ale jednak, no i spada waga jak szalona, czuję to nawet po ciuchach. Dzisiaj zjadłam właśnie taką owsiankę na mleku i tych otrębach (2 łyzki) na śniadanko, i była pyszna, i chętnie bym takie śniadanka sobie serwowała częściej. |
|
|
|
#3380 |
|
Zakorzenienie
|
![]() Już będę grzeczna, obiecuję Jedziemy niedaleko - ok. 100 km chyba, na 6 dni, ale wiecie.... sprawia mi to taką radość, że już jak dzieciak dni odliczam. Mam nadzieję, że wyjazd się uda, że wypoczniemy, a Norbert się wyszaleje (i już tak po cichu - że będzie tam grzeczny i nas nie wymeldują po pierwszej dobie )Skoro tu się można pożalić, to się pożalę.... Już drugi dzień z rzędu mnie szef wkurza Mam układ dość specyficzny, bo chodzę do pracy na którą mogę - rano, w południe, po południu - byle robota była zrobiona. Powiedziałam koleżance w niedzielę, że będę w poniedziałek rano, ale nie na 8 - jak się wyrobię. I na spacerze z psem byłam o 8,20, a mi klient mówi, że szef tam w pracy na mnie psy wiesza, że miałam być rano, a sobie śpię Dziś też głupie komentarze, że późno jestem... o 8,30... Albo gadanie, że wiecznie mi się spieszy. No cholera chyba nic dziwnego, że nie siedzę tam godzinami... płaca marna, a domowo lekko nie jest, bo się z mężem wymieniamy w opiece na Norbertem. Robię swoje i uciekam
|
|
|
|
#3381 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny, ratunku, ktos mi chyba brzuch napompowal.
Jem wszystko wg zalecen, zadnych grzechow czy grzeszkow, a od rana brzuch mam wielki jak balon i nawet czerwona herbata nie pomaga. ![]() Chyba sie ulubiony czas w miesiacu zbliza, bo innych pomyslow to ja nie mam... Czytam sobie wlasnie jak to powinnam sie czuc lekka i pelna energii-mam nadzieje ze mnie ktos dotoczy do domu dzisiaj, ot co . Najgorsze ze takie stany to sie u mnie potrafia nawet 2 tygodnie ciagnac. Masakra jakas.Roxi, bęcki ![]() Zadnych wiecej wykretow i wymowek.
|
|
#3382 | |||||
|
Konto usunięte
|
też tak myślałam...
ale wolałam się spytać Cytat:
Cytat:
nazwiemy tak kolejny wątek Cytat:
dasz radę! ![]() Cytat:
Cytat:
Edytowane przez 201604301943 Czas edycji: 2011-04-19 o 17:14 |
|||||
|
|
|
#3383 |
|
Wtajemniczenie
|
Wysyłajcie te stracone kg
kochane znalazlam porownanie nowe
waga najwyzsza 130 waga najnizsza 79,9 105.....99.....95....89.. ...85.....79...75 Edytowane przez Pandzia_2010 Czas edycji: 2011-04-23 o 01:33 |
|
|
|
#3384 |
|
Wtajemniczenie
|
nie wiem jak Nadie zapisac chyba bylo ostatnio -21
---------- Dopisano o 18:08 ---------- Poprzedni post napisano o 17:55 ---------- wysylacie?????????? ---------- Dopisano o 18:32 ---------- Poprzedni post napisano o 18:08 ---------- spisuje co znajde ![]() ---------- Dopisano o 18:38 ---------- Poprzedni post napisano o 18:32 ---------- ufffff wynik imponujacy powiem Wam
|
#3385 |
|
Konto usunięte
|
czy piekła może któraś jakąś babkę dukanową Z DROŻDŻAMI?
szukam przepisu
|
|
|
|
#3386 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
extra co to za kolor ???
|
|
#3387 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Trafiłam dziś na Ciebie przeglądając polecane osoby na fb Poznałam Cię właśnie przez to zdjęcie Dajesz ![]() Cytat:
|
|
|
#3388 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Pandzia!!!!!!! ale Ty masz pupę!
|
|
|
#3389 |
|
Wtajemniczenie
|
DO CHWILI OBECNEJ WYNIK WSPÓLNEGO SPADKU WYNOSI
-259,7KG licząc osoby które też nie odzywają się
|
#3390 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() piękni! lasencja no nie mogę i widać różnicę - nic tylko podziwiać
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:10.

, więc napiszę ogólnie!!! 

mam przerwe do 15.00 a później na to koło... ehhh aby przeżyć do 20.00 i święta

a na 3 naprawde sie chudnie mało bo mało ja np mam teraz na liczniku 58,7 czyli zeszło mi 0,3kg na 3

Mniam, spadam zaraz na fitness 
Dziś też głupie komentarze, że późno jestem... o 8,30... Albo gadanie, że wiecznie mi się spieszy. No cholera chyba nic dziwnego, że nie siedzę tam godzinami... płaca marna, a domowo lekko nie jest, bo się z mężem wymieniamy w opiece na Norbertem. Robię swoje i uciekam
ale wolałam się spytać