Czy każda z was depiluje? - Strona 7 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Seks

Notka

Seks Tutaj porozmawiasz o seksie. Masz pytania związane z życiem seksualnym lub szukasz porady? Dołącz do nas. Podziel się doświadczeniem, dodaj opinię.

Pokaż wyniki sondy: Usuwasz włoski z miejsc intymnych?
Tak 2 600 86,24%
Nie 415 13,76%
Głosujący: 3015. Nie możesz głosować w tej sondzie

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2006-07-14, 10:18   #181
Nati02
Zakorzenienie

Dot.: Czy każda z was depiluje?

Cytat:
Napisane przez Luba
Ja tu nie jestem kilka tygodni w roku, ja tu mieszkam od lat. Dzisiaj specjalnie wgapiałam się w rece innych mam, kiedy odwoziłam swoje dziecko do szkoły. Na razie nie widziałam ani jednej z ogolonymi rękami. A i mnie nigdy nikt nie zwrócił uwagi przez moje włosy na rękach. Zresztą takie zwracanie uwagi komuś to raczej nie jest w stylu Niemców, bo totalnie nie zwracaja uwagi na to jak ktos wygląda. Dlatego bardzo dziwi mnie Twoja wypowiedz. Jednak wpadło mi do głowy jakies wytłumaczenie naszych różnych doświadczeń: pewnie jezdzisz do innego landu niż Bawaria. Co land to obyczaj.
Ale pomijając wszystko, to i tak golenie rąk wydaje mi się przesadą.
Ja jeszcze nie mieszkam tam na stałe i szczerze się zastanawiam czy się przeprowadzać Mimo wszystko w Polsce jest lepiej...
Ja przebywam na Westfalii i jak to moja kuzynka skomentowała to jest norma. Dla mnie głupia norma bo dalej mam włoski na rękach, ale dodała jeszcze jakby mój mąż przejechał po moich rękach i poczuł włosy to pomyślałby, że sypia z facetem.

So wie so, co land inaczej.
Stary 2006-07-14, 10:37   #182
Shemreolin
Zakorzenienie

GG do Shemreolin Send a message via Skype™ to Shemreolin

Cytat:
Napisane przez Shemreolin
Ale wpadłam na taki pomysł... Jakby tak najpierw sie obciapać kremem i potem spłukać pod prysznicem to co wypadnie a reszte depilatorem potraktować? No bo te włoski po kremie będą osłabione i może wyrywanie ich depilatorem nie będzie aż takie bolesne. Robiła któraś z was tak kiedys?
Ponawiam pytanko...

Ja sobie kupię krem do depilacji i spróbuję najpierw osłabić włosy a potem je na sucho powyrywać mzaszynką. Powinno być mniej boleśnie.

Shemreolin jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-07-14, 10:54   #183
Nati02
Zakorzenienie

Cytat:
Ponawiam pytanko...

Ja sobie kupię krem do depilacji i spróbuję najpierw osłabić włosy a potem je na sucho powyrywać mzaszynką. Powinno być mniej boleśnie.
Mozna sprobować
Mysle, ze jednak nie wiele to da
Stary 2006-07-14, 20:51   #184
frida26
Rozeznanie

Dziewczyny!!! Nie znacie depilacji cukrowej?? Jest rewelacyjna niezawodna i mniej boląca niż depilacja woskiem. POLECAM!!!!!!
frida26 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-07-20, 08:13   #185
Anya_86
Raczkowanie

GG do Anya_86

Cytat:
Ponawiam pytanko...

Myślę że to dobry pomysł włoski są osłabione kremem i przez to maszynka łatwiej je usunie i nie będzie tyle bólu przy depilacji Shmreolin pozdrawiam
Anya_86 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-07-20, 08:14   #186
Anya_86
Raczkowanie

GG do Anya_86

Cytat:
Napisane przez frida26
Dziewczyny!!! Nie znacie depilacji cukrowej?? Jest rewelacyjna niezawodna i mniej boląca niż depilacja woskiem. POLECAM!!!!!!
Oj chyba nie znam Ale chętnie się dowiem
Anya_86 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-07-20, 15:10   #187
Mysia_
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez usagi ^^
Golę golę maszynką. TŻ-towi się podoba a ja się już przyzwyczaiłam i nie wyobrażam sobie się nie golić
Ja też sobie nie wyobrazam nie ogolic sie tam. gole albo całość albo zostawiam paseczek choc z tym paseczkiem to zawsze chce miec ladny rowny a czesem nie udaje sie hehe gole maszynka, ktos tu napisal ze wloski juz na drugi dzien sa, owszem juz wyrastaja ale co to za problem golic sie tam codziennie wieczorem podczas kapieli? przeciez duza powierzchnia to nie jets wiec raz dwa mozna codziennie sobie taka depilacje zalatwic moj TZ lubi jak ejstem ogolona. a tak btw to nie chcialabym zeby moj uochany sie tam golil, nie wiem ale podoba mi sie meskie owlosienie wszedzie
co do wlosow na rece, to znalam keidys dziewczyny ktore sobie golily na rekach wlosy, mnie tez namawialy do tego, ale ja uwazalam i uwazam to za glupote, tymbardziej ze mam jasniutkie wlosy i nie przeszkadzaja mi w ogole. mysle ze moj mezczyzna gdybym mu pow ze gole na rekach wlosy to troszke by byl zly ze mi odbija
Stary 2006-07-20, 15:14   #188
Ewusia_marchew
Zakorzenienie

Ja się golę co kilka dni na "paseczek", obecnie nie mam TŻ, pewnie gdybym miała goliłabym codziennie, albo wymyśliła jakąś skuteczniejszą metodę

Klara 17.10.2014
Konrad 26.12.2015

Ewusia_marchew jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-07-21, 11:36   #189
frida26
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Anya_86
Oj chyba nie znam Ale chętnie się dowiem
Proszę bardzo oto przepis: 1 szkl. wody, pół szkl. cukru, pół wyciśniętej cytryny. Wszystko razem gotujemy aż się będzie robiła wręcz piana , najlepiej sprawdzić na kawałku skóry czy jest odpowiednia gęstość, przykłada się płótno(np. prześcieradło) i zrywa . Zasada jest ta sama co z woskiem , a rezultat taki sam
Stary 2006-07-21, 12:07   #190
Aribeth
Raczkowanie

Ja gole sie maszynka na zero. Tak lubi moj TŻ i to on mnie do tego namowil. Szczerze mowiac teraz nie wyobrazam sobie powrotu do takiego gaszczu, chociaz czasem zdarza mi sie troszke zapuscic. Na poczatku mialam straszne problemy. Mam bardzo silne wloski i depilacja depilatorem woskiem czy peseta konczyla sie krwawieniem z mieszkow wlosowych. Golenie tez powodowalo straszny stan zapalny. W zasadzie mialam jeden wielki ropien... Bleee! Moj TZ doradzil mi zebym golila sie z wlosem, a nie pod wlos tak jak robia to mezczyzni i problemy zniknely jak reka odjal, chociaz faktycznie skora nie jest tak gladziutka. Nie robi mi sie jednak wspomniany kaktus ( cudne okreslenie ) bo jakos pod innym katem u mnie rosna wloski. Tak czy siak wole miec tam mikra szczotke niz wielkie i liczne krostki czy nawet opuchlizne. Dodam ze przemywanie spirytusem, woda utleniona i smarowanie masciami nic nie dawalo.
Aribeth jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-07-23, 23:47   #191
mouzi
Raczkowanie

ja sama maszynka, jesli to kosmetyczka niby robi to mnie szkoda kasy wydac na to sama sobie ustalam co i jak, jak mam wene tworcza.najpier jesli zadlugie to przycinam nozyczkami za pomoca grzebienia(tak jak to robi fryzjerka), pozniej oczywiscie maszynka. ja jestem zadowolona bo nie mam chaszczy a misio ze mam ew jakis wzorek. gin tez sie nie czepiala/nie czepialy.
o mozna sprobowac cukrowej ale to smaruje sobie miejsce i przykladam material?czy smaruje material i przykladam?
mouzi jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-07-24, 08:31   #192
Luba
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Nati02
Ja jeszcze nie mieszkam tam na stałe i szczerze się zastanawiam czy się przeprowadzać Mimo wszystko w Polsce jest lepiej...
Ja przebywam na Westfalii i jak to moja kuzynka skomentowała to jest norma. Dla mnie głupia norma bo dalej mam włoski na rękach, ale dodała jeszcze jakby mój mąż przejechał po moich rękach i poczuł włosy to pomyślałby, że sypia z facetem.

So wie so, co land inaczej.
Dobra, posprawdzałam, skonsultowałam sie z dziewczynami z wątku emigracyjnego. i mogę powiedzieć co następuje: to nie jest norma. Rece gola jednostki i niezbyt czesto widać taką osobe na ulicy. W ciągu 2 tygodni widziałam 2 takie osoby. A jest gorąco, chodzę na basen i specjalnie oglądam ludziom rece. dziewczyny na emigrantkowym były zdziwione moim pytaniem i tez stwierdziły, że one tach osób nie widują. A jestesmy z paru różnych landów. Czyli nie jest to norma.

A co do mieszkania w Niemczech, to ja nie narzekam. Ale wszystko zależy od tego gdzie się mieszka, od pracy i od wielu róznych czynników.

Afazja, darmowa strona z cwiczeniami!
Luba jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-07-24, 11:13   #193
Nati02
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Luba
Dobra, posprawdzałam, skonsultowałam sie z dziewczynami z wątku emigracyjnego. i mogę powiedzieć co następuje: to nie jest norma. Rece gola jednostki i niezbyt czesto widać taką osobe na ulicy. W ciągu 2 tygodni widziałam 2 takie osoby. A jest gorąco, chodzę na basen i specjalnie oglądam ludziom rece. dziewczyny na emigrantkowym były zdziwione moim pytaniem i tez stwierdziły, że one tach osób nie widują. A jestesmy z paru różnych landów. Czyli nie jest to norma.

A co do mieszkania w Niemczech, to ja nie narzekam. Ale wszystko zależy od tego gdzie się mieszka, od pracy i od wielu róznych czynników.
To widocznie moja kuzynka ma bzika na tym punkcie
Stary 2006-07-24, 23:25   #194
anioleczek1986
Raczkowanie

GG do anioleczek1986

hej jestem tu pierwszy raz wiec jak dam plame;P oszczedzcie mnie mam do was pytanko kobitki:P Co znaczy skrót TŻ??? a co do depilacji miejsc intymnych to uwielbiam pierwszy dzien po goleniu: skóra gładziutka i wogole.. Nastepne sa juz koszmarem, piecze, krostki i wogole nieciekawie jest.. Stosuje Afrodyte po goleniu/na bazie spirytusu/ i czasem pomaga, ale czasem to pomeczyc sie musze.. Nie wyobrazam sobie jednak nie golic w tych miejscach. Mimo wszystko pozdrawiam też te, kóre nie gola.. Brawo za odwage dla tych, które wybrały inaczek:P:P:P BUZIAKI DLA WAS WZSYSTKICH
anioleczek1986 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-07-24, 23:52   #195
Pomadka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anioleczek1986
hej jestem tu pierwszy raz wiec jak dam plame;P oszczedzcie mnie mam do was pytanko kobitki:P Co znaczy skrót TŻ???
TŻ oznacza Towarzysz Życia. Tak nazywamy na forum swoich mężów, chłopaków, kochanków...
Stary 2006-07-24, 23:59   #196
bess
Zakorzenienie

ja najpierw stosuje krem do depilacji a pozniej maszynka wtedy nie ma takich podraznien,oraz pensete ale jak nie mam TZ-a to robie to duzo rzadziej wkrotce planuje wyprobowac ta slawna paste cukrowa.co do golenia rak mam 2 kolezanki albo i wiecej ktore gola.bylam zadziwiona ze to robia nie wiem jak bardzo ich rece byly "wlochate "ale pewnie przesadzaja no ale teraz to za pozno bo po goleniu to pewnie mialyby jak faceci.
bess jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-07-29, 14:08   #197
frida26
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez mouzi
ja sama maszynka, jesli to kosmetyczka niby robi to mnie szkoda kasy wydac na to sama sobie ustalam co i jak, jak mam wene tworcza.najpier jesli zadlugie to przycinam nozyczkami za pomoca grzebienia(tak jak to robi fryzjerka), pozniej oczywiscie maszynka. ja jestem zadowolona bo nie mam chaszczy a misio ze mam ew jakis wzorek. gin tez sie nie czepiala/nie czepialy.
o mozna sprobowac cukrowej ale to smaruje sobie miejsce i przykladam material?czy smaruje material i przykladam?
Najpierw masę nakładasz na ciało najlepiej cieńką warstwę np. nożem , przykładasz materiał i zrywasz pod włos.Na początku trochę boli ale z czasem coraz mniej
Stary 2006-07-29, 14:12   #198
isa666
Zakorzenienie

Ja używam maszynki, ale ostatnio po goleniu wyszło mi jakieś uczulenie
To chyba przez to, że miałam okres i nosiłam podpaskę i ona ocierając się o odrastające włoski trochę mnie podrażniła

Ale na szczęscie już jest wszystko ok
Stary 2006-07-29, 21:59   #199
KALWI23
Zadomowienie

GG do KALWI23

Cytat:
Napisane przez slodka_papryczka
Każda z Was dziewczyny depiluje włoski łonowe? Jak narazie, w tematach o depilacji intymnych miejsc zauważyłam, że wypowiadają się tylko dziewczyny depilujące te miejsca? Czyżby każda to robiła?
oczywiscie ze tak nie wyobrazam sobie zebymogło byc inaczej. zwłaszcza w lecie w stroju kąpielowym
Stary 2006-08-20, 21:18   #200
0d87290c32196eefd71f678aa1126aa57b342c7c_60568c9745efd
Konto usunięte

Mam delikatna skore i boje sie podraznien, wloski beda mocniejsze i grubsze. Bede ta czesc mojego ciala pierwszy raz golic wiec moze mi cos poradzicie jak to zrobic zeby poszlo jak po masle...Goraca kapiel? Aha i ma ktos zdjecia "paseczka" albo jakiejs fryzurki bo nie mam pojecia jak zrobic zeby fajnie wygladalo a gleboko sie nie oglole bo sie boje ze uszkodze sobie cos:P
ps. co robicie z wloskami miedzy posladkami? Bo bo mnie dobija, jesli chce sie ubrac stringi to koszmarne!!!

Edytowane przez 0d87290c32196eefd71f678aa1126aa57b342c7c_60568c9745efd
Czas edycji: 2006-08-23 o 17:30
0d87290c32196eefd71f678aa1126aa57b342c7c_60568c9745efd jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-08-31, 21:43   #201
_Natalee_
Zadomowienie

ja też już sie przyzwyczaiłam i nie wyobrazam sobie nie robic tego:P czasem zostawiam tylko mały paseczek,bo podobno podoba sie mojemu TŻ-owia przynajmniej tak mnie zapewnia
_Natalee_ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-08-31, 21:55   #202
asia^^
Zadomowienie

ja gole wszedzie maszynka, taka zwykla i jest ok

najwazniejsze jest, zeby wloskow nie bylo tam na dole :P bo one przeszkadza w sexie oralnym, a na gorze pasek, czasem paseczek lub nic :P

zabieram sie za uzycie w tym celu depilatora, ale boje sie troche :P
asia^^ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-08-31, 22:08   #203
julka:)
Zakorzenienie

Kiedys to golilam tam tylko trocheTeraz nie zostawiam nawet malego paseczka-bo moj chlopczyk tak woli.
i jest faaajnie
how much I care"

I told myself I won't miss you,but I remember what it feels like beside you...
julka:) jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-09-02, 23:40   #204
gosz
Raczkowanie

nie depiluje i nie zamierzam
uwazam to za nienaturalne i holdujace modzie zaczerpnietej z rozkladowek,ble

zeby nie bylo, probowalam i czulam sie wybitnie niekomfortowo
nie mowiac pozniej o odrastaniu

to jest tak wrazliwa skora ze zdecydowanie nie jest stworzona do bycia naga
gosz jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-09-03, 00:17   #205
**pysiaczek**
Raczkowanie

Tak, depiluje...nie wyobrażam sobie inaczej z czysto estetycznych powodów... ale pozdrawiam wszystkie kobietki, które wybrały inaczej hehe... Jeśli jest wam tylko z tym dobrze to czemu nie??? buziaki
**pysiaczek** jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-09-03, 09:55   #206
Sovilo
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gosz
nie depiluje i nie zamierzam
uwazam to za nienaturalne i holdujace modzie zaczerpnietej z rozkladowek,ble

zeby nie bylo, probowalam i czulam sie wybitnie niekomfortowo
nie mowiac pozniej o odrastaniu

to jest tak wrazliwa skora ze zdecydowanie nie jest stworzona do bycia naga
Podpisuje się rekami i nogami
Stary 2006-09-03, 13:35   #207
Suzi_Sun
Rozeznanie

Kazdy robi jak lubi, ja bym sie zle czula z takim gaszczem TAM i faktycznie wtedy sex oralny dla faceta jest chyba "srednim " doznaniem Spytalam sie kiedys TZ co by zrobil jakbym sie nie golila- hmm skrzywil sie to sie spytalam czy by mi cos powiedzial na ten temat- stwierdzil ze nie , hehe ale widzac jego mine mysle ze z czasem moze by mi cos zasugerowal.
Ale sa tez faceci, ktorzy (podobno) luubia takie nieogolone naturalne.
Co do depilacji np pach to koniecznosc,nogi - no w zimie przy braku faceta mozna zostawic jesli nam to nie przeszkadza (mi przeszkadza).
Okolice bikini - na basenie widac wiec trzeba troche podgolic-kwestia estetyki i niezniesmaczania innych Rece to przesada totalna - no chyba ze sie ma takie bardzo meskie rece przez te wlosy-ale to zadkosc.
Technika-maszynka,szybko,bezbolesn ie(dobre ostrza),tanio,bezpiecznie . Skutecznosc-maarna ale tak jak juz ktos pisal- codziennie przy kapieli to nie zajmuje wcale duzo czasu,machnac tu i tam i jest ok. Penseta-trzeba miec zdrowie zeby sie z tym meczyc,skutecznosc dobra ale wloski wrastaja.Depilator-dla odwaznych -podziwiam, trzeba miec skore tak odporna ałć nie wyobrazam sobie.
venuss1- nie boj sie golic miedzy posladkami, rob uwaznie a trwale okaleczenie Ci nie grozi.Potem jak dojdziesz do wprawy bedziesz to robic nawet z zamknitymi oczami
Suzi_Sun jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-09-03, 17:17   #208
gosz
Raczkowanie

bzdura totalna,
sypialam z 5 facetami i zaden bynajmniej zniesmaczony nie byl, co wiecej na przyklad moj TZ jak i wielu moich kumpli uwaza za niesmaczne i nieestetyczne wlasnie golenie sie tam na zero - w koncu wola isc do lozka z normalna kobieta a nie plastikiem z ckm-u, sorry

pachy i nogi to jest rzecz obowiazkowa ma sie rozumiec
ale miejsce intymne to juz dla mnie glupia fanaberia
tymbardziej ze na zdrowie to nikomu nie wyjdzie

tak samo, jak odrzuca mnie mysl o goleniu sie TAM, tak samo odstreczaja golacy sie TAM i na klacie faceci
Stary 2006-09-03, 17:48   #209
Sovilo
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Suzi_Sun
Kazdy robi jak lubi, ja bym sie zle czula z takim gaszczem TAM i faktycznie wtedy sex oralny dla faceta jest chyba "srednim " doznaniem Spytalam sie kiedys TZ co by zrobil jakbym sie nie golila- hmm skrzywil sie to sie spytalam czy by mi cos powiedzial na ten temat- stwierdzil ze nie , hehe ale widzac jego mine mysle ze z czasem moze by mi cos zasugerowal.
Ale sa tez faceci, ktorzy (podobno) luubia takie nieogolone naturalne.
Co do depilacji np pach to koniecznosc,nogi - no w zimie przy braku faceta mozna zostawic jesli nam to nie przeszkadza (mi przeszkadza).
Okolice bikini - na basenie widac wiec trzeba troche podgolic-kwestia estetyki i niezniesmaczania innych Rece to przesada totalna - no chyba ze sie ma takie bardzo meskie rece przez te wlosy-ale to zadkosc.
Technika-maszynka,szybko,bezbolesn ie(dobre ostrza),tanio,bezpiecznie . Skutecznosc-maarna ale tak jak juz ktos pisal- codziennie przy kapieli to nie zajmuje wcale duzo czasu,machnac tu i tam i jest ok. Penseta-trzeba miec zdrowie zeby sie z tym meczyc,skutecznosc dobra ale wloski wrastaja.Depilator-dla odwaznych -podziwiam, trzeba miec skore tak odporna ałć nie wyobrazam sobie.
venuss1- nie boj sie golic miedzy posladkami, rob uwaznie a trwale okaleczenie Ci nie grozi.Potem jak dojdziesz do wprawy bedziesz to robic nawet z zamknitymi oczami
Przykro mi, ale zdaniem, które zaznaczyłam wytłuszczonym drukiem poczułam się dotknięta Poczułam sie bynajmniej jak jakis wybryk natury Nie uważam, ze fakt, ze się nie golę ''jak każda'' klasyfikuje mnie do roli kogoś gorszego, dziwaka, itp. Mój mąż również nie chciałby, abym tam się goliła, ponieważ jak sam powiedział, czułby, że kocha się z dzieckiem, a nie kobietą. Dlatego sądze, ze takie uwagi sa troche przesadzone- nie każda kobieta, która nie depiluje się w miejscu intymnym, nie dba o higienę, itp... A w stosunku oralnym mężowi również włoski nie przeszkadzają.Więc na pewno ''wtedy sex oralny dla faceta''nie jest chyba srednim doznaniem'' Wiem, ponieważ kiedys zaproponowałam, że w ramach doswiadczenia się tam calutka ogolę i powiedział, że jesli sobie życzę, to uszanuje moją decyzję, ale wolałby naturalny ''busz'', jak to nazywacie
Stary 2006-09-03, 18:23   #210
gosz
Raczkowanie

Sovilo, dokladnie
ale mnie takie podejscie tylko rozbraja
i juz nie wkurza jak kiedys
najbardziej mnie to 'podobno' ubawilo
zadna z nas dziwakiem nie jest, po prostu sie pokopalo w glowach niektorym na tym punkcie bo inaczej tego okreslic nie moge
to jest tylko i wylacznie moja sprawa czy gole czy nie i jak napisalam bzdura jest ze faceci wola wygolone, to jest zenujace
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Seks

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości