Shakira radośnie Loca loca wyśpiewuje, a naszym dzieciaczkom dupka podryguje -lato 09 - Strona 92 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-04-19, 14:17   #2731
gorgulek
Zakorzenienie

Dot.: Shakira radośnie Loca loca wyśpiewuje, a naszym dzieciaczkom dupka podryguje -l

Cytat:
Napisane przez czekoladka21 Pokaż wiadomość
no polowa ciazy
To ciąża trwa 30 tyg?
gorgulek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-19, 14:33   #2732
sylka79
Wtajemniczenie

Dot.: Shakira radośnie Loca loca wyśpiewuje, a naszym dzieciaczkom dupka podryguje -l

Cytat:
Napisane przez angy Pokaż wiadomość
Eeee...., to takie tylko niewinne cmokanki

Kochana,od niewinnego cmokania,tak się właśnie zaczyna

Cytat:
Napisane przez Miramej Pokaż wiadomość

sylko, jestem, jestem

Mamy trzecie siku do nocnika Rano powiedziałam Kubie, żeby zdjął piżamę, zdjął i za pieluchę się bierze i siusiaka pokazuje, pytam czy chce siku, kiwa, że tak, no to mówię, żeby szybko usiadł na nocnik. Usiadł i zrobił

dla Kubusia,pomału do celu

Cytat:
, też się cieszę, wczoraj jak chciał zrobić kupkę, to też usiadł na nocnik (sam, ja zmywałam naczynia), oczywiście w ubraniu ale to sukces, bo stanowczo odmawia siedzenia na nocniku, żeby zrobić kupkę

Przyjdzie pora na kupkę

Cytat:
No u nas bez zmian

Nocnik jest chyba wrogiem nr 1, nie chce usiedzieć nawet minuty.
Ehh.
U nas też tak kiedyś było

Cytat:
Napisane przez Karolinak82 Pokaż wiadomość
No więc powiem...Zu dostanie na zajączka kosiarkę...o TAKĄ O ma taką i ciągle sobie z rąk wyrywają...Zu ją uwielbia i na działce mogłaby tylko tą kosiarką się bawić, więc postanowiłam że to będzie super prezent na pewno się ucieszy koniec tajemnicy
Fajne to,to jest

Cytat:
Napisane przez katarzynka00 Pokaż wiadomość

dr mówi że na tym etapie wirus bobaskowi nie straszny, ale i tak się martwie, na dodatek 2 dni nic nie jem buuuu czy ja mam tyle zapasów dla malucha?

Na dodatek Laura chrypi i ma temp buuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu jak mi źle wszystko na raz i to przed świętami chlip chlip Przekiblujemy je w domu
Idę leżeć, bo wyskoczyłam zrobić herbatkę
Nie martw sięwszystko będzie dobrze

Że też musiało się do Was coś przypałętaćZa Laurkę

Cytat:
Napisane przez adaikaka Pokaż wiadomość
nowe słówka latol (traktor) i mutita (mrówka )
Bartoś na mrówkę,mówi mufka

Cytat:
czesc

za nami placzliwa nockastawiam na zeby bo po zelu przechodzilo -te wstretne trojki jej dokuczaja

Cytat:
Napisane przez Karolinak82 Pokaż wiadomość
A ja Wam nie mówiłam co Dziadek Zu pokazał
Raz na działce szła mrówka...Zu zauważyła ją...pokazuje Dziadkowi, a Dziadek bez zastanowienia kazał jej nadepnąć tą mrówkę co Zu z ochotą oczywiście zrobiła...ten raz wystarczył żeby Zu skojarzyła i jak tylko widzi mrówki to najpierw krzyczy "mówa"...następnie nachyla się tak, że nosem prawie dotyka tej mrówki dodam że na wyprostowanych nogach po czym staje wyprostowana i próbuje ją zdepnąć

Wczoraj tak zrobiła z robakiem na balkonie, a później ze smutną miną do niego podchodziła i wołała "buba buba"(tłum. mucha mucha)jakby chciała go obudzić

No i Dziadek dostał reprymendę ze ma dwa razy się zastanowić zanim coś Zu pokaże...

Bartosz wogóle się nie boi,wszystko chce łapać w ręce:czy to biedronka,czy mrówka,może być też pająk
To chyba taki wiek,że dzieci się jeszcze tym nie brzydzą

sylka79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-19, 14:33   #2733
kamilka
Zadomowienie

Cytat:
Ja już nie czekam, mam plan , w czwartek zagonię Małża , bo będzie miał już wolne.
żebym ja miała kogo zagonić...
Cytat:
No rzeczywiście trzeba uważać, bo dzieciaki łapią w mig, Kubie potrafi się przypomnieć coś, co zobaczył kilka miesięcy temu i od tego czasu już nie widział
o tak... to im trzeba przyznac... Zwłaszcza to co nietrzeba Przedwczoraj w dośc długim zdaniu mojej mamy najbardziej spodobało mu się najdłuższe słowo i próbował je powtórzyć... dodam ze babcia bardzo szybko się opamiętała CO powiedziała. A moja mina była zapewne bezcenna...
U nas regularnie TZ ma badzo ciekawe pomysły i średnio co 3 dni go opieprzam za to co mówi do dziekca
Cytat:
nic specjalnego zwykly regal na 3 polki w agacie kupiłam za 99zł, lozko na all z barierka i stoliczek z krzesełkami , jak bedzie starsza to wtedy kupie jej fajne mebelki, a reszta polek co wisza to jeszcze moje panienskie
hm... to w sumie nie głupi pomysł... z takim regałem... ja mam na razie mętlik. Podobają mi się takie typowo dziecięce meble, a z drugiej strony to może jak kupować to takie żeby mu służyły tez jak będzie mieć 15 lat, a nie kupować nowe? już sama nie wiem....
kamilka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-19, 16:36   #2734
katarzynka00
Zakorzenienie

To ja z takim sprostowaniem: z końcem kwietnia zacznę 18tydzień, czyli 5mc, półmetek wypada mi na 05.06

Lepiej ze mną.Czuję głód Wstawiłam w piekarnik obiad dla męża,przebrałam się z piżamy, wzięłam prysznic.Jeszcze tylko do dr mogłabym się dodzwonić.

Miramej
muszę pstryknąć jakąś fotkę, bo z brzuszkiem jeszcze żadnej nie mam.
Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny

katarzynka00 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-19, 16:37   #2735
czekoladka21
Zakorzenienie

GG do czekoladka21

Cytat:
Napisane przez gorgulek Pokaż wiadomość
To ciąża trwa 30 tyg?
ee czepiasz sie nie wnikalam dokladnie w ktorym tyg jest Kasia tylko napisala 5mc

Cytat:
Napisane przez kamilka Pokaż wiadomość

hm... to w sumie nie głupi pomysł... z takim regałem... ja mam na razie mętlik. Podobają mi się takie typowo dziecięce meble, a z drugiej strony to może jak kupować to takie żeby mu służyły tez jak będzie mieć 15 lat, a nie kupować nowe? już sama nie wiem....
zalezy jakie kto ma mozlwosci finansowe, mi podobaja sie meble takie mlodziezowe ale taki komplet to kolo 3tys.

Dominika 04.11.2014
czekoladka21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-19, 17:11   #2736
Miramej
Zakorzenienie

Cytat:
O ja, super

Widziałam Zuzię w klubie, super sobie radzi , kiedy kupiliście?

Cytat:
ja mam nadzieje ze ten lirene bedzie fajny w zeszlym roku mialam dla malej z nivei
Nivea ma stabilne filtry, ale Lirene chyba nie

Cytat:
Napisane przez sylka79 Pokaż wiadomość
dla Kubusia,pomału do celu

Przyjdzie pora na kupkę

No mam nadzieję

Cytat:
Napisane przez kamilka Pokaż wiadomość
o tak... to im trzeba przyznac... Zwłaszcza to co nietrzeba Przedwczoraj w dośc długim zdaniu mojej mamy najbardziej spodobało mu się najdłuższe słowo i próbował je powtórzyć... dodam ze babcia bardzo szybko się opamiętała CO powiedziała. A moja mina była zapewne bezcenna...
U nas regularnie TZ ma badzo ciekawe pomysły i średnio co 3 dni go opieprzam za to co mówi do dziekca
Hehe, mój Małż też czasem mówił przy Kubie coś, czego nie powinien, ale jak zobaczył, że Kuba naprawdę rozumie i przypomina sobie w najmniej oczekiwanym momencie, to się pilnuje.

Cytat:
Miramej muszę pstryknąć jakąś fotkę, bo z brzuszkiem jeszcze żadnej nie mam.
Koniecznie

Wynosiłam dziś Kubę z piaskownicy pod pachą

H. MacLeod

.
Miramej jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-19, 17:55   #2737
adaikaka
Zakorzenienie

GG do adaikaka

wróciliśmy ze spaceru było miło i fajnie Przemko zaczął przekonywać się do innych dzieci, ale bardziej lgnie do starszych

Padam z nóg... muszę sobie kawkę zaaplikować
Stary 2011-04-19, 19:17   #2738
katarzynka00
Zakorzenienie

Cytat:

co się stało?
widać że wracam do sił witalnych? jest mnie dziś dużo
Nadal mnie pędzi jak coś zjem, ale już nie jestem tak bardzo osłabiona.

Dodzwoniłam się do lekarza Dobrze, że poprosiłam go ostatnio o zapasową receptę i mogłam od razu po telefonie zadziałać.
Jakby po dobie podawania leków się nie poprawiło to przyjedzie na wizytę.

Wszystko jej zaaplikowałam, wyinhalowałam, mąż w kąpieli małej też olbasa się nawdychał, na to pulmex i poszła spać.Jeszcze w przerwie na sioo o 22 podam jej nurofen co by ciągłość była.
Aaaa w związku że ma mokry kaszel, aż flegmę to wyinhalowałam ją tym ustnikiem.Pięknie jej poszło.Głęboko rurkę do buzi wsadziła i cała para wpadała tam gdzie powinna.Jestem zadowolona.Może uda się nam opanować choróbsko.

Sylka gdzieś tam po głowie mi chodzi imię Damian dla synka
Na Bartoszka mąż kręci nosem, bo ma swojego znajomego no i skojarzenia ehhh a mi też się podoba.

Stary 2011-04-19, 19:27   #2739
Miramej
Zakorzenienie

Cytat:
co się stało?

widać że wracam do sił witalnych? jest mnie dziś dużo
Nadal mnie pędzi jak coś zjem, ale już nie jestem tak bardzo osłabiona.

Dodzwoniłam się do lekarza Dobrze, że poprosiłam go ostatnio o zapasową receptę i mogłam od razu po telefonie zadziałać.
Jakby po dobie podawania leków się nie poprawiło to przyjedzie na wizytę.

Wszystko jej zaaplikowałam, wyinhalowałam, mąż w kąpieli małej też olbasa się nawdychał, na to pulmex i poszła spać.Jeszcze w przerwie na sioo o 22 podam jej nurofen co by ciągłość była.
Aaaa w związku że ma mokry kaszel, aż flegmę to wyinhalowałam ją tym ustnikiem.Pięknie jej poszło.Głęboko rurkę do buzi wsadziła i cała para wpadała tam gdzie powinna.Jestem zadowolona.Może uda się nam opanować choróbsko.

Na Bartoszka mąż kręci nosem, bo ma swojego znajomego no i skojarzenia ehhh a mi też się podoba.
No co? Nie chciał wracać, płakał, tupał, pokrzykiwał

Zdrowiejcie wszyscy szybko

Co Ty tak z tym synkiem?

H. MacLeod

.
Stary 2011-04-19, 19:56   #2740
kamilka
Zadomowienie

Cytat:

Hehe, mój Małż też czasem mówił przy Kubie coś, czego nie powinien, ale jak zobaczył, że Kuba naprawdę rozumie i przypomina sobie w najmniej oczekiwanym momencie, to się pilnuje.
mam nadzie je że do mojego to tez kiedyś dotrze i zacznie sie pilnować
kamilka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-19, 20:21   #2741
katarzynka00
Zakorzenienie

Cytat:

Co Ty tak z tym synkiem?
Heh przeczucia?

Dla dziewczynki nie mamy wątpliwości, dlatego z chłopcem wciąż myślimy

Stary 2011-04-19, 20:42   #2742
Miramej
Zakorzenienie

Cytat:
Heh przeczucia?

Dla dziewczynki nie mamy wątpliwości, dlatego z chłopcem wciąż myślimy
Kiedy masz połówkowe USG?

A Bruno?

H. MacLeod

.
Stary 2011-04-19, 22:01   #2743
gorgulek
Zakorzenienie

Cytat:
Widziałam Zuzię w klubie, super sobie radzi , kiedy kupiliście?

Nie pamiętam dokładnie kiedy. Ale leżał trochę bo nie było pogody, teraz jeździmy dopiero W domu ze dwa razy się przejechała.
Miał być na zajączka ale szkoda mi, żeby tyle się kurzył

Hehehe Ja często widzę jak rodzice wynoszą tak dzieci z placu zabaw

Cytat:
Kurujcie się
No właśnie ja też myślałam, że jak chłopak to Bruno

Aga ja robię taki myk, że jedziemy rowerem na plac zabaw , tak Ją zachęciłam. Teraz sama zabiera ze sobą w koszyczek coś i jedziemy do dzieci ładnie Jej idzie i widzę postępy
Ciężko mi też nagrać jak ładnie się odpycha i jedzie bo zazwyczaj jak wyciągnę telefon to tyle ciekawych rzeczy wokół
Ogólnie podoba się Jej a my wzbudzamy zainteresowanie wokół, ale co tu się dziwić jak my na wiosce mieszkamy

Ale dziś mnie Zuzka wypompowała. Po 3 godz spędzonych na zmianę na placu zabaw/na moim rowerze/Jej rowerze wymiękam i zastanawiam się skąd Ona bierze na to wszystko siłę? Biega jak szalona a Ja za Nią. Chyba chce, żebym schudła
Stary 2011-04-19, 22:12   #2744
Miramej
Zakorzenienie

Cytat:

Nie pamiętam dokładnie kiedy. Ale leżał trochę bo nie było pogody, teraz jeździmy dopiero W domu ze dwa razy się przejechała.
Miał być na zajączka ale szkoda mi, żeby tyle się kurzył

Hehehe Ja często widzę jak rodzice wynoszą tak dzieci z placu zabaw
(...)
Aga ja robię taki myk, że jedziemy rowerem na plac zabaw , tak Ją zachęciłam. Teraz sama zabiera ze sobą w koszyczek coś i jedziemy do dzieci ładnie Jej idzie i widzę postępy
Ciężko mi też nagrać jak ładnie się odpycha i jedzie bo zazwyczaj jak wyciągnę telefon to tyle ciekawych rzeczy wokół
Ogólnie podoba się Jej a my wzbudzamy zainteresowanie wokół, ale co tu się dziwić jak my na wiosce mieszkamy

Ale dziś mnie Zuzka wypompowała. Po 3 godz spędzonych na zmianę na placu zabaw/na moim rowerze/Jej rowerze wymiękam i zastanawiam się skąd Ona bierze na to wszystko siłę? Biega jak szalona a Ja za Nią. Chyba chce, żebym schudła
A ile Zuzka ma wzrostu? I ile cm po wewnętrznej stronie nogi, mierzone tym sposobem "rowerkowym"? Bo ja dziś Kubie tak na szybko zmierzyłam i wyszło mi, że ma 30 cm (boso).

Śmiać mi się chciało, to była nasza pierwsza taka akcja Pytałam później Kubę, czy ma bunt dwulatka i kiwał, że ma

, a podnosi już nóżki i jedzie?

Kuba też ma duuużo energii , Iwonka, kiedy gotujesz obiady, jak tak dużo czasu na dworze spędzacie? I rozumiem, że posiłki "przekąskowe" typu II śniadanie i podwieczorek na dworze je Zuzia?

H. MacLeod

.
Stary 2011-04-19, 22:27   #2745
gorgulek
Zakorzenienie

Cytat:
A ile Zuzka ma wzrostu? I ile cm po wewnętrznej stronie nogi, mierzone tym sposobem "rowerkowym"? Bo ja dziś Kubie tak na szybko zmierzyłam i wyszło mi, że ma 30 cm (boso).

Śmiać mi się chciało, to była nasza pierwsza taka akcja Pytałam później Kubę, czy ma bunt dwulatka i kiwał, że ma

, a podnosi już nóżki i jedzie?

Kuba też ma duuużo energii , Iwonka, kiedy gotujesz obiady, jak tak dużo czasu na dworze spędzacie? I rozumiem, że posiłki "przekąskowe" typu II śniadanie i podwieczorek na dworze je Zuzia?
Zanim kupiłam to w buciku miała 35 cm. Dosięga ładnie i gdyby miała ciut mniej to chyba też by dała radę.

Hehehe słodki

Hmm próbuje ale jeszcze nie pojedzie. Ja Ją uczę tak, że wybieram jakąś małą górkę i wtedy prościej Jej jest zjeżdżać. Zazwyczaj tak robimy jak odstawiamy Jej rowerek i bierzemy z garażu mój (bo mamy zjazd mały do garażu). Raz spróbowała sama z górki zjechać i uderzyła głową w barierkę. Na szczęście był kask bez niego nie ruszamy się I po upadku siada i jedzie dalej

Jola, już Ci piszę jak to wygląda.
Śniadanie ok 8.30 i o 10 wychodzimy. Wracamy o 12 z pierwszego spaceru na II śniadanie. Kładę Zuzię ok 13 a ja biorę się za obiad, mam na to 2 godz i wyrabiam się i jeszcze na necie posiedzę Wstaje po 15, ok.15.30 zjadamy obiad i o 16/po 16 wychodzimy. Podwieczorku nie ma bo kolacji nie chce zjadać. Choć biorę ze sobą np herbatniki czy banana. Wracamy o 19 i od razu szykuję kolację.

---------- Dopisano o 22:27 ---------- Poprzedni post napisano o 22:25 ----------

EDIT: Jola, z podwieczorkiem jest czasem tak, że po obiedzie zrobię kisiel czy budyń, czy nakroję owoce i zjemy (tak pół godz później, ale to zazwyczaj jak obiad zjemy parę minut po 15).
Stary 2011-04-19, 22:35   #2746
Miramej
Zakorzenienie

Cytat:
Zanim kupiłam to w buciku miała 35 cm. Dosięga ładnie i gdyby miała ciut mniej to chyba też by dała radę.

Hehehe słodki

Hmm próbuje ale jeszcze nie pojedzie. Ja Ją uczę tak, że wybieram jakąś małą górkę i wtedy prościej Jej jest zjeżdżać. Zazwyczaj tak robimy jak odstawiamy Jej rowerek i bierzemy z garażu mój (bo mamy zjazd mały do garażu). Raz spróbowała sama z górki zjechać i uderzyła głową w barierkę. Na szczęście był kask bez niego nie ruszamy się I po upadku siada i jedzie dalej

Jola, już Ci piszę jak to wygląda.
Śniadanie ok 8.30 i o 10 wychodzimy. Wracamy o 12 z pierwszego spaceru na II śniadanie. Kładę Zuzię ok 13 a ja biorę się za obiad, mam na to 2 godz i wyrabiam się i jeszcze na necie posiedzę Wstaje po 15, ok.15.30 zjadamy obiad i o 16/po 16 wychodzimy. Podwieczorku nie ma bo kolacji nie chce zjadać. Choć biorę ze sobą np herbatniki czy banana. Wracamy o 19 i od razu szykuję kolację.

---------- Dopisano o 22:27 ---------- Poprzedni post napisano o 22:25 ----------

EDIT: Jola, z podwieczorkiem jest czasem tak, że po obiedzie zrobię kisiel czy budyń, czy nakroję owoce i zjemy (tak pół godz później, ale to zazwyczaj jak obiad zjemy parę minut po 15).
za odpowiedź, to długie nogi ma Zuzia i pewnie jest wyższa od Kuby. Chciałam ostatnio znowu przymierzyć mojego zbuntowanego prawie dwulatka do tego roweru, ale już go nie było. Są niższe np. Puky (ale w sklepie i tak ich nie było), ale średnio mi się podobają

Bardzo słodkie to było

Ojej, no ja wiem, że kask obowiązkowo, i dla bezpieczeństwa i dla dobrych nawyków

Dzięki za odpowiedź

H. MacLeod

.

Edytowane przez Miramej
Czas edycji: 2011-04-19 o 22:36
Stary 2011-04-19, 22:44   #2747
gorgulek
Zakorzenienie

Cytat:
za odpowiedź, to długie nogi ma Zuzia i pewnie jest wyższa od Kuby. Chciałam ostatnio znowu przymierzyć mojego zbuntowanego prawie dwulatka do tego roweru, ale już go nie było. Są niższe np. Puky (ale w sklepie i tak ich nie było), ale średnio mi się podobają

Bardzo słodkie to było

Ojej, no ja wiem, że kask obowiązkowo, i dla bezpieczeństwa i dla dobrych nawyków

Dzięki za odpowiedź
Dość wysoka jest właśnie ale jak patrze na rówieśnice to Zuzia drobniutka, w sensie wagowo
Wiem, że ten Puky trochę niższy

Ja wiem, że Ty wiesz
U nas wszystkie dzieci jeżdżą bez. Do tej pory widziałam tylko jednego chłopca

Proszę

---------- Dopisano o 22:44 ---------- Poprzedni post napisano o 22:41 ----------

Jeszcze o rowerku napiszę, bo nie wiem czy wszystkie to mają. Wg mnie super jest to, że jest ta blokada kierownicy. Póki co nie uważam, że hamulec będzie nam potrzebny.
Minusem w naszym jest to, że nie ma regulacji wysokości kierownicy, choć nie wiem czy to będzie potrzebne (w razie czego problem nam rozwiąże mój teść bo on lubi majsterkowanie ).
Stary 2011-04-19, 22:47   #2748
Miramej
Zakorzenienie

Cytat:
Dość wysoka jest właśnie ale jak patrze na rówieśnice to Zuzia drobniutka, w sensie wagowo
Wiem, że ten Puky trochę niższy

Ja wiem, że Ty wiesz
U nas wszystkie dzieci jeżdżą bez. Do tej pory widziałam tylko jednego chłopca
Kuba ma ok. 87 cm, w sumie może but doda mu 1 cm, a do Dnia Dziecka jeszcze urośnie ten brakujący 1 cm

Ale piszesz ogólnie, czy o takich maluszkach, jak nasze?

---------- Dopisano o 22:47 ---------- Poprzedni post napisano o 22:44 ----------

Cytat:
Jeszcze o rowerku napiszę, bo nie wiem czy wszystkie to mają. Wg mnie super jest to, że jest ta blokada kierownicy. Póki co nie uważam, że hamulec będzie nam potrzebny.
Minusem w naszym jest to, że nie ma regulacji wysokości kierownicy, choć nie wiem czy to będzie potrzebne (w razie czego problem nam rozwiąże mój teść bo on lubi majsterkowanie ).
No zwłaszcza w tym roku hamulec nie znalazłby pewnie zastosowania . Też myślałam o regulacji kierownicy, ale w sumie wiadomo, że jak się wybiera coś za średnią cenę, to trzeba iść na jakiś kompromis.

H. MacLeod

.
Stary 2011-04-19, 22:47   #2749
gorgulek
Zakorzenienie

Cytat:
Kuba ma ok. 87 cm, w sumie może but doda mu 1 cm, a do Dnia Dziecka jeszcze urośnie ten brakujący 1 cm

Ale piszesz ogólnie, czy o takich maluszkach, jak nasze?
Zmierz z butem bo tak zalecają

Piszę o wszystkich dzieciach.
Stary 2011-04-19, 23:00   #2750
Miramej
Zakorzenienie

Zmierzę

Dobrej nocy

H. MacLeod

.
Stary 2011-04-19, 23:02   #2751
gorgulek
Zakorzenienie

Ja tez już idę

Kolorowych snów
Stary 2011-04-19, 23:07   #2752
czekoladka21
Zakorzenienie

GG do czekoladka21

a u nas wielki placz w kapieli juz wczoraj tak bylo i nie wiedzialam czemu a dzisiaj zauwazylam ze Werka ma stluczone i zadrapane kolano(wczoraj przewrocila sie na kamieniach)-pewnie ja szczypie i boli w wodzie

Gorgulku zakochalam sie w Zuzi-mala sportsmenka jak fajnie na tym rowerku wyglada

Kat super ze juz lepiej sie czujesz no i zdrowka dla Lolka

to teraz napisze ze i u nas zaczely sie akrobacjebawila m sie z Werka w chowanego na dworze i czekam.......czekam az mnie znajdzie a w pewnym momencie Werka wola"mama zobacz" ide a ta stoi na krzesle
w domu poukladalam zabawki na regale a Werka wywalila zabawki i wlazla na druga polke

Dominika 04.11.2014
czekoladka21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-20, 07:11   #2753
mayaha
Wtajemniczenie

GG do mayaha

Zaspałam dziś i miałam 10 min na autobus, zdażyłam umyć buzie i zęby, nałożyc krem i podkład, ubrać się i zdażyłam
Słoneczko świeci a ja w tych murach bede marzła, chcę urlop
muszę odpocząć, bo ostatnio dużo nam na głowę spadło, problemy jak są to oczywiście parami
sił witalnych brak, ochoty do pracy brak
a wczoraj było tak fajnie, miałam 1 dzień wolnego to wykorzystałysmy to na słoneczku, niestety nie mamy za dużo możliwości, na szczęscie mam duży taras i przesiedziałysmy pół dnia, czytrałyśmy książki na kocyku (hit ostanio), troszkę Zuza sama się zajęła sobą więc poczytałam kapkę ale ja chcę więcej takich dni

Sorki dziewczyny że nie pocytuje, miałam to zrobić wczoraj wieczorem ale mi dnia brakło, więc tylko to co pamiętam:
Jola, dla Kubaska za nocniczek
Iwonka, śliczny pokoik ma Zuzia muszę zaglądnąć do klubu jeszcze zobaczyć tą Twoją sportsmenkę
Kasiu, zdrówka dla Was i apetytu a Damian bardzo ładne imię

acha jeszcze apropo zajączka to u nas nie ma takiej tradycji więc nie przewiduje żadnych prezentów, tylko to co na bieżąco jej kupuje, teraz kupiłam w empiku jakieś ćwiczenia dla dwulatka (do pokolorowania, do wyklejania) i karty czuczu (czy jak im tam) te na 2-3 lata ale jeszcze schowałam bo to nie ten moment jeszcze

uciekam teraz, muszę popracowac papa
Stary 2011-04-20, 07:21   #2754
gorgulek
Zakorzenienie

Cytat:
a u nas wielki placz w kapieli juz wczoraj tak bylo i nie wiedzialam czemu a dzisiaj zauwazylam ze Werka ma stluczone i zadrapane kolano(wczoraj przewrocila sie na kamieniach)-pewnie ja szczypie i boli w wodzie

Gorgulku zakochalam sie w Zuzi-mala sportsmenka jak fajnie na tym rowerku wyglada
Na pewno szczypie

Cytat:
Napisane przez mayaha Pokaż wiadomość

Zaspałam dziś i miałam 10 min na autobus, zdażyłam umyć buzie i zęby, nałożyc krem i podkład, ubrać się i zdażyłam
muszę odpocząć, bo ostatnio dużo nam na głowę spadło, problemy jak są to oczywiście parami
a wczoraj było tak fajnie, miałam 1 dzień wolnego to wykorzystałysmy to na słoneczku, niestety nie mamy za dużo możliwości, na szczęscie mam duży taras i przesiedziałysmy pół dnia, czytrałyśmy książki na kocyku (hit ostanio), troszkę Zuza sama się zajęła sobą więc poczytałam kapkę ale ja chcę więcej takich dni

Iwonka, śliczny pokoik ma Zuzia muszę zaglądnąć do klubu jeszcze zobaczyć tą Twoją sportsmenkę
Nie zazdroszczę i aż żal mi zaczyna serce ściskać jak pomyślę, że będę musiała wracać do pracy Teraz jak przyszły ładne dni to można ten czas inaczej wykorzystać. Zuzia zadowolona bardziej a i ja nie czuję się osowiała jak zimą.

I wszystkim dziękujemy za komentarze w albumie i klubie

U nas dziś pobudka o 5.20 Nie zgadniecie na co... Śpię w najlepsze a nagle słyszę "Mama siusiu", więc pędem biegnę, patrzę a Ona śpi więc pomyślałam, że to przez sen i cichaczem poszłam do siebie. Nie zdążyłam się położyć a Zulka znów krzyczy "Mama siusiu, szybko". Mało nóg nie połamałam tak biegłam

No to teraz muszę się pochwalić ale może lepiej po cichu Od miesiąca Zuzia robi na nocnik Było kilka wpadek. Pieluchę zakładam na noc tylko. Od dwóch dni jest sucha po nocy ale takich pobudek jak dziś to nie chcę Robiła też już kilka razy na dworze, na trawce Mogę więc spokojnie brać picie na spacer i będziemy podlewać trawkę
No to się pochwaliłam

Miłego dnia
Idę sprzątać
Stary 2011-04-20, 07:49   #2755
angy
Zakorzenienie

Cytat:

U nas to samo-Zosia dostała od babci akcesoria piaskownicowe i nie chce z niej wyjść

Cytat:

Cytat:

U nas dziś pobudka o 5.20 Nie zgadniecie na co... Śpię w najlepsze a nagle słyszę "Mama siusiu", więc pędem biegnę, patrzę a Ona śpi więc pomyślałam, że to przez sen i cichaczem poszłam do siebie. Nie zdążyłam się położyć a Zulka znów krzyczy "Mama siusiu, szybko". Mało nóg nie połamałam tak biegłam

No to teraz muszę się pochwalić ale może lepiej po cichu Od miesiąca Zuzia robi na nocnik Było kilka wpadek. Pieluchę zakładam na noc tylko. Od dwóch dni jest sucha po nocy ale takich pobudek jak dziś to nie chcę Robiła też już kilka razy na dworze, na trawce Mogę więc spokojnie brać picie na spacer i będziemy podlewać trawkę
No to się pochwaliłam

Miłego dnia
Idę sprzątać

No widzę, że coraz więcej naszych dzieci rozumniejszych się robi
Czekam i ja

Gorgulku
mam pytanie do Ciebie-chyba zgapię od Was Zuzinkowe-ikeowe łóżko Nie wiem, czy teraz damy radę, bo wiadomo wydatków od ch..ry, ale przymierzam się nie na żarty. Powiedz mi kupowaliście w ikei, czy na all? Bo na all są coś po ok. 530 zł, nie wiem ile w ikei. Z reguły w necie wszystko ikeowe jest duuużo droższe i tak się zastanawiam jak jest z tym łóżkiem.

Dzień dobry

Pomóżmy Maciusiowi

NIE LUBIĘ TROLLI
angy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-20, 08:04   #2756
gorgulek
Zakorzenienie

Cytat:

No widzę, że coraz więcej naszych dzieci rozumniejszych się robi
Czekam i ja

Gorgulku
mam pytanie do Ciebie-chyba zgapię od Was Zuzinkowe-ikeowe łóżko Nie wiem, czy teraz damy radę, bo wiadomo wydatków od ch..ry, ale przymierzam się nie na żarty. Powiedz mi kupowaliście w ikei, czy na all? Bo na all są coś po ok. 530 zł, nie wiem ile w ikei. Z reguły w necie wszystko ikeowe jest duuużo droższe i tak się zastanawiam jak jest z tym łóżkiem.

Dzień dobry

to już piszę. Sama rama łóżka kosztuje 279 zł, do tego dno łóżka, wzięliśmy te za 40 zł. Potrzebny materac i tu zrobiliśmy błąd bo nie wzięliśmy a okazało się, że tylko ikea ma taki rozmiar. Można kupić gdzieś ale to rozmiar niestandardowy wychodzi.
Jest kilka tych przedłużanych materaców (łóżko rośnie razem z dzieckiem i materac się "dokłada") i my oglądaliśmy ten za 139 zł i jest tandetny, innych nie widzieliśmy, dopiero w domu na stronce znalazłam i też nie wiem jak z ich jakością. Zuzka śpi więc na tym z łóżeczka plus "zalepiłam" dziury. Siostra będzie jechała niedługo do nas to może zajedzie nam kupić.

---------- Dopisano o 08:04 ---------- Poprzedni post napisano o 08:04 ----------

Aaa Angy, jak na produkt z ikei to łóżko jest bardzo solidne
Stary 2011-04-20, 08:15   #2757
angy
Zakorzenienie

Cytat:

to już piszę. Sama rama łóżka kosztuje 279 zł, do tego dno łóżka, wzięliśmy te za 40 zł. Potrzebny materac i tu zrobiliśmy błąd bo nie wzięliśmy a okazało się, że tylko ikea ma taki rozmiar. Można kupić gdzieś ale to rozmiar niestandardowy wychodzi.
Jest kilka tych przedłużanych materaców (łóżko rośnie razem z dzieckiem i materac się "dokłada") i my oglądaliśmy ten za 139 zł i jest tandetny, innych nie widzieliśmy, dopiero w domu na stronce znalazłam i też nie wiem jak z ich jakością. Zuzka śpi więc na tym z łóżeczka plus "zalepiłam" dziury. Siostra będzie jechała niedługo do nas to może zajedzie nam kupić.

---------- Dopisano o 08:04 ---------- Poprzedni post napisano o 08:04 ----------

Aaa Angy, jak na produkt z ikei to łóżko jest bardzo solidne

Czyli rozumiem, że są różne jakościowo materace takiej samej wielkości?
Widzę, że taniej będzie wziąć wszystko w ikei.
Będziemy jechać zaraz po remoncie dokupić tzw. pierdoły, więc mam nadzieję, że wtedy uda nam się je nabyć

A te dna też są różne?

Pomóżmy Maciusiowi

NIE LUBIĘ TROLLI
Stary 2011-04-20, 08:15   #2758
katarzynka00
Zakorzenienie

Cytat:
Kiedy masz połówkowe USG?

A Bruno?
hmmm może na nast wizycie, to już połowa będzie tak sink soł

Cytat:
Kurujcie się
No właśnie ja też myślałam, że jak chłopak to Bruno
thx,pomogły wasze pozdrowienie
Brunio też jest brany pod uwagę jednak nie jest to niepodważalny typ.

Cytat:

Kat super ze juz lepiej sie czujesz no i zdrowka dla Lolka

to teraz napisze ze i u nas zaczely sie akrobacjebawila m sie z Werka w chowanego na dworze i czekam.......czekam az mnie znajdzie a w pewnym momencie Werka wola"mama zobacz" ide a ta stoi na krzesle
w domu poukladalam zabawki na regale a Werka wywalila zabawki i wlazla na druga polke
obie/trzy/wszyscy dziękujemy

Cytat:

Kasiu, zdrówka dla Was i apetytu a Damian bardzo ładne imię
thx

Cytat:

No to się pochwaliłam
ło jeeeeee extra!!!!!!!!!!!!! suuuper, jupi !!!!!!

A ja chciałam zapytać czy te stworki w Zuzki pokoju to szablon? podobają mi się, chce zgapić no

Czeko myślałam o tobie o 2 w nocy, dasz wiarę?La obudziła się o 1 na siku.Sporo piła przy stanie podgorączkowym no i jak już się obudziła to chciała tatę, mamę i wszystkich świętych...Nos zapchany więc jej jeszcze wyczyściłam,zakropliłam, no i zgłodniało moje dziecko nocą.Ja z resztą też.Zjadłyśmy co nieco i w łóżku Laura włączyła kanał TVS i leciała Śląska Lista Szlagierów Ale jaja, L klaskała, huśtała się na siedząco,śpiewała
Dziś już jej też wszystko zaaplikowałam i zjadła śniadanie, choć mleka ze 3 dni ani kropli nie łyknęła :/

Jadę po łóżko dla nas, bo udało się nam sprzedać i spaliśmy 2noce na materacu

Stary 2011-04-20, 08:20   #2759
angy
Zakorzenienie

Cytat:

Czeko myślałam o tobie o 2 w nocy, dasz wiarę?La obudziła się o 1 na siku.Sporo piła przy stanie podgorączkowym no i jak już się obudziła to chciała tatę, mamę i wszystkich świętych...Nos zapchany więc jej jeszcze wyczyściłam,zakropliłam, no i zgłodniało moje dziecko nocą.Ja z resztą też.Zjadłyśmy co nieco i w łóżku Laura włączyła kanał TVS i leciała Śląska Lista Szlagierów Ale jaja, L klaskała, huśtała się na siedząco,śpiewała
Dziś już jej też wszystko zaaplikowałam i zjadła śniadanie, choć mleka ze 3 dni ani kropli nie łyknęła :/

Zapomniałam-dobrze, że wróciłaś do żywych

Pomóżmy Maciusiowi

NIE LUBIĘ TROLLI
Stary 2011-04-20, 08:20   #2760
Miramej
Zakorzenienie

Cytat:

(...)
Jola, dla Kubaska za nocniczek
, a kiedy będziesz miała urlop?

Cytat:

No to się pochwaliłam
, no już myślałam, że nigdy się nie pochwalisz

Wiesz, kiedy wracasz do pracy?

Cytat:
U nas to samo-Zosia dostała od babci akcesoria piaskownicowe i nie chce z niej wyjść
Kuba miał już w zeszłym roku, ale nie miał prawie 2 lat wtedy

U nas rano było 0 stopni, brrr... No ale słonecznie jest

H. MacLeod

.
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości