|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2731 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Shakira radośnie Loca loca wyśpiewuje, a naszym dzieciaczkom dupka podryguje -l
|
|
|
|
#2732 | |||||||
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Shakira radośnie Loca loca wyśpiewuje, a naszym dzieciaczkom dupka podryguje -l
Kochana,od niewinnego cmokania,tak się właśnie zaczyna
![]() ![]() Cytat:
dla Kubusia,pomału do celuCytat:
![]() Przyjdzie pora na kupkę ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Że też musiało się do Was coś przypałętać Za Laurkę![]() Bartoś na mrówkę,mówi mufka ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Bartosz wogóle się nie boi,wszystko chce łapać w ręce:czy to biedronka,czy mrówka,może być też pająk ![]() To chyba taki wiek,że dzieci się jeszcze tym nie brzydzą
|
|||||||
|
|
|
#2733 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Przedwczoraj w dośc długim zdaniu mojej mamy najbardziej spodobało mu się najdłuższe słowo i próbował je powtórzyć... dodam ze babcia bardzo szybko się opamiętała CO powiedziała. A moja mina była zapewne bezcenna... U nas regularnie TZ ma badzo ciekawe pomysły i średnio co 3 dni go opieprzam za to co mówi do dziekca ![]() Cytat:
|
|||
|
|
|
#2734 |
|
Zakorzenienie
|
To ja z takim sprostowaniem: z końcem kwietnia zacznę 18tydzień, czyli 5mc, półmetek wypada mi na 05.06
Lepiej ze mną.Czuję głód Miramej muszę pstryknąć jakąś fotkę, bo z brzuszkiem jeszcze żadnej nie mam.
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny ![]() |
|
|
|
#2735 | |
|
Zakorzenienie
|
ee czepiasz sie
Cytat:
|
|
#2736 | |||
|
Zakorzenienie
|
![]() Widziałam Zuzię w klubie, super sobie radzi , kiedy kupiliście?Cytat:
![]() ![]() No mam nadzieję ![]() Cytat:
Cytat:
![]() *** Wynosiłam dziś Kubę z piaskownicy pod pachą
|
|
|
#2737 |
|
Zakorzenienie
|
wróciliśmy ze spaceru
było miło i fajnie Przemko zaczął przekonywać się do innych dzieci, ale bardziej lgnie do starszych ![]() Padam z nóg... muszę sobie kawkę zaaplikować
|
|
|
|
#2738 |
|
Zakorzenienie
|
co się stało?
widać że wracam do sił witalnych? jest mnie dziś dużo ![]() Nadal mnie pędzi jak coś zjem, ale już nie jestem tak bardzo osłabiona. Dodzwoniłam się do lekarza Jakby po dobie podawania leków się nie poprawiło to przyjedzie na wizytę. Wszystko jej zaaplikowałam, wyinhalowałam, mąż w kąpieli małej też olbasa się nawdychał, na to pulmex i poszła spać.Jeszcze w przerwie na sioo o 22 podam jej nurofen co by ciągłość była. Aaaa w związku że ma mokry kaszel, aż flegmę to wyinhalowałam ją tym ustnikiem.Pięknie jej poszło.Głęboko rurkę do buzi wsadziła i cała para wpadała tam gdzie powinna.Jestem zadowolona.Może uda się nam opanować choróbsko. Sylka gdzieś tam po głowie mi chodzi imię Damian dla synka ![]() Na Bartoszka mąż kręci nosem, bo ma swojego znajomego no i skojarzenia ehhh a mi też się podoba.
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny ![]() |
|
|
|
#2739 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Zdrowiejcie wszyscy szybko Co Ty tak z tym synkiem?
|
|
|
#2740 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#2741 |
|
Zakorzenienie
|
Heh przeczucia?
![]() Dla dziewczynki nie mamy wątpliwości, dlatego z chłopcem wciąż myślimy
|
|
|
#2742 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A Bruno?
|
|
|
#2743 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Nie pamiętam dokładnie kiedy. Ale leżał trochę bo nie było pogody, teraz jeździmy dopiero Miał być na zajączka ale szkoda mi, żeby tyle się kurzył ![]() Hehehe Ja często widzę jak rodzice wynoszą tak dzieci z placu zabaw ![]() Cytat:
No właśnie ja też myślałam, że jak chłopak to Bruno ![]() Aga ja robię taki myk, że jedziemy rowerem na plac zabaw , tak Ją zachęciłam. Teraz sama zabiera ze sobą w koszyczek coś i jedziemy do dzieci ładnie Jej idzie i widzę postępy Ciężko mi też nagrać jak ładnie się odpycha i jedzie bo zazwyczaj jak wyciągnę telefon to tyle ciekawych rzeczy wokół ![]() Ogólnie podoba się Jej a my wzbudzamy zainteresowanie wokół, ale co tu się dziwić jak my na wiosce mieszkamy ![]() Ale dziś mnie Zuzka wypompowała. Po 3 godz spędzonych na zmianę na placu zabaw/na moim rowerze/Jej rowerze wymiękam i zastanawiam się skąd Ona bierze na to wszystko siłę? Biega jak szalona a Ja za Nią. Chyba chce, żebym schudła
|
||
|
|
|
#2744 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Śmiać mi się chciało, to była nasza pierwsza taka akcja Pytałam później Kubę, czy ma bunt dwulatka i kiwał, że ma ![]() , a podnosi już nóżki i jedzie?Kuba też ma duuużo energii , Iwonka, kiedy gotujesz obiady, jak tak dużo czasu na dworze spędzacie? I rozumiem, że posiłki "przekąskowe" typu II śniadanie i podwieczorek na dworze je Zuzia?
|
|
|
#2745 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Hehehe słodki ![]() Hmm próbuje ale jeszcze nie pojedzie. Ja Ją uczę tak, że wybieram jakąś małą górkę i wtedy prościej Jej jest zjeżdżać. Zazwyczaj tak robimy jak odstawiamy Jej rowerek i bierzemy z garażu mój (bo mamy zjazd mały do garażu). Raz spróbowała sama z górki zjechać i uderzyła głową w barierkę. Na szczęście był kask Jola, już Ci piszę jak to wygląda. Śniadanie ok 8.30 i o 10 wychodzimy. Wracamy o 12 z pierwszego spaceru na II śniadanie. Kładę Zuzię ok 13 a ja biorę się za obiad, mam na to 2 godz i wyrabiam się i jeszcze na necie posiedzę Wstaje po 15, ok.15.30 zjadamy obiad i o 16/po 16 wychodzimy. Podwieczorku nie ma bo kolacji nie chce zjadać. Choć biorę ze sobą np herbatniki czy banana. Wracamy o 19 i od razu szykuję kolację.---------- Dopisano o 22:27 ---------- Poprzedni post napisano o 22:25 ---------- EDIT: Jola, z podwieczorkiem jest czasem tak, że po obiedzie zrobię kisiel czy budyń, czy nakroję owoce i zjemy (tak pół godz później, ale to zazwyczaj jak obiad zjemy parę minut po 15). |
|
|
|
|
#2746 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
za odpowiedź, to długie nogi ma Zuzia i pewnie jest wyższa od Kuby. Chciałam ostatnio znowu przymierzyć mojego zbuntowanego prawie dwulatka do tego roweru, ale już go nie było. Są niższe np. Puky (ale w sklepie i tak ich nie było), ale średnio mi się podobają ![]() Bardzo słodkie to było ![]() Ojej, no ja wiem, że kask obowiązkowo, i dla bezpieczeństwa i dla dobrych nawyków Dzięki za odpowiedź
Edytowane przez Miramej Czas edycji: 2011-04-19 o 22:36 |
|
|
|
|
#2747 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wiem, że ten Puky trochę niższy Ja wiem, że Ty wiesz ![]() U nas wszystkie dzieci jeżdżą bez. Do tej pory widziałam tylko jednego chłopca ![]() Proszę ![]() ---------- Dopisano o 22:44 ---------- Poprzedni post napisano o 22:41 ---------- Jeszcze o rowerku napiszę, bo nie wiem czy wszystkie to mają. Wg mnie super jest to, że jest ta blokada kierownicy. Póki co nie uważam, że hamulec będzie nam potrzebny. Minusem w naszym jest to, że nie ma regulacji wysokości kierownicy, choć nie wiem czy to będzie potrzebne (w razie czego problem nam rozwiąże mój teść bo on lubi majsterkowanie ).
|
|
|
|
|
#2748 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ale piszesz ogólnie, czy o takich maluszkach, jak nasze? ---------- Dopisano o 22:47 ---------- Poprzedni post napisano o 22:44 ---------- Cytat:
. Też myślałam o regulacji kierownicy, ale w sumie wiadomo, że jak się wybiera coś za średnią cenę, to trzeba iść na jakiś kompromis.
|
|
|
#2749 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2750 |
|
Zakorzenienie
|
Zmierzę
![]() Dobrej nocy
|
|
#2751 |
|
Zakorzenienie
|
Ja tez już idę
![]() Kolorowych snów
|
|
|
|
#2752 |
|
Zakorzenienie
|
a u nas wielki placz w kapieli
juz wczoraj tak bylo i nie wiedzialam czemu a dzisiaj zauwazylam ze Werka ma stluczone i zadrapane kolano(wczoraj przewrocila sie na kamieniach)-pewnie ja szczypie i boli w wodzie Gorgulku zakochalam sie w Zuzi-mala sportsmenka Kat super ze juz lepiej sie czujesz no i zdrowka dla Lolka ![]() to teraz napisze ze i u nas zaczely sie akrobacje bawila m sie z Werka w chowanego na dworze i czekam.......czekam az mnie znajdzie a w pewnym momencie Werka wola"mama zobacz" ide a ta stoi na krzesle![]() w domu poukladalam zabawki na regale a Werka wywalila zabawki i wlazla na druga polke
|
#2753 |
|
Wtajemniczenie
|
Zaspałam dziś i miałam 10 min na autobus, zdażyłam umyć buzie i zęby, nałożyc krem i podkład, ubrać się i zdażyłam ![]() Słoneczko świeci a ja w tych murach bede marzła, chcę urlop muszę odpocząć, bo ostatnio dużo nam na głowę spadło, problemy jak są to oczywiście parami sił witalnych brak, ochoty do pracy brak a wczoraj było tak fajnie, miałam 1 dzień wolnego to wykorzystałysmy to na słoneczku, niestety nie mamy za dużo możliwości, na szczęscie mam duży taras i przesiedziałysmy pół dnia, czytrałyśmy książki na kocyku (hit ostanio), troszkę Zuza sama się zajęła sobą więc poczytałam kapkę ale ja chcę więcej takich dni ![]() Sorki dziewczyny że nie pocytuje, miałam to zrobić wczoraj wieczorem ale mi dnia brakło, więc tylko to co pamiętam: Jola, dla Kubaska za nocniczekIwonka, śliczny pokoik ma Zuzia ![]() Kasiu, zdrówka dla Was i apetytu acha jeszcze apropo zajączka to u nas nie ma takiej tradycji więc nie przewiduje żadnych prezentów, tylko to co na bieżąco jej kupuje, teraz kupiłam w empiku jakieś ćwiczenia dla dwulatka (do pokolorowania, do wyklejania) i karty czuczu (czy jak im tam) te na 2-3 lata ale jeszcze schowałam bo to nie ten moment jeszcze ![]() uciekam teraz, muszę popracowac papa
|
#2754 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Teraz jak przyszły ładne dni to można ten czas inaczej wykorzystać. Zuzia zadowolona bardziej a i ja nie czuję się osowiała jak zimą.![]() I wszystkim dziękujemy za komentarze w albumie i klubie ![]() U nas dziś pobudka o 5.20 Nie zgadniecie na co... Śpię w najlepsze a nagle słyszę "Mama siusiu", więc pędem biegnę, patrzę a Ona śpi więc pomyślałam, że to przez sen i cichaczem poszłam do siebie. Nie zdążyłam się położyć a Zulka znów krzyczy "Mama siusiu, szybko". Mało nóg nie połamałam tak biegłam ![]() No to teraz muszę się pochwalić ale może lepiej po cichu Od miesiąca Zuzia robi na nocnik Robiła też już kilka razy na dworze, na trawce ![]() No to się pochwaliłam ![]() Miłego dnia ![]() Idę sprzątać
|
||
|
|
|
#2755 | ||
|
Zakorzenienie
|
U nas to samo-Zosia dostała od babci akcesoria piaskownicowe i nie chce z niej wyjść
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() No widzę, że coraz więcej naszych dzieci rozumniejszych się robi ![]() Czekam i ja ![]() Gorgulku mam pytanie do Ciebie-chyba zgapię od Was Zuzinkowe-ikeowe łóżko Nie wiem, czy teraz damy radę, bo wiadomo wydatków od ch..ry, ale przymierzam się nie na żarty . Powiedz mi kupowaliście w ikei, czy na all? Bo na all są coś po ok. 530 zł, nie wiem ile w ikei. Z reguły w necie wszystko ikeowe jest duuużo droższe i tak się zastanawiam jak jest z tym łóżkiem.Dzień dobry
|
|
#2756 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() to już piszę. Sama rama łóżka kosztuje 279 zł, do tego dno łóżka, wzięliśmy te za 40 zł. Potrzebny materac i tu zrobiliśmy błąd bo nie wzięliśmy a okazało się, że tylko ikea ma taki rozmiar. Można kupić gdzieś ale to rozmiar niestandardowy wychodzi.Jest kilka tych przedłużanych materaców (łóżko rośnie razem z dzieckiem i materac się "dokłada") i my oglądaliśmy ten za 139 zł i jest tandetny, innych nie widzieliśmy, dopiero w domu na stronce znalazłam i też nie wiem jak z ich jakością. Zuzka śpi więc na tym z łóżeczka plus "zalepiłam" dziury. Siostra będzie jechała niedługo do nas to może zajedzie nam kupić. ---------- Dopisano o 08:04 ---------- Poprzedni post napisano o 08:04 ---------- Aaa Angy, jak na produkt z ikei to łóżko jest bardzo solidne |
|
|
|
|
#2757 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Czyli rozumiem, że są różne jakościowo materace takiej samej wielkości? Widzę, że taniej będzie wziąć wszystko w ikei. Będziemy jechać zaraz po remoncie dokupić tzw. pierdoły, więc mam nadzieję, że wtedy uda nam się je nabyć ![]() A te dna też są różne?
|
|
#2758 | ||
|
Zakorzenienie
|
hmmm może na nast wizycie, to już połowa będzie tak sink soł
![]() thx,pomogły wasze pozdrowienie ![]() Brunio też jest brany pod uwagę jednak nie jest to niepodważalny typ. Cytat:
dziękujemythx ![]() Cytat:
extra!!!!!!!!!!!!! suuuper, jupi !!!!!!A ja chciałam zapytać czy te stworki w Zuzki pokoju to szablon? podobają mi się, chce zgapić no ![]() Czeko myślałam o tobie o 2 w nocy, dasz wiarę?La obudziła się o 1 na siku.Sporo piła przy stanie podgorączkowym no i jak już się obudziła to chciała tatę, mamę i wszystkich świętych...Nos zapchany więc jej jeszcze wyczyściłam,zakropliłam, no i zgłodniało moje dziecko nocą.Ja z resztą też.Zjadłyśmy co nieco i w łóżku Laura włączyła kanał TVS i leciała Śląska Lista Szlagierów Ale jaja, L klaskała, huśtała się na siedząco,śpiewała Dziś już jej też wszystko zaaplikowałam i zjadła śniadanie, choć mleka ze 3 dni ani kropli nie łyknęła :/ Jadę po łóżko dla nas, bo udało się nam sprzedać
||
|
|
|
#2759 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Zapomniałam-dobrze, że wróciłaś do żywych
|
|
#2760 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
, a kiedy będziesz miała urlop?Cytat:
, no już myślałam, że nigdy się nie pochwalisz ![]() Wiesz, kiedy wracasz do pracy? Cytat:
![]() *** U nas rano było 0 stopni, brrr... No ale słonecznie jest
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:18.

dla Kubusia,pomału do celu
Za Laurkę
stawiam na zeby bo po zelu przechodzilo -te wstretne trojki jej dokuczaja
co Zu z ochotą oczywiście zrobiła...ten raz wystarczył żeby Zu skojarzyła i jak tylko widzi mrówki to najpierw krzyczy "mówa"...następnie nachyla się tak, że nosem prawie dotyka tej mrówki dodam że na wyprostowanych nogach po czym staje wyprostowana i próbuje ją zdepnąć
jakby chciała go obudzić

dodam ze babcia bardzo szybko się opamiętała CO powiedziała. A moja mina była zapewne bezcenna... 
![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

Od miesiąca Zuzia robi na nocnik
Robiła też już kilka razy na dworze, na trawce 

extra!!!!!!!!!!!!!