Wizażanko, nie popełniaj moich błędów, czyli wątek przestrogowy - Strona 72 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-04-17, 22:20   #2131
boinnenazwybylyzajete
Zakorzenienie

Dot.: Wizażanko, nie popełniaj moich błędów, czyli wątek przestrogowy

a nie mają one jakiś specjalnych numerów? czy coś takiego.
bo mi raz chcieli oddać NIE MÓJ TELEFON był cały porysowany itd, a pani w salonie powiedziała, że spr czy numer na umowie zgadza się z tym na baterii i będzie po sprawie. Tak też było.

Mother
Tell your children not to walk my way
Tell your children not to hear my words
boinnenazwybylyzajete jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-18, 01:18   #2132
activ61
Raczkowanie

nom jakies numerki są ale lepiej zaznaczyc zeby oni widzieli ze podmiana im nie przejdzie
Chociaż wcale nie szkodzi, gdy jest
activ61 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-18, 19:21   #2133
Ivi 1988
Zakorzenienie

Moze i logiczne i klarowne, ale ja napisze: Nigdy nie wysylaj pieniedzy na konto firmy, ktora ma swoja strone internetowa "w czasie konstrukcji".

I nawet jesli jakas firma posiada owa wlasna strone,to tez nie znaczy,ze jest git i OK. Warto zgooglowac ja, jej adres i zobaczyc,co inni o niej napisali. Oszczedzi sie czasem czas i pieniadze.

W restauracjii nie boj sie prosic o podgrzanie dania,ktore zamowilas, jesli zaserwowali ci je pol-cieple lub nie cieple wcale Zaplacilas za jedzenie i zasada jest,ze ma byc podane GORACE.

W niektorych restauracjach mozesz spotkac sie z czyms takim jak "koszt obslugi" na rachunku- to nic innego jak napiwek. Nie musisz tego placic nawet jesli wydrukowali to tak,ze wydaje ci sie,ze to mus. Moj Tz naprawde byl gotowy to zaplacic nic nie podejrzewajac

Cytat:
Napisane przez Lisbeth Pokaż wiadomość
Nie ma żadnej "roli kobiety". Jest tylko to, w co sama się pakujesz.
Skoro umie, to niech robi sam.

Edytowane przez Ivi 1988
Czas edycji: 2011-04-18 o 19:22
Ivi 1988 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-18, 20:40   #2134
maddd
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Ivi 1988 Pokaż wiadomość
W restauracjii nie boj sie prosic o podgrzanie dania,ktore zamowilas, jesli zaserwowali ci je pol-cieple lub nie cieple wcale Zaplacilas za jedzenie i zasada jest,ze ma byc podane GORACE.
wiesz, masz oczywiście rację, że powinni podawać gorące danie - jednak sugerując kelnerowi/kelnerce, że coś Ci się nie podoba, ryzykujesz, że np. Ci napluje do tej potrawy za drzwiami ja tam wolę w miejscach, gdzie podają jedzenie, nie zwracać potrawy a potem brać ją z powrotem
maddd jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-18, 22:05   #2135
Linusiaczek
Wtajemniczenie

Zabrzmi idiotycznie, ale.... jeśli siedzisz sobie pod prysznicem to wstrzymaj się z namydleniem ciała i mycia włosów, jeśli z rur wydobywają się przeciwne dźwięki bo to może oznaczać, że zostaniesz bez wody, ale za to z mydłem na co najmniej godzinę (z własnych doświadczeń, na dodatek dzisiejszych )
Linusiaczek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-18, 22:11   #2136
201604200942
Konto usunięte

jesli masz nawał nauki- wyłącz Wizaż, odłącz sobie internet, albo wyślij komputer w kosmos. Inaczej nici z nauki.
201604200942 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-18, 22:15   #2137
Shinn
Zakorzenienie

Jeśli wiesz, że ciężko Ci się wstaje bardzo wcześnie rano i później nie możesz poradzić sobie ze zmęczeniem w pracy- wypij kawę, albo innego energetyka- bo może sie okazać, że chwilowe oparcie głowy na biurku i zamknięcie oczu na minutkę, zamieni się w długie 20 minut...

Wiki Królikowska: Ładne nogi, płaski brzuch czy fajne cycki?
Jakub Żulczyk: Przede wszystkim jędrny mózg.

Shinn jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-18, 23:28   #2138
jyyli
Zakorzenienie

GG do jyyli

Teraz będzie trochę rzeźnicko

- sprawdzaj środek buta przed założeniem.
Ja tego nie zrobiłam, a był koniec września i do mojej sieni jakimś cudem dostał się szerszeń... Wiadomo, gdzie się schował Jeszcze nie wyjęłam stopy od razu, bo myślałam, że to sznurówka Skończyło się wzięciem połowy listka Xyzalu, opiciem wapnem, zastrzykiem w pupę i bólem, ale mogło gorzej, dlatego trzeba być ostrożnym

- uważajcie na bambusowe "podtrzymywanki" do kwiatków! To już historia mojego brata - napiszę tylko, że ucierpiało oko... Ale wszystko dobrze się skończyło dzięki szybkiej interwencji lekarza, dzisiaj jest już tylko blizenka i mrożące krew w żyłach wspomnienie
Z pamiętnika mojego brata mogę jeszcze dodać: nie koście trawy w trampkach, najlepiej założyć glany dla bezpieczeństwa Nie testujcie wędki w pomieszczeniu.

I nie pracujcie w niedzielę, bo to też się może źle skończyć!
jyyli jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-18, 23:53   #2139
201604200942
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez jyyli Pokaż wiadomość
Teraz będzie trochę rzeźnicko

- sprawdzaj środek buta przed założeniem.
Ja tego nie zrobiłam, a był koniec września i do mojej sieni jakimś cudem dostał się szerszeń... Wiadomo, gdzie się schował Jeszcze nie wyjęłam stopy od razu, bo myślałam, że to sznurówka Skończyło się wzięciem połowy listka Xyzalu, opiciem wapnem, zastrzykiem w pupę i bólem, ale mogło gorzej, dlatego trzeba być ostrożnym

- uważajcie na bambusowe "podtrzymywanki" do kwiatków! To już historia mojego brata - napiszę tylko, że ucierpiało oko... Ale wszystko dobrze się skończyło dzięki szybkiej interwencji lekarza, dzisiaj jest już tylko blizenka i mrożące krew w żyłach wspomnienie
Z pamiętnika mojego brata mogę jeszcze dodać: nie koście trawy w trampkach, najlepiej założyć glany dla bezpieczeństwa Nie testujcie wędki w pomieszczeniu.

I nie pracujcie w niedzielę, bo to też się może źle skończyć!
a już na pewno nie koście w klapkach. I nie chodźcie z kosiarką (zwłaszcza taką małą, okrągłą bez osłonki) tyłem. Moze skończyć się utratą palca (przypadek znajomego)
201604200942 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-19, 00:09   #2140
jyyli
Zakorzenienie

GG do jyyli

Cytat:
Napisane przez SamaraMorganx Pokaż wiadomość
a już na pewno nie koście w klapkach. I nie chodźcie z kosiarką (zwłaszcza taką małą, okrągłą bez osłonki) tyłem. Moze skończyć się utratą palca (przypadek znajomego)

Na szczęście u mojego brata skończyło się "tylko" na drutach w palcu, gipsie na całe wakacje (kosił w... 1 dzień wakacji. Pech) i brzydkim paznokciu do dzisiaj. Palec wygląda normalnie.
Śmiesznie było, bo już na sam koniec poszedł na imprezę w trampkach, gips dopiero co zdjęty, ale druty zostały. Tańczy sobie po malutku, patrzy... a tu drut z buta wyłazi Więc szybko na pogotowie, a lekarz stwierdził, że widocznie organizm już "ma dość", wyjął druty i taki był szczęśliwy koniec tej historii

W ogóle mój brat miał niezłego pecha (teraz przeszło na mnie). Jak sobie przypomnę, to napiszę, może ktoś się ustrzeże

---------- Dopisano o 00:09 ---------- Poprzedni post napisano o 00:06 ----------

Przypomniałam sobie Nie stawiajcie łóżka przy kaloryferze, a jeśli inaczej się nie da, to nie rzucajcie się tyłem na łóżko!
Ja dopiero co tak przestawiłam, źle wymierzyłam i oczywiście przydzwoniłam w środek żeberka (mam taki tradycyjny kaloryfer). Też się szczęśliwie skończyło, bo tylko lekki wstrząśnieniem mózgu (nawet to nie był wstrząs), a do tego byłam wyłączona z przedświątecznego sprzątania (to było jakoś przed Wielkanocą).

Także zachowajcie ostrożność, bez przesady oczywiście, ale starajcie się nie żyć tak zupełnie beztrosko jak ja i mój brat, bo to się kończy strachem
Stary 2011-04-19, 00:12   #2141
Linusiaczek
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez jyyli Pokaż wiadomość

Na szczęście u mojego brata skończyło się "tylko" na drutach w palcu, gipsie na całe wakacje (kosił w... 1 dzień wakacji. Pech) i brzydkim paznokciu do dzisiaj. Palec wygląda normalnie.
Śmiesznie było, bo już na sam koniec poszedł na imprezę w trampkach, gips dopiero co zdjęty, ale druty zostały. Tańczy sobie po malutku, patrzy... a tu drut z buta wyłazi Więc szybko na pogotowie, a lekarz stwierdził, że widocznie organizm już "ma dość", wyjął druty i taki był szczęśliwy koniec tej historii

W ogóle mój brat miał niezłego pecha (teraz przeszło na mnie). Jak sobie przypomnę, to napiszę, może ktoś się ustrzeże

---------- Dopisano o 00:09 ---------- Poprzedni post napisano o 00:06 ----------

Przypomniałam sobie Nie stawiajcie łóżka przy kaloryferze, a jeśli inaczej się nie da, to nie rzucajcie się tyłem na łóżko!
Ja dopiero co tak przestawiłam, źle wymierzyłam i oczywiście przydzwoniłam w środek żeberka (mam taki tradycyjny kaloryfer). Też się szczęśliwie skończyło, bo tylko lekki wstrząśnieniem mózgu (nawet to nie był wstrząs), a do tego byłam wyłączona z przedświątecznego sprzątania (to było jakoś przed Wielkanocą).

Także zachowajcie ostrożność, bez przesady oczywiście, ale starajcie się nie żyć tak zupełnie beztrosko jak ja i mój brat, bo to się kończy strachem
Kobieto, Ty to masz przeżycia (tak patrząc po opowieściach)
Linusiaczek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-19, 00:26   #2142
jyyli
Zakorzenienie

GG do jyyli

Cytat:
Napisane przez Linusiaczek Pokaż wiadomość
Kobieto, Ty to masz przeżycia (tak patrząc po opowieściach)
To prawda, w mojej rodzinie nigdy nie jest nudno, a swego czasu dobrze znaliśmy lekarzy z pogotowia Na szczęście zawsze kończy się tylko strachem i unieruchomieniem przez jakiś czas

Kolejna rada mi się przypomniała
Jeśli nie umiecie obchodzić się z końmi, nie próbujcie ich prowadzać, chyba, że jest z Wami ktoś doświadczony. Do niekastrowanych ogierów lepiej nie podchodzić, bo mogą zrobić krzywdę, szczególnie kobiecie.

Mój tata zupełnie nie ma podejścia do koni, w ogóle do zwierząt i skończył z połamanymi żebrami Chyba nie muszę dodawać, że najbardziej psychicznie ucierpiałam ja, mama i babcia, bo się strasznie przestraszyłyśmy.
W ogóle lepiej do żadnego zwierzęcia nie podchodzić, jeśli nie ma się pewności, że jest się w stanie nad nim zapanować. Nawet ratlerek może pogryźć, jak poczuje strach
Stary 2011-04-19, 09:28   #2143
rzapek
Zakorzenienie

nie koście trawy na boso i naprawde bądźcie ostrożne - pewna pani z osiedla zginela w ten sposob

nie zostawiajcie wlaczonej suszarki/prostownicy/lokowki itp. w poblizu wanny, w ktorej bierzecie kapiel - brat mojego znajomego zginal w ten sposob

bynajmniej TO NIE przynajmniej
rzapek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-19, 15:20   #2144
Varicella
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez rzapek Pokaż wiadomość
nie koście trawy na boso i naprawde bądźcie ostrożne - pewna pani z osiedla zginela w ten sposob

nie zostawiajcie wlaczonej suszarki/prostownicy/lokowki itp. w poblizu wanny, w ktorej bierzecie kapiel - brat mojego znajomego zginal w ten sposob
Znany mi profesor chemii wspominał swoje studia i napomknął, że jedna ze studentek używała suszarki do włosów podczas kąpieli w wannie i dokonała żywota. Ludzie byli zadziwieni, że niedoszła chemiczka nie dostrzegła zagrożenia.
Stary 2011-04-19, 18:00   #2145
Karaluszysko
Wtajemniczenie

Ja w ogóle nie korzystam w łazience z suszarki. Wolę nie kusić losu

Moja rada: Gdy oddajesz książki do biblioteki dokładnie sprawdź, czy niczego nie zostawiłaś między kartkami.
Karaluszysko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-19, 18:56   #2146
DontSaySorry
Zakorzenienie

Sprawdź też, czy nie oddałaś przypadkiem swojej własnej prywatnej ksiązki ;(
Stary 2011-04-19, 19:20   #2147
happys
Zadomowienie

i czy ksiazki ktore oddajesz naleza do tej biblioteki a nie innej
happys jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-19, 19:46   #2148
201803290936
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Karaluszysko Pokaż wiadomość
Ja w ogóle nie korzystam w łazience z suszarki. Wolę nie kusić losu

Moja rada: Gdy oddajesz książki do biblioteki dokładnie sprawdź, czy niczego nie zostawiłaś między kartkami.
Cytat:
Napisane przez DontSaySorry Pokaż wiadomość
Sprawdź też, czy nie oddałaś przypadkiem swojej własnej prywatnej ksiązki ;(
Cytat:
Napisane przez happys Pokaż wiadomość
i czy ksiazki ktore oddajesz naleza do tej biblioteki a nie innej
Cudowne - sama prawda.
201803290936 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-19, 22:14   #2149
Maggie93
Zakorzenienie

GG do Maggie93

Cytat:
Napisane przez Doris1981 Pokaż wiadomość
Cudowne - sama prawda.
Dorzuciłabym jeszcze jedno:
Przedewszystkim odnoś książki na czas/ jak najszybciej po przekroczeniu terminu.
Można się zdziwić jaka sumka się uzbiera po paru miesiącach za kilka niewinnie wyglądających książek
Stary 2011-04-19, 23:53   #2150
kobietasukcesu
zawsze mam racje

Cytat:
Napisane przez Varicella Pokaż wiadomość
Znany mi profesor chemii wspominał swoje studia i napomknął, że jedna ze studentek używała suszarki do włosów podczas kąpieli w wannie i dokonała żywota. Ludzie byli zadziwieni, że niedoszła chemiczka nie dostrzegła zagrożenia.
Ja kiedyś wpadłam na pomysł, żeby podczas moczenia stóp włosy wysuszyć Ale szybko puknęłam się w głowę.

“You can’t make people love you, but you can make them fear you.” Blair Waldorf

<3 <3 <3
kobietasukcesu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-20, 03:00   #2151
Dagusiac
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Maggie93 Pokaż wiadomość
Dorzuciłabym jeszcze jedno:
Przedewszystkim odnoś książki na czas/ jak najszybciej po przekroczeniu terminu.
Można się zdziwić jaka sumka się uzbiera po paru miesiącach za kilka niewinnie wyglądających książek
Święta prawda. Mam dług 120zł
Stary 2011-04-20, 08:25   #2152
Dagunia
Komplikatorka

Cytat:
Napisane przez Dagusiac Pokaż wiadomość
Święta prawda. Mam dług 120zł
To jeszcze nic. Koleżanka dostała pismo od komornika z "karą" w wysokości 1500zł za książki...
Stary 2011-04-20, 08:30   #2153
mikia20
Ekspert GotowaniaNaGazie

Cytat:
Napisane przez Dagunia Pokaż wiadomość
To jeszcze nic. Koleżanka dostała pismo od komornika z "karą" w wysokości 1500zł za książki...

o.O To rzeczywiście...

Ja pozbawiłam się 60 zł za przetrzymanie.
Ale jest na to rada.

Ukarałam się w ten sposób że nie kupiłam sobie wymarzonego lakieru do paznokci OPI....
mikia20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-20, 08:44   #2154
jessy
Zakorzenienie

Nie wczuwaj się za bardzo w problemy innych. Koleżanka nie mogła znaleźć pracy, więc ja pomarudziłam części znajomym i udało mi się załatwić, że w firmie X chcieli umówić się z nią na rozmowę, miała tylko zadzwonić się umówić (dodam, że mówiła, że jest w podbramkowej sytuacji i bierze wszystko, a praca była bardzo fajna, zgodna z jej studiami ). Wysłała mi wczoraj smsa (?), że ona jednak szuka dalej i że rezygnuje. Oczywiście nei poczuwa się do obowiązku samodzielnego zadzwonienia do firmy i zrezygnowania, więc za chwilę będę musiała sama to zrobić i przyznam mam wielkiego stresa... W każdym razie morał jest taki, że "nie rób nikomu dobrze, a nie będzie ci źle". Nauczka dla mnie na przyszłość - martwić się tylko i wyłącznie o swój tyłek. Może trochę za ostro opisałam, ale nawet nie wiecie jaka jestem złą na nią i jak mi głupio przed tymi wszystkimi ludźmi, których zaangażowałam w szukanie pracy...

EDIT: Dziewczyny zadzwoniłam, Pani nie była zachwycona, ale mnie nie zjadła, ale ręce mi się trzęsą ze stresu, jakbym to ja nawaliła. Nie znoszę takich sytuacji . Teraz czeka mnie tylko jakiś tydzień świecenia oczami przed znajomymi, z którymi pracuję...

Edytowane przez jessy
Czas edycji: 2011-04-20 o 08:51
jessy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-20, 09:18   #2155
happys
Zadomowienie

tak samo nie pozwól komuś z rodziny czy też znajomym zamieszkać u ciebie a tym bardziej za darmo, nie dość, że będzie cię wkurzać, narozwala i jeszcze będzie cię oczerniać przed innymi
Stary 2011-04-20, 09:25   #2156
peggy_blue
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez jessy Pokaż wiadomość
Nie wczuwaj się za bardzo w problemy innych. Koleżanka nie mogła znaleźć pracy, więc ja pomarudziłam części znajomym i udało mi się załatwić, że w firmie X chcieli umówić się z nią na rozmowę, miała tylko zadzwonić się umówić (dodam, że mówiła, że jest w podbramkowej sytuacji i bierze wszystko, a praca była bardzo fajna, zgodna z jej studiami ). Wysłała mi wczoraj smsa (?), że ona jednak szuka dalej i że rezygnuje. Oczywiście nei poczuwa się do obowiązku samodzielnego zadzwonienia do firmy i zrezygnowania, więc za chwilę będę musiała sama to zrobić i przyznam mam wielkiego stresa... W każdym razie morał jest taki, że "nie rób nikomu dobrze, a nie będzie ci źle". Nauczka dla mnie na przyszłość - martwić się tylko i wyłącznie o swój tyłek. Może trochę za ostro opisałam, ale nawet nie wiecie jaka jestem złą na nią i jak mi głupio przed tymi wszystkimi ludźmi, których zaangażowałam w szukanie pracy...

EDIT: Dziewczyny zadzwoniłam, Pani nie była zachwycona, ale mnie nie zjadła, ale ręce mi się trzęsą ze stresu, jakbym to ja nawaliła. Nie znoszę takich sytuacji . Teraz czeka mnie tylko jakiś tydzień świecenia oczami przed znajomymi, z którymi pracuję...
o kurcze, nie zazdroszczę sytuacji co za dziewczyna

ode mnie: jeśli zostało Ci jeszcze troszkę do nauczenia się wieczorem/ nocą, to nie odkładaj tego na rano, bo nie wstaniesz. lepiej zacisnąć zęby i chociaż przeczytać materiał 2 razy, zawsze coś w głowie zostanie.
peggy_blue jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-20, 11:44   #2157
Madziulek_90
Zadomowienie

Jeśli zaszalałaś na zakupach i pilnie potrzebujesz pieniędzy, to sprawdź, czy za daną rzecz płaciłaś gotówką, czy kartą.. Płaciłam kartą i zwrot dostanę w ciągu 3 dni na konto
Madziulek_90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-20, 13:16   #2158
Dagusiac
Zakorzenienie

Cytat:
O mój Boże Mi już moje 120zł nie daje spać po nocach, a co dopiero 1500zł. Wiecie co mnie denerwuje? Że oni nigdy nie przypominają, że termin mija. Ja wiem - jestem dorosła i powinnam pamiętać, ale czasami się zawieruszy gdzieś książka, zapomnimy o niej itd. Biblioteka milczy jak zaklęta a tobie kara wzrasta. W sumie mają w tym swój cel...to dodatkowy zarobek.
Stary 2011-04-20, 13:22   #2159
Shinn
Zakorzenienie

Cytat:
To ja się stresowałam, że muszę 30 złoty zapłacić. Nie mogłam spać, bałam sie iśc do biblioteki... Jakbym miałam 1500 złoty, to pewnie umarłabym z zamartwiania.

Wiki Królikowska: Ładne nogi, płaski brzuch czy fajne cycki?
Jakub Żulczyk: Przede wszystkim jędrny mózg.

Shinn jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-20, 13:38   #2160
happys
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Dagusiac Pokaż wiadomość
O mój Boże Mi już moje 120zł nie daje spać po nocach, a co dopiero 1500zł. Wiecie co mnie denerwuje? Że oni nigdy nie przypominają, że termin mija. Ja wiem - jestem dorosła i powinnam pamiętać, ale czasami się zawieruszy gdzieś książka, zapomnimy o niej itd. Biblioteka milczy jak zaklęta a tobie kara wzrasta. W sumie mają w tym swój cel...to dodatkowy zarobek.
u mnie idą maile przypominające 3 dni przed koniecznością oddania książek, jest wiadomość jakie to są ksiązki a wrazie czego jest też wiadomość ile wynosi kara, tak samo można mailem czy przez telefon przedłużyć termin zwrotu. więc u mnie luz.

ale kolega przetrzymał książkę w bibliotece uniwersyteckiej, a że tam można książkę trzymać dłużej niż miesiąc (dokładnie nie wiem ile) no zapomniało mu się, a kara jest też większa niż w normalnej bibliotece bo dochodzi do 5 zł za dzień. też musiał zapłacić ponad 100 ale panie bibliotekarki były na tyle miłe, że dług pozwoliły spłacić innymi książkami
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości