|
|
#2191 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Pupilowy zakątek...
Ewuś, mnie podobnie jak dzewczęta zaroczyło ostatnie pudełeczko. Coś pięknego
oczywiście jak tylko powiedziałaś antygraf polatałam po necie, i jest tylkoMaimeri antygraf do złoceń, to to??? Ja mam z maimeri werniks szklący, który lubię, ale który zasadniczo ma taki jeden mankament ( postaram sie to opisowo) - jest bardzo gęsty co sprawia jednocześnie, że jesli chciałabym go użyć na powierzchni tak dużej jaknp to pudełeczko to nakładając go pędzlem po 5 cm juz go na tym pędzlu nie mam, więc biore następną warstwę, która już się tak świetnie w poprzedni odcinek niewkomponowuje, no i zawsze są mniejsze lub większe smugi, chociaz używam dobrego pędzla Heritage. oj Ewuś, powiedz co i jak, no powiedz. A własciwie, to czemu ty dla nas jakiegos nie zorganizujesz szkolenia ze wszystkiego co wiesz, no dlaczego pytam ciebie ja?? uściski przemocne, moje ty również NGD. Czasem nie zagladam do ciebie na wątek tygodniami, żeby nie mieć tego odczucia co zawsze, czyli " vanitas vanitatum et omnia vanitas" w kontekście oczywiście moim własnym , nie twoim ![]() Buziaki |
|
|
|
|
#2192 |
|
Zakorzenienie
|
ależ ona cudna
|
|
|
|
|
#2193 |
|
Wtajemniczenie
|
Cudowna szkatułka, motyw, kolory i ten błysk!!! Nadzwyczajne wszystko!!!
|
|
|
#2194 |
|
Zakorzenienie
|
Nic dodać - nic ująć, motyw na szkatułce śliczny, a cała szkatułka mistrzowska robota
|
|
#2195 |
|
Rozeznanie
|
Już od kilku godzin zbieram się za napisanie o szkatułce i wciąż nie mogę znaleźć słów jednym słowem cudo,
a moje marzenie...
|
|
#2196 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
#2197 |
|
Zakorzenienie
|
Też od razu jak Zieloniutka obleciałam zaraz po necie.I znalazłam to: http://www.tuluz.pl/produkt-1108.html To to?
To ma chyba ogólne zastosowanie a przy okazji jest do złoceń.. A byłam dzis w Tuluzie!
|
|
#2198 | ||
|
Osiołek z zakątka :)
|
Cytat:
więc fajnie z nią Zielona Buteleczko trafiłaś Także zapraszam do mnie, gwarantuję, że nic Ci się nie stanie Co do szkolenia ze wszystkiego co wiem to przecie ja grzecznie odpowiadam na wszelakie pytania, czasem nawet niepytana się odzywam Szkatułka pomalowana werniksem antygrafem do złoceń Maimerii ![]() Cytat:
I to pomimo każdorazowego dokładnego mieszania werniksu jakoś tak się działo, że jednak na spodzie pozostawały na konic frakcje zażółcające.I wydaje mi się, że antygraf się łatwiej rozsmarowuje, jest ciut rzadszy i nie pozostawia absolutnie śladów pędzla tylko idealnie gładką taflę |
||
|
|
|
|
#2199 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
#2200 |
|
|
Aaaaaa na żywo to niestety tylko zlociki nasze pozostają
|
|
|
|
|
#2201 |
|
Raczkowanie
|
Szkatuła w róże, prześliczna
ale Twoje działa zawsze mi się podobały i podobają
|
|
#2202 |
|
|
jagajag
|
|
|
|
|
#2203 |
|
Zakorzenienie
|
Ooooo, to ja stawiam na antygraf, jeśli jest rzadszy to byłoby idealnie. Werniks jest właśnie za gęsty, szczególnie na wieksze powierzchnie. W najbliższym czasie wypróbuję. Jak to dobrze, że jest Ewa
|
|
|
|
|
#2204 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
|
#2205 | ||
|
Zakorzenienie
|
To kiedy zjeżdżacie do Krakowa? ![]() Cytat:
A jeszcze ponudzę Ewuniu-na jajkach dałby radę czy ciężkawo bo spłynie? ---------- Dopisano o 11:46 ---------- Poprzedni post napisano o 11:41 ---------- Cytat:
|
|
|
#2206 |
|
|
Jolu da się na jajkach też, zwłaszcza że trzeba naprawdę niewiele tych warstw położyć, na jednym udało mi się dać tylko 3 i wygląda jak pokryte szkliwem. Część jajek powinnam skończyć do weekendu to wrzucę na wątek, wszystkie malowane werniksem albo szklącym albo antygrafem
Ale trzeba dużo czasu temu poświęcić, musisz jajco trzymać na patyczku, obracać ... jak masz dobre płuca to i czasem podmuchać zebrać na pędzelek kropelkę, która zawsze się gdzieś na dole jaja utworzy i dopiero po kilkunastu minutach odstawić do schnięcia Natomiast koleżanka mi mówiła, że "kąpie" jajko w werniksie, odstawia na chwilę żeby na samym dole utworzyły się kropelki do zebrania i tak maluje wszystkie jajka nie próbowałam takiego szybkiego sposobu wiec nie wiem, czy faktycznie się sprawdza |
|
|
|
|
#2208 |
|
Zakorzenienie
|
Szkatułka Mistrzostwo Swiata.!!!
Kolory absolutnie doskonałe jak dla mnie. No i znów ta nowość antygraf. A ja tyle zużyłam werniksów szklących i co trzeba brać rozwód?? |
|
|
|
|
#2209 | |||
|
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|||
|
|
|
|
#2210 |
|
Zakorzenienie
|
ja też "kapię"jajka-super sposóbAle nadaje sie tu tylko lejący lakier i tylko do tego przepraszam sie ze wstretnym smierdzącym jak sciera mimo że akrylowy domaluksem.Przelewam do słoiczka.Jajko mocuje na patyczku lub gwoździu,moczę,kręcę chwilę i jak obcieknie wbijam w steropian i ..tak z 10 razy
|
|
#2211 |
|
|
No a ja Jolu jajca maluję
co mi zabiera zbyt dużo czasu Muszę spróbować kąpieli, tylko jakoś boję się zacieków... więc tegoroczne również grzecznie maluję, mam dopiero 3 warstwy więc do świąt powinnam zdążyć
|
|
|
|
|
#2212 |
|
Zakorzenienie
|
Szkatułka rewelacyjna
![]() Jestem pod wrażeniem !!!
|
|
|
#2213 |
|
Raczkowanie
|
Ta szkatułka rzuciła mnie na kolana. Po prostu świetna jest
|
|
#2214 |
|
Wtajemniczenie
|
Nie mam pojęcia o czym tu tak technicznie rozprawiacie
Ale padam do stóp za takie wykorzystanie tych wszystkich klejów, lakierów i czego tam jeszcze Bajeczne kolory i ten połysk- rozpłynęłam się
|
|
#2215 |
|
|
anka43
![]() miriamart ![]() heurek ![]() Znalazłam na babcinym strychy taki oto ekspozytor czy stojak na biżuterię. Babcia jak widać miała pomysły .... jak patrzę na ten stojaczek to mam wrażenie, że ktoś z niego zdarł tą koronkową bluzkę Zdjęcia jakoś tego nie oddają, ale stojaczek jest mocno sfatygowany, biel nie jest białą tylko szara, dookoła kwiatka też jest trochę wiekowego, stryszkowego brudu - a na zdjęciach wyszło wszystko sterylnie białe i lśniące Jak wróci mój stary aparacik z naprawy to wstawię zdjęcia "prawdziwsze", z nowym aparatem jakoś wspólnego języka nie możemy znaleźć I dokończyłam nieudane świeczniki klejowe, zaczęłam je w listopadzie, odstawiłam poklejone i w końcu się nad nimi w weekend zlitowałam i nabrały kolorków. Pomalowane na razie 3 warstwami matowego lakieru, myślę, że je jeszcze trochę przypatynuję i zgaszę białą perłą ten mocny perłowy złoty brąz A na razie są takie jakie są |
|
|
|
|
#2216 |
|
Zakorzenienie
|
Ewunia Ty masz pomysły!I tak Nas nabierać! Nieładnie!!!!Toż to nie z Babcinego ale prababcinego kufra na pewno
Bo takie koronki to już dawno zapomniane A świeczników jak lubię patynę tak bym nie ruszała nią.taki turkus ociekający złotem... podoba mi sie. Soczyście i na temat.
|
|
#2217 |
|
|
Oj tak tak Jolu, to był kufer prababci
|
|
|
|
|
#2218 |
|
Zakorzenienie
|
Oszukistka ! ale ładny i seksowny ten stojaczek
![]() A co do świeczników.... ja nie mogę ! mamy te same rozterki Mianowicie - przed weekendem dwa okrąglaczki właśnie pokleiłam i leżą i patrzą i też nie wiem co... jakie kolory im nadać.... to nie takie proste wbrew pozorom hehehehe Twoje bardzo fajne, choć tak jak mówisz o tym przygaszeniu - chyba bym spróbowała z ta perłą podziałać efekt może być tym bardziej fajny, że złoto czasem zachodzi takim mglistym nalotem
|
|
|
|
|
#2219 |
|
Zakorzenienie
|
Ja mówię tak jak Jola świeczniki są wspaniałe NIE RUSZAC. Stojaczek chętnie bym zarekwirowała.
Jola ładnie to tak dopiero teraz zdradzać przemysłową metodę lakierowania jajek? |
|
|
|
|
#2220 |
|
Zadomowienie
|
Stojaczka nie mam to mogę przygarnąć . Świeczniki wyglądają wspaniale ,jakby ktoś przed chwilą zdmuchną z nich płomień .
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Decoupage
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:29.

Nic dodać - nic ująć, motyw na szkatułce śliczny, a cała szkatułka mistrzowska robota

To ma chyba ogólne zastosowanie a przy okazji jest do złoceń.. A byłam dzis w Tuluzie!

zebrać na pędzelek kropelkę, która zawsze się gdzieś na dole jaja utworzy i dopiero po kilkunastu minutach odstawić do schnięcia