|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#151 |
Rozeznanie
|
Dot.: Kwiecień plecień, bo przeplata - ta w dwupaku, ta - dzieciata! Mamy maj-czerwie
Eweska to super, cieszę się !
Dziewczyny ja na pewno nie będę skakać po dwóch wątkach nie ma szans, za mało czasu, więc ja na pewno przeniosę się na odchowalnie od razu, zresztą wiadomo, że na początku będziemy mieć tyle obowiązków że wolny czas to będziemy wykorzystywać na sen a nie na siedzenie na wizażu. Ja dziś noc przespana, bardzo miło, 5 razy sik ![]() Dziś jadę na zakupy i spacerek, piękna pogoda nie siedzę w domku. Mam nadzieję że popołudniu jak powrócę to jakiś dzieciaczek się pojawi następny. Trzymam kciuki za udane wizyty !
#152 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Kwiecień plecień, bo przeplata - ta w dwupaku, ta - dzieciata! Mamy maj-czerwie
napisałam do Kwiatecka i raport dostałam, więc teraz czekamy na odpowiedź...
![]() ![]() ![]()
![]() Marcelek 30.05.2011 Edytowane przez the_sania Czas edycji: 2011-04-20 o 10:05 |
![]() ![]() |
![]() |
#153 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja od prawie 2 tygodni cierpie na te sama dolegliwosc tz.zespol kanalu nadgarstka,zaczelo sie od zeszlego tyg.w nocy obudzil mnie bol i dretwienie prawej reki i tak z dnia na dzien bylo gorzej ,dzwonilam do mojego gine poradzil mi brac magnez i kupic pileczke w sklepie ortopedycznym i nic bylo coraz gorzej ostatnie 2 noce nic nie spalam,budzilam sie z po 2-3godz.snu ze straszliwym bolem obydwu rak ![]() ![]() Moniqacbiegnij do apteki i poszukaj takich usztywniaczy bo ni edasz rady z bolu!!!!
http://www.mammole.it/forum-gravidan...j9i7165deq.png http://www.suwaczki.com/tickers/kjmnzbmh304hq4xy.png http://www.suwaczki.com/tickers/j36regz290z72g9q.png Edytowane przez cucciola79 Czas edycji: 2011-04-20 o 10:10 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#154 |
Wtajemniczenie
|
wiecie co...
tak sobie myślę, że tu większość już dziewczyn na końcówce... I jak mam jakieś wątpliwości co do wyprawki czy torby do szpitala to mi jest nawet głupio pytać, bo te tematy już były wałkowane tysiące razy teraz wszystkie żyjecie zbliżającym się porodem... i to jest własnie ta przepaść między mami majowymi a czerwcowymi... ![]() zostanie nas tu garstka niedługo! ![]()
#155 |
Zakorzenienie
|
Kurcze, fajnie sie z Wami siedzi ale robota wzywa
![]() I pranie też robię ![]() A jeszcze do sklepu wyskoczyć trzeba i obiad ugotować ![]() To od nas jakaś mamusia miała mieć cc 18 kwietnia? W ogóle nie kojarzę ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#156 | |||
Rozeznanie
|
Dzień doberek
![]() Cytat:
![]() ja na wynik czekam tydzień. Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Tak jak Wam wczoraj pisałam-miałam mieć wizytę u gin... ale że ja- głupia krowa- podałam w przychodni nr na komórkę z której już praktycznie nie korzystam i czasem jest włączona a czasem nie- wizyty nie miałam, bo lekarz przyjmował wcześniej ![]() ![]() Tak więc o 18tej jadę do gin. A w ogóle to GRATULUJĘ nowozaczętych tygodni ![]() ![]() Aha! i jeszcze mam jedno pyt. ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#157 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Chociaż ja też odliczam, jeszcze 49 .. ![]() aaa.. dziś JanuszAgnieszka miała mieć usg w szpitalu !! i mieli jej po tym usg powiedzieć co dalej ..? może by któraś do niej napisała ..? ![]() ja mam tylko 7gr na koncie, więc chcąc nie chcąc, nie dam rady ![]() Catia , magnez można chyba do końca ? chociaż w sumie jak się czeka na skurcze i łyka magnez przeciw skurczom to można się nie doczekać ![]() ![]() ![]() za Kwiatecka też oczywiście , czekamy na wieści ![]()
Gabrysia 04.06.2011 <3 Edytowane przez enchantresss Czas edycji: 2011-04-20 o 10:16 |
||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#158 |
Zakorzenienie
|
no ale później ta przepaść będzie widoczna na odchowalni, bo te co tam pójdą już zaraz będą poruszać tematy z początku życia maleństwa, a później będą pytać te czerwcowe...już tak będzie. No nic, ja się już nie odzywam na ten temat.
Ja będę w jednym wątku bo już teraz czasu mi brakuje często na ten wątek a jestem jestem związana z Pannami młodymi 2009 i z nimi jestem bardzo zżyta, więc już mam dwa wątki do obrobienia a co dopiero trzy ![]() O a zaraz idę na ogródek trochę porządku zrobić na wiosnę, bo na jesień nic zrobione nie było ze względu na moje samopoczucie a później na pogodę. W ogóle to mam zakaz od gina do grzebania w ziemi ale ja i tak zawsze w rękawiczkach gumowych robię więc ryzyko jakiegoś zakażenia minimalne. Aaaa dziewczyny...mam pytanie odnoście aktualizacji w US. W rubryce gdzie wpisuje się numer konta jest też rubryka "pełna nazwa banku (oddziału)". Czy wystarczy jak wpisze tylko w jakim banku to konto?
![]() |
#159 |
Raczkowanie
|
Ja jeszcze 16 dni... ciekawe czy będzie w terminie czy po a może przed... ale ciekawość mnie zżera
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#160 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#161 | |||
Zadomowienie
|
Hejjjjj Dziewuszki i brzuszki
![]() Cytat:
Ja jestem za szczerością, a nie sztucznym udawaniem.. ale też jakiś takt i normy kultury obowiązują.. ehh Ale nie przejmujesz sie takimi tekstami mam nadzieję ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Wózek ![]() ![]() Cytat:
![]() Na pewno ład i porządek musi być, a to tylko rozdzielenie na odchowalnie i poczekalnie gwarantuje ![]() Może sonda jakaś i demokratyczne głosowanie? ![]() Mamaoptymistka fajowe ubranko dla małego przystojniaka ![]() Ja właśnie jestem an etapie szukania takich elegandzkich kompelcików na chrzest ![]() ![]() Matall z Ciebie to na prawdę dobra dziewczyna ![]() ![]() Czemu nie zostałaś dyżurną? Pamiętam, że były takie plany.. ![]() ![]() Dziewczonka sen pierwsza klasa przyznaję ![]() ![]() ![]() ![]() Ale natłok myśli - dzidzia, poród, wizaż (!) ![]() Princi ja torby nie jeszcze nie pakowałam, ale w przeciwieństwie do Ciebie, mam wrażenie że moja torba to bardzo uboga w zawartość będzie.. może przez że dla siebie wiele rzeczy nie musze zabierać.. bo dużo szpital dużo daje. W każdym bądz razie niestety nie pomogę ![]() Eweska o my god! ![]() Dużo siły dla Ciebie kochana ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#162 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Strasznie Ci współczuję ![]() Cytat:
![]() Cytat:
O kurcze! Biedna, teraz w szpitalu musisz leżeć i czekać, aż się zacznie. Wyobrażam sobie jak to męczy psychicznie. Trzymam kciuki za SN ![]() ![]() Cytat:
To fakt, między mną a dziewczynami z końca kwietnia i z początku maja są prawie 2 miesiące różnicy. No ale nie wyobrażam sobie teraz odchowalni tylko dla 'majówek' i osobno dla' czerwcówek'. Tęskniłoby mi się ![]() ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#163 |
Wtajemniczenie
|
zabieram się za pakowanie torby jutro. właśnie piorę mój jedyny BIAŁY szlafrok.... mam nadzieję, że nie zachlapię go w szpitalu
![]() ![]()
![]() |
#164 |
Zadomowienie
|
Sms od JanuszAga
![]() ![]() Wychodzę dziś ![]() Idę nadrobić dwie stronki ![]()
#165 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#166 |
Wtajemniczenie
|
Daria
![]()
![]() |
#167 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#168 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#169 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
może kup sobie jakiś cieniutki zwyklaczek za 'parę groszy' ![]() Cytat:
![]()
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#170 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Najprzyjemniejsze drugie zdanie - WSZYSTKO JEST SUPER - ![]() ![]() ![]() JanuszAgnieszka super, że super ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#171 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() W każdym bądź razie trzymam ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
Super, że u JanuszAgnieszka wszystko ok ![]() ![]() Ddaaiissyy ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#172 |
Raczkowanie
|
Ciekawe ile teraz moja będzie ważyła
![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 11:50 ---------- Poprzedni post napisano o 11:43 ---------- Fakt biedna Eweska, oby lekarz zmienił zdanie, a po drugie to poród różnie się może rozkręcać i z konieczności jej zrobią cc, ale po co ma się męczyć tyle... ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#173 |
Wtajemniczenie
|
Spokojnie czerwcóweczki - damy sobie radę pociągnąć wątek
![]() Przekazuję wiesci ok Kasi łódzkiej: Nadal nic specjalnego się nie dzieje, ciężko jej, ale objawów porodu brak. Nadal ma popsuty komputerek. Serdecznie pozdrawia wątek, tęskni i myśli... Ja Wam mówię, ze to jej malutkie czeka, zeby zrobić mi prezent i przyjdzie na świat w moje 30-te urodzinki czyli 29-go ![]() ---------- Dopisano o 11:56 ---------- Poprzedni post napisano o 11:54 ---------- EWESKA ja wierzę, ze wszystko pójdzie szybko i sprawnie. Sn czy cc - urodzisz zdrowe, piekne dzieci i szybko zapomnisz... Szkoda tylko, ze trzymają cię w szpitalu...
![]() |
#174 |
Moderatoreska
|
Dot
Dzieki dziewczyny.Dalej do mnie nie dociera ze trzeba bedzie sie tak meczyc dzis lub jutro byloby po wszystkim a tak to do pupy z +ym wszystkim. Rodzic mi sie odechcialo czemu on wczesniej sie nie obrocil czemu nastawiali na cc a na sam koniec d... dzis jedna babka pojechala na cc z sali jutro kolejna jedzie a ja im zazdroszcze to ich drugie cc i milo je wspominaja.Ech szkoda slow nie nawidze takich nieoczekiwanych zmian.
|
![]() ![]() |
![]() |
#175 | |
Wtajemniczenie
|
dziewczyny Kwiatecek od godziny mi nie odpisuje......
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#176 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Dokładnie czerwcóweczki, DAMY RADĘ ![]() ![]() ![]()
![]() |
#177 | |
Rozeznanie
|
Dot.: Dot
Cytat:
![]() ![]() Nie pozostaje nam nic innego jak mocne trzymacie kciuków za Ciebie ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#178 |
Zadomowienie
|
Dzien dobry , melduje sie na nowym watku (a juz 6 stron jestem w plecy!!)
Eweska, Moria, zaczynamy dzis 39 tydzien!!! Moria, a Tobie zostaly tylko 2 dni. Jak sie czujesz?? ![]() Wiecie co, wlaczyl mi sie ten syndrom wicia gniazda, wczoraj wysprzatalam domek, odkurzylam pieknie po czym... tak mnie zaklulo w szyjce, ze musialam usiasc na 10 min. ![]() Na szczescie wieczorem mialam wizytke z okazji zakonczenia 38 tyg., lekarka zrobila wymaz i stwiedzila, ze wszystko ok, szyjka zamknieta, ufffffffffffff. Tak wiec jeszcze troche pochodze w dwupaku ![]() TZ pojechal ze mna na wizyte, caly przejety ![]() ![]() A dzisiaj wyszorowalam lodowke, jem w nagrode rozka ![]() Ale najpierw troche was doczytam. |
![]() ![]() |
![]() |
#179 |
Rozeznanie
|
Strasznie mnie denerwują takie sytuacji i szpitale, w których o wszystkim decyduje ordynator. Niedawno rodziła moja koleżanka, która ma problemy ze wzrokiem i to niemałe, odklejającą się siatkówkę w związku z czym dostała od swojego okulisty zaświadczenie, że zaleca rozwiązanie ciąży poprzez cc, ale ordynator stwierdził niby po jakiś konsultacjach, że może rodzić sn. Należy przy tym zaznaczyć, że na korytarzu dał jej mężowi do zrozumienia, że jak znajdzie się odpowiednia kwota, to uwzględni to zaświadczenie
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#180 | |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Dot
Cytat:
![]() wiem co czujesz, bo ja tez nie lubię jak plany zmieniaja się w ostaniej chwili... Dasz radę kochana ![]() Miejmy nadzieję, że poród będzie lekki i krótki! Jesteśmy z Tobą ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:14.