|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Tytuł kolejnej części naszego wątku | |||
| Jeszcze moment, jeszcze chwila i na porodówkę damy dyla. Mamusie lipiec-sierpień 2011. |
|
23 | 37,10% |
| Maluszki w brzuszkach fikają, ale na świat się jeszcze nie pchają. Mamusie lipiec-sierpień 2011. |
|
6 | 9,68% |
| W trzeci trymestr wkroczyłyśmy - szykujemy już kołyski... |
|
4 | 6,45% |
| Przed nami już tylko dwa miesiące, później posypią się wakacyjne brzdące. |
|
6 | 9,68% |
| Rosną w brzuchach nasze brzdące, przywitamy się z nimi za dwa miesiące. |
|
5 | 8,06% |
| Studniówka odbyta,czekamy aż dzidzia na zewnątrz zawita. |
|
0 | 0% |
| Koniec się zbliża dużymi krokami, będziemy lada chwilę wspaniałymi mamami ( rodzicami)! |
|
3 | 4,84% |
| Brzuszek tu, brzuszek tam pogaduchy lipcowo-sierpniowych mam. |
|
6 | 9,68% |
| Wiosna mija, lato czeka już niedługo przywitamy nowego człowieka. |
|
0 | 0% |
| Już coraz bliżej na porodówki – plotkują lipcówki i sierpniówki. |
|
9 | 14,52% |
| Głosujący: 62. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1471 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Jeszcze tylko trzy miesiące i będziemy witać nasze brzdące. Lipiec-sierpień 201
|
|
|
|
#1473 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Jeszcze tylko trzy miesiące i będziemy witać nasze brzdące. Lipiec-sierpień 201
Cytat:
Ja ostatnio miałam w moczu dużo ciał ketonowych i też się strasznie zamartwiałam od czego to, a okazało się, że to od tego, że od dłuższego czasu byłam na czczo. Ok. 15 h - bo byłam po wizycie u stomatologa, później cała noc i dopiero o 9 rano siuśki zawiozłam ![]() zanetaa88 ja też jestem rocznik '88 i dobrze mi z tym he he ![]() Nerolka nie mogę się napatrzeć na twój brzuszek - jaki już duży i piękny ![]() Natka zdjęcia cudo!
|
|
#1474 |
|
Wtajemniczenie
|
Dobra dziewczynki, dawać mi tu kopa w dułpę bo muszę iść się szykować do lekarza, a nie mam siły
Cały czas tylko wizaż i wizaż
|
#1475 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Beatko a co do aspiratorka do noska, to faktycznie bardzo fajny i tanio, tylko że ja juz jakis tam mam, nawet nie wiem co, bo nie otwierałam
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
|
|
|
|
|
#1476 |
|
Zakorzenienie
|
Oooo ile Nas jest
![]() Rocznik 88 może małe spotkanie ![]() Ale mam suche dłonie |
|
|
|
#1477 |
|
Zadomowienie
|
dzień dobry
u nas lato w pełni,siedzimy na zewnątrz i cieszymy się wspaniałą aurą![]() Nerola- ale masz super piłkę ![]() Carmela-przyszła mi dziś karuzela,sprawnosc sprawdzę dopiero wieczór,ale dodatkowo dostałam reklamówkę ciuchów gratis trzymam za karuzelę dlaCiebie
|
|
|
|
#1478 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mój pepek cały czas w praktycznie niezmienionym stanie nic nie wyłazi na razie lody włoskie ach...
|
|
|
#1479 |
|
Zadomowienie
|
Normalnie się wkurzyłam
Poszłam do miasta kupić chrześnicy P. jakiś zestaw zajączkowy - czekoladowy zając, jajka itp. a tu ![]() W ogóle to strasznie mnie pod prawym żebrem boli - niby jak kolka ale raczej nie kolka Może syneczek mnie kopnął żebym tyle nie łaziła? Ale boli niemiłosiernie
|
#1480 |
|
Zakorzenienie
|
Dobra mamuśki.
Ja idę się zrobić na bóstwo i uciekam w miasto ! |
|
|
|
#1481 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 12:45 ---------- Poprzedni post napisano o 12:44 ---------- Cytat:
a widzisz, bo myślałam że '89 jak zerkałam na nk ![]() ---------- Dopisano o 12:46 ---------- Poprzedni post napisano o 12:45 ---------- Cytat:
Edytowane przez beata_1988 Czas edycji: 2011-04-20 o 13:23 |
|||
|
|
|
#1482 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#1483 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1484 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
|
|
|
|
|
#1485 |
|
Rozeznanie
|
Dziekuje wszystkim za trzymanie kciukow
![]() Youyou gratuluje III trymestru ![]() Patik87 u mnie skurcze odczuwam jak napiecie calej macicy (robi sie doslownie jak kamien) moge wyczuc jej ksztalt. Czasem brzuch jest okragly ale czesciej robi mi sie taka gora lub dwie na brzuchu jakbym miala dwa kolana eh.. nom nie jest to przyjemne, naszczescie nie boli ale teraz mam juz mocniejsze te skurcze bo dziecko wieksze i jak mocno kopie to mi macice drazni i ona reaguje skurczem.. a jak jest skurcz to niunia sie denerwuje i zaczyna kopac i tak kolko sie zamyka teraz juz mnie zaczynaja tak ciagnac nieprzyjemnie te skurcze dlatego do Fenoterolu mam nospe.Ginka mi powiedziala ze wewewnetrzne ujscie mam zamkniete, czyli tzn ze mamy tez ujscie zewnetrzne z tego rozumuje, i powiedziala ze jest rozwarcie na opuszek nie rozumiem tego tak do konca..DaKaro brzus sliczny ![]() 83monia zyczonka dla synusia od ciotek wizazowych Beata tez piekny brzuś JustPi trzymam kcuiuki za wizyte ![]() Nerola dziekuję kochana Izunia ma fajne mieszkanko i tez mam nadzieje ze posiedzi jak najdluzej Natka_ 28 tydz to juz jestes w III trymestrze gratulacje Kochana A zdjecia dzidziusia swietne ja tez chce takie ale moze na nastepnej wizycie bede miala jakies hehe
.................... Karolinka ur. 19.06.2011r. - 52cm i 2700g szczęścia 24 tyg - 6770g Edytowane przez Lilkaa82 Czas edycji: 2011-04-20 o 13:10 |
|
|
|
#1486 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Czesć kochane
![]() Cytat:
Upławy przejdą a skoro dziecko zdrowe, to najważniejsze!!!Cytat:
Kolory równie ubogie - tylko zamiast fioletu jest bladoniebieski.---------- Dopisano o 13:14 ---------- Poprzedni post napisano o 13:07 ---------- My na pewno idziemy święcić!!! Dla mnie to jest magia Świąt - malowanie jajek, koszyczek, święcenie Uwielbiam to I na pewno będę od początku robić tak z dzieckiem, żeby poznało wszystkie te nasze tradycje, mniej i bardziej urocze ![]() Cytat:
Cytat:
---------- Dopisano o 13:15 ---------- Poprzedni post napisano o 13:14 ---------- WOW!!! Jaki wielki! No ale 8 miesiąc to już nie przelewki! ![]() ---------- Dopisano o 13:18 ---------- Poprzedni post napisano o 13:15 ---------- Cytat:
|
|
#1487 |
|
Zakorzenienie
|
http://kwejk.pl/obrazek/32857/jak,si...dzieckiem.html
mi sie przyda ![]()
|
|
|
|
#1488 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
#1489 |
|
Wtajemniczenie
|
No dobra...wykąpana, ogolona (na ile się dało dojrzeć
Miłego dnia dziewuszki i do wieczorka
|
#1490 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
chociaz w tym roku moj mezus pojdzie sam swiecic bo ja lezaca
|
|
#1491 |
|
Zakorzenienie
|
Odebrałam wyniki i jestem u rodziców. Martwi mnie moje TSH ! Wyszło mi 4,390 a norma jest 0,270-4,200, czyli mam podwyższone?! Co to znaczy kobietki?! No i hemoglobinka spadła ![]() Jeszcze krzywa przed piciem wynik 88 norma 70-105 a po wypiciu 120 a norma 70-105 ?? Edytowane przez zanetaa88 Czas edycji: 2011-04-20 o 13:53 |
|
|
|
#1492 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() zaneta po 50g glukozy norma jest do 140 (na moim wyniku tak jest), zamiast Ci wpisac normy po obciazeniu to Ci dali na czczo
|
||
|
|
|
#1493 | ||
|
Zakorzenienie
|
dziubek co do tego fotelika do kąpania to są zwolennicy i przeciwnicy, ja należe do tych drugich
teoretycznie ma to pomagać mniej wprawnym rodzicom przy kąpieli takiego maluszka ale ja np nie wyobrażam sobie jak w tym myć bobaska dokładnie np z tyłu![]() ja panicznie bałam się kąpieli ale mi przeszło jak zobaczyłam jak pielegniary kąpały dzieciaki pod kranem ![]() wolałam bez takich cudów a jedynie położyć na tetrze.. Dla mnie szkoda kasy dziewczyny super macie brzuszki a nerola balon jak ta lala!!!! ![]() Cytat:
Cytat:
tak skończony 27tc to już 7-my miesiac super foty
|
|
#1494 |
|
Wtajemniczenie
|
zanetaa88 po 50g glukozy norma jest do 140
![]() Idę zaraz robić obiadek - karkóweczka w sosie ketchupowym z ziemniaczkami
|
#1495 |
|
Zadomowienie
|
beata - a napisze
bo wlasnie taki chcialam kupic na allnatka - cudny zanetka - to zes trafiła ![]() ja tez ma suche dlonie jak cholera
Złoty krążek mi wcisną na ręce.... ![]() A ja rosnę i rosnę latem, zimą na wiosnę ![]() Jeszcze tylko..... ![]() Ząbki Igorka Edytowane przez SweetAngel1984 Czas edycji: 2011-04-20 o 14:07 |
|
|
|
#1496 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja po leczeniu mam 1.37, ale na początku wynik miałam zbliżony do Twojego i gin wysłała do endokrynologa, i teraz co 6 tyg kontroluję tarczycę. ja leczę niedoczynność tarczycy. A pierwszy raz gin zlecił te badania?na początku ciązy nie kazał robić?Mam nadzieję że na początku ciąży miałaś badane tsh? Robię i robię cały dzień a końca nie widać. Miałam nie prać firanek, bo na oko czyste ale jak namoczyłam w wodzie makarony to momentalnie czarna się zrobiła.. sweet przykro z powodu śmierci cioci, ale nic nie poradzimy na to.. beata za te lody to Cię..ubiję. Nerola ale już duży, jaki fajny. Natka słodziakowe foty. U mnie lato, możnaby się opalać, zero wiatru, ciepełko ahh a ja bez humoru. Edytowane przez patik87 Czas edycji: 2011-04-20 o 14:12 |
|
|
|
|
#1497 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
teraz pierwszy raz je robiłam Mój wynik 4,390 ulU/L ![]() Co to znaczy? Jak ma się to do dziecka? Edytowane przez zanetaa88 Czas edycji: 2011-04-20 o 14:12 |
|
|
|
|
#1498 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no właśnie też się zastanawiam nad funkcjonalnością tego sprzętu i o ile do popluskania to jest ok to właśnie tak jak piszesz z myciem już gorzej , no nic pomyślimy jeszcze
|
|
|
|
|
#1499 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1500 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja nie chcę Cię straszyć, to nie dobrze że pierwszy raz dopiero |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:33.

ale może to od zeba, bo mnie coś ostatnio pobolewa czasem

Cały czas tylko wizaż i wizaż 

za karuzelę dla

no właśnie też się zastanawiam nad funkcjonalnością tego sprzętu i o ile do popluskania to jest ok to właśnie tak jak piszesz z myciem już gorzej , no nic pomyślimy jeszcze