|
|||||||
| Notka |
|
| Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#661 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mężatkowe pogaduszki :) Klub szczęśliwych mężatek
Dziewczyny nie wiecie czy można prać kożuszek w pralce? Metkę mam nie po polsku.
|
|
|
|
#662 |
|
Zakorzenienie
|
W sensie, że o co chodzi, bo nie załapałam?
|
#663 | |
|
Zakorzenienie
|
o to, ze mieszkam blisko Jaworzna
![]() Cytat:
oj wydaje mi się ze kozuszki powinno sie prac w pralni chemicznej, ale nie wiem jak jest z Twoim ja oddalabym do pralni My już po spacerku..zaliczylismy lody i plac zabaw ja z Tż robilsimy babki i mieliśmy niezly ubaw z tego a Nasz synek w ogóle Nami nie byl zainteresowany, wiec tak siedzielismy i sobie te babki robilismy![]() życzę Wam milego wieczorku ja uciekam bo czas na kapiel
|
|
#664 |
|
Zakorzenienie
|
|
#665 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Witam ponownie.Odpoczywam z mężem,ale na chwilke weszłam na wizaż.Wsiąkłam pare godzin wcześniej,bo smazyłam naleśniki na obiad.Mąż weźmie sobie jutro do pracy
Pogoda była piękna,jutro poonoć możliwe opady deszczu,aleee czwartek,piątek ma być zaś 21-22 stopnie ![]() Cytat:
A co do wytłuszczonego,no to Wasz synek Was olał. Musiało to fajnie wyglądać. ![]() Ja Ci również zycze nietylko miłego wieczorku,a również i nocy. ![]() [/COLOR] Cytat:
![]() Aha i jak tam po spacerze??? ![]() Cytat:
Tak czy siak,podziwiam. ![]() Cytat:
Kurka rozmawiałam z mamą na skypie,zapomniałam się zapytać o ten rosoł z gołebi.Fajnie to zabrzmiało,bo jak nie wie ktoś że macie psa i sobie ten przeczyta to ![]() Cytat:
A hod dog,mm lubie. Edytowane przez Karinio Czas edycji: 2011-04-19 o 22:48 |
|||||
|
|
|
#666 | ||||||||
|
Zadomowienie
|
Dobry Wieczór-Dzień Dobry
![]() Cytat:
) Tak, na marginesie , gdy byłam mała, spędzaliśmy wakacje u mojej babki. Miała duże gospodarstwo w tym wszystkie zwierzęta domowe. W Niedziele, i jak ktoś przyjeżdżał, obowiązkowo rosół tylko....Babka miała pieniek, na nim kładła ptaka, a mnie kazała trzymać kuraka za grzebień. Ona "ciach" siekierą, i odchodziła, a ja? O Matko! Ileż ja łez wylałam, gadając do tej nieszczęsnej główki , przepraszając że musiała umrzeć .... Chyba mam uraz, bo żadko jem mięso, choć lubię wędzone i kiełbasę, ale naoglądałam się filmów, i widząc jakim kosztem produkuje się takie jedzenie.... ![]() Upiec upiekę, i mogę się nawet "pochwalić "że jestem w tym dobra, ale sama mogła bym lekko wyżyć na kluskach, plackach, kaszach z warzywami itp. Cytat:
Cytat:
My jesteśmy łasuchy na słodkości . Ahem...żeby nie być upierdliwą...to co z tą masą na wafle i karpatkę ? ![]() ![]() ![]() Cytat:
Co do pracy, to nie ma się chyba wiele do wyboru, ale plusem jest że będziecie się regularnie widywać. Tylko później (ale nie obraź się na mnie), nie skakaj koło męża jak oszalała, bo się do tego przyzwyczai. Jak Cię uraziłam, możesz mi powiedzieć żebym się odwaliła![]() Cytat:
Cytat:
Ano ![]() To wina pisanek. "Jaja" mnie "prześladują" ![]() QUOTE=evelineau;26458941] tylko hod-doga bo mnie brzuch bolal jak zawsze(jadlam znowu ten kefir wczesniej) ale nic mi po nim nie bylo byl pyszny[/QUOTE] Kefir + hot-dog ?! "Hiroshima i Nagasaki" murowana ![]() Cytat:
A możesz napisać co jest na metce? Ja dostałam w prezencie prawdziwe, śnieżno-białe baranie skóry. Schowałam do szafy bo nie wiedziałam co z nimi zrobić. Okazało się, że można je normalnie wyprać w pralce. [QUOTE=Karinio;26464015]Witam ponownie.Odpoczywam z mężem,ale na chwilke weszłam na wizaż.Wsiąkłam pare godzin wcześniej,bo smazyłam naleśniki na obiad.Mąż weźmie sobie jutro do pracy Pogoda była piękna,jutro poonoć możliwe opady deszczu,aleee czwartek,piątek ma być zaś 21-22 stopnie ![]() Cytat:
![]() Kefir można popijać podczas obiadu. Rano naczczo lub z śniadaniem, i nie zaczynać od picia litrów, tylko poszklance 2x dziennie. Zła flora w jelitach powoduje "Hiroszimę", trzeba poczekać około tygodnia aby układ pokarmowy przysposobił dobre bakterie zawarte w kefirze, że tak to określę. Obecnie leje deszcz, grzmi z błyskawicami, więc się pożegnam zanim stracę połączenie. Pozdrawiam Was Wszystkie i życzę miłego dnia
|
||||||||
|
|
|
#667 | ||
|
Zakorzenienie
|
baaardzo fajnie, wyszlismy po 17, po 20 w domu bylismy
Cytat:
Cytat:
![]() komus wysyłałam przepis na karpatkę na PW ale nie pamietam już której
|
|
#668 |
|
Zakorzenienie
|
Dobrze, że nie ganiałaś kury bez łba
![]() A na serio rosół z kurki jest dobry, ale jeżeli robisz z kaczki, to chyba jedynie można ją podsmażyć. Tzn my zawsze kaczkę podsmażaliśmy i na drugie danie, no bo co z ugotowanym ptakiem zrobisz? Dzień dobry
|
#669 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Już myślałam, że ja jestem inna, bo na jednym forum laski to się dziwiły, że chce męża zagranicę wysłać zamiast dzieco do żłóbka oddać i iść do pracy. One chcę odpocząć wyjść do ludzi, a można wychodzić i z dzieckiem. Tak jak pisałam szkoda by mi było przegapić pierwszego kroku i słowa. Czasami mam ochotę troszkę sama posiedzieć, ale nie cały dzień tęskniłabym za bardzo. Jakbym Bartusia do żłobka oddała to w pracy bym tylko myślała co on robi i czy dobrze się nim zajmują nie wytrzymałabym. Co do rozpieszczania męża to raczej on mnie bardziej rozpieszcza niż ja jego ale nie powiem, że w ogóle tego nie robię, ale my to się raczej nawzajem rozpieszczamy.
|
|
|
#670 |
|
Zakorzenienie
|
ja nie mam dzieci, ale wydaje mi sie że dziecko potrzebuje kontaktu z innymi dziecmi czy ludzmi i żeby nie bylo "zrośnięte" z matką
|
#671 |
|
Wtajemniczenie
|
Jak najbardziej dziecko musi mieć kontakt z innymi dziećmi i dlatego mam zamiar Bartusia posłać do przedszkola jak skończy 3 latka, ale do żłobka nigdy w życiu. Mam znajome z dziećmi w wieku Bartusia lub podobnym i wiem, że nie będzie mu brakowało kontaków z innmi dziećmi.
|
|
#672 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#673 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja osobiscie bym 3 lata w domu z dzieckiem nie wytrzymała, ale mnie na szczęscie to nigdy dotyczyć nie będzie ![]() Agusiowata i wyszła karpatka???
|
|
#674 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 09:34 ---------- Poprzedni post napisano o 09:32 ---------- Jeszcze nie próbowałam. Muszę poszukać tego kremu, tu w pobliżu nie widziałam. Może w tesco będzie. |
|
|
|
|
#675 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Dlaczego byś nie wytrzymała 3 lat? To jest najlepszy okres jak dziecko uczy się chodzić i mówić. Ja prędzej na pewno nie pójdę do pracy.
|
|
|
#676 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
zazwyczaj jak kobieta idzie na wychowawczy, nie ma już do czego wracać, a poszukać nowej pracy z małym dzieckiem nie jest łatwo wiec to cięzki wyrób. Wyżyć z 1 pensji też cięzko. Państwo niestety nie pomaga ![]() w moim przypadku byłby prosty wybór albo praca, albo wychowawczy, o L4 w czasie ciązy tez nie bardzo jest mowa ![]() ---------- Dopisano o 09:40 ---------- Poprzedni post napisano o 09:38 ---------- Cytat:
![]() nie nadaje sie żeby siedziec z dzieckiem w domu. Fajnie, że Cie stać na to, żeby siedziec w domu
|
|
#677 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 09:43 ---------- Poprzedni post napisano o 09:40 ---------- Cytat:
Właśnie o to chodzi, że mnie nie stać, ale z mężem już wcześniej postanowliśmy, że nigdy choćby nie wiem co nie oddamy dziecka do żłobka. Zdecydowaliśmy się na dziecko świadomie, a że teraz u męża z pracą kiepsko (jak byłam w ciąży o wiele lepiej zarabiał) to szuka innej i myśli o wyjeździe.
|
|
|
#678 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Rozumiem, ze u Was jest inaczej i póki to wszystkim odpowiada to ok. W rodzinie też będzie podobny przypadek, kobieta nie pracuje i chce dziecko, mąż w rozjazdach, bedzie tylko na weekend w domu ![]() do złobka moze bym i nie oddała, ale pod opiekę babci juz tak.
|
|
#679 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
My nie chcemy brać kasy, ale niestety bez tego nie dalibyśmy rady. Z chęcią dałabym go pod opiekę babci, ale niestety moja mama jeszcze pracuje, a teściowa mieszka za daleko, żeby go wozić codziennie do niej.
Edytowane przez kwiatuszekk88 Czas edycji: 2011-04-20 o 09:55 |
|
|
|
|
#680 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tak więc, moze kiedys jak sie ustabilizujemy, moze.....Cytat:
---------- Dopisano o 10:00 ---------- Poprzedni post napisano o 09:57 ---------- hodowla psów - ale nie "byle jaka" że pierwszy lepszy pies ze suczką ![]() Na razie jeździmy na wystawy, mam nadzieję ze uda nam sie wyrobić uprawnienia chociaz do tego jeszcze daleka drogaBardzo mnie tez interesuje behawiorystka szkoda, że z takiej pasji nie idzie wyżyć
|
|
#681 |
|
Zakorzenienie
|
Bry
Widze, ze poruszony zostal temat opieki nad dzieckiem. Ja od prawie dwoch lat siedze z moim synkiem w domku i chociaz wiem, ze to dla Niego najwazniejszy okres w zyciu to chetnie poszlabym do pracy. Brakuje mi kontaktu z ludzmi. Pisalyscie ze mozna wyjsc z dzieckiem do ludzi z takim malym brzdacem co siedzi grzecznie w wozku to sie zgodze ale z dwulatkiem ktory przez 3 minutki nie usiedzi spokojnie juz jest ciezko bo wtedy spotakania zamieniaja sie w zabawe doroslych z dzieckiem i na rozmwy nie ma juz czasu wiec jest ciezko, co do zlobka to nigdy bym sie na to nie zgodzila. Mam taka sytacje ze nie musze isc do pracy ale chcialabym bardzo. ![]() jak pogoda u Was kochane? bo u mnie piekne sloneczko ![]()
|
#682 |
|
Zakorzenienie
|
U mnie też słoneczko świeci
|
#683 |
|
Zakorzenienie
|
Bry
![]() Jak już wyżej kaaroo napisała o pogodzie,to u mnie też słońce.Cieplo jest,aczkolwiek co jakiś czas te słonko zachodzi. Za chwile Was nadrobie,tylko herbate sobie zrobie. ![]() Nie będe narazie cytować,bo chce nawiązać do opieki nad dzieckiem.Mojej bratowej siostra własnie wraca do pracy od maja.A mały nie ma jeszcze roku.On ma z 6 miesięcy dopiero. Opiekować się nim będzie dziadek,bo babcia pracuje.Dziadek też,ale on ma swoją firme w domu.
Edytowane przez Karinio Czas edycji: 2011-04-20 o 12:52 |
|
|
|
#684 |
|
Zakorzenienie
|
Ja się o opiece wypowiadać nie będę ^^
|
#685 | |
|
Zakorzenienie
|
To super,że spacer jak zawsze udany
![]() To ja miałam Wam podać przepis na mase do wafli.Nie podałam Wam jeszcze tego przepisu w klubie?? Zaraz sprawdze. ![]() ---------- Dopisano o 13:04 ---------- Poprzedni post napisano o 13:00 ---------- Cytat:
Mó jdziadek miał kury hodował a potem zabijał,więc jako dziecko widziałam takie drastyczne sceny plus później skubanie kuraka,ale jaki swojski rosól, jest tzn był z niego pyszny. ![]() A co do ostatniego pytanie,odrazy wybaczcie mi "czarny"? humor,wypuścić go wolno???
|
|
|
|
|
#686 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zła jestem, bo jutro musze siedziec dłuzej ale przynajmniej przeniesi Puchar Polski w PN na inny dzien
|
|
#687 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Prawie jak w kreskówkach Albo jak obierałam i za mocno pociągnęłam, to kura mi podskoczyła i z wiadra wyskoczyła
|
|
#688 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Sprawdziłam przed chwilą i przepis na mase waflową jest w Klubie ![]() Cytat:
ale widze że są i plusy,no dobra jeden plusik. ![]() Cytat:
|
|||
|
|
|
#689 |
|
Zakorzenienie
|
No, we wrzątku
![]() A parowałaś ziemniaki do paszy? Ale to są właśnie przyjemne wspomnienia. Jak się kury latać uczyło
|
#690 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Hm..a tego to nie pamiętam. Pamiętam też,że dziadek jajka gotował i potem dusił tak jak na paste i karmiłam kanarki.Mój dziadek uwielbiał zwierzaki i hodował,oprócz kur,gołębi,to i kanarki,króliki i świnki morskie On je hodował i sprzedawał. Nigdy się u babci i dziadka nie nudziłam,bo jeszcze ogród do tego i świeże owoce:maliny,sliwki,porze czki noi warzywa.
Edytowane przez Karinio Czas edycji: 2011-04-20 o 13:51 |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:53.

おはよう! 
ja z Tż robilsimy babki i mieliśmy niezly ubaw z tego a Nasz synek w ogóle Nami nie byl zainteresowany, wiec tak siedzielismy i sobie te babki robilismy
czwartek,piątek ma być zaś 21-22 stopnie
ale nic mi po nim nie bylo

(żartuję) A tak serio, choinka u mnie stoi cały rok. Ale żebym nie wyszła na dziwaczkę, to ona jest mała, nie ma ozdóbek, tylko ładnie się mieni kolorami (szklane igły?). Daje ładny blask gdy siedzimy sobie razem przy kominku. (tzn, ja i mąż, nie choinka i ja) 

Opiekować się nim będzie dziadek,bo babcia pracuje.Dziadek też,ale on ma swoją firme w domu.