|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Tytuł kolejnej części naszego wątku | |||
| Jeszcze moment, jeszcze chwila i na porodówkę damy dyla. Mamusie lipiec-sierpień 2011. |
|
23 | 37,10% |
| Maluszki w brzuszkach fikają, ale na świat się jeszcze nie pchają. Mamusie lipiec-sierpień 2011. |
|
6 | 9,68% |
| W trzeci trymestr wkroczyłyśmy - szykujemy już kołyski... |
|
4 | 6,45% |
| Przed nami już tylko dwa miesiące, później posypią się wakacyjne brzdące. |
|
6 | 9,68% |
| Rosną w brzuchach nasze brzdące, przywitamy się z nimi za dwa miesiące. |
|
5 | 8,06% |
| Studniówka odbyta,czekamy aż dzidzia na zewnątrz zawita. |
|
0 | 0% |
| Koniec się zbliża dużymi krokami, będziemy lada chwilę wspaniałymi mamami ( rodzicami)! |
|
3 | 4,84% |
| Brzuszek tu, brzuszek tam pogaduchy lipcowo-sierpniowych mam. |
|
6 | 9,68% |
| Wiosna mija, lato czeka już niedługo przywitamy nowego człowieka. |
|
0 | 0% |
| Już coraz bliżej na porodówki – plotkują lipcówki i sierpniówki. |
|
9 | 14,52% |
| Głosujący: 62. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1501 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Jeszcze tylko trzy miesiące i będziemy witać nasze brzdące. Lipiec-sierpień 201
Zanetko witajw klubie martwiących się wynikami
ja jestem z Cieszyna blisko mam np bielsko
|
#1502 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Jeszcze tylko trzy miesiące i będziemy witać nasze brzdące. Lipiec-sierpień 201
Powiedzcie co z leków mogę brać, bo mam katar i jestem przeziębiona
zanetaa nie martw się tylko na zapas tą tarczycą, jeszcze skażą Ci zrobił TF3 i Ft4 (bardziejszczegółowe hormony) i od nich będzie zależało, czy ok, bo tsh w ciąz wariuje często., z co do glukozy to norma jest do 140 po 50g, ja miałam 122. |
|
|
|
#1503 |
|
Zakorzenienie
|
OJej.
Mnie sie tylko pytala czy mialam problem z tarczyca i nigdy go nie mialam... Przy USG wszystko było w porządku. Jutro mam wizytę wiec się wszystkiego dowiem, ale zaczynam się martwić i czuję już jak brzuch twardnieje przez stres ![]() A do dupy jest wszystko ;/ Moja kuzynka znowu pojechała do Bytomia, bo ma białko w moczu. |
|
|
|
#1504 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1505 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jest okropny, ale pomaga. ![]() Mieszkanko na święta posprzątane. Właśnie dzwonili, że meble do pokoju już są
Edytowane przez brunetka2000 Czas edycji: 2011-04-20 o 14:41 |
|
|
|
|
#1506 | |
|
Zakorzenienie
|
W ogóle widziałyście że pojawił się nowy wątek mamuś majowo -czerwcowych??
Tytuł mają za✂✂✂isty ![]() I one już sie rozpakowują!! - potem pora na nas!! Cytat:
![]() a między ujściami jest właśnie jakas długość.. i na pewno Ci się rozwiera zewnętrzne, które wymacała.. mi też rozwiera się zewnętrzne z dwojga złego lepiej chyba że to..
Edytowane przez youyou Czas edycji: 2011-04-20 o 14:36 |
|
|
|
|
#1507 |
|
Zakorzenienie
|
Albo domowe sposoby - mleko z miodem, czosnek, sok z malin, gorąca herbatka z cytryną i te sprawy
|
|
#1508 |
|
Zadomowienie
|
No to wróciłam z zajączkiem
Dziubek ja też słyszałam opinie o tych siodełkach do kąpieli, że lepiej nie. Położna na SR mówiła, że najlepiej nic a jeśli już się uprzeć to zwykłą tetrę na dno wanienki położyć Nam teściowa kupiła taką gąbkę na podkład i też mi to położna odradziła - chyba że dziecko już będzie samo siedziało w wannie, to wtedy można żeby się nie ślizgało, ale generalnie nie polecała takich cudów techniki
|
#1509 |
|
Zadomowienie
|
zanetko -
patik - thx you you no ten pielegniark ito raz dwa za noge albo za rteke i juz a ja na sama mysl o pierwszej kapieli drze....zastanawiam sie nad fotelikiem ale wiem tez ze nie przyda sie na dlugo .......... widzialam ten watek rzeczywiscie tytul zarabisty i tez tak myslalmze zaraz kolej na nas ![]() beata - zgadzam sie z toba tez preferuje strae domowe sposoby a nei zadne leki :/
Złoty krążek mi wcisną na ręce.... ![]() A ja rosnę i rosnę latem, zimą na wiosnę ![]() Jeszcze tylko..... ![]() Ząbki Igorka Edytowane przez SweetAngel1984 Czas edycji: 2011-04-20 o 14:39 |
|
|
|
#1510 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#1511 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja też nigdy nie miałam chorej tarczycy. ALe moja mama miała-ma. Gdyby nie ciąża to prawdopodobnie nie musiałabym brać leków, bo wynik na pograniczu, a dla kobiet w ciąży są inne normy. Ale tak jak karolinne mówi, nie czytaj nie martw się bo zeschozujesz do porodu. Dziewczyny pozostałe a Wy miałyście badane tsh? zlecił lekarz? Brunetka dzięki, chyba się zaopatrzę. Drogie to? Edytowane przez patik87 Czas edycji: 2011-04-20 o 14:41 |
|
|
|
|
#1512 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
od razu mi się rzucił w oczy faajny nawet nie myślę jeszcze o rozpakowywaniu ale przyznam że będę śledzić postępy w ich rozpakowywaniu
|
|
|
#1513 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1514 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja na pierwszej wizycie u mojego gina prowadzącego powiedziałam, że biorę hormony, to od razu zlecił mi kontrolę tsh i ft4. No i mniej więcej co miesiąc, dwa jestem u endo na kontroli i gin zawsze pyta się jak tam tarczyca i zapisuje moje wyniki w karcie. |
|
|
|
|
#1515 |
|
Zadomowienie
|
ja juz pisalam wyzej
|
|
|
|
#1516 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1517 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Będę obierała w świeta, to zrobie fotki jak sie z reszta kompomuje i czy ładnie gra ![]() A karuzleke licze ze dostane w prezencie, wiec narazie na nic nie poluje. |
|
|
|
|
#1518 |
|
Zadomowienie
|
patik ja herbatkę z całą wyciśniętą cytryną pijałam na przeziębieniemi pomagało plus chleb pieczony natarty czosnkiem
moja pościel schnie na słonku i pachnie chyba mnie nikt nie zlinczuję że jeszcze dziś wstawiłam pranie ![]() ![]() właśnie mi się przypomniało ze chyba Sarenka po dziwnej akcji nas olała zupełnie ![]() ja byłam przestawić mojego króliczka na lepszą trawę mężuś wczoraj kosił i biedny królik jest teraz wkurzony bo trawki mało musiałam mu nazbierać koło lasu ![]() no tytuł fajowy co kogo kolej że nasza że co co co??? ale nieeeeeeee czemu ja świecę na początku listy to mnie przyprawia od jakiegoś czasu o gęsią skórkę ![]()
|
#1519 |
|
Zakorzenienie
|
zanetaa88 nie ma co panikowac z tsh, ja tez w ciazy pierwszy raz zbaalam i o ile dobrze pamietam miałam wynik ponad 5, ale ft4 mialam w miare OK. Wiec pokaz lekarzowi i w razie czego uzupełnij badania.
Bede trzymała kciuki. |
|
|
|
#1520 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Na wizycie u endo okazało się że przy tych wynikach trzeba zażywać ciągle leki i co 2 miesiące do kontroli. Więc od października jestem pod ciągłą kontrolą lekarza i wyniki mieszczą się już w normie, choć endo mówiła że dopiero po ciąży i kolejnych badaniach okaże się jak ta tarczyca pracuje. A muszę dodać że nigdy nie miałam wcześniej problemów z tarczycą i gdyby nie te przypadkowe badania to pewnie bym nie wiedziała że coś się dzieje. Potem dopiero zaczęłam kojarzyć że może to pierwsze poronienie było właśnie przez tą tarczycę ale dziewczyny mają rację że to najważniejsze jest na początku ciąży i decyduje o jej utrzymaniu a w zaawansowanej to już nie ma większego znaczenia, idź do lekarza i na pewno będzie ok
|
|
|
|
|
#1521 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
E tam, ja też dopiero dzisiaj prałam firanki, właśnie powiesiłam. Ale jutro nie robię nic, pierdzielę, w sobotę jeszcze kurze ostatecznie,, podłogi pomyje i fajrant. |
|
|
|
|
#1522 |
|
Zakorzenienie
|
a ja juz mam taki brzuch ze gdyby niedorozwoj jeszcze w nim dziecka to z checia bym urodzila! jestem WIELKA! jak chodze to jak kaczka, kulam sie na boki! wszyscy pytaja na kiedy termin!!! a tu jeszcze min 2,5 miesiaca... i to upalnego miesiaca! zapoce sie na smierc chyba. dzis mialam problem by do przychodni z malym dojsc (300 metrów?) a potem wrocic. on wolno bo goraczka, ja wolno bo balonik... ech... chyba jednak dobrze ze ide na zwolnienie...
ono i siedze z malym w domu, wole go wukurowac do swiat bo zapowiadaja sie upalnie. jest przeziebiony. ale zapomnialam wziac opiekunczego na niego... i co teraz? nie chce mi sie isc jeszcze raz... dzieki za namiary na biedronkowe arbuzy - sa pyszne ![]() trzeba jakis obiad zorganizowac... |
|
|
|
#1523 |
|
Wtajemniczenie
|
Jasne!
![]() - Kroisz karkówkę w plastry - Posypujesz ją solą i pieprzem z obu stron - Smażysz - Już usmażoną wkładasz do garnka - Rozrabiasz 1 słoiczek ketchupu Włocławek z 2 szklankami wody i zalewasz usmażoną karkówkę - Dusisz pod przykryciem ok. 1,5 h Jest wtedy mięciutka, krucha i sama rozpływa się w ustach, a sosikiem polewasz ziemniaczki ![]() Smacznego!
|
#1524 |
|
Rozeznanie
|
Żaneta tak jak wszystkie piszą- spokojnie, taki wynik to nie tragedia, maluszkowi nic nie jest choć oczywiście powinien być lepszy - w ciąży nie powinien przekraczać 2. od bodajże 6 tygodnia dziecko ma swoją tarczycę więc już teraz tak Twojej nie potrzebuje
![]() ja nie mam połowy tarczycy więc i tak co miesiąc badam - endo nie pozwolił mi przekroczyć TSH 1 Tarczycę warto badać po porodzie bo często przyplątuje się poporodowe zapalenie tarczycy, które może minąć niezauważanie po pół roku albo niestety przerodzić sie w trwała niedoczynność do leczenia. A propos aspiratorków - byłam dziś i widziałam 4 na półce - będę jutro bo kupuję dla Sweet Angel wiec fajnie by było jakbyście się na pw zadeklarowały ile mam dla Was kupić
|
|
|
|
#1525 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() hihihi to pół biedy skoro ty też pierzesz to ja już nie mam wyrzutów sumienia spadam do kuchni robić kurczaka z jarzynką i ryżem
|
|
#1526 |
|
Zadomowienie
|
hej Dziewuszki
trzymam mocno kciuki za dzisiejsze wizyty! ![]() Kolinko - te paski do wykrywania wod plodowych to do dostania w aptece: http://www.ceneo.pl/10725070 Nerolko - ale piekny brzuuuch, uwielbiam.. Monia- najlepsze zyczenia dla synusia ) dzisiaj urodziny ma jeszcze moja najlepsza przyjaciolka (36te) oraz kuzynka mojej cory (1sze!) no i mial Hitler, ale o tym szaaaKochane Ślazaczki - jestem za spotkaniem Moja propozycja to Katowice - poprostu centralne miejsce, gdzie wiekszosc z nas ma blisko (niestety Shira to ma wszedzie daleko ) i gdzie dojezdzaja autobusy czy pociagi ze wszystkich miast. A jeszcze jakby sie umowic np w galerii Silesia to te, ktore jechalyby autem mialyby dobry dojazd bez koniecznosci wjezdzania w scisle centrum.
|
|
|
|
#1527 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dlatego chcę z Małym też malować i przygotowywać. Ja w sobotę idę święcić nasz koszyczek i jeden rodziców (bo w domu u nas też taka tradycja, że z jednym idę ja a z drugim siostra )Cytat:
Mi zawsze pomaga, w raziegdyby gardełko bolało to Tantum Verde. Dużo zdrówka!
|
||
|
|
|
#1528 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
ślicznie wygląda
Cytat:
![]() Cytat:
mąż w Gliwicach pracuje i planuję sobie jechac tam na kilka dni jak tylko się odrobię na uczelni ze wszystkim co muszę zrobić![]() Cytat:
Cytat:
a nie spytałaś dlaczego...? Bardzo dziwnie, przecież sam wynik po godzinie niewiele powie...Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
a ja sobie uświadamiam chwilami że zostało 10 tygodni...3/4 już za mną...i nie ma odwrotu
|
|
|
#1529 |
|
Zadomowienie
|
Aż Wam zazdroszczę takich spotkań
Z Wlkp to wiem na pewno że jest blondynka, bo po nicku się można domyślić A jakieś inne poza nami też są?A ja po dzisiejszym łażeniu mam już dość i najchętniej bym leżała z nogami do góry... A tu jeszcze spowiedź nas czeka Czekam aż reformy w kościele zajdą tak daleko że wprowadzą spowiedź powszechną I nie trzeba będzie wścibskim księżom opowiadać co się złego lub dobrego zrobiło Nerolka piękny masz ten brzuszek
Edytowane przez sygine Czas edycji: 2011-04-20 o 16:07 |
|
|
|
#1530 |
|
Zakorzenienie
|
Aania pewnie, że tak, zapraszamy
![]() Dzękuję za komplementy w imieniu Dominika ![]() Kurcze dziewczyny, pogoda jest taka piękna, że nie mogę się napatrzeć, wysiaduję na balkonie i obserwuję matki z dziećmi, podoba mi się jak one do południa się nimi zajmują a tak w godzinach 15-16 wymiana z tatusiami
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:12.

Jest okropny, ale pomaga. 
nie rozumiem tego tak do konca..
z dwojga złego lepiej chyba że to..

za karuzelę dla
zębole

Czekam aż reformy w kościele zajdą tak daleko że wprowadzą spowiedź powszechną