Jeszcze tylko trzy miesiące i będziemy witać nasze brzdące. Lipiec-sierpień 2011. - Strona 51 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Tytuł kolejnej części naszego wątku
Jeszcze moment, jeszcze chwila i na porodówkę damy dyla. Mamusie lipiec-sierpień 2011. 23 37,10%
Maluszki w brzuszkach fikają, ale na świat się jeszcze nie pchają. Mamusie lipiec-sierpień 2011. 6 9,68%
W trzeci trymestr wkroczyłyśmy - szykujemy już kołyski... 4 6,45%
Przed nami już tylko dwa miesiące, później posypią się wakacyjne brzdące. 6 9,68%
Rosną w brzuchach nasze brzdące, przywitamy się z nimi za dwa miesiące. 5 8,06%
Studniówka odbyta,czekamy aż dzidzia na zewnątrz zawita. 0 0%
Koniec się zbliża dużymi krokami, będziemy lada chwilę wspaniałymi mamami ( rodzicami)! 3 4,84%
Brzuszek tu, brzuszek tam pogaduchy lipcowo-sierpniowych mam. 6 9,68%
Wiosna mija, lato czeka już niedługo przywitamy nowego człowieka. 0 0%
Już coraz bliżej na porodówki – plotkują lipcówki i sierpniówki. 9 14,52%
Głosujący: 62. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-04-20, 14:16   #1501
Shira_83
Zadomowienie

Dot.: Jeszcze tylko trzy miesiące i będziemy witać nasze brzdące. Lipiec-sierpień 201

Zanetko witajw klubie martwiących się wynikami

ja jestem z Cieszyna blisko mam np bielsko
Stary 2011-04-20, 14:22   #1502
patik87
Zakorzenienie

Dot.: Jeszcze tylko trzy miesiące i będziemy witać nasze brzdące. Lipiec-sierpień 201

Powiedzcie co z leków mogę brać, bo mam katar i jestem przeziębiona Całą zimę nie chorowałam a teraz mnie dopadło, a już się cieszyłam..

zanetaa nie martw się tylko na zapas tą tarczycą, jeszcze skażą Ci zrobił TF3 i Ft4 (bardziejszczegółowe hormony) i od nich będzie zależało, czy ok, bo tsh w ciąz wariuje często., z co do glukozy to norma jest do 140 po 50g, ja miałam 122.
patik87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-20, 14:23   #1503
zanetaa88
Zakorzenienie

OJej.
Mnie sie tylko pytala czy mialam problem z tarczyca
i nigdy go nie mialam...
Przy USG wszystko było w porządku.
Jutro mam wizytę wiec się wszystkiego dowiem,
ale zaczynam się martwić
i czuję już jak brzuch twardnieje przez stres

A do dupy jest wszystko ;/
Moja kuzynka znowu pojechała do Bytomia,
bo ma białko w moczu.

zanetaa88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-20, 14:25   #1504
Oliweczka1985
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez zanetaa88 Pokaż wiadomość
OJej.
i nigdy go nie mialam...
ale zaczynam się martwić

bo ma białko w moczu.
Nie martw się Lekarz wie co robi Ja też nie miałam robionego TSH - pytałam lekarza i powiedział, że nie ma takiej potrzeby, żebym robiła.

"...w małych rączkach mieści się cała miłość …''

Juleńka
Mateuszek
Oliweczka1985 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-20, 14:32   #1505
brunetka2000
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez patik87 Pokaż wiadomość
Powiedzcie co z leków mogę brać, bo mam katar i jestem przeziębiona Całą zimę nie chorowałam a teraz mnie dopadło, a już się cieszyłam..
PRENALEN Jest okropny, ale pomaga.

Mieszkanko na święta posprzątane. Właśnie dzwonili, że meble do pokoju już są Mają dzisiaj przyjechać, ale narazie nie będziemy ich skręcać, dopiero po zmianie okien i po malowaniu

Edytowane przez brunetka2000
Czas edycji: 2011-04-20 o 14:41
brunetka2000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-20, 14:34   #1506
youyou
Zakorzenienie

W ogóle widziałyście że pojawił się nowy wątek mamuś majowo -czerwcowych??
Tytuł mają za✂✂✂isty

I one już sie rozpakowują!! - potem pora na nas!!

Cytat:
Napisane przez Lilkaa82 Pokaż wiadomość

Ginka mi powiedziala ze wewewnetrzne ujscie mam zamkniete, czyli tzn ze mamy tez ujscie zewnetrzne z tego rozumuje, i powiedziala ze jest rozwarcie na opuszek nie rozumiem tego tak do konca..
bo szyjka ma dwa ujścia: wewnętrzne (od dziecka) i zewnętrzne (to co gin dotyka
a między ujściami jest właśnie jakas długość.. i na pewno Ci się rozwiera zewnętrzne, które wymacała..

mi też rozwiera się zewnętrzne z dwojga złego lepiej chyba że to..

Edytowane przez youyou
Czas edycji: 2011-04-20 o 14:36
youyou jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-20, 14:36   #1507
beata_1988
Zakorzenienie

GG do beata_1988

Cytat:
Napisane przez brunetka2000 Pokaż wiadomość
PRENALEN Jest okropny, ale pomaga.
Albo domowe sposoby - mleko z miodem, czosnek, sok z malin, gorąca herbatka z cytryną i te sprawy

Dwa serca po raz drugi :heart:
beata_1988 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-20, 14:36   #1508
sygine
Zadomowienie

No to wróciłam z zajączkiem I oczywiście gdzie dostałam? W biedronce
Dziubek ja też słyszałam opinie o tych siodełkach do kąpieli, że lepiej nie. Położna na SR mówiła, że najlepiej nic a jeśli już się uprzeć to zwykłą tetrę na dno wanienki położyć Nam teściowa kupiła taką gąbkę na podkład i też mi to położna odradziła - chyba że dziecko już będzie samo siedziało w wannie, to wtedy można żeby się nie ślizgało, ale generalnie nie polecała takich cudów techniki
Stary 2011-04-20, 14:36   #1509
SweetAngel1984
Zadomowienie

zanetko - nie martw sie kochana ja tez nie mialam robionego wczesniej tsh dziwie sie bo moja mam ma tarczyce chora.............hmm...s ama spytam o to badania lekarza

patik - thx

you you
no ten pielegniark ito raz dwa za noge albo za rteke i juz a ja na sama mysl o pierwszej kapieli drze....zastanawiam sie nad fotelikiem ale wiem tez ze nie przyda sie na dlugo ..........

widzialam ten watek rzeczywiscie tytul zarabisty i tez tak myslalmze zaraz kolej na nas

beata - zgadzam sie z toba tez preferuje strae domowe sposoby a nei zadne leki :/

Edytowane przez SweetAngel1984
Czas edycji: 2011-04-20 o 14:39
SweetAngel1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-20, 14:38   #1510
karolinee1983
Zadomowienie

Cytat:

Odebrałam wyniki i jestem u rodziców.
Martwi mnie moje TSH !
Wyszło mi 4,390 a norma jest 0,270-4,200,
czyli mam podwyższone?!
Co to znaczy kobietki?!
Cytat:
To te same jednostki co myślę.
Ja nie chcę Cię straszyć, to nie dobrze że pierwszy raz dopiero... mi przy pierwszym spotkaniu pierwsza morfologia i miałam nakazane tsh. Jak wyszedł zły wynik to się naczytałam w necie różnych rzeczy nieciekawych...ciekawe od kiedy utrzymuje Ci się taki wynik, czy od początku ciąży..Skonsultujesz to z lekarzem. Jak na usg wszystko było dobrze, to z dzieciątkiem wszystko ok powinno być.
Moje tsh na początku ciąży też było podobne, z tym, że ja kontroluję tarczycę tak gdzieś ok. 3 lat już. Musi Ci endo. włączyć hormony do łykania (zakładam, że nie miałaś z nimi do czynienia) i uregulujesz sobie wyniki na pewno. Mówią, że na początku ciąży prawidłowe tsh jest ważne dla dziecka, bo ono nie ma wykształconej swojej tarczycy, ale spokojnie - nie panikuj. Moja kolezanka na poczatku ciazy też nie wiedziala, że cos z jej tarczycą sie dzieje, dopiero pozniej zrobiono jej badania i wyszło, że ma tsh ponad 16!!!!!, no i wlaczono jej leczenie. A urodziła dwa miesiace temu zdrową córeczkę. Tylko nie czytaj już nic w necie na ten temat bo się tylko niepotrzebnie zeschizujesz

MAJA 06.08.2011 r.

karolinee1983 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-20, 14:39   #1511
patik87
Zakorzenienie

Cytat:
OJej.
i nigdy go nie mialam...
ale zaczynam się martwić

bo ma białko w moczu.

Ja też nigdy nie miałam chorej tarczycy. ALe moja mama miała-ma.
Gdyby nie ciąża to prawdopodobnie nie musiałabym brać leków, bo wynik na pograniczu, a dla kobiet w ciąży są inne normy. Ale tak jak karolinne mówi, nie czytaj nie martw się bo zeschozujesz do porodu.

Dziewczyny pozostałe a Wy miałyście badane tsh? zlecił lekarz?
Brunetka dzięki, chyba się zaopatrzę. Drogie to?

Edytowane przez patik87
Czas edycji: 2011-04-20 o 14:41
Stary 2011-04-20, 14:42   #1512
beata_1988
Zakorzenienie

GG do beata_1988

Cytat:
Napisane przez youyou Pokaż wiadomość
Tytuł mają za✂✂✂isty

widziałam już wczoraj i nawet pochwaliłam ich super tytuł od razu mi się rzucił w oczy faajny

nawet nie myślę jeszcze o rozpakowywaniu ale przyznam że będę śledzić postępy w ich rozpakowywaniu

Dwa serca po raz drugi :heart:
beata_1988 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-20, 14:43   #1513
brunetka2000
Zakorzenienie

Cytat:

Ja płaciłam koło 14 zł
brunetka2000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-20, 14:46   #1514
karolinee1983
Zadomowienie

Cytat:
OJej.
i nigdy go nie mialam...
ale zaczynam się martwić
Kochana, nie denerwuj się to nie jest jeszcze jakiś straszny wynik. I tak jak dziewczyny mówią trzeba dodatkowo robić badanie ft4 (przede wszystkim), bo tsh wariuje w ciąży

Cytat:
Ja na pierwszej wizycie u mojego gina prowadzącego powiedziałam, że biorę hormony, to od razu zlecił mi kontrolę tsh i ft4. No i mniej więcej co miesiąc, dwa jestem u endo na kontroli i gin zawsze pyta się jak tam tarczyca i zapisuje moje wyniki w karcie.

MAJA 06.08.2011 r.

Stary 2011-04-20, 14:47   #1515
SweetAngel1984
Zadomowienie

Cytat:
ja juz pisalam wyzej
SweetAngel1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-20, 14:48   #1516
karolinee1983
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez beata_1988 Pokaż wiadomość
widziałam już wczoraj i nawet pochwaliłam ich super tytuł od razu mi się rzucił w oczy faajny

nawet nie myślę jeszcze o rozpakowywaniu ale przyznam że będę śledzić postępy w ich rozpakowywaniu
Też widziałam i również podczytuję, tak samo jak wątek mamuś kwietniowych

MAJA 06.08.2011 r.

Stary 2011-04-20, 14:50   #1517
CarmelaSoprano
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez BABONIK Pokaż wiadomość
Carmela-przyszła mi dziś karuzela,sprawnosc sprawdzę dopiero wieczór,ale dodatkowo dostałam reklamówkę ciuchów gratis ciuszki niebieskie więc na pocieszenie dodam,że pewnie by Ci nie satysfakcjonowały
trzymam za karuzelę dla
Ciebie
Niech karuzelka Wam sie ładnie kręci , ja na pocieszenie kupiłam dla Sary pozytywke z Kubusiem Puchatkiem, do kompletu do pokoju

Będę obierała w świeta, to zrobie fotki jak sie z reszta kompomuje i czy ładnie gra
A karuzleke licze ze dostane w prezencie, wiec narazie na nic nie poluje.

Moja szczęśliwa liczba to czterysta miliardów.
Tak, wiem, nie jest zbyt poręczna w życiu codziennym.
CarmelaSoprano jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-20, 14:52   #1518
Shira_83
Zadomowienie

patik ja herbatkę z całą wyciśniętą cytryną pijałam na przeziębieniemi pomagało plus chleb pieczony natarty czosnkiem zdrówka Boróweczko
moja pościel schnie na słonku i pachnie chyba mnie nikt nie zlinczuję że jeszcze dziś wstawiłam pranie
właśnie mi się przypomniało ze chyba Sarenka po dziwnej akcji nas olała zupełnie
ja byłam przestawić mojego króliczka na lepszą trawę mężuś wczoraj kosił i biedny królik jest teraz wkurzony bo trawki mało musiałam mu nazbierać koło lasu

no tytuł fajowy co kogo kolej że nasza że co co co??? ale nieeeeeeee czemu ja świecę na początku listy to mnie przyprawia od jakiegoś czasu o gęsią skórkę
Stary 2011-04-20, 14:52   #1519
CarmelaSoprano
Zakorzenienie

zanetaa88 nie ma co panikowac z tsh, ja tez w ciazy pierwszy raz zbaalam i o ile dobrze pamietam miałam wynik ponad 5, ale ft4 mialam w miare OK. Wiec pokaz lekarzowi i w razie czego uzupełnij badania.
Bede trzymała kciuki.

Moja szczęśliwa liczba to czterysta miliardów.
Tak, wiem, nie jest zbyt poręczna w życiu codziennym.
CarmelaSoprano jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-20, 14:54   #1520
dziubek79
Zakorzenienie

Cytat:
Ja też nigdy nie miałam chorej tarczycy. ALe moja mama miała-ma.
Gdyby nie ciąża to prawdopodobnie nie musiałabym brać leków, bo wynik na pograniczu, a dla kobiet w ciąży są inne normy. Ale tak jak karolinne mówi, nie czytaj nie martw się bo zeschozujesz do porodu.

ja sama przed ciążą robiłam kilka badań między innymi tsh (dostałam skierowane od ogólnego) no i wyszły złe wyniki i dostałam skierowanie do endo i od niego szczegółowe badania właśnie te o których piszą dziewczyny .
Na wizycie u endo okazało się że przy tych wynikach trzeba zażywać ciągle leki i co 2 miesiące do kontroli. Więc od października jestem pod ciągłą kontrolą lekarza i wyniki mieszczą się już w normie, choć endo mówiła że dopiero po ciąży i kolejnych badaniach okaże się jak ta tarczyca pracuje.

A muszę dodać że nigdy nie miałam wcześniej problemów z tarczycą i gdyby nie te przypadkowe badania to pewnie bym nie wiedziała że coś się dzieje. Potem dopiero zaczęłam kojarzyć że może to pierwsze poronienie było właśnie przez tą tarczycę ale dziewczyny mają rację że to najważniejsze jest na początku ciąży i decyduje o jej utrzymaniu a w zaawansowanej to już nie ma większego znaczenia, idź do lekarza i na pewno będzie ok
dziubek79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-20, 14:59   #1521
patik87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Shira_83 Pokaż wiadomość
patik ja herbatkę z całą wyciśniętą cytryną pijałam na przeziębieniemi pomagało plus chleb pieczony natarty czosnkiem zdrówka Boróweczko
moja pościel schnie na słonku i pachnie chyba mnie nikt nie zlinczuję że jeszcze dziś wstawiłam pranie
właśnie mi się przypomniało ze chyba Sarenka po dziwnej akcji nas olała zupełnie
ja byłam przestawić mojego króliczka na lepszą trawę mężuś wczoraj kosił i biedny królik jest teraz wkurzony bo trawki mało musiałam mu nazbierać koło lasu

no tytuł fajowy co kogo kolej że nasza że co co co??? ale nieeeeeeee czemu ja świecę na początku listy to mnie przyprawia od jakiegoś czasu o gęsią skórkę
Pewnei spróbuję i domowych sposobów. Kurde to chyba mąż mnie zaraził!
E tam, ja też dopiero dzisiaj prałam firanki, właśnie powiesiłam. Ale jutro nie robię nic, pierdzielę, w sobotę jeszcze kurze ostatecznie,, podłogi pomyje i fajrant.
Stary 2011-04-20, 15:04   #1522
83monia
Zakorzenienie

a ja juz mam taki brzuch ze gdyby niedorozwoj jeszcze w nim dziecka to z checia bym urodzila! jestem WIELKA! jak chodze to jak kaczka, kulam sie na boki! wszyscy pytaja na kiedy termin!!! a tu jeszcze min 2,5 miesiaca... i to upalnego miesiaca! zapoce sie na smierc chyba. dzis mialam problem by do przychodni z malym dojsc (300 metrów?) a potem wrocic. on wolno bo goraczka, ja wolno bo balonik... ech... chyba jednak dobrze ze ide na zwolnienie...

ono i siedze z malym w domu, wole go wukurowac do swiat bo zapowiadaja sie upalnie. jest przeziebiony. ale zapomnialam wziac opiekunczego na niego... i co teraz? nie chce mi sie isc jeszcze raz...

dzieki za namiary na biedronkowe arbuzy - sa pyszne

trzeba jakis obiad zorganizowac...

BLOGUJĘ: http://www.konfabula.pl
83monia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-20, 15:07   #1523
Madziulka_17
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Oliweczka1985 Pokaż wiadomość
A dasz przepis?
Jasne!

- Kroisz karkówkę w plastry
- Posypujesz ją solą i pieprzem z obu stron
- Smażysz
- Już usmażoną wkładasz do garnka
- Rozrabiasz 1 słoiczek ketchupu Włocławek z 2 szklankami wody i zalewasz usmażoną karkówkę
- Dusisz pod przykryciem ok. 1,5 h
Jest wtedy mięciutka, krucha i sama rozpływa się w ustach, a sosikiem polewasz ziemniaczki

Smacznego!

' Dziecko jest chodzącym cudem, jedynym, wyjątkowym i niezastąpionym '

http://suwaczki.maluchy.pl/li-54402.png

http://kociewianka.w.interia.pl/mamy/dzieci2011.html
Madziulka_17 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-20, 15:08   #1524
Stapelka
Rozeznanie

Żaneta tak jak wszystkie piszą- spokojnie, taki wynik to nie tragedia, maluszkowi nic nie jest choć oczywiście powinien być lepszy - w ciąży nie powinien przekraczać 2. od bodajże 6 tygodnia dziecko ma swoją tarczycę więc już teraz tak Twojej nie potrzebuje
ja nie mam połowy tarczycy więc i tak co miesiąc badam - endo nie pozwolił mi przekroczyć TSH 1

Tarczycę warto badać po porodzie bo często przyplątuje się poporodowe zapalenie tarczycy, które może minąć niezauważanie po pół roku albo niestety przerodzić sie w trwała niedoczynność do leczenia.

A propos aspiratorków - byłam dziś i widziałam 4 na półce - będę jutro bo kupuję dla Sweet Angel wiec fajnie by było jakbyście się na pw zadeklarowały ile mam dla Was kupić
Stapelka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-20, 15:24   #1525
Shira_83
Zadomowienie

Cytat:
Pewnei spróbuję i domowych sposobów. Kurde to chyba mąż mnie zaraził!
E tam, ja też dopiero dzisiaj prałam firanki, właśnie powiesiłam. Ale jutro nie robię nic, pierdzielę, w sobotę jeszcze kurze ostatecznie,, podłogi pomyje i fajrant.
ojjj nie mąż dobry

hihihi to pół biedy skoro ty też pierzesz to ja już nie mam wyrzutów sumienia spadam do kuchni robić kurczaka z jarzynką i ryżem
Stary 2011-04-20, 15:41   #1526
meszsares
Zadomowienie

hej Dziewuszki
trzymam mocno kciuki za dzisiejsze wizyty!
Kolinko - te paski do wykrywania wod plodowych to do dostania w aptece: http://www.ceneo.pl/10725070
Nerolko - ale piekny brzuuuch, uwielbiam..
Monia- najlepsze zyczenia dla synusia(nawiasem mowiac dobrze chlopak kombinuje he he) dzisiaj urodziny ma jeszcze moja najlepsza przyjaciolka (36te) oraz kuzynka mojej cory (1sze!) no i mial Hitler, ale o tym szaaa
Kochane Ślazaczki - jestem za spotkaniem, mamy cale Swieta do tego, zeby ustalic GDZIE. Wiadomo, Krakuski czy Lublinianki maja latwiej, ale mysle, ze i my dojdziemy do konsensusu.
Moja propozycja to Katowice - poprostu centralne miejsce, gdzie wiekszosc z nas ma blisko (niestety Shira to ma wszedzie daleko) i gdzie dojezdzaja autobusy czy pociagi ze wszystkich miast. A jeszcze jakby sie umowic np w galerii Silesia to te, ktore jechalyby autem mialyby dobry dojazd bez koniecznosci wjezdzania w scisle centrum.
meszsares jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-20, 16:00   #1527
Natka_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez brumek Pokaż wiadomość
My na pewno idziemy święcić!!! Dla mnie to jest magia Świąt - malowanie jajek, koszyczek, święcenie Uwielbiam to I na pewno będę od początku robić tak z dzieckiem, żeby poznało wszystkie te nasze tradycje, mniej i bardziej urocze
Ja tak samo! Ja z siostra i mamą malowałyśmy pisanki i bardzo miło wpominam ten okres dzieciństwa Dlatego chcę z Małym też malować i przygotowywać.
Ja w sobotę idę święcić nasz koszyczek i jeden rodziców (bo w domu u nas też taka tradycja, że z jednym idę ja a z drugim siostra )

Cytat:
.
Prenalen Mi zawsze pomaga, w raziegdyby gardełko bolało to Tantum Verde. Dużo zdrówka!
Natka_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-20, 16:02   #1528
aania_20
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nerola Pokaż wiadomość
A ja obiecałam zdjęcia z 8 miesiąca,to wklejam dziś:
ślicznie wygląda

Cytat:
Napisane przez CarmelaSoprano Pokaż wiadomość
Ja kopniaki przyjmuje raczej centralnie, pępkowo
ale jak leże na lewym boku to strasznie sie Sarcia wierci, a to podobno zalecana pozycja
To może się wierci bo wtedy jej wygodnie, ma miejsca dużo i nic jej nie gniecie to rozrabia

Cytat:
Buuu. Ja ewentualnie mogłabym podjechać do Gliwic,
choć nie wiem jak to się ułoży bo Ja sama nie zajadę,
tylko mój mąż będzie musiał mnie zawieźć a nie wiem czy mu się to uśmiecha
Może w maju będzie miał jakaś delegację w Katowicach
i wtedy by mnie podrzucił do Gliwic
może i ja bym was odwiedziła mąż w Gliwicach pracuje i planuję sobie jechac tam na kilka dni jak tylko się odrobię na uczelni ze wszystkim co muszę zrobić
Cytat:
Napisane przez Natka_ Pokaż wiadomość
Wklejam zdjęcia Naszego Synka z wczorajszego USG
1.Buźka
2.Znowu buźka
3.Stópka
4.Ziewa -widać dziurki z noska i otwartą buzię
5.Dowód na chłopczyka
Cudne te zdjęcia są! i takie wyraźne!!!

Cytat:
Napisane przez wodaqua Pokaż wiadomość
Hejka!
Ja po glukozie - polecam z cytryną - pyszka, nic mnie nie muliło i w ogóle spoko. Siedziałam tylko godzinę - może dlatego, że tylko 50 g, a poza tym kobieta ściągaął mi krew dopiero po glukozie... Dziwne, do czego to porówna...?
To nie pobrali Ci krwi na czczo? a nie spytałaś dlaczego...? Bardzo dziwnie, przecież sam wynik po godzinie niewiele powie...

Cytat:
Napisane przez jacieeeee Pokaż wiadomość
No dobra...wykąpana, ogolona (na ile się dało dojrzeć ) idę szykować obiad, bo zaraz mężul wraca i jedziemy. Lekarz przyjmuje od 16tej ale jeszcze parę spraw muszę pozałatwiać.
Miłego dnia dziewuszki i do wieczorka
powodzenia! i napisz zaraz jak wrócisz

Cytat:
Jeszcze krzywa przed piciem wynik 88 norma 70-105
a po wypiciu 120 a norma 70-105 ??
Ta druga to norma na czczo, po wypiciu masz do 140, po prostu źle wpisane albo źle spojrzalaś

Cytat:
Napisane przez youyou Pokaż wiadomość
Tytuł mają za✂✂✂isty
Tytuł jest rewelacyjny a ja sobie uświadamiam chwilami że zostało 10 tygodni...3/4 już za mną...i nie ma odwrotu

aania_20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-20, 16:05   #1529
sygine
Zadomowienie

Aż Wam zazdroszczę takich spotkań Z Wlkp to wiem na pewno że jest blondynka, bo po nicku się można domyślić A jakieś inne poza nami też są?
A ja po dzisiejszym łażeniu mam już dość i najchętniej bym leżała z nogami do góry... A tu jeszcze spowiedź nas czeka Jak ja tego nie lubię Czekam aż reformy w kościele zajdą tak daleko że wprowadzą spowiedź powszechną I nie trzeba będzie wścibskim księżom opowiadać co się złego lub dobrego zrobiło

Nerolka piękny masz ten brzuszek Dużo bym dała żeby mieć na końcówce tylko taki

Edytowane przez sygine
Czas edycji: 2011-04-20 o 16:07
sygine jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-20, 16:14   #1530
Natka_
Zakorzenienie

Aania pewnie, że tak, zapraszamy

Dzękuję za komplementy w imieniu Dominika

Kurcze dziewczyny, pogoda jest taka piękna, że nie mogę się napatrzeć, wysiaduję na balkonie i obserwuję matki z dziećmi, podoba mi się jak one do południa się nimi zajmują a tak w godzinach 15-16 wymiana z tatusiami
Natka_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości