Kwiecień plecień, bo przeplata - ta w dwupaku, ta - dzieciata! Mamy maj-czerwiec 2011 - Strona 10 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-04-20, 14:40   #271
enchantresss
Rozeznanie

Dot.: Kwiecień plecień, bo przeplata - ta w dwupaku, ta - dzieciata! Mamy maj-czerwie

Cytat:
Napisane przez matallewar Pokaż wiadomość

A, jeszcze się miałam podzielić z Wami szokującą informacją, że kupiłam dziś staniki do karmienia 75G
A myślałam nad H, ale pani nie miała
Ale te powinny styknąć, bo się rozciągają

Dziękuję też za kciuki i życzenia powodzenia na zaliczeniu - przydały się, mam piękną 5 w indeksie
Tym samym zakończyłam (prawie*) edukację na studiach

*prawie, bo na wrzesień mam jedno zaliczenie (ale moja promotor i dyr do spraw studenckich każe mi się nim nie przejmować) - to będzie mój pierwszy termin, no i skończyć pracę mgr i się obronić (koło grudnia-stycznia)
po 1. gratuluję piąteczki na zaliczeniu widzisz, wszystko dobrze, a tak się martwiłaś zdolniacha
po 2. przepraszam baaardzo, jaki to rozmiar stanika ???
ja ostatnio kupiłam C , jeszcze trochę za duże na mnie , ale i tak byłam z siebie dumna, że mam taaaaaakieeee wielkieeee cycccckkiii ...

Cytat:
Napisane przez MoniaK Pokaż wiadomość
Jak wspominałam teraz mnie trochę mniej i smutno mi, że nie nadążam za wątkiem ale pamiętajcie o mnie Jutro wizyta, ciekawe co tam się w brzuchu dzieje
żeby było wszystko OK !
Cytat:
Napisane przez SweetAngel1984 Pokaż wiadomość
hej dziewczyny

Jestem mamusia sierpiniowa czyli naleze do kolejnego watku
ale zagladam do Was aby napisac ze macie zajefanjny tytuł
i ze gratuluje Wam rozpakowan i koncoweczki ciazy ...za mna dopiero polowa 22 tc ......... i zazdroszcze Wam ze lada chwila bedzie trzymac swoje malenstwa w ramionach
hej zleci Ci szybciutko ..

Cytat:
Napisane przez Siasiek Pokaż wiadomość

Nie smutaj, dasz radę, tyle kciuków będziemy trzymać to jakoś pójdzie

Następna w kolejce?

Wiem co czujesz, też od paru dni budzą mnie w nocy mdłości. Zrywam się i mam wrażenie, że do ubikacji nie dobiegnę...ale całe szczęście przechodzi.

Super
Zdolna kobitka z Ciebie

Ja już po wizycie.

Na mojego eska z porodówki nie macie co liczyć tak szybko
Bo wszystko jak się dawno ruszyło tak teraz stanęło w miejscu
Młody wychodzi mniejszy niż na usg w szpitalu (dr stwierdził, że ono jakieś wysłużone) waga 3020
Nie muszę się oszczędzać bo jeszcze pojadę na poterminowe wywołanie także od jutra rusza mega sprzątanie.
za wizytkę !

Daisy
Kochana, mnóstwo spraw dziś pozałatwialiście
Najważniejsze, że z Gabrysią wszystko w porządeczku !!
I zakupki porobione, szpital zwiedzony.. Zazdroszczę, że w takim superowym będziesz rodzić, bo te nasze lubelskie to jak przedwojenne jakieś

Cytat:
Napisane przez JanuszAgnieszka Pokaż wiadomość
hej wrocilam
na poczatku gratuluje Agusi coruni
dzis wyszlam ze szpitala. Mala nie ma IUGR i dzis (32t)wazyla 1665g, lekarze powiedzieli ze bardzo ladnie dostaje furagin, macmiror, no-spe i witaminki, ale ogolnie jest bardzo dobrze pozdrawiam serdecznie
najważniejsze , że z Małą w porządku !
Cytat:
Napisane przez MoniaK Pokaż wiadomość
dziękuję

Chciałam wam jeszcze pokazać jak wygląda na żywo leżaczek Bright Starts. Jakby się któraś zastanawiała nad nim to zdjęcie może okazać się pomocne. Trochę się obawiam, że te zabawki są za mdłe, ale myślę że do łóżeczka będzie miał karuzelę bardziej kolorową. Zobaczymy w każdym razie wizualnie bardzo mi się podoba.
śliczny ten leżaczek..
Cytat:
Wyżaliłam się w klubie, żeby tutaj nie zaśmiecać wątku... Niech mnie ktoś uspokoi, bo zaraz wybuchnę...
Meliska... Idę po meliskę. Wdech, wydech...

jesteś kwiatem lotosu, jesteś kwiatem lotosu ....

Gabrysia

04.06.2011
<3

enchantresss jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-20, 14:42   #272
mimbi
Zakorzenienie

Dot.: Kwiecień plecień, bo przeplata - ta w dwupaku, ta - dzieciata! Mamy maj-czerwie

Cytat:
Napisane przez antropia Pokaż wiadomość
piękne porównanie
Mimbi uwielbiam Cię
Tu sie nie ma z czego smiac, ja mam naprawde stulbie na brzuchu! I jest to calkiem logiczne wyjasnienie, dlaczego mnie tak do wanny ciagnie, bo stulbie zyja w srodowisku wodnym

Cytat:
Dziękuję też za kciuki i życzenia powodzenia na zaliczeniu - przydały się, mam piękną 5 w indeksie
Tym samym zakończyłam (prawie*) edukację na studiach
Co za kujonka!!! No weeeeeez
Cytat:
Napisane przez ddaaiissyy Pokaż wiadomość
A wiecie co mnie najbardziej ucieszyło (oczywisicie poza zdrowym dzieciatkiem, bo to priorytet!!!) ??
Mówiłam Wam, że ja prawie do 3 latek byłam łysa jak kolano a Gabik ma już włosięta Jejciu mówie Wam jak sie ciesze
Wiele z Was ma kudłate dzidzie i tak Wam zazdrosciłam a teraz i ja tym szczęściem moge sie radowac

I teraz milsza część.. obiecuje ostatnia
Szpital !!
Obejrzałam ten, gdzie małż sie rodził i Dziewczynki kamień spadł mi z serca.. Cos a`la szpital Mimbi, takze sala do porodów w wodzie, również druga wanna celem relaksowania się przed porodem SN, wszystko nowiutkie, czysciutkie i wszyyyystko za friko! ZZO, poród rodzinny etc.
Dodatkowo oddział poporodowy także odnowiony (wszystko oddane na koniec grudnia 2010 po kapitalnym remoncie) i sale jedynie 1 lub 2 osobowe tez za darmo
Łozeczko mam choc takie jak chciałam, z funkcją kołysania oraz z szufladą
http://allegro.pl/lozeczko-radek-ii-...552630582.html
No to uwaga - to ze dziecko teraz jest wlochate zupelnie nic nie znaczy, bo zwykle dzieci lysieja po porodzie, niestety i trzeba czekac az im wloski urosna na nowo, zazwyczaj tez w innym kolorze. Ale wydaje mi sie, ze to przeciez nie ma zadnego znaczenia?
Gratuluje szpitala, ciekawe, czy u Ciebie tez bedzie takie pyszne jedzonko jak u mnie A co to za szpital ten Twoj, dawaj linka.
I co do lozeczka, pewnie nie pamietasz, ale ja tez tu wklejalam dokladnie to samo lozeczko i wszystkie dziewczyny mi odradzaly korzystanie z tego kolysania, bo podobno dziecko sie przyzwyczaja i potem chce byc non stop bujane. No, ale zawsze mozesz zablokowac te opcje (i przynajmniej masz juz lozeczko,nie to co ja).
A teraz news dnia - http://wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomos...Festivalu.html
I do tego odbywa sie to wszystko jakis kilometr z buta od mojego domu, droga przez park. Uuuuu ale sie jaram!!!!
mimbi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-20, 14:43   #273
agnieszka_pe25
Wtajemniczenie

aaa sluchajcie, myslalam ze padne

pojechalismy po mlodego do przedszkola, a moj tz wyskoczyl z tekstem (na widok kolejnej ciezarnej) "ale dzisiaj NOSICIELEK wyskoczylo na ulice!!!to juz chyba 4ta procz ciebie"
nosicielek?! co za slodkie okreslenie ciezarnej, prawda?!
Stary 2011-04-20, 14:44   #274
mary poziomkowa
Zakorzenienie

Hej znów

po trudach, jazdach, załatwianiach, małych irytacjach wracam i czytam, czy jakieś zmiany personalne zaszły

Obojętnie, czy stworzymy wątek w Odchowalni, czy nie, to bardzo chciałabym, żeby to nie był powód jakichś nieporozumień między nami Taka fajna z nas grupka stworzyła się, szkoda nerwów na jakieś gópotkyyy

Możemy przecież zrobić głosowanie

Ale zwróćcie uwagę, że ew. wątek w Odchowalni na pewno nie będzie tak aktywny, jak ten, więc częstotliwość zakładania nowych zmaleje. Jeśli o mnie chodzi, to jeśli będzie czas, to będę i na tym i na tym i z przyjemnością potłukę posty z ciężarówkami i z już-mamusiami

A za jakiś czas i tak wszystko unormuje się

Moniqac, biedne nadgarsteczki

Princi, nie mogę doczekać się fotek po fryzjerskiej metamorfozie

Ewesko, trochę to wkurzające, bo tak sobie czekać mogłabyś też w domu z synkiem. Ale chociaż dobrze, że ew. na święta wypuszczą Cię

Catia, nie wiem, czy uzyskałaś odpowiedź, ale magnez możesz zażywać do późnej starości duuużo tracimy dziennie, a jest bardzo potrzebny. Jeśli jednak nie chcesz aż tak długo, to do końca karmienia może? Na pewno dzieciątko będzie wysysać wszystko z Ciebie, przynajmniej unikniesz jakichś skurczy, latania oka, etc.

Mimbi, wydrukuję sobie tę instrukcję moi faworyci: containing baby, calming baby oraz introducing baby to pets

STŁUBIA

Matall, gratulacje! W normalnych warunkach, to człowiek poszedłby to opić

SweetAngel1984, witaj! Jesteś już kolejną osobą, której tytuł podoba się, musimy naszą Weredkę zatrudnić na stałe do wymyślania tematów! Do sierpnia szybko zleci, dziewczyny z naszego wątku potwierdzą, że u nas zleciało nie wiadomo kiedy! Niedawno robiłyśmy, teraz rodzimy Wszystkiego dobrego dla Ciebie i syneczka!

Ddaaiissyy, zazdroszczę szpitala, a zakupy przynajmniej masz z głowy! Nie martw się

MoniaK, leżaczek śliiiiczny też mamy go na tapecie, jako jeden z kilku, ale jeszcze wstrzymaliśmy się z zakupem leżaczka

Gratuluję udanych wizyt!

Janutek is coming to town <3

vege!

Edytowane przez mary poziomkowa
Czas edycji: 2011-04-20 o 14:45
mary poziomkowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-20, 14:46   #275
enchantresss
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez agnieszka_pe25 Pokaż wiadomość

pojechalismy po mlodego do przedszkola, a moj tz wyskoczyl z tekstem (na widok kolejnej ciezarnej) "ale dzisiaj NOSICIELEK wyskoczylo na ulice!!!to juz chyba 4ta procz ciebie"

nosicielki ...

Gabrysia

04.06.2011
<3

Stary 2011-04-20, 14:47   #276
anula_81
Zakorzenienie

A ja zaliczylam dluugasna drzemke, czuje sie lepiej i zjadlam nawet 4 kanapeczki bo nie jest mi az tak niedobrze jak bylo rano

moniaK sliczny ten lezaczek, mnei sie bardzo podoba, moja tez ma lezaczek w stonowanych kolorach a matke edukacyjna kolorowa

daisyy kochana no juz spokojnie prosze, nie denerwuj sie najwazniejsze ze USG sie udalo i wszystko z maluszkiem w porzadku tak? pamietaj to sie liczy Moj maz jest taki sam, dlatego czesto zawozi mnei do sklepu, ja wybieram godzinami i zostawiam mu do wyboru dwie alternatywy max i wtedy juz zalatwiamy to tez w 15 minut, szczegolnie , ze mam juz przygotowane genialne argumenty z reguly
wiec nie martw sie twoj TZ nie jest jedyny. Ale macie lozeczko i to wazne, a wozek zdarzycie jeszcze kupic, moze znajdz w necie jakas super propozycje i przekonaj TZta, pomozemy ci znalezc jakies dobre argumenty

ale ulga z tym szpitalem, ciesze sie ze i odnowiony i jestes zadowolona bo sie martwilam bo ja naprawde jak tam bylam to jakos zle bylam nastawiona, wiec ciesze sie ze masz pozytywne odczucia plus polozna
pozazdroscic
to na szybko, Kochane Dziewczynki dziekuje za kciuki !!

moniqac i jak tam? tez drzemeczka byla?

siasiek dokladne jakbys opisala moje nocne przygody, ciekawe czy to normalne? moze to od zgagi i takiego silnego refluksu co?
i gratuluje wizyty
wiesz jak to jest, tym co mowia, ze szybko urodza i przed czasem, te przenosza i odwrotnie ja bym nic nie przesadzala

mazianka plan przygotowan swiatecznych? to brzmi dumnie

matall gratulacje z powodu zaliczenia!! Zdolna z Ciebie bestia!! trzeba by jakies piccollo zakupic i poswietowac
co do stanikow to troche sie zdolowalam bo ja kupilam 80B..... myslalam nad C ale takie wielkie mi sie wydawaly....

princi rewolucji na glowie moze i nie bedzie ale zdjecie chcemy

andziotku widze, ze i ty drzemeczka....hihih

a ja jestem teraz neiprzytomna....

Zosienka jest juz z nami

Zosia
anula_81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-20, 14:47   #277
mary poziomkowa
Zakorzenienie

Wieści od Grazin [na zielono, żeby Was nie stresować]

Napisała, że już depresji dostaje przy tym remoncie, wszędzie pełno tynku, meble i Oni na kupie w jednym pokoju. Za 3 dni zaczną sprzątać, ale i tak święta w bałaganie Macie pozdrowienia!

vege!

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-04-20, 14:50   #278
enchantresss
Rozeznanie

Cytat:

nosicielki ...

mimbi
, zgadzam się z tym , że po porodzie niektóre dzieci trochę .. łysieją ! Ja jak się urodziłam miałam ciemne , gęste włoski o długości conajmniej 3cm .. A potem na zdjęciach gdzie mam jakieś 3 miesiące jestem już blondynką z trzema włosami na krzyż ..

mary
, dobry pomysł z tymi wieściami na zielono, bo jakby na czerwono to przecież byśmy padły ... może wszystkie przekazywane wieści niech będą na zielono? a na czerwono tylko jak jakaś urodzi ? bo posiwieć można .. .. a i pozdrów też Grazin

Gabrysia

04.06.2011
<3

Edytowane przez enchantresss
Czas edycji: 2011-04-20 o 14:51
Stary 2011-04-20, 14:55   #279
ddaaiissyy
Zakorzenienie

GG do ddaaiissyy

agnieszka_pe chodzi o to, ze w murze, w spacerówce niziutko siedzi dzidzia a moj mąz ze swoim 188cm podobno miałby niewygodnie sięgac do małej, będąc zmuszonym to mocnego schylania sie....
Dla mojego 158cm siedzisko jest genialnie

cucciola, bardzo dziekuje za zdjecie.. moja mam cierpi takze na ciesn nadgarstka ( w ciazy nie jest ) i wlasnie kupila elastyczny usztywniacz ale jak piszesz - wiele nie daje

Gabrysia 27.05.2011, godz. 3.10
Twój pierwszy krzyk...

ddaaiissyy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-20, 14:56   #280
Klaterina
Zadomowienie

matallewar no to masz prawie tylko obronę na głowie, skoro o wrzesień nie musisz sie bardzo martwić
atiz może warto się tu zarejestrować i popytać ? http://www.ps3site.pl/forum/topic/48...ystation-move/ ja miałąm niedawno pożyczony kontrol. MOVE i był np. ping-pong, ale wysiłek kiepskawy, wiadomo nie ta tematyka co by była potrzebna.

idę się zdrzemnąć po obiedzie
Stary 2011-04-20, 15:00   #281
Agnieszka.M
Rozeznanie

Cytat:
A teraz pokrótce co u nas.
Gabik zdrowy Chyba z powodu cukrzycy, póki co nie grożą jej nad wyraz wielgachne rozmiary UFF
Wydaje mi sie, ze jest standardowa jak na swój wiek albo nawet drobniejsza?? Nie mam porównania.. w 33tc waży 2070
Na 3 i 4D wiele nie podejrzałam, nie widziałam dziubeczka bo malutka sie zasłaniała Zauwazyłam jedynie uszko i zacisniete piąstki mojej córeczki
Generalnie badanie przebiegało na widoku 2D.
Termin z OM przyspieszony jedynie o 4 dni (tak wiec na dzien dzisiejszy obowiązuje mnie 06.06) ale wiadomo, ze moze sie jeszcze 100 x zmienić.
A wiecie co mnie najbardziej ucieszyło (oczywisicie poza zdrowym dzieciatkiem, bo to priorytet!!!) ??
Mówiłam Wam, że ja prawie do 3 latek byłam łysa jak kolano a Gabik ma już włosięta Jejciu mówie Wam jak sie ciesze
Wiele z Was ma kudłate dzidzie i tak Wam zazdrosciłam a teraz i ja tym szczęściem moge sie radowac

A teraz mniej przyjemna strona medalu....
Na zakupy pojechalam z mezem... i wiecie co ??
Ja jogurt dłuzej w sklepie wybieram i ogladam niż gabisiową wyprawkę !
Wybranie łóżeczka, przewijaka, wanienki, 2 kpl pościeli, prześcieradełek, rożka, materaca zajeło nam w sumie hmm z 15 min ???
Boziu jaka jestem zła
Na dodatek domyslacie się ile przepłacilismy.. zamiast zamówić przez Allegro...
I jeszcze taki walnięty sprzedawca nas obslugiwał.. jak powiedziałam, ze chce wanienkę z termometrem to mi powiedział a po co to pani. Sprawdzi sobie pani łokciem... a różnica w cenie 15zł tylko była !! Mój maż oczywiscie mu wtórował i tez powiedział, że nie ma co wymyslac...
Nie wspomnę o wózkach, gdy poogladac chciałam wreszcie Mure4 !
Pan od razu skwitował, ze mura to beee bo częśc spacerowa jest nisko, mój mąż jest wysoki i żebysmy mury nie brali tylko Mutsy jest lepszy... a mój mąż znów mu przytakiwał... w Koncu nie kupilismy w ogole wózka... no i ceny tez zadna atrakcja bo mura4 (gondola+spacerówka) 2.800 a w necie za 3.1 jest wszyyyystko ! Tam nawet nie było folii przeciwdeszczowej w zestawie.
Tak wiec reasumując własciwie mamy wszystko ale wcale nie takie jakie bym sobie na spokojnie wybrała w necie.

I teraz milsza część.. obiecuje ostatnia
Szpital !!
Obejrzałam ten, gdzie małż sie rodził i Dziewczynki kamień spadł mi z serca.. Cos a`la szpital Mimbi, takze sala do porodów w wodzie, również druga wanna celem relaksowania się przed porodem SN, wszystko nowiutkie, czysciutkie i wszyyyystko za friko! ZZO, poród rodzinny etc.
Dodatkowo oddział poporodowy także odnowiony (wszystko oddane na koniec grudnia 2010 po kapitalnym remoncie) i sale jedynie 1 lub 2 osobowe tez za darmo
Juz wiem, że moge iśc rodzić
Kolezanka z pracy także tam rodzi 16.06 a jej mama jest emerytowaną pielegniarką i dostanę od Ani namiary na położną, która tam obecnie pracuje.
Pani chce 400zł (w tym 1 szpitalu 800) i przyjedzie ze mną do porodu oraz będzie w trakcie. UFF
Bardzo szczęśliwa jestem i zadowolona z dzisiejszego dnia, za wyjątkiem tych zakupów
Tylko ze tu w cenie jest z materacem a my zapłacilismy 429 bez materaca
GUPI mój mąz nie odzywam się do niego w ogole ....
Ddaaiissyy gratuluję udanej wizyty No i super, że malutka zdrowa, a do tego ma wymarzone włoski
Ja bym się aż tak nie martwiła, że wszystko kupiliście w sklepie, w końcu wcześniej przeglądałaś internet i mniej więcej wiedziałaś czego szukasz, łóżeczko masz takie, jakie chciałaś, a z kupowaniem na allegro nie zawsze jest tak różowo. Więc ciesz się, że masz już tyle rzeczy i się nie zamartwiaj Mura4 z tego, co kojarzę ma regulowaną wysokość rączki, więc niech sprzedawca głupot nie opowiada
Cieszę się, że szpital okazał się lepszy od poprzedniego i to nieporównywalnie lepszy

Agnieszka.M jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-20, 15:02   #282
agnieszka_pe25
Wtajemniczenie

Cytat:
agnieszka_pe chodzi o to, ze w murze, w spacerówce niziutko siedzi dzidzia a moj mąz ze swoim 188cm podobno miałby niewygodnie sięgac do małej, będąc zmuszonym to mocnego schylania sie....

cucciola, bardzo dziekuje za zdjecie.. moja mam cierpi takze na ciesn nadgarstka ( w ciazy nie jest ) i wlasnie kupila elastyczny usztywniacz ale jak piszesz - wiele nie daje
daisus tylko na chlodno przekalkuluj ile bedziesz korzystac z niego ty, a ile twoj tz. rozbierznosc wzrostu macie niezla kruszynka z ciebie -mowi to ta wielka 162cm
Stary 2011-04-20, 15:06   #283
cucciola79
Wtajemniczenie

Cytat:

qrcze sciagnelam ta fotke z google a nie pomyslalam wczesniej ze nie moznai co teraz bedzie??!!
cucciola79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-20, 15:13   #284
ddaaiissyy
Zakorzenienie

GG do ddaaiissyy

mimbi; cholera !!!!!
nie skojarzyłam tego łózeczka.... Qwa.. no nic, zablokuje...
ale i tak nie miałam wyboru bo baaardzo chciałam aby miało szufladę (w ogole marzyłam o BIAŁYM !!!!) i tylko ono było "z"

Hihi wiem, ze dzieciaczkom włoski wypadają, wycierają sie itd.. ale jak jest od razu po urodzeniu takie owłosione, to mi sie tak baaaaaaaaardzo podoba
Chyba jestem jakas zboczona.. nie wiem, fetysz cycus, ale mnie to jara
TŻ był ze mna... pani spytała na włoski - jak myslicie, co to jest
a moj mąż BRWI

Tutaj o szpitalu

http://krakow.gazeta.pl/krakow/51,44...58543.html?i=1

Twoj oczywiscie jeszcze ladniejsze (nie słodzę !!)

Biedna Grazynka

anulko, wszystko wyglądało perfect lux... aczkolwiek oddział patologii ciąży chocby mi dopłacali nie daj Bóg tam wylądowac !!
Byc moze przed remontem, tak samo wygladała porodówka ... wcale sie nie dziwie, ze miałas ochote uciekac !!
No i dwa, że bede miała "swoja" położna.. ja tu kompletnie nikogo nie znam, mąż mi tez nie pomoze, wiec skoro Ania mi poleciła to zdecydowałam sie.
Odczułam wielką ulge w porownaniu do tego co widziałam w Siemiradzkim.'

mary, mądrze mówisz, dać Ci wódki !!
Forum, na którym bedziemy czy nie będziemy nie moze byc koscią niezgody miedzy nami

---------- Dopisano o 16:13 ---------- Poprzedni post napisano o 16:08 ----------

Cytat:
daisus tylko na chlodno przekalkuluj ile bedziesz korzystac z niego ty, a ile twoj tz. rozbierznosc wzrostu macie niezla kruszynka z ciebie -mowi to ta wielka 162cm
taka sama kruszynka jak i Ty
I wyobrazasz sobie, ze ja teraz 70 kg waze !!!! (a wazylam 50 )
kuleczka jestem

to samo powiedziałam, to mi odpowiedział "to co, nie pozwolisz mi dotknąć wózka"
ehh tak gada, urobię go
Twoj mąż niesamowity !!
NOSICIELKI !!!!!!!!!!!!!!!!!!!
: hahaha:

Cytat:
Napisane przez cucciola79 Pokaż wiadomość
qrcze sciagnelam ta fotke z google a nie pomyslalam wczesniej ze nie moznai co teraz bedzie??!!
jak to nie mozna ????

AgnieszkaM, równiez straasznie sie ciesze! I ile pieniazkow w kieszeni
Nie chodziło tyle o regulację rączki tylko hmm jakby to powiedzieć - wysokość tej części gdzie dziecko dupcią siedzi... no wiesz o czym mowie cholera nie wiem jak sie to fachowo nazywa...
w głebokim jest to gondola, a w płytkim ??????????????

Twój pierwszy krzyk...

Edytowane przez ddaaiissyy
Czas edycji: 2011-04-20 o 15:16
Stary 2011-04-20, 15:15   #285
cucciola79
Wtajemniczenie

Cytat:
mimbi; cholera !!!!!
nie skojarzyłam tego łózeczka.... Qwa.. no nic, zablokuje...
ale i tak nie miałam wyboru bo baaardzo chciałam aby miało szufladę (w ogole marzyłam o BIAŁYM !!!!) i tylko ono było "z"

Hihi wiem, ze dzieciaczkom włoski wypadają, wycierają sie itd.. ale jak jest od razu po urodzeniu takie owłosione, to mi sie tak baaaaaaaaardzo podoba
Chyba jestem jakas zboczona.. nie wiem, fetysz cycus, ale mnie to jara
TŻ był ze mna... pani spytała na włoski - jak myslicie, co to jest
a moj mąż BRWI

Tutaj o szpitalu

http://krakow.gazeta.pl/krakow/51,44...58543.html?i=1

Twoj oczywiscie jeszcze ladniejsze (nie słodzę !!)

Biedna Grazynka

anulko, wszystko wyglądało perfect lux... aczkolwiek oddział patologii ciąży chocby mi dopłacali nie daj Bóg tam wylądowac !!
Byc moze przed remontem, tak samo wygladała porodówka ... wcale sie nie dziwie, ze miałas ochote uciekac !!
No i dwa, że bede miała "swoja" położna.. ja tu kompletnie nikogo nie znam, mąż mi tez nie pomoze, wiec skoro Ania mi poleciła to zdecydowałam sie.
Odczułam wielką ulge w porownaniu do tego co widziałam w Siemiradzkim.'

mary, mądrze mówisz, dać Ci wódki !!
Forum, na którym bedziemy czy nie będziemy nie moze byc koscią niezgody miedzy nami

---------- Dopisano o 16:13 ---------- Poprzedni post napisano o 16:08 ----------

to samo powiedziałam, to mi odpowiedział "to co, nie pozwolisz mi dotknąć wózka"
ehh tak gada, urobię go
Twoj mąż niesamowity !!
NOSICIELKI !!!!!!!!!!!!!!!!!!!
: hahaha:

jak to nie mozna ????

cos tam bylo napisane ,ze nie mozna kopiowac??mam nadzieje,ze nic sie nie stanie,moglam zrobic fotke mojej reki ale len jestem
ide sie zdrzemnac bo oczy mi sie na sile zamykaja

Edytowane przez cucciola79
Czas edycji: 2011-04-20 o 15:16
cucciola79 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-04-20, 15:16   #286
mary poziomkowa
Zakorzenienie

Nieee, no Ddaaiissyy, ten Twój szpital, to niezły wypas! Jak ośrodek szkoleniowy dla astronautów

vege!
Stary 2011-04-20, 15:16   #287
Catia88
Rozeznanie

Cytat:
Tylko ze tu w cenie jest z materacem a my zapłacilismy 429 bez materaca
GUPI mój mąz nie odzywam się do niego w ogole ....
Super! cieszę się,że szpital taki fajny i niedrogi (a który to??)
co do łóżeczka... tez mam radka II superowe jest!

Cytat:
Napisane przez mary poziomkowa Pokaż wiadomość
Catia, nie wiem, czy uzyskałaś odpowiedź, ale magnez możesz zażywać do późnej starości duuużo tracimy dziennie, a jest bardzo potrzebny. Jeśli jednak nie chcesz aż tak długo, to do końca karmienia może? Na pewno dzieciątko będzie wysysać wszystko z Ciebie, przynajmniej unikniesz jakichś skurczy, latania oka, etc.
Dzięki wielkie za odpowiedź!

Catia88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-20, 15:17   #288
mazianka81
Rozeznanie

Cytat:
hej wrocilam
na poczatku gratuluje Agusi coruni
dzis wyszlam ze szpitala. Mala nie ma IUGR i dzis (32t)wazyla 1665g, lekarze powiedzieli ze bardzo ladnie dostaje furagin, macmiror, no-spe i witaminki, ale ogolnie jest bardzo dobrze pozdrawiam serdecznie
Ciesze sie ,ze Malutka ok,i waga całkiem całkiem

Cytat:

Dobremusz e mojemu przekazac hihi.

Cytat:
Napisane przez anula_81 Pokaż wiadomość

mazianka plan przygotowan swiatecznych? to brzmi dumnie

a ja jestem teraz neiprzytomna....
No ja tak zawsze,bo potem nie wiem w co łapki wsadzic Na BN tez robiłam,bo tyle do zrobienia i do kupienia jeszcze .uff
Ale chociaz pzrestane wkółko o porodzie myslec hihi.
A i jeszcze Wam tylko napisze,ze takiego planowania to sie pzry Julii nauczylam,bo wczesniej róznie z tym bywało

A Ty jak z tymi mdłościami?? Ja tak pierwsze 4miechy mialam,to Ci współczuje.

Siasiu za wizytke,a w kolejce do porodu to ja juz teraz niet, bo Swieta ida hihi- za duzo roboty.

a najlepsza to jest moja tesciowa,ktora mnie gnebi od miesiaca pytaniem co ja robie na Swieta do jedzenia ,bo bysmy po połowie sie podzieliły,pewnie na BN jej sie podobało,ze cala rodzina pzrez 2dni u mnie biesiadowała,a ona miała porzadek.

Chyba jeszcze mam za mały brzuszek i nie widac,ze ja prawie rodze -tej kobiety nikt nie pobije

3660g i 57cm szczescia
Gabryś jest z nami od 23.04.2011
mazianka81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-20, 15:17   #289
mimbi
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez cucciola79 Pokaż wiadomość
Potrzebujesz jakiejs rady dot. praw autorskich czy jak?
Stary 2011-04-20, 15:22   #290
ddaaiissyy
Zakorzenienie

GG do ddaaiissyy

Cytat:
Nieee, no Ddaaiissyy, ten Twój szpital, to niezły wypas! Jak ośrodek szkoleniowy dla astronautów
rozwaliłaś mnie Pozioma :brzyda l:
kocham Twoje skojarzenia
Pozwolisz, ze sobie zapożycze tą nazwe
Szkoda, ze nie miałam fotek tego wczesniejszego szpitala... bym Wam pokazała.. Naprawde zaczełam sie bac porodu ! Teraz doczekać sie nie mogę Jak bum cyk cyk

Wersja super lux za 3,200 własnie tak wygladała jak ten tu za darmo (tylko, że na scianie była tapeta)

---------- Dopisano o 16:22 ---------- Poprzedni post napisano o 16:19 ----------

Cytat:
Napisane przez Catia88 Pokaż wiadomość
Super! cieszę się,że szpital taki fajny i niedrogi (a który to??)
co do łóżeczka... tez mam radka II superowe jest!

Dzięki wielkie za odpowiedź!

Catia, to szpital na Prądnickiej - im Narutowicza. WSZYSTKO jest za darmo.
Połozna dostanie w "łapke" - nieoficjalnie... bede sie pewniej czuła.. mąż nie bedzie ze mną do konca
Mój mąz sie tam rodził i ma sentyment... dlatego mi go zaproponował
Ciesze sie, że jestes zadowolniona z łózia

Mnie kolorek troszkę nieodpowiada... wyobrazałam sobie jakąs pastelową sciane (np. wrzos ??) i białe łóżeczko, biała komoda....
no ale... pomarzyć moge

Twój pierwszy krzyk...

Edytowane przez ddaaiissyy
Czas edycji: 2011-04-20 o 15:23
Stary 2011-04-20, 15:27   #291
Catia88
Rozeznanie

Cytat:

Catia, to szpital na Prądnickiej - im Narutowicza. WSZYSTKO jest za darmo.
Połozna dostanie w "łapke" - nieoficjalnie... bede sie pewniej czuła.. mąż nie bedzie ze mną do konca
Mój mąz sie tam rodził i ma sentyment... dlatego mi go zaproponował
Ciesze sie, że jestes zadowolniona z łózia
W Narutowiczu takie wszystko wypasione i za darmo?? W szoku jestem! a mnie się coś obiło o uszy,że oni w ogóle zzo nie dają (ktoś mi jakieś ściemy nawciskał) Bardzo się ciesze,że tak Ci się z tym szpitalem udało

Catia88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-20, 15:27   #292
mimbi
Zakorzenienie

Cytat:
Wieści od Grazin [na zielono, żeby Was nie stresować]

Napisała, że już depresji dostaje przy tym remoncie, wszędzie pełno tynku, meble i Oni na kupie w jednym pokoju. Za 3 dni zaczną sprzątać, ale i tak święta w bałaganie Macie pozdrowienia!
Bidula, ze tez to wszystko sie dzieje u nas akurat jak jestesmy w ciazy i powinnysmy lezec do gory brzuchem i pic drinki z palemka!

Cytat:
Daisy za*je*bisty szpital, mysle, ze moj podobnie wygladal jak byl swiezo po remoncie. No w takim to mozesz rodzic kochana. Tylko ta wanna mnie zastanawia, bo ta Twoja to takie jacuzzi, a moja to typowo porodowa. Grunt, zebys sie popluskala, karty plywackiej nie musisz miec (pytalam mojego lekarza
Stary 2011-04-20, 15:32   #293
moria44
Wtajemniczenie

Dziewczynki, przeleciałam na szybko ostatnie strony bo nie mam czasu na spokojne czytanie, zaraz lecimy na zakupy a później dalej zabawa w składanie mebli w domu.

Chciałam tylko pogratulować wszystkim naszym mamusiom, które mają już w domu jeden lub dwa skarby. Dziewczyny powinno się Wam pomnik postawić Nie wiedziałam, że 5'miesięczny bobas może być tak absorbujący, słodki i uroczy ale i totalnie absorbujący, bez konkretnego planu ani rusz, bo inaczej nie ma czasu na zjedzenie czegoś lub chociażby siku A przy dwójce, trójce.... to musi być wyczyn na miarę wspinaczki na Mont Everest

Cytat:
moria To ja proponuję, że na razie będziemy Ci pisać który tc (może na PW, bo potem będziesz mieć urwanie głowy z małą Iguśką - możemy też wysyłać info o dacie porodu, wadze, wzroście i sn czy cc, bo na początku po porodzie będziesz mieć problem, jeśli będziesz chciała ogarnąć forum) i będziesz w wolnej chwili uzupełniać, a kolejny wątek założy the_sania (ma późniejszy termin niż ja), a ja jej będę pomagać w razie czego (czyt. wysyłać PW u kogo co uzupełnić).
No, a Ty nam odchowalnię założysz
Co Ty na to?
Super! Dzięki matall, kochana jesteś
No właśnie nie chciałabym aby tu jakieś opóźnienia były, gdy ja będę tuż po porodzie z Igosławą
Na odchowalni na pewno będzie mniejszy ruch A tu dzidziek za dzidzią będzie się pojawiał więc szczególnie w okresie świątecznym i tuż po, gdy pojawi się nowy maluszek proszę o info na PW o wszelkich zmianach na liście

Cytat:
Napisane przez SweetAngel1984 Pokaż wiadomość
Jestem mamusia sierpiniowa czyli naleze do kolejnego watku
ale zagladam do Was aby napisac ze macie zajefanjny tytuł
i ze gratuluje Wam rozpakowan i koncoweczki ciazy ...za mna dopiero polowa 22 tc ......... i zazdroszcze Wam ze lada chwila bedzie trzymac swoje malenstwa w ramionach
Dziękujemy
Mi tygodnie właśnie tak od 22-25 tygodnia leciały jak szalone więc ani się obejrzysz a dzidzia będzie z Tobą

Cytat:
hej wrocilam (...) ogolnie jest bardzo dobrze
Januszowa baaardzo się cieszę

God couldn’t be everywhere, so he created mothers

moria44 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-20, 15:36   #294
Agnieszka.M
Rozeznanie

Cytat:
Nie chodziło tyle o regulację rączki tylko hmm jakby to powiedzieć - wysokość tej części gdzie dziecko dupcią siedzi... no wiesz o czym mowie cholera nie wiem jak sie to fachowo nazywa...
w głebokim jest to gondola, a w płytkim ??????????????
To się nazywa siedzisko spacerówki I nie wydaje mi się, żeby miało jakieś duże znaczenie na jakiej jest wysokości, bo i tak do każdej trzeba się schylić, a że tu ewentualnie trochę bardziej (chociaż ja jak porównywałam w sklepie mure 4 i x-landera XA, to jakoś specjalnie nie zauważyłam, żeby ta wysokość mogła być uciążliwa. Mój mąż ma 184 cm wzrostu, testował i się nie skarżył), to chyba nikomu krzyż od tego nie strzeli

Agnieszka.M jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-20, 15:38   #295
ddaaiissyy
Zakorzenienie

GG do ddaaiissyy

Cytat:
Napisane przez Catia88 Pokaż wiadomość
W Narutowiczu takie wszystko wypasione i za darmo?? W szoku jestem! a mnie się coś obiło o uszy,że oni w ogóle zzo nie dają (ktoś mi jakieś ściemy nawciskał) Bardzo się ciesze,że tak Ci się z tym szpitalem udało
tak w Narutowiczu, tej kolezanki siostra w lipcu rodziła i nie miała problemu z ZZO.. ja tez pytałam i pani oddziałowa powiedziała, że dają na zyczenie.. przekonam sie

mimbi;
ja mysle ze TWOJ nadal tak wygląda a nawet jeszcze lepiej !!
A co do wanny to przy każdej sali porodowej jest wanna z jacuzi do relaksu, natomiast jest jeszcze jedna typowo do porodów, ale nie wiem która jest która.. i czy wszystkie są tu widoczne.. bo sal jest bodajże 5 ale 2 były zajęte i ciężko mi stwierdzić, która widziałam
Lol dzięki za cynk a ja pływac nie umiem hahaha tzn umiem, ale jak wiem, ze mam dno pod nogami - inaczej się topie

moria
, a czyje to dzieciątko ?? Masz już mała zaprawę
rozmawiałam dziś z kolezanką, której siostra 1,5tyg temu urodziła, to biedna swiezo upieczona mamusia, pod prysznic ponoć chodzi dopiero gdy tatuś wróci z pracy
Ty już masz pewnie wsio na ostatni guzik dopięty ??

Twój pierwszy krzyk...

Stary 2011-04-20, 15:40   #296
enchantresss
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez moria44 Pokaż wiadomość
Nie wiedziałam, że 5'miesięczny bobas może być tak absorbujący, słodki i uroczy ale i totalnie absorbujący, bez konkretnego planu ani rusz, bo inaczej nie ma czasu na zjedzenie czegoś lub chociażby siku A przy dwójce, trójce.... to musi być wyczyn na miarę wspinaczki na Mont Everest
Skarbie, a pochwal się, skąd takiego bobasa dorwałaś ??

Gabrysia

04.06.2011
<3

Stary 2011-04-20, 15:44   #297
mimbi
Zakorzenienie

Ide jesc lodyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyy yyyyyy
Stary 2011-04-20, 15:49   #298
mamaoptymistka
Zadomowienie

gusiagatko identyczny obiadek dziś miałam, zapiekany ryż na mleku z jabłkami, mąż jak zobaczył ile tego zrobiłam to jak już się najadł a jeszcze zostało powiedział tylko nie pytaj czy mi nie smakuje, tylko idź i sąsiadów poczęstuj, może rzeczywiście poszalałam
mattal zdolna z Ciebie kobieta
monicaq biedna jesteś bardzo Ci współczuję tego bólu
JanuszAga medal za optymizm należy się Tobie, i super że już jesteście z Dariunią
enchantresss cycoliny to my nie jesteśmy ja też mam teraz 75B a czy do C dojdę no może
ddaaiissyy wspaniałe wieści z wizyty super że Gabi jest taka duża no i że ma włoski,
Co do zakupów fajnie że masz większość pokupowane a co do zachowania TZ no cóż wkurzające. Mój dziś jak mu pokazałam na sznurku schnące rożki, ochraniacze i pościelki stwierdził że " no wiesz ja uważam że nie ma się co spieszyć z tymi wszystkimi dzidziusiowymi zakupami" uświadomiłyśmy mu z teściową że trzeba mieć wszystko przygotowane i trzeba myśleć pozytywnie.
Bardzo boi się o synka, boi się aby się nic nie stało.

Edytowane przez mamaoptymistka
Czas edycji: 2011-04-20 o 15:54
mamaoptymistka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-20, 15:49   #299
matallewar
Zakorzenienie

Dasz trochę?
Kurde, mi się nawet nic nie chce robić. Idę się pogrzać na słonku, bo nie mam na dziś żadnych planów, a nie chcę już myśleć o tym, co mnie zdenerwowało.

Rok z Jillian i Mel B✓
Extreme shed&shred lvl 2 (9/15)
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

Gluten, Sugar & Meat Free
More water&vegetables
13/100 sugarfree days
matallewar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-20, 15:50   #300
bassienka
Zadomowienie

GG do bassienka Send a message via Skype™ to bassienka

Przeczytałam wszystko, ufff
tyle, że teraz juz nie wiem co komu chciałam odpisać

gratuluję kolejnych tygodni i udanych wizyt u gin

ewesko trzymam kciuki za poród

JanuszAgnieszka super, ze juz jesteś w domku i ze z Darią jest OK

daisy ja też mam takie łóżeczko, jeszcze po Emilce. Mysmy wogóle ani razu nie odblokowali tych biegunów, ale chciałam, zeby były w łóżeczku, bo nie wiedziałam czy moja córa bedzie lubiła być bujana, czy nie?? Na szczęście bujanie nie przydało się
a szpital super!!!

matallewar gratulacje prawie ukończonych studiów

Moja Oliwka jakoś słabo sie dzisiaj rusza I jakieś bardziej bolesne skurcze mnie łapią... Wytrzymac do jutra i mogę juz rodzic. Na 15 jestem umówiona z lekarzem na ktg i mam nadzieję, ze zostane juz w szpitalu i wyjdę z córcią

ALBUMY
[*] 18.06.2010
bassienka jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości