|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#841 |
Rozeznanie
|
Dot.: "Marzec minął kwiecień z nami,teraz my zostaniemy mamami" III-IV 2011
Wow ile nowych mamuś
![]() ![]() ![]() Oj ta pełnia rzeczywiście podziałała ![]() GRATULACJE DLA NOWYCH MAMUŚ ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#842 |
Zakorzenienie
|
Witam po przerwie - próbowałam napisac z komórki ale nie wyszło.
Tak więc : 16.04. przyszedł na świat nasz synek Karol 3600g i 55 cm niestety z powodu żółtaczki jesteśmy nadal w szpitalu ale mam nadzieje, że już jutro nas puszczą do domu. Poród nas wziął z zaskoczenia - o 2 w nocy byliśmy na IP o 4:20 urodziło się nasze Cudo - także 2 godziny bóli. Poród opiszę już z domu. Idę nadrobic wiedzę z karmienia póki mały leży pod lampami bo z powodu brodawek nie umie się zassac i jedyne karmienie jakie wychodzi to odciąganie laktarorem i butelka - troche mnie bierze dół z tego powodu no ale.... ![]()
#843 |
Wtajemniczenie
|
gratulacje dla każdej nowej mamuni!!!!!1
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() no!! gasić światło na wątku i fruuu na odchowalnie.... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#844 | |
Wtajemniczenie
|
Mirabilka szybko poszlo
![]() Cytat:
![]() ![]() Ogolnie przeraza mnie to, ze mój mąż będzie miał wolne z 2 dni, i zostanę z małym sama. Myślalam, ze to nie problem, ale kazda pisze ze maz w domu a czasu nie ma... ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#845 |
Raczkowanie
|
Czesc Dziewczynki
![]() Informuje Was Moje Drogie ze 17.04.2011 o godz.7:50 przyszla na swiat nasza OLEŃKA !!!!!!!!!!!!Porod SN waga 4600g 58dl Porod byl bardzo trudny pisalam Wam w sobote rano ze cos sie zaczyna bo czop odszedl z krwia no i po 16 bylam na ktg skurcze co 10 min od 9 rano byly ale nie raz sie wstrzymywaly poinformowalam o wszystkim polozna jak na ktg bylam ale powiedziala ze jakby sie mialo dziac to juz by sie dzialo i wyslala mnie do domu bo skurcze co 10 min ale tylko 30-35% nikt mnie nie zbadal wiec w domku bylam jeszcze do 4 rano skurcze byly dosc dokuczliwe ale dalo sie wytrzymac jak zaczelam o 3 rano chodzic to momentalnie z 10 min zrobily sie co 3-4 min. wiec Tż i na porodowke tam formalnosci trwaly godz skurcze byly coraz mocniejsze lekarz w koncu o 5.20 przyszedl mnie zbadac i zbladl bo 8cm rozwarcie i stwierdzila ze dziecko duze !!!!!Miala taki strach w oczach ze wystraszylam sie nie na zarty kazla szybko na porodowke bo dziecko juz w kanale tam polzone Super sympatyczne naprawde mialam szczescie co do nich uspokoily mnie powiedzialy ze damy rade urodzic i nie mam sie denerwowac no i wtedy dopiero sie zaczelo ![]() ![]() ![]() ![]() Oto OLEŃKA |
![]() ![]() |
![]() |
#846 |
BAN stały
|
O WOW!! 4,600 SN ;-) JESTEM PELNA SZACUNKU!!
Śliczna jest i taka "włochata" ;-) Ja sie dziwie,ze oni CC nie chcieli Ci zrobic jak nawet sie akcja zaczela-bo to normalna procedura u mnie jak by bole sie zaczely to tez mam miec cc-wymeczyli Cie strasznie z taka waga malej... Kurcze ja ost mialam na ktg skurcze 60-70 i nic nie czulam zero i jeszcze nie rodze-kurna dlaczego?? mam dosc depresji dostaje juz... Edytowane przez Krusiak Czas edycji: 2011-04-20 o 17:33 |
![]() ![]() |
![]() |
#847 |
Zakorzenienie
|
ale dziewuszka dorodna, gratulacje wielkie
![]()
![]() |
#848 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
gratulacje ![]() ![]() ![]() Monika rowniez gratulacje duża dziewczynka śliczna ![]() Krusiak pewnie dlatego cc nie mogli bo już główka w kanale?
Nasze serca przestukują się ze sobą moje głośniej, twoje dobitniej... ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Edytowane przez Eirene1987 Czas edycji: 2011-04-20 o 17:39 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#849 |
Wtajemniczenie
|
Monika dzielna byłaś
![]() ![]() Krusiak musimy być silne - nie ma sensu się denerwować tu złóść nie pomoże już szybciej miłość ![]() Czy ktoś mógłby mi wysłać ten język niemowlęcia? ( czy jakoś tak) byłabym wdzięczna. ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#850 |
Zadomowienie
|
marsylia a jak kiedyś wysyłałam wszystkim to nie chciałaś
![]() ![]() Monika śliczna córcia a ty dzielna kobieta, żę poradziłaś sobie z taką wagą ![]()
#851 | |||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Kurcze, jak w serialu - napiecie do ostatniej minuty ![]() Cytat:
![]() Wspolczuje niepotrzebnego stresu i bolu ale rowniez gratuluje serdecznie! ![]() Odpoczywajcie i docierajcie sie ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Najwiekszy dzidzius na watku ale przesliczna i do schrupania taka ![]() ![]() ![]() No i kochane mamy oficjalnie 10 rodzynek na Poczekalni a nieoficjalnie o 3 lub 4 mniej, bo w tej czesci kasia2629 sie nie odzywala, wiec podejrzewam, ze jest juz po ale ktoz to wie? ![]() ![]() Ewentualnie dodam ja do mamus zaginionych - jaka wasza decyzja? ![]() Ja o 15 poszlam sie przejsc na pol godzinki na spacer - piekna pogoda, upal wrecz, wiec po 10 minutach palcow u dloni nie moglam zgiac tak mi nagle spuchly ![]() ![]() Jak doczlapalam do domu to dyszalam jak parowoz, wypilam 0,5l wody za jedny ![]() Wstalam po 2h, myslac, ze to tylko 15 min minelo ![]() Ale od tego momentu boli mnie pipka, jakby cos tam peklo a nie peklo, wiec tak jakos dziwnie ![]() ![]() Oczywiscie zero Panow Czopow czy boli na @ czy innych fajnych objawow ![]() Musze byc oryginalna i pipka na zewnatrz musi mnie bolec ![]()
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#852 |
Zadomowienie
|
Anessa rozwaliłaś mnie tym tekstem o pipce
![]() Bierz kobieto Tż i niech Ci teraz masuje hehe A ja wcinam lody o smaku waniliowym z sosem adwokatowym ![]()
#853 |
Raczkowanie
|
ja juz po usg mały wazy 3500
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#854 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#855 |
Wtajemniczenie
|
Ja zjadłam lody grycana tiramisu i wkroiłam do tego banana
![]() A teraz mamy jechac do ikei po szafkę ale mi się nie chce... |
![]() ![]() |
![]() |
#856 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() a tak na serio to trzymam kciuki za dobre wiesci jutro ![]()
![]() |
#857 |
BAN stały
|
Nie wiem czy cos sie dzieje czy nie maz zapytal czy sie dobrze czuje to go malo nie zabilam jakas taka rozdarta jestem dzis juz z 4razy toaleta byla, brzuch mnie co chwile łapie ale nie tak,ze dlugo trzyma tylko pare sekund jak by mi ktos nozw szyjke wbijal i puszcza i to tez dosc nieregularnie ogolnie zle mi sie oddycha-cisnienie niby ok dzis wiec z tym choc spokojnie
Wyc mi sie chce strasznie nie wiem dlaczego wygonilam meza i corke do biedronki Jeszcze zla jestem na niego bo z tesciem super okazalo sie ze paniki nasiali jak to oni i w piatek juz wychodzi ja rozumiem,ze to jego ojciec ale nic mu nie jest lezy w szpitalu juz dobrze sie czuje/lezy z kolega z tego samego bloku/ i jak moj maz wychodzi z domu o 7rano do pracy tak wraca o 19-20 i tylko ojciec czuje sie tak jak bym nie byla wazna k@#$a dawno powinnam byc w szpitalu ciazgle podpisuje w ksiedze odmow ze nie chce, zle sie czuje a jego cale dnie nie ma-dzis mnie dobil bo ja ledwo zyje rano a on do mnie CHOLERA GDZIE JA TACIE SLODYCZE KUPIE BO CHCIAL?? patrez na niego i mowie przeciez wczoraj wiozles to nie dziecko-jutro zawieziesz a on nie ze dzis musi i codziennie o 14 tam jedzie do niego do szpitala i siedzi do wieczora a ja zdycham sama w domu z corka i nawet wyjsc z nia na dwor nie moge /nie mam tu rodziny zeby kogos poprosic/ wiem,ze to moze wredne co pisze bo facet po operacji ja rozumiem,ze trezba odwiedzac itp ale moj maz zapomnial o bozym swiecie chwala ze tesc jedzie na rechabilitacje do innego miasta bo przez 3tyg tez by do niego codziennie lazil i chyba o mnie i o dziecku zapomnial-wiem,ze przesadzam ale mam do niego zalze tylko ojcem zyje-wczoraj zrobil mi akcje,ze nie kupi samochodu bo ma TATE NA GLOWIE i przez najblizsze 2mies nie bedzie o tym myslal, mielismy brac slub kocielny/mamy cywilny/ i tez juz nie bo on jest tata zajety no K34WA przeciez ojcu juz nic nie jest, zartuje, lekarze mowia ze jest super no i nie wypuscili by go gdyby bylo cos nie tak a w piatek wychodzi... Wszystko kreci sie w kolo jego ojca mam tego dosc no normalnie dziecku chrzcin nie zrobimy ze wzgledu na tescia mam juz tego dosc... Wszystko odklada JAK SYTUACJA Z TATA SIE WYKLARUJE-tylko tata choruje przewlekle od 10lat i pozyje jeszcze z 15-20 mam juz tego dosc pisze to i rycze bo ile mozna sluchac jak mowie zrobmy to i to NIE BO TATE MAM NA GLOWIE I TAK OD roku czy dwoch Mielismy zmieniac mieszkanie na wieksze/z 3 na 4pokoje/ oczywiscie tez nie BO TATO Pieniadze na wszytko leza odlozone tylko znalesc jak zaczynam szukac i brac sprawy w swoje rece to slysze ze jak ja moge mysle tylko o sobie Sorry dziewczyny ale musialm sie wygadac przez tego mojego dola... |
![]() ![]() |
![]() |
#858 |
Zadomowienie
|
Ale wiesz tego wcale nie musi robić ręką hehe
#859 |
Zakorzenienie
|
mirabilka, gratki wielkie, sorki, ze cie pominęłam
![]() Krusiak ![]() na twoim miejscu powiedziałabym mężowi, ze owszem, rodzice są ważni, ale zona i dzieci ważniejsi, kurcze, nawet w Nowym Testamencie tak jest. Nie może waszego życia odwieszać na kolek z powodu taty. A już z tymi słodyczami to tak , jakby twój teść dzieckiem był ![]()
#860 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() A wstydź się ![]() Krusiak myślę, że najlepiej porozmawiać z mężem na spokojnie ![]() A mi się nie chciało w końcu jechać do ikei i poszliśmy na spacer. Machnęłam z 3 kilometrasy brzuch potwardniał i tyle ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#861 | |
Wtajemniczenie
|
![]() ![]() ![]() Krusiak - pogadaj szczerze z TZem i nie trzymaj w sobie tych wszystkich uczuc, bo pewnego dnia pekniesz i powiesz za duzo lub nie tak jakbys chciala a to nie poprawi sytuacji, zwlaszcza ze dzidzius pewnie juz bedzie i hormony beda buzowac ![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#862 |
Rozeznanie
|
ale tu u was cicho i tak malutko
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#863 |
Zadomowienie
|
hej
![]() mam chwilę czasu więc opiszę opis porodu : tak jak pisałam z wami w poniedziałek byłam u ginki o 13 i stwierdziła 3 cm rozwarcia i to lada dzień powinno ![]() wróciłam od niej o 14 a o 15 poczułam pierwsze skurcze (których całą ciążę nie miałam ) nie wiedziałam czy to skurcze bo nie były silne ale regularne co 10 min czasem częściej -według mnie wcale nie bolały ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Sam poród wspominam super -spodziewałam się ogromnego bólu a tu rozczarowanie (oczywiście pozytywne) bo okres bolał mnie bardziej ![]() ![]() ![]() Mały dostał 10 pkt od razu ![]() i proszę o poprawienie Kacper waga 4420 59 cm ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#864 |
Zakorzenienie
|
Kurczę wpadłam wczoraj na moment, napisałam a teraz tego nie widzę :/
Cześć kobitki ![]() Dzięki za kciuki i gratulacje ![]() My od środy w domku, ogarniamy się dopiero, młoda non stop na cycu wisi. Normalnie smoczek sobie z niego zrobiła. :/ Poza tym popękała mi zdrowo szyjka :/ Jak będę miała choć chwilę dla siebie i nie usnę to opiszę jak mi poszło. Poza tym wyszła nam kserówka, Baśka wygląda identycznie jak Kaśka, przynajmniej na razie. Mimo pępowiny dostała 10 pkt. i oczywiście nie mamy żółtaczki, to samo co przy Kasi. Pediatra powiedziała, że to geny. Kaśka chodzi głaszcze młodą po głowie i mówi jaka jest śliczna ![]() Aha jakbyście miały przy karmieniu popękane brodawki polecam witaminę E w kapsułkach, zrobić dziurkę, posmarować brodawkę po karmieniu, nie zmywać przed następnym, goi się raz dwa. Poza tym ze mną leżała dziewczyna, miała CC synek 5100 g i 62 cm, padłam. GRATULACJE dla wszystkich nowych mamusiek ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#865 |
Zakorzenienie
|
miałaś super poród laaseczka
![]() ![]()
#866 |
Wtajemniczenie
|
Jest stary design forum i nie ma ani jednego posta z wczoraj
![]() U mnie skurcze nieregularne - byliśmy na ktg skurcze koło 60% i na każdym mały bardzo się rusza ![]() No i trochę się załamałam bo okazało się że moja lekarka była dziś ostatni dzień i do 2.05 ma wolne ![]() Jeżeli nie urodzę do 26 mam dzwonić i umawiać się na położenie ... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#867 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() No i jednak chlopczyk ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() No, cos nam wczorajszy dzien wcielo ale zato dzis mamy normalna czcionke ![]() Melduje sie nadal 2w1 ![]() Na dodatek zdecydowalismy sie wczoraj, ze jednak zrobimy ogrodek przed latem, no i panowie zaczeli juz dzis ![]() ![]() ![]() Zobaczy sie ![]() Kochane kobitki, te, ktorym dalam moj numer kom.! Czy ktoras moze puscic mi sygnal, zebym zobaczyla, ze podalam wszystko dobrze ![]() ---------- Dopisano o 17:49 ---------- Poprzedni post napisano o 17:37 ---------- No i przez te zawirowania wizazowe wcielo mi Becherovke ![]() ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#868 |
Raczkowanie
|
Witajcie mamuski.
Ja nadal w dwu paku i w szpitalu.mam zaplanowana cesarke na 27 chcieli mnie trzymac do tego czasu ale uprosilam zeby wypisali mnie jutro ,zgodzili sie pod warunkiem ze bede codziennie na ktg przyjezdzac.mam nadzieje ze do tego czasu tezpodlecze przeziebienie bo w innym wypadku bede po porodzie bez malego do czasu wyzdrowienia. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#869 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Dobrze, ze chociaz nie musisz siedziec w szpitalu na Swieta i tylko przychodzic na ktg ![]() ![]() Bedzie dobrze ![]()
![]() |
#870 |
Zakorzenienie
|
Coraz mniej nie-rozpakowanych,
jednak wychodzi na to, że większość dzieciaczków rodzi się w 40tc i później ![]()
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:12.