|
|||||||
| Notka |
|
| Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3541 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: DIETA DUKANA od nowego roku :) cz.IV (nutelkowy odwyk :D )
Tchnienie wypełnione
Aguś nie martw się na zapas ! skoro nie mieszkasz z mamą to jakoś przeżyjesz a niektórzy niestety są... hmm dziwni dość
|
#3542 | |
|
Raczkowanie
|
niestety poki co inżynier :P na magisterke dopiero pojde od pazdziernika
dzieki wielkie dziewczyny za gratki Cytat:
widocznie okres ma albo mu sie zbliza. czasem tak jest,ze sie staramy i nic z tego nie wychodzi :/ powinni dawac jakies instrukcje obslugi i zagrozenia zwiazane z facetami i zwiazkami bedzie dobrze...musi byc a jak nie to go kopnij w dupe i zrozumie jaka ma dobra żonke jak zastanie nie wyprane ciuchy, nie posprzatane i cie caly dzien nie bedzie w domu ;] zrob mu survival
|
|
#3543 |
|
Raczkowanie
|
Hej dziewczyny!
Mam pytanko - czy u Was również okres się rozregulował odkąd jesteście na Dukanie? Czy czujecie się napuchnięte jakby ktoś Wam włożył papkę w pupę i napompował? Brzyuch mam tak nadęty jakby nie wiem co jadła a dziś mało zjadłam i to pisze z czystym sumieniem - zero skrobii i jedna bułka dukanowa...plus jajko sadzone, jeden serek wiejski i mięso mielone upieczone na patelni - BEZ TŁUSZCZU! dajcie znać!!!
Dieta Dukana start:7.03.2011 płeć - kobieta, 65,1kg, 158 cm wzrostu I faza: - 3kg w 5 dni II faza: od 12.03 do 12.06 57kg (- 8 kg) III faza od 13.06 waga waha się miedzy 57 -57,5 kg CEL: 55 kg [link="http://straznik.dieta.pl/"][image noborder]http://straznik.dieta.pl/zobacz/straznik/?pokaz=74734e073c0914338. png[/image][/link] |
|
|
|
#3544 |
|
Raczkowanie
|
dominic-sz
Niektórzy faceci tak są wlaśnie skonstruowani, właściwie to chyba większość. Po prostu nie dopasowaliście się może trochę w tej kwestii, ty potrzebujesz więcej "czulości" i miłych gestów, on nie... i zapewne w głowie ma schemat, ze przecież jesteście małżeństwem, opiekuje się tobą i dzieckiem, zapewnia wam wszystko no to wypełnia obowiązki jak należy Tak to już faceci mają zaprogramowane
|
|
|
|
#3545 | ||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
dzięki za poradę![]() jak tylko będę na dłużej w domku to wybiorę się do lekarza z ta przypadłością.---------- Dopisano o 19:00 ---------- Poprzedni post napisano o 18:56 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 19:07 ---------- Poprzedni post napisano o 19:00 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 19:10 ---------- Poprzedni post napisano o 19:07 ---------- Cytat:
Otręby jesz???? Zrezygnuj może ze skrobi. Poza tym jedz dużo warzywek na PW to porcelanka będzie regularniejsza, no i duuużo płynów, bo jeśli pijesz ich za mało to organizm zatrzymuje ją
|
|
#3546 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
a coś do tej pory miałaś badane z racji tej anemii?
|
|
|
|
|
#3547 |
|
Raczkowanie
|
---------- Dopisano o 19:10 ---------- Poprzedni post napisano o 19:07 ---------- U mnie się właśnie unormował Otręby jesz???? Zrezygnuj może ze skrobi. Poza tym jedz dużo warzywek na PW to porcelanka będzie regularniejsza, no i duuużo płynów, bo jeśli pijesz ich za mało to organizm zatrzymuje ją[/QUOTE]Otrębyjem w bułkach, pije dużo bo 1,5 l wody plus herbatę i kawę więc 2,5l się zbierze przez cały dzień. Od jutra mam PW więc już lodóweczkę zapełniłam warzywkami mój brzuch jest masakryczny kiedy ten okres no!;p
Dieta Dukana start:7.03.2011 płeć - kobieta, 65,1kg, 158 cm wzrostu I faza: - 3kg w 5 dni II faza: od 12.03 do 12.06 57kg (- 8 kg) III faza od 13.06 waga waha się miedzy 57 -57,5 kg CEL: 55 kg [link="http://straznik.dieta.pl/"][image noborder]http://straznik.dieta.pl/zobacz/straznik/?pokaz=74734e073c0914338. png[/image][/link] |
|
|
|
#3548 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#3549 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
mój brzuch jest masakryczny kiedy ten okres no!;p[/QUOTE]powiem ci szczerze,ze ja mam podobnie, czuje sie jakas napompowana, wszystko mnie boli a okresu ani widu ani slychu :/ a powinien byc w zeszlym tyg
|
|
#3550 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
mój brzuch jest masakryczny kiedy ten okres no!;p[/QUOTE]Jeśli to przez okres czujesz się taka wzdęta, to przeczekaj po prostu bo część z nas też tak ma myślałam, że moze nie za bardzo wiesz dlaczego tak jest ale przyjdzie @i spuchnięcie powinno pójść sobie---------- Dopisano o 19:42 ---------- Poprzedni post napisano o 19:40 ---------- Cytat:
[/QUOTE]Jeśli chodzi o wzdęcia to ja kiedyś espumisan brałam, później esputicon bo tańszy i mi pomagał więc moze spróbujcie
|
|
#3551 |
|
Raczkowanie
|
OK! spróbuje bo zaraz pęknę chyba
Dieta Dukana start:7.03.2011 płeć - kobieta, 65,1kg, 158 cm wzrostu I faza: - 3kg w 5 dni II faza: od 12.03 do 12.06 57kg (- 8 kg) III faza od 13.06 waga waha się miedzy 57 -57,5 kg CEL: 55 kg [link="http://straznik.dieta.pl/"][image noborder]http://straznik.dieta.pl/zobacz/straznik/?pokaz=74734e073c0914338. png[/image][/link] Edytowane przez katarzynkaa87 Czas edycji: 2011-04-20 o 19:51 |
|
|
|
#3552 |
|
Konto usunięte
|
ten zabieg polega na przecięciu lub zaklipsowaniu odgałęzień nerwów błędnych unerwiających ręce - służy to zmniejszeniu potliwości pach i dłoni na drodze nerwowej
|
|
|
|
#3553 |
|
Rozeznanie
|
Zmagam się odkąd pamiętam z hiperhydrosomią dłoni i chciałabym zrobic ten zabieg, no i w tym celu muszę poprawić wyniki. Boję się jednak tej sympatektomii, uczyłaś się może o jakiś skutkach ubocznych tego?
|
#3554 | ||
|
Szara Eminencja
|
Cytat:
Gratki ![]() Cytat:
U mnie chodzi jak w zegarku. Padam. Dzisiaj 30 minut cardio, godzina siłowni i godzina wycisku na aerobiku, chyba specjalnie instruktorka dała taki wycisk przed świętami
|
||
|
|
|
#3555 |
|
BAN stały
|
hej ho dzieweczki
dzisiaj od 12 do teraz biegałam po miescie w 10cm szpilkach i nogi mi odpadają szukałam nowych butów i całe miasto objechałam i nie ma w takim kolorze jak chciałam tak mnie stopy bolą że chyba pojadę jutro rowerem do pracy ![]() modliszka87 Gratulacje
|
|
|
|
#3556 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
zbijcie mnie albo coś, dół mnie złapał - ale nie mam zamiaru grzeszyć, zaznaczam na początku. po prostu jakoś tak, popatrzyłam w lustro i załamałam się. nadal jestem gruba, a było jeszcze 13kg gorzej...jak ja mogłam do tego dopuścić? jak mogłam się tak zapuścić? eh...zostało mi 10 tygodni do końca II fazy, a do zrzucenia jeszcze 10 kg. a nie licząc I fazy, schudłam ciut ponad 10 kg w 15 tyg! zakładając, że teraz będzie jeszcze wolniej, bo zawsze tak jest, nie dam rady osiągnąć celu. to mnie demotywuje...
|
|
|
#3557 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
ja nie umiem chodzić na obcasach i pewnie od razu bym się zabiła przy pierwszym kroku![]() ---------- Dopisano o 21:34 ---------- Poprzedni post napisano o 21:29 ---------- Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 21:38 ---------- Poprzedni post napisano o 21:34 ---------- Dziewczynki przez święta nie będę miała dostępu do neta, bo nie biorę ze sobą laptopa z netem do domku rodzinnego, a tam niestety nie mam wirtualnej łączności będę za Wami chyba strasznie tęsknić, szczególnie, że to święta i pełno pokus będzie. Mam nadzieję, że nie oprę się żadnej, a w razie co pomyślę o Was, żeby motywacja mi wzrosła mam nadzieję, że będziecie mnie wpierać choćby myślami i nie zapomnicie o mnie przez kilka dni???? Wyjeżdżam juz jutro, ale wpadnę przywitac się z ranka. Jejku, uzależniłam się od Wasi smutno robi mi się na samą myśl, ale będzie dobrze, a po świętach znów Was powitam![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 21:40 ---------- Poprzedni post napisano o 21:38 ---------- Oddaj mi troszkę tego zapału do treningów ja poprzestaję jedynie na częstych spacerach i brzuszków wieczornych, czasami rolki, jakoś nie mogę się zmusic do siłowni lub aerobiku
|
|
#3558 | |||
|
Szara Eminencja
|
Cytat:
Cytat:
Kij z tym może sobie troche tą siłownią wyrzeźbię ciało jak kilosy nie chcą spadać... A cel osiągniesz ! Nie można nic innego zakładać ! Pomalutku ale do przodu Cytat:
<oddaje motywacje do treningów Ja lubie to uczucie po treningu jak wracam do domu ahhh Dodatkowo z siłowni do domu mam 4 km rowerkiem samochód poszedł w odstawkę |
|||
|
|
|
#3559 |
|
BAN stały
|
|
|
|
|
#3560 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
dzięki, mam nadzieję, że motywacja wzrośnie![]() u mnie byłoby około 6 km do jakiejś siłki lub "aerobikowni" bo mieszkam na obrzeżach miasta, no ale niestety ani rowerku ani samochodu nie mam więc pozostawałby mpk---------- Dopisano o 22:03 ---------- Poprzedni post napisano o 22:01 ---------- Uciekam już kochaniutkie bo senność mnie ogarnia jakaś. Dobrej nocy, pełnej spadków, bezzałamkowej do jutra
|
|
#3561 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
7 cm na co dzień, ja jak mam 3 razy w roku ubrać obcasy to umieram, haha:P
|
|
|
#3562 | ||
|
Szara Eminencja
|
Cytat:
Cięzko coś trafić z takim obcasem. Większość +10 cm. A koloru fajnego szukasz Cytat:
a dojeżdzam na sam koniec miasta. Jakoś te kluby sportowe na obrzeżach mam. Jak znajdziesz motywacje do ćwiczenia w zaciszu domowym to polecam tamilee webb i want that body, those abs, buns - dają wycisk
|
||
|
|
|
#3563 | ||
|
BAN stały
|
Cytat:
ja kocham obcasy jak jestem na płaskich to źle sie czuje ![]() Cytat:
![]() jak niczego nie znajdę to chyba te kupie bo sa takie wygodne jak kapcie ![]() choć to nie eko skórka
|
||
|
|
|
#3564 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
też mam zawsze problem żeby pasował kolor i fason i obcas. bo ja to lubię takie 4 cm, dość szerokie... ale te które pokazujesz i ładne i na wygodne wyglądają |
|
|
|
|
#3565 |
|
Zakorzenienie
|
cześć chudzinki
dziś mimo że cały dzień się w pracy obijałam, nie miałam czasu do Was zajrzeć, wczoraj wieczorem były jakieś problemy z wejściem na forum więc dziś sporo miałam do nadrobienia bo produkcja stron szła pełna parą - już nadrobiłam, i marikamb - Pokłóciłam się z moją wagą, powiedziałam jej,że jest niestabilna emocjonalnie! - dobre wykrasana - Dziewczyny u mnie dalej wzrost Waga mi sie zatrzymała na tych 66 - bo to jest diabelska waga, zatrzymała się ale tylko na chwile bo Dukan nie pozwoli na dłużej ![]() dominic_sz - ŁEEEE, U MNIE PO WCZORAJSZYM P, TYLKO -0,1KG - Kochana nie grzesz i nie narzekaj, lepszy spadek taki niż po moich kolejnych dwóch dniach P stagnacja ![]() Wiecie co dziewczyny, a ja znów pokłóciłam się z mężem. Siedzę przy kompie i ryczę. - faceci już tacy są, że oni inaczej wyrażają swoje uczucia niż słowami, też mi się taki trafił, też myśli że jak raz powiedział że kocha to mi powinno wystarczyć do końca życia więc głowa do góry popolka - dzisiaj od 12 do teraz biegałam po miescie w 10cm szpilkach i nogi mi odpadają - ja też dzis cały dzień biegałam w szpilkach, cały dzień w pracy plus tourne po marketach , ale ja uwielbiam szpilki, w ciągu ostatniego miesiąca kupiłam sobie już dwie pary - jedne beżowe do nowego płaszczyka, drugie czerwone do torebki , a jeszcze choruje na niebieskie ![]() modliszka87 - od dzis jestem inż !!!!!!!!!!!!!!!!!!!! jeeeej - ![]() tchnienie-wiatru - zbijcie mnie albo coś, dół mnie złapał - Kochana nie dołujemy się, Kto jak kto, ale TY?, wstawiałaś swoje zdjęcia ostatnio, już masz rewelacyjną figurkę i już jesteś super laska, więc co to za załamki? Nie wolno tak, a reszta też zleci, a teraz trzeba uwierzyć w to że jesteś laska nie z tej ziemi, BO JESTEŚ ![]() dobra życzę miłej nocy, bo już ta godzina, ciekawe co pokaże moja waga jutro, dziś ostatni dzień P a od jutra warzywka ![]() buziaczki Edytowane przez basia_ww Czas edycji: 2011-04-20 o 23:17 |
|
|
|
#3566 |
|
Raczkowanie
|
Masakra jaks sie dzieje na tej stronie:.
wypowiedzi sie same usuwaja, nie mozna sie zalogowac, caly czas wyskakuja bledy. Musze chyba jakiegos administratora znalezc, bo sie korzystac ze strony nie da Ale jest i w miare pozytywna wiad odnotowana: -0.2. Strasznie mi sie spowolnila przemiania materii przez to diete - mam nadzieje ze to chwilowe, bo na razie bez pomocy czerwonej herbatki, to za przeproszeniem ani rusz Gratuluje spadkow wszystkim szczesliwcom - badzcie dzielne przez swieta i operajcie sie pokusom
Edytowane przez julitaw Czas edycji: 2011-04-22 o 13:39 |
|
|
|
#3567 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny co się dzieje??? Zniknęły nasze ostatnie posty!! Co z tym Wizażem??
A tak btw dziś wraca TŻ, więc jak wrócę z pracy to będzie już na mnie czekał! A na wadze znowu wzrost +0,7 i to po dniach P!!
|
|
|
|
#3568 |
|
Rozeznanie
|
Hej dziewczyny
ma któraś z was może jakiś sprawdzony przepis na sernik? ;>
|
|
|
|
#3569 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() "Kolorowy" serniczek (P) Składniki: 250g twarogu (chudego) serek homogenizowany (150g) 2 całe jajka + 2 białka 20 tabletek słodzika (ja dałam 23 i jest słodziutki) 10 łyżek zmielonych otrąb owsianych 2 łychy mleka w proszku 5 łyżek mleka w płynie 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia kilka kropel aromatu, ja dałam waniliowy łyżeczka kakao Ser rozgniatamy, mieszamy z serkiem, dwoma całymi jajkami, słodzikiem, otrębami, mlekiem (płynnym i w proszku), proszkiem do pieczenia i aromatem. Dwa białka ubijamy na sztywną pianę (warto dodać szczyptę soli, wtedy lepiej się je ubija). Dodajemy je do masy i delikatnie mieszamy. Pół masy przelewamy do tortownicy (średnica ok 20 cm) wyłożonej papierem do pieczenia. Do drugiej połowy dodajemy kakao, mieszamy i wylewamy resztę. Pieczemy ok 45 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni. Bardzo ładnie wyrósł... niestety jak to nie tylko dukanowe serniki mają, opadł. Albo drugi przepis (znaleziony na forum jednej z forumowiczk) - wyglada przeslicznie ![]() SERNIK ZEBRA (Dukan, faza II P) składniki na tortownicę 24cm: - 1kg mielonego chudego twarogu - 1 szkl jogurtu naturalnego - 10 jajek - 1/2 szkl słodziku do pieczenia - 3 łyżki skrobi kukurydzianej - 3 łyżki kakao - aromat waniliowy Jajka utrzeć ze słodzikiem, nadal ucierając dodać twaróg, potem jogurt. Dodać skrobię i dokładnie wymieszać. Masę podzielić na 2 równe części. Do jednej dodać kakao, do drugiej aromat waniliowy, każdą oddzielnie wymieszać. Nakładać na środek formy do pieczenia po jednej łyżce masy naprzemiennie - raz białej, raz ciemnej, aż do wyczerpania obu. Piec w piekarniku rozgrzanym do 170°C przez ok. 1,5h (aż przestanie być płynny w środku). Ostudzić i najlepiej schłodzić w lodówce. P.S. Wlasnie jestem w trakcie oddzielania znalezionych przepisow na dni p i pw ![]() Chyba w zyciu sie tak zdrowo i roznorodnie nie odzywialam, ale co tam, raz sie zyje Na kiego diabla mi kazali dzis do pracy przyjsc - poczta nie dziala, banki nie dzialaja, urzad miasta tez nie. Tel gluchy, a mi sie koncza pomysly co ze soba robic. To samo bedzie w poniedzialek, bo bezbozniki nie bardzo obchodza Wielkanoc. (!!!)
Edytowane przez julitaw Czas edycji: 2011-04-22 o 14:48 |
|
|
|
|
#3570 |
|
Raczkowanie
|
Chudzinki,
co dziś się dzieje z forum??? Czy to dlatego, że wątek przekroczył 3000postów? Chyba wtedy trzeba nowy założyć, tak? Ja się nie znam zupełnie......
Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:31.

a niektórzy niestety są... hmm dziwni dość 

widocznie okres ma albo mu sie zbliza. czasem tak jest,ze sie staramy i nic z tego nie wychodzi :/ powinni dawac jakies instrukcje obslugi i zagrozenia zwiazane z facetami i zwiazkami
bedzie dobrze...musi byc a jak nie to go kopnij w dupe i zrozumie jaka ma dobra żonke jak zastanie nie wyprane ciuchy, nie posprzatane i cie caly dzien nie bedzie w domu ;] zrob mu survival
Tak to już faceci mają zaprogramowane 
klask i:
ale o nerki dbać trzeba!