Scent Bar XXVI - Strona 154 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Perfumy

Notka

Perfumy Fora, na których znajdziesz porady w zakresie perfum. Zapraszamy do dyskusji.
Zanim napiszesz post zapoznaj się z FAQ oraz Przewodnikiem po perfumach.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-04-20, 22:12   #4591
Miciel
Wpisz tu zomzing

Dot.: Scent Bar XXVI

chto sieu pytał o nielidlowe składniki pandodiety? skrb? Ogon?

łobczajone mam:
słodzik 1200 tablet bez aspartamu, kerfjut, cena koło 9 zyla
mleko proszkowe odtłuszczone granulowane, tesko, cena koło 5 zyla

Miciel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-20, 22:17   #4592
ROZ-ter-KA
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dzika truskawa Pokaż wiadomość

Na razie wszystko oki, tylko na mdłości narzeka

A czemu nie można jeść sera pleśniowego? Bo to z niepasteryzowanego mleka czy jest inny powód?
Sery plesniowe na naszym rynku są z reguły z mleka pasteryzowanego, tak jak jogurty czy inne produkty. jedynie drogie francuskie czy holenderskie sery są robione z surowego mleka i tych lepiej nie jesc z uwagi na możliwoś zakażenia bakteryjnego płodu.
Tak jak surowych jarzyn , bez dokładnego mycia i sparzenia.

---------- Dopisano o 20:17 ---------- Poprzedni post napisano o 20:15 ----------

Cytat:
Napisane przez Miciel Pokaż wiadomość

łobczajone mam:
mleko proszkowe to syf
Stary 2011-04-20, 22:26   #4593
cbr
never say no to panda

GG do cbr

Cytat:
łobczajone mam:
źle!
słodzik 1200tbl - Lidl - ok. 6zł
mleko proszkowe odtłuszczone granulowane - Makro - 5 paczek za ok. 20parę zł

Cytat:
Napisane przez ROZ-ter-KA Pokaż wiadomość
mleko proszkowe to syf
a jakieś konkretne uzasadnienie, czy po prostu zasłyszane gdzieśtam, kiedyśtam, od kogośtam?

Cytat:
Napisane przez rachell111 Pokaż wiadomość
2. otóż miałam to samo ponad miesiąc - pokazywałam ze ma mam tam Crittersa - ale kupiłam za równowartość perfum inhalator i dostałam w ampułkach lek do tego i mam wdychać - jednak zanim użyłam ulżyło samo z siebie ( jem wiesiołek ) to jest jakiś wirus - zatem on moze siedziec długo bez względu czym go potraktujemy - niby organizm ma go wyleczyc sam - jak się mylę proszę Pandę lub Tru o sprostowanie albo koguś medycznie oczaskanego
ja zupełnie nie kumię, uo co cho
Stary 2011-04-20, 22:29   #4594
vesenka
Zakorzenienie

Kto wie gdzie się kupuje patelnie, które można wsadzić do piekarnika
Widziałam na kuchni.tv jak robią fritattę, najpierw smażyli wsjo na patelce, a potem patelkę z całym warzywno-jajecznym nabojem wsadzali do piekarnika. I ja chcę taką patelnię Tylko nie wiem skąd się je bierze

vesenka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-20, 22:31   #4595
rachell111
Zakorzenienie

cbr - (cytowanie nie działa mi) no bo ja tak gadam wszystko w jednym itp

chodzi o to ze jeśli wirusowe zapalenie gardła, krtani - to chyba nie ma czym celować zeby wyleczyc ?

czy jest?

---------- Dopisano o 22:31 ---------- Poprzedni post napisano o 22:30 ----------

ves - ad patelnie, fidziałam to -Pascal miał Tefal inginio - ze sklepu np hipermarket - ale moze majo na ikeach - na allegru - ceneo ?
rachell111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-20, 22:35   #4596
Ewusia_marchew
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Maja102 Pokaż wiadomość

no co Ty chcesz, tosz to zadupie - wieś tańczy i śpiewa
Jeszcze z 5-6 laty temu starsza kawalerka chodziła, ale jak im każdy wódkę po oblewaniu stawiał (za co kurde, za to że człowieka upaprzą i się suszyć albo przebierać musi? ), to do końca wsi gdzie ja mieszkam nigdy nie dotarli a teraz co roku gównażeria łazi
to faktycznie dramat współczuję
Cytat:
Napisane przez Polly_ Pokaż wiadomość
komplet wieszaków na ubrania

hardcor
Cytat:
Napisane przez cbr Pokaż wiadomość

wczoraj na baaaaaardzo wujowej imprezie, kotlega zaproponował wyjazd majówkowy i bałdzo dopsz, bo mieliśmy perspektywę kilkudniowego kiszenia się w chałupie, a tak jedziemy z czwórkę w okolice Wro - na szlak piastowski (czy jakoś tak) + zwiedzać miasto (normalnie skuszę się na piwo w Spiżu, bo to najlepsiejsze piwo w Polszy... normalnie uwielbiam )
fajowo
Cytat:
spoo-siłownia odpada-nie jestem w stanie ruszyc tych sprzetów nawet bez obciazenia
to może jakiś pilates np czasem jest ciężko ale jak nie umisz to nie robisz, a wszystkie mięśnie się ćwiczy powoli i spokojnie

ja na siłownie też się nie nadaję, jedynie takie cardio sprzęty jak rowerek czy orbitek (orbitek jest zwłaszcza fajny )
Cytat:
Napisane przez gryx82 Pokaż wiadomość

Dzisiaj byłem z dzieciakami na spacerze nad zalewem (i se stwierdziłem, że jednak w pięknych okolicach mieszkam)

\
fakt
Cytat:
ciachopanda

Cytat:
Napisane przez winter76 Pokaż wiadomość
Cześć,co u Was?Ile wieczornie ważycie?

nie mam wagi

Zmęczył mnie dzień dzisiejszy Pogoda jedynie rekompensuje krzywdy

Klara 17.10.2014
Konrad 26.12.2015

Ewusia_marchew jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-20, 22:37   #4597
cbr
never say no to panda

GG do cbr

Cytat:
cbr - (cytowanie nie działa mi) no bo ja tak gadam wszystko w jednym itp

chodzi o to ze jeśli wirusowe zapalenie gardła, krtani - to chyba nie ma czym celować zeby wyleczyc ?

czy jest?
wirusówek raczej się nie leczy, ale normalnie takie cuś trwa parę dni, potem - jak jeszcze boli - jest duże prawdopodobieństwo, że nastąpiło nadkażenie bakteryjne i lekarz zapewne wkroczy z siakimś antybiotem, płukankami czy innymi szprejami

*edit - jak masz często takie infekcje, to warto się wymazać pod kątem gronkowca złocistego

Edytowane przez cbr
Czas edycji: 2011-04-20 o 22:40
cbr jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-20, 22:44   #4598
vesenka
Zakorzenienie

Cytat:

ves - ad patelnie, fidziałam to -Pascal miał Tefal inginio - ze sklepu np hipermarket - ale moze majo na ikeach - na allegru - ceneo ?
obadam. Tylko nie wiedziałam czego konkretnie szukać Wujek gugiel nie znał konkretnej odpowiedzi na bardzo proste pytanie o "patelnie, które można używać w piekarniku"

Stary 2011-04-20, 22:45   #4599
rachell111
Zakorzenienie

Cytat:
wirusówek raczej się nie leczy, ale normalnie takie cuś trwa parę dni, potem - jak jeszcze boli - jest duże prawdopodobieństwo, że nastąpiło nadkażenie bakteryjne i lekarz zapewne wkroczy z siakimś antybiotem, płukankami czy innymi szprejami

*edit - jak masz często takie infekcje, to warto się wymazać pod kątem gronkowca złocistego
miałąm gronkowca złocistego - Aureusa o ironio - jako dziecko
wymazana jestem ostatnio i czysto - i po zjedzeniu dwóch paczek antybiotyku - wróciło to co na początku i siedziało ze mną jeszcze 2 tygodnie - ( Critters w gardle jako żywy) zelżało samo z siebie - od wczoraj chyba pierwszy raz w życiu taki nietypowy ciąg
Stary 2011-04-20, 22:46   #4600
teza20
Zakorzenienie

GG do teza20

Cytat:
Napisane przez vesenka Pokaż wiadomość
obadam. Tylko nie wiedziałam czego konkretnie szukać Wujek gugiel nie znał konkretnej odpowiedzi na bardzo proste pytanie o "patelnie, które można używać w piekarniku"
Tefal inginio chyba
Schwyć mnie za włosy i mocno pocałuj.
(Algernon Charles Swinburne)-Białe jabłka

-----------------------------------------

teza20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-20, 22:47   #4601
vesenka
Zakorzenienie

Cytat:

podłączę się pod gardłowy problem. Boli od kilku dni, jak nie przejdzie do poświąt szorować do lekarza? Czy może idzie przewidzieć co lekarz zapisze i się obędzie bez wizyty?
Nie lubię chodzić do przychodni, bo zawsze mam wrażenie,że wychodzę z większym syfem niż przyszłam

Stary 2011-04-20, 22:49   #4602
rachell111
Zakorzenienie

Cytat:
podłączę się pod gardłowy problem. Boli od kilku dni, jak nie przejdzie do poświąt szorować do lekarza? Czy może idzie przewidzieć co lekarz zapisze i się obędzie bez wizyty?
Nie lubię chodzić do przychodni, bo zawsze mam wrażenie,że wychodzę z większym syfem niż przyszłam

ja też - i ja pytałam w sumie w naszym imieniu wspólnym skoro podobne kłaki nam dolegają
Stary 2011-04-20, 22:50   #4603
vesenka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez teza20 Pokaż wiadomość
Tefal inginio chyba

idę poczytać o nich

Stary 2011-04-20, 22:50   #4604
cbr
never say no to panda

GG do cbr

Rejcz - a laryngolog patrzał Ci w paszczę? bo może ty zwyczajne przewlekłe zapalenie migdałków masz?
ja tyż miałam taki epizod w życiu, że rozchorowałam się we wrześniu jednego roku, a skończyłam chorować dopiero w marcu następnego, bo cały czas nawracały infekcje (głównie gardło / krtań + migdały wymbumbane na pół paszczy) i nie szło leczyć tego żadnymi antybiotami, nawet celowanymi (znaczy przechodziło na trochę, ale wracało po tygodniu od zakończenia leczenia :/)
i już nawet na zabiega miałam się ustawiać, ale że moja uczelnia nie dopuszcza czegoś takiego, jak choroba studenta, więc musiałam zęby zacisnąć i zmobilizować organizm do uciszenia tego cholerstwa
się udało, ale pewno kiedyś jeszcze wróci i trza będzie się w końcu pozbyć tych dwóch klopsów
Stary 2011-04-20, 22:52   #4605
vesenka
Zakorzenienie

Cytat:
[/B]
ja też - i ja pytałam w sumie w naszym imieniu wspólnym skoro podobne kłaki nam dolegają
ja o tej godzinie mam kojarzenie z opóźnionym zapłonem Teoretycznie od godziny już śpię, bo wstaję o 5.30

Stary 2011-04-20, 22:55   #4606
cbr
never say no to panda

GG do cbr

Cytat:
od kilku tzn. od ilu?
i gdzie boli dokładniej?
ja to robię tak: na razie płukałabym mocno stężoną szałwią (zaparzyć więcej, niż zapisane na opakowaniu) + sysała Sebidin Plus (a ostatnio rozkochałam się w Strepsils Intensive, szczególnie na silne bóle gardła)
jak szałwii nie lubisz, spróbuj płukanki z azulanu (zrobić ciut mocniejszy zajzajer, niż polecają na opakowaniu)
jak nie będzie poprawy po świętach (ale przed majówką), iść do lekarza

*edit - a lekarz to pewnie antybiota przepisze... bo pierwszego kontaktu lubują się w antybiotach... do tego stopnia, że mię jedna kobita na sraczkę raczyła amoksycylinę zapisać (mało nie spadłam z leżanki ze śmiechu)

Edytowane przez cbr
Czas edycji: 2011-04-20 o 22:56
cbr jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-20, 22:56   #4607
vesenka
Zakorzenienie

Cytat:
Rejcz - a laryngolog patrzał Ci w paszczę? bo może ty zwyczajne przewlekłe zapalenie migdałków masz?
ja tyż miałam taki epizod w życiu, że rozchorowałam się we wrześniu jednego roku, a skończyłam chorować dopiero w marcu następnego, bo cały czas nawracały infekcje (głównie gardło / krtań + migdały wymbumbane na pół paszczy) i nie szło leczyć tego żadnymi antybiotami, nawet celowanymi (znaczy przechodziło na trochę, ale wracało po tygodniu od zakończenia leczenia :/)
i już nawet na zabiega miałam się ustawiać, ale że moja uczelnia nie dopuszcza czegoś takiego, jak choroba studenta, więc musiałam zęby zacisnąć i zmobilizować organizm do uciszenia tego cholerstwa
się udało, ale pewno kiedyś jeszcze wróci i trza będzie się w końcu pozbyć tych dwóch klopsów
No i mam trop. Od ponad roku mam skierowanie na usunięcie ropnych migdałów. Tylko w praktyce nie ma kiedy. Zresztą zazwyczaj ich obecność jest mało upierdliwa. Ale może te wracające co chwilę infekcje i OB w granicach 30 są faktycznie odmigdałkowe

Stary 2011-04-20, 23:01   #4608
rachell111
Zakorzenienie

cbr - ja mam z migdałkami problemy - miewałam - są bombiaste - laryngolog zna mnie i je od dziecka - ale TYM razem nic z migdałkami sie nie dzieje - wszystko rozgrywa sie ze tak powiem w przełyku - w tej rurze

kurczę a czekałam na finał CO Ci koniec końców pomogło a tu czary mary - ni wiadomo

dzięki za odp
Stary 2011-04-20, 23:01   #4609
ROZ-ter-KA
Zakorzenienie

Cytat:
a jakieś konkretne uzasadnienie, czy po prostu zasłyszane gdzieśtam, kiedyśtam, od kogośtam?
:
Mleko poddane pasteryzacji , czy innemu działaniu wysokiej temperatury traci swoje walory odzywcze. Wapń z takiego mleka jest trudno przyswajalny , a nawet szkodliwy.
Generalnie mleko z uwagi na obecnośc ;kleistej kazeiny nie jest specjalnie zdrowe dla większości osób, w połaczeniu z innymi produktami czyni posiłek cięzkostrawnym.

Zdrowe są produkty mleczne naturalnie ukwaszone, sery, jogurty, kefir, mleko kwaśne.
Te w sprzedazy są niestety z mleka paseryzowanego. Jezeli już jeśc to tylko produkty accidofilne, łatwiejsze do trawienia. A najlepiej ekologiczne , naturalnie ukwaszane, ale są drogie
Stary 2011-04-20, 23:01   #4610
vesenka
Zakorzenienie

Cytat:
od kilku tzn. od ilu?
i gdzie boli dokładniej?
ja to robię tak: na razie płukałabym mocno stężoną szałwią (zaparzyć więcej, niż zapisane na opakowaniu) + sysała Sebidin Plus (a ostatnio rozkochałam się w Strepsils Intensive, szczególnie na silne bóle gardła)
jak szałwii nie lubisz, spróbuj płukanki z azulanu (zrobić ciut mocniejszy zajzajer, niż polecają na opakowaniu)
jak nie będzie poprawy po świętach (ale przed majówką), iść do lekarza

*edit - a lekarz to pewnie antybiota przepisze... bo pierwszego kontaktu lubują się w antybiotach... do tego stopnia, że mię jedna kobita na sraczkę raczyła amoksycylinę zapisać (mało nie spadłam z leżanki ze śmiechu)

ja skończyłam w zeszły poniedziałek antybiotyk (zapalenie oskrzeli miałam, nie sraczkę), koło czwartku zaczęło mnie gardło podrapywać, a od niedzieli boli konkretnie, głównie przy przełykaniu (migdały i ten łuk na którym dydnda taki mały języczek). Gardło zaczerwienione, w tych migdałkowych dziurach trochę ropy, ale to u mnie standard. Temperatura ok. 37. I suchy kaszel.
Płukałam wodą z solą, ale gooowno to dało.

Edytowane przez vesenka
Czas edycji: 2011-04-20 o 23:03
Stary 2011-04-20, 23:02   #4611
cbr
never say no to panda

GG do cbr

Cytat:
No i mam trop. Od ponad roku mam skierowanie na usunięcie ropnych migdałów. Tylko w praktyce nie ma kiedy. Zresztą zazwyczaj ich obecność jest mało upierdliwa. Ale może te wracające co chwilę infekcje i OB w granicach 30 są faktycznie odmigdałkowe
jak na mojego czuja, to migdałki na prawie siur ;]
spróbuj się ustawić, to jest bodajże ok. 3 dni w szpitalu, a będzie święty spokój
bo chore migdały nie spełniają prawidłowo swojej funkcji, a wręcz przeciwnie - stanowią właśnie źródło nawracających infekcji
Stary 2011-04-20, 23:02   #4612
rachell111
Zakorzenienie

Cytat:
mogą - Ty masz przyanjmniej przesłanki oczywiste

ja mam OB 2 i zdycham
Stary 2011-04-20, 23:05   #4613
vesenka
Zakorzenienie

Cytat:
spróbuj się ustawić, to jest bodajże ok. 3 dni w szpitalu, a będzie święty spokój
bo chore migdały nie spełniają prawidłowo swojej funkcji, a wręcz przeciwnie - stanowią właśnie źródło nawracających infekcji

ja w pracy dużo gadam, by było dłuższe L4 pewnie. Ile czasu się toto goi?
Bo jednak zdrowie ważniejsze.

Stary 2011-04-20, 23:12   #4614
madziczka
Zakorzenienie

GG do madziczka

Cytat:
ja mam OB 2 i zdycham

Mój rekord to 54

Frank Zappa

http://www.youtube.com/watch?v=_e1pADu6VvI
madziczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-20, 23:28   #4615
Spoora
Zakorzenienie

Cytat:
ciachopanda

Cytat:
Napisane przez kamena Pokaż wiadomość
oesu, wariuję przy Was, zmierzyłam sobie nadgarstek

Ile masz w nadgarstku?

Tak se myślałam jakiś czas temu ile osób sobie zmierzyło nadgarstek, jak Rejcz zaczęła, a ja pociągnęłam temat Kto jeszcze, kto? I ile cm?

Cytat:
i otworzyłam dziś kupione wczoraj pifo, o nazwie zielone, nalewam a ono naprawdę zielone
To takie piwo z płynem Ludwik

Cytat:
Napisane przez Sabbath Pokaż wiadomość

Spooruniu kochana, jak się ze mną umówisz, to ja obiecuję, że nawet kłamać będę dla Ciebie...

Fajnie, że ktoś chce dla mnie kłamać , tylko w tym przypadku nie czeba będzie

Cytat:
Napisane przez melkmeisje Pokaż wiadomość
Przerwę świąteczną i wielkie obżarstwo czas zacząć.
Wiecie co a mnie nie rusza to, że święta i że jakieś ciasta będą itp? Nawet nie mam ochoty na placki Czy ja przypadkiem nie jestem chora

Cytat:

32
Ty się nie liczysz, bo oszukujesz Zważyłaś se 2 nogi czy coś i podajesz, że niby cała tyle ważysz

Cytat:

chudych snóff i obyście się jutro obudzili dużo chudsi

Nawzajem

Cytat:
p.s. fejsowe ogłoszenie o wizażu: Dzisiaj o północy rozpoczynamy upgrade oprogramowania forum. Serwis będzie czynny nad ranem.
Uff zdążyłam nadrobić (wreszcie)

Cytat:

co do powiedzonek, to majster z praktyk w technikum TZa mial powiedzonko ktore mnie zawsze smieszyło:

-panooowie spokoooojnie, nic na siłe-wszystko młotkiem

Też to znam
teorię z praktyką - nic nie działa i nikt nie wie dlaczego.

Kto nie ma odwagi do marzeń, nie będzie miał siły do walki.
Spoora jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-20, 23:33   #4616
madziczka
Zakorzenienie

GG do madziczka

Dobranoc

Frank Zappa

http://www.youtube.com/watch?v=_e1pADu6VvI
madziczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-20, 23:35   #4617
ROZ-ter-KA
Zakorzenienie

Cytat:
To jest jeden dzień czy dwa dni w prywatnej klinice, o ile nie ma powikłań. Wczesniej trzeba zrobic trochę badań.
Ale ja bym się nie spieszyła z wycinaniem. Spróbuj najpierw jakiejs kuracji podnoszącej odpornosc + tran, może organizm poradzi sobie z ropnymi migdałami.
Płukanie szałwią tez, w okresie nasileń.

Edytowane przez ROZ-ter-KA
Czas edycji: 2011-04-20 o 23:41
ROZ-ter-KA jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-04-20, 23:36   #4618
skarbiatko
Zakorzenienie

Cytat:
ok, naści Wikcia w stringach
cudna to białe to stringersy

Cytat:
siedzące skradnięte

Cytat:

słiiiiiiiiiiiiiiiiiiiit

jak one piknie te główki razem skłaniają
:prawie moje dzieło

Cytat:
Napisane przez justynaneyman Pokaż wiadomość

skarbiątko- jakie piękne- za✂✂✂iaszcze zdjęcia!

dzięki

Gryx jest czarownicujący, serio

Cytat:
Napisane przez Sabbath Pokaż wiadomość

Cudne! Świetne. Chcę więcej.

Sabb a co dobrego u Ciebie

takaś bosko rozanielona

Cytat:

Ile czasu może boleć gardło? Normalnie jakbym najeżoną, spuchniętą gulę tam miała.
długo niekiedy tydzień się szprycowałam " po domowemu" zanim przeszło

jak Cię długo boli to może do lekarza jednak, może stan zapalny, może zapalenie gardła albo inna angina...
Cytat:
to nie ja

ja słodzika nie wiem ile użyć nigdy, ale w sobotę będę czynić ciasto z fruktozą dla babci któa ma cukrzycę

skarbiatko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-20, 23:36   #4619
rachell111
Zakorzenienie

Dobranoc Madzik

bosz jak ja tego nie lubię - jak już żyąłm we świadomości ze juz zapachowo jestem usatysfakcjonowana a przynajmniej będę jak juz zdobędę musz miecie - a tu nagle poznaję się z Sequoią jak z drugą połówką, miłością życia ( tak porównuję teoretycznie) ojej i znóf gonienie króliczka - juz kciałam nic nie kcieć

bo te moje kfiecia to takie o wyskoki bedom - ale Sequoie i Kyota to drugie skóry ( i Ekscentryki, a buuuuuuuu)
Stary 2011-04-20, 23:38   #4620
cbr
never say no to panda

GG do cbr

Cytat:
Napisane przez ROZ-ter-KA Pokaż wiadomość
Mleko poddane pasteryzacji , czy innemu działaniu wysokiej temperatury traci swoje walory odzywcze. Wapń z takiego mleka jest trudno przyswajalny , a nawet szkodliwy.
Generalnie mleko z uwagi na obecnośc ;kleistej kazeiny nie jest specjalnie zdrowe dla większości osób, w połaczeniu z innymi produktami czyni posiłek cięzkostrawnym.

Zdrowe są produkty mleczne naturalnie ukwaszone, sery, jogurty, kefir, mleko kwaśne.
Te w sprzedazy są niestety z mleka paseryzowanego. Jezeli już jeśc to tylko produkty accidofilne, łatwiejsze do trawienia. A najlepiej ekologiczne , naturalnie ukwaszane, ale są drogie
o rany, od początku:
1. nie można mówić o "utracie wartości odżywczych", bo do tego wora zaliczamy głównie BTW, których akurat nie traci (mówię tu o klasycznym mleku w proszku, bo odtłuszczone - wiadomo - T jak na lekarstwo)
2. odnośnie Ca - owszem, wysoka temperatura nie działa jakoś specjalnie korzystanie na wapń, ale z drugiej strony wolę spożyć ten "morderczy wapń", niż równie nieprzyjemne bakteryje, które w takim "mleku prosto od krowy" są w stężeniach zabójczych
3. ciężkostrawne / lekkostrawne - w naszym społeczeństwie istnieje całkowicie bezpodstawna stygmatyzacja wszystkiego, co ciężkostrawne
"ciężkostrawne" nie jest równoznaczne ze "szkodliwe", a "lekkostrawne" ze "zdrowe"
4. akurat w przypadku kazeiny jest ona niezastąpiona, szczególnie na wieczór i głównie dla osób prowadzących aktywny tryb życia (wegetujący zombiastycznie przed tivikiem mogą czuć się zwolnieni z obowiązku ), bo właśnie przez rzeczoną "ciężkostrawność" rozkłada się wolniej przez noc, stopniowo uwalniając aminokwasy i działając tym samym antykatabolicznie

Cytat:

ja skończyłam w zeszły poniedziałek antybiotyk (zapalenie oskrzeli miałam, nie sraczkę), koło czwartku zaczęło mnie gardło podrapywać, a od niedzieli boli konkretnie, głównie przy przełykaniu (migdały i ten łuk na którym dydnda taki mały języczek). Gardło zaczerwienione, w tych migdałkowych dziurach trochę ropy, ale to u mnie standard. Temperatura ok. 37. I suchy kaszel.
Płukałam wodą z solą, ale gooowno to dało.
to popłucz trochę szałwią / azulanem + posysaj jakiegoś lozengersa i zobacz, czy dasz radę to to samoistnie zwalczyć ;] jak nie, szuraj do doktora

Nowe wątki na forum Perfumy

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości