|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1681 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Języki się rozkręcają, nogi biegają a mamuśki wciąż gadają (list-grud 2009)
Joasia fajnie, ze ze zdrowiem lepiej
a szczepionka jest na KZM- kleszczowe zapalenie mozgu. wiecej tutaj: http://www.kleszczeinfo.pl/Karenina ostatnia propozycja jest chyba odpowiednia chociaz z zakietem czy marynarka wszystkie beda wygladaly ok (tak jak napisala Konspi)Zeberka trzymam kciuki mam nadzieje, ze bedzie tak jak u nas- ODSMOKOWANIE JAKO EFEKT UBOCZNY KATARU ![]() Aniulka fajnie, ze Cie wywołałam do odpowiedzi Slicznie wygladasz, promieniejesz a Agusia pannica jak z obrazka.Lucky nie mam pojecia, gdzie sie kupuje piasek. Podejrzewam, ze w takim Obi by byl. ale w normalnym ogrodniczym? nie mam pojecia. jak znajdziesz, to napisz gdzie, bo dziadek sie zbiera do kupna piaskownicy.
|
#1682 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Języki się rozkręcają, nogi biegają a mamuśki wciąż gadają (list-grud 2009)
aniulka my mieszkamy przy placu zabaw w blokach. Ja myślałam że mieszkacie gdzieś przy tesco a wy jeszcze dalej
Myślałam, że będziemy mieć blisko i czasem można byłoby się umówić na spacerek czy na plac zabaw![]() joasia dobrze, że już lepiej. Paputki fajne mamy takie ale rozmiar 24 więc duże. Zapytam może głupie pytanie, aleee.. będziesz jej ubierać tak po domu czy będzie w nich śmigać po dworze ![]() Karenina napewno coś ładnego wybierzesz ![]() Lucky trudno powiedzieć czy w ogrodniczym kupisz
|
|
|
|
#1683 |
|
Rozeznanie
|
lucky - piasek do piaskownicy można kupić w jakimś składzie budowlanym - tam, gdzie mają piach, żwir, kamień... My w takim miejscu kupujemy. Zresztą minutę od nas. Fajnie, że zadziałałaś z Mazurami
![]() karenina - bierz zestaw 1. Jest elegancki, ale nie ponury, a przecież chrzciny to okazja do świętowania, radosny czas asioczka - dzięki za info na temat szczepionki Maria - my mamy rozmiar 20, ale też jeszcze troszkę duże. Raczej będą z przeznaczeniem na zewnątrz. W domu wolę paputki czyli coś prawie całkowicie nie obciążającego stopy. Millka dziś w huśtawce (taką szmacianą mamy z ikei, taki kokon) zasnęła ok.9, po półtorej godzinie przeniosła się na moje kolana i spała do teraz. Biorę się za obiad! |
|
|
|
#1684 |
|
Zakorzenienie
|
Joaśka szmaciaki nie szmaciaki, ale jakie ładne! Szkdoa, że u mnie nie ma befado
ale w sumie mały ma 2 pary trampków na rzepy to prawie jak paupcie![]() Asiu myśle, że moge powiedzieć, że jestesmy odsmoczkowani ![]() Byłam w CCC i kupiłam adidaski za 39,99 wogóle ma faze na stopy- lubi ściaganie i ubieranie skarpet i bucików. Sam ściąga skarpety i karze z powrotem sobie ubierać i tak do znudzenia
Edytowane przez zebra666 Czas edycji: 2011-04-20 o 12:23 |
|
|
|
#1685 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 14:11 ---------- Poprzedni post napisano o 14:10 ---------- ale ma zabawe z tym piache Oj musze tych moich chłopów pogonić z tą piaskownicą!!!![]() ---------- Dopisano o 14:15 ---------- Poprzedni post napisano o 14:11 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 14:19 ---------- Poprzedni post napisano o 14:15 ---------- powiem Wam że przez to słońce i to bieganie po dworze to Wojtek ciągle mi śpi! Pobiega ze 2h i pól godz snu i tak w kółko :p
|
|
#1686 |
|
Zadomowienie
|
joasia 20 powiadasz? no ja bym musiała mieć 22 lub 23 moja ma 13,8cm musze pooglądać na necie, może takie jej też kupie. Dziś widziałam dziewczynke taką jak Kinia w takich kapciach z befado
![]() Byłam z moją na placu zabaw i dziewczynka i mi usneła na huśtawce wziełam ją na ręce i poszłam do domu, ale jak tylko ją wyciągłam to było już po spaniu i dopiero teraz mi śpi![]() gochaa_p no to może kurcze nie szczepić narazie się wstrzymuje musze to przemyśleć.Dobrze że Ci śpi moja za chiny nie chce a biega jak szalona. zebra no to fajnie, że macie adidaski pochwal się poźniej. My jak byli po sandałki to też przymierzała aż 3 pary sandałków i nawet je się spodobało. Panie były w szoku, że takie grzeczne dziecko
|
|
|
|
#1687 |
|
Rozeznanie
|
Kareninka z tych co pokazałaś to ja bym wybrała 3 lub 5
![]() kupiłam i piaskowanicę i piasek (w ogrodniczym) i zabawki do piasku i już dziś Olcia z koleżanką brykały o tak: teraz Olcia śpi a ja zrobilam taaakie pyszne racuchy zapraszam
|
|
|
|
#1688 | |
|
Zadomowienie
|
chciałam wam pokazać buciki z befado ale coś nie umię ich załadować
![]() ---------- Dopisano o 16:30 ---------- Poprzedni post napisano o 16:27 ---------- Cytat:
![]() piaskownica super nawet może mieć tam wode i też będzie super zabawa hehehe racuszki powiadasz z czym są te pyszne racuszki ![]()
|
|
|
|
|
#1689 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() racuchy.. na dwa sposoby - z jabłkiem - klasycznie i z banankiem bo Olcia tak lubi
|
|
|
|
|
#1690 |
|
Rozeznanie
|
zebra - dawaj zdjęcia zakupów
gochaa - ooo, to tylko utwierdziłaś mnie w przekonaniu, że nie warto szczepić... Może nie nie warto, ale nie ma chyba takiej potrzeby. Maria - Millka ma niecałe 13cm. Tak na szybko teraz mierzyłam. lucky - bardzo fajna piaskownica ![]() My też dziś trochę poszalałyśmy w piaskownicy. Muszę dowieźć jeszcze trochę piachu. Teraz z chęcią poszłabym spać... |
|
|
|
#1691 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a mojego nóżka po szczepieniu boli nie da się dotknąć, nawet chodzić po dworze nie chciał, a teraz już śpi ! Biedactwo moje
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#1692 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Synka zabraliśmy w tamten wtorek ze szpitala. Od czwartku do soboty walczył z rotawirusem - leczyłam go sama. W niedzielę nie było śladu Madzia miała antybiotyk do niedzieli na zapalenie oskrzeli (10 dni) a od soboty rotawirus i od razu dostała jeden zastrzyk... Nie wytrzymałam - ledwo stojąc na nogach pojechałam do innego lekarza - nie kazał brać tego antybiotyku... w poniedziałek na wieczór kupka już bardziej zwarta i wtorek i dziś też. Ale nie poznaje swojego dziecka - jest osowiała, ciągle by leżała, marudzi lub płacze, mało je, mało pije, jest rozdrażniona. Ja przestraszona myślą, że może odwodniona w południe pojechałam do lekarza. Ta ją zbadała na wszystkie strony i mówi, że nie wie co jej jestlucky - czy może mieliście takie objawy po rota? ![]() Mamusie co myślicie ![]() Wcześniej widziałam fotki aniulkowe |
||
|
|
|
#1693 |
|
Zadomowienie
|
powiedzcie jakie macie inhalatory?chcę się zastanowić nad wyborem,a nie bardzo wiem od czego zacząć?
|
#1694 |
|
Zakorzenienie
|
Ditu współóczuje, na prawde. Nie wiem jak Wam pomóc, ale trzymam kciuki żeby było lepiej
A Wojciel po szczepieniu dostał gorączki i nóżka nadal go boli, ale wygląda dobrze, nawet zaczerwienienia żadnego nie ma.
|
#1695 |
|
Zakorzenienie
|
Ditu tak bardzo Wam współczuje, ale pojęcia nie mam co to może być...
Lucky super piaskownica! Droga była? Musze zacząć szukać swojego typu Piotruś by był przeszczęśliwy... Zakupy mówicie postaram się zaraz, ale fota będzie kiepskiej jakości:P Nogi po dzisiejszymd niu w d.. miw chodzą, ale prawie co chwile byliśmy na polku... w domu mam masakre...tylko wc wyczyściłam... jutro czeka mnie kupa sprzatania, bo nie mam dzisiaj siły anwet zabawek pozbierać! |
|
|
|
#1696 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
...
|
||
|
|
|
#1697 |
|
Zakorzenienie
|
Ditu ja to chyab jeszcze mniej będe mieć zrobione jeśli cię to pocieszy
![]() Marta medel family mam- Madzia go chwaliła i mamy styczniowe niektóre też go mają i chwalą. Oto buciki- na żywo są białe ale nie takie śnieżnobiałe- wiecie o co chodzi
|
|
|
|
#1698 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
jak my mieliśmy rota, to byliśmy w szpitalu bo Olcia się moment i odwandniała... i to właśnie dwodnienie powoduje 1. lekkie zapdnięcie ciemiączka, 2. osowienie, osłbienie i senność, 3. brak aptetytu i łaknienia, 4. widoczne po zdjęciu bodziaka żeberka wystające na pleckach (nie umiem tego opisać, ale jak macniesz ręczką po pleckach to poczujesz jakby wystające żebra) i 5. suche usteczka i sucho w buzi i gęsta ślina to ostatnie (najpóźniej występujące) objawy.. zastanów się jak jest, obejrzyj dziecko i może jedźcie do szpitala... lepiej nie ryzykować odwodnienia.. a tak, dostaniacie kroplówki nawadniające i dziecko jutro będzie biegało w właśnych siłach (mimo kupek). no i Ty dużo pij!!wmuszaj w siebie.. jedzenie przy rota jest mniej ważne, ale pij jak najwięcej.. najepiej wodę przegotowaną z cukrem i solą (ochyda), lub orsalit czy gastrolit.. trzymam kciuki i czekam na dalsze relacje jak się czujecie ---------- Dopisano o 21:44 ---------- Poprzedni post napisano o 21:42 ---------- Cytat:
![]() polecam bardzo! Olcia spędziła tam dziś duuużo czasu
|
||
|
|
|
#1699 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dziś byliśmy u lekarza w południe - obejrzała ją z każdej strony, ciemiączko, język, brzuszek, plecki itd... - nie stwierdziła odwodnienia. Przez cały czas jak miała biegunkę to piła non stop - bardzo dużo... teraz jak nie ma biegunki, pije mniej, ale pije... Właśnie się obudziła - napiła trochę wody i śpi... To chyba dobry znak... Wiecie co w tym wszystkim jest najdziwniejsze... że Madzia tylko 2 razy zrobiła do pieluchy. Wysadzaliśmy ją co 2, 3 godziny i dopiero wtedy robiła do nocnika (pół nocnika wody normalnie . Umyłam ją ubrałam i jak ręką odjął. Przespała do rana... wygląda na to, że darła się dlatego, że na nocnik chciała![]() ---------- Dopisano o 22:13 ---------- Poprzedni post napisano o 21:59 ---------- Cytat:
Edytowane przez DiTu77 Czas edycji: 2011-04-20 o 22:42 |
||
|
|
|
#1700 |
|
Zakorzenienie
|
Ditu można
Gratuluje sygnalizowania spraw nocnikowych U nas odsmoczkowanie mnie teraz zajmowało i odpuściłam nocnik troche![]() Lucky no ja mysle, że na dzień dziecka dostanie jakiegoś pieniążka to mu coś kupie napewno ![]() Piotruś dostał wczoraj bidonik z canpola i od razu załapał jak pić przez słomke
|
|
|
|
#1701 |
|
Zadomowienie
|
Ditu oby już było wszystko dobrze
lucky z bananem jeszcze nie robiłam może spróbuje ![]() joasia
|
|
|
|
#1702 |
|
Zakorzenienie
|
Ale super, że wrócił stary wizaz
|
|
|
|
#1703 |
|
Zadomowienie
|
a was co wywiało?wszystkie już na święta szykują?
My dziś byliśmy w piaskownicy,wczoraj chwilę u dziadków-niunia ma własną piaskownicę-dziadziuś zrobił następnym razem wezmę aparat to fotki wstawię ![]() Nadal niestety trwają maratony nocne z krzykami-podniesiony głos tatusia pomaga jej najlepiej -nie wiem trochę to zęby a trochę hmmm
|
#1704 |
|
Zakorzenienie
|
Poznikały nasze posty wczorajsze
|
|
|
|
#1705 |
|
Zakorzenienie
|
Witam
Super ze powrócił stary wizaz Ja dzis caly dzien sprzatam a Tz z Kamilkna na polu buszuja
|
#1706 |
|
Zakorzenienie
|
No nie ma co nadrabiac:P chyba sprzątać zaczne, bo nie moge się coś zabrac... Brak siły i ochoty kompletny.
|
|
|
|
#1707 |
|
Zakorzenienie
|
A ja dzis wlasnie mialam taka wene na sprzatnie jak nigdy
juz mi niewiele zostalo ale to jutro skoncze bo dzis to sie do kosciola na 15 wybieramy wiec trzeba sie zrobić na bóstwo
|
|
#1708 |
|
Zadomowienie
|
Heloł
![]() Pietrusia- jak Ci mało sprzątania to zapraszam do mnie dziś połamana jestem i oprócz sałatki nic nie robię ![]() DiTu- a może Madzia długo siku nie robiła i dlatego? ale lepiej zadzwoń do lekarza Lucky- a ja oglądałam takie piaskownice http://allegro.pl/tobi-toys-muszelka...9.html#gallery za 68 zł, myślisz, że też jest spoko? spojrzysz czym się różni od Twojej? bo cena kusząca, ale ja zawsze jak coś tańszego wynajde to mam wątpliwości czy to nie jakiś bubel ![]() A dziś mój TZ był w TV w kawie i herbacie ![]() Oglądacie Usta Usta???? ale się wczoraj poryczałam jak oni mogli zakończyć mi tak serial?? i też jestem oburzona wyglądem wizażu myślałam, że coś z komputerem mi się stało!!a właśnie teść był przynieść mi zaległe kwiaty urodzinowe i mam piękny świąteczny bukiet tulipanów ![]() buziaki, uciekam zrobić coś pożytecznego np kawę sobię zrobię
Edytowane przez elalank Czas edycji: 2011-04-22 o 14:14 |
|
|
|
#1709 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nowy wizaż zeżarł wszystkie posty ![]() Według lekarki było to zapalenie dróg moczowych. Dostaliśmy augumentin na 7 dni... Dziś kazała powtórzyć badania po 2 dawkach antybiotyku... Rano zawiozłam mocz do analizy - wyniki wyszły normalne ![]() I Madzia mi normalnieje Już się tyle nie przytula i nie leży tylko łazi i się uśmiechaWedług lekarki antybiotyk bardzo ładnie zadziałał albo tamtą próbkę źle przygotowałam Według moich obserwacji to pierwszeDziecko mi zdrowieje (tfu - żeby nie zapeszyć... )Zaraz idziemy na dwór edit. Ale mamy sławnych tatusiów: Agusiowy, teraz Twój... A w jakiej sprawie ![]() A kiedy urodzinowałaś? wszystkiego naj.... Fajny teść... Ja usta usta nie oglądam... Edytowane przez DiTu77 Czas edycji: 2011-04-22 o 15:08 |
|
|
|
|
#1710 |
|
Zakorzenienie
|
Malowanie jajek
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:09.

a szczepionka jest na KZM- kleszczowe zapalenie mozgu. wiecej tutaj: 

ale w sumie mały ma 2 pary trampków na rzepy to prawie jak paupcie

zapraszam

nie da się dotknąć, nawet chodzić po dworze nie chciał, a teraz już śpi ! Biedactwo moje

i od razu dostała jeden zastrzyk... Nie wytrzymałam - ledwo stojąc na nogach pojechałam do innego lekarza - nie kazał brać tego antybiotyku... w poniedziałek na wieczór kupka już bardziej zwarta i wtorek i dziś też. Ale nie poznaje swojego dziecka - jest osowiała, ciągle by leżała, marudzi lub płacze, mało je, mało pije, jest rozdrażniona. Ja przestraszona myślą, że może odwodniona w południe pojechałam do lekarza. Ta ją zbadała na wszystkie strony i mówi, że nie wie co jej jest