![]() |
#1531 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Dzieciaczki lutowo-marcowe 06
Ale jestem rozbita po tym wyjeździe. Masa prania, prasowania o sprzątaniu nawet nie wspomne.
Agika napewno będzie Ci ciężko ale pomału przyzwyczaisz się do tej sytuacji. Nikt nie zrobi krzywdy małemu. Kurcze jak ja mam nadrobić to co pisałyście jak mnie nie było?!
#1532 |
Zakorzenienie
|
Ale dzisiaj u nas pustki
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1533 |
Zadomowienie
|
Płatku my z TŻ też żeśmy chyba z 5 godzin chałupę doprowadzali do porządku. ALe teraz jest super czyściutko. Lubię jak na niedzielę jest wysprzątane, bo jak jest posprzątane byle jak to nie czuję, że niedziela to niedziela.Teraz małż kończy drugą część prasowania (ja już swoje odrobiłam
![]() Dzięki dziewczyny za słowa otuchy ![]() Jeśli chodzi o zakupy to udało mi się kupić to co zaplanowałam. I wszystko kupiliśmy w Tesco. CHoć byliśmy w dużej hurtowni dla dzieci (tam kupiłam tylko 2 smoczki) z ubaranek naprawdę nic ciekawego ![]() ![]() W Tesco na hipermarkecie były super body pakowane po 3 sztuki. Są na krótki i długi rękaw. JA kupuję na krótki i na to bawełniana bluzeczka. I chyba w zimie też tak będę ubierać małego do żłobka. NAprawdę dobrej jakości bawełna - kosztują 24,99 zł i 26,99 za długi rękaw. Były też body pakowane po 3 na krótki rękaw po 16,99 zł za paczkę, ale mnie się te droższe bardziej podobały. Oprócz tego kupiliśmy 3 bawełniane bluzeczki w cenie od 10-13 złotych, spodnie takie dresikowe nie za grube za 10zł, pajacyk bawełniany za 12,99 zł. No więc młody ubrany ![]() Musze wam powiedziec, ze po roku laby znow jestem "kobieta". A tak dzisiaj do męża mówię, że chyba mi się okres zbliża, bo strasznie mnie dziś łatwo można było z równowagi wyprowadzić. WKurzałam się na pierdoły. A tu masz babo placek. WYkrakałam. Miłego wieczorka i udanej niedzieli
#1534 |
Zakorzenienie
|
To się opkupiliście
![]() ![]() |
![]() |
#1535 |
Wtajemniczenie
|
To ja chyba też zrobie nalot na Tesco
![]() Kurcze nie doczytałam wcześniej że Mati chory ![]() ![]() Kasiulka piszesz że Oliwka wygrzeczniała to chyba jej szaleństwo Julka przejęła. Normalnie cyrk na kółkach odstawia. We wtorek tak się darła w pensjonacie że wpakowaliśmy ją do połowy ubraną do samochodu i jeździliśmy przez godzine po okolicy ![]() Agika a Kamil nie boi się obcych? Julka panicznie! Ryczy na całego. Gdyby przyszło mi dać ją do żłobka to nie wiem co by było.
#1536 |
Zakorzenienie
|
Joasiu dziękujemy za całuski
![]() ![]() Kostko jak spatkanie z Meme? Czekamy na relacje ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1537 |
Zadomowienie
|
Joasiu - KAmil uśmiecha się do wszystkich naokoło. Każdy kto do niego zagada jest obdarowywany wielkim uśmiechem. Ale on jest ponad 1 miesiąc młodszy od Julci więc może mu się jeszcze zmieni.
Płatku definitywne karmienie piersią zakończyłam jakoś około 22 sierpnia. Myślę, że to okres jednak. ZObaczymy jaki długi będzie. Ty pewnie też już masz okres, pomimo że karmisz nadal piersią. TAk przypuszczam. Joasiu jakie zabawki kupiłaś? JA dziś też oglądałam w tej hurtowni, ale na nic się nie zdecydowałam . No i mam nadzieję, że uda wam się obkupić w Tesco co najmniej tak jak my ![]()
#1538 |
Zakorzenienie
|
O kurde to ja sie musze do Tesko wybrac po te body... jak sie moj chuop dowie to
zawału dostanie, mielismy przez miesiac do żadnego marketu nie jechac... taaa akurat ![]() Jak macie jakis sprawdzonych sprzedających na allegro (chodzi mi o ciuszki dzieciowe) to poprosze pięknie o namiary, moze byc na priv ![]() ![]() My dzis bylismy na imprezie rodzinnej, kilkanascie ludzi, 90 % z nich Oliwka pierwszy raz w życiu widziala, wszyscy tiutiutiu do niej a ona jak ta gwiazda filmowa wystrojona w najlepsze ciuchy rozdawała usmiechy bezzębne na lewo i prawo, przez 4 godziny nawet nie zapłakała tylko robiła za gwiazde wieczoru ![]() ![]() ![]() Ja jeszcze okresu nie mam, ale czuje ze moge na dniach dostac, normialnie jakbym juz PMS-a miala - wczoraj sie przyczepiłam do mojego biednego małża o porządki, zrzędziłam jak stara pierdoła i goniłam go do sprzątania, az mi sie potem smiac chciało z tego, oj biedny był biedny ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1539 |
Zakorzenienie
|
Kasiulko PMS-a to ja codziennie mam zwłaszcza jak chłop siedzi w domu
![]() ![]() ![]() ![]() Joasiu Mati też się uśmiecha do każdego i czywiście daje się brać na ręce ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1540 |
Zadomowienie
|
Witajcie dziewczyny!
My już w domciu z powrotem ![]() ![]() ![]() ![]() Ja też chcę do Tesco, zwłaszcza po body z długim rękawem. Muszę Natalce pokupować jakieś cieplejsze rzeczy, bo juz czas najwyższy. A propo, dostała od cioci zestaw gąbeczek do kąpieli i ślicznego niebieskiego pajaca z kapturkiem na zimne dni, bardzo mięciutki i lekki a jednocześnie ciepły. Założę jej przy najbliższym spacerze. Oooo.....może jutro (oczywiście jak będzie zimno), bo dostalismy zaproszenie od Instytutu Pampers i Nestle na jutrzejszą imprezę, która odbedzie sie w Parku Jordana i jest organizowana przez te firmy. Podobno będą jakieś zabawy, konkursy, bezpłatne próbki itd. Zdziwiłam się jak zadzwonili i powiedzieli, że mają zaszczyt zaprosić Natalkę wraz z rodzicami (no bo przecież sama by nie poszła ![]() ![]() A tymczasem miłej nocki kobitki, ja juz dziś padam......... ![]() ![]()
"Dziecko może nauczyć dorosłych trzech rzeczy: cieszyć się bez powodu, być ciągle czymś zajętym i domagać się ze wszystkich sił, tego czego się pragnie." Paulo Coelho ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1541 |
Zakorzenienie
|
Kostko ja ciagne mojego małża do Krakowa, bo uwielbiam to miasto i mam wielki sentyment, pora pokazac go Oliwce, moze w którys z najblizszych weekendów jak bedzie ciepło, no w każdym razie jak bede miala jechac to moze sie jakos umowimy chocby na krótką kawke na rynku
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1542 |
Zadomowienie
|
Kasiulko jak najbardziej
![]() ![]() ![]()
"Dziecko może nauczyć dorosłych trzech rzeczy: cieszyć się bez powodu, być ciągle czymś zajętym i domagać się ze wszystkich sił, tego czego się pragnie." Paulo Coelho ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1543 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Kostko tylko przez kamerę, ale i tak się ciesze, że się widziałyśmy i przede wszystkim nasze dzieciaczki ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1544 |
Wtajemniczenie
|
Hmm..Kraków
![]() ![]() Kamerke internetową tez pisadam ![]() ![]()
#1545 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Zanim poszła czułam się psychicznie fatalnie, nie mogłam przeżyć, że będę ją tam musiała oddać. Trafiłam na moment, gdzie akurat wszystkie dzieci płakały i ja zaczęłam razem z nimi. Potem kilka pierwszych dni jakoś dzielnie się trzymałam, ale nie powiem, ze nie mam kryzysów. Mam i to często. Kasia przez ten czas chorowałami już 3 razy i dobrze, że TŻ ma taką pracę, że mógł z nią posiedzieć na zmianę ze swoją siostrą i mamą, bo cienko to widzę. A nie wyobrażam sobie za kazdym razem chodzić na zwolnienie. Nie wiem, dlaczego tak choruje. Co prawda to nic poważnego, bo lekkie przeziebienie i raz angina (która trwała tak naprawdę najkrócej), ale do tej pory Kasia była okazem zdrowia. No ale cóż zrobić? Właśnie jak dziecko jest z babcią lub opiekunką to chociaż nie ma problemu jak zachoruje, bo nie trzeba wtedy kombinować jak w przypadku żłobka. No i jeśli mogę coś poradzic, to nie ubieraj małego za ładnie do tego żłobka, bo ja na początku ją stroiłam, ale zawsze wracała upaćkana, z reguły zupką. No i teraz ubrania mi się poniszczyły. Nauczyłam sie teraz, że nie ma co dziecka stroić, ważne, żeby było malcowi przede wszystkim wygodnie. No i cóż mi pozostaje? Życzyć przede wszystkim wytrwałości. głowa do góry, nie jest tak źle. Chociaż bywają momenty, ze chce się wszystko rzucic w diabły i siedzieć z dzieckiem w domu. Ale w pracy jest tak fajnie, pogada człowiek z ludźmi, odchami się, jest trochę inaczej niz w domu, gdzie każdy dzień wyglada tak samo. POWODZENIA!!! |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1546 |
Zadomowienie
|
Byłam dziś w Tesco, ale nie było trójpaków body z długim rękawem
![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1547 |
Wtajemniczenie
|
Prosze mi tu nie wspominać o Krakowie :beksiam: u-w-i-e-l-b-i-a-m niektóre uliczki znam na pamięć... Ja chce do Krakowa!!!
Koniecznie musimy się spotkać!! Szkoda że szczególnie ja i Płatek mamy do Was dość daleko. Gdyby to było 100-150km to nie ma sprawy wsiadam w samochód i jadę. Tak to wyprawa bo jednak z dzieckiem dużo wolniej się jedzie. Mam nadzieje że jednak się uda. Agika kupiłam Julce grzechotkę z kuleczkami z chicco i szeleszczącą książeczke. Szczególnie książka okazała się przebojem. Kasiulka powiedz mi dokładnie jakie metody stosował Twój TŻ wobec Oliwki? Stopniowo ograniczał czas noszenia na rękach? Jak marudziła to nie zwracał uwagi. Próbowałam ignorować chociaż trochę płacz Julki ale ona zamiast się znudzić to drze się coraz głośniej ![]() A PSM to ja mam średnio co dwa dni ![]() ![]() Bylismy dzisiaj z Julką na grzybach. Oczywiście ogladanie leśnej ściółki z perspektywy brzucha ojca to fascynujące zajęcie ![]()
#1548 |
Zakorzenienie
|
Joasiu jakbym siebie słyszałam z tym PSM i krzywo stawiana szklanką. Ja zauważyłam, że tż się mnie boi jak krzyknę nieraz to aż skacze ze strachu i wcale mnie to nie bawi wręcz przeraża bo oznacza to że jestem jędzą
![]() ![]() ![]() ![]() Niestety Joasiu ja jak ignoruje płacz Mateuszka to mam to samo co Ty ![]() ![]() Idę spać bo ledwo widzę już na oczy, a muszę małemu jeszcze pazurki obciąć, dobranoc dziewczyny ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1549 |
Wtajemniczenie
|
Zdrówka dla Matiego
![]() Płatku ja to sie czasami sama siebie boję. Jak wpadnę w szał to nie umiem się opanować i warcze na wszystko. A jak juz jestem zła to mnie nawet głupota potrafi z równowagi wyprowadzić. TŻ ma jeszcze tydzień urlopu więc to on usypia Julke ![]()
#1550 |
Zakorzenienie
|
Fajnie, lubie chodzic na grzyby, wybrałam sie w zeszłym roku jak byłam w ciaży, było super tylko mnie kleszcze oblazły
![]() ![]() Co do operacji ugrzeczniania Oliwki to moj maz w pewnym momencie stwierdził ze tak sie dalej fukcjonowac nie da, to dziecko nas wykonczy fizycznie i psychicznie i ze trzeba cos z tym zrobic. Przeczytał "jezyk niemowląt" i wział sie do roboty ![]() ![]() ![]() ![]() No ogolnie to ciezko było, szczególnie mi, bo mam odruch zrywania sie na każde stęknięcie ale jest duuuża poprawa. Nie mowie ze mam dziecko ideał, bez przesady ![]() ![]() Za to znowu mamy problemy jedzeniem i z kupami - od 3 dni kupy nie było, dzis dałam Oliwce 2 słoiczki śliwek i nie pomogły ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1551 |
Zadomowienie
|
Iwonamysza - dzieki za twoje słowa. I życzę ci by limit chorób już się skończył dla was. Ja się tego najbardziej boję. Ale szczerze powiem, że jestem bardziej za żłobkiem niż opiekunką i dziadkami. Zobaczymy jak szybko zmienię zdanię
![]() Cieszę się KAsiulko, że metody zadziałały. JAk już wcześniej pisałyśmy z Kostką liczy się konsekwencja i cierpliwość. Ale u nas też nie udałoby się gdyby nie wsparcie męża. Moim zdaniem w pojedynkę nie ma szans. Trzeba się nawzajem wspierać. Może oglądacie teraz w niedzielę jest na TVP taki program o nianiach. I zawsze jak ona im radzi to najważniejsza zasada brzmi "konsekwencja". DZisiaj np. powiedziała coś takiego: "jeśli wymagamy by dziecko nie skakało po łóżku, to wymagamy, dziś jutro, za tydzień, jak mamy humor i jak jesteśmy zmęczeni. Konsekwencja jest najważniejsza". I jeszcze to, że jako rodzice nie możemy podważać autorytetu drugiego rodzica. Zawsze razem na bój z dzieckiem ![]() KAsiulek a może spróbuj, skoro lubi deserki, wymieszać deserek z kaszką jakąś owocową. I podaj łyżeczką. Może jakoś da radę. A zawsze to bardziej kaloryczne. No idę spać. Rano trzeba Czupurka do żlobka wyszykować. Dobranoc.
#1552 |
Zakorzenienie
|
My znowu mamy ciężki dzień
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Dziewczyny gratuluję wytrwałości ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1553 |
Zadomowienie
|
ale się ci hakerzy zawzięli
![]() My dziś kolejny dzień ze żlobkiem. Odebrałam KAmila po 3 godzinach i dobrze zrobiłam bo był cały zapłakany. On tam wogóle nie może spać. Jak przyjechaliśmy dodomu to spał 3,5 godziny non stop ![]() ![]() ![]() NArobiłam dzisiaj z 15 litrów leczo do słoików i 5 butelek nalewki ![]() Do napisania
#1554 |
Zakorzenienie
|
Biedny Kamilek
![]() ![]() |
![]() |
#1555 |
Zakorzenienie
|
Boze Agiko strasznie Ci wspołczuje, az sie serce kraje, biedny Kamilek
![]() ![]() Płatku Ty tez masz cieżko ![]() Co do wytrwałosci i konsekwencji to ja jej nie mam ani za grosz, musze przyznac ze to tylko i wyłącznie dzieki mojemu małżowi, az mi sie tez pare razy od niego oberwało jak chciałam sie poddac ![]() ![]() My dzis mamy rocznice slubu, Oliwka do dziadków a my na 2 godzinki do kafejki posiedziec i jakos miło spędzic ten wieczór ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1556 |
Wtajemniczenie
|
Oj dziewczyny widzę że tu dzisiaj same problemy.
Płatku jak nie uda się karmić dalej piersią to trudno, czasami tak bywa. Może to marne pocieszenie ale co masz zrobić? I tak masz duzo kłopotów szkoda się zadręczać. Mam nadzieje że kłopoty ze zdrówkiem Mateusza są przejściowe ![]() Agika serce człowieka ściska jak to się czyta ![]() Walcze dzisiaj z Julką aby ograniczyć noszenie. Rano było tragicznie ale teraz już jest ciut lepiej ![]() Kupiłam na allegro kojec, wymiary prawie metr na metr, ciekawe gdzie ja go wstawie???
#1557 |
Zakorzenienie
|
Kasiulko wczoraj odciągnełam pokarm i trochę wypił, on nie chce mleka pije herbatkę i soczki, wydaje mi się że to przez chorobę
![]() ![]() ![]() ![]() Kasiulko miłego i romantycznego wieczoru ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1558 |
Raczkowanie
|
Witajcie
chciałam powiedzieć ze Weronice pojawił się pierwszy ząbek ! jest taki śliczny i bialutki... Kasiulko,te zaparcia są straszne.byłaś może u lekarza?moja Weronika dzisiaj tez ma problemy z kupą.Same królicze bobki miała dzisiaj w pampersie,a na dodatek w tym zakichanym Chełmie nigdzie nie moglismy znaleźć śliwek z hippa.zastosowalam więc mamy sposób i czekam teraz na efekt.Zalałam wodą suszone śliwki i moczyłam je przez kilka godzin.teraz właśnie podałam małej dwie łyżeczki tej wody ze śliwek.mam nadzieję ze pomoże. Od października zaczynam studia podyplomowe i zajęcia będą w każdy weekend.trochę się tego obawiam,ale musze zacząć coś robić bo zwariuję...Mam nadzieję ze mała wytrZyma dwa dni w tygodniu bez cycorka ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1559 |
Wtajemniczenie
|
Kasiulko wiem co czujesz z tymi kupkami. kiedy Wiki przeszla na mleko sztuczne tez nie robil kupek przez trzy dni, a juz kiedy robila to musialm sciagac pampersa i lekko ugniatac jej brzuszek, tzn. przyciskalam koklanka do brzuszka. ale od znajomej ktora ma starszego synka dowiedzialm sie ze moge podawac malenstwu rumianek na zmiane z mieta. i wiesz ze to pomoglo. zaparza sie tak jak na opakowaniu lekko dosladza dzieli na trzy i dolewa sie tak aby bylo 125 ml. i tak na zmiane rumianek z mieta. ja podawalam dwa razy diennie miete i dwa razy rumianek. i wiesz ze sie unormowalo. spubuj. nie zaszkodzi a moze pomoc. a co do posilkow nie martw sie, z Wiktoria bylo tak samo. ino mleko i nic wiecej. dopiero w szostym miesiacu zaczela zjadac wszystko co jej podalam, oprocz posilkow w sloiczkach. tych do dzisiaj nie lubi. woli pulpety, kurczaki, sosy i wszystko co rodzice maja na talerzach
![]() Platku z tymi katarkiem czy stosujesz jakies kropelki. Wiki pomimo ze lekarka stwierdzila ze z noskiem wydaje sie byc wszystko ok to codziennie musze jej patyczkami oczyszczac nosek. pomaga spray Tetrisal ale sprubuj jej zakropic ![]() powiem wam ze ostatnio czuje sie taka padnieta, nic nie moge sil odzyskac. nawet nie mam sily na Wike krzyknac. w niedziele mamy chrzciny u brat TZta a w nastepna sobote wesele u siostry ciotecznej TZta. na chrzciny idziemy bo TZ jest chrzestnym ale na wesele zadne z nas nie ma sily ani ochoty isc . zrobilam dzisiaj zakupy w Tesco. kupilam Wiktori dwie bawelniane koszulki z dlugim rekawkiem za 15 zl i sweterek zasuwany z kapturkiem za 32 zl. Kostko natomiast u mnie byly przeslizne body z dlugim rekawkiem po prostu cudo. ale nie bylo rozmiaru na Wiktorie.
Panie! Daj mi siłę -do akceptowania rzeczy, których nie mogę zmienić, -odwagę do zmiany rzeczy, których nie mogę zaakceptować, -i mądrość, abym ukrył ciała tych, którzy mnie dzisiaj wkurzyli. http://www.suwaczek.pl/cache/2310a7ec99.png |
![]() ![]() |
![]() |
#1560 |
Zakorzenienie
|
Tiaaro kilka razy dziennie zakraplam małemu tetrisal
![]() ![]() Mallago gratulacje dla Weroniki z okazji pierwszego ząbka ![]() ![]() Dałam niedawno Matiemu zupke jarzynową z Bobo vity i zajadał ze smakiem ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:40.