|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Najlepszy tytuł do kolejnej części naszego wątku to: | |||
Maj idzie słonko świeci, w brzuszku zdrowo rosną nasze dzieci! |
![]() ![]() ![]() ![]() |
5 | 8,77% |
W połowie drogi jesteśmy, a nasze brzuszki wyskakują jak grzybki po deszczu |
0 | 0% |
Będą z nas fajne mamy, bo wciąż frytkami się zajadamy |
1 | 1,75% |
Na talerzu wciąż fryteczki, takie z nas mamusiowe kuchareczki |
0 | 0% |
inęły mdłości, są już kopniaczki - ciągle czekamy na Was dzieciaczki |
25 | 43,86% |
Nasze brzuszki rozwijają się jak wiosenne kwiatuszki- mamuśki IX-X |
1 | 1,75% |
Puk-puk- kto tam? Już nie anonimowy hipopotam- mamuśki IX-X |
6 | 10,53% |
Brzuszek tu, brzuszek tam- wątek wrześniowo- październikowych mam |
19 | 33,33% |
Głosujący: 57. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2431 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Dzieciaczki w brzuszku nasze kochane, my chcemy już być kopane IX-X 2011
Ale ja cem być znów ruda.
![]() ![]() Śliczna pogoda dzisiaj, już jak w lecie... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2432 |
Zakorzenienie
|
w końcu stary wizaż!!!!!
![]() W pracy zupełnie nie mogłam się zalogować, bałam się o nadrabianie, a tu wychodzi na to,że co wczoraj było pisane trafił szlag ![]() Jakbym miała zniknąć świątecznie to: |
![]() ![]() |
![]() |
#2433 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Co do obiadku - ziemniaczki, jajko i mizeria, zadzwoniłam do M i sobie taki zażyczył ![]() ![]() mąż ma cały stół warzyw do pokrojenia do sałatek (ale w maszynce bedzie kroił ![]() ![]() potem musimy jechać na cmentarz - umyć trochę i zapalic znicze |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2434 |
Zakorzenienie
|
Mi się wydaje, że to na potrzeby programu bo chyba nikt nie jest na tyle obrzydliwy żeby jeść paznokciem który jednak jest tak samo obrzydliwy jsak tipsy jeżeli chodzi o robienie z nich sztucców. Mnie strasznie obrzydziło jak wyciągała jedzenie ze zleu i skrobała patelnię
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2435 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2436 |
kosmitka
|
Cotynato gratuluję ruchów!!! Chyba gratulowałam, ale wszystko znikło. Fajnie tak czuć ruchy, może nie czuję do końca przez mój wielki brzuch.
Kasiakuleczka - miałam podobny wypadek w ubiegłym roku, wjechałam w kolesia, nie widziałam go, a on miał źle zaparkowane auto. Skończyło się wymianą nr polis i wszystko załatwiły zakłady ubezpieczeń. Spray dziękuję, chyba doczytałaś mojego ostatniego posta ![]() Szukałam o możliwości stosowania corsodylu w ciąży, na stronie jakiejś apteki znalazłam informację o zakazie, a na stronie producenta o nawet konieczności. Wyskoczyła mi afta, dość bolesna i to jedyny środek, jaki mi pomaga. Ponieważ doszłam do wniosku, że nie można stosować, to tylko zamoczyłam czubek języka (akurat tam zrobiła się afta) - ale chyba od tego nie bolało. Dzisiaj chyba z okazji bólu Franek trochę też mnie poboksował, śmieszne uczucie, jakby jelita skakały ![]()
![]() |
#2437 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Znajoma pracuje w sklepie i nie raz widziała, jak babki szminki-testery wykradają w tipsach ![]() ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2438 | |
kosmitka
|
Cytat:
![]() ![]() |
![]() |
#2439 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
- 1 podłużna cukinia(ewentualnie 1,5) - około pół paczki makaronu, np. świderki - pętko kiełbasy(tylko dzioś zrobiłam bez, bo postnie) ![]() - dodatkowo może być czerwona paryka - i na sos: jogurt naturalny, majonez i czosnek Cukinie kroję w plasterki, posypuję np. przyprawą do kebaba i duszę na patelni. Potem dodaję kiełbachę i paprykę pokrojoną w kostkę. W tym czasie gotuję makaron. A później wrzucam go do reszty na patelnie i chwilkę jeszcze duszę. Czasami dodaję na sam koniec kilka pasków sera żółtego wędzonego to tak fajnie nim zaciąga:P No i do tego czosnkowy sosik. Pycha ![]() Ja bardzo lubie takie obiadki. I naprawde szybko się robi. Życzę smacznego ![]() A co do staników to też musiałam już sobie dwa kupić w H&M, bo mi ze starych cycuchy wyskakiwały hehe ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2440 |
Zakorzenienie
|
Kasiakuleczka współczuje zderzenia , sama w swoim młdym życiu już dwa razy kogoś walneła, i raz mnie ktoś...
Teraz już mam panowanie nad kierownicą i jest lepiej ![]() Anciahk, chyba od Ciebie przeszło do mnie, tak mnie ciągnie brzuch w dół i pachwiny że na prosto nie mogę ustać, siedzę teraz na słoneczku, chyba się przeforsowałam, zakupami, okanmi... a mało co mam zrobione eh. Wziełam nospę czekam na efekt Natka to Ci zazdroszczę że jutro już leżysz, u mnie się hardkor zapowiada w pichceniu :P aj
![]() |
#2441 |
kosmitka
|
Małgosiu u mnie leżenie pomogło, potem troszkę się poruszałam, zjadłam śniadanko i jakoś puściło. Żadnych leków nie brałam. I też właśnie tak dołem i w pachwinach, ale bolało też przy leżeniu, nie tylko podczas wstawania.
Oby z Ciebie poszło donikąd!! I to szybciutko.
![]() |
#2442 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() anciaahk Oj afta chyba gorsza od opryszczki ![]() ![]() ![]() ![]() Małgosia ja nie robię nic bo całe święta nas nie będzie ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2443 |
Zakorzenienie
|
Noo a ja jeszcze kroiłam przy tym sałatkę
![]() A co do ruchów to mały się od wczoraj rozbrykał. Dzisiaj też już dawał znać o sobie, przyjemne to jest, tym bardziej po kilku dniach kiedy nic nie czułam. A ty masz wielki bo buduje się domek, u mnie jakoś nie chce jeszcze ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2444 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Anciu, to dobrze że ból minął ![]() Ja się pilnuję z moim kręgosłupem, więc nic nie robię ![]() ![]() Mąż ładnie umył okna i kierowany przeze mnie powiesił firany ![]()
![]() |
#2445 |
Rozeznanie
|
Jak zły dzień to już do końca!!!!! Dziewczyny właśnie poparzyłam się wrzątkiem!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!! Przy odcedzaniu makaronu nie trafiłam do zlewu tylko chlapnęłam sobie na stopę
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2446 | |
Raczkowanie
|
cześć dziewczyny
![]() widzę, że stary wizaż wrócił - fajnie ![]() Ja też już w sumie mam porobione wszystko, zostało tylo sałatkę pomieszać. Nawet pisanki już z Kubą zrobiliśmy ![]() Danika to w T kupiłaś staniczek? A gdzie mają takie rozmiary? Bo ja do tej pory w ☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠ zamawiam bo na mieście tylko 75b ![]() Kasiakuleczka współczuję stłuczki ![]() ![]() ![]() Anuska fajny przepis ![]() ![]() ---------- Dopisano o 17:32 ---------- Poprzedni post napisano o 17:31 ---------- Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2447 | |||
kosmitka
|
Cytat:
Zazdroszczę, że wyjeżdżacie na święta. My w ubiegłym roku zrobiliśmy sobie Wielkanoc w Zakopanem, chociaż sam pobyt średnio udany, ale święta super, spędzone inaczej niż przy stole. Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Mięska będę robić jutro, jutro też sałatki ![]() Odpoczywaj Agnysko, uważaj na siebie ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2448 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() beti801 dobrze, że mi przypomniałaś, przecież muszę jeszcze jajca pomalować ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2449 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() W zasadzie nie wyjeżdżamy ale w niedzielę idziemy do teściów na obiad i zostajemy do wieczora a w poniedziałek idziemy do babci tż i też cały dzień zejdzie ![]() Wszyscy do kościoła poszli a ja się chyba zaloguję w łazience i doprowadzę do użyteczności ![]() |
||
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#2450 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a takie rozmiary trafiają się w takim małym sklepiku w oskarze i w tej samej firmie na bema ![]() No i w galerii w Esotiq coś tam było z 65 ale mały wybór. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2451 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Też już jedno ciacho mi się piecze, a mięso i sałatki jutro, no i jajka faszerowane mamie obiecałam ![]() ![]() Cytat:
![]() albo o męża zagonię niech pomoże, narazie to ucieka jak może , a ja za dobre serce mam i sie nie drę na niego ![]() Dziś nawet u mamusi nie jadł bo wiedział że obiadek robię, miłe to że wybiera moją kuchnię teraz ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2452 | ||||||
kosmitka
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 18:25 ---------- Poprzedni post napisano o 18:18 ---------- Cytat:
![]() Cytat:
Jak robisz jajeczka faszerowane ? ![]() Ja to taka mięsna kucharka jestem, robię tylko mięsa, sałatki i takie rzeczy, ciast nie piekę. Albo kupuję, albo robi mąż. Moja teściowa piecze fantastycznie, ale teraz ma cały dom gości, to nie wiem, czy coś będzie robić. Cytat:
![]() Mój jakby miał wybór czy jeść w domu czy u swojej mamy, to jestem pewna, że wybierze moje gotowanie. Ewentualnie ze mną może wygrać tylko moja mama, ale swojej mamy kuchni niezbyt lubi ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2453 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Mamie też obiecałam że zrobie, ona tak lubi moje sałatki ![]() A mięsko samo się upiecze, marynuję się narazie ![]() Zawsze miałam dobre serce z jego rybami, bo to jego pasja, a lubię jak mi opowiada jak było, lubię z nim jeżdzić, teraz wyjeżdza na weekend majowy, ja już nie pojadę , bo samochodem nie da się podjechać gdzieniegdzie pod samą wode i trzeba było by spać w namiocie więc kategorycznie odpada, odpoczne od niego przez 3 dni ![]() ![]() Jajeczka robię tak : Na około 10 jajek, gotuje na twardo, przekroję na pół i wydłubuję żółtko do miseczki. Pieczarki około 20 dag siekam w kostkę , do tego cebulkę też w kostkę, dusze ładnie na patelni, już na patelni solę i pieprzę, smaże na maśle, czasem oleju. Jak już się uduszą , przestygną trochę dodaję je do żółtek wszsytko razem mieszam, doprawiam jeszcze do smaku jeśli potrzeba, i dodaję na oko majonez -> dla zwięzłości. Nadziewam połówki białek, robię takie z górką, potem na to majoznez i smacznego. Można jeszcze z szynką robić. Moja mama znowu jest mistrzynią w ciastkach ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2454 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Ja mam sałatkę chrzanową i krabową - sama takich nie potrafię więc kupiłam ![]() ![]() U mnie najgorsze jest owłosienie i twarz, paznokcie malnę jutro ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2455 |
kosmitka
|
Podeślesz mazurka ?
![]() ![]() To jak tacy goście na 1 dzień, to chyba nie ma z nimi za dużo roboty, co? Chyba że kuchennie znów się wykazujesz ![]()
![]() |
#2456 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2457 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2458 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2459 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 19:11 ---------- Poprzedni post napisano o 19:09 ---------- Cytat:
![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2460 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ja to wogóle jeszcze w lesie ![]() ![]() moi rodzice w tym roku bojkotują święta bo się oboje pochorowali ![]() ale mnie łeb rozbolał ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:30.