|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#601 |
Rozeznanie
|
Dot.: Kwiecień plecień, bo przeplata - ta w dwupaku, ta - dzieciata! Mamy maj-czerwie
właśnie ewesko , jak się czujesz ???
![]()
#602 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Kwiecień plecień, bo przeplata - ta w dwupaku, ta - dzieciata! Mamy maj-czerwie
No zesz jasna cholera
![]() Super, ze stary wizaz wrocil, ale posty z wczoraj poszly w sina dal ![]() a ja sie naprodukowalam o wywolaniu, specjalnie dla Moniquac ![]() ![]() Andziot ![]() ![]() ![]() Uwazam, ze to idealny czas na urodzenie dziecka, przez lato sie podchowa, na zime juz nie jest takim malenstwem, ze strach wyjsc na mroz, no i pierwsze spacery zdecydowanie przyjemniejsze sa w maju czy czerwcu niz w listopadzie ![]() ![]() Moria wielgachne gratki !!! ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#603 |
Wtajemniczenie
|
Eweska !
![]() jak u ciebie? jak się czujesz? czemu cie nie wypuścili?
#604 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Gratulacje dla bassienki i Oliwki ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#605 | |||
Zadomowienie
|
Hmmm, moze teraz uda mi sie cos napisac...?
Cytat:
![]() ![]() ![]() Bassienko, wobec tego jeszcze raz GRATULUJE! ![]() Cytat:
![]() Moria, gratulacje dla Ciebie!! Cytat:
![]() Doczytalam, ze Maziance odeszly wody, wiec trzymam kciuki!! ![]() I za Eweske, kochana trzymaj sie tam mocno!! ![]() ![]() Jesli mozesz, to daj znac co i jak? Co do tych upalow, macie kompletna racje. Ja chcialam rodzic w sierpniu (gluuupia ![]() Nie wiem jak bym wyrobila w tym goracu... ![]() Stopy mam spuchniete, ze wlasciwie prawie nic sie nie da robic, siedzimy caly dzien z TZ w ogrodku w cieniu... |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#606 |
Rozeznanie
|
Dziewczyny, ratunku
![]() Jakie dziwne uczucie ! Mała mnie kopie po odbycie ! Nie nooooo ... ![]()
#607 | |
Zakorzenienie
|
Śliczna!!!
![]() ![]() ![]() Ale ja morii zazdroszczę... Też już chce mieć Edzika przy sobie, do przytulenia ![]() ---------- Dopisano o 17:38 ---------- Poprzedni post napisano o 17:36 ---------- Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#608 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#609 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() noo .. nóżki ma tam na dole i kopie tak głęboko od środka, gdzieś w okolicach mojej pupy.. ![]()
![]() |
#610 |
Raczkowanie
|
W Bronchildzie to i ja czuję, ale to chyba nie takie coś jak czkawka, u mnie to jakby .... no nie wiem
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#611 |
Zadomowienie
|
#612 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
A teraz takie wrażenie, jakby głowa Edzika była już... hmm... od strony wyjścia ![]() Masakra, zasnąć nie mogłam przez to ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#613 |
Rozeznanie
|
Dokładnie, daisy jak zobaczy to się załamie
![]() Gabi niech się urodzi z warkoczami ![]() matall, nowy avatarek ? ![]()
#614 |
Zakorzenienie
|
matall nie poznałam Cię po zmianie avatara
![]() czytam o Edziku i myślę, która jeszcze miała mieć Edzika ???????? patrzę a to przecież nasz JEDYNY Edzik ![]() enchantresss mnie też czasem Gabi tak kopie, może one tak mają po prostu ![]() tatuś z Zosią na spacerze, ja sprzątam szafki ![]() jenyy nie macie pojęcia ile miejsca mi się robi w półkach, pół rzeczy w kuchni okazuje się przeterminowane ![]() Gabrycha daje czadu nóżkami ![]() no czka sobie ! |
![]() ![]() |
![]() |
#615 |
Zadomowienie
|
saniusia .... mua
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Eve - (witaj czcionko ![]() ![]() moria ![]() ![]() mazianka ![]() i już nie iwem co komu miałam odpisać. mam focha na wizaz bo wczoraj cały dzien tu byłam, a dzisiaj nie ma postów. wrrr. za to jeszcze raz ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#616 |
Zakorzenienie
|
A my wrocilismy bo tak goraco, ze nie moglam wysiedziec, normalnie slabo mi bylo! Zosia jakas neimrawa znowu, zaczynam sie martwic, juz chcialam do szpitala dzwonic, ale nei chce panikowac
![]() andziotku ja co kilka miesiecy gruntownie sprzatam w szafkach w kuchni, zawsze jest multum rzeczy do wywalenia ![]() i tak brudze normalnie po 3 bluzki dziennie. Dzisiaj na jednej wyladowal jogurt, na drugiej soczek. I trzecia bluzke planuje ocalic ![]() AGUS!! zebyscie szybko wyszly ![]() daisyy a ciebie gdzie wsiaklo? anulinka oczywiscie nikt nie pomogl zbierac pieniedzy prawda? mnie juz nawet nie wkurza ze nikt nie pomoze tylko wlasnie ze sie ludzie gapia jak na kosmitke! MORIA! Igusia jest cudna! mialam lzy w oczkach jak ja zobaczylam i te wlossskiiii!! zazdroszcze, ze juz jestescie razem ![]() matall nie zmieniaj tych awatarow bo cie tez nie poznalam ![]() a ja mam dzisiaj dolaaaa wszystko mi dzisiaj leci z rak, nei wyspalam sie totalnie, malo rzeczy na swieta zrobionych bo nie chce sie, sami jestesmy jak paluchy, na sloncu nie moglam wysiedziec bo goraco, wszyscy mnei strasza, ze mam zwracac uwage na ruchy malej, bardzo wiec wsluchuje sie jak glupia w moj brzuch i sama nie wiem wydaje mi sie ze malo sie rusza, ale jednak sie rusza w ogole kazdy do mnie dzowni pyta czy juz i dostaje milion przestrog i tzn DOBRYCH RAD a ja mam taki zly humor i chce juz urodzic, przepraszam za to marudzenie ale mam kiepski dzien i tyle ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#617 |
Zakorzenienie
|
Ale śliczna Iguśka!
![]() ![]() ![]() ![]() Poza tym wpadłam zobaczyć czy jest info od Mazianki, ale widzę że jeszcze nie... |
![]() ![]() |
![]() |
#618 |
Rozeznanie
|
anula
![]() i już niedługo też będziesz tulić w ramionkach swoje maleństwo ! ![]() są takie dni , że jest Nam ciężko , bardzo ciężko .. ale ten dołek minie, zobaczysz ![]() będzie dobrze ! a ludźmi i ich 'dobrymi radami' się nie przejmuj .. łatwo im mówić, gdy sami nie są w ciąży ..
#619 |
Zakorzenienie
|
Jaka prześliczna Igosława! Piękna malutka królewna!
![]() A Hanka to dziś wściekła się. Stopy i kolana wbija mi pod żebra, teraz akurat czkawka na tapecie, co się ułożę, to wymusza zmianę pozycji, jakaś masakra ![]() ![]() |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#620 |
Wtajemniczenie
|
Jak to jest możliwe, zeby cały dzień zniknął? No jak? Ręce opadają...
![]() bassienka jeszcze raz wszystkiego naj i wieeeeeeeeeelkie gratulacje ![]() moria... Igulinka jest prześliczna ![]() ![]()
#621 |
Zakorzenienie
|
Śliczności Słodkości
![]() ![]() --------------------------------------------------------------------------------------------------- Bassienka Jeszcze raz ogromniaste gratulacje ![]() ![]() ![]() Edytowane przez gusiagatko Czas edycji: 2011-04-22 o 17:34 |
![]() ![]() |
![]() |
#622 |
Wtajemniczenie
|
O mazianeczce cisza?
Kasia nasza łódzka siedzi w domciu z tesciową i pichcą takie pyszności, ze szok... Dalej nie ma komputerka, ale jest z info na bierząco, staram się wszystko przekazać. Troszke bidulka nam puchnie, wczoraj ciut ją "czyściło", ale nadal spokój. W nocy za to dostała uczulenia! Swędzi najbardziej na biuście i na szyi... Ale zmieniała ostatnio płyn i zaczęła używac pharmaceris... Może to przez te zmiany... Narazie odstawiła. Po każdym eseczku czuję, jak tęskni za forum...
#623 |
Wtajemniczenie
|
Jejku jaka śliczna czarnulka
![]() ![]() ![]() Powiem Wam, że tak jak patrze to ja nie wiem gdzie mi się to dziecko miesci w brzuchu ![]()
![]() |
#624 |
Zakorzenienie
|
anula_81
![]() ale na pocieszenie powiem Ci że pamiętam, że później często myślałam co by włożyć Zosię na chwilkę do brzuszka jeszcze ![]() (jakoś mało po polsku napisałam, ale nie chce mi się dziś myśleć nad polszczyzną) |
![]() ![]() |
![]() |
#625 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() też mnie męczyło uczulenie, swędziało jak cholera, że aż płakałam i gin mi zlecił jakieś badania wątrobowe, ale dobrze wyszły i nie smarowałam się tym sterydem co mi przepisał ![]() i jakoś przeszło samo .. Cytat:
![]() niewygodnie im musi być tam, takie ściśnięte .. andziotku, koleżanka, która ma dwumiesięczną córeczkę to samo mi powtarza jak jej mówię, że nie mogę się doczekać : ''jeszcze kilka miesięcy i będziesz ją czasem chciała spowrotem do tego brzucha wsadzić'' .. ![]()
Gabrysia 04.06.2011 <3 Edytowane przez enchantresss Czas edycji: 2011-04-22 o 17:45 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#626 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() dobrze rozszyfrowałyscie mnie - te włoski.... mmmmmm ![]() ![]() ![]() Enchantresss dziekuje za warkocze ![]() ![]() ale pomijając włoski Igusi, jest cuuudna. Popłakałam sie jak odebrałam tą wiadomość. Krzyknełam "ojej" a rodzice patrzyli na mnie jak na głupią bo nie wiedzieli o co kaman ![]() Nasze pierwsze zdjęcie wizażowej córeńki..... anulka, wczoraj andziotka pisała, ze Gabi mniej sie rusza i widzisz jak dziś malutka szaleje ![]() Ja we wtorek chyba miałam taki dzien, że w przeciągu ok 10-12 godz może mała ze 3 razy poczułam i wiesz co mi się przypomniało? Ty - jak pisałaś kiedyś, że miałaś podobną sytuację, a po prostu Zosia była inaczej ułożona i stąd taka mała aktywność. Poczekaj jeszcze Kochana.. połóz sie na lewym boczku, może zjedz cosik słodkiego, napij się soczku i gdy to nie pomoże dopiero szpital jak coś... ale ja jestem przekonana, ze Zosia ma po prostu dzień leniwca ![]() ![]() Ja lezałam przed tv, obejrzałam moj serial "Prosto w serce", zjadłam podwieczorek ![]() ![]() ![]() Okrutnie mnie dziś prawy nadgarstek boli ![]() Od mazianki nie wiem jeszcze nic... ale wiecie co? Napiszę do niej za chwilkę ![]()
![]() |
#627 |
Rozeznanie
|
Wróciliśmy ze spacerku, cała napuchnięta, stopy, ręce a uda to mi sie tak o siebie ocierały że myślałam że nie dojdę, nie wytrzymałabym w lecie w ciąży, czuje jakby było z 30 stopni minimum.
Wzięłam prysznic chłodny i jakoś lepiej trochę ale zaczyna mnie dołować to jak wyglądam, wielki napuchnięty wieloryb. Boooożeeee niech to się już skończy............ Na duchu podtrzymuje mnie to że niedługo też takiego okrucha będę miała - MORIA DZIEWCZYNA PIĘKNA !
![]() POLA ANNA 2 maja 2011 godz. 1.30 http://www.suwaczki.com/tickers/iv09gu1r4dilo4zr.png Edytowane przez atiz Czas edycji: 2011-04-22 o 17:51 |
![]() ![]() |
![]() |
#628 |
Zadomowienie
|
anula kochana - dasz jeszcze radę - końcówka jest najgorsza, pod względem fizycznym jak i psychicznym. ma też mam mega doły, szczególnie wieczorami jak jestem opuchnięta, zasapana, z tymi rękami których nie da się nijak ułożyć.... albo jak skądś wracam i byłam obiektem spojrzeń każdej jednej osoby
![]() aha - jeszcze pamiętaj że bobaski przy końcówce ciąży ruszają się mniej - mają mniej miejsca ![]() nie wpadajmy w panikę. ściskam Cię mocno ![]() jeszcze troszkę jak pisze enchantresss, damy rade. anulinka - phiiiiii .... standard że nikt nie pomógł (chociaż jakaś laska w biednejbronce mi ostatnio pomogła pozbierac, ale oczywiście z tekstem: no i jak ma to pani podnieść z tym brzuchem ![]() ja za to przedwczoraj w auchan, wybierając maslo upuściłam jedno, tuż pod nogi pana który stał obok mnie i tez wybierał. spojrzał na maslo na podłodze, na mnie i z powrotem na masło które trzymał w ręce - ani drgnął.... więc się schyliłam, chociaż koszmarnie trudno. ludzie sa bez serca czasem, naprawdę. mam ochotę na sesję brzuchola ![]() póki co natchnęłyście mnie na sałatkę jarzynową - gotuję warzywka i jajka na specjal jajeczny z chrzanem i majonezem ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 18:54 ---------- Poprzedni post napisano o 18:50 ---------- AAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA. nie napisałam Wam! jak mogłam ![]() Wiecie jaki mój synuś jest mądry?!!!!!!!!!! powaga ![]() ![]() Gdyby się nie odwrócił glówka na dół to miałabym 21.04 cc, a tak, że się jednak obrocił i odwołali mi cesarkę, mój TZ moj spokojnie wczoraj (w dniu planowanej cc) jechać do Wawy na ROZMOWĘ O PRACĘ i JĄ DOSTAĆ ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Dobry synuś ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#629 |
Wtajemniczenie
|
enchantresss zanim wizaż padł na dobre pytałam cię o jakiej książce mówiłaś rano, ze musisz kupić? "Język niemowląt"? Mogę Ci zapodać na maila...
#630 |
Raczkowanie
|
Co do tego jak się dzieci mieszczą w brzuchu, to mama mi opowiadała, że jak już byłam taka bardziej kumata, około 4 latek miałam, to opowiadałam wszystkim, że u mamy w brzuchu to było fajnie i że czytałam książeczki i miałam łóżeczko i dużo zabawek i jadłam same cukierki i na dodatek się nimi dzieliłam z innymi dziećmi, które nie miały tylu cukierków co ja.......
![]() ![]() Ciekawe gdzie te dzieci ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:23.