Moda, która Cię "rozwala" część 2 - Strona 97 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Moda

Notka

Moda Forum, na którym znajdziesz porady specjalistów i użytkowników w zakresie mody. Wejdź i poznaj odpowiedzi na nurtujące pytania. Zadaj własne.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-04-20, 12:42   #2881
Veredise
Zakorzenienie

Dot.: Moda, która Cię "rozwala" część 2

Cytat:
Napisane przez Dione Pokaż wiadomość
Według mnie czaszki nie są elementem ozdobniczym bo nie zdobią i do niedawna były wykorzystywane raczej jako znak ostrzegawczy przed wysokim napieciem niż element zdobniczy.A róże są elementem zdobniczym od wieków.
Zgadzam się z tym Też nie lubię tego motywu i wcale nie uważam, że "zdobi", wręcz przeciwnie, moje odczucia są jak najbardziej negatywne, nie tyle nawet z wysokim napięciem, co z trutką na szczury
Ale wiadomo, co się komu podoba. Można sobie nosić równie dobrze broszkę czy kolczyki czy inny gadżet z motywem penisa i uważać, że to ozdoba.

Veredise jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-20, 12:57   #2882
Angry
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez rockandrollqueen Pokaż wiadomość
Heh, no bo tylko słodkie dziewczynki nie noszą czaszek?

Mi akurat motyw czaszki kojarzy się bardziej z modą w stylu emo dla gimnazjalistek(akurat wiek buntu). Może jeszcze taki motyw w biżuterii ujdzie, ale w ubraniach wg mnie zdecydowanie nie. Te wszystkie bluzeczki, spódniczki i balerinki w czaszki, to coś przezabawnego. Czy ktoś wyobraża sobie dorosłą kobietę ubraną w coś takiego?
Motyw jak każdy inny, można go różnie wykorzystac. Może faktycznie najczęściej widac na ulicy emo-wydania, jak tu, ale w tym już chyba bardziej rockowo (chociaż nie przekonuje mnie to przeładowanie biżuterią, ale nieważne). Tu z kolei jeszcze inaczej, pastelowo i moim zdaniem kobieco
Angry jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-20, 13:10   #2883
Gonia
Zakorzenienie

mnie też rozwala wywalanie biustu na wierzch przez niektóre dziewczyny..... uważam, że pewne rzeczy nie są do pokazywania całemu światu.... oczywiście wyjątkiem jest TŻ

jest to dla mnie wulgarne i prowokujące do obleśnych tekstów śliniących się facetów

Gonia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-20, 13:36   #2884
rockandrollqueen
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Veredise Pokaż wiadomość
Zgadzam się z tym Też nie lubię tego motywu i wcale nie uważam, że "zdobi", wręcz przeciwnie, moje odczucia są jak najbardziej negatywne, nie tyle nawet z wysokim napięciem, co z trutką na szczury
Ale wiadomo, co się komu podoba. Można sobie nosić równie dobrze broszkę czy kolczyki czy inny gadżet z motywem penisa i uważać, że to ozdoba.
Cytat:
Napisane przez Angry Pokaż wiadomość
Motyw jak każdy inny, można go różnie wykorzystac. Może faktycznie najczęściej widac na ulicy emo-wydania, jak tu, ale w tym już chyba bardziej rockowo (chociaż nie przekonuje mnie to przeładowanie biżuterią, ale nieważne). Tu z kolei jeszcze inaczej, pastelowo i moim zdaniem kobieco
Coż, do mnie jakoś ten motyw nie trafia. Ostatnia stylizacja jest bardzo ładna, ale ta czaszka jakoś psuje efekt...

Nie chcę uogólniać, ale mi motyw czaszki nie kojarzy się z czymś ładnym, co mogłoby upiększyć. Jeśli ktoś lubi to może i do codziennego stroju byłoby ok. Ale np jako biżuterię na jakąś okazję do ładnej sukienki. Jakoś tego nie widzę. Wspomniane wcześniej kwiatki, czy koronki są na pewno bardziej uniwersalne.

Co do stylu emo to nie podobają mi się wszystkie te wzorzyste, śmieszne rzeczy nawet jeśli nie byłyby to czaszki, o takie: http://allegro.pl/plocienne-baleriny...565103632.html
Stary 2011-04-20, 13:57   #2885
gabi1989
Rozeznanie

byłam dziś z mamą na zakupach i oglądałyśmy różne rzeczy, mama w pewnym momencie pokazała mi wybraną dla mnie koszulę w kwiaty, ja powiedziałam, że mi się w kwiaty nic nie podoba, na co pani, która była obok nas, ze spojrzeniem pełnym zdziwienia i politowania dla mojej osoby, powiedziała: ale są modne...
to mnie rozłożyło na łopatki
gabi1989 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-20, 14:29   #2886
blekitne_niebo
Zakorzenienie

Mój hit z dzisiaj: szpilki open toe + pończochowe rajstopy. Przez cały dzień spędzony na mieście widziałam mnóstwo kobiet w tym połączeniu.
blekitne_niebo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-20, 14:37   #2887
Dagusiac
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Gonia Pokaż wiadomość
mnie też rozwala wywalanie biustu na wierzch przez niektóre dziewczyny..... uważam, że pewne rzeczy nie są do pokazywania całemu światu.... oczywiście wyjątkiem jest TŻ

jest to dla mnie wulgarne i prowokujące do obleśnych tekstów śliniących się facetów
Też mnie to rozwala. Niektóre dekolty sięgają do pasa, jest mi zwyczajnie niedobrze jak patrzę na takie cyce. Sama mam spory biust i według mojej mamy "powinnam pokazywać" Jak to słyszę to mnie trzęsie!! Na dodatek ciężko mi kupić koszulę, która mi się nie rozłazi w biuście, więc moja mama mówi, że nie szkodzi bo to ładnie wygląda A ja tam wolę delikatne dekolty nie ukazujące "rowka" albo t-shirty pod samą szyję Z dużym dekoltem czuję się niekomfortowo i mam wrażenie, że zapomniałam się ubrać.

Edytowane przez Dagusiac
Czas edycji: 2011-04-20 o 14:38
Dagusiac jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-20, 14:44   #2888
nicRu
maszyna, nie człowiek

Mnie nie przeszkadza dekolt, ważne według mnie jest tylko, żeby nie był przesadzony i pasował do kształtu i rozmiaru biustu. Tak samo jak neifajnie wygląda dla mnie biust na widoku publicznym tak samo i nieomal plaska do połowy klatka piersiowa. Sama wybieram bluzki jednak z okrągłym dekoltem, zakrywajacym biust, bo taki mi akurat pasuje i chyba w takim wyglądam najlepiej
Stary 2011-04-20, 15:07   #2889
L_V
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Dagusiac Pokaż wiadomość
Też mnie to rozwala. Niektóre dekolty sięgają do pasa, jest mi zwyczajnie niedobrze jak patrzę na takie cyce. Sama mam spory biust i według mojej mamy "powinnam pokazywać" Jak to słyszę to mnie trzęsie!! Na dodatek ciężko mi kupić koszulę, która mi się nie rozłazi w biuście, więc moja mama mówi, że nie szkodzi bo to ładnie wygląda A ja tam wolę delikatne dekolty nie ukazujące "rowka" albo t-shirty pod samą szyję Z dużym dekoltem czuję się niekomfortowo i mam wrażenie, że zapomniałam się ubrać.
O Boże, Twoja mam rozwaliła mnie na łopaty.

Błagam, prosze wszytskie dziewczyny o dużych biustach - nie wywalajcie piersi na widok publiczny, to jest niesmaczne, nieeleganckie. Błaaagaaaaaam.
L_V jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-20, 15:31   #2890
yousuck
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez blekitne_niebo Pokaż wiadomość
Mój hit z dzisiaj: szpilki open toe + pończochowe rajstopy. Przez cały dzień spędzony na mieście widziałam mnóstwo kobiet w tym połączeniu.
Kurczę, sama mam te pończochowe rajstopy i nigdy w życiu nie nałożyłabym ich do open toe. Już pomijając fakt, że w większości przypadków open toe źle wygląda z rajstopami, to w połączeniu z tym wzorem nadaje pewnie wygląd latawicy
Stary 2011-04-20, 16:20   #2891
makeupnotwar
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez L_V Pokaż wiadomość

Błagam, prosze wszytskie dziewczyny o dużych biustach - nie wywalajcie piersi na widok publiczny, to jest niesmaczne, nieeleganckie. Błaaagaaaaaam.
no tak, bo małe są eleganckie

a ja tam nie wiem, mnie bardziej mierzą majtki widoczne spod legginsów niż piersi. nie mówię o wycięciu do pasa, ale śmiały dekolt w odpowiedniej stylizacji może wyglądać super. duży biust to atut, czemu mam go ukrywać? to, że zazwyczaj widuje się tzw. cycoliny które mają do tego mini, czerń na głowie i tipsiory to już inna kwestia ja tam powiem -kobiety w DOBRZE DOBRANYCH BIUSTONOSZACH (bo sorry batory ale to wygląda ślicznie, w przeciwieństwie do gąbkowych paskudztw gdzie często pierś wylewa się górą ) nie dajcie się

makeupnotwar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-20, 16:24   #2892
Dagusiac
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nicRu Pokaż wiadomość
Mnie nie przeszkadza dekolt, ważne według mnie jest tylko, żeby nie był przesadzony i pasował do kształtu i rozmiaru biustu. Tak samo jak neifajnie wygląda dla mnie biust na widoku publicznym tak samo i nieomal plaska do połowy klatka piersiowa. Sama wybieram bluzki jednak z okrągłym dekoltem, zakrywajacym biust, bo taki mi akurat pasuje i chyba w takim wyglądam najlepiej
Ja również

Cytat:

Ona ma różne "jazdy". A sama się nie nadaje namówić na wąskie spodnie choć nogi ma jak nastolatka - świetne.
A co do drugiego - zgadzam się, niesmaczne i nieeleganckie.
Stary 2011-04-20, 16:45   #2893
L_V
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez makeupnotwar Pokaż wiadomość
no tak, bo małe są eleganckie

a ja tam nie wiem, mnie bardziej mierzą majtki widoczne spod legginsów niż piersi. nie mówię o wycięciu do pasa, ale śmiały dekolt w odpowiedniej stylizacji może wyglądać super. duży biust to atut, czemu mam go ukrywać? to, że zazwyczaj widuje się tzw. cycoliny które mają do tego mini, czerń na głowie i tipsiory to już inna kwestia ja tam powiem -kobiety w DOBRZE DOBRANYCH BIUSTONOSZACH (bo sorry batory ale to wygląda ślicznie, w przeciwieństwie do gąbkowych paskudztw gdzie często pierś wylewa się górą ) nie dajcie się
Nie zrozumiałaś mnie. Piersi sa piekne - i te duże i te małe, kazdy lubi co innego. Ale wycięty dekolt (który jest uwodzicielski i jak by nie było, zawsze nieco wyzywający, śmiały, odwazny czy to na dużym biuście czy na miejszym) jest odpowiedni tylko i wyłącznie w stylizacji wieczorowej. TYLKO! A ja widze takie panny z bufetem na wierzchu o 8 rano w tramwaju, jak jada na uczelnię i do pracy!! Sorry!

A nawet jeśli już mowa o stylizacji wieczorowej, to nie jest to wiedza tajemną, ale zasady elegancji twardo twierdzą, ze albo dekolt, albo mini. Nigdy obydwa na raz, a widze ze panie mają z tym porblemy. Krótka obcisła sukienka ledwo zakrywająca zofię + wycięty dekolt niestety kojarzy mi sie jednoznacznie, a panią lekkich obyczajów.

Edytowane przez L_V
Czas edycji: 2011-04-20 o 16:46
L_V jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-20, 16:51   #2894
gabi1234
Zakorzenienie

Cytat:
Nie zrozumiałaś mnie. Piersi sa piekne - i te duże i te małe, kazdy lubi co innego. Ale wycięty dekolt (który jest uwodzicielski i jak by nie było, zawsze nieco wyzywający, śmiały, odwazny czy to na dużym biuście czy na miejszym) jest odpowiedni tylko i wyłącznie w stylizacji wieczorowej. TYLKO! A ja widze takie panny z bufetem na wierzchu o 8 rano w tramwaju, jak jada na uczelnię i do pracy!! Sorry!

A nawet jeśli już mowa o stylizacji wieczorowej, to nie jest to wiedza tajemną, ale zasady elegancji twardo twierdzą, ze albo dekolt, albo mini. Nigdy obydwa na raz, a widze ze panie mają z tym porblemy. Krótka obcisła sukienka ledwo zakrywająca zofię + wycięty dekolt niestety kojarzy mi sie jednoznacznie, a panią lekkich obyczajów.

absolutnie i całkowicie zgadzam się z każdym twoim słowem
Stary 2011-04-20, 17:25   #2895
lipiec
Zadomowienie

Rozwalają mnie :
- leginsy, zarówno na szczupłej jak i puszystej osobie, po prostu nie lubię, nie podobają mi się aczkolwiek muszę przyznać że ostatnio widziałam dziewczynę która bardzo fajnie się w leginsach prezentowała
- skarpetki do sandałów - tu chyba nic nie trzeba dodawać,
- biodrówki na osobie, która zdecydowanie nie powinna ich nosić + cała dupa na wierzchu, tyczy się to również szczupłych osób, bo białe majty wystające spod spodni to okropny widok
- buty ze szpicem , owszem to było modne, właśnie BYŁO
- obcisłe t-shirty i fałdki tłuszczyku które się wylewają
- ogrooomne kwiatki - spinki wpięte we włosy - dla mnie tandetne .
I chyba tu moja lista się kończy : D

lipiec jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-20, 19:42   #2896
nicRu
maszyna, nie człowiek

O dekolt -/+ mini - popieram! Nawet duży dekolt przy dobrym biustonoszu moze byc fajny, ale nie wielki, wylewający sie biust Tak samo ekspozycja prawie całej klatki piersiowej przy malutkim biuście tez nei ejst fajna. I albo nogi, albo dekolt
Stary 2011-04-20, 19:48   #2897
Bayka
Zakorzenienie

GG do Bayka

Cytat:
Napisane przez lipiec Pokaż wiadomość
Rozwalają mnie :
- leginsy, zarówno na szczupłej jak i puszystej osobie, po prostu nie lubię, nie podobają mi się aczkolwiek muszę przyznać że ostatnio widziałam dziewczynę która bardzo fajnie się w leginsach prezentowała
- skarpetki do sandałów - tu chyba nic nie trzeba dodawać,
- biodrówki na osobie, która zdecydowanie nie powinna ich nosić + cała dupa na wierzchu, tyczy się to również szczupłych osób, bo białe majty wystające spod spodni to okropny widok
- buty ze szpicem , owszem to było modne, właśnie BYŁO
- obcisłe t-shirty i fałdki tłuszczyku które się wylewają
- ogrooomne kwiatki - spinki wpięte we włosy - dla mnie tandetne .
I chyba tu moja lista się kończy : D

zgadzam się ze wszystkim oprócz no 1 bo legginsy noszę, ale do tunik.
szczególnie zgadzam się ze skarpetami do sandałów(jak można tak wyjść??!!!) i z wystającymi stringami z jakichkolwiek spodni, a także dopowiem: widoczna linia majtek, bądż wzór/kolor majtek spod białych spodni

Polskie literki? -Brak
Bayka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-22, 19:35   #2898
mm444
Władca Wizażu

Treść usunięta
mm444 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-22, 19:39   #2899
18d73f41c1c01aef8fdf04b5e3282c14752c25f5_62181c6d1d29a
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez mm444 Pokaż wiadomość
Treść usunięta
niestety ciągle można kupić świeże
18d73f41c1c01aef8fdf04b5e3282c14752c25f5_62181c6d1d29a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-22, 21:29   #2900
agatri
Rozeznanie

matko te cycki na wierzchy już mnei doprowadzają do szału chodzę na zajęcia i jest tam taka dziewczyna , rozumiem żę chce kogoś wychaczyć ale matko jedyna prawie jj to na wierzch nie wyskoczy
najgorsze jest to ,że w normalnym sklepie nie dostanie się bluzki bez ogomnego dekoltu
agatri jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-22, 21:36   #2901
sabbatha
Zakorzenienie

spoko, takiej zeby biust zakryc koszuli tez nie dostaniesz, bo trzeba kupowac 1-2 rozmiary wieksze inaczej rozlaza sie na biuscie. I mowie to ja, z biustem srednio duzym a nie bardzo duzym.

sabbatha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-22, 21:39   #2902
WhiteCherry
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agatri Pokaż wiadomość
najgorsze jest to ,że w normalnym sklepie nie dostanie się bluzki bez ogomnego dekoltu
jak to nie? ja mam większość bez dekoltów.
Stary 2011-04-22, 21:43   #2903
nicRu
maszyna, nie człowiek

A ja średnie dekolty-okrągłe Ale jestem bezbiuściasta, wiec moze dla mnie tylko takie robią
Stary 2011-04-22, 21:43   #2904
agatri
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez WhiteCherry Pokaż wiadomość
jak to nie? ja mam większość bez dekoltów.
ja naprawdę muszę się nachodzić aby dostać , masakra
Stary 2011-04-22, 21:52   #2905
RosemarieV
Rozeznanie

.

Edytowane przez RosemarieV
Czas edycji: 2011-04-23 o 00:19
RosemarieV jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-22, 21:53   #2906
WhiteCherry
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nicRu Pokaż wiadomość
A ja średnie dekolty-okrągłe Ale jestem bezbiuściasta, wiec moze dla mnie tylko takie robią
mój biust też do dużych nie należy, ale dobry push-up i po sprawie ale i tak wolę raczej zabudowane bluzki, bo w zamian lubię pokazywać nogi
Stary 2011-04-22, 21:59   #2907
sabbatha
Zakorzenienie

ja tam lubie pokazac dekolt, przy moim aktualnym stanie wagi tylko to mi pozostalo

Stary 2011-04-22, 22:03   #2908
agatri
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez sabbatha Pokaż wiadomość
ja tam lubie pokazac dekolt, przy moim aktualnym stanie wagi tylko to mi pozostalo
pokazywać jak najbardziej ale nie wylewać za bluzkę
Stary 2011-04-22, 22:12   #2909
sabbatha
Zakorzenienie

noo wiadomo, przesada w żadną stronę nie jest wskazana ale już bez przesady z tymi wielkimi dekoltami, mało takich na ulicach no i niektóre z was to się prawie obruszyły, że się rowek między piersiami pokaże ;D

Stary 2011-04-22, 22:12   #2910
blekitne_niebo
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez RosemarieV Pokaż wiadomość
No więc.. Paniom o słabych nerwach dziękuję, a tym o mocnych chcę zaprezentować dziewczynę, widzianą przez znajomą w mieście. (Nie mogła się oprzeć i zrobiła zdjęcie, jakość jest, jaka jest, w końcu robione komórką )

No i ja mogę szczerze powiedzieć, że zostałam "rozwalona"
Po pierwsze według mnie bardziej rozwalające jest robienie komuś ukradkiem zdjęcia i publikowanie na portalu. Po drugie nie jest to wygląd jakoś szczególnie rozwalający, w moim rodzinnym mieście co druga dziewczyna tak wygląda a są przypadki o wiele, o wiele gorsze.
blekitne_niebo jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Moda

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości