|
|
#4801 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Byłam, jestem, chcę byc AU PAIR- part VII
ja też ledwo to ogarniam
![]() przeczytaj 151 i 152 stronę wątku, tam jest trochę na temat Wizzair'u Edytowane przez kse Czas edycji: 2011-04-22 o 22:57 |
|
|
|
#4802 | |
|
kizia_mizia
|
Cytat:
1.nie wiem jak to wygląda z pokojami typu studio, ponieważ ja mieszkałam w piwnicy, tam mialam łazienkę i swój pokój oraz osobne wyjście na zewnątrz, więc jak wracałam późno w nocy to nie musialam nikogo budzić ![]() 2.z ubezpieczeniem to jest tak że mi zapewnili bo rodzice byli lekarzami, ale zapytaj swojej rodzinki, powinna załatwić. Albo może tą karte europejską, tam też jest zawarte chyba ubezpieczenie. mam nadzieję, że pomogłam
|
|
#4803 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja mialam kiedys oferte mieszkania w studio... no i obecnie nowinka ( ona siejuz tu nie udziela) wlasnie dzis skonczyla 10 miesieczna meczarnie u jednej rodziny, mieszkala wlasnie w studio malenkim, z lazienka i kuchnia. Wszystko jakby w jednym pomieszczeniu i nicnie bylo jakby oddzielone. Nie wiem...jakos ro normalnie wygladalo dzie sie przyzwczaic, nawet to wygodne jest.jesli oczywiscie kilak metrow kwadratowych to nie jest dla Ciebie za malo aaa ubezpieczenie, wydaje mi sie ze w niemczech Ci wystarczy karta np. Euro 26. Niemcy to nie Szwajcaria....one chyb akceptuja to ubezpieczneie. Cytat:
z czego pewnie lepiej wizzem z katowic... Cytat:
Czasem jednak mozna trafic na bilety sprzedawane bez oplat( wiec placisz tylko cene bilety)- ryanair tak czesto robi, ostatnio prawie sobie kupilam lot z Frankfurto do Rzeszowa za 10e. Niestety...stad do Frankfurtu kosztowal mnie 500chf..wiec zrezygnowalam. Jedyne co mozesz zrobic, to jesli to jest ryan, ewentualnie wizz czy easyjet mozesz obserwowac dzien w dzien oferty... Cytat:
czasem bilet kosztuej 1zl a oplaty ponad 100. z aerlingusem tak jest..;/ bilet kosztowal 6e. ucieszylam sie bo pomyslalam, ze oplaty beda niewielkie i polece do Dublina do przyjaciolki. Niestety, Genewa i Dublin to glupie lotniska, wiec za bilet w obie storny mi wyszlo 212e.. przy czym tylko 12 za sam bilet jako taki. nooo a ja wlasnie wrocilam do Was. Poszlam na BBQ do znajomych. tam z kolega wypilam ( na spolke ) 2 wina i szampana. wrocilam do mieszkania i marzylam o lozku. ale oto chlopak hostki mnie zagadal...a to o filmach, muzyce, energii slonecznej wykorzystywanej w nowowczesnym bodownictwie i tego zaletach ( o jezu, myslalam ze skonam gadajac z nim o tym, i MUSIALAM miec w tym temacie jakies stanowisko!) a na koniec o ksiazkach...Probowal mnie przekonac do czytania ksiazek na Kindle albo Ipadzie. I mowie mu, ze zatsanawialam sie wlasciwe nad kupnem Kindle...ale zrezygnowalam, bo trzeba miec konto na amazon itd. pyta kiedy mam urodziny. mowi ze i tak musi cos z nim zrobic...wiec...jak tylko kupi nowego to odda mi swojego Ipada!! woohoo! a na nim jest cala masa ksiazek po angielsku....mrrr..!Cieka we na ile serio to mowil. ![]() no i jakos gadajac sobie wypilismy 2 butelki wina. niedawno skonczylismy. i miigdaaal mnie tak booli od 2 dni... a dzis juz chyba mu sie niezle powiekszyko,nie moge nawet normalnie przelykac... co sie robi z migdalami? jak tak dalej pojdzie to sie go sama pozbede!
|
|
#4804 |
|
Zakorzenienie
|
jak migdał i problem z przełykaniem to pewnie angina. i antybiotyk najlepszy.
ale żeby ukioć chwilowo ból możesz jeść lody. naprawdę. wesołych świąt. zwłaszcza Wam dziewczyny, które jesteście poza domem
|
#4805 |
|
Konto usunięte
|
wesolych swiat kobietki smacznego swieconego! [ktorego wam zazdrszcze-tym ktore sa w dmku
![]()
|
|
|
|
#4807 |
|
Konto usunięte
|
nudzilo mi sie
a mam duzo rzeczy stamtad
|
|
|
|
#4808 |
|
Wtajemniczenie
|
Będę śledzić i zazdrościć
Będę musiała znaleźć jakieś charity shopy w okolicach fulham
|
|
|
|
#4809 |
|
Konto usunięte
|
U mnie w shepp jest duzo na high street samej 5 jest
a duza nie jest. Meble naawet etc. A do domu nakupowalam duzo tez. Talerze cos. U nas nawet tostery prostownice widzialam tego typu rzeczy a ciuchy fajne markowe a tu bogatsza okolica wiec fajne sa ale baby grube wiec te 8-10 z reguly na mnie czekaja
|
|
|
|
#4810 |
|
Wtajemniczenie
|
Aaaaa 8-10 to ja
hahaha To mieszkasz a małym zagłębiu charity shopów U mnie w Barnet było ich... w sumie z 10 A koło siebie tak z 6 Co za czasy... Rzeczywiście, można tam kupić wszystko, prawda? I mieszkanie ozdobić nawet fajnie... Ja byłam krótko, ale jak patrzyłam na niektóre rzeczy to myślałam że fajnie wyglądałyby w moim mieszkanku ![]() Przyszłe aupairki w Londynie - jak zobaczycie charity shop to nie wahajcie się i wchodźcie ![]() ---------- Dopisano o 10:57 ---------- Poprzedni post napisano o 10:57 ---------- No, może przesadziłam z tym 8 ale 10 jak najbardziej![]() I meeeega mi się podobają sandałki.... |
|
|
|
#4811 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Jak będę w UK, to koniecznie proszę się ze mną umówić i mnie tam zabrać !!!
"Eat clean, train hard and surround yourself with those on the same mission as you". Aparatka: 16.08.2007-10.09.2009 11.03.2015-? Walczę: 82,6 kg --> 80,2 kg --> 75,9 ? cel I: 79 kg cel II: 75 kg cel III: 71 kg "Per aspera ad astra". |
|
|
|
|
#4812 |
|
Rozeznanie
|
a któraś nie jest/ nie będzie może w okolicach Mediolanu? fajnie byłoby się zgadać i umówić, zwłaszcza że mam 3 dni wolnego w tygodniu.
![]() edit: chciałam powiedzieć, że bede miała bo to dopiero od końca czerwca
|
|
|
|
#4813 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#4814 |
|
Raczkowanie
|
hey dziewczęta
jakiś czas się nie udzielałam, bo byłam zajęta poszukiwaniami ![]() mam propozycje od polskiej rodzinki na sierpień ![]() maja 3-letniego chłopczyka, oferują 50 funtów na tydzień. odpowiedziałam im na @ i zapytałam o szczegóły, ale jeszcze mi nie odpowiedzieli... wiem, ze tan chłopczyk jest nadpobudliwy i większość osób odradza mi wyjazd tam, ale ja tez jestem pełna energii i mam nadzieje, ze dam rade ![]() tylko tak się zastanawiam co z moim angielskim... z tego co wiem, to chłopiec miesza trochę angielski z polskim, a rodzice pewnie mówią w domu po polsku. myślicie, ze jadać tam poprawię swój ang? Wesołych i spokojnych Świąt ;*
"Kochać to nie znaczy patrzeć na siebie nawzajem, lecz patrzeć w tym samym kierunku." -Antoine de Saint-Exupery http://www.suwaczki.com/tickers/39f8xqpkregzcvpy.pngSUMMER AU PAIR IN IRELAND ;D od 1.06.2012 do 3.09.2012
|
|
|
|
#4815 |
|
Zakorzenienie
|
Lusia, 50Ł to malutko.
A za ile godzin?
|
#4816 |
|
Zadomowienie
|
Wesołych Świąt dziewczynki i mokrego Dyngusa!!!
|
|
|
|
#4817 |
|
Konto usunięte
|
Ojp nie ma sprawy
my mieszkamy na high street u nas I zejdziesz na dol (my na poddaszu) I masz juz charity potem kolejny I 3 inne ale wszystko na high street zapraszam jak cos nawet przenocowac mozna
|
|
|
|
#4818 |
|
Konto usunięte
|
Lucy sandaly 4funty tylko mark&spencer nowe z metkami
to samo butkiKupilam swieczniki na podgrzewacze czy talerze walek do ciasta odczyscilam w srodku I jak nowy byl jescze toster ale jakas babcia mi sprztanela ![]() Widzialam zelazko mikser nawet ostatnio,meble sa tez czekam az mi jakas lawa fajna sie tam znajdzie![]() Dzieciakom kuzynki zabawki kupuje jak przyjezdzaja maja sie czym bawic ![]() Wrzuce co mam dzis na bloga jak wroce z pracy, wlasnie jade do domu ![]() I po drodze przejde przez wszystkie charity jak tajfun ale za te pare funtow moge szalec choc ja czesciej kupuje rzeczy do domu a nie ciuchy teraz moze temu ze mi brakuje wiele rzeczy jeszcze bo sami sie 'dorabiamy' powiedzmy
|
|
|
|
#4819 |
|
Raczkowanie
|
Roux- z obietnicami po pijaku to różnie bywa
ciekawe , czy ten chłopak twojej hostki pamięta wogóle co ci obiecał. oby , oby ![]() Lusia- mieszkając u polskiej rodziny, to z poprawą języka słabiutko |
|
|
|
#4820 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny, ile byście wzięły za 50-55 h tygodniowo ? 2 dzieci, 1 w szkole od 8:30 do 15:00, druga mała, więc cały dzień w domu.
"Eat clean, train hard and surround yourself with those on the same mission as you". Aparatka: 16.08.2007-10.09.2009 11.03.2015-? Walczę: 82,6 kg --> 80,2 kg --> 75,9 ? cel I: 79 kg cel II: 75 kg cel III: 71 kg "Per aspera ad astra". |
|
|
|
#4821 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
w koncu tu facet, a poza tym wypilsymy na spolke te 2 wina.. ![]() no ciekawe ciekawe... Cytat:
ale w tym wypadku to chyba ponad 100 elzbiet sie nalezy, co?
|
|
#4822 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Strasznie dużo tych godzin, żeby nie było, że cały czas będziesz z dzieciakami siedzieć i nie będziesz miała czasu dla siebie ;> Roux ma rację, na pewno więcej niż 100 funtów )Wesołych Świąt dziewczyny! ) Żeby każda znalazła wreszcie tą właściwą rodzinkę! ![]() ![]()
Edytowane przez ankaa_ Czas edycji: 2011-04-24 o 10:36 |
|
|
|
|
#4823 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#4824 |
|
Raczkowanie
|
Kachaaa to Ty jestes w tym avatarze;> jaki pięęęknyyy kolor włosów! też chcę taki
![]() ![]()
|
|
|
|
#4825 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() roux jest na swoim avatarze( zresztą tak mi sie wydaje, roux jakby co to nie zabij Edytowane przez katrina1991 Czas edycji: 2011-04-24 o 12:54 |
|
|
|
|
#4826 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Właśnie o to chodzi, że ja tez bym wyglądała dziwnie...można powiedzieć, żebym nie wyglądała haha! ![]() Roux ma bardziej taki pomarańcz ale też ładny ;D![]()
|
|
|
|
|
#4827 |
|
Zakorzenienie
|
tak tak to ja a avie
![]() Kachaa nieco inaczej wyglada, to nie jej zdjecie, ale w kolorze z jej ava wszyscy sie kochaja ![]() taaa niestety, moj to pomarancz paskudny, bo zdjecie w dosc ostrym swietle i dosc jasnym obiektywem... ale gdzies mam ladniejsze, kilka dni po farbowaniu, tam jest sliczny kolor...( Feria L'oreal, Pure Paprika!) Wlasnie skonczylam piec z hostka... od 11 do teraz na nogach w kuchni. dzizaasss padam najwieksza furora to babka...z rozowym lukrem i takimi paleczkami czkoladowymi i barankiem bialym na tym, malo nie peklam ze smiechu ![]() ![]() zdjecie barana i rozowej babki zalaczam... ![]() ![]() edit: Katrina, Ty masz jasna cere? Jaki masz kolor oczu..? Czemu myslisz ze dziko bys wygladala...;>
FoodSenses Jedzonko fit i absolutnie nie fit FoodSenses INSTA #foodphotography #fitfood Edytowane przez roux666 Czas edycji: 2011-04-24 o 18:07 |
|
|
|
#4828 |
|
Zadomowienie
|
mam jasną cerę, ale dość szybko się przypalam
i zielone oczy... dziko, ponieważ mam dłuuugie włosy, z natury kręcone i zawsze mam szopę, chyba, że wyprostuje (tak jak w avatarze) kusi mnie, żeby pomalować, a później najwyżej bym przemalowała... ale szkoda mi włosów, bo mam naturalny kolor i musiałam długo zapuszczać, żeby pozbyć się farb, bo kiedyś chyba miałam wszystkie odcienie na włosach... no właśnie oprócz takowego pomarańczowego no i jasną blondynką nigdy nie byłam co mnie też kusi
|
|
|
|
#4829 |
|
Konto usunięte
|
Jak roux powiedziala to nie ja
to hayley williams z paramore lubie ja miec na avach
|
|
|
|
#4830 |
|
Konto usunięte
|
Ja jestem brzyda
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Emigrantki
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:31.

ale za te pare funtow moge szalec