|
Notka |
|
Biochemia kosmetyczna Interesujesz się biochemią kosmetyczną? Chcesz poznać działanie poszczególnych składników zawartych w kosmetykach oraz ich wpływ na zdrowie. Dołącz do nas. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Rozeznanie
|
Jaki jest najlepszy podklad do cery BARDZO WRAZLIWEJ z niedoskonalosciami
Dziewczyny znacie moze jakis naprawde dobry podklad nieobciazajacy , do cery bardzo delikatnej z niedoskonalosciami?:confu sed:
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Jaki jest najlepszy podklad do cery BARDZO WRAZLIWEJ z niedoskonalosciami
Cytat:
![]() Poszperaj w tym podforum: https://wizaz.pl/forum/forumdisplay.php?f=113
![]() |
![]() |
#3 |
Rozeznanie
|
Stosowalam mineralne VIchy, BareMinerals VIchy porazka...
![]() ![]() ![]() Edytowane przez Polski Bursztyn Czas edycji: 2011-04-08 o 19:17 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Chodzi mi o iście mineralne produkty, złożone z samych mineralnych składników, firm takich jak: Lumiere, Sweetscents, LaurEss, Lily Lolo, Lucy Minerals, Silk Naturals, Meow etc. ![]() Jeśli nie powiodło Ci się z BareMinerals, szukaj dalej ![]() ![]()
Książką można czytelnikowi głowę, owszem przemeblować o tyle, o ile jakieś meble już w niej przed lekturą stały. ROZLICZENIA: klik Edytowane przez dottoressa Czas edycji: 2011-04-08 o 19:21 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Raczkowanie
|
Ja też bym ci poleciał podkłady mineralne, te prawdziwe a nie drogeryjne. sama używam podkładu Every Day Minerals i bardzo sobie chwalę, a też mam problemową i wrażliwą skórę. zaraziłam też mineralami kolezankę, ktora nie wierzyła, ze taki proszek może takie cuda zdziałać
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
także mam skórę totalnie wrażliwą i od jakiś dwóch opakowań używam Pharmaceris podkładu z aptecznej serii Ireny Eris bardzo mi odpowiada doskonale kryje nie wysusza i nie uwidacznia suchych skórek (używam go nawet podczas kuracji kwasami) choć jeśli masz mocno tłustą strefę T może być dla ciebie zbyt mało matujący
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Raczkowanie
|
Ja polecam ten podkład
https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,3...ieszanej-.html nie jest mineralny, to normalny , zwykły fluid, a naprawde jest świetny ![]() Mam cerę wrażliwą i skłonną do zapychania i ani mnie nie zapchał , ani nie podrażnił. Krycie ma przyjemne , nie robi maski, jest dość lekki , a jednak kryje w miarę dobrze. Cera jest po nim taka aksamitna, przyjemna. Poproś o próbkę w aptece - może akurat Ci podpasuje. Tylko uważaj żeby nie dali Ci wersji kremowej, musi pisać : pure fluid. Raczej mają próbki w aptece, bo niedawno ten podkład wszedł na rynek -w tym nowym ulepszonym składzie -i dawali próbki do czego się dało , jak się tylko kupiło jakiś kosmetyk w aptece. |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#8 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
a probwałas moze tzw kremow BB? dowiedziałm sie o nich włąsnie na forum. Jest to krem i podklad kryjacy w jednym. Podobno stworzono je dla cer wrazliwych, problemowych, po zabiegach dermatologiczych. Do tej pory rpzetestowalam jeden i jestem zadowlona. Kiedy robilam kuracje kwasami u dermatologa mialam strasznie podrazniona, spochnieta, luszczaca sie skore. Jedyne dwa preperaty, ktore nie powodowaly maskarycznego szczypana przez pierwszy , najgroszy tydzien kuracji to by własnie krem bb firmy lioele z filtrem 30 i moj krem clinique dramatic different lotion. Za to ma u mnie ten preprarat ogromny plus. jest duzo roznych firm i typow kremow bb. sa dostepne na allegro i chyba jak sie w googla to tez sie znajda jakeis sklepy. Tu jest link do fajnego bloga http://azjatyckicukier.blogspot.com/...e-pytania.html http://azjatyckicukier.blogspot.com/...bb-skin79.html ten krem BB z lioele nie jest może idealem dla mnie. Bede testowac inne, az trafie na ideal.Ja mam bardzo sucha skorę z tendencja do luszczenia. Mysle ze bardziej pasuje cerom mieszanym lub tlustym.
Włosomaniaczka ![]() zapuszczam-cel:wlosy do pasa ![]() ![]() Edytowane przez Amiria Czas edycji: 2011-04-19 o 08:11 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Rozeznanie
|
A gdzie mozna dostac te kremy BB?
![]() Zamkneli mi watek,wiec jeszcze raz napisze jakiego podkaldu szukam Czy istnieje taki podklad? ![]() -ktory nawilza -nie uwydatnia niedoskonalosci(pory,zask orniki) -nie wchodzi w pory - cera nie wyglada plasko NIECIERPIE EFEKTU PUDROWOSCI NA TWARZY LUB PLASKOSCI JAKI DAJE Revlon"itp podklady- OKROPNIE TO WYGLADA ![]() -nie podraznia,nadaje sie do cer wrazliwych -ma lekka konsystencje, ale troche kryjacy ! -wyglada naturalnie,nie tworzy efektu maski -nie wyglada tepo na twarzy - skora nie wyglada na zmeczona -skora wyglada w nim swiezo promiennie -dosyc trwaly -nie jest suchy -nie zapycha -ktory nie ciemnieje na twarzy -ktory wyglada ladnie naturalnie w kazdym swietle -przyjazny sklad(najlepiej naturalny sklad ![]() -ktory posiada w kolorystyce zimne beze -skora nie moze sie w nim dusic -jesli schodzi z twarzy to sposob ladny ![]() ![]() - przystepna cena -wydajny Szukam i szukam idealu ![]() czasach,a tak trudno taki podklad wymyslic? ![]() Moim zdaniem niektore podklady wrecz oszpecaja kobiety ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A tak serio, każda cera jest inna. Podkład, który mi pasuje, u Ciebie może się nie sprawdzić, nawet jeśli teoretycznie miałybyśmy podobną cerę. No i dochodzi jeszcze kwestia pielęgnacji oraz makijażu, który kładziesz na podkład. Krem czy filtr, primer, puder wykończeniowy (lub ich brak), to wszystko decyduje o tym, że jedna kobieta uzna jakiś podkład za ósmy cud świata, a druga za kompletne badziewie ![]() Ja też polecam prawdziwe minerały, szczególnie Meow, EDM i Pixie. Stosunek ceny do jakości i wydajności super ![]() ![]() ![]() Z niemineralnych podkładów służą mi Yves Rocher Teint Serum Repultant https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,4...ja.html&next=1 i Astor Mineral Match w pędzlu https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,2...lu.html&next=1 , ale zastrzegam, że używam primera i pudru bambusowego na zakończenie. A BB Creamy dostaniesz na ebayu, dziewczyny na wizażowym organizują też zbiorowe zamówienia ![]()
Tygrysku...! Co Prosiaczku? NIC - odparł Prosiaczek biorąc Tygryska za łapkę - chciałem się tylko upewnić czy jesteś... ![]() ![]() Ćwiczę od czasu do czasu ![]() Spełniam swoje małe marzenia ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Zadomowienie
|
oczywiście najlepszym rozwiązaniem są minerałki, ALE
ja zawsze polecam estee lauder double wear (nigdy go już nie zmienię) żaden podkład z apteki nie może się z nim równać. dla mnie spełnia WSZYSTKIE wymagania jakie wymieniła Polski Bursztyn. nawet cenowo- bo kosztuje ok 140 zł ale starcza na ok 9 miesięcy jest to raczej kryjący podkład- ale jeśli chodzi o maskę... cóż moja koleżanka z pracy też używa tego podkładu i wygląda jak pomalowana pomarańczową maścią- widać ten podkład na jej twarzy. nie mogłam zrozumieć jak to może być, że obydwie mamy ładne cery, a na jej skórze ten sam podkład zachowuje się inaczej- gorzej. sprawa się wyjaśniła - jej buteleczka wystarcza na ok 2 miesiące. (!!!) no to wszystko jasne- tego podkładu nie można tyle ''nawalać'' bo nie widać po nim, że jest go na twarzy dużo , tylko cera staje się brzydka- taka zagruntowana ![]() w każdym razie polecam estee lauder. kiedyś prosiłam o analizę tego podkładu ale dowiedziałam się tylko że może zapchać (mnie nie zapycha a używam go już ho ho i jeszcze trochę)
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#12 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#13 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Jak dla mnie spelnia wszystko to co wymienilas-no ale wiesz to co sie sprawdzilo u mnie nie musi u Ciebie. Ale polecam wyprobowanie mineralow Lumiere(mam wrazliwa,sucha i sklonna do zapychania cere) |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
nie ma chyba lepszej metody dobrania podkladu jak sprawdzanie na wlasnej skórze ![]()
![]() |
![]() |
#15 |
Raczkowanie
|
Też mam skórę z niedoskonałościami, przy tym jeszcze bardzo wrażliwą. Często się âświeciâ, miałam różne. Ostatnio dostałam próbkę la roche posay xxx i jest całkiem fajny, na twarzy nie wygląda, jak maska i nie zatyka porów, raczej wydajny, bo saszetka wystarczyła na 3 razy : )
Edytowane przez aniolek-tasmanski Czas edycji: 2015-12-17 o 08:52 Powód: link |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:38.