|
|||||||
| Notka |
|
| Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1 |
|
Konto usunięte
|
PiS a sprawa Miłosza... |
|
|
|
|
#2 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: PiS a sprawa Miłosza...
No co? PiS zawsze chcial mieszac, do tej pory robili to glownie w polityce, a teraz jeszcze w swiat poezji i kultury chca isc. Nic mnie juz w ich wypadku nie zdziwi. Wybory ida.
|
|
|
#3 |
|
Konto usunięte
|
No idą, idą, ale żeby aż takiego samobója sobie walić?
|
|
|
|
|
#4 |
|
Zakorzenienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;26499409]No idą, idą, ale żeby aż takiego samobója sobie walić?
[/QUOTE]Jakiego samobója, elektorat PiSu uwielbia takie akcje. Chyba ta urocza kobieta wyjątkowo aktywnie działa w kwestii komentowania życiowych poczynań Miłosza. http://pl.wikipedia.org/wiki/Anna_Sobecka Zajęłaby się lepiej nauczaniem NPRu w jakiejś wiejskiej parafii, bo widzę, że ma do tego uprawienia, a nie pchać się do polityki. Zresztą to są właśnie polscy politycy rodem ze "Świata według Kiepskich", wypowiadać się o głupotach to każden jeden potrafi, kto jest prawdziwym Polakiem, a kto nie, ale wziąć się do uczciwej roboty to nie ma komu. Nawet nie wiem, jak skomentować, żenada i tyle. Odechciewa być się Polakiem, jak się na takich ludzi patrzy. Tylko potrafią zdeptać innych, w tym przypadku noblistę. Sami siebie nie szanują, nie szanują dokonań największych Polaków, a potem pretensje i wielkie halo, że nikt naszego państwa poważnie nie traktuje i jest jak jest. -- |
|
|
|
|
#5 |
|
Zakorzenienie
|
A jak Giertych sie ciezko Mrożka czepial?i Gombrowicza.
z listy lektur ich chcieli zdjąc. albo i zdjeli. bo antypolskie. bo promoujace inne orientacje plciowe. pozapudełkowe myslenie. jeszcze do Tuwima sie powinni przyczepic, bo kto widzial zeby autor wierszy dla dzieci pisal takie cos: "Puszczała się dziewczyna, puszczała z miłości, Puszczała dla pieniędzy, puszczała z litości, Aż taką masę razy upadła moralnie, Ze całkiem się sku.wiła – i wpadła fatalnie, Albowiem w ciążę zaszła od jednego z gości: Tak powstał SKU.WYSYNDYK MASY UPADŁOŚCI."
nie bo tu nie ma nieba jest prześwit między wieżowcami a serce to nie serce to tylko kawał mięsa a życie jakie życie poprzerywana linia na dłoniach a bóg nie ma boga są tylko krzyże przy drogach Własną głupotę ludzie zwykli nazywać doświadczniem
Edytowane przez awia Czas edycji: 2011-04-23 o 11:27 |
|
|
|
|
#6 |
|
Zakorzenienie
|
Ja jestem za tym, żeby Polskę podzielić na dwie części: tę bardziej wschodnią oddać PiSiorom do panowania. Niech tam sobie budują własne państwo dla prawdziwych Polaków, katolików, stawiają pomników Kaczyńskiemu, ile wlezie. My będziemy mieli rok Miłosza, a oni Rymkiewicza czy kogoś w tym stylu. W ich części niech do spółki rządzi Kaczyński z Rydzykiem i dobrobyt im buduje.
|
|
|
|
|
#7 |
|
Rozeznanie
|
Mnie najbardziej przeraża, że wg sondaży PiS ma prawie 30% poparcie
![]() A ja naprawdę nie znam nikogo, kto popiera tę partię
|
|
|
|
|
#8 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
#9 |
|
Zakorzenienie
|
Żartowałam przecież
Ale statystyki pokazują, że województwa Polski wschodniej glosują raczej za PiSem, więc skoro tak bardzo pragną tego dobrobytu, to niech mają, królem nawet mogą go sobie obwołać ![]() Ostatnio w autobusie słyszałam, że ludzie diagnozowali również Kaczyńskiego jako kwalifikującego się do psychiatryka I to byli emeryci
|
|
|
|
|
#10 | |||
|
Zadomowienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;26499409]No idą, idą, ale żeby aż takiego samobója sobie walić?
[/QUOTE]To żaden samobój - ich elektorat raczej nie zna Miłosza,a ni zadnej innej poezji (tak samo jak elektorat PO i większości poslkich partii, bo kto czyta poezję, a ksiazki juz w ogóle?Polacy czytają 1 ksiazke rocznie, czy ile tam...), wiec nie wydaje mi się, aby było to samobójstwo... Uważam, ze polska polityka - szczególnie w wydaniu mainstreamowych partii-PO, PiS , SLD, PSL to odbicie naszego społęczenstwa, które jest wyjątkowo głupie... ---------- Dopisano o 13:27 ---------- Poprzedni post napisano o 13:24 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 13:28 ---------- Poprzedni post napisano o 13:27 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 13:29 ---------- Poprzedni post napisano o 13:28 ---------- Cytat:
A ja znam i jest pare osób całkiem do rzeczy. Na PiS głosuja niefajni, a na PO fajni? Edytowane przez Jaatkaa85 Czas edycji: 2011-04-23 o 13:26 |
|||
|
|
|
|
#11 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
|
#12 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
|
#13 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
|
#14 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Co do tematu, jeśli chodzi o PiS, nic mnie już nie zdziwi. Oni lubią afery i czepianie się wszystkich i o wszystko. |
||
|
|
|
|
#15 |
|
Zakorzenienie
|
znaleźli sobie nowego kozła ofiarnego. no przecież nie mogą już jeździć po Tusku, że Polskę Niemcom albo Rosjanom chce sprzedać, bo teraz walczą o zrównanie dopłat z ue dla rolników (przez co pi razy drzwi 60% rolników dopłat nie dostanie, no ale ja się podobno czepiam szczegółów).
tylko czekam aż się do Mickiewicza przyczepią za "Litwo, Ojczyzno moja..." |
|
|
|
|
#16 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
A czy ja gdzieś w swojej wypowiedzi zasugerowałam chociażby, że na PIS głosują niefajni, a na PO fajni? Bo nie wiem skąd takie porównanie Ci się wzięło?
|
|
|
|
|
|
#17 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jak ktoś jest przeciwko PiS, to od razu musi kochać PO?
|
|
|
|
|
|
#18 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Jakoś ciężko mi uwierzyć w takie rzeczy, naprawdę. Nie wierzę żeby cały PiS to popierał, pewnie paru ktosiów wyskoczyło z durnym pomysłem a dziennikarze to podłapali, jak zwykle pewnie :P A ten podział na wschód i zachód, nawet w żartach też wyjątkowo nieudany..... |
|
|
|
|
|
#19 |
|
Zakorzenienie
|
Ktoś pewnie walnął fanatyczną głupotę, ludzie niewykształceni za sprawą mediów podłapią i będą sobie tym frazesem gęby wycierać jako nową prawdę objawioną, a Ci wykształceni...cóż im chyba nie trzeba niczego tłumaczyć. Wykształceni popierający inne partie z politowaniem popukają się w głowę i upewnią w swoim wyborze, a wykształceni, którzy w polityce PiSu widzą jakieś korzystne sobie elementy popukają się w głowę ale będą wiedzieć, że jedna spaczona jednostka nie musi sprawiać, że cała społeczność nosi cechy spaczenia.
Jak już Miłosza oskarżają to niech jeszcze Szymborskiej wyrwą Nobla z ręki bo ona również propartyjne wiersze popełniła.
|
|
#20 | |
|
Konto usunięte
|
Moim zadaniem, najtrafniej scharakteryzował „twardy” elektorat PIS-u prof. Edmund Wnuk –Lipiński.
Zwłaszcza w tym fragmencie: "Mówiąc o elektoracie prezesa PIS używa pan słowa wyznawcy, a nie wyborcy, czy zwolennicy. Tak, bo jest to elektorat o charakterze kultowym, a nie ściśle politycznym. Wyznawca nie popiera kogoś tylko dlatego, że zmierza do celów, które są mu bliskie. Popiera go również dlatego, że on jest. Cokolwiek wyznaczy jako cel, to cel będzie mu bliski. Wyznawca wie, że lider, wódz ma rację. Zwolennicy zaś są ciekawi, w jakim kierunku poprowadzi ich lider i – co ważne – nie trącą krytycyzmu wobec jego decyzji. Mogą w każdej chwili przestać być zwolennikami(…)" http://www.polityka.pl/kraj/wywiady/...zynskiego.read Cytat:
|
|
|
|
|
|
#21 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#22 |
|
Zakorzenienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;26503905]A niechby i nawet - ale spójrz, ostatnio Kaczyński walnął głupotę określając Biedronkę sklepem dla biedoty, i co? miło było? nie, prawda? wstyd i przykrość, choć pewnie, można powiedzieć: ot, walnął facecik, bo mu się w głowie miesza. I tak można usprawiedliwić każdy kretyński wybryk polityczny, tylko... ile można?[/QUOTE]
Oczywiście, zgadzam się z Tobą. Absolutnie nie chodziło mi o usprawiedliwienie "pomieszaniem zmysłów" każdej głupoty. Oni są na świecznikach, oni powinni ważyć słowa i dziesięć razy się zastanowić zanim walną taką rewelację. Jeśli ktoś nie potrafi tego to niech nie pcha się przed publikę. A jeśli w to wierzy...to jest mi go szkoda, jego niewykształcenia i braku ogłady. Bo naprawdę w domu przy śniadaniu to można opowiadać, że Sienkiewicz był kobietą, ale od ludzi mianujących się "elitą polityczną" wymagamy czegoś więcej. Chodziło mi raczej o to, że takie rewelacje trzeba brać na chłodno, mnie np. nie zrobiło się niemiło, że ktoś niewykształcony i plotący wszystko co mu ślina na język przyniesie nazwie mnie "pospólstwem" bo kupuję w Biedronce Ale uważam też, że powinien sobie język na supeł zawiązać
|
|
#23 |
|
Zakorzenienie
|
no dobra, a ma ktos link do tej imprezy 9 maja na UJ? Jest jakis plan co gdzie kiedy?
|
|
|
|
|
#24 |
|
Zadomowienie
|
W ogole to problem z Miłoszem jest stary jak świat; pojawił sie juz, kiedy umarł - była afera z tym, aby go nei pochować na skałkach, wtedy niektóre srodowiska prawicowe darły pyski.
Dla mnie to jest norma, oni zawsze znajda jakiś amatorów, debili w społeczenstwie nie brakuje, a do tego wielu ludzi, gdy sie coś dzieje (vide: krzyz pod pałacem...). To samo było z Kapuscińskim, będzie z Szymborską etc. Mnie to w ogóle nie dziwi. |
|
|
|
|
#25 |
|
Zakorzenienie
|
Ja nie rozumiem, w głowie mi się nie mieści - przecież do większości zawodów, które wiążą się z jakimś ryzykiem, odpowiedzialnością, przeprowadza się badania okresowe dopuszczające do pracy. Polityk jest zawodem zaufania publicznego i tak, jak niewidomy nie powinien być kierowcą, człowiek z chorym błędnikiem - pilotem, tak polityk powinien mieć zdrowy gar. Jakby ich wszystkich raz na rok przeczołgać przez psychologa - połowa odpadłaby w przedbiegach. Z królem PiSiem na czele. Na świętą biedronkę, wolność słowa to jedno, ale choroba to zupełnie inna sprawa.
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:05.

Ale statystyki pokazują, że województwa Polski wschodniej glosują raczej za PiSem, więc skoro tak bardzo pragną tego dobrobytu, to niech mają, królem nawet mogą go sobie obwołać