![]() |
#152 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Pies zaatakowal dziecko..........a cierpienie zwierzat
Cytat:
Może zamiast siedziec przed tv poczytaj jakąś książkę lub prasę o zwierzętach ,poczytaj o fundacjach na rzecz zwierząt ,media to nie tylko tv. Edytowane przez paula78 Czas edycji: 2011-04-20 o 12:41 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#153 |
Raczkowanie
|
Skoro tak Ci to przeszkadza to coś z tym zrób
![]() O tym, że sa atakowane dzieci mówi się dlatego, że śmierć dziecka jest jednak dotkliwsza dla społeczeństwa niż śmierć psa. Ludzie bardziej zwracają uwagę na to co się dzieje z ich gatunkiem, co nie oznacza, że nie interesują się też innymi gatunkami. Wiadomo jednak, że w środkach masowego przekazu lepiej sprzeda się informacja o zabitym przez psa maluchu niż o psie zabitym przez jakiegoś faceta 'bo szczekał". |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#154 |
Raczkowanie
|
A ja (z moją malautką )chodzę po wsi i robię zdjęcia psom, które mają karygodne warunki mieszkaniowe, biedne wychudzone przywiązane na metrowym łańcuchu do czegoś, czego nie można nazwać budą.
Dołujące to strasznie bo co drugie gospodarstwo na wsi w takich warunkach trzyma psa. Eh, tylko jaki pożytek mają takie zdjęcia jak nikogo to nie obchodzi, bo najbliższy TOZ działa tylko w obrębie miasta a policja wczesniej mi wlepi mandat za "zawracanie głowy" niż nieczułemu gospodarzowi. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#155 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Drogie dziecko ? co to ma znaczyc ? nie jestem jakims twoim dzieckiem zebys tak do mnie mowila ! Nie rozumiem po co to napisalas ?? Chciałas pokazać jakąs wyższość nade mną czy coś ?? Uwierz mi to bylo zbędne ! wiecie co zaluje ze zalozylam ten temat , masakra nic nie mozna tu napisac bo odrazu wina moja ze nic nie robie . Aha i nie pisz do mnie ze ogladam tylko TV BO NIE WIESZ JAKA JESTEM !!! OCENIASZ LUDZI PO CZY M ??? MEDIA TO NIE TYLKO TV HAHA DZIEKUJE CI ZA INFORMACJE !!! tylko troche sie pomylilas bo nie gadasz z dzieckiem typu : komputer telewizor Temat uwazam za zamkniety. Żegnam niemiłe koleżanki |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#156 |
Zakorzenienie
|
no i coś Paula narobiła?
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#157 |
Rozeznanie
|
fakt tematy są może za mało poruszane , ale też zdarzaja się psy bardzo agresywne nie zapominajmy o tym
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#158 |
Raczkowanie
|
Co do Chin- natknęłam się na ten filmik dzisiaj i jestem przerażona. Ale z drugiej strony- co możemy zrobić? U nich jest taka kultura, zakazać Chińczykowi zabijać psa to tak jak zakazać Polakowi zabijać kurę czy świnię. Część przestanie, jeśli będzie ścigana( a komu się chce ścigać), a na lewo będzie dalej prowadzona rzeź. To jest smutne, bardzo. W tej sytuacji jedyne co można zrobic to chyba walczyć o to, żeby chociaż psy w Polsce miały godziwe życie, podpisywać petycje (które w sumie i tak pewnie nic nie dadzą) i nie popierać otwierania w naszym kraju restauracji z psiną.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#159 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
to straszne ze tak traktuje sie zwierzeta.. ;/ nie moge patrzec np. na biedne swinie ktore hoduje sie tylko w jednym celu ![]() są traktowane jakjeden wielki kawał miesa a nie jak istota ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#160 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#161 |
Zakorzenienie
|
facet który zakatował siekierą bernardyna w moich okolicach dostal 10 miesiecy ograniczenia wolnosci:
http://czestochowa.gazeta.pl/czestoc...a_zabicie.html 9 ciosów siekiera. I jeszcze s&%%#^yn mówi że chcial skrocic psu cierpienie
nie bo tu nie ma nieba jest prześwit między wieżowcami a serce to nie serce to tylko kawał mięsa a życie jakie życie poprzerywana linia na dłoniach a bóg nie ma boga są tylko krzyże przy drogach Własną głupotę ludzie zwykli nazywać doświadczniem
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#162 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
http://lublin.com.pl/artykuly/pokaz/...%28zdjecia%29/ http://animalpedia.pl/gatunki-rasy-a...d-konmi//1291/ |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#163 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#164 |
Raczkowanie
|
W Polsce jeszcze takiej tragedii nie ma, bo działa na prawdę wiele fundacji pomagających zwierzętom, zmienia się też sytuacja w rzeźniach (kiedyś była tragedia- znajomy mojego ojca pracował krótko w rzeźni jakies 20 lat temu i mu to na psychę nieźle wjechało). Nie jestem przeciwna zabijaniu zwierząt w celach spożywczych. Ale nie może się to odbywać w tak mało humanitarny sposób.
To co się dzieje z psami w Chinach wstrząsnęło mną i pewnie masą innych ludzi dlatego, że w naszym kręgu kulturowym pies traktowany jest nie jako chodzące jedzonko, ale jako przyjaciel człowieka lub jego pomocnik. Dla Hindusów to co się dzieje z naszymi krowami pewnie jest równie przerażające jak dla nas to, co się dzieje z chińskimi psami. Z tym, że jednak krowa nie jest tak wszechstronna jak pies. krowy nie nauczy się wyszukiwać narkotyków, środków wybuchowych, zaginionych ludzi. Trudno sobie wyobrazić niewidomego prowadzonego przez wyszkoloną krowę, krowę ciągnącą zaprzęg itd. Psom moim zdaniem należy się szacunek. Ja ze swojej strony robię niewiele, niestety. Czasem dorzuce jakies grosze do zbiórki dla jakiegoś biedaka wyciągniętego ze schroniska i na tym koniec. Mam też psa ze schroniska, ale wiem, że znalazłby bez problemu inny dom, bo był szczeniakiem jak go brałam, a na szczeniaki jednak jest wielu chętnych. Robię za mało, mam nadzieję, że to się zmieni jak zacznę samodzielnie zarabiać, bo póki co jestem na utrzymaniu rodziców. Studiuję kierunek, który mógłby mi umożliwić pomoc zwierzętom, mam nadzieję, że w przyszłości bardziej się zaangażuje. Co do form pomocy, której możesz udzielać to: 1. Wpłacać pieniądze na konta fundacji zajmujących się zwierzętami (daruj sobie TOZ, bo to co ta instytucja wyrabia nie mieści się w głowie) 2. Odwiedzać schronisko dla zwierząt, robić co biedniejszym i wyglądającym na konające psom zdjęcia (zapamietywać przy tym nr boksu, co jest bardzo istotne) a następnie wrzucac zdjęcia na dogomanię (forum, na którym masa ludzi odwala kawał dobrej roboty pomagając psom) 3. Nawiązać współpracę z jakąś fundacją- bardzo potrzebne są tzw DT (domy tymczasowe). Dostajesz do siebie na jakis czas psa, masz o niego zadbać, fundacja pokrywa koszty leczenia, wyżywienia itd. trzeba jednak pamiętać, że na DT trafiają często psy, które sa albo bardzo chore (dobrze jest być zmotoryzowanym, albo miec w pobliżu kogoś służącego samochodem) albo po przejściach. Nie należy więc oczekiwać, że pies nie będzie sprawiał żadnych problemów- może wyć po nocach, załatwiać się gdzie popadnie, gryźć, kompletnie nie reagować na to co się do niego mówi. Celem DT jest przede wszystkim przygotowanie psa do adopcji; Twoim zadaniem jest jak najlepsze poznanie psa, zobaczenie jak reaguje on na różne sytuacje (inne psy, koty, dzieci, mężczyźni, kobiety itd), żeby mieć jaki-taki obraz psa i móc szukać mu domu. Gdyby nie to, że studiuję i nie mam własnego mieszkania to pewnie już bym robiła za DT ![]() 4. Możesz też jeśli masz jakieś zdolności- np jesteś dobrym fotografem, robić darmowe sesje fotograficzne dla psów, które szukają domów. Bardzo wiele zależy od tego jakie zdjęcia zostana zamieszczone w ogłoszeniach, w przypadkuch zdjęć z daleka albo nieostrych, pokazujących mega zabiedzonego psa szanse psa na adopcję spadają. 5. Spróbuj dowiedzieć sie jak wygląda sytuacja w pobliskim schronisku, możesz wkręcić się do grupy wolontariuszy i im pomagać. Bierz jednak poprawkę na to, że w wielu schroniskach zarząd potrafi być tak zryty, że utrudnia jedynie działalność wolontariatu na wszelkie możliwe sposoby. 6. Wiem, że są jakieś fundacje, które poszukują działaczy do akcji czynnych- czyli np. kontrole w pseudohodowlach, schroniskach, domach, do których trafiły wyadoptowane psy, jakieś akcje uświadamiające społeczeństwo o tym problemie, zbiórki pieniędzy i żywności itd. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#165 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
dzieki za to co napisalaś ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#166 | |||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 22:34 ---------- Poprzedni post napisano o 22:31 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 22:35 ---------- Poprzedni post napisano o 22:34 ---------- To jest raczej w naszym kraju niemozliwei bardzo słusznie ![]() ---------- Dopisano o 22:39 ---------- Poprzedni post napisano o 22:35 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() nie no ten tekst mnie powałił ![]()
![]() |
![]() |
#167 |
Zakorzenienie
|
wczoraj w wiadomościach mówili o psie, który pogryzł dziecko... ojciec dziecka, właściciel psa był już wcześniej karany za szczucie tego psa na ludzi...
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#168 |
Raczkowanie
|
ja tez wcozraj ogladalam o pogryzieniu. kolejnym , dziecko nie plnowane weszlo na dzialke gdzie byl pies na lancuchu. no i ugryzl.. w sumie to sie nie dziwie obxce dziecko na jego terenie...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#169 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Podobno pies był normalnie za bramką, uwiązany na łańcuchu ![]() Przede wszystkim - dziecka się pilnuje. Nie wiemy czy dziecko podeszło do psa, chciało go pogłaskać czy go uderzyło rączką. Pies zareagował jak zareagował. Uważam, że winę ponoszą za to głównie rodzice dziecka. Ale jeśli właściciel psa szczuł nim innych (o ile dobrze zrozumiałam wypowiedź esfiry), to oznacza, że nauczył go agresji i też powinien ponieść karę. Jeszcze jedno amoureuese, ta wypowiedź: Cytat:
|
|||
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#170 |
Raczkowanie
|
po pierwsze to mnie nie pouczaj ! bo sama wiem co bede robic i nie potrzebuje zadnych porad .Esfira wyraźnie napisala że chodzi o wlasciciel psa który był ojcem dziecka,co tu trudnego do zrozumienia ?
---------- Dopisano o 08:48 ---------- Poprzedni post napisano o 08:46 ---------- i nie zamierzam sie udpokajac , bo nie zaluje ani jedengo slowa ktore napisalam, wszystko to prawda ! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#171 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#172 | |
Rozeznanie
|
Ojciec dzicka, jest również właścicielem psa. Szczuł psa na innych. Pies był zamykany w łazience i któregoś razu ktoś otworzył drzwi a dziecko stało na drodze i pies się rzucił. Tragedia straszna. Jednak to jest w 100% wina właściciela!!!!! To młodzi ludzie z dzieckiem i astem, który jest szczuty - jak można byc tak nieodpowiedzialnym ?!
Myślę, że pies zostanie uśpiony. Nawet na kamerzystę warczał i zęby pokazywał a umówmy się asty to jestnak psy, które ludzi kochają. W tym wypadku właściciel skrzywił psu psychikę. Przykre. Cytat:
![]() W pierwszym ojciec jest też właścicielem psa i zdarzenie miało miejsce w domu a w drugim dziecko weszło na inną posesję.
![]() |
![]() |
#173 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Może pod okiem tresera, kogoś kto wie jak postępować ze zwierzętami, uda się tego psiaka "nawrócić"? Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#174 |
Zadomowienie
|
Autorce wątku proponuję 5 razy wziąć głęboki wdech zanim zacznie pisać pod wpływem emocji, unosząc się jak nastolatek w okresie dojrzewania. Rozmawiajmy jak dorośli (pod względem psychicznym) ludzie.
To, że psy zachowują sie agresywnie jest wynikiem wielu rzeczy, jeśli pies był od szczeniaka szczuty na inne zwierzęta oraz ludzi to prędzej czy późnij dojdzie do tragedii, jak w przypadku tego dziecka. Jednocześnie jednak popieram eutanazje tego typu psów- jest masa innych, potrzebujących pomocy, które muchy by nie skrzywdziły, po co więc sie zajmować osobnikiem który na koncie ma już poszarpanie nie tyle co człowieka, ale małego dziecka. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#175 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Moim zdaniem warto próbować. |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#176 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Ja jednak nie popieram, bo to tak, jakby kara śmierci miala byc dla przestepcow -ludzi. A jednak sa wiezienia i "niby" resocjalizajca, ale nikt od razu ni skazuje ich na śmierc. Najpierw się probuje. Uspienie takiego psa to zwyczajne pójście na łatwiznę, bez chęci pomocy i zaangazowania się. A dziecko to nie człowiek? To NIE WINA PSA, tylko i wylacznie wina dwoch osob- wlasciciela psa i rodzica. Jak pilnowal dziecko?Ja mam dwa yorki i latam za nimi wszedzie krok w krok jak tylko są poza domem, i nie wyobrażam sobie jakbym miala dziecko i nie dopilnowala go-NIE WYOBRAZAM. Reasumując moim zdaniem powinno dac się szanse temu psu na resocjalizację a po nieudanych probach myslec o eutanazji, a nie zaraz z marszu ciach bach i do piachu !!
![]() |
![]() |
#177 |
Raczkowanie
|
Żałosne, ja mam się uspokoić ? Ja spokojnie i POWAŻNIE do tego podchodzilam, dopoki jedna z was na mnei nie naskoczyla . czemu odrazu widzicie we mnie wine . Co macie z tym okresem dojrzewania ?! ja taka jestem po prostu ! nie nawidze jak mnie ktos ocenia nie znajac po prostu i jak ktos mnie wkurza to tego nie ukrywam . Co jest z wami ?? Mamy tu rozmawiać o cierpieniu zwierząt a nie o mnie ! Ja rozmawiam dojrzale w przeciwieństwei do koleznaek które mysla ze jak sa starsze to moga wypominac mi moj wiek.Jak chcecie sie z kims klocic to hm.. sa jakies specjalne fora , napewno nie tu !
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#178 |
Zakorzenienie
|
radzę wszystkim wziąć głęboki oddech, bo inaczej wątek będzie zamknięty.
![]() |
#179 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#180 |
Raczkowanie
|
przepraszam jesli pomyslalas ze chodzi o ciebie ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:16.