|
Notka |
|
Konkurs Rossmann - Szał Ciał Załóż swój wątek na dedykowanym forum "Szał ciał" - czyli sposób na piękną figurę do lata. Opisz w tym wątku jaki masz sposób na osiągnięcie pięknej figury. Czy masz jakieś ulubione ćwiczenia, diety, czy sprawdzone sposoby na piękne, zadbane ciało? |
|
Narzędzia |
![]() |
#151 |
Raczkowanie
|
Dot.: Szał 35-letniego ciała? Czemu nie
Ode mnie też 5*.
Z kremów antycell też lubię najbardziej ten bordowy Evelline. Rzeczywiście nieźle rozgrzewa, podobno efekt jeszcze lepszy jak po nasmarowaniu owinie się skórę folią. Ja raz tak zrobiłam - mąż się zastanawiał czy z głową u mnie aby ok ![]() Fajna jest też polecana na wizażu gąbka na cellulitis z Rossmana - taka żółta. Co do pokrzywy - piłam dużo na wzmocnienie laktacji po porodzie i pamiętam, że mi bardzo smakowała. Trzymam kciuki za osiągnięcie zamierzonego efektu, chociaż nie ma czego poprawiać ![]() Ja to dopiero bym miała co, no ale jak na razie nie mogę ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#152 |
Konto usunięte
|
Bardzo ciekawy wątek, dużo dobrych rad. Na pewno będę zaglądać. Ode mnie 5.
|
![]() ![]() |
![]() |
#153 |
Zakorzenienie
|
Jak zwykle jak się za coś zabierzesz,to robisz to perfekcyjnie,ode mnie 5 za wątek
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#154 | |||||
nabija na KOPIĘ kopistów.
okrutnica jakaś... |
bardzo Wam wszystkim dziękuję
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
|
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#155 |
Zakorzenienie
|
Właśnie zachęcona wywodem Agi, na temat pokrzywy i jej dobroczynnych właściwości zastanawiałam się, czy mogą ją pić matki karmiące...a tu się dowiaduję, że nie dość że mogą, to jeszcze dobrze działa na laktację hihih Super!
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#156 |
okrutnica jakaś... |
Prawda czy mit?
Kilka słów o ćwiczeniach Mój post powstał na podstawie bardzo pomocnego i ciekawego wątku Mity i Sterotypy Fitnessowe Pozwoliłam sobie wypunktować najbardziej popularne stereotypy dotyczące ćwiczeń i nie tylko.
By pozbyć się tkanki tłuszczowej najlepsze będą ćwiczenia siłowe, aeroby i interwały idące zawsze w parze z ujemnym bilansem kalorycznym.
Edytowane przez agabil1 Czas edycji: 2011-04-20 o 19:13 |
![]() ![]() |
![]() |
#157 |
Zakorzenienie
|
Ciekawe porady dotyczace cwiczen Agus
![]() Mam na sobie stroj do cwiczen dzisiaj i wierze ze moze to mnie zmotywuje zeby sie ruszyc i w koncu zaczac,przewietrzylam pokoj(tak jak radzilas) i wlacze sobie jakis film-moze jakos pojdzie ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#158 |
okrutnica jakaś... |
Kolejny dzień..i jakoś to leci
Dzień rozpoczęłam tradycyjnie, od szklanki wody z cytryną na czczo Czas na śniadanie-kanapki z pieczonym mięsem na zimno, własnoręcznie przygotowanym Poszłam nawet pobiegać ![]() bieg1.jpg Ruch wzmógł apetyt wiec zjadłam drugie śniadanie-kanapki z domowym twarożkiem kanapki.jpg Nie zapomniałam oczywiście o pokrzywie pokrzywa.jpg Potem...ćwiczenia-nie było tak źle. Po treningu zjadłam banana i winogrona, uzupełnią glikogen w mięśniach. owoce.jpg Po godzinie czas na obiad-tym razem kasza z gulaszem ( mięso z udźca indyczego i pieczarki) obiad2.jpg A na kolację-kanapki z wędzoną makrelą. Pyycha kanapkimakrela.jpg I tak minął kolejny dzień ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#159 |
Zadomowienie
|
Daję 5
![]() Zazdroszczę samozaparcia. U mnie po Dukanie, który dawał fajne rezultaty, w tej chwili 5-6 kg na plusie ech.......... |
![]() ![]() |
![]() |
#160 | ||
okrutnica jakaś... |
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() a tu jeszcze świąteczne obżarstwo...nie daj się! |
||
![]() ![]() |
![]() |
#161 |
Zakorzenienie
|
Witam,
Aga masz śliczny brzuszek ![]() Również piję pokrzywę, piję też bratka i zieloną herbatę. Ostatnio również staram sie omijać niezdrowe jedzenie, jeśc mniejsze porcje a częściej ![]() Życzę powodzenia ![]()
![]() |
#162 |
Zakorzenienie
|
Aga!!! ja zawsze pilam rumianek...a dzisiaj stoje w sklepie i...
rumianek ![]() pokrzywa ![]() nie no rumianek.. ![]() albo i rumianek i pokrzywa ![]() stalam i sie glapilam i.. wzialam tylko pokrzywe ![]() nigdy wczesniej jej nie zauwazalam ![]() powiem tak..pychota to to nie jest...ale dla dobra sprawy.. ![]() gorsze doswiadczenia mialam kiedys z pumperniklem..i nie jem..juz wole chlebek sojowy ![]() pokrzywe za to zniose ![]() aha. i te mity co napisalas...powiem Ci ze nie zdawalam sobie sprawy z kilku rzeczy ![]() ![]()
#163 |
Zakorzenienie
|
Pijesz zimną wodę z cytryną czy ciepłą? Kiedyś oglądałam na youtube pewną Azjatkę i ona piła pół na pół: pół szklanki ciepłej, pół zimnej z cytryną
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#164 | |||
okrutnica jakaś... |
Cytat:
![]() a powiedz-nie wysypuje Cię po bratku? Bo ja walczę z pokrzywowym wysypem i ciekawa jestem bratka Cytat:
![]() Pumpernikiel-blee ![]() Cytat:
![]() piję letnią ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#165 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() No ale zioła ogólnie oczyszczają więc piję ![]() A bratek też smaczniejszy, gdy jest letni, a nie gorący lub zimny ![]() Ale też wysypu jako takiego nie było (może po pokrzywie będzie bo po przerwie piję ją dopiero tydzień - właściwie to skrzypokrzywę ![]() ![]() ![]()
![]() |
#166 | |
okrutnica jakaś... |
Cytat:
![]() Kupujesz bratek w torebkach ekspresowych czy luzem susz? Skrzyp z pokrzywą? ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#167 |
okrutnica jakaś... |
Z okazji świąt chciałabym życzyć Wam wszystkiego co najlepsze,
abyście spędzili je w gronie rodzinnym w miłej atmosferze ![]() i nie opychajcie się bez opamiętania przy stołach ![]() Wesołych Świąt! 34186_wielkanoc.jpg Edytowane przez agabil1 Czas edycji: 2011-04-23 o 21:21 |
![]() ![]() |
![]() |
#168 |
Zakorzenienie
|
Wesolych Swiat
![]() Zjadlo mojego ostatniego posta... Pysznosci jadlas(ten obiadek),no i fajnie wygladasz w stroju sportowym ![]() Chcialam zapytac:Czy znasz jakies sposoby na biale rozstepy?(chyba juz sie z tym nie da nic zrobic) |
![]() ![]() |
![]() |
#169 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Skrzypokrzywa to całkiem fajna mieszanka ![]() Z racji picia skrzypu przyjmuję kompleks wit.B. Piję to ze względu na to, że zaczęłam zapuszczać swoje naturalki a daleka droga przede mną ![]() Jednak nie zauważyłam przyspieszenia po pokrzywie, skrzypokrzywie ![]() ![]() Bratek różni się smakiem od pokrzywy, ale ujdzie jeśli jest letni a nie gorący, a skrzyp do pokrzywy pasuje smakowo wg mnie ![]() Również życzę WESOŁYCH ŚWIĄT ![]() Cytat:
![]()
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#170 |
Zakorzenienie
|
Smerfetkaa-to tak jak myslalam...chyba tylko zostaje zluszczanie sie i rozjasnianie zeby kolor rozstepow zrownal sie z kolorem skory..
|
![]() ![]() |
![]() |
#171 | ||
okrutnica jakaś... |
Cytat:
![]() niestety chyba tylko bardzo inwazyjne metody (laser itp) podziałają na srebrzysto-białe rozstępy ![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#172 |
okrutnica jakaś... |
Zdrowe przekąski
Siedząc przy komputerze, oglądając TV czy będąc w kinie sięgamy po różnego rodzaju przekąski czy przegryzki. Niestety najczęściej po te nie tylko bardzo kaloryczne ale i niezdrowe. czekolada, cukierki, ciasta czyli słodycze slodycze.jpg słone przekąski jak paluszki czy chipsy chipsy.jpg jedzenie typu fast-food czyli frytki, pizza itp fastfood.jpgZamiast tych "śmieciowych" przegryzek lepiej sięgnąć po coś wartościowego. Warzywa Warzywa są niskokaloryczne i zawierają sporo witamin, składników mineralnych, kwasów organicznych oraz błonnik. Owoce Są bardziej kaloryczne od warzyw, zawierają cukry proste , głównie fruktozę więc nie przesadzajmy z ilością zjadanych owoców. Jednakże nie można ich wykluczać całkiem z diety gdyż mają w swym składzie wiele cennych składników odżywczych. Zawierają witaminy , minerały czy błonnik. Suszone owoce i bakalie bakalie.jpg Suszone owoce mają sporo kalorii ale są zdrowsze od słodyczy dlatego jeśli najdzie Cię ochota na batonik-sięgnij po suszone owoce. Zawierają błonnik, witaminy, pektyny, żelazo czy potas. Orzechy, pestki czy nasiona są bogate w kwasy nienasycone, błonnik, witaminy oraz składniki mineralne. Są to jednak dość wysokokaloryczne przekąski Chrupiące przekąski czyli wafle ryżowe, chrupki kukurydziane oraz suchary Chrupki-kukurydziane-Flips.jpg Wafle ryżowe są produktem wysokoprzetworzonym o dużej zawartości cukrów prostych dlatego nie obżerajmy się nimi bezkarnie. Chrupki kukurydziane są dość lekkie ale zawierają sporo kalorii . Ich skład to jakieś 80% węglowodanów i mało błonnika. Suchary są dość kaloryczne gdyż zawierają tłuszcz i cukier. Musli musli.jpg Polecam przygotowanie samemu mieszanki gdyż te gotowe, które można kupić w sklepach na ogół są dość mocno dosładzane. Musli można jeść nie tylko z mlekiem ale i z jogurtem. Niestety przy kupowaniu jogurtu ważna sprawą jest czytanie składu, gdyż wiele z nich, pozornie dietetycznych i zdrowych zawiera cukier, tłuszcz, sztuczne barwniki, substancje zagęszczające . Dlatego wystrzegajmy się raczej jogurtów owocowych czy raczej o smaku owocowym, kupujmy te naturalne. Popcorn popcorn.jpg Czy popcorn jest zdrową przekąską? Tak-o ile przygotujemy go sami w domu, bez dużej ilości masła i soli. Jest bogaty w błonnik, przeciwutleniacze i nie zawiera dużo kalorii ( oczywiście bez oleju, masła czy soli). Czipsy owocowe i warzywne CZIPSY WARZYWNE.jpg Są chrupiące, lekkie i na ogół małokaloryczne. Dobra alternatywa dla tradycyjnych czipsów. |
![]() ![]() |
![]() |
#173 |
Zakorzenienie
|
Aga, super pomysł z tymi przekąskami!
![]() Całkiem zapomniałam o chrupkach kukurydzianych ![]() A i może pokroję marchewkę w plasterki i będę przegryzać, super ![]()
#174 | |
okrutnica jakaś... |
Cytat:
![]() Marchewka jest super do chrupania, ma 27 kalorii na 100g, dużo cennych witamin i składników mineralnych . Świetna przegryzka ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#175 |
Zakorzenienie
|
Przybyłam z nowymi wieściami a propos skrzypu i pokrzywy
![]() Lepiej jednak pokrzywę pić osobno a skrzyp podgotowywać ![]() ![]() Tak więc od dziś koniec ze skrzypokrzywą (była smaczna no ale.. ![]() Co do bratka jeszcze - jego warto potrzymać dłużej pod przykryciem. A i można z niego robić okłady na zmęczone oczy. To informacje ze strony Różańskiego, mojego guru od ziółek rozanski.li
#176 | |
okrutnica jakaś... |
Cytat:
Znalazłam luzem na doz. pl skrzyp za 1,70zł za 50g. Bratek w podobnej cenie ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#177 |
Wtajemniczenie
|
agabil1
byłaś tu moderatorką, więc może wiesz co mogło się stać z moim tematem? ktoś pousuwał mi posty z tematu, m.in Twój z 21ego kwietnia i mój też z czwartku, z załącznikami działo się tu coś jak mnie nie było? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#178 |
Zakorzenienie
|
Była zmiana na nowy wizaż, który się nie sprawdził i powrót do starego ale z utratą postów, które zapisane były na nowym. Wraz z załącznikami.
#179 |
Wtajemniczenie
|
Smerfetkaa
dziekuje za odpowiedź ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#180 |
Zakorzenienie
|
Trzymam kciuki. Zrzucać nie bardzo masz co, ale zawsze się przyda ujędrnić ciało i polepszyć formę
![]()
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:18.