Offtopowe zapuszczanie-Wiosną włosy nam po pas rosną! XXXI - Strona 55 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Pielęgnacja włosów

Notka

Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-04-24, 10:47   #1621
Rinaa
Zakorzenienie

Dot.: Offtopowe zapuszczanie-Wiosną włosy nam po pas rosną! XXXI

Cytat:
Napisane przez Smerfetkaa Pokaż wiadomość

Wg mnie tak powinno być, że idąc do określonej pracy ma się wręcz narzucony ubiór, jakieś zasady zachowania itp. Trzeba się z tym liczyć.

Ja do pracy mogłabym chodzić w związanych włosach itp, w mundurze czy coś, a w czym bym tylko chciała - po pracy. Proste.
tak, popieram
Rinaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-24, 10:48   #1622
Smerfetkaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez n0emi Pokaż wiadomość
laseczki WESOLYCH SWIAT
ja juz po sniadanku

---------- Dopisano o 11:45 ---------- Poprzedni post napisano o 11:42 ----------

smerfetko ja dzisiaj w nocy nie moglam spac bo rozmyslalam i na koncu tak sie zdenerwowalam, ze musialam wstac z lozka i sie uspokoic, bo o zasnieciu nie bylo mowy.
A to dlatego ze tez na okolo wszystko zaczyna mnie wkurzac, myslalam tez o przeszlosci i o...
Też tak czasem mam, a jeszcze potem bardziej sie nakręcam tym, ze usnąc nie mogę, przewracam sie z boku na bok i choć wiem, że myślenie o przeszłości nie ma sensu to jednak czasem też mi to sens z powiek spędza

Wesołych Świąt kochane
Smerfetkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-24, 10:49   #1623
Magdzia94
Zakorzenienie

Ej dziewczyny tez tak macie że jak o czymś dużo myślicie to wam się to potem śni? Nie lubię tego, bo czasem chciałabym śpiąc nie myśleć o czymś co mnie cały dzień męczy, a tu nawet w śnie to robię

Magdzia94 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-24, 10:51   #1624
moooniek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Magdzia94 Pokaż wiadomość
Ej dziewczyny tez tak macie że jak o czymś dużo myślicie to wam się to potem śni? Nie lubię tego, bo czasem chciałabym śpiąc nie myśleć o czymś co mnie cały dzień męczy, a tu nawet w śnie to robię
tak, ja też tak mam..
ech, zapisałam się na warsztaty taneczne.. i znów stówa nie moja;p
Stary 2011-04-24, 10:54   #1625
Smerfetkaa
Zakorzenienie

Cytat:
Dzień dobry
Paskudna pogoda, przez którą zasypiam
No mnie też ta pogoda nie zachwyca, akurat na święta się popsuła, co ludzie wolne mają, chcieliby korzystać ze słoneczka i ciepła, no ale cóż, ma sie pogoda poprawić po świętach.
Cytat:
Też. Jaki dziś miałam głupi sen oczywiście śnił mi się ex
Cytat:
Napisane przez moooniek Pokaż wiadomość
tak, ja też tak mam..
ech, zapisałam się na warsztaty taneczne.. i znów stówa nie moja;p
Zazdroszczę Ci tych tańców
Stary 2011-04-24, 11:00   #1626
n0emi
Zakorzenienie

u mnie tez okropna pogoda

ja jak za dlugo mysle to tez mam czasem o tym sny, a najczesciej mam tak, ze nie przesypiam pol nocy bo mimo ze nie chce juz myslec caly czas przypominam sobie cos nowego
n0emi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-24, 11:01   #1627
Smerfetkaa
Zakorzenienie

Cytat:

ja jak za dlugo mysle to tez mam czasem o tym sny, a najczesciej mam tak, ze nie przesypiam pol nocy bo mimo ze nie chce juz myslec caly czas przypominam sobie cos nowego
Mam to samo

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-04-24, 11:01   #1628
Magdzia94
Zakorzenienie

Cytat:

To ja na siłę przestaje myśleć i jakoś zasypiam, ale co z tego skoro mi się potem to śni

Stary 2011-04-24, 11:03   #1629
moooniek
Zakorzenienie

Cytat:
No mnie też ta pogoda nie zachwyca, akurat na święta się popsuła, co ludzie wolne mają, chcieliby korzystać ze słoneczka i ciepła, no ale cóż, ma sie pogoda poprawić po świętach.

Też. Jaki dziś miałam głupi sen oczywiście śnił mi się ex

Zazdroszczę Ci tych tańców
zapisz się też i przyjeżdżaj na śląsk tańczyć;D
Stary 2011-04-24, 11:05   #1630
n0emi
Zakorzenienie

Cytat:
To ja na siłę przestaje myśleć i jakoś zasypiam, ale co z tego skoro mi się potem to śni
tez probuje na sile przestac, czasem nawet licze swoje oddechy ale za chwile znowu o tym mysle. Dlatego wole o niczym nie zaczynac myslec jak klade sie spac, bo jedna mysl i kaput z wyspania sie

a najlepiej sie wygadac i zrzucic ten ciezar.
Stary 2011-04-24, 11:08   #1631
Magdzia94
Zakorzenienie

Cytat:
tez probuje na sile przestac, czasem nawet licze swoje oddechy ale za chwile znowu o tym mysle. Dlatego wole o niczym nie zaczynac myslec jak klade sie spac, bo jedna mysl i kaput z wyspania sie

a najlepiej sie wygadac i zrzucic ten ciezar.
No w Twoim przypadku to najlepsza opcja. Ja niestety nie potrafię wpływać na swoje sny.

Stary 2011-04-24, 11:10   #1632
Smerfetkaa
Zakorzenienie

Cytat:
A potem wstań pełna optymizmu po takich snach
No teraz staram sie olewac takie sny, ale kiedyś to była masakra, potrafiły wyssać ze mnie energię witalną
Cytat:
zapisz się też i przyjeżdżaj na śląsk tańczyć;D
Gdybym miała cos kasy to zapisałabym się, choć z jednej strony trochę stara już jestem, no ale co tam, przynajmniej robiłabym coś, o czym zawsze marzyłam.
Marzyłam też zawsze o tańcu towarzyskim, ale do tego trzeba mieć partnera.

Wykańczam teraz kosmetyki wszystkie jakie mam, posortowałam, które naj[ierw, tzn te których jest najmniej no i jeden krem z Ziai już przecięłam, nakremowałam twarz i mnie normalnie piekła czy coś
Inny krem z Ziai kiedyś to powodował, czerwona nawet byłam, ale potem już tak nie było,a tu... ten krem nie powodował takiego uczucia, a teraz tak
Z kremami jeszcze robiłam tak, że równeiż kładłam na powieki i pod oczy, ale te z Ziai tak wypróbowałam - nie nadają sie oczy mi łzawia, czerwienią sie. Humektan co innego, nadaje sie pod oczy, te nie.
No a te z Ziai nawet ja pod oczy nie dam to i tak jakoś tam migrują, bo a to przetrę oko itp. Potem przez to makijaż sie rozmazuje

A teraz mam tak przesuszoną skórę twarzy normalnie na wiór, policzki ciągle suche mimo wklepywania kremu, broda sie łuszczy, okolice nosa i czoło też (ale to akurat od maści) ale policzki
WYglądam tak jakby ze mnie szpachla odpadała, jakby kawałki tapety sie rwały i odpadały, jakby sie ze mnie tynk sypał
Stary 2011-04-24, 11:13   #1633
moooniek
Zakorzenienie

ja też kasy nie mam, ale do 12. maja musze skołować 100zł..
zapytam czy mi rodzice za połowe nie zapłacą.. dopłacę 50 ze swoich i gitara

ja idę na dancehall, jazz i new style
Stary 2011-04-24, 11:14   #1634
n0emi
Zakorzenienie

smerfetko o kurcze, ja bardzo lubie kremy ziaji... nie wiem co to sie dzieje
za to mnie cos na bank zapycha albo niedokladnie zmywam makijaz bo wyskakuja mi takie male pryszczyki na czole, skroniach, brodzie.
oby to nie byl podklad bo juz go polubilam
ale poki co nie bede nic robic z twarza, poczekam do jesieni, jak sie nie poprawi to potraktuje skore jakimis kwasami
Stary 2011-04-24, 11:15   #1635
Magdzia94
Zakorzenienie

Cytat:
A potem wstań pełna optymizmu po takich snach
No teraz staram sie olewac takie sny, ale kiedyś to była masakra, potrafiły wyssać ze mnie energię witalną
Ostatnio miałam tak że gadałam cały dzień z przyjaciółką i mówię jej zobaczysz będzie mi się śnił i co oczywiście miałam rację.

Ejj no nie umiem odkręcić kolczyka i co jest teraz zrobię

Stary 2011-04-24, 11:34   #1636
Czarna93
Zakorzenienie

A u mnie znowu gorąco
Czarna93 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-24, 11:41   #1637
Magdzia94
Zakorzenienie

U mnie deszcz i chyba z 10 stopni.

Stary 2011-04-24, 11:42   #1638
kocurzyca
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Chatul Pokaż wiadomość
Koszmar Dobrze, że już tam nie pracujesz
Po pewnym czasie sie przyzwyczailam, ale na poczatku mi sie flaki przewracaly, przez te skarpetki bo reszta wymogow byla adekwatna do pracy.
Cytat:
Napisane przez saming Pokaż wiadomość
W pracy związanej z gastronomią to są odgórne wymagania - i wg mnie dobrze, że są. Bo jak są rozpuszczone włosy to łatwiej z nich się 'sypie'.
A chciałybyście iść do restauracji i znaleźć w swoim jedzeniu np. czyjeś włosy? Dlatego kelnerki mają związywane włosy w kucyk, a ci co pracują na kuchni to jeszcze czepki często noszą. Nie zawsze i nie wszędzie, ale w niektórych miejscach się to praktykuje.
Generalnie jak komuś nie odpowiadają takie zasady to po prostu niech nie idzie do takiej pracy, ale jeżeli wie, że takie coś obowiązuje, bo są pewne standardy, ale się wpycha na siłę i potem narzeka - no to cóż...
Oczywiscie ze w gastronomii powinny bys srogie wymogi. Niestety w Polsce jeszcze sa marne. Juz przyzwyczajona do tutejszych norm w Polsce trace apetyt jak ktos przygotowuje mi np. falafela golymi rekami i trzacha nad nim lupiezem.

ja nie pracowalam w gastronomi, a z dziecmi wiec trzeba bylo wygladac przyzwoicie, zeby dzieci sienie zgorszyly. Firmy musza wyznaczac pewne granice bo niestety pracownicy naduzywaja swobody.
Tylko tego koloru skarpetek nie moglam pojac (musialy byc biale), bo po pierwsze nie bylo ich widac, a po drugie nie wiem jak mozna dzici zgorszyc np czarna skarpetka.
Cytat:
Napisane przez pamfilia Pokaż wiadomość
Pierwsza kolumna to ceny w USA w dolarach, druga kolumna to ceny w USA ale w euro, trzecie kolumna to ceny w Douglasach w Niemczech, w euro. Więc porównujemy drugą i trzecią kolumnę. Tam czytałam, że Douglas i NYX tłumaczą się wysokimi cenami importu, blablabla. Ale żeby takie gigantyczne różnice były? Złodziejstwo bo ceny z USA to baaaardzo przystępne są. A niemieckie to jak jakiś Dior.
Aha.
A wlasnie w UK nie ma ich w normalnej sprzedazy, tylko w sklepach internetowych lub czasem w TK Maxx. Ale ogolnie nie sa drogie wcale.

A ciekawa jestem ile kosztuje INGLOT w USA

Cytat:
No właśnie mnie drażni jak ktoś wybiera ścieżkę zawodową a później narzeka, a przecież miał świadomość tych warunków przed decyzją tak jak teraz, młodzi nauczyciele. Przecież wiadomo od dawna że nauczyciel to zawód nisko opłacany, a ci młodzi awantury robią że mało zarabiają. Nie wiedzieli zanim poszli na studia pedagogiczne?
Albo lekarze i pielegniarki. Studiowali zeby pomagac ludziom, a zamiast pomagac to im szkodza, oszukuja i wyludzaja lapowki.

Cytat:
Ostatnio, albo i dłużej, wszystko mnie wkurza, wszyscy działają mi na nerwach, sama sobie działam na nerwach. Mam wrażenie, że nigdzie nie pasuję. Nie mam poczucia, że gdzieś jest moje miejsce, czuje sie jakaś oderwana od świata, niedopasowana, odstająca. Czasem zastanawiam się - w ogóle co ja tu robię
Skad ja to znam

Cytat:
Wg mnie tak powinno być, że idąc do określonej pracy ma się wręcz narzucony ubiór, jakieś zasady zachowania itp. Trzeba się z tym liczyć.
ludzie strasznie ubolewaja a to wlasnie przez ich czyny firmy misza narzucac czasem niedorzeczne wrecz zasady. Poniewaz okreslenie ''schludny i estetyczny'' to pojecie wzgledne, kazdy rozumial je inaczej i wielu probuje przesynac granice. W zwiazku z tym wiele firm wprowadza zelazne zasady, ktorych nie da sie inaczej zrozumiec.

Ale niektore firmy w Polsce moim zdaniem powinny wprowadzic mundurki sluzbowe, zamiast wprowadzac idiotyczne wymogi. Akurat pewien bank mam na mysli. Nie maja strojow sluzbowych. Ostatnio wymyslono im gladkie, biale bluzki. Nie moze byc w prazki, nie moze byc kremowa, nie moze byc blyszczaca. Moze byc stara szmata, psu z gardla wyjeta, ale musi byc biala. Ale zdaniem kogos na gorze stara szmata , ale biala jest bardziej estetyczna niz elegancka bluzka w jakimkolwiek innym kolorze. I nagle wszyscy pracownicy w calej Polsce musieli wymienic zawartosc szaf.

A nie lepiej byloby zapewnic kostiumy i bluzki? Wszyscy mieliby takie same, poprawiloby to wizerunek firmy i komfort pracy.

W Pl jeszcze pracowalam w stroju sluzbowym. Dostalam od firmy 3 koszule, marynarke , spodnie i spodnice i wszyscy byli szczesliwi. Ja nie musialam wycierac swoich ciuchow w pracy i wszyscy wygladali elgancko i estetycznie.
Mialam jeszcze pagony i krawat, ale tego nie musialysmy nosci.

Podczas gdy reszta gatunku pochodzi od małpy,
rude pochodzą od kotów.

Start 13.09.2011
61.5 -66.5 ... 70 -73-75 - 77- 79,5 - 80 - 82 15.04.2013

kocurzyca jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-24, 12:01   #1639
Elewyn
Zakorzenienie

Dzień dobry
Wesołych świąt !!

---------- Dopisano o 13:01 ---------- Poprzedni post napisano o 12:56 ----------

Cytat:
mam tak samo, choć lubię jak cały dzień myślę o czymś pozytywnym i się mi przyśni a potem chodzę zła pół dnia jak mnie ktoś obudzi w najlepszym momencie
Cytat:

tego to wprost nienawidzę, jak za długo nie umiem zasnąć to potem intensywniej myślę i już mam po spaniu...
Cytat:
A teraz mam tak przesuszoną skórę twarzy normalnie na wiór, policzki ciągle suche mimo wklepywania kremu, broda sie łuszczy, okolice nosa i czoło też (ale to akurat od maści) ale policzki
WYglądam tak jakby ze mnie szpachla odpadała, jakby kawałki tapety sie rwały i odpadały, jakby sie ze mnie tynk sypał
mi się dekolt łuszczy mimo iź zrobiłam wczoraj peeling ciała i na dekolt dałam maseczkę nawilżającą

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-04-24, 12:12   #1640
saming
Zakorzenienie

Własnie wszmalam szarlotke i lody

saming jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-24, 12:14   #1641
kocurzyca
Zakorzenienie

A ja wcinam jogurt naturalny.

rude pochodzą od kotów.

Start 13.09.2011

Stary 2011-04-24, 12:16   #1642
Czarna93
Zakorzenienie

A ja słucham piosenek z ostatniego odcinka chirurgów
Stary 2011-04-24, 12:21   #1643
kocurzyca
Zakorzenienie

Ide cos na wlosy rzuce. Jakis olej.

A tak w ogole to jakis czas temu zrobilam sobe maske z miodu, oliwy i cassi (cynamonu chinskiego) i wpadlam na genialny pomysl, ze czosnek jest dobry na cebulki wiec dosypalam sproszkowanego czosnku.
Mylam wlosy juz z 5 razy i nie moge sie pozbyc smrodu.
Ja zmocze wlosy lub sie spoce (na jodze) to zmoich wlosow unosi sie zapach obiadu w stolowce szkolnej.
I nie wiem teraz jak tego smrodku sie pozbyc. Nakladalam maski, olejki i dalej wala.

rude pochodzą od kotów.

Start 13.09.2011

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-04-24, 12:24   #1644
Rinaa
Zakorzenienie

Dziewczyny znacie jakieś blogi gdzie dziewczyny pokazują makijaże krok po kroku, da się to ogarnąć i zrobić samemu ?
Rinaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-24, 12:32   #1645
Smerfetkaa
Zakorzenienie

Cytat:
ja też kasy nie mam, ale do 12. maja musze skołować 100zł..
zapytam czy mi rodzice za połowe nie zapłacą.. dopłacę 50 ze swoich i gitara

ja idę na dancehall, jazz i new style
Jak pokończe szkoły, kursy, zadłużę się, potem znajdę pracę, pospłacam to, ubiorę się jak należy to co mi zostanie pójdzie na jakiś aerobik, taniec lub coś innego, co związane jest z ruchem. Moze joga... byłaby ukojeniem dla moich nerwów choć akurat każda forma ruchu jest dobra. Choćby rower
Cytat:
smerfetko o kurcze, ja bardzo lubie kremy ziaji... nie wiem co to sie dzieje
za to mnie cos na bank zapycha albo niedokladnie zmywam makijaz bo wyskakuja mi takie male pryszczyki na czole, skroniach, brodzie.
oby to nie byl podklad bo juz go polubilam
ale poki co nie bede nic robic z twarza, poczekam do jesieni, jak sie nie poprawi to potraktuje skore jakimis kwasami
Każda skóra reaguje inaczej. Ja dzis będe testowac krem od siostry z USA

o taki: http://www.kmart.com/shc/s/p_10151_1...W030082130001P

ciekawe czy skład mnie nie zapcha
Cytat:
Ejj no nie umiem odkręcić kolczyka i co jest teraz zrobię
Ja już tak dawno kolczyków nie zakładałam, że obawiam sie zrośnięcia. Ostatnio to chyba na ostatki muszę w końcu kupić jakieś małe srebrne
Cytat:
Napisane przez kocurzyca Pokaż wiadomość
A nie lepiej byloby zapewnic kostiumy i bluzki? Wszyscy mieliby takie same, poprawiloby to wizerunek firmy i komfort pracy.

W Pl jeszcze pracowalam w stroju sluzbowym. Dostalam od firmy 3 koszule, marynarke , spodnie i spodnice i wszyscy byli szczesliwi. Ja nie musialam wycierac swoich ciuchow w pracy i wszyscy wygladali elgancko i estetycznie.
Mialam jeszcze pagony i krawat, ale tego nie musialysmy nosci.
Tak byłoby najlepiej, ktoś robi rozeznanie jakie rozmiary, ile sztuk - potem firma robi zbiorowe zamówienie
Cytat:
Napisane przez saming Pokaż wiadomość
Własnie wszmalam szarlotke i lody
Lody też bym sobie zjadła
Cytat:
A ja wcinam jogurt naturalny.
Też dzis jadłam z olejem lnianym i płatkami kukurydzianymi

---------- Dopisano o 13:32 ---------- Poprzedni post napisano o 13:28 ----------

Cytat:
Ide cos na wlosy rzuce. Jakis olej.

A tak w ogole to jakis czas temu zrobilam sobe maske z miodu, oliwy i cassi (cynamonu chinskiego) i wpadlam na genialny pomysl, ze czosnek jest dobry na cebulki wiec dosypalam sproszkowanego czosnku.
Mylam wlosy juz z 5 razy i nie moge sie pozbyc smrodu.
Ja zmocze wlosy lub sie spoce (na jodze) to zmoich wlosow unosi sie zapach obiadu w stolowce szkolnej.
I nie wiem teraz jak tego smrodku sie pozbyc. Nakladalam maski, olejki i dalej wala.
to nieźle. Nie mam pojecia co może ten zapach zniwelować może nafta? Nie wiem, kurde, cieżka sprawa, skoro już próbowałaś tylu rzeczy.
Cytat:
Napisane przez Rinaa Pokaż wiadomość
Dziewczyny znacie jakieś blogi gdzie dziewczyny pokazują makijaże krok po kroku, da się to ogarnąć i zrobić samemu ?
Ja nie znam, ale ja to w ogóle talentu do malowania nie mam. Dziś to wszystko mi sie mazało na twarzy, do tego skóra płatami odchodzi. Porażka.
A znacie jakiś filtr, choćby drogi, bez parsolu, który mogłabym kłaść pod oczy i nic mi nie zrobi, nie będzie do cozu migrował, nie będą zaczerwienione, nie będą łzawić? Wiem że na każdego działa co innego, ale moze macie jakeiś rozeznanie?
Stary 2011-04-24, 12:36   #1646
Elewyn
Zakorzenienie

Kocurzyco, może cytryna?
wiem, że się ją wkłada do butów jak śmierdzą
Stary 2011-04-24, 12:37   #1647
Czarna93
Zakorzenienie

Wyrywała sobie baby hair
http://www.kozaczek.pl/plotka.php?id=29763&b=1
Stary 2011-04-24, 12:38   #1648
saming
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Rinaa Pokaż wiadomość
A próbowałaś szukać na yt?
Gdybym kiedyś była mądrzejsza i przeglądała te wszystkie yt i blogi to bym sobie krzywdy makeupem nie robiła, a teraz to już za późno na odwyk starych nawyków
Stawiam na minimalizm Czarny eyeliner do oczu na górną powieką, ciemno brązowa kredka na dolną, trochę tuszu na rzesy i czerwona szminka na usta. Pasuje do wszystkiego

saming jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-24, 12:40   #1649
moooniek
Zakorzenienie

Cytat:
Jak pokończe szkoły, kursy, zadłużę się, potem znajdę pracę, pospłacam to, ubiorę się jak należy to co mi zostanie pójdzie na jakiś aerobik, taniec lub coś innego, co związane jest z ruchem. Moze joga... byłaby ukojeniem dla moich nerwów choć akurat każda forma ruchu jest dobra. Choćby rower
ja uwielbiam rower i rolki, ale tańca nie przebije niczego, szkoda tylko, że zajęcia mam raz w tygodniu, niesamowicie to odpręża...
Stary 2011-04-24, 12:50   #1650
n0emi
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Czarna93 Pokaż wiadomość
ja przy czole tez mam krotkie wloski ktore nie rosna, nawet 2 pejsy ktore rosna tylko gdzies do brody to chyba nie sa baby hair
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości