![]() |
#31 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: ochrona w sklepach
Zgadzam się z wami dziewczyny! Mnie też wkurzają i irytują ochroniarze, ale w naturze. W biedronce nigdy mi się nie zdarzyło, żeby ochroniarz za mną łaził czy coś, ale w Rossmannie a i owszem.. jednak i tak nic nie przebije u mnie natury! Nienawidzę tam chodzić.. Nie dość, ze z reguły są tam pustki to zdąży człowiek wejść już podskakuje do Ciebie ekspedientka z pytaniem "dzień dobry, w czym mogę pomoc?". Ok, przeżyłabym to gdyby przez cały pobyt w sklepie nie podeszły do mnie wszystkie którego są na sklepie w przeciągu 5 min. jakie to jest wkurzające! Nie mogę się na niczym skupić, nie wspomnę o poczytaniu, powąchaniu czy pomacaniu, bo przecież "wielki brat czuwa"
![]()
Edytowane przez kobieta_wamp Czas edycji: 2011-07-07 o 23:35 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#32 |
Zadomowienie
|
Ja też nienawidzę tych napompowanych czubków, którzy chodzą za mną krok w krok. Zwłaszcza w Rossmannie! Odpycha mnie to strasznie, nie mogę się skupić na tym, co chcę kupić. Czuję się jakbym, nie tyle była złodziejem, co gówniarą, która przyszła się wymalować, a i tak nic nie kupi.
![]() W Biedronce nie spotkałam żadnych takich nadętych. Całe szczęście, bo jestem "uboga" i uwielbiam robić tam zakupy. ![]()
![]() |
#33 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#34 |
Zadomowienie
|
O tak, zdecydowanie ochrona np. w rossmannie doprowadza mnie do szału, w innych sklepach też się to zdarza. Tak stoją i się gapią, nic nie można oglądać jak patrzą na ręce. Jak widzę takiego to od razu wychodzę
![]()
![]() |
#35 |
Zadomowienie
|
Mnie też wkurzają ochroniarze, ostatnio zostałam nawet posądzona o kradzież w h&m
![]() Wyszłam już ze sklepu, ale zatrzymał mnie ochroniarz i poprosił, żebym z nim poszła. Pokazał mi jakąś metkę a ja nie wiem o co chodzi ![]() Powiedział "Chociaż ma pani przygodę". No ja dziękuję za takie przygody... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#36 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Taka jestem ostatnio cięta! Przygodę z biedronką miałam tylko w jednym miejscu, a odwiedzam w sumie 3 różne, także nie w każdej mamy z ochroniarzami do czynienia. Co lepsze... oni ślęczą nad jedną osobą, a dziesięć innych kradnie! |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#37 |
Raczkowanie
|
u mnie w rossmannie to samo, już przy samym wejściu mierzy mnie od góry do dołu i juz pewnie ustala gdzie cos moge schować, w innej znowu drogerii sa 3 ekspedientki, jak jest pusto w sklepie to we 3 chodzą za mną i cos trajkoczą o mezach, dzieciach itp. skupić sie nie mozna wiec juz tam prawie nie chodze
![]() |
#38 |
Pani Buka
|
mnie wkurzają ochroniarze w Rossmanach - rzeczywiście, czasami czuję się głupio. do Sephory/Douglasa wchodzę rzadko - nigdy gdy nikogo innego nie ma. kiedyś nieśmiało weszłam do Sephory, bo chciałam czegoś tam poszukać - nawet nie zdążyłam się rozejrzeć po sklepie, po prostu weszłam! - a ekspedientka momentalnie mnie dopadła (aż się przestraszyłam) z pytaniem w czym może mi pomóc. wybąkałam coś o pędzlach że chciałam sobie obejrzeć, no to mi pokazała, a potem ciągle czułam na sobie jej wzrok
![]() za to dziś w Stokrotce byłam świadkiem niezłej awantury. akurat tam mi ochroniarze nigdy nie przeszkadzali, ale jakiś facet zaczął się drzeć na jednego z nich, że on nie może spokojnie zakupów zrobić, że ma dosyć jak on ciągle za nim łazi, a do tego kupa bluzgów ![]() ![]() facet grubo przesadził, ale to dowód, do jakiej frustracji może doprowadzić nachalna ochrona ![]()
![]() |
#39 |
Wtajemniczenie
|
Mnie to też strasznie wkurza. Ja rozumiem, że zdarzają się kradzieże, a strzeżonego Pan Bóg strzeże, ale nie lubię się czuć jak złodziej.
Swoją drogą po co niby w tych sklepach są kamery i bramki przy kasach? Dla ozdoby? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#40 |
BAN stały
|
Ja ptrzestałam chodzić do rossmanna po podkład i zaczęlam go kupować w kerfurze (celowo tak napisałam, bo nie chce mi się sprawdzac popr. pisowni
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#41 |
Zakorzenienie
|
ojj tak w rosmanie to ja tez juz mam swojego pana
![]() sephory rowniez nie lubie.. stoja i gapia sie- nie pytaja czy moga w czyms pomoc- bo widocznie ja za mloda jestem i kasy nie mam na powazne zakupy-wiec co sie beda mna przejmowac. tylko patrzy czy nie kradne ;/ (mam 19 lat i na serio czesto mam takie odczucia w stosunku do ekspedientek ;/, ze "o gowniara przyszla.. co ona tu robi") frustrujace. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#42 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#43 | |
Zakorzenienie
|
Haha, ja miałam ostatnią śmieszą jak dla mnie sytuację w sephorze- akurat byłam na spacerze, to sobie wstąpiłam przy okazji i oglądałam kosmetyki benefit. Przyszła babeczka, pyta w czym pomóc- a ja jej na to, że chciałam sobie swatche zrobić- babka się mocno zdziwiła, pewnie się potem zastanawiała, co to za słocze
![]() ---------- Dopisano o 18:55 ---------- Poprzedni post napisano o 18:53 ---------- Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#44 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#45 |
BAN stały
|
A kogo nie denerwują wręcz natarczywi ochroniarze i panie sprzedające?! Chodzą za mną krok w krok, patrzą mi na ręce jakbym była osiedlowym złodziejaszkiem, świdrują wzrokiem i zdenerwowane co chwile wzdychają, jakby wspomniały minioną noc w ramionach ognistego kochanka
![]() W rezultacie wychodzę szybciej niż zamierzałam z pustawym koszykiem z połową rzeczy, które miałam zamiar kupić.... |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#46 |
Zakorzenienie
|
o tak...ochrona w rossmanie jest najlepsza...zaraz po nich u mnie w mieście jest ta z Kauflandu, tzn tajni agenci (tajnos agentos)
![]()
![]() |
![]() |
#47 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#48 |
Zakorzenienie
|
no powaga
![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#49 |
Raczkowanie
|
Ja nie lubię pakować do koszyka produktów bez zastanowienia, więc zazwyczaj nawet głupie mydło w płynie oglądam ze wszech stron, czytam skład, pod każdym kątem porównuję z innymi na półce i zawsze mam wrażenie, że ochroniarze patrzą na to z politowaniem
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#50 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#51 |
Rozeznanie
|
Oja, myślałam już że tylko ja podejrzanie wyglądam w rosmanie
![]() A sephora to jest w ogóle PO RA ŻKA. Gdzie się nie ruszysz, gdzie nie spojrzysz, tam OCHRONIARZ, jezuchryste! Czy menażerowie tych sklepów nie wiedzą, że w ten sposób odstraszają klientów?
![]() |
#52 |
Wtajemniczenie
|
Mnie się ostatnio nie zdarza, chociaż kiedyś często, głównie w Rossmanie przy półkach z najtańszymi kosmetykami
![]()
![]() |
![]() |
#53 |
Konto usunięte
|
Hahahaa dziewczyny jak czytam Wasze przygody to normalnie nie wyrabiam
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#54 |
BAN stały
|
Znam ten ból.
Ostatnio w Superpharmie wąchałam perfumy, różne, różniste, a że muszę każdy zapach powąchać na paseczku, potem ewentualnie na ręce, to trochę to trwa. Za każdym razem latałam po paseczki, a ochrona się na mnie podejrzliwie patrzyła. Potem było mi głupio za każdym razem iść po nowy paseczek, więc na jednym po kilka zapachów testowałam. W końcu kupiłam dość drogie perfumy, ale czułam się niekomfortowo. W Rossmannie boję się wyciągnąć telefon z torebki, żeby nie zostać posądzoną o schowanie czegoś do torebki, to chyba przez tę wszechobecną ochronę chodzącą za nami krok w krok. Ostatnio w Carrefourze zostałam niemiło zaskoczona. Swoje kosmetyczne zakupy z innego sklepu przyniosłam do podbicia, dla spokoju sumienia, chociaż szczerze wątpię, by te perfumy mieli na stanie, bo w takich sklepach są zazwyczaj Pumy, Adidasy, Celine Dion, no ale wolałam pokazać. Pech chciał, że oprócz perfum był tam nabitu też cień do powiek i szminka, o ile cienie znajdowały się w reklamówce, o tyle szminką zdążyłam sie pomalować i schować ją do torebki i musiałam się tłumaczyć, gdzie jest szminka z rachunku ![]() Czasami zdarza mi się prowadzić rozmowy nt. kosmetyków. Kiedyś pan ochroniarz z Rossmanna mówił mi, które podkłady szybko ciemnieją ![]() ![]() Czuję się osaczona i zawsze boję się, kiedy za długo stoję przy półce np. z cieniami do powiek i w końcu nic nie biorę, że zostanę posądzona o kradzież... Panie w sklepach chodzące krok w krok już od samego wejścia do sklepu odzieżowego też irytują. Często mi się zdarza wejść do Promoda, najpierw chcę zobaczyć, co w ogóle mają, ale nim na dobre wejdę, już pada pytanie: czego szukam, jak odpowiadam, ze chcę sie po prostu rozejrzeć, to śledzi mnie potem świdrujące, podejrzliwe spojrzenie, a czy trzeba naprawdę chcieć kupić coś konkretnego, żeby nie być podejrzaną o próbę schowania sukienki do minitorebeczki? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#55 |
Zakorzenienie
|
Ostatnio zirytował mnie ochroniarz w sklepie TJ w Pasażu Grunwaldzkim.
Stałam przy półce z piwem i zastanawiałam się jakie wybrać wtedy ni z gruszki ni z pietruszki pojawił się za moimi plecami pan ochroniarz. Kucam, wstaje, kucam wstaje-jego wzrok podąża za moją ręka ![]() Stoję już z 10 min bo nie wiem, które piwko kupić, tam taki wybór, a pan ochroniarz niczym skała za mną stoi i się na mnie gapi. Nie wytrzymałam w momencie, gdy się przesunełam, a on za mną. Mówię do niego:czy ja wyglądam na złodziejkę, stać mnie na piwo z 6 zł, zresztą gdzie miałabym je schować, do mini torebeczki czy może pod obcisłą kurteczkę? ![]() No i pan sobie poszedł, a właściwie uciekł.
![]() |
![]() |
#56 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#57 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#58 |
Zakorzenienie
|
ja znalazłam sposób na ochroniarzy - za każdym razem gdy za mną łażą (oczywiscie w rossmanie i nigdzie indziej) odwracam się i idę dokładnie w ich kierunku. i czegos tam sobie przy nich szukam. wtedy uciekają. zazwyczaj działa po 1 razie, jak nie to po kilku
![]()
i'm just standing here being a horse and a wizard Edytowane przez abiblabla Czas edycji: 2011-04-24 o 17:03 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#59 |
BAN stały
|
ja w ogóle mam alergie na ochroniarzy; zarówno w sklepach np Rossmanie, jak i w klubach, jak stoją na bramce tacy dwumetrowi, napakowanie, łysi panowie i mówi ty wejdziesz a ty nie.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#60 |
Przyczajenie
|
mnie właśnie w Rossmanie nie przeszkadzają ochroniarze.Kiedyś czegoś szukałam i biegałam praktycznie po całej drogerii ale nic mi nie mówił i nie zwracał specjalnie uwagi.
Najgorzej jak dla mnie jest w Sephorze.Czuję się jak złodziejka.Gdzie tylko się ruszę,to ochroniarz łazi za mną w każdy kąt!! Jak czytam skład jakiegoś produktu to nieraz stał obok mnie.Nawet jak chodzę po galerii i przechodzę obok to już się na mnie patrzy ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:31.