|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Najlepszy tytuł do kolejnej części naszego wątku to: | |||
| Maj idzie słonko świeci, w brzuszku zdrowo rosną nasze dzieci! |
|
5 | 8,77% |
| W połowie drogi jesteśmy, a nasze brzuszki wyskakują jak grzybki po deszczu |
|
0 | 0% |
| Będą z nas fajne mamy, bo wciąż frytkami się zajadamy |
|
1 | 1,75% |
| Na talerzu wciąż fryteczki, takie z nas mamusiowe kuchareczki |
|
0 | 0% |
| inęły mdłości, są już kopniaczki - ciągle czekamy na Was dzieciaczki |
|
25 | 43,86% |
| Nasze brzuszki rozwijają się jak wiosenne kwiatuszki- mamuśki IX-X |
|
1 | 1,75% |
| Puk-puk- kto tam? Już nie anonimowy hipopotam- mamuśki IX-X |
|
6 | 10,53% |
| Brzuszek tu, brzuszek tam- wątek wrześniowo- październikowych mam |
|
19 | 33,33% |
| Głosujący: 57. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2641 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Dzieciaczki w brzuszku nasze kochane, my chcemy już być kopane IX-X 2011
|
|
|
|
#2642 |
|
Wtajemniczenie
|
ale mi się mały wierci
![]() ![]() jednak to prawda że każda ciąża jest inna i każdą się inaczej przeżywa |
|
|
|
#2643 |
|
Zakorzenienie
|
witam się świątecznie
i zaraz spadam do łóżka, bo chyba za dużo siedzenia dzis było na niewygodnych stołkach i coś mnie brzuszek pobolewa....a jutro do teściów na obiad i potem znów posiedzenie bo rodzinka TZ przybywa...jak ja nie cierrrrrpie świąt - jak smerf maruda heheNo air współczuję kłótni...ale z chłopami to czasem ciężko niestety ![]() Martusia ja też chce dzinsy z allegro...ale sie boje, że nie trafie w rozmiar albo materiał będzie dziadowaty |
|
|
|
#2644 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#2645 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ile z tego radości to nawet sobie nie zdawałam sprawy Poza tym wieczorem jak się kładę to normalnie aż się smieję z tego uczucia i jego reakcji na moje małe zaczepki. Cudowne to jest
|
|
|
|
|
#2646 |
|
Zakorzenienie
|
cotynato no to trzymam
żeby rodzice się polubili ![]() u nas to była śmieszna sytuacja - ja chodziłam do klasy w LO z siostrą mojego TZ, a moj tata i ich mama działali w radzie szkoły itp więc się znali. Ja poznałam TZ w trzeciej klasie a nasi rodzice znali się już od pierwszej także problem poznawania się mielismy jakby z głowy ![]() zazdroszczę wam tych ruchów dziewczyny moja mała coś tam daje znać, ale muszę się strasznie skupić, żeby ją poczuć...
|
|
|
|
#2647 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2648 |
|
Zakorzenienie
|
heja
![]() jestem i ja własnie leżakujemy jutro na obiadek do mamy a potem ciag dalszy lenistwa w domku ![]() cotynato trzymam kciuki za jutrzejsza wizyte kurcze to takie zawsze lekko stresujące, ta obawa zeby rozmowa sie jakoś kleiła itd-dobrzeze mam to juz za sobą![]() lausane współczuje ze znów od poczatku musisz szukac niani, mam nadzieje ze drugie podejscie bedzie lepsze |
|
|
|
#2649 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
cotynato a jak tam zaręczyny, planujeccie w związku z tym jakiś ślub cywliny? czy tż się określił w tej kwesti? u mnie to wogóle była dziwna historia z poznawaniem się rodziców, bo byłam w długim związku z facetem no i poznałam innego mojego przyszłego męża i strasznie się bałam, że moi rodzice go nie zaakceptują, bo ten były był z tej samej miejscowości co ja, mieszkał przez drogę, znaliśmy się od dziecka, moi bracia byli jego kumplami i ja mu taką krzywdę zrobiłam, że go zostawiłam. na początku było ciężko, ale w końcu zaakceptowali mojego P., a teście bardzo dobrze się ze sobą dogadują, odwiedzają się na imieniny, a zięcia bardzo lubią, tu coś naprrawi, tam coś pomoże, także kamień spadł z serca
Edytowane przez Martusiaaa21 Czas edycji: 2011-04-24 o 21:47 |
|
|
|
|
#2650 |
|
Zakorzenienie
|
cotynato -
za jutro i widzę, że wg suwaków idziemy podobnie z dzidziolkiem hihihi i moja mała też wieczorkiem buszuje widać to może jakaś norma na te maluszki? danika - to my chyba z jednej bajki jesteśmy ej tylko tam był jeden smerf maruda, a my już jesteśmy dwie haha
Edytowane przez agnieszka 0605 Czas edycji: 2011-04-24 o 21:45 |
|
|
|
#2651 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Edytowane przez cotynato Czas edycji: 2011-04-24 o 21:48 |
|
|
|
|
#2652 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Jakoś dzisiaj kiepsko się czuję... Musiałam wstać wcześnie, żeby się ze śniadaniem uwinąć przed mszą o 9:00 (akurat na tę musiałam iść, bo potem babcia jechała do kościoła i musieliśmy z dziadkiem posiedzieć). W kościele jak poczułam tych wszystkich pozlewanych wodami kolońskimi panów, to musiałam opuścić przybytek Nawet na dworze było mi duszno, miałam wrażenie, że się pocę pod żakietem (mimo, że było tylko 12 stopni), a pod koniec mszy nie wiedziałam już jak stać, bo kręgosłup dawał czadu. Po kawie byłam już tak zmęczona, że musiałam iść się godzinkę przespać. Przynajmniej głowa mnie prawie przestała boleć ![]() Po tym całym dniu na nogach brzuch mnie boli, wczoraj mnie bolał od sprzątania, na co mi te święta? Jutro sobie trochę bardziej odpocznę, bo rodzice nie przyjeżdżają, dziś nam zostawili wałówkę i jutro będzie (prawie) byczenie się
Joga z rana jak śmietana. Edytowane przez agnyska81 Czas edycji: 2011-04-24 o 22:09 |
|||
|
|
|
#2653 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
agnysko - to ja Ci na ten drugi dzień świąt życzę przede wszystki duuużo spokoju i odpoczynku
|
|
|
|
|
#2654 |
|
Zakorzenienie
|
I czasami jak siąde sobie przy komputerze to też kilka razy gdzieś przemknie.
A wieczorem to szał, ja szczególnie czuję jak leżę na plecach ![]() I oczywiście jak wołam mamę czy tż żeby zobaczyli to nastaje cisza ciekawe czy dzidzia to odczuwa czy jak
|
|
|
|
#2655 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
przy komputerze to pewnie maluszkom niewygodnie to się rozpychają mój mąż wczoraj pierwszy raz poczuł kopniaka - ale miał szczęscie bo dokładnie tak jak u Ciebie - mi się mała rusza, a jak go wołam .... cisza |
|
|
|
|
#2657 |
|
Zakorzenienie
|
a widzisz jakie mamy mądre dzidziolki
|
|
|
|
#2658 | |
|
Zakorzenienie
|
Faktycznie tylko my tutaj
Ja siedzę bo szkoda spać ale w sumie zgaga mnie dopadła więc pewnie długo nie posiedzę. Dobrze, że przypomniałaś mi o szukaniu w internecie, ponieważ od tygodnia zbieram się żeby znaleźć informacje na temat leżenia na brzuchu ![]() ---------- Dopisano o 23:25 ---------- Poprzedni post napisano o 23:22 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 23:26 ---------- Poprzedni post napisano o 23:25 ---------- Ogólna zasada to unikanie leżenia na plecach i brzuchu w czasie ciąży. Na plecach nie powinno się leżeć zwłaszcza w wyższych tygodniach ciąży, ponieważ może to powodować niedotlenienie u płodu. Najlepsza pozycja dla ciężarnej to leżenie na boku. Pozdrawiam serdecznie Celina Fręczko, położna
![]() |
|
|
|
|
#2659 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny na innych foach piszą podobnie i mają takie same odczucia jak my np. "Podobno te dzieciaki w brzuchach to takie cwaniaki,że jak sie położy rękę to one czasem specjalnie się nie ruszają" i chyba coś w tym jest
a nie możesz usnać na boku, że chciałabyś na brzuchu? Ja się boje od początu jak mi widac brzuszek - chociaż ja nigdy nie pzrepadałam za spaniem na brzuchu. Za to bardzo brakuje mi ćwiczeń na kręgosłup (robi się je leżąc na brzuchu), bo zawsze miałam bóle a teraz to już masakra... ooo jaaa! ja też czuję najlepiej ruchy na pleckach - ale pewnie za kilka dni, tygodni to bedziemy czuły w każdej pozycji malucha. Zazwyczaj śpię na boku, ale zdarza mi się tak pół na pół - troche bokiem, trochę na plecach Dobranoc Edytowane przez agnieszka 0605 Czas edycji: 2011-04-24 o 23:32 |
|
|
|
#2660 |
|
Zakorzenienie
|
Właśnie naciągam tż na rogala.
Ciekawe czy kupi mi tego oryginalnego. Te tanie mają takie okropne poszewki ![]() A chcę jeszcze taki mały dla dzidzi więc pewnie wyjdzie razem z 200zł. Tż mnie pogoni Co do pozycji na brzuchu to często namawiam tż na masaż i wtedy kładę się na brzuchu i zawsze mam wyrzuty i dumam czy nic nie szkodzę. Dobrze że w czwartek już wizyta Dobranoc |
|
|
|
#2661 |
|
Rozeznanie
|
cotynato ja śpię na lewym boku ale zachaczam o brzuch, ciężko definitywnie stwierdzić czy śpię na boku, czy brzusiu Pamiętam jak w 1ciąży bałam się spania na brzuchu i aż było mi nie wygodnie tak spać mimo braku brzuszka. Co do pozycji - spania na plecach, to też zawsze słyszałam, że w późniejszym okresie ciąży nie powinno się na nich leżeć i pamiętam, że w pewnym momencie nie mogłam po prostu oddychać leżąc na plecach, więc zczaiłam się że nie powinnam leżeć na plecach. Jak ja Wam zazdroszczę tych ruchów... Ja się skupiam - wczuwam często i nic Ja wczoraj na dobranoc "pokłóciłam" się jeszcze z mężem. Napisałam mu, że dzięki, że życzeń od Ciebie się nie doczekałam a on odp. - a skąd ja mam wziąć takie życzenia? (chodziło mu o te rymowane - gotowe...) więc mu odp. -z serca??? To mi napisał, wszystkiego najlepszego z okazji wielkanocy życzy ci twój mąż na zawsze. Ja tak na to patrze i sobie myślę co to ma być??? Odp. mu że ja też w takim bądź razie życzę mu wszystkiego najlepszego.Napisałam jeszcze później - kiedyś mnie kochałeś... teraz tylko mówisz, że kochasz. To odp. że muszę go na noc denerwować, bo bym chyba nie usnęła... Pisałam mu, że się zmienił, inaczej mi pisze, inaczej mnie traktuje... Kiedyś nie musiał mówić, że mnie kocha - ja to czułam, wiedziałam, teraz nie czuję nic... ach Na nic to moje pisanie, bo już nic nie pisał. Idę dzisiaj do rodziny, nie będę się nim przejmowała. Ciekawe jak u Was śmingus dyngus... ja z synusiem opsikaliśmy pistoletem babcię i wujka (moją mamę i brata) No nic to, uciekam papatki brzuchatki |
|
|
|
#2662 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No i powodzenia w kolejnym wybieraniu niani ![]() My śmigamy zaraz do babci na wieś, pokażę Grzesiowi kurki, krówkę itd ![]() Dziś w końcu u nas piękne słońce Miłego dnia !!!
|
|
#2663 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Nie myśl o tym i nie zamartwiaj się na zapas, będzie dobrze---------- Dopisano o 09:36 ---------- Poprzedni post napisano o 09:32 ---------- Cytat:
Niestety nawet nie wiedzą kiedy ranią nas na maxa, odwracają głowę i myślą, że jutro będzie wszystko ok. Nie przejmuj się, świętuj z rodzinką i pamiętaj, że dzidziula w brzuszku kocha Cię z całego serca |
|||
|
|
|
#2664 |
|
Zakorzenienie
|
Masakra. Oczywiście w nocy budziłam się 3 razy żeby sprawdzić jak śpię. Okazywało się, że na plecy się przekładałam . Brrr wczoraj się naczytałam i teraz nawet się nie wyśpię schizując z tymi plecami.
A tak w ogóle to hej oblane?Mnie jak na szczęscie tylko mama spsikała delikatnie. Za kilka godzin jedziemy a ja nawet nie wiem co założyć ![]() Kasiula- faceci tak mają. Niektórzy to romantycy i każemu kadzą inni mają problemy z romantycznością. Edytowane przez cotynato Czas edycji: 2011-04-25 o 09:48 |
|
|
|
#2665 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kasiu - głowa do góry! Ze swojego doświadczenia wiem, ze takie sms-y są dla chłopa czarną magią i facet nigdy nie wie o co nam w nich chodzi A u mnie już byli strazacy Tylko wychyliłam głowę zza drzwi a on już mnie gonili po domu ... uratowało mnie przed oblaniem tylko to, ze powiedziałam ze jestem w ciąży ale polali trochę potem w powietrze i pojechali uffff Zaraz zmykam do kościółka i obiad u siostry. Wczoraj nawet wytrzymałam całą Mszę św. w kosciele - bo do tej pory mdlałam w połowie i M jeździł sam do Kościoła...
|
|
|
|
|
#2666 |
|
Zakorzenienie
|
dzień dobry
ja niedawno sie obudziłam, teraz troszkę leżakuje a potem mykam na obiadek i na cmentarz-ładnie świeci słonko to troszkę sie przejde a co![]() mnie jeszcez nikt ni epolał nawet mąz chyba zapomniał ze wczoraj sie odgrażał ze do wanny mnie wsadzi he he): kasiakuleczka ja tez nie jestem za takim pisaniem sms-ów bpo ni eda sie przez nie wyrazić tak naprawde co czujecie, myslę ze jak sobie pogadacie tak od serducha to bedzie lepiej-trzymam kciuki aga strażacy? taka u was tradycja czy masz w rodzinie i dlatego do ciebie przyjechali? wiem ze któś pisał ze ma męza strazaka ale nie pamoietam czy to ty? jesli ty to wybacz ze mam skleroze hehe |
|
|
|
#2667 |
|
Zakorzenienie
|
Oryginalny rogal wg mnie to ten ze strony motherhood pl. Ja sama znalazłam ich w gazecie dla mam. Chociaż zastanawiam się czy wydać 119 i mieć rogal , który prawdopodobnie różni się tylko gustowną podszewką czy lepiej kupić tani i sobie dokupić ładną podszewkę. Na pewno z tej strony kupię małą "fasolkę" bo to widziałam w uzyciu i jestem bardzo za
też 59 zł czyli drożej niż na all, ale tu akurat na dziecko żałować nie będę
|
|
|
|
#2668 |
|
Zakorzenienie
|
ja z początku tez chciałam tego rogala ale zrezygnowałam bo wiem ze to taka moja chwilowa zachcianka he he
wiem ze i tak bym z nim nie spała ja ogólnie do spania to pewnie bym go po chwili wywaliła-doszłam do tego wniosku po długich przemysleniach bo z poczatkuy bardzo bardzo chciałam go mieć ale wiem jak śpie i u mnie by sie nie sprawdziło.ale ogólnie sam rogal to chyba całkiem fajna sprawa![]() cotynato ta fasolka dla dzidzi całkiem fajna na to bym sie może skusiła bo widać ze sie może przyda
Edytowane przez aa2 Czas edycji: 2011-04-25 o 10:44 |
|
|
|
#2669 |
|
Zakorzenienie
|
aa2 - u nas taka tradycja, ze strażacy jeżdźą od domu do domu, leją wodą ... i zbierają kasę
cotynato - dzięki za podanie stronki, na pewno przejżę. A ten rogal do spania to nie jest też potem do karmienia? Czy po prostu te małe fasolinki są lepsze??? |
|
|
|
#2670 |
|
Zakorzenienie
|
Mi ciężko wyobrazić sobie tego dużego rogala w użyciu.
Widziałam małą fasolkę i była super. Kładłam często w nią małą i ona sobie bezpiecznie w tym spała a jej mama używała tego do karmienia i też sobie chwaliła ![]() Ja własnie też zastanawiam się czy ten rogal to nie taka chwilowa zachcianka.
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:54.

Dobrze pamiętasz. 

żeby rodzice się polubili 

hihihi i moja mała też wieczorkiem buszuje