|
|
#4441 | |
|
BAN stały
|
Dot.: Wrześniówki
Cytat:
|
|
|
|
|
#4442 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
|
|
#4443 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Melduję, że kurs i poradnię mamy już z głowy (jak to dobrze, że moja nauczycielka religii siedzi w poradni ). Wybraliśmy już też cukiernię i wstępnie torcik, ale czekamy do maja na opinię mojej koleżanki, która tam właśnie zamawia swoje ciacho. Do tego czekam niecierpliwie na próbki zaproszeń- jedna już dotarła, jeszcze trzy powinny w najbliższym czasie. Czas powoli to ogarniać, bo chcemy początkiem czerwca zapraszać. Co do obrączek, to nadal się nie możemy zdecydować, nie ukrywam, że jednym z powodów jest kasa... Zdecydowaliśmy też, że kolorem przewodnim będzie czerwony. Upatrzyłam też sobie bukiecik, butki i sukienkę na poprawiny (ale jeżeli o te kwestie chodzi to pewnie jeszcze z milion razy zmieni mi się wizja) .Ot i z nowości tyle u mnie...
|
|
#4444 |
|
BAN stały
|
To moze pomysl sobie, ze jesli zobaczysz u siebie na zdjeciach drugi podbrodek to nie wybaczysz sobie tego do konca zycia. Na mnie cos takiego działało.
Jak tylko nie moglam sie do czegos zmotywowac (np. do wejscia na sesji w pazdzierniku do lodowatej wody w sukni slubnej) to myslalam sobie, ze jak tego nie zrobie to bede juz zawsze żałować, bo drugiej okazji nie bedzie. PS. Jeśli slub i wesele przerazają Was finansowo, to zajrzyjcie na mój wątek ślubny w targowisku (link na dole postu). Niedługo na pewno ktoś się ogłosi - może akurat znajdziecie coś dla siebie. Edytowane przez Anouk. Czas edycji: 2011-04-18 o 22:42 |
|
|
|
#4445 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ciekawy pomysł z tym nowym wątkiem! Brawo!
|
|
#4446 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
co do bizu to ja tez nic nie mam, poza tym szukam butow, sukienki na poprawiny, sukienki na 3 dzien, butow itp. ale narazie czekam na nowe kolekcje![]() Cytat:
Cytat:
|
|
|
#4447 |
|
Zakorzenienie
|
a u mnie totalny brak wizji fryzury i kwiatow...
|
|
#4448 |
|
Zakorzenienie
|
Bukiet to już mam w główie wymyślony
A fryzurę.... ech, sama nie wiem. Nie orientuję się za bardzo w ślubn-weselnych fryzurach, bo długo miałam krótkie proste włosy, które sama układałam na jakieś imprezy i było ok, a teraz... specjalnie hoduję liczę, że stylistka mojej fryzury ślubnej (już się umówiłam ) coś mi dobierze. Dziewczyny, a Wy będziecie miały ze sobą malutką ślubną torebeczkę? Chociażby na tik-taki
|
#4449 |
|
Zakorzenienie
|
Ja moze cos bede miala ale nie bede raczej specjalnie kupowac - musze miec na husteczke jakis kosmetyk itp to fakt
u mnie z wlosami jest ten problem ze ja bym chciala cos upietego - zaplecioneg; TŻ na jakis fetysz loczkow a mama mowi ze gladko... swoja droga ja mam wlosy do pasa wiec jest co z nimi robic i co popsuc kwiaty wiem tylko ze amarantowe storczyki i ze nie kulka bo mam princesske i nie chce zakryc nia talii
|
|
#4450 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
najważniejsze są dla mnie chusteczki i to będzie mieć świadkowa uważam, że nic innego mi się nie przyda. No może jeszcze wezmę na zmiane pończochy w razie czego, ale wątpie, że miałąbym czas, żeby je zmienić ![]() ja też nie mam wizji wiem tylko, że chce coś z lokami i nie zamierzam wymyślać żadnej fryzury, chyba, że jakaś niesamowicie mi się spodoba. Zapisałam się do stylistki fryzur, a kosmetyczka jest stylistką wizażu więc uważam, że jestem w dobrych rękach ![]() Cytat:
A mój TŻ nienawidzi wszelkich koków... strasznie nie podoba mu się jak dziewczyna ma ulizane włosy do tyłu i jeszcze spięte... Ale na szczęście ja w kokach też się źle czuje
|
|
#4451 |
|
Raczkowanie
|
Są nareszcie nasze obrączki
http://suwaczki.slub-wesele.pl/200809103438.html http://suwaczki.slub-wesele.pl/200910253926.html http://s10.suwaczek.com/20110917650119.png "Każdy jest tyle wart, ile robi dla innych" Edytowane przez basiula88 Czas edycji: 2011-04-20 o 12:14 |
|
|
|
#4452 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
To mój główny na razie pomysł na bukiet. Kula z białych goździków i amarantowe storczyki (orchidea) zwisające od góry jakoś. Myślę jeszcze czy trawa na dole to dobry pomysł i na czym te storczyki zawiesić, może jakiś stelaż niklowy? (nie wiem z czego to się robi) Bo nie chce na trawie, tak to tylko widziałam na żywo.
|
|
|
#4453 |
|
Zakorzenienie
|
oj mi osobiscie te trawy sie nie podobaja w ogole te zwisy chociaz powinnam miec bo jak pisalam mam princesske i kulka do niej niekoniecznie...
|
|
#4454 | |
|
Rozeznanie
|
![]() ![]() Cytat:
|
|
|
#4455 |
|
Wtajemniczenie
|
|
#4456 |
|
Wtajemniczenie
|
Halo, halo... Co tu taka cisza?!?
![]() Pragnę Wam życzyć spokojnych, radosnych no i słonecznych Świąt!
|
#4457 |
|
Raczkowanie
|
I ja Wam życzę,zdrowych pogodnych Świąt.Radosnego wiosennego nastroju,smacznej święconki i mokrego Dyngusa!
|
|
|
|
#4458 |
|
Rozeznanie
|
Wszystkiego najlepszego dziewczynki
|
|
#4459 |
|
Raczkowanie
|
Jaki fajny wątek!! dopiero teraz go wyczaiłam...
Witam wszystkie przyszłe panny młode! ja też jestem wrześniówka, wesele mamy 03.09.2011 r. Oczywiście przygotowania w toku, mamy już sale, zespół, wódkę, wino oraz to co dla każdej przyszłej panny młodej najważniejsze - piękną suknię ślubną Następnym krokiem będzie wybór obrączek i tu mam do Was pytanie co myślicie o obrączce z brylantem? byłam w dwóch sklepach jubilerskich i odradzano mi ponieważ takiej obrączki nie da się już zmniejszyc czy powiększyć, przez cały czas byłam pewna że brylant będzie ale teraz to już nie wiem... życze zdrowych, wesołych Świąt!! Edytowane przez alu51 Czas edycji: 2011-04-23 o 18:24 |
|
|
|
#4460 |
|
Rozeznanie
|
Hej
Ja dopiero teraz zwróciłam uwagę na ten wątek bo wczesniej nie wiedzialam o tym ze wyjdę za mąz. a czy wrześniowe 2012 też się tu zaliczają??
|
|
|
|
#4461 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Dziewczyny również wam życzę wesołych świąt ![]() ![]() ![]() i oraz bliżej naszego miesiąca
|
|
#4462 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
pochwal się suknia koniecznie a co do obrączek, to ja wiem jedynie tyle ze pięknie wyglądają, ale czy nie da sie zmniejszyć? być moze, w koncu jubilerzy sie znają![]() Cytat:
jasne, ze sie zaliczają, jak przygotowania?
|
|
|
#4463 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Co do makijażu i kwiatów,to też się nad tym zastanawiam.Bardzo mi się podobają storczyki,goździki,róże i frezje,ale na jakieś będę musiała się zdecydować. |
|
|
|
|
#4464 |
|
Rozeznanie
|
[
oczywiście, że tak Bo jestesmy już razem 3 lata i nie raz i nie dwa rozmawialismy o tym ze dobrze bylo by wziąc slub i takie tam moj N nie chcial bo mowil ze to nie jest dla niego i ze nie lubi takich uroczystosci i w ogole historie takie wymyslal ze ja juz sie pogodzilam z tym ze jednk zostaniemy juz za zawsze tylko Chlopak/Dziewczyna az ty nagle sie pozmienialo i jest ... ![]() ---------- Dopisano o 23:09 ---------- Poprzedni post napisano o 23:06 ---------- witaj jasne, ze sie zaliczają, jak przygotowania?[/QUOTE]Przygotowania dopiero cio sie zaczeły juz jest liczba gosci orientacyjna, sala w trakcie załatwiania...narazie spokojnie sobie żyjemy chociaz musze powiedziec ze wydaje mi sie ze to bedzie juz zaraz i nie zdaze nic zrobic ...oczywiscie panikuje...chce zeby wszystko bylo jak nalezy ...ja juz sie stresuje na sama mysl a co dopiero bedzie pozniej...
|
|
|
|
#4465 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Mamy w tym samym dniu ślub i ja np.bolerka nie kupuje, no chyba że tydzień przed okaże się, że będzie chłodno to coś wykombinuje Jeśli chodzi o obrączki to ja mam brylanciki wokół obrączki i nie ma żadnego problemu z powiększeniem czy zmniejszeniem. Mam koleżanki, które w swojej obrączce też mają dookoła brylanty lub tylko jeden i też nie miały problemu ze zmianą rozmiaru. Dlatego nie wiem, skąd takie ploty chodzą, że się nie da![]() Wesołych Świąt dziewczyny
|
|
#4466 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#4467 |
|
Rozeznanie
|
OOOO to bardzo długo...a mi sie wydaje że to ja już jestem z N ho ho.... kurcze nie wiem ale małżeństwo jest dla mnie wazne .... nie wiem nie umiem tego wytłumaczyc dlaczego...chyba fakt bycia "żoną" mnie tak uszczęśliwia kurcze przesadzam wiem ale ja już nie moge się doczekac i najchcetniej to juz bym pobiegla do salonu sukien slubnych i kupila cos wyjątkowego...
|
|
|
|
#4468 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4469 | |
|
Raczkowanie
|
A my na 10 jakby rocznice
A poza tym to witam pozostałe wrześniówki i dołączam do wątku. My ślubujemy 17 września 2011, sprawy urzedowe za nami, restauracja zamowiona z rocznym wyprzedzeniem, orkiestra, fotograf jest, suknia, obrączki tez teraz tylko nad alkoholami sie zastanawiamy, autem do ślubu no i torcik bo bym chciala jeden mały dokrojenia i miniaturki ale nie wiem gdzie taki zamówić i jakie koszta. Może któraś z Was coś wie---------- Dopisano o 10:48 ---------- Poprzedni post napisano o 10:43 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#4470 |
|
Zakorzenienie
|
cześć
![]() dziewczyny rozdajecie już zaproszenia, albo kiedy zaczynacie?
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:16.

a mama mowi ze gladko... swoja droga ja mam wlosy do pasa wiec jest co z nimi robic i co popsuc
i nie zamierzam wymyślać żadnej fryzury, chyba, że jakaś niesamowicie mi się spodoba. Zapisałam się do stylistki fryzur, a kosmetyczka jest stylistką wizażu więc uważam, że jestem w dobrych rękach
no i pochwal się jak będziesz miała zdjęcia