|
Notka |
|
Perfumy Fora, na których znajdziesz porady w zakresie perfum. Zapraszamy do dyskusji. Zanim napiszesz post zapoznaj się z FAQ oraz Przewodnikiem po perfumach. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Zakorzenienie
|
L'Instant de Guerlain
dziewczyny dzis robiłam zakupy w douglasie i dostałam próbke tego zapachu. zauroczyłam sie nim totalnie!!!!! nie wiecie ile on kosztuje??? nie spytałam sie w sklepie a nie wiem kiedy bedew teraz miała czas się znowu wybrac.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Rozeznanie
|
Re: L'instant de guerlain
Mnie też oczarował
![]() ![]() woda perfumowana: 30 ml 178,40zł a 50 ml 251,40zł |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Rozeznanie
|
Re: L'instant de guerlain
a ja polecam allegro - 50 ml za 130 zeta i nie ma podróbek.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
Dot.: L'Instant de Guerlain EDP-opiszcie mi proszę
damska jest mocno kwiatowo-miodowa, ladny zapach ( ale w ciemno bym nie kupowala).
![]()
![]() |
#5 |
Przyczajenie
|
Jest ciekawa, jest. Świetne wrażenie od samego początku, do końca. Choć w pewnym momencie nosząc ten zapach czułam się jakbym była wielkim cytrynowym dropsem wykąpanym w dusznych pachnidłach... Ale na szczęście było to wrażenie chwilowe, a może jedynie wytwór mej pokręconej wyobraźni. Efekt mógł spsuć również fakt, iż jakaś ciekawa artystka w Sephorze psiknęła mi Kenzo Amour w twarz... Ble, perfumy w ustach.
Wracając do tematu... Zapach czysty i mocny, pełen światła, ciepły. Bardzo przyjemny, muszę powiedzieć. No i flakon piękny. Tak, perfumy L'Instant de Guerlain są zdecydowanie w moim guście i mogłabym je spokojnie polecić.
![]() |
#6 |
Raczkowanie
|
Ja kupiłam je w ciemno i nie żałuje, są bardzo piękne, ciepłe, zmysłowe, i o dziwo utrzymują sie na mnie cały dzień, dwa pisiki a czuje je jeszcze wieczorm, moim zdaniem bardzo oryginalne, warto zaryzykować. Są to perfumy do których musiałam jednakże dojrzeć, po zakupie kilka dni używałam, a potem oddałam mamie bo stwierdziłam ,że są za słodkie i za ciężkie, jednak ona przezornie schowała, aby po kilku tygodniach oddać mi , i od tej chwili stały się jednymi z moich ulubionych.
Piękny zapach , polecam |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Raczkowanie
|
ja zakochałam się we flakoniku i uparcie twierdziłam że coś tak pięknego musi ślicznie pachnięć
![]() Niestety jak dla mnie za bardzo pudrowe, aż męczące. Ale ja jestem wybitnie wybredna jeśli chodzi o perfumy :P (aż tak że jak dotąd używam tylko halloween a jedyne co jeszcze nawet mi się podoba to gucci II) |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Wtajemniczenie
|
Kwiatowe z nutą miodową. Wiele razy testowałam, jakoś nie rzuciły mnie na kolana. Ot, ładne - nie odmawiam im tego, ale moim zdaniem bez ikry.
![]() |
#9 |
Zadomowienie
|
Piękne i jeszcze raz piękne! Ciepłe, słodkawe, bardzo kobiece - wyczuwam w nich cudowną, goździkową nutkę. Jedne z moich faworytów.
![]() |
#10 |
Raczkowanie
|
Tez nie znam tego zapachu
a chodzi za mna oj chodzi... dlatego tez ciekawa jestem waszych opisow... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Zakorzenienie
|
L'Instant de Guerlain
witam, mam pytanie do osób które posiadają ten zapach. chcę je kupić mojej siostrze na urodzinki. lubi zapachy, które sa ciepłe i otulają zimą... jaki jest ten zapach waszym zdaniem... ? nadaje sie na zimowe wieczory..? nie jest za słodki..? doradzcie proszę....
zapomniałam dodać że jak byłyśmy ostatnio w sephorze to ona stanęła i wąchała te perfumy ( wcześniej coś bąknęła,że chciałaby jakiś nowy zapach)... ja nie znam tego zapach i nie będę miała możliwości ich powąchać w najbliższym czasie.. a jak się udam następnym razem do perfumerii to już musze coś kupić jej...
![]() Edytowane przez tulipanka Czas edycji: 2007-06-18 o 17:09 Powód: post pod postem |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Zakorzenienie
|
Dot.: L'Instant De Guerlain
Ja juz uzywam drugiego flakonika z rzedu
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Zakorzenienie
|
Dot.: L'Instant De Guerlain
I ja musze przetestowac te perfumy. Kiedy wchodzily na rynek, w ogole mi sie nie spodobaly. Ale bylo to dawno temu i wowczas bylam wielbicielka prostszych kompozycji. Niedawno bylam w salonie Guerlaina, gdzie staly te perfumy. Nie mialam juz wolnej reki i powachalam tylko korek. Odebralam ten zapach jako niezwykle zmyslowy, cieply, slodki, ale z pewna niepokojaca nutka
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Zakorzenienie
|
Dot.: L'Instant de Guerlain - opiszcie mi proszę
Kiedyś testowałam i wydały mi się trochę nijakie aleteraz narobiłyście mi apetytu na ponowne wypróbowanie.Zdam relacje jak tylko dopadnę jakąś Sephorę czy Douglasa
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Zakorzenienie
|
wczoraj testowałam je w Sephorze i się zakochałam
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Zakorzenienie
|
Moja miłośc do tych perfum nie wygasła, a ciekawi mnie ich nowa wersja L'Instant Magic, zastanawiam się do czego może być podobna.Boję się, że przypadnie mi do gustu i w mojej kolekcji przybędzie następny flakon, a z portfela wywędrują następne pieniądze
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Z klasyka zostało już niewiele i nie wiem czy kupić następną flaszkę czy zapolować na nówke ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Zadomowienie
|
Dot.: L'Instant de Guerlain
Ja też dziewczyny czekam z niecierpliwością na L'Instant Magic. Klasyka uwielbiam, ale wersja L'Instant Fleur de Mandarine nie przypadła mi do gustu. Nie miałam niestety możliwości przetestowania L'INSTANT Millésime Iris
![]() A może były jeszcze jakieś inne wersje L'INSTANT...??? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Zadomowienie
|
Wyszła nowsza wersja L'Instant Magic, tylko czym ona rozni sie od poprzedniej, czy ktos porownywal obie wersje?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Zakorzenienie
|
mam obie wersje i obie różnią się od siebie
![]() W każdym razie oba są bogate, wieczorowe, zmysłowe, kobiece ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Zakorzenienie
|
Oj ok
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Golgie dzięki |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
niecnotliwa dziewica
|
He he, a ja ostatnimi czasy zostałam zauroczona L`Instantem, ale w wersji pour homme. I o ile w damskim klasyku ta miodowa słodycz szybko mnie zniechęciła, to męski jest cudny. Bardziej wytrawny, z nutką jakby ambry... nawet nie sprawdzałam nut, piszę, co mi nos podpowiada - ale od jakiegoś czasu jest to mój ulubiony zapach do spania
![]()
![]() |
#25 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Mi tez baaardzo przypadł do gustu. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Zadomowienie
|
Super jest L`Instant PH Extreme edp- wyraznie czuję nutki cacao i czekolady i wg mnie ma coś wspólnego z Coconikiem, a trwałość zabójcza, zauważyłem, że meskie edp (niestety praktycznie nie ma), są tak trwałe jak niejedne ekstrakty np Opium edp....
![]() |
#27 | |
niecnotliwa dziewica
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#28 |
Zakorzenienie
|
Mojemu narzeczonemu kupiłam L'Instant EDT.Jest piękny
![]() agu.s-no problem ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
Raczkowanie
|
Porównanie L'Instant edt, a edp
Jestem wielbicielką edp. Mam okazje zakupić w bardzo dobrej cenie edt. I stąd moje zapytanie. Jak mają sie te dwie wersje do siebie. Już wyczytałam KWC, ale byłabym wdzieczna o jeszcze inne opinie. Szczególnie ważna jest dla mnie trwałość. Bardzo dziękuję
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
Zadomowienie
|
Odświeżam wątek, gdyż na dniach zakochałam się w tytułowych perfumach... Przypominają mi bardzo The One D&G (dlatego tymczasem wstrzymuję się z zakupem, póki nie wyrobię The One) lecz są trwalsze i bardziej wytworne... Zdaje się, że nie cieszą się ostatnio popularnością - może to faktycznie "zapach na wielkie okazje"?...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:13.