Doskonały wygląd w najdrobniejszych szczegółach cz. VIII - Strona 47 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe > Wizażowe Społeczności

Notka

Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-04-25, 10:39   #1381
angelinmyheart
Zakorzenienie

Dot.: Doskonały wygląd w najdrobniejszych szczegółach cz. VIII

Mój nie zapomniała, bo dzwonił, żebym wzięła ubranie na zmianę.

https://www.suwaczki.com/tickers/72fldcimnc0g695n.png

01.02.2009r
04.08.2018r
angelinmyheart jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-25, 10:52   #1382
91moniaa161
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez zielone_oko Pokaż wiadomość
Witam

U mnie też żarcie i żarcie.. Ale u mnie to standard przy nadmiarze wolnego czasu
Jak tam zlane już? Ja na razie sucha ;p tŻ chyba zapomniał

Miłego dnia
ja też na razie sucha ale obawiam się, że jak pojadę do Tż'ta to suchej nitki na mnie nie pozostawi

---------- Dopisano o 10:52 ---------- Poprzedni post napisano o 10:46 ----------

Miłego dnia

zapuszczam włosy ...
51cm
cel-> 70 cm

91moniaa161 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-25, 10:59   #1383
ekomonika
Zakorzenienie

Hej Ja też na razie sucha Jeszcze
ekomonika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-25, 11:08   #1384
Soph
Zakorzenienie

witam

ja tylko delikatnie skropiona
wreszcie słoneczko świeci, więc będzie można się gdzieś wybrać

Kontakt - zamówienia:
sophmineralnie@gmail.com
Arkusz rozliczeń: klik

Soph jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-25, 16:39   #1385
_blondyneczka_
Zadomowienie

GG do _blondyneczka_

hej pamietacie mnie jeszcze ?

ja siedze z tz w domku i opiekuje sie nim...martwie sie bo goraczka caly czas sie utrzymuje, pewnie przez ra reke, to wyglada jak zapalenie zyly po wenflonie i teraz znowu zuzia sie przeziebila...juz mam dosyc...
Stary 2011-04-25, 18:43   #1386
ekomonika
Zakorzenienie

hej
Fuj , cała śmierdzę perfumami, blee... Pójdę się wykąpać zaraz
_blondyneczka_ - No to miałaś udane święta... Do lekarza pójdź z córeczką, a tż ma jakieś leki przepisane albo coś ?
Stary 2011-04-25, 19:02   #1387
_blondyneczka_
Zadomowienie

GG do _blondyneczka_

Cytat:
Napisane przez ekomonika Pokaż wiadomość
hej
Fuj , cała śmierdzę perfumami, blee... Pójdę się wykąpać zaraz
_blondyneczka_ - No to miałaś udane święta... Do lekarza pójdź z córeczką, a tż ma jakieś leki przepisane albo coś ?
ma leki i masc przepisana ale mu nie pomagaja jutro jade z nim do lekarza... dziekuje ze pytasz ja dzisiaj dostalam perfumem od tescia
Stary 2011-04-25, 19:20   #1388
ekomonika
Zakorzenienie

_blondyneczka_ - nie ma za co Ehh, miejmy nadzieję że lekarz coś pomoże na to... No ja dostałam od wielu ludzi perfumami po głowie, to się zmieszało wszystko, śmierdzi, a na kąpiel mi jest za zimno
Stary 2011-04-25, 19:37   #1389
Soph
Zakorzenienie

właśnie wróciłam do domku i zaraz lecę SPAmować

Cytat:
Napisane przez _blondyneczka_ Pokaż wiadomość

ja siedze z tz w domku i opiekuje sie nim...martwie sie bo goraczka caly czas sie utrzymuje, pewnie przez ra reke, to wyglada jak zapalenie zyly po wenflonie i teraz znowu zuzia sie przeziebila...juz mam dosyc...
oczywiście
trzymaj się

Kontakt - zamówienia:
sophmineralnie@gmail.com
Arkusz rozliczeń: klik

Edytowane przez Soph
Czas edycji: 2011-04-25 o 19:38
Soph jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-25, 19:39   #1390
ekomonika
Zakorzenienie

ale tu cisza dzisiaj Ale się nie dziwię, w końcu święta
Stary 2011-04-25, 20:25   #1391
kasieni887
Wtajemniczenie

nooo cisza jak makiem zasial ale trzeba siecieszyc ostatnim dniem swiat

ja troszke popilam u rodzinki i chyba zaraz pojde spaaaaccc

kasieni887 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-25, 20:54   #1392
buahhot
Marcelover ♥♥♥

Cytat:
Napisane przez zielone_oko Pokaż wiadomość
Nie wygłupiaj się.
Cytat:
Napisane przez angelinmyheart Pokaż wiadomość
Właśnie nie wygłupiaj się tylko zostań z nami.
Cytat:
Napisane przez 91moniaa161 Pokaż wiadomość
Co Ty gadasz? zostań z nami
Cytat:
Napisane przez BlackSwann Pokaż wiadomość
Hej kochane

U mnie też się pogoda popsuła...
Ja zaraz lecę robić jajka z pastą kawiorową, a po obiedzie znów jadę do TŻta. I TŻ mi dziś odjeżdża do pracy, ale wraca w czwartek i w nocy jedziemy na weekend majowy A ja do tej pory muszę się sporo rzeczy na studia nauczyć... A mam takiego lenia...

Kalpana
po prostu dziewczyny stają na głowie, żeby Ci coś doradzić, podają wszystkie możliwości, stosy kosmetyków, a Ty i tak ciągle wybrzydzasz. Nie obraź się, ale momentami też zachowujesz się naprawdę dziecinnie. W ogóle nie widać po Tobie i Twoich wypowiedziach, że jesteś mężatką i w niedalekiej przyszłości chcesz mieć dziecko. I czasem doceń to, co dziewczyny piszą. Doradzają Ci jak mogą, podają masę propozycji, a i tak oczekujesz, że kupisz jeden kosmetyk za 10 zł i zrobi on dosłownie wszystko co tylko można w makijażu/pielęgnacji zrobić. Nie obrażaj się na nas, bo nie chcemy dla Ciebie źle i nie robimy tego złośliwie, a Twoje odejście byłoby tylko kolejnym potwierdzeniem jaka czasem dziecinna jesteś. Nie miej mi za złe i nie odchodź od nas.
A tak w ogóle to zdania matury życzę
Kalpana milo by bylo gdybys rozwinela to, co powiedzialas, jestem ciekawa czy mialas mnie na mysli szkoda, ze nie odpisalas jak bylas wczoraj. Najprosciej jest rzucic jakies slowo i sobie pojsc. Poza tym-ja nie zauwazylam krytyki
Cytat:
Napisane przez Kalpana Pokaż wiadomość
Kitka, Agusiownik, Angel ostatnio na wątku ciągle niektóre osoby mnie o wszystko krytykują bezpodstawnie i zaczyna mnie to męczyć, więc chyba lepiej będzie jak przestanę się wypowiadać.

Soph dziękuję i wzajemnie
i dziewczyny, ktore zacytowalam wyżej też nie wiedzą o co chodzi no chyba, ze obrazil (?) Cie tekst typu "do ginekologa trzeba chodzic jak zaczyna sie wspolzycie" ? Ja tu nie widzę nic, o co mozna sie obrazic- ot zwykla (i bardzo wazna!) uwaga dotyczaca zdrowia.
No chyba, ze pijesz jeszcze do tej bialej kredki. Wszystkie próbujemy doradzić Ci jak najlepiej a Ty to masz gdzies i tylko narzekasz. Myslisz, ze wszystkie kosmetyki które dziewczyny posiadaja w kosmetyczce sa hitem? Nie. Tak jak zuwazyla BlackSwann- ktos doradzil Ci kredke- Ty jestes niezadowolona, ja Ci mowie o bazie do powiek, zeby ta kredka sie trzymala, skoro sie NIE TRZYMA, a Ty z wyrzutem do mnie ze na linie wodna tej bazy nie polozysz no nie, nie polozysz i masz dwie opcje- pierwsza: poprawiac makijaz w ciagu dnia, jak robi to wiele kobiet na swiecie, druga: kupic cos trwalszego. Cala filozofia, o to sie obrazilas? Strzeliłas focha i poszlas. Przeciez nikt Ci na zlosc nie poleca jakiegos kosmetyku. Pedzel tez Ci nie przypsowal- 4dziewczyny z watku maja flat topa i im pasuje, Tobie nie (bo podklad brudzi Ci bronzer/roz- w takim razie za duzo zostaje podkladu na tym pedzlu, pedzel, aby nie pil podkladu powinien byc spryskany woda: "Nakładanie podkładu o płynnej konsystencji: Przed użyciem spryskaj pędzel odrobiną wody, aby nie pochłaniał zbyt wiele kosmetyku. Wyciśnij odrobinę podkładu na zewnętrzną stronę dłoni. Delikatnie "mocząc" pędzel w podkładzie nanieś kosmetyk miejscowo na całą twarz. Na koniec okrężnymi ruchami rozprowadź podkład na twarzy, aż do uzyskania naturalnego efektu."). A moze po prostu za duzo od niego wymagasz? Albo kolejnym razem, zanim zdecydujesz się na zakup, poczytaj o danym produkcie więce, zebys byla pewna zakupu i nie wyrzucila kasy w bloto.
Cale to Twoje 'odejscie' z watku jest troche dziecinne, nie uwazasz? Napisałaś do mnie (nie moge zacytowac bo wcielo ten post), ze sie zbulwersowalam- no ile mozna udzielac rad z ktorych sie nie korzysta a tylko narzeka I jeszcze to Twoje "nieodpisywanie" na niewygodny dla Ciebie temat jak ktos odpisuje komus dluuugiego posta i poswieca swoj czas na to, to powinno sie to uszanowac i odpisac. W koncu rzucilas rekawice, a ja ja podjelam

buahhot jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-25, 21:40   #1393
buahhot
Marcelover ♥♥♥

zmieniajac temat, bardzo podobaja mi sie te lakiery ta cytrynka sablewska we wczorajszym xfactor miala na taki kolor pazurki pomalowane
lakiery.jpg 77_4.jpg

Stary 2011-04-25, 21:41   #1394
Shadii
Wtajemniczenie

Hej

Cytat:
Napisane przez buahhot Pokaż wiadomość
Kalpana milo by bylo gdybys rozwinela to, co powiedzialas, jestem ciekawa czy mialas mnie na mysli szkoda, ze nie odpisalas jak bylas wczoraj. Najprosciej jest rzucic jakies slowo i sobie pojsc. Poza tym-ja nie zauwazylam krytyki

i dziewczyny, ktore zacytowalam wyżej też nie wiedzą o co chodzi no chyba, ze obrazil (?) Cie tekst typu "do ginekologa trzeba chodzic jak zaczyna sie wspolzycie" ? Ja tu nie widzę nic, o co mozna sie obrazic- ot zwykla (i bardzo wazna!) uwaga dotyczaca zdrowia.
No chyba, ze pijesz jeszcze do tej bialej kredki. Wszystkie próbujemy doradzić Ci jak najlepiej a Ty to masz gdzies i tylko narzekasz. Myslisz, ze wszystkie kosmetyki które dziewczyny posiadaja w kosmetyczce sa hitem? Nie. Tak jak zuwazyla BlackSwann- ktos doradzil Ci kredke- Ty jestes niezadowolona, ja Ci mowie o bazie do powiek, zeby ta kredka sie trzymala, skoro sie NIE TRZYMA, a Ty z wyrzutem do mnie ze na linie wodna tej bazy nie polozysz no nie, nie polozysz i masz dwie opcje- pierwsza: poprawiac makijaz w ciagu dnia, jak robi to wiele kobiet na swiecie, druga: kupic cos trwalszego. Cala filozofia, o to sie obrazilas? Strzeliłas focha i poszlas. Przeciez nikt Ci na zlosc nie poleca jakiegos kosmetyku. Pedzel tez Ci nie przypsowal- 4dziewczyny z watku maja flat topa i im pasuje, Tobie nie (bo podklad brudzi Ci bronzer/roz- w takim razie za duzo zostaje podkladu na tym pedzlu, pedzel, aby nie pil podkladu powinien byc spryskany woda: "Nakładanie podkładu o płynnej konsystencji: Przed użyciem spryskaj pędzel odrobiną wody, aby nie pochłaniał zbyt wiele kosmetyku. Wyciśnij odrobinę podkładu na zewnętrzną stronę dłoni. Delikatnie "mocząc" pędzel w podkładzie nanieś kosmetyk miejscowo na całą twarz. Na koniec okrężnymi ruchami rozprowadź podkład na twarzy, aż do uzyskania naturalnego efektu."). A moze po prostu za duzo od niego wymagasz? Albo kolejnym razem, zanim zdecydujesz się na zakup, poczytaj o danym produkcie więce, zebys byla pewna zakupu i nie wyrzucila kasy w bloto.
Cale to Twoje 'odejscie' z watku jest troche dziecinne, nie uwazasz? Napisałaś do mnie (nie moge zacytowac bo wcielo ten post), ze sie zbulwersowalam- no ile mozna udzielac rad z ktorych sie nie korzysta a tylko narzeka I jeszcze to Twoje "nieodpisywanie" na niewygodny dla Ciebie temat jak ktos odpisuje komus dluuugiego posta i poswieca swoj czas na to, to powinno sie to uszanowac i odpisac. W koncu rzucilas rekawice, a ja ja podjelam
Popieram w 100%! Kalpana, dziewczyny Ci po prostu doradzają, one nie chcą źle więc nie obrażaj się i po prostu wróć na wątek, tu jest miejsce dla wszystkich

Shadii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-25, 21:44   #1395
angelinmyheart
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez _blondyneczka_ Pokaż wiadomość

Pewnie, że pamiętamy.
Mam nadzieje, że jak najszybciej dojdzie do zdrowia.

Ja zostałam trochę oblana wodą i perfumami.

---------- Dopisano o 21:44 ---------- Poprzedni post napisano o 21:42 ----------

Cytat:
zmieniajac temat, bardzo podobaja mi sie te lakiery ta cytrynka sablewska we wczorajszym xfactor miala na taki kolor pazurki pomalowane
Załącznik 3917218 Załącznik 3917219
Fakt kolory tych lakierów boskie.

01.02.2009r
04.08.2018r
Stary 2011-04-25, 21:47   #1396
buahhot
Marcelover ♥♥♥

Cytat:
Pewnie, że pamiętamy.
Mam nadzieje, że jak najszybciej dojdzie do zdrowia.

Ja zostałam trochę oblana wodą i perfumami.

---------- Dopisano o 21:44 ---------- Poprzedni post napisano o 21:42 ----------

Fakt kolory tych lakierów boskie.
akurat wybralam te, ktore najbardziej mi sie podobaja bo kolorow jest wieeecej

Stary 2011-04-25, 21:47   #1397
angelinmyheart
Zakorzenienie

Cytat:
akurat wybralam te, ktore najbardziej mi sie podobaja bo kolorow jest wieeecej
A gdzie je można kupić?

01.02.2009r
04.08.2018r
Stary 2011-04-25, 21:50   #1398
buahhot
Marcelover ♥♥♥

na allegro albo stronie internetowej- firma Barbra

Stary 2011-04-25, 21:53   #1399
ekomonika
Zakorzenienie

buahhot właśnie oglądałam twoją galerię zdjęć [ włosy ] , masz piękne włosy Jak o nie dbasz ?
Stary 2011-04-25, 21:54   #1400
angelinmyheart
Zakorzenienie

buahhot szkoda, że tylko w internecie.

01.02.2009r
04.08.2018r
Stary 2011-04-25, 21:57   #1401
buahhot
Marcelover ♥♥♥

Cytat:
Napisane przez ekomonika Pokaż wiadomość
buahhot właśnie oglądałam twoją galerię zdjęć [ włosy ] , masz piękne włosy Jak o nie dbasz ?
dziekuje ostatnio o nie slabo dbam... wiec nie ma co mowic
Cytat:
buahhot szkoda, że tylko w internecie.
no szkoda, wolalabym na zywo popatrzec
tutaj link do kwc jesli kogos zainteresuja https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,3...ur.html&next=1

Stary 2011-04-25, 22:28   #1402
ekomonika
Zakorzenienie

buahhot naprawdę masz świetne włosy Jak ja bym chciała takie mieć
Stary 2011-04-25, 22:32   #1403
buahhot
Marcelover ♥♥♥

dziekuje sa farbowane, wiec nie tak zdrowe jak naturalne, a takie chcialabym miec

Stary 2011-04-25, 22:35   #1404
Kalpana
Zakorzenienie

Buahhot z mojego punktu widzenia jest tak, że jeśli ktoś, kto jest w pewnym sensie autorytetem na wątku ma jakieś zdanie, a ktoś inny ma odmienne, to już jest krytykowany. Nie tylko ja, ale była akcja z E.J, albo z Blondyneczką, kiedy była ostra wymiana zdań, bo miały inne poglądy na jakiś tam temat.
Jeśli chodzi o mnie, to choćby nawet temat tego, że nie idę na studia... Jedna osoba powiedziała, że powinnam iść, bo bez studiów nie ma pracy i już wszyscy zaczęli pisać, że pracy nie znajdę jak na studia nie pójdę, że przyszłości nie mam itd. No ok. każdy ma swoje zdanie na ten temat i ja uzasadniłam swoją decyzję tym, że nie stać mnie na studia, że mam męża i nie jest to wtedy takie łatwe jak będąc panną, bo mam swoje obowiązki i byłabym albo w książkach, albo na uczelni, albo w pracy, żebym mogła na te studia jakoś zarobić, a gdzie czas dla męża? A o dzieciach już nie wspominając? Ale mało kto to zrozumiał (chyba jedynie Blondyneczka, która ma męża i sama myślała o nauce dalej ale rozumie moje stanowisko, bo jesteśmy w podobnej sytuacji). Mogłabym się rozpisać o innych powodach tego że nie idę na studia, ale to nie jest teraz ważne...
Jeśli chodzi o flat topa, to pisałam, że może to wina fluidu i nie skreślam go, bo muszę wypróbować inny fluid. Swoją drogą, tak nawiasem mówiąc, zaczęłam go używać tylko do fluidu i spisuje się o niebo lepiej, pewnie dlatego, że pędzel był mokry od fluidu, kiedy nakładałam puder i efekt był gorszy. O metodzie z wodą nie słyszałam i muszę ją wypróbować. Ale wracając do tematu, nie skreśliłam pędzla, stwierdziłam, że będę go dalej stosować, może jakoś inaczej się do tego zabiorę, bo to mój pierwszy pędzel z prawdziwego zdarzenia i może wina tkwi w tym, że jestem żółtodziobem i źle się nim maluję.

Ja naprawdę lubię z Wami pisać i jestem wdzięczna za wszystkie rady, które mi naprawdę niejednokrotnie bardzo pomogły, ale trochę mi nie w smak jest ta krytyka o to, że ktoś ma inne zdanie, nie znając jego stanowiska.
I nie chodzi mi o kosmetyki itp. bo to jest wskazane na tym wątku, żeby dziewczyny, które się bardziej na czymś znają, naprowadzały i pomagały kiedy widzą, że ktoś robi coś źle.

BlackSwann nie chciałam się wypowiadać, bo mogłabym użyć zbyt ostrych słów, dlatego, że nie lubię, kiedy ktoś nie znając mnie, mówi coś, o czym nie ma zielonego pojęcia... Twierdzisz, że nie wyglądam na żonę ani osobę, która w najbliższej przyszłości planuje macierzyństwo. Po czym to wywnioskowałaś? Po kilku wiadomościach, w których jestem niezdecydowana na zakup jakiś kosmetyków? Bo dziewczyny podały mi kilka/kilkanaście propozycji i ja w nich przebieram, żeby wybrać coś odpowiedniego dla mnie? Bo nie chcę kupić wszystkich? Dlatego jestem dziecinna? jesteś niesprawiedliwa, bo nie znasz mnie w realnym świecie, nie wiesz jaka jestem i rzucasz takie zdanie, że nie wyglądam na żonę i matkę.... Nie obraziłam się i Ty też się nie obraź. Tylko mnie to zezłościło, że mnie tak oceniasz....

K

Sz
Kalpana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-25, 22:42   #1405
buahhot
Marcelover ♥♥♥

Kalpana tak, co czlowiek to odmienne zdanie na okreslony temat. Nie chcesz isc na studia- ok, przeciez to Twoje zycie, Ty wiesz co jest dla Ciebie dobre, zrobisz jak uwazasz.
A o flat topie napisalas tak, jakbys byla nim strasznie rozczarowana, ale skoro mowisz, ze zaczyna sie sprawdzac to fajnie.
I nikt Cie tu nie krytykuje, uwierz. Ten watek mial byc po prostu szczery, bez mydlenia oczu. Nie musisz przeciez kazdych uwag brac do siebie, to jest forum otwarte

Stary 2011-04-25, 22:56   #1406
Kalpana
Zakorzenienie

Buahhot ja rozumiem, że każdy tu stara się pomóc innym. Jak już pisałam, jestem bardzo wdzięczna, bo w wielu kwestiach się mogłam doradzić i okazało się to słuszne. Wiem, że nie zawsze mi pomożecie, bo różne kosmetyki działają inaczej w zależności od rodzaju skóry itp.- na każdego inaczej. W tej kwestii się o nic nie czepiam, bo lepiej jest usłyszeć odrobinę krytyki od osób, które znają się na czymś lepiej i zacząć robić tak, jak się powinno... Chodzi mi właśnie o te sprawy życia codziennego, o których piszemy... Ja niestety jestem osobą, która wszystko bierze do siebie i później chodzę cały dzień i się z tym gryzę.... Wiem, że nikt nie chce na złe, ale są sprawy, gdzie osoba, która nie jest w takiej sytuacji uważa, że nie ma problemu np. w zrobieniu czegoś i nie może pojąć, że ktoś się waha lub nie może/nie chce tego zrobić, ale jeśli ktoś jest lub był w takiej sytuacji, rozumie, że to nie jest łatwe.... trudno tak bez przykładów wytłumaczyć o co mi chodzi...

K

Sz
Kalpana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-25, 23:04   #1407
BlackSwann
BAN stały

Cytat:
Buahhot z mojego punktu widzenia jest tak, że jeśli ktoś, kto jest w pewnym sensie autorytetem na wątku ma jakieś zdanie, a ktoś inny ma odmienne, to już jest krytykowany. Nie tylko ja, ale była akcja z E.J, albo z Blondyneczką, kiedy była ostra wymiana zdań, bo miały inne poglądy na jakiś tam temat.
Jeśli chodzi o mnie, to choćby nawet temat tego, że nie idę na studia... Jedna osoba powiedziała, że powinnam iść, bo bez studiów nie ma pracy i już wszyscy zaczęli pisać, że pracy nie znajdę jak na studia nie pójdę, że przyszłości nie mam itd. No ok. każdy ma swoje zdanie na ten temat i ja uzasadniłam swoją decyzję tym, że nie stać mnie na studia, że mam męża i nie jest to wtedy takie łatwe jak będąc panną, bo mam swoje obowiązki i byłabym albo w książkach, albo na uczelni, albo w pracy, żebym mogła na te studia jakoś zarobić, a gdzie czas dla męża? A o dzieciach już nie wspominając? Ale mało kto to zrozumiał (chyba jedynie Blondyneczka, która ma męża i sama myślała o nauce dalej ale rozumie moje stanowisko, bo jesteśmy w podobnej sytuacji). Mogłabym się rozpisać o innych powodach tego że nie idę na studia, ale to nie jest teraz ważne...
Jeśli chodzi o flat topa, to pisałam, że może to wina fluidu i nie skreślam go, bo muszę wypróbować inny fluid. Swoją drogą, tak nawiasem mówiąc, zaczęłam go używać tylko do fluidu i spisuje się o niebo lepiej, pewnie dlatego, że pędzel był mokry od fluidu, kiedy nakładałam puder i efekt był gorszy. O metodzie z wodą nie słyszałam i muszę ją wypróbować. Ale wracając do tematu, nie skreśliłam pędzla, stwierdziłam, że będę go dalej stosować, może jakoś inaczej się do tego zabiorę, bo to mój pierwszy pędzel z prawdziwego zdarzenia i może wina tkwi w tym, że jestem żółtodziobem i źle się nim maluję.

Ja naprawdę lubię z Wami pisać i jestem wdzięczna za wszystkie rady, które mi naprawdę niejednokrotnie bardzo pomogły, ale trochę mi nie w smak jest ta krytyka o to, że ktoś ma inne zdanie, nie znając jego stanowiska.
I nie chodzi mi o kosmetyki itp. bo to jest wskazane na tym wątku, żeby dziewczyny, które się bardziej na czymś znają, naprowadzały i pomagały kiedy widzą, że ktoś robi coś źle.

BlackSwann nie chciałam się wypowiadać, bo mogłabym użyć zbyt ostrych słów, dlatego, że nie lubię, kiedy ktoś nie znając mnie, mówi coś, o czym nie ma zielonego pojęcia... Twierdzisz, że nie wyglądam na żonę ani osobę, która w najbliższej przyszłości planuje macierzyństwo. Po czym to wywnioskowałaś? Po kilku wiadomościach, w których jestem niezdecydowana na zakup jakiś kosmetyków? Bo dziewczyny podały mi kilka/kilkanaście propozycji i ja w nich przebieram, żeby wybrać coś odpowiedniego dla mnie? Bo nie chcę kupić wszystkich? Dlatego jestem dziecinna? jesteś niesprawiedliwa, bo nie znasz mnie w realnym świecie, nie wiesz jaka jestem i rzucasz takie zdanie, że nie wyglądam na żonę i matkę.... Nie obraziłam się i Ty też się nie obraź. Tylko mnie to zezłościło, że mnie tak oceniasz....
Skoro dziewczyny, te które wymieniłaś na początku, mają abstrakcyjne zdanie na jakiś temat, to nic dziwnego, że dziewczyny krytykują. Każdy normalnie i trzeźwo myślący człowiek by tak to skomentował.

Naprawdę znam ludzi, którzy studiują po 2 kierunki ( i to nie jakieś łatwe czy na niektórych prywatnych uczelniach na których się nic nie robi) którzy pracują i mieszkają z TŻ i mają czas jeszcze obiad ugotować i się uczyć. Są to wyjątki, ale są. A studiowanie jednego kierunku + praca to normalna. Rzadko kto z moich znajomych studiujących dziennie na państwowych uczelniach nie pracuje. A mieszkanie z TŻ tylko polepsza sytuację, bo skoro mieszkacie razem to widzicie się przez ten cały czas kiedy jesteście w domu. Jak się chcę to wszystko można. Najlepiej rozłożyć ręce i narzekać, że nie ma pieniędzy, że od TŻ trzeba brać, że nie ma czasu na szkołę i na pracę, a gdzie w tym wszystkim jeszcze czas dla TŻ. Sama za jakiś czas się przekonasz jakie błędne myślenie masz. Póki TŻ się nie buntuje i oddaje Ci pieniądze i Was utrzymuje jest ok, ale wątpie, żeby całe życie tak było. Niedługo pojawi się u Was dziecko i co? Wtedy to dopiero nie będzie na nic czasu. A jak odchowasz to już będzie dość późno na studiowanie, łapanie doświadczenia.
Chodzi mi właśnie o to, że ciągle wybrzydzasz, nic Ci nie pasuje, twierdzisz, że nie będziesz miała na nic czasu i w ogóle Twoje myślenie jest bardzo dziecinne. Rozumiem, teraz masz maturę, więc zajmij się tym. Ale zobaczysz po maturze jeśli będziesz szukać pracy, że wcale nie jest tak kolorowo ją znaleźć. Jednak życzę Ci wszystkiego najlepszego
Jeśli niesprawiedliwie Cię oceniam, to bardzo przepraszam, jednak po postawie jaką reprezentujesz tak Cię odbieram, zresztą nie tylko ja, ale reszta dziewczyn również. Wiem, że kilka wiadomości o niczym jeszcze nie świadczy, ale u Ciebie jest ciągle to samo, czy chodzi o ginekologa, o kosmetyki, o studia czy nie wiem jeszcze o co. Naprawdę nie chcemy dla Ciebie źle, zrozum to. Więc nie odwracaj się na pięcie, nie tup nogą i nie zachowuj jak mała dziewczynka, twierdząc, że odchodzisz z wątku, bo dziewczyny miały czelność Ci zwrócić na coś uwagę i doradzić. A już każdemu puszczają nerwy i kończy się cierpliwość, kiedy tłumaczysz coś kilka razy i to kilka osób a Ty i tak swoje.
BlackSwann jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-25, 23:14   #1408
Talullah
Wtajemniczenie

Czesc dziewczyny

Podczytuje Was troszke ostatnio bo za malo czasu zeby sie w pelni udzielac ale musze tu cos napisac.

Cytat:

Co do E.J. bo pewnie mnie to tez dotyczy - to nie byla krytyka.

To miala byc konstruktywna rozmowa z powaznymi argumentami ale jak ktos nie ma argumentu i zaczyna wymyslac bzdury ze go obrazam no to wybacz.

Z taka osoba sie nie da rozmawiac.

A co do pogrubionego - wiesz co? Jak sie chce to wszystko mozna.

Mialam kolezanke w grupie ktora miala i meza i dziecko i wyobraz sobie ze na wszytko miala czas. A moj kierunek do latwych nie nalezy.
I na kawe i ploty tez miala czas. Potem urodzila drugie dziecko (juz pracujac) i co? I dalej ma czas.
Pracuje, spedza czas z mezem, opiekuje sie dwojka maluchow i dalej ma czas na kawe ze mna i innymi kolezankami.

Wiec nie opowiadaj takich rzeczy ze sie nie da bo sie da.
Poza tym co, Ty sie nie chcesz ksztalcic? Wolisz byc zawsze u boku meza? A jak maz (czego Ci oczywiscie nie zycze) Cie zostawi to co zrobisz?
Przeciez teraz to wyglada tak jakby byl dla Ciebie calym swiatem, poradzisz sobie sama?
Moim zdaniem nie doroslas do malzenstwa tylko w nie ucieklas majac ciezka sytuacje rodzinna.

Tak, wiem to ostre slowa ale to forum i mialo byc szczerze wiec mowie co mysle.
Talullah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-25, 23:20   #1409
dianulaa
Zadomowienie

Cytat:
...
\
to chyba ja byłam "tą" osobą. Ale napisałam Ci że szanuje Twoje zdanie, nie chcesz iść na studia - nie idz,Twoja sprawa. Ale co wpiszesz w CV? Skonczone technikum? (bo mature nie wiadomo czy zdasz ;/ - bo tak zakładasz) Ktoś Cie przyjmie do dobrze płatnej pracy która da Ci satysfakcje? i zapewni Ci to lepsze życie ? A co jesli nie daj Bóg mąż Cie rzuci albo przestanie Ci dawać pieniądze? Mało to dzisiaj takich przypadkow? Na czyim utrzymaniu wtedy sie znajdziesz? W Życiu trzeba czasami trzeźwo pomyśleć i sie zastanowić a nie ślepo podejmować decyzje. Rola spoleczna jaką przyjełaś czyli żona- nie polega tylko na siedzeniu w domu i gotowaniu obiadków. Życze Ci jak najlepiej dlatego prosze Cie przemyśl to co robisz teraz żebyś w przyszłości nie musiała niczego żałować.
Stary 2011-04-25, 23:52   #1410
angelinmyheart
Zakorzenienie

Dobranoc.

01.02.2009r
04.08.2018r
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości