|
|
#1951 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Kawarnia - rozmowy (nie)kontrolowane
cytat z technicznego:
Tak, podjęliśmy decyzję o powrocie do starej wersji oprogramowania. Starej, ale takiej, która działa pod dużymi obciążeniami. Nowa nie dawała sobie z tym rady, pominąwszy już Wasze uwagi odnośnie wyglądu. Testowaliśmy nowe forum przez ponad 4 tygodnie, ale nie mieliśmy możliwości sprawdzenia programu pod ogniem. Przywróciliśmy backup. To jest dobra wiadomość. Zła jest taka, że nie ma tutaj postów napisanych w dniu wczorajszym, na nowym forum.
|
|
#1952 |
|
Zakorzenienie
|
baby, co myslicie o takich kieckach?
nr 1 ale rozowa i wzorzysta... nr 2 ale niebieskiego tez mam malo w szafie.. no i plecy ma takie, ze chyba trzeba specjalny stanik, nie? jest tez opcja czarno-biala, ale chyba jeszcze mniej mi sie podoba.. help
|
#1953 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#1954 |
|
Wtajemniczenie
|
a mi sie obydwie bardzo podobaja..
nie musisz miec niebieskie w szafie, mnostwo kolorow bedzie pasowalo do niebieskiego (zreszta tej rozowej tez )
|
|
|
|
#1955 |
|
Zakorzenienie
|
1. bedzie fajnie wyglada rowniez na wieczor ze szpilkami i dlugimi kolczykami
2. zwykla niebieska na plaze
|
|
#1956 |
|
Zakorzenienie
|
olka, wlasnie w tym sek, ze rozowa tylko do sandalow, bo trampki i plecak do niej to juz nie teges
szpilki to nie ja bakciu, no wlasnie mi sie podoba zestawienie niebieskiego np. z brazem, a mam brazowe najwygodniejsze sandaly, rzemyki itd. i dlatego biore ja pod uwage.. dzieki za opinie
|
#1957 |
|
Wtajemniczenie
|
braz (zalezy oczywiscie jaki odcien) ale powinien byc super!
![]() ja obcasow do sukni takiej nie lubie, ewentualnie platformy jakies korkowe, ale wole siejsko wiejsko na plasko
|
|
|
|
#1958 |
|
Zakorzenienie
|
chyba mnie jednak przymierzanie czeka (nie rozumiem jak mozna lubic zakupy)
witam z kawka
|
#1959 |
|
Zakorzenienie
|
I ja witam kawowo.
![]() Powiedzcie: jak to możliwe, że wstaję wcześniej, by w spokoju napić się kawy, pouczyć się , a moje dzieci wstają tuz po mnie lub razem ze mną![]() 6 rano ![]() Jutro wstaję o 5
|
|
#1960 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
***luna, nie rozpowiadaj dookoła, bo dzieci usłyszą i też wstaną o 5!
|
|
#1961 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny!
Nie bede sie rozczulac z zyczeniami co by Wam i Waszym rodzinkom Jajcowo bylo w te swieta! ![]() Mokrego! ![]() |
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#1962 |
|
Zakorzenienie
|
Wesollego!!!
ide pseudo schabika piec i galaretki robic. Schabu nei bylo, obeszlam trzy markety i nic. Bedzie za to szynka nadziewana. TZ i tak sie nie polapie
There is a place. Like no place on Earth. A land full of wonder, mystery, and danger! Some say to survive it: You need to be as mad as a hatter. Which luckily I am Brykanie czyli to co Tygryski lubia najbardziej Kuchnia Tygryska |
|
|
|
#1963 |
|
Zakorzenienie
|
Wesołych Świąt!!!!
Aby ta piękna pogoda nie opuściła nas przez najbliższy tydzień
|
#1964 |
|
Zakorzenienie
|
Skoro zginelo, to raz jeszcze: smacznych, mokrych i wesolych!
U Was tez byla ulewa? Spalam jak dziecko Teraz mam sie pakowac na jutro, ale jeszcze nie moge dojsc dosiebie Za to rano, zaraz po swieceniu jajek w koszyku do chleba , kupilam sobie 2 sukienki (jedna odbiore jak przywioza ja w srode), mam to juz z glowy!
|
#1965 |
|
Zakorzenienie
|
Zdrowych i pogodnych świąt i smacznego jajka babeczki!!
U mnie świeta-niespodzianka: ciasto karpatka sie nie udala, podobnie jak Wiolqn nei znalazłam dobrego schabu (wszystkie duzo skory mało miesa) więc bedzie piers z kurczaka. Plus pogoda sie popsula i ...pada
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#1966 |
|
Zadomowienie
|
Wesolych swiat
|
#1967 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Ja wiem, ze czasem od nadmiaru głowa boli, ale umowmy sie, nie od nadmiaru butow i torebuś. I sukienek. Howgh. ![]() Cytat:
Tu jestem- w mrokach ziemi i jestem- tam jeszcze. W szumie gwiazd, gdzie niecały w mgle bożej się mieszczę, Gdzie powietrze, drżąc ustnie, sny mówi i gra mi, I jestem jeszcze dalej poza tymi snami. (...)I trwam, niby modlitwa, poza swa żałoba, Ta, co spełnić się nie chce, bo woli być sobą. |
||||
|
|
|
#1968 |
|
Zakorzenienie
|
no i wzajemnie babencje
* wrocilismy cali i zdrowi ![]() Snowdonia to cuuuuuuuuuuuuuudna kraina Maatra i Sylwunia mieszkacie w pieknych okolicach!!! nastepnym razem wybieramy sie tam z namiotem przynajmniej na tydzien i na lazenie po gorkach !!! Pieknie, po prostu pieknie !!! Relacja foto oczywiscie bedzie
|
#1969 |
|
Zadomowienie
|
Vedma!!!
kopę lat myślałam kilka dni temu o Twoim mazurku kajmakowym. dasz przepis? to jeszcze dziś zdąrzę zrobić.
|
|
#1970 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
2-3 puszki slodzonego zageszczonego mleka (do kupienia w Tesco) wkladasz do garnka (oczywiscie maja byc zamkniete), zalewasz calkowicie woda i gotujesz okolo 3 godzin. Pozwalasz im ostygnac (uwaga przy otwieraniu!) i wykladasz gotowy kajmak na kruche. To moj ulubiony mazurek
Tu jestem- w mrokach ziemi i jestem- tam jeszcze. W szumie gwiazd, gdzie niecały w mgle bożej się mieszczę, Gdzie powietrze, drżąc ustnie, sny mówi i gra mi, I jestem jeszcze dalej poza tymi snami. (...)I trwam, niby modlitwa, poza swa żałoba, Ta, co spełnić się nie chce, bo woli być sobą. |
|
|
|
|
#1971 |
|
Zadomowienie
|
Prawdziwy cud wielkanocny
A ja na was leje ![]() .I robie salatke jak mi warzywa wystygna .
|
|
|
|
#1972 |
|
Zadomowienie
|
Phhh, Lori, widze, ze humor dopisuje
![]() Ale-ale, czy to nie za pozno na salatke, Swieta Ci sie koncza ![]() Dzieki Wizazowi mi sie przypomnialo, ze jest Lany Poniedzialek i oblalam TZa aż zachlupało, hehehe
|
|
|
#1973 |
|
Zadomowienie
|
Dzięki za przepis, faktycznie brzmi prosto
Składniki na ciasto mam chyba, idę zobaczyć co się da zrobić...
|
|
#1974 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
.A salatka nie swiateczna, tylko normalna ... do jedzenia . Polalam TZa, a on mi mowi - 'no chyba ja jako facet powinieniem ciebie pierwsza oblac . Po pierwsze too late, a po drugie mamy rownouprawnienie .
|
|
|
|
|
#1975 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Vedma musze sie z toba niestety zgodzic, ze nie nalezy osiadac na laurach CO miesiac warto dokupic jedna czy dwie rzeczy tylko po to by potem nie przezyc szoku przy nadchodzacym lecie ze nie ma w czym chodzic i na gwalt trzeba kupowac mase rzeczy....Mi sie zepsuł combi bojler... tak jakby 3 dni bez cieplej wody bylismy bo sie nie zalczala podczas odkrecania wody- za niskie cisnienie bylo...Po czym dzisiaj TZ sobie przypomnial ze jak jego ojciec byl to pozakrecal wszystkie kaloryfery. Tesciowi zimno byl (23 stopnie w domu !) i kazal zalaczyc kaloryfer u niego w pokoju, wiec zeby nie grzac calego domu zakrecil kaloryfery. Kaloryfery odkrecone i bojler dziala.... Normalnie magia Kofii Ty miałaś być chyba w LLandudno nie? A gdzie zdjecia z Great Orme? Ze Snowdonu? W Conwy byłaś?
Edytowane przez olka_222 Czas edycji: 2011-04-25 o 15:04 |
||
|
|
|
#1976 |
|
Zakorzenienie
|
Olka jakas ty niecierpliwa
![]() dodalam zdj z 1 dnia teraz wybieram tez z dnia drugiego (zlituj sie - bylo 3 fotografow )a w Llandudno w koncu nie bylismy
|
#1977 |
|
Zadomowienie
|
Kofika fajnie, ze Ci sie podobalo. My tez bylismy dzisiaj na wycieczje nad jeziorem Vyrnwy, wlasnie laduje zdjecia na FB.
Walia ma przecudne miejsca. Jak po swietach? My przezylismy je bardzo aktywnie wiec jestem bardzo zadowolona. Maatra otworzyli u nas Fun House dla dzieci, jest calkiem spory, wiec kiedys jak przyjedziesz z Simonkiem to on sie moze tam bawic, a my spokojnie kawke mozemy wypic, bo i kawiarnia jest. Brakowalo nam czegos takiego u nas w miescie, choc mialam nadzieje, ze otworza tam jakies fajne sklepy i moze kino.
|
|
#1978 |
|
Wtajemniczenie
|
Vedma - gdzies ty byla jak cie nie bylo?
witamy!!!ja swiatecznie dzisiaj pospalam w ogrodzie na trawce, wczoraj pojechalismy pod 7 sisters ale nie bylo parkingu wolnego w okolicy wiec skonczylo sie na plazy przy brighton i grillu u znajomych - tzn wszyscy grillowali - ja kimalam na sofie ![]() udalo mi sie schrzanic wszystkie ciasta po koleji, takze mialam przerosnieta i przypalona babke, malo wyrosniety i z zakalcem sernik, i kolejna babke z tym samym problemem (podejscie numer 2) poszlo na drozdze i piekarnik, ja absolutnie nie widze w tym swojej winy
|
|
|
|
#1979 |
|
Zakorzenienie
|
Kofcia nooo postarałaś się
Czekam tylko na opinie o aparacie i wskazaniu ktore zdjecia byly nim wykonane ![]() Widze pewna roznice w ich jakosci i jestem ciekawa czy zgadne ktore sa z Nikona a ktore z Fuji ![]() Sywlunia daleko masz do tego jeziorka? Ono zdaje sie jest bardziej na poludniu Walii? *** Pytanie do tych co ćwiczą jogę: namówiłam TZ do cwiczen jogi bo moj "chłop" nei potrafi sie zrelaksowac Siedzi i oglada TV- nei potrafi nic nie robic. A to skorki przy paznokciach dlubie, albo czysci paznokcie (co mnei do szalu doprowadza), nogami rusza caly czas.....Stwierdził że najpierw poczyta o tej jodze, ale chyba trafiał na niewłaściwe artykuły bo przyszedl do mnie z pretensjami ze joga została porównywana do okultyzmu i otwierają się w ciele jakieś czakry (?) które wprowadzają "zamieszanie" w podświadomości i człowiek zaczyna żyć we własnym swiecie..... Tłumaczyłam mu że to pewnie przy "wyzszej szkole jazdy" ale sama nie wiem ... luna Ty zdaje się cwiczysz jogę. MOzesz coś powiedziec na ten temat?
Edytowane przez olka_222 Czas edycji: 2011-04-25 o 22:13 |
|
|
|
#1980 |
|
Zakorzenienie
|
olcia co on za durnot sie naczytal? joga dosknale rozciaga miesnie, uelastycznia i uspokaja bo trzeba sie skupiac na glebokich oddechach
ja dzis strzelilam sobie godzike jogi prenatalnej bo mi sie nudzilo. tak sie rozluznilam ze przespalam potem pol dnia
There is a place. Like no place on Earth. A land full of wonder, mystery, and danger! Some say to survive it: You need to be as mad as a hatter. Which luckily I am Brykanie czyli to co Tygryski lubia najbardziej Kuchnia Tygryska |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Emigrantki
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:52.

szpilki to nie ja

***luna, nie rozpowiadaj dookoła, bo dzieci usłyszą i też wstaną o 5!

Teraz mam sie pakowac na jutro, ale jeszcze nie moge dojsc dosiebie 
CO miesiac warto dokupic jedna czy dwie rzeczy tylko po to by potem nie przezyc szoku przy nadchodzacym lecie ze nie ma w czym chodzic i na gwalt trzeba kupowac mase rzeczy....
)