|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Wybieramy tylul kolejnej czesci watku ![]() |
|||
lato mamy już za pasem wakacje spędzimy z bobasem |
![]() ![]() ![]() ![]() |
21 | 42,86% |
lato idzie krokami dużymi, wakacje spędzimy z dziećmi naszymi |
3 | 6,12% |
Lato z nami, całe dnie na spacerkach spędzamy |
0 | 0% |
Kupki, wysypki, zabawki z Lamaze to teraz częste tematy są nasze - mamusie marcowo-kwietniowe |
9 | 18,37% |
Rany zagojone wiec mamuski szalone biegaja na spacery w najlepsze plenery |
7 | 14,29% |
Do formy wracamy, na tztów chec juz mamy a maluchy coraz mniej bolą brzuchy |
8 | 16,33% |
Pierwsze miesiace juz za nami, a nasze maluchy maja juz dobrze wymasowane brzuchy |
0 | 0% |
Krótki rękaw gołe stopy mamy i maluchy maja sw oje najdluzsze urlopy |
1 | 2,04% |
Głosujący: 49. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2101 |
Zadomowienie
|
Dot.: Śliczne maluszki właśnie opuściły nasze brzuszki
Poniżej załączam zdjęcie mojego słoneczka.
A co do mojej walki o laktację, to mam nadzieję, że jestem na dobrej drodze. Już prawie nie miałam pokarmu, ale przez ostatnie trzy tygodnie walczę regularnie przy pomocy mojego słoneczka i wypozyczonego laktatora i chyba (nie chcę zapeszyć) mamy sukces. Na początku małego dokarmiałam, po piersiach, 50ml MM. Później zeszliśmy na 30ml i mały nadal ładnie przybierał na wadze. W tym tygodniu ograniczyłam dokarmianie w dzień i widzę że mały ładnie rośnie i jest zadowolony, więc mam nadzieję, że wszystko jest ok (jutro idziemy na kontrolną wizytę do poradni laktacyjnej i będzie ważenie). I jeśli wszystko będzie dobrze, to skończę dokarmianie (i po tygodniu oczywiście zważę małego). Mam nadzieję, że skończy się dokarmianie i walka z laktatorem, bo już brakuje mi na to sił. A kilku dni widzę, że wyraźnie mam więcej mleka. Nareszcie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2102 |
Zakorzenienie
|
Harrods mały Aniołeczek!
![]() agus87 ja zmywałam,bo nigdy nie wiadomo...
![]() |
#2103 |
Rozeznanie
|
witam my dzisiaj mamy kolejna wizyte poloznej. jutro do pediatry na 1 wizyte do dzieci zdrowych a maly ma dalej katarek i kaszel ;(( martwie sie bo przed tem potrafil z 220 minut na cycu a teraz czasami nawet 5 minut ciaglego ssania albo 10 starcza. najwazniejsze ze nie ma goraczki, jak mu mierze zwyklym termometrem w pupe to ma 37,2 wiec ok tak jak slyszalam
|
![]() ![]() |
![]() |
#2104 |
Zadomowienie
|
aguchaw1 aguś
![]() ![]() ![]() co do bepanthenu w ulotce pisze ze zmywanie go ze sutkow do karmienia nie jest konieczne i ja nie zmywalam.Kiedy zmywalam to gorzej i wolniej sie goilo dodatkowo smarowalam swoim mlekiem pomoglo natomiast ziajka mi niestety nie pomogla
#2105 |
Zakorzenienie
|
Na ulotce Bepanthenu jest napisane, że trzeba zmywać.
Harrodr piękne dzieciątko ![]() Dziewczyny, jak używałyście już Fridy do noska to nie miałyście wrażenia, że słabo ciągnie? Nie mogę odciągnąć kataru małemu, a coś mu tam bulgocze w jednej dziurce. Psikam też wodą morską, żeby mu tam to zmiękczyć, ale dalej jest problem... Edytowane przez Tity Czas edycji: 2011-04-26 o 06:16 |
![]() ![]() |
![]() |
#2106 |
Rozeznanie
|
tity ja tez tak mialam. ale ja po prostu za slabo ciagne ;p tz malemu wyciaga i mu bez problemu idzie ladnie wszystko wychodzi, ale on pali dlatego ma wiecej miejsca w plucach niz ja a ja tylko leciutko po troszku potrafie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2107 |
BAN stały
|
No i ja sie rozpakowałam 22.04 ;-) Mały jest super. Miałam troche przebojow szpitalnych ale dalo sie przezyc. Mówiłam,ze całe sswieta spedze w szpitalu ;-) Wczoraj nas wypuscili jak bede miała chwilke to wszytsko opisze i wstawie zdjecia
Mały miał 55cm dł i 4170wagi/a tak mnie straszyli do samego konca 5kg JEST SLODZIUTKI ;-) POZDRAWIAM |
![]() ![]() |
![]() |
#2108 | |
Zakorzenienie
|
Witam już po świetach.
lenka była taka grzeczniutka, że aż w szoku bylismy- złote dziecko ![]() ![]() Cytat:
Montii, u nas w sypialni też jest ukrop. aż boje sie pomyśleć co będzie w lipcu :/ Niutka, sliczna córcia ![]() tez lubie karmić małą, a jak już się naje to odrywa się od cyca i leży taka spokojniutka jak nigdy ![]() ![]() tylko czasami tak tarmosi mi cyca, że mam wrażenie, że mi go urwie za chilę ![]() madzik, sliczny synuś ![]() Montii, świetnie wygladasz!!!! jak się sprawuje nosidlo???zadowolona jesteś?? to jest to marsupi?? bo też zastanawiam się nad kupnem ![]() czarna, sliczna Majka ![]() Tity, u mnie tz walczy z fridą, bo ja bym nic nie zassała ![]() dziewczyny, czy Wasze maluchy lubią leżeć na brzuszku?? u mnie jest po chwili mega krzyk ![]() a oto moja córa ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2109 |
BAN stały
|
Mam pytanko do mam po CC-uzywacie pasow sciagajacych?? Tak sie nad tym zasanawiam i nie wiem sama czy to jest bezpieczne...
|
![]() ![]() |
![]() |
#2110 |
Zakorzenienie
|
przymierzam się do kupna podgrzewacza i oczywiście mętlik w głowie
![]() ![]() ![]() ![]()
#2111 |
Zadomowienie
|
aguchaw, agus87 gratulacje
![]() ![]() agus mała słodka, ja myłam brodawki po bephantenie harrods śliczny twój synek, zakochałam się ![]() iweczka u nas też krzyk na brzuszku, no chyba że Nadia śpi to wtedy może tak leżeć, słodka twoja dziewuszka ![]()
#2112 |
Zadomowienie
|
witam
![]() zaraz waspostaram sie nadrobic, bo Tymo po tym skoku rozowjowym zabiera mnostwo czasu!!! nie wiedzialam o cyzm kiedyś Jok3r pisala jak Mateo mial, a teraz dobrze wiem o co chodzilo ![]() mniej spi, trzeba go nosic, pokazywac mieszkanie, mowic do niego, zabwiac, karzule, od wczoraj mamy mate wiec musi i to poznac. no obłęd! i tragedia sie zrobila zeby zasnął. wczoraj walczył od 19 do 23!!! poza tym w czwartek przed swiętami odkrylam u Tymka przpeukline pachwinową, pojechalam do lekarza , dostalismy skierowaniedo chirurga dzeicięcego, i wyznaczylam się na 9 maja.także czeka nas podróż. kurcze, nawet nie wiem jak organizacyjnie to wypadnie. no i nadaje sie tylko do zoperowania. ma tez pępkową przpuukline, ale z tym trzeba poczekac ![]() iweczka mój Tymo też nie znosi leżenia na brzuchu,pediatra powiedziala zeby nie zmuszac, ze samo mu przyjdzie. tym bardziej teraz przy przepuklinie musimy max ograniczyc krzyk. ewelqa u nas czapka to też maskara. izabella my od 15 dnia życia bierzemy vit D, pediatra kazała mimo że jest w mleku. dziwne ze lekarz ci tak powiedzial. ja przygotowuje mleko z wody z kranu przefiltrowanej i przegotowaenej. podaje bezposrdenio po przygotowaniu, chyba ze pije na raty.polozna poweidziala ze jak przestygnie to nic sie nie stanie. czas na wypicie - godzina, potem trzeb swieze zrobic.. Olusiaa katarek by był jakby ciągle z nosa lecialo, a gile wynikaj a zprzesuszonego powietrza, kurzu itd. woadomo nos filtruje wszytsko i to sie odklada. ja sie zastanawiam nad kupieniem tego urządzenia-katarek do okurzacza. bo jak jestem sama a jemu świszczy to za chiny ludowe tego nie moge wycianac. tż ma inna siłe. natomiast ja mam teraz sopelek i marimer- z niego jestem najbardziej zadowolona. i nawet mi sie czasem udaje.bo ta frida mi nie pasowala.
15.03.2011 Tymek ![]() 12. 09. 2015 Tosia ![]() Edytowane przez diatoma Czas edycji: 2011-04-26 o 09:24 |
![]() ![]() |
![]() |
#2113 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, po jakim czasie od zjedzenia czegoś można zaobserwować reakcję u dziecka?
I jeszcze powiedzcie mi czy gile w nosku są normalne? Bo dziś rano zauważyłam, że ma i nie wiem czy to katarek ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2114 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 08:57 ---------- Poprzedni post napisano o 08:55 ---------- Dziewczyny od porodu jak sie zalatwiam to mnie boli odbyt....macie tak moze...zadnych hemoroidow nie zauwazylam zaczynam podejrzewac,ze zamiast psitki dali jeden szew wiecej na odbyt ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2115 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() super zdjęcie w chuście! Cytat:
![]() wczoraj wpakowałam małego i spał 4 h.. ![]() ![]() ![]() ![]() córa boska!!!!!!!!!! Cytat:
![]() dostałam go, firmy ..heat?;/ nie mam pojęcia, taki NO NAME, z pewnością nie był drogi, zwyczajny i podgrzewa..także nie wiem czym się różni od drogich, może czasem podgrzewania? u nas butelka ok 10 minut ![]() Harrdos - ależ śliczności !! ![]() a mi synek dał dzisiaj pospać... od 20 do 9 rano !! ![]() oczywiście z pobudkami o 24 i 4 rano. potem od 7 leżał obok mnie , wiercił się troszkę, machał rączkami ale ja pospałam. mam energię na cały dzień, i dobrze bo dzisiaj pierwszy raz od porodu jestem sama.. ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2116 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Co do przepuchliny... ma ja od placzu? czy od czego,bo moja mala jak dluzej placze toaz cala sie trzesie. Cytat:
![]() Moja lubi lezec na brzuszku, ale nie dluzej niz 5min bo jej sie nudzi, zreszta ma tak w kazdej pozycji;p Cytat:
I tak maly to klucha;p cudak ![]() Cytat:
Co do ciuchow to teraz chodze w jednych gaciach z dziura w kroku;p i leginsach, bo zakupy mi nie wychodza;p. Mam jedne fajne jensy,ktore zapinam,ale ta falda brzuszna wyglada okropnie wiec ich nie nosze ![]() Pierwszy dzien sam na sam z tesciowa. Narazie nie jest zle jakos sie dogadujemy;p. Zjadlysmy sniadanko i kawke wypilysmy,a ja uspilam mala. Pozniej pojedziemy zobaczyc moja mame i sis, bo mama wraca jutro do Polski. Bede robic za tlumacza chociaz gadac nie gadam;p Moje dziecko przy karmieniu o 7.30 walnelo takie miekkie i duuuuze kupsko, ze caly,doslownie caly pajacyk w kupsku...
![]() |
#2117 |
Zakorzenienie
|
aha i któraś pytała o to czy jem wszystko ( nie pamiętam kto.. )
tak, jem wszystko, juz od pierwszych dni w sumie ![]() słodycze, smażone, pieczone, tłuste i te mniej tłuste ![]()
#2118 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Moja spala od 18.55 do 7.30 (karmienie o 23.20 ,3.40 i 7.30) Tz mial to srodkowe karmienie a do pracy wstaje o 5, wiec ja ja juz uspilam, bo i tak ona cala noc niespokojnie spala wiec TZ tez. Mala sie kreci, ''gada'', wybudza i znowu zasypia. Eh chyba juz sobie pospala... od 9.10 do 9.45... strasznie dlugo :/ ide sprawdzic
![]() |
#2119 |
Zakorzenienie
|
A..........
W życiu Was nie nadrobię. Kurczę nie mogę się doczekać momentu kiedy ten mój dziabąg będzie leżał w łózeczku i zachwycał się karuzelą. Jak na razie zachwyca się tylko moimi cyckami. ![]() Przestawienie jej na jedzenie co 2 h to będzie masakra. Nawet kurde na dwór nie mogę wyjść, bo w cycniku mam powkładane pieluchy które i tak przeciekają ![]() ![]() No to na tyle mojego czasu wolnego, idę cokolwiek ogarnąć zanim mała się obudzi, bo śpi ok30 min. Będzie jak z Kaśką, jak zaśnie 1-2 h w ciągu dnia to tylko świętować. |
![]() ![]() |
![]() |
#2120 |
Rozeznanie
|
Olusia podobno do trzech dni od zjedzenia czegoś.
Harrods mały jest świetny ![]() Iweczka ale córcia się uśmiecha ![]() diatoma biedny Twój Tymuś z tą przepukliną ![]() Aja to faktycznie Basia malutko śpi ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2121 |
Zadomowienie
|
przez ostatnie dni niestety miałam zero czxasu na wizaż
![]() ![]() ![]() Montii, Tity ale super fotki z tymi nosidłami/chustami. obie ślicznie wyglądacie, pozazdrościć takim seksi mamuśkom ![]() ![]() diatomko biedny Tymuś z tą przepukliną, trzymam kciuki za pomyślne i szybkie wyleczenie. a jak czytam o zachowaniu po tym skoku rozwojowym, to u nas identycznie - Anika stała się o wiele bardziej absorbującym dzieckiem aja tekst o zachwycaniu się małej cycami bezcenny ![]() ![]() ![]() ![]() a poza cycami zachwyca się też chwilowo karuzelą i leżaczkiem - miny robi niezłe do wglądu na fotkach z zeszłego tyg. plus fotka ze spaceru
miarą człowieczeństwa jest nasz stosunek do zwierząt http://www.suwaczki.com/tickers/km5stv731aikhjqs.png Edytowane przez bosti Czas edycji: 2011-04-26 o 10:20 |
![]() ![]() |
![]() |
#2122 |
Raczkowanie
|
Dziewczyny powiedzcie mi, jak często czyścicie nosek Waszym Dzieciakom ?? i w jaki sposób ? Za pomocą tej fridy ? bo tak się zastanawiam czy robić to codziennie, czy tylko wtedy kiedy zauważe, że coś tam ma w tym nosku???
U Nas nocka spokojna oczywiście z pobudkami na karmienie ![]() Wstawiam zdjęcie Szymusia ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2123 |
Zakorzenienie
|
agucha my czyścimy codziennie, bo codziennie coś ma., najpierw psiakm fridą , daje go na brzusio , a potem tż odciąga.
![]() ![]() Oj bosti ale super ten leżaczek ! no ale księżniczka Twoja cudowna! ---------- Dopisano o 11:23 ---------- Poprzedni post napisano o 11:23 ---------- a moje dziecie od 9,30 leży pod karuzelą i się zachwyca małpkami..szok
#2124 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
chyba zaryzykuje tesciowa spi na kanapie i chrapie a mala wczesniej sie z niej ''smiala'':P pisze jedna reka:P odlozylam mala i w koncu moge sie pomalowac ![]() ![]() ![]() ![]() aha bede dzis pierwszy raz jechac samochodem z mala(tzn ja bd prowadzic) i mam zleksza stracha
Puedes ser nada para el mundo pero para alquien puedes ser el mundo entero ![]() Edytowane przez tajka88 Czas edycji: 2011-04-26 o 10:36 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2125 |
Raczkowanie
|
Montii - psikasz fridą czyli jakas taka woda do nosa ? ona jest pod cisnieniem czy tak jak sol fizjologiczna ??? Powiedz mi jeszcze, czy w tym nosidełku to mozna nosić od urodzenia malucha ? czy jest jakas granica wiekowa ?? Bo przymierzam się do kupna
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2126 |
Zakorzenienie
|
odłóż delikatnie może się nie obudzi
![]() mój dzisiaj o 24 zaczął 'gadac' zamiast spać.. z 30 minut sobie gadał jakieś '' łiii '' łooo'' uuuu ''' masakra już myślałam,że tak będzie do rana ![]()
#2127 |
Wtajemniczenie
|
Cześć mamusie!
Od razu bez bicia przyznaje sie nie doczytałam co u was,bo niestety ani czasu nie mam,ani siły.W niedziele w nocy dopadła mnie grypa jelitowa i wymęczyła tak że nie mam siły na nic+nocne karmienie i zajmowanie Małą. Widze,że wiele z was walczy o latacje i karmienie piersią ![]() ![]() ![]()
![]() ![]() 8 kwietnia 2011 o godzinie 12:53 świat stał sie piękniejszy! 28 października 2013 o godzinie 14:20 świat stał się piękniejszy po raz drugi ![]() Bez cierpienia nie zrozumie się szczęścia. Fiodor Dostojewski
Edytowane przez coralady Czas edycji: 2011-04-26 o 10:39 |
![]() ![]() |
![]() |
#2128 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Na nosidełku pisze,że od urodzenia, no moj Fabianek główki nie trzyma ale tam jest taka podkładka na zatrzaski żeby przytrzymywała główkę. ogólnie mało na necie informacji na ten temat ![]() także troche się naszukałam odpowidniego nosidła bo marsupi ma właśnie te pasy które przechodzą przez plecki i je przytrzymują. jest jeszcze jedno takie nosidło ale droższe i zrezygnowałam ;/
![]() |
#2129 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Moja mala takie gadki miala od 1.30 do 3.40... masakra, bo TZ caly czas na czuwaniu... mam nadzieje, ze nie padnie w pracy;p:/
![]() |
#2130 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
wprowadzam po trochę różne pokarmy i cchę obserwowac małą. Kurcze, wyszłabym z nią na balkon dziś, ale nie wiem- 10 dni ma. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:43.