Śliczne maluszki właśnie opuściły nasze brzuszki - Strona 71 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Wybieramy tylul kolejnej czesci watku
lato mamy już za pasem wakacje spędzimy z bobasem 21 42,86%
lato idzie krokami dużymi, wakacje spędzimy z dziećmi naszymi 3 6,12%
Lato z nami, całe dnie na spacerkach spędzamy 0 0%
Kupki, wysypki, zabawki z Lamaze to teraz częste tematy są nasze - mamusie marcowo-kwietniowe 9 18,37%
Rany zagojone wiec mamuski szalone biegaja na spacery w najlepsze plenery 7 14,29%
Do formy wracamy, na tztów chec juz mamy a maluchy coraz mniej bolą brzuchy 8 16,33%
Pierwsze miesiace juz za nami, a nasze maluchy maja juz dobrze wymasowane brzuchy 0 0%
Krótki rękaw gołe stopy mamy i maluchy maja sw oje najdluzsze urlopy 1 2,04%
Głosujący: 49. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-04-25, 22:37   #2101
Harrods
Zadomowienie

Dot.: Śliczne maluszki właśnie opuściły nasze brzuszki

Poniżej załączam zdjęcie mojego słoneczka.

A co do mojej walki o laktację, to mam nadzieję, że jestem na dobrej drodze. Już prawie nie miałam pokarmu, ale przez ostatnie trzy tygodnie walczę regularnie przy pomocy mojego słoneczka i wypozyczonego laktatora i chyba (nie chcę zapeszyć) mamy sukces. Na początku małego dokarmiałam, po piersiach, 50ml MM. Później zeszliśmy na 30ml i mały nadal ładnie przybierał na wadze. W tym tygodniu ograniczyłam dokarmianie w dzień i widzę że mały ładnie rośnie i jest zadowolony, więc mam nadzieję, że wszystko jest ok (jutro idziemy na kontrolną wizytę do poradni laktacyjnej i będzie ważenie). I jeśli wszystko będzie dobrze, to skończę dokarmianie (i po tygodniu oczywiście zważę małego). Mam nadzieję, że skończy się dokarmianie i walka z laktatorem, bo już brakuje mi na to sił.

A kilku dni widzę, że wyraźnie mam więcej mleka. Nareszcie , bo już traciłam nadzieję. A nasza walka trwa praktycznie od urodzenia małego, tj. od 5 tygodni. A z laktatorem od 3 tygodni. Także dziewczyny walczące o mleczko - nie traćcie nadziei. Trzeba tylko regularnie dostawiać maleństwo i później odciągać mleczko (ja robiłam 7 + 7 + 3 + 3). Wiem, że jest to ciężka praca. Ja już ledwo żyję, ale warto.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 3.jpg (76,4 KB, 54 załadowań)
Harrods jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-26, 02:03   #2102
87czarna
Zakorzenienie

Harrods mały Aniołeczek!

agus87 ja zmywałam,bo nigdy nie wiadomo...

"Dziecko to taki sympatyczny początek człowieka"
87czarna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-26, 05:56   #2103
gosiawolna
Rozeznanie

witam my dzisiaj mamy kolejna wizyte poloznej. jutro do pediatry na 1 wizyte do dzieci zdrowych a maly ma dalej katarek i kaszel ;(( martwie sie bo przed tem potrafil z 220 minut na cycu a teraz czasami nawet 5 minut ciaglego ssania albo 10 starcza. najwazniejsze ze nie ma goraczki, jak mu mierze zwyklym termometrem w pupe to ma 37,2 wiec ok tak jak slyszalam
gosiawolna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-26, 05:57   #2104
Ewelqa1985
Zadomowienie

aguchaw1 aguś gratulacje dziekujemy za opisy porodow i witajcie na odchowalni
co do bepanthenu w ulotce pisze ze zmywanie go ze sutkow do karmienia nie jest konieczne i ja nie zmywalam.Kiedy zmywalam to gorzej i wolniej sie goilo dodatkowo smarowalam swoim mlekiem pomoglo natomiast ziajka mi niestety nie pomogla

http://suwaczki.maluchy.pl/li-51268.png

Eliza 14.05.2014

http://suwaczki.maluchy.pl/li-68194.png
Ewelqa1985 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-26, 06:10   #2105
Tity
Zakorzenienie

Na ulotce Bepanthenu jest napisane, że trzeba zmywać.
Harrodr piękne dzieciątko
Dziewczyny, jak używałyście już Fridy do noska to nie miałyście wrażenia, że słabo ciągnie? Nie mogę odciągnąć kataru małemu, a coś mu tam bulgocze w jednej dziurce. Psikam też wodą morską, żeby mu tam to zmiękczyć, ale dalej jest problem...

L
J

Edytowane przez Tity
Czas edycji: 2011-04-26 o 06:16
Tity jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-26, 07:26   #2106
gosiawolna
Rozeznanie

tity ja tez tak mialam. ale ja po prostu za slabo ciagne ;p tz malemu wyciaga i mu bez problemu idzie ladnie wszystko wychodzi, ale on pali dlatego ma wiecej miejsca w plucach niz ja a ja tylko leciutko po troszku potrafie
gosiawolna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-26, 07:48   #2107
Krusiak
BAN stały

No i ja sie rozpakowałam 22.04 ;-) Mały jest super. Miałam troche przebojow szpitalnych ale dalo sie przezyc. Mówiłam,ze całe sswieta spedze w szpitalu ;-) Wczoraj nas wypuscili jak bede miała chwilke to wszytsko opisze i wstawie zdjecia
Mały miał 55cm dł i 4170wagi/a tak mnie straszyli do samego konca 5kg JEST SLODZIUTKI ;-) POZDRAWIAM
Krusiak jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-04-26, 08:01   #2108
iweczka
Zakorzenienie

Witam już po świetach.
lenka była taka grzeczniutka, że aż w szoku bylismy- złote dziecko

Cytat:
Napisane przez Montii Pokaż wiadomość
mnie wkurza to ,że mieszkanie jest tak nasłonecznione... spuszczam rolety żeby tak nie grzało ale to nic nie daje..duchota straszna, jak wspomne sobie lato to aż mi się odechciewa

Montii
, u nas w sypialni też jest ukrop. aż boje sie pomyśleć co będzie w lipcu :/

Niutka
, sliczna córcia
tez lubie karmić małą, a jak już się naje to odrywa się od cyca i leży taka spokojniutka jak nigdy
tylko czasami tak tarmosi mi cyca, że mam wrażenie, że mi go urwie za chilę

madzik, sliczny synuś

Montii
, świetnie wygladasz!!!!
jak się sprawuje nosidlo???zadowolona jesteś?? to jest to marsupi??
bo też zastanawiam się nad kupnem

czarna
, sliczna Majka

Tity, u mnie tz walczy z fridą, bo ja bym nic nie zassała

dziewczyny, czy Wasze maluchy lubią leżeć na brzuszku?? u mnie jest po chwili mega krzyk

a oto moja córa
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 444.jpg (107,0 KB, 19 załadowań)
iweczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-26, 08:15   #2109
Krusiak
BAN stały

Mam pytanko do mam po CC-uzywacie pasow sciagajacych?? Tak sie nad tym zasanawiam i nie wiem sama czy to jest bezpieczne...
Krusiak jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-26, 08:22   #2110
miamore999
Zakorzenienie

przymierzam się do kupna podgrzewacza i oczywiście mętlik w głowie przejrzałam nasze forum i mam pytanie do Montii jakiej masz podgrzewacz? jesteś z niego zadowolona?
Stary 2011-04-26, 08:25   #2111
wanilia83
Zadomowienie

aguchaw, agus87 gratulacje

agus mała słodka, ja myłam brodawki po bephantenie

harrods śliczny twój synek, zakochałam się

iweczka u nas też krzyk na brzuszku, no chyba że Nadia śpi to wtedy może tak leżeć, słodka twoja dziewuszka

wanilia83 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-04-26, 08:45   #2112
diatoma
Zadomowienie

witam
zaraz waspostaram sie nadrobic, bo Tymo po tym skoku rozowjowym zabiera mnostwo czasu!!! nie wiedzialam o cyzm kiedyś Jok3r pisala jak Mateo mial, a teraz dobrze wiem o co chodzilo
mniej spi, trzeba go nosic, pokazywac mieszkanie, mowic do niego, zabwiac, karzule, od wczoraj mamy mate wiec musi i to poznac. no obłęd! i tragedia sie zrobila zeby zasnął. wczoraj walczył od 19 do 23!!!
poza tym w czwartek przed swiętami odkrylam u Tymka przpeukline pachwinową, pojechalam do lekarza , dostalismy skierowaniedo chirurga dzeicięcego, i wyznaczylam się na 9 maja.także czeka nas podróż. kurcze, nawet nie wiem jak organizacyjnie to wypadnie. no i nadaje sie tylko do zoperowania. ma tez pępkową przpuukline, ale z tym trzeba poczekac

iweczka mój Tymo też nie znosi leżenia na brzuchu,pediatra powiedziala zeby nie zmuszac, ze samo mu przyjdzie. tym bardziej teraz przy przepuklinie musimy max ograniczyc krzyk.

ewelqa u nas czapka to też maskara.

izabella my od 15 dnia życia bierzemy vit D, pediatra kazała mimo że jest w mleku. dziwne ze lekarz ci tak powiedzial.

ja przygotowuje mleko z wody z kranu przefiltrowanej i przegotowaenej. podaje bezposrdenio po przygotowaniu, chyba ze pije na raty.polozna poweidziala ze jak przestygnie to nic sie nie stanie. czas na wypicie - godzina, potem trzeb swieze zrobic..

Olusiaa katarek by był jakby ciągle z nosa lecialo, a gile wynikaj a zprzesuszonego powietrza, kurzu itd. woadomo nos filtruje wszytsko i to sie odklada. ja sie zastanawiam nad kupieniem tego urządzenia-katarek do okurzacza. bo jak jestem sama a jemu świszczy to za chiny ludowe tego nie moge wycianac. tż ma inna siłe. natomiast ja mam teraz sopelek i marimer- z niego jestem najbardziej zadowolona. i nawet mi sie czasem udaje.bo ta frida mi nie pasowala.

12. 09. 2015 Tosia

Edytowane przez diatoma
Czas edycji: 2011-04-26 o 09:24
diatoma jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-26, 08:49   #2113
Olusiaa_
Zakorzenienie

Dziewczyny, po jakim czasie od zjedzenia czegoś można zaobserwować reakcję u dziecka?

I jeszcze powiedzcie mi czy gile w nosku są normalne? Bo dziś rano zauważyłam, że ma i nie wiem czy to katarek
Olusiaa_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-26, 08:57   #2114
trzyrazyi
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Olusiaa_ Pokaż wiadomość
Dziewczyny, po jakim czasie od zjedzenia czegoś można zaobserwować reakcję u dziecka?

I jeszcze powiedzcie mi czy gile w nosku są normalne? Bo dziś rano zauważyłam, że ma i nie wiem czy to katarek
mojej wyciagam za pomoca wody i pleczej juz od 2 tyg.zycia ...... co prawda nie codziennie ale tak 2 razy w tyg.jakas sie trafi

---------- Dopisano o 08:57 ---------- Poprzedni post napisano o 08:55 ----------

Dziewczyny od porodu jak sie zalatwiam to mnie boli odbyt....macie tak moze...zadnych hemoroidow nie zauwazylam zaczynam podejrzewac,ze zamiast psitki dali jeden szew wiecej na odbyt bo boli jak niew iem
trzyrazyi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-26, 09:18   #2115
Montii
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Tity Pokaż wiadomość
Na ulotce Bepanthenu jest napisane, że trzeba zmywać.
Harrodr piękne dzieciątko
Dziewczyny, jak używałyście już Fridy do noska to nie miałyście wrażenia, że słabo ciągnie? Nie mogę odciągnąć kataru małemu, a coś mu tam bulgocze w jednej dziurce. Psikam też wodą morską, żeby mu tam to zmiękczyć, ale dalej jest problem...
u nas frida super się sprawdza, ale dlatego ,że tż mooocno odciąga bo jak ja to nic nie wyciągam
super zdjęcie w chuście!

Cytat:
Napisane przez iweczka Pokaż wiadomość
Witam już po świetach.
lenka była taka grzeczniutka, że aż w szoku bylismy- złote dziecko

Montii
, u nas w sypialni też jest ukrop. aż boje sie pomyśleć co będzie w lipcu :/

Niutka
, sliczna córcia
tez lubie karmić małą, a jak już się naje to odrywa się od cyca i leży taka spokojniutka jak nigdy
tylko czasami tak tarmosi mi cyca, że mam wrażenie, że mi go urwie za chilę

madzik, sliczny synuś

Montii
, świetnie wygladasz!!!!
jak się sprawuje nosidlo???zadowolona jesteś?? to jest to marsupi??
bo też zastanawiam się nad kupnem

czarna
, sliczna Majka

Tity, u mnie tz walczy z fridą, bo ja bym nic nie zassała

dziewczyny, czy Wasze maluchy lubią leżeć na brzuszku?? u mnie jest po chwili mega krzyk

a oto moja córa
tak to jest marsupi i jestem bardzo zadowolona!
wczoraj wpakowałam małego i spał 4 h.. ja zjadłam grilla, byłam się przejść z tż a potem mi się przysnęło a on spał tak jakby na żabkę u mnie, szok i dzisiaj idę na pocztę w nosidełku bo oczywiście wózkiem bym się tam nie dostała

córa boska!!!!!!!!!!

Cytat:
Napisane przez miamore999 Pokaż wiadomość
przymierzam się do kupna podgrzewacza i oczywiście mętlik w głowie przejrzałam nasze forum i mam pytanie do Montii jakiej masz podgrzewacz? jesteś z niego zadowolona?
o nie pamiętam żebym pisała o podgrzewaczu ale owszem podgrzewamy czasem moje mleko jak odciągnę.
dostałam go, firmy ..heat?;/
nie mam pojęcia, taki NO NAME, z pewnością nie był drogi, zwyczajny i podgrzewa..także nie wiem czym się różni od drogich, może czasem podgrzewania? u nas butelka ok 10 minut

Harrdos - ależ śliczności !!

a mi synek dał dzisiaj pospać... od 20 do 9 rano !!
oczywiście z pobudkami o 24 i 4 rano.
potem od 7 leżał obok mnie , wiercił się troszkę, machał rączkami ale ja pospałam. mam energię na cały dzień, i dobrze bo dzisiaj pierwszy raz od porodu jestem sama..

[LEFT]
Montii jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-04-26, 09:37   #2116
tajka88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez trzyrazyi Pokaż wiadomość
[/COLOR]Dziewczyny od porodu jak sie zalatwiam to mnie boli odbyt....macie tak moze...zadnych hemoroidow nie zauwazylam zaczynam podejrzewac,ze zamiast psitki dali jeden szew wiecej na odbyt bo boli jak niew iem
Mnie bolal tylek tak do 2 tygodni;p lekarz jak szyl to tez tam grzebal heh masakra to pewnie cos naruszyl;p

Cytat:
Napisane przez diatoma Pokaż wiadomość
witam
zaraz waspostaram sie nadrobic, bo Tymo po tym skoku rozowjowym zabiera mnostwo czasu!!! nie wiedzialam o cyzm kiedyś Jok3r pisala jak Mateo mial, a teraz dobrze wiem o co chodzilo
mniej spi, trzeba go nosic, pokazywac mieszkanie, mowic do niego, zabwiac, karzule, od wczoraj mamy mate wiec musi i to poznac. no obłęd! i tragedia sie zrobila zeby zasnął. wczoraj walczył od 19 do 23!!!
poza tym w czwartek przed swiętami odkrylam u Tymka przpeukline pachwinową, pojechalam do lekarza , dostalismy skierowaniedo chirurga dzeicięcego, i wyznaczylam się na 9 maja.także czeka nas podróż. kurcze, nawet nie wiem jak organizacyjnie to wypadnie. no i nadaje sie tylko do zoperowania. ma tez pępkową przpuukline, ale z tym trzeba poczekac
Mi sie wydaje, ze moja juz ma skok rozwojowy;p w 3 tygodniu heh, tyle ze ona przeterminowana to moze to skok heh...

Co do przepuchliny... ma ja od placzu? czy od czego,bo moja mala jak dluzej placze toaz cala sie trzesie.

Cytat:
Napisane przez iweczka Pokaż wiadomość

a oto moja córa
Corka sliczna
Moja lubi lezec na brzuszku, ale nie dluzej niz 5min bo jej sie nudzi, zreszta ma tak w kazdej pozycji;p

Cytat:
Napisane przez Krusiak Pokaż wiadomość
No i ja sie rozpakowałam 22.04 ;-) Mały jest super. Miałam troche przebojow szpitalnych ale dalo sie przezyc. Mówiłam,ze całe sswieta spedze w szpitalu ;-) Wczoraj nas wypuscili jak bede miała chwilke to wszytsko opisze i wstawie zdjecia
Mały miał 55cm dł i 4170wagi/a tak mnie straszyli do samego konca 5kg JEST SLODZIUTKI ;-) POZDRAWIAM
Nareszcie;p
I tak maly to klucha;p
Cytat:
Napisane przez Harrods Pokaż wiadomość
Poniżej załączam zdjęcie mojego słoneczka.
cudak
Cytat:
Napisane przez traicionera Pokaż wiadomość
tajka, jak ja czytam te twoje wynurzenia, to jakbym o sobie czytała normalnie i o mojej malej w sobotę w przebieralni tez mi nie pozwalali wszystkiego na raz brać, a przecież musiałam przetestowac np, jaki rozmiar spodni jest dobry na moje rozrośnięty zad. W h&mie tylko spodnie sobie kupiłam, bo w reszcie ciuchów wyglądałam do bani

mojej tez się zrobiły potówki od ciepła, a je teraz strasznie często i właśnie muszę zacząć notować, bo się gubię w tym szybko.

a kąpieli jeszcze nie brałam jakoś, bo mam takie opory, ze może się w środku nie do kona wygoiłam i mi się coś przypałęta. w końcu jak robiłam kolczyk w pępku, to pół roku nie mogłam moczyć go w kąpieli, wiec tu może być podobnie.
Bo nasze dziewczyny sie zmowily;p

Co do ciuchow to teraz chodze w jednych gaciach z dziura w kroku;p i leginsach, bo zakupy mi nie wychodza;p.
Mam jedne fajne jensy,ktore zapinam,ale ta falda brzuszna wyglada okropnie wiec ich nie nosze :/

Pierwszy dzien sam na sam z tesciowa. Narazie nie jest zle jakos sie dogadujemy;p. Zjadlysmy sniadanko i kawke wypilysmy,a ja uspilam mala. Pozniej pojedziemy zobaczyc moja mame i sis, bo mama wraca jutro do Polski. Bede robic za tlumacza chociaz gadac nie gadam;p

Moje dziecko przy karmieniu o 7.30 walnelo takie miekkie i duuuuze kupsko, ze caly,doslownie caly pajacyk w kupsku...

tajka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-26, 09:38   #2117
Montii
Zakorzenienie

aha i któraś pytała o to czy jem wszystko ( nie pamiętam kto.. )
tak, jem wszystko, juz od pierwszych dni w sumie
słodycze, smażone, pieczone, tłuste i te mniej tłuste

[LEFT]
Stary 2011-04-26, 09:44   #2118
tajka88
Zakorzenienie

Cytat:
u nas frida super się sprawdza, ale dlatego ,że tż mooocno odciąga bo jak ja to nic nie wyciągam
super zdjęcie w chuście!

a mi synek dał dzisiaj pospać... od 20 do 9 rano !!
oczywiście z pobudkami o 24 i 4 rano.
potem od 7 leżał obok mnie , wiercił się troszkę, machał rączkami ale ja pospałam. mam energię na cały dzień, i dobrze bo dzisiaj pierwszy raz od porodu jestem sama..
Ja musze ta fride kupic bo mam tylko gruszke a ona do dupska jest...

Moja spala od 18.55 do 7.30 (karmienie o 23.20 ,3.40 i 7.30) Tz mial to srodkowe karmienie a do pracy wstaje o 5, wiec ja ja juz uspilam, bo i tak ona cala noc niespokojnie spala wiec TZ tez. Mala sie kreci, ''gada'', wybudza i znowu zasypia.

Eh chyba juz sobie pospala... od 9.10 do 9.45... strasznie dlugo :/ ide sprawdzic

Stary 2011-04-26, 09:44   #2119
aja1
Zakorzenienie

A..........
W życiu Was nie nadrobię.

Kurczę nie mogę się doczekać momentu kiedy ten mój dziabąg będzie leżał w łózeczku i zachwycał się karuzelą. Jak na razie zachwyca się tylko moimi cyckami.
Przestawienie jej na jedzenie co 2 h to będzie masakra.

Nawet kurde na dwór nie mogę wyjść, bo w cycniku mam powkładane pieluchy które i tak przeciekają

No to na tyle mojego czasu wolnego, idę cokolwiek ogarnąć zanim mała się obudzi, bo śpi ok30 min. Będzie jak z Kaśką, jak zaśnie 1-2 h w ciągu dnia to tylko świętować.

Mój Aniołek 30.12.2016
aja1 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-04-26, 09:56   #2120
patrycja_22
Rozeznanie

Olusia podobno do trzech dni od zjedzenia czegoś.

Harrods
mały jest świetny

Iweczka ale córcia się uśmiecha

diatoma
biedny Twój Tymuś z tą przepukliną ile takie maleństwa muszą się namęczyć

Aja
to faktycznie Basia malutko śpi

patrycja_22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-26, 10:10   #2121
bosti
Zadomowienie

przez ostatnie dni niestety miałam zero czxasu na wizaż jak w piątek ostatni raz pisałam, to przez te zmiany posty poznikały no ale już na szczęścvie wszystko po staremu

Montii, Tity ale super fotki z tymi nosidłami/chustami. obie ślicznie wyglądacie, pozazdrościć takim seksi mamuśkom ja się ostatnio czuję taka jakaś mało atrakcyjna, włosy mi się nie chcą układać, figura po ciąży też inna, chociaż zostało mi tylko ze 2 kilo, to jakoś inaczej się czuję ciuchy sprzed ciąży dziwnie leżą, na szczęście w piątek porobiłam trochę zakupów - głównie leginsy i tuniki

diatomko biedny Tymuś z tą przepukliną, trzymam kciuki za pomyślne i szybkie wyleczenie. a jak czytam o zachowaniu po tym skoku rozwojowym, to u nas identycznie - Anika stała się o wiele bardziej absorbującym dzieckiem

aja tekst o zachwycaniu się małej cycami bezcenny mam wrażenie, że mojej nic się tak nie podoba jak cyce. jak ją przystawiam, to robi takie ogromne i przeszczęśliwe oczy, że szok a te odgłosy wydawane podczas karmienia, obejmowanie rączkami cyca, głaskanie, lizanie... no po prostu totalny zachwyt i miłość do cyca
a poza cycami zachwyca się też chwilowo karuzelą i leżaczkiem - miny robi niezłe do wglądu na fotkach z zeszłego tyg. plus fotka ze spaceru
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSC02756.jpg (168,6 KB, 50 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC02757.jpg (162,2 KB, 31 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC02758.jpg (164,5 KB, 38 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC02752.jpg (264,0 KB, 75 załadowań)

miarą człowieczeństwa jest nasz stosunek do zwierząt

http://www.suwaczki.com/tickers/km5stv731aikhjqs.png

Edytowane przez bosti
Czas edycji: 2011-04-26 o 10:20
bosti jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-26, 10:18   #2122
aguchaw1
Raczkowanie

Dziewczyny powiedzcie mi, jak często czyścicie nosek Waszym Dzieciakom ?? i w jaki sposób ? Za pomocą tej fridy ? bo tak się zastanawiam czy robić to codziennie, czy tylko wtedy kiedy zauważe, że coś tam ma w tym nosku???

U Nas nocka spokojna oczywiście z pobudkami na karmienie
Wstawiam zdjęcie Szymusia - Cały Tata
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg nasza2.jpg (45,4 KB, 48 załadowań)

aguchaw1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-26, 10:23   #2123
Montii
Zakorzenienie

agucha my czyścimy codziennie, bo codziennie coś ma., najpierw psiakm fridą , daje go na brzusio , a potem tż odciąga. sliczny synuś!

Oj bosti ale super ten leżaczek ! no ale księżniczka Twoja cudowna!

---------- Dopisano o 11:23 ---------- Poprzedni post napisano o 11:23 ----------

a moje dziecie od 9,30 leży pod karuzelą i się zachwyca małpkami..szok

[LEFT]
Stary 2011-04-26, 10:29   #2124
tajka88
Zakorzenienie

Cytat:

[/COLOR]a moje dziecie od 9,30 leży pod karuzelą i się zachwyca małpkami..szok
moja mala spi mi na klacie od 25min a ja boje sie ja odlozyc, amusze sie szykowac do wyjscia....
chyba zaryzykuje

tesciowa spi na kanapie i chrapie a mala wczesniej sie z niej ''smiala'':P

pisze jedna reka:P

odlozylam mala i w koncu moge sie pomalowac mala dalej spi zabka moja

aha bede dzis pierwszy raz jechac samochodem z mala(tzn ja bd prowadzic) i mam zleksza stracha

Edytowane przez tajka88
Czas edycji: 2011-04-26 o 10:36
Stary 2011-04-26, 10:31   #2125
aguchaw1
Raczkowanie

Montii - psikasz fridą czyli jakas taka woda do nosa ? ona jest pod cisnieniem czy tak jak sol fizjologiczna ??? Powiedz mi jeszcze, czy w tym nosidełku to mozna nosić od urodzenia malucha ? czy jest jakas granica wiekowa ?? Bo przymierzam się do kupna )

aguchaw1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-26, 10:31   #2126
Montii
Zakorzenienie

odłóż delikatnie może się nie obudzi
mój dzisiaj o 24 zaczął 'gadac' zamiast spać.. z 30 minut sobie gadał jakieś '' łiii '' łooo'' uuuu ''' masakra już myślałam,że tak będzie do rana ale nagadał się i poszedł spać

[LEFT]
Stary 2011-04-26, 10:35   #2127
coralady
Wtajemniczenie

Cześć mamusie!

Od razu bez bicia przyznaje sie nie doczytałam co u was,bo niestety ani czasu nie mam,ani siły.W niedziele w nocy dopadła mnie grypa jelitowa i wymęczyła tak że nie mam siły na nic+nocne karmienie i zajmowanie Małą.

Widze,że wiele z was walczy o latacje i karmienie piersiąJa mam pytanie,bo ja też nieco przeszłam jeżeli chodzi o karmienie-Mała mnie tak pogryzła,że karmie przez kapturki i czasem przystawiam do piersi,ale niestety nie umie juz sobie chwycic piersi(tzn.zbyt leniwa jest).Któraś z was karmi używając kapturków?Jesli tak może odpowie mi na pytanie dlaczego nie powinno sie przez nie długo karmić,bo w zasadzie nie rozumiem zbytnio wyjasnień, które znalazłam w necie
8 kwietnia 2011 o godzinie 12:53 świat stał sie piękniejszy!

28 października 2013 o godzinie 14:20 świat stał się piękniejszy po raz drugi

Bez cierpienia nie zrozumie się szczęścia.
Fiodor Dostojewski

Edytowane przez coralady
Czas edycji: 2011-04-26 o 10:39
coralady jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-26, 10:35   #2128
Montii
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aguchaw1 Pokaż wiadomość
Montii - psikasz fridą czyli jakas taka woda do nosa ? ona jest pod cisnieniem czy tak jak sol fizjologiczna ??? Powiedz mi jeszcze, czy w tym nosidełku to mozna nosić od urodzenia malucha ? czy jest jakas granica wiekowa ?? Bo przymierzam się do kupna )
na początku kupowałam sół fizjologiczną w ampułkach,teraz psikamy noseFrida , na początku się bałam,że to pod ciśnieniem ale tż psikał sobie i mi i nic nie czuć, psiakmy małemu i nawet się nie krzywi..

Na nosidełku pisze,że od urodzenia, no moj Fabianek główki nie trzyma ale tam jest taka podkładka na zatrzaski żeby przytrzymywała główkę.
ogólnie mało na necie informacji na ten temat
także troche się naszukałam odpowidniego nosidła bo marsupi ma właśnie te pasy które przechodzą przez plecki i je przytrzymują. jest jeszcze jedno takie nosidło ale droższe i zrezygnowałam ;/

[LEFT]
Stary 2011-04-26, 10:39   #2129
tajka88
Zakorzenienie

Cytat:
odłóż delikatnie może się nie obudzi
mój dzisiaj o 24 zaczął 'gadac' zamiast spać.. z 30 minut sobie gadał jakieś '' łiii '' łooo'' uuuu ''' masakra już myślałam,że tak będzie do rana ale nagadał się i poszedł spać
Odlozylam i spi potrzebuje tylko z 10 min;p i moze wstawac na jedoznko i wychodzimy;p

Moja mala takie gadki miala od 1.30 do 3.40... masakra, bo TZ caly czas na czuwaniu... mam nadzieje, ze nie padnie w pracy;p:/

Stary 2011-04-26, 10:51   #2130
Olusiaa_
Zakorzenienie

Cytat:
aha i któraś pytała o to czy jem wszystko ( nie pamiętam kto.. )
tak, jem wszystko, juz od pierwszych dni w sumie
słodycze, smażone, pieczone, tłuste i te mniej tłuste
a pamiętasz może po jakim czasie od zjedzenia truskawek Fabio dostał wysypki?

wprowadzam po trochę różne pokarmy i cchę obserwowac małą.

Kurcze, wyszłabym z nią na balkon dziś, ale nie wiem- 10 dni ma.
Olusiaa_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości