|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3631 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Nowy Rok witamy i o Dzieci się staramy :) wszystkie starające się w roku 2011
Cytat:
24,07 - nasza data ;] Szczęśliwa mama dwóch szkrabów Nataniel urodzony 26.05,09 z masa ciała 1980 i długoscia 45 cm Iga urodzona 12.02,2012 w 35 tygodniu ciąży masą ciała 3530 i długoscia 52 cm udało sie -moj wykres |
|
|
|
|
#3632 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Nowy Rok witamy i o Dzieci się staramy :) wszystkie starające się w roku 2011
Po odstawce antyków mierzenie tempki chyba mija sie z celem, bo przecież w organiźmie szaleją hormony które zakłócają dosłownie wszystko(ale to tylko moje zdanie i chyba gdzieś też to wyczytałam ale proszę się tym nie kierować i brać za pewnik
) Teraz trochę zacytuje a trochę własnymi słowami sklece ten temat ![]() Z tego co czytałam skok nie jest równoznaczny z momentem owulacji jest pośrednim dowodem jej odbycia. W pierwszej fazie cyklu rządzi nami hormon zwany estrogenem, w jajniku dojrzewa komórka jajowa, szyjka macicy zaczyna się otwierać, mięknąć i unosić ku górze, a pojawiający się śluz szyjkowy stopniowo zmienia środowisko w pochwie na zasadowe, umożliwiając plemnikom przeżycie oraz zapłodnienie. Estrogen wzrasta stopniowo o czym świadczy zmieniający się śluz. W szczytowym momencie dochodzi do pęknięcia i uwolnienie jajeczka a w tym czasie pęcherzyk Graffa przekształca się w ciałko żółte wydzielając progesteron, zaczyna się faza ciałka żółtego trwającego od 10 do 16 dni ( faza wyższych temperatur) Pod wpływem progesteronu szyjka macicy twardnieje, obniża się i zamyka, a śluz szyjkowy szybko gęstnieje, zamykając szyjkę gęstym czopem śluzowym. Odtwarzanie czopu trwa około 3 dni, które zaliczamy jeszcze do okresu płodności. Po zaczopowaniu szyjki macicy mamy fazę fizjologicznej niepłodności. Wniknięcie plemników do wnętrza macicy jest już nie możliwe. Tyle teorii a praktyka czasem płata figle a może my coś źle interpretujemy Ja też myślałam, że kilkudniowy ból jajnika to moment ow. a się okazało, że jednak nie i analizując dokładnie mój poprzedni cykl widać, że nie było szans na fasolkę. Jak chcesz to jestem tu: http://28dni.pl/wiosenna21/wykresy/2011-03-08
Konto nieaktywne-wtajemniczeni wiedzą ![]() Edytowane przez kaskaderka Czas edycji: 2011-04-25 o 20:00 |
|
|
|
#3633 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Chyba mało która z dołączających staraczek zadaje sobie ten trud i efekt jest taki, że mamy te same pytania po 10 czy 15 razy Rozumiem, że nie każdy ma na to czas, ale niestety moja opinia jest taka, że z naszego miłego plotkowo-wspierającego wątku zrobił się teraz wątek o śluzach i temperaturach. Ja wolałam tak jak było wcześniej, ale i teraz nie mogą sobie odmówić przyjemności pisania tu z Wami Co ten nałóg z ludźmi robi ![]() Olcia, trzymaj się i na pewno będzie tak jak mówisz - przyjdzie i na Ciebie pora, że zostaniesz mamusią, a póki co zostań z nami i pisz, co u Ciebie, jak badania i inne sprawy Cytat:
- ja poroniłam 9.06 w 8 tc, potem 25.06 (czyli w 17 dc możnaby powiedzieć) było jedyne przytulanie w tym cyklu i z niego narodził się Maksymilian ![]() Zdrówka i spokoju Ci życzę ![]() ---------- Dopisano o 21:11 ---------- Poprzedni post napisano o 20:23 ---------- Dziewczynki, proszę ładnie testy robić i II pokazywać Te, które miały OM 25.03 i później, będą mieć już tp styczniowe, więc ja już wyglądam nowego wątku ![]() Cytat:
Więc teraz będę chodzić prywatnie, bo chcę zrobić znacznie więcej badań. Daj znać, jak będziesz miała coś nowego Cytat:
Jak już się do niego dostanę i dowiem się, które badania rzeczywiście jest sens robić, to dam Wam znać Messuah, co z Twoją betą???
Edytowane przez kism Czas edycji: 2011-04-25 o 20:24 |
|||||
|
|
|
#3634 |
|
Zakorzenienie
|
kaskaderko - dzieki za skopiowona info ;] na 28 dni siedze - ale nie widzialam zeby ktos mial az tak poryty wykres jak ja .... zal mi dupe sciaska ze i teraz si enie uda - sory za slowa ale myslalam ze chociaz "z tym" pojdzie jakos lepiej .... no ale widze ......
co do antykow to ja musze teraz sie starac bo mam PCO i dzieki temu mi sie jajniki ze tak powiem oczyscily ...ale tez gmatwaja w zajsciu w ciaze ...
24,07 - nasza data ;] Szczęśliwa mama dwóch szkrabów Nataniel urodzony 26.05,09 z masa ciała 1980 i długoscia 45 cm Iga urodzona 12.02,2012 w 35 tygodniu ciąży masą ciała 3530 i długoscia 52 cm udało sie -moj wykres |
|
|
|
#3635 | |
|
Raczkowanie
|
Cześć wszyskim po Świętach. Brzuchy bolą od przejedzenia
? Ja dziś już w pracy siedze, a za oknem taka piękna pogodaCytat:
![]()
|
|
#3636 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#3637 |
|
Zakorzenienie
|
Witam dziewczyny.
Nie wiem czy jeszcze mnie ktoś pamięta bo dawno mnie nie było... niestety brak czasu. Gratuluję oczywiście wszystkim zafasolkowanym ![]() A za jeszcze starające siętrzymam kciuki. A tak ogólnie to wczoraj powinnam dostać @... na razie nic się nie dzieje. Jeżeli dalej jej nie będzie to jutro zrobie teściora.
|
|
#3638 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
. W takim razie trzymam ![]() ![]() za fasoleczkę.
|
|
#3639 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Jak długie masz cykle? Mierz kochana tempke najpóźniej od 30-go Maja żeby było widać czy spada i będzie@ czy fasolka ![]() Cytat:
Musisz mieć dużo cierpliwości, miejmy nadzieje, że antyki pomogły. Nie poddawaj się i nie załamuj poprostu powiedz sobie, że możesz dłużej czekać na fasolkę i wyczekuj cierpliwie tej chwili, bo nerwy nic nie dadzą![]() Cytat:
Fajnie, że @ nie przyłazi i oby nie przyszła
|
|
#3640 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Ja właśnie zaczynam 2. cykl starań. Niedługo wybywamy na weekend majowy, więc mam nadzieję, że coś zdziałamy
|
|
|
|
|
#3641 |
|
Zakorzenienie
|
Miło mi że jeszcze mnie pamiętacie
![]() Oczywiście dam znać co wyszło .
|
|
#3642 |
|
Raczkowanie
|
Kaskaderka, przez Święta zwyczajnie zapomniałam o pomiarach
ten cykl już sobie daruję, od przyszłego zacznę rtęciowym mierzyć cykle mam króciutkie- 24 dniowe zawsze się bałam że przez to że takie krótkie to będzie problem z zagnizdzeniem sie jajeczka, przy smyku nie było tego problemu więc oby teraz też nie było![]() ja mam jeszcze minimum 4 cykle niestaraczkowe bo muszę zęby powyrywać a pierwsza wizyta dopiero 14 czerca, mam nadzieje że do sierpnia sie z tym uwinę aleza Was mocniasto trzymam kciukasy i mam nadzieje że jak ja zacznęstaranka to Wy mi bedziecie słać fluidki ciążowe |
|
|
|
#3643 |
|
Zakorzenienie
|
Magda gratuluję II kreseczek
senira666 ja Cię pamiętam mam nadzieję, że wredota się nie pojawi!!! ![]() Dziewczyny jakie wyniki chciałybyście w 1# poście? Bo ja jak coś to od razu dorzucę co trzeba ![]() Eeeeh i już po świętach... na szczęście mam jeszcze tydzień wolnego od uczelni
|
|
|
|
#3644 |
|
Rozeznanie
|
Witajcie
nadrobiłam wątek więc jestem już z Wami na bieżąco Pisałam już wczoraj wiadomość ale się skasowała U Nas staranka w sumie spontaniczne od kilku dni kłują mnie jajniki nie wiem czemu, bo dopiero 11 dc, ale przytulanka były to zobaczymy czy jakiś "kurczaczek" po świętach się pojawi Poza tym nie wiem co się ze mną dzieje ostatnio po śniadanku świątecznym jak ktoś mi zaproponował ciasto to nagle oblała mnie fala gorąca i tak strasznie niedobrze mi się zrobiło jak jeszcze nigdy nie wiem o co biega, bo to było niedługo po @ i raptem dzień wcześniej się przytulaliśmy więc tak szybko nie mogło się nic zacząć muszę się wybrać na jakieś badanka kontrolne na czasie.Senira pamiętamy życzę żeby @ się już nie pojawiła przez najbliższe 9 miesięcy
Edytowane przez DolinaNocy Czas edycji: 2011-04-26 o 11:17 |
|
|
|
#3645 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
Nie wiem czy mnie ktos jeszcze pamieta? Odzywalam sie na poczatku Mielismy z mezulem starac sie od lipca, a zaczelismy juz w kwietniu, poki co jeden cykl za nami (dzis mam dostac @ i niecierpliwie na nia czekam Troche Was podczytalam, ale przyznam ze ciezko mi sie odnalezc - duzo nowych osobek sie pojawilo i sie gubie hehe Moze uda mi sie wdrozyc jeszcze. Poki co pozdrawiam, gratuluje zafasolkowanym i trzymam kciuki zeby @ nie przylazily
07.03.2012, 20:35 3270g, 47 cm |
|
|
|
#3646 | ||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
a nie da się uratować??? Kanałowe może nie jest przyjemne i kosztuje ale nowy ząb to większe koszty i potem się to ciągle odwleka a dziura powoduje po czasie zniekrztałcenie buzi (wiem coś o tym i choć brak ząbka jest z tyłu, to muszę uzupełnić lukę, bo mi policzek zapada w tym miejscu delikatnie ale z czasem będzie bardziej) Ja mam dentystę jutro, bo też mam ciągle jakieś zęby do robienia Cytat:
Mnie wyszło w ost.cyklu dzięki intensywnej obserwacji, ze bolały mnie na kilka dni przed ow. i w tym cyklu chyba też tak będe miała, bo od wczoraj pojedyńczo mnie pobolewają a śluzu jeszcze płodnego nie mam ani tempka nie ta ale wiem, że ow na dniach(niestety nie wykorzystam)Radość jest ogromna z samoobserwacji, bo ja np. już nie będe się czuła taka pogubiona Pięknie ci się wszystko zgrało w tym cyklu więc są szanse na fasolkę Małe piwko nie zaszkodzi nic się nie martw nawet gdzieś czytałam, ze odrobinka alkoholu wpływa korzystnie na ukrwienie macicy i rozluźnienie ewentualnych skórczy, więc będzie ok Cytat:
Witaj ponownie i rozgość się, byle nie za długo, bo trzeba nowy wątek styczniowych mam otworzyć Nowe dziewczyny jak w każdym wątku, przychodzą i odchodzą ale jest tu sporo które są cały czas i szybko je"wyczaisz" Trzymamy kciuki za udane staranka
|
|
#3647 |
|
Raczkowanie
|
hej kobitki
Przez święta nie zaglądałam,ale wszystko nadrobiłam i jestem Uświadomiłam sobie dzisiaj, że przez ostatnie 2 tygodnie wogóle nie myślałam o dzidzi. Wyłączyłam się zupełnie. Więc mam nadzieję, że się udało, skoro staranie były na lajcie Muszę się Wam pochwalić, że dziś jedą na zjazd koła gospodyń wiejskich postanowiłam się nauczyć frywolitki igłowej, a tylko panie z koła mogą mnie nauczyć. Jak na razie wszyscy moi znajomi się z tego śmieją i bardzo mi się to nie podoba. :[ dziś 24dc, za 5 dni ewentualne testowanie. miłego dnia
|
|
|
|
#3648 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
07.03.2012, 20:35 3270g, 47 cm |
||
|
|
|
#3649 |
|
Konto usunięte
|
Trzymamy kciuki
![]() ---------- Dopisano o 14:43 ---------- Poprzedni post napisano o 14:43 ---------- Też bym się chętnie na ten styczniowy wątek załapała
|
|
|
|
#3650 |
|
Raczkowanie
|
Watęk styczniowy bardzo mi się podoba
"znamy" się już i myślę, że w wątku ciążowym świetnie byśmy się razem odnalazły. Wszystkie wiemy, że zajście w ciążę to nie takie hop-siup i nikt nie będzie nas ganił, za to, że tylko o ciąży gadamy i o ukochanym, często długo wyczekiwanym Maleństwie. Po za tym miło przejść ciążę z przychylnymi nam osobami, które przeszły i przechodzą dokładnie to samo
|
|
|
|
#3651 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#3652 |
|
Zakorzenienie
|
[1=a2fc2be9cd8d1027f8cb90d 936276c49cf807c7d_6559504 24f87d;26548129]To musimy się brać do roboty
[/QUOTE]hihi no to chyba kazdy sie bierze, kaskaderka sluzy radą , goldika dzilnie prowadzi liste a my sie kroliczymy ;] oby ze skutkiem jakims ;]
|
|
|
#3653 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#3654 |
|
Raczkowanie
|
Kaskaderka, no niestety mojęszczątki zebów już nie do uratowania
![]() To takie geny od mojej mamy,ona w wieku 30 miała sztuczną szczekedolną bo nie było siły na jej zeby. mamy tak słabe że sie po prostu łamiąa jak raz, drugi kawałek odpadnie to po pewnym czasie i po kilku plombach już nie ma czego łatać
|
|
|
|
#3655 |
|
Zakorzenienie
|
[1=a2fc2be9cd8d1027f8cb90d 936276c49cf807c7d_6559504 24f87d;26553361]No właśnie nie każdy, ja nie mam jak, dopiero w weekend może...
[/QUOTE]hyhy znam to ..... i to jest najgorsze ;/
|
|
|
#3656 |
|
Zadomowienie
|
kurcze nie wiem co się dziś dzieje dostałam tak mocnych skurczów brzucha że aż omdlałam z bólu ;(
|
#3657 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Mi się zaraz zaczną dni płodne,bo zaczyna się comiesięczne tango jajników(ból jakby ktoś wbijał mi noże po bokach brzucha ) Mam tak dopiero od paru m-cy wcześniej miałam delikatne chwilowe ukłucia a teraz usiąść normalnie się nie da i to trwa przez ok.3 dni Fajnie, bo wiem, że jajniki pracują ale czemu tak boli Czy któraś też tak ma?Przez przerąbane @ kiedyś chciałam se wyciąć wszystko w środku,żeby już mieć spokój a teraz doszły jeszcze urocze owulki Każda z nas ma coś...
|
|
#3658 |
|
Zadomowienie
|
Mi się zaraz zaczną dni płodne,bo zaczyna się comiesięczne tango jajników(ból jakby ktoś wbijał mi noże po bokach brzucha
) Mam tak dopiero od paru m-cy wcześniej miałam delikatne chwilowe ukłucia a teraz usiąść normalnie się nie da i to trwa przez ok.3 dni Fajnie, bo wiem, że jajniki pracują ale czemu tak boli Czy któraś też tak ma?Przez przerąbane @ kiedyś chciałam se wyciąć wszystko w środku,żeby już mieć spokój a teraz doszły jeszcze urocze owulki Każda z nas ma coś...[/QUOTE]mam to samo podczas ow czasem i 4 dni tak kłuje
|
#3659 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
to mówi wole nie myśleć co będzie jak już staranka zaczniemy![]() a zmierzyłam dziś tempke w ciagu dnia to miąłm 36.8 a wczesniej powyzej 36.4 nie wchodziła to chyba miałam skok w swięta i przegapiłam zmierze jutro rano i zobaczę ile pokaże
|
|
|
|
|
#3660 | |
|
Rozeznanie
|
Możliwe
mnie jajnik też zawsze prawy bolał a teraz obydwa i powiem ci, że też w te dni też wykorzystywałam strasznie mojego ale ostatnio jakąś taką blokadę mam czy co i nie czuje już takiej chcicy i jak się staraliśmy to wstyd przyznać ale robiłam to na siłę (po czym okazało się, ze na daremnie, bo owulka przyszła później i się wkurzyłam na dodatek mój mnie wkurzył i się obraziłam na staranka i się nie bzyknęliśmy w decydującym momencie Rany mogłabym już spoważnieć na stare lata ---------- Dopisano o 23:09 ---------- Poprzedni post napisano o 22:59 ---------- Cytat:
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:20.

Troche tego dużo ale mam nadzieje, że praktyczna nauka pójdzie mi lepiej
Dlatego chcę mieć spokojną głowę jak się już zacznę starać, choć pewności nie mam czy to coś da. Właściwie to chyba nie ma 100% dobrej recepty co robić podczas staranek, mierzyć czy nie,"olać temat" czy nie
Ach, żeby te nasze przyszłe dzieciaki wiedziały co musiałyśmy przejść, żeby one były
BO BĘDĄ NAPEWNO DZIEWCZYNY 
) Teraz trochę zacytuje a trochę własnymi słowami sklece ten temat
Ja też myślałam, że kilkudniowy ból jajnika to moment ow. a się okazało, że jednak nie i analizując dokładnie mój poprzedni cykl widać, że nie było szans na fasolkę. Jak chcesz to jestem tu:
Chyba mało która z dołączających staraczek zadaje sobie ten trud i efekt jest taki, że mamy te same pytania po 10 czy 15 razy
Rozumiem, że nie każdy ma na to czas, ale niestety moja opinia jest taka, że z naszego miłego plotkowo-wspierającego wątku zrobił się teraz wątek o śluzach i temperaturach. Ja wolałam tak jak było wcześniej, ale i teraz nie mogą sobie odmówić przyjemności pisania tu z Wami 

Więc teraz będę chodzić prywatnie, bo chcę zrobić znacznie więcej badań. Daj znać, jak będziesz miała coś nowego
Jak już się do niego dostanę i dowiem się, które badania rzeczywiście jest sens robić, to dam Wam znać 

Musisz mieć dużo cierpliwości, miejmy nadzieje, że antyki pomogły. Nie poddawaj się i nie załamuj poprostu powiedz sobie, że możesz dłużej czekać na fasolkę i wyczekuj cierpliwie tej chwili, bo nerwy nic nie dadzą

po śniadanku świątecznym jak ktoś mi zaproponował ciasto to nagle oblała mnie fala gorąca i tak strasznie niedobrze mi się zrobiło jak jeszcze nigdy