Nowy Rok witamy i o Dzieci się staramy :) wszystkie starające się w roku 2011 - Strona 122 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-04-25, 18:01   #3631
Gizmiatko
Zakorzenienie

GG do Gizmiatko
Dot.: Nowy Rok witamy i o Dzieci się staramy :) wszystkie starające się w roku 2011

Cytat:
Napisane przez kaskaderka Pokaż wiadomość
Witam nieliczne dzisiaj grono Pogoda u nas w kratkę ale generalnie zimno. Ja się uczę i przeglądam katalogi z kolekcji wiosenno letniej, żeby się oriętować Troche tego dużo ale mam nadzieje, że praktyczna nauka pójdzie mi lepiej
Gizmatko widze na twoim ostatnim wykresie, ze miałaś późno skok, bo dopiero w 20 d.c więc jeszcze możesz mieć owulkę. Matrwi mnie jednak twoja bardzo krótka fl , nie wiem czy masz tak zawsze czy tylko taki wyjątek był ale 10 dni fl to mało i nie wiem czy nie potrzebujesz czegoś na podtrzymanie. Z twojego cyklu ciążowego to powiem ci, że dziwne ale skok miałaś dopiero w 32 dc no ale ważne, że się udało i znowu też się uda-głowa do góry ( a co do serduszek to w ustawieniach jest opcja wyłączenia widoczności serduszek dla innych i może masz ja zaznaczoną?)
Ja zaobserwowałam, że albo dlatego, że myślę o drugim dziecku albo z powodu wieku, że cykle mi się pozmieniały i odczucia inne- można się pogubić Dlatego chcę mieć spokojną głowę jak się już zacznę starać, choć pewności nie mam czy to coś da. Właściwie to chyba nie ma 100% dobrej recepty co robić podczas staranek, mierzyć czy nie,"olać temat" czy nie Ach, żeby te nasze przyszłe dzieciaki wiedziały co musiałyśmy przejść, żeby one były BO BĘDĄ NAPEWNO DZIEWCZYNY
powiedz mi cos - jak jestr skok to znacyz ze jest owulka ? bo jelsi tak to u mnie to nie dziala w ogole bo mowisz ze skok mialam 20 dnia a ja odczucia owulacyjne miala jakos 13 dc , co do cyklu ciazowego to w 30 dniu juz wiedzialam ze jestem w ciazy ....bo mialam wtedy wlasnie cykle 28 dniowe -to po odstawce antykow 2 cykl byl, teraz tez mam 2 cykl po antykach ..... no i jeszcze jedno pytanko - czy mozliwa jets owulka wlasnie kolo 20 dc ? jelsi cykle sa 28 dniowe czy tma 29 ??

24,07 - nasza data ;]
Szczęśliwa mama dwóch szkrabów

Nataniel urodzony 26.05,09 z masa ciała 1980 i długoscia 45 cm
Iga urodzona 12.02,2012 w 35 tygodniu ciąży masą ciała 3530 i długoscia 52 cm

udało sie -moj wykres
Gizmiatko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-25, 19:53   #3632
kaskaderka
Rozeznanie

Dot.: Nowy Rok witamy i o Dzieci się staramy :) wszystkie starające się w roku 2011

Cytat:
Napisane przez Gizmiatko Pokaż wiadomość
powiedz mi cos - jak jestr skok to znacyz ze jest owulka ?
Po odstawce antyków mierzenie tempki chyba mija sie z celem, bo przecież w organiźmie szaleją hormony które zakłócają dosłownie wszystko(ale to tylko moje zdanie i chyba gdzieś też to wyczytałam ale proszę się tym nie kierować i brać za pewnik ) Teraz trochę zacytuje a trochę własnymi słowami sklece ten temat

Z tego co czytałam skok nie jest równoznaczny z momentem owulacji jest pośrednim dowodem jej odbycia. W pierwszej fazie cyklu rządzi nami hormon zwany estrogenem, w jajniku dojrzewa komórka jajowa, szyjka macicy zaczyna się otwierać, mięknąć i unosić ku górze, a pojawiający się śluz szyjkowy stopniowo zmienia środowisko w pochwie na zasadowe, umożliwiając plemnikom przeżycie oraz zapłodnienie. Estrogen wzrasta stopniowo o czym świadczy zmieniający się śluz. W szczytowym momencie dochodzi do pęknięcia i uwolnienie jajeczka a w tym czasie pęcherzyk Graffa przekształca się w ciałko żółte wydzielając progesteron, zaczyna się faza ciałka żółtego trwającego od 10 do 16 dni ( faza wyższych temperatur) Pod wpływem progesteronu szyjka macicy twardnieje, obniża się i zamyka, a śluz szyjkowy szybko gęstnieje, zamykając szyjkę gęstym czopem śluzowym. Odtwarzanie czopu trwa około 3 dni, które zaliczamy jeszcze do okresu płodności. Po zaczopowaniu szyjki macicy mamy fazę fizjologicznej niepłodności. Wniknięcie plemników do wnętrza macicy jest już nie możliwe.
Tyle teorii a praktyka czasem płata figle a może my coś źle interpretujemyJa też myślałam, że kilkudniowy ból jajnika to moment ow. a się okazało, że jednak nie i analizując dokładnie mój poprzedni cykl widać, że nie było szans na fasolkę. Jak chcesz to jestem tu: http://28dni.pl/wiosenna21/wykresy/2011-03-08

Edytowane przez kaskaderka
Czas edycji: 2011-04-25 o 20:00
kaskaderka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-25, 21:11   #3633
kism
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez magda1804 Pokaż wiadomość
Czesc Dziewczynki! Dawno mnie tu nie było Muszę się pochwalić, mi również się udało test pokazał 2kreski juz w 24dc przy cyklach 28dniowych!
magda, gratulacje i szczęśliwych 9ciu mies.

Cytat:
Napisane przez DolinaNocy Pokaż wiadomość
A w sumie to wyobraźcie sobie, że zaczęłam czytać wątek od początku, żeby "nadrobić" ten czas kiedy mnie tu nie było no to jestem na 80 stronie właśnie dotarłam do momentu kiedy Magolinka dowiedziała się o ciąży Kurcze i co czytam to przeżywam (cieszę się ) każde dwie kreski jakbym to ja była
Dowiedziałam się parę ciekawych rzeczy, o których nawet nie miałam pojęcia
To super Chyba mało która z dołączających staraczek zadaje sobie ten trud i efekt jest taki, że mamy te same pytania po 10 czy 15 razy Rozumiem, że nie każdy ma na to czas, ale niestety moja opinia jest taka, że z naszego miłego plotkowo-wspierającego wątku zrobił się teraz wątek o śluzach i temperaturach. Ja wolałam tak jak było wcześniej, ale i teraz nie mogą sobie odmówić przyjemności pisania tu z Wami Co ten nałóg z ludźmi robi

Olcia, trzymaj się i na pewno będzie tak jak mówisz - przyjdzie i na Ciebie pora, że zostaniesz mamusią, a póki co zostań z nami i pisz, co u Ciebie, jak badania i inne sprawy

Cytat:
Napisane przez Blanszor Pokaż wiadomość
Ja chyba zaczynam mieć fiksum dyrdum!
Krawawienie związane z poronieniem zaczęło się 27 marca. Nie powiem żebyśmy po jego zakończeniu się z Tżetem starali, ale kilka razy miło było ale.. od około tygodnia mam te same objawy co w tamtej ciąży - inny wygląd brodawek, śluz przeźroczysty ciągnący i ogromna ochota na przytulanka. I albo zwariowałam albo to powtórka.. nie wiem co o tym myśleć. Zaczęłam sobie myśleć kiedy były przytulanka i już wiem - 11,17,20 kwietnia. No i wczoraj ale to raczej mało istotne . Okresu ani widu ani słychu. Ale to po poronieniu wczesnej ciąży ponoć normalne. To możliwe że mojemu organizmowi coś się potentegowało?
Blanszor, na ten moment wg mnie to każda opcja u Ciebie jest możliwa Nie chcę, żebyś się nakręcała, ale dam Ci mój przykład jako ten pozytywny - ja poroniłam 9.06 w 8 tc, potem 25.06 (czyli w 17 dc możnaby powiedzieć) było jedyne przytulanie w tym cyklu i z niego narodził się Maksymilian
Zdrówka i spokoju Ci życzę

---------- Dopisano o 21:11 ---------- Poprzedni post napisano o 20:23 ----------

Dziewczynki, proszę ładnie testy robić i II pokazywać Te, które miały OM 25.03 i później, będą mieć już tp styczniowe, więc ja już wyglądam nowego wątku

Cytat:
Napisane przez alamig
No właśnie niekoniecznie. Właśnie to skonsultowałam z moją siostrą lekarzem i dowiedziałam się, że wszystkie te badania miałam robione na IgM - i to wskazuje że aktualnie nie przechodzę tych infekcji. Jednak lekarka nie zleciła mi IgG, który mówi czy na to kiedyś chorowałam czy nie. Szkoda, że wcześniej o tym nie wiedziałam, bo bym się upomniała, a tak to muszę te badania robić jeszcze raz.
alamig, a powiedz mi proszę, chodzisz prywatnie czy na fundusz? Ja miałam tak samo - moja gin na fundusz powiedziała, że jedyne na co może mi dać skierowanie to IgM toxo i IgM cmv, bo to się należy po 2#, ale to wszytko co NFZ "sponsoruje" Więc teraz będę chodzić prywatnie, bo chcę zrobić znacznie więcej badań. Daj znać, jak będziesz miała coś nowego

Cytat:
Napisane przez TheFall
Kurcze ja się nie znam na badaniach w ogóle, może zrobimy sobie w pierwszym poście jakąś ściągę z wyników badań, przydałoby się.
Jestem zdecydowanie ZA - ściągę z wyników (jak są jakieś jednolite normy) i w ogóle z badań, które warto zrobić Mamy tam już ściągę ze śluzu, itp, to i badania by się przydały. Ja z różnych artykułów i for, które czytałam mam dłuuugaśną listę badań. Wybieram się ciągle do nowego gina, ale jakoś ciągle nie pasuje mi termin, jak próbuję się umówić Jak już się do niego dostanę i dowiem się, które badania rzeczywiście jest sens robić, to dam Wam znać

Messuah, co z Twoją betą???

Edytowane przez kism
Czas edycji: 2011-04-25 o 20:24
kism jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-25, 21:52   #3634
Gizmiatko
Zakorzenienie

GG do Gizmiatko

kaskaderko - dzieki za skopiowona info ;] na 28 dni siedze - ale nie widzialam zeby ktos mial az tak poryty wykres jak ja .... zal mi dupe sciaska ze i teraz si enie uda - sory za slowa ale myslalam ze chociaz "z tym" pojdzie jakos lepiej .... no ale widze ......
co do antykow to ja musze teraz sie starac bo mam PCO i dzieki temu mi sie jajniki ze tak powiem oczyscily ...ale tez gmatwaja w zajsciu w ciaze ...

24,07 - nasza data ;]

udało sie -moj wykres
Stary 2011-04-26, 07:27   #3635
Farina
Raczkowanie

Cześć wszyskim po Świętach. Brzuchy bolą od przejedzenia? Ja dziś już w pracy siedze, a za oknem taka piękna pogoda.

Cytat:
Czesc Dziewczynki! Dawno mnie tu nie było Muszę się pochwalić, mi również się udało test pokazał 2kreski juz w 24dc przy cyklach 28dniowych!. Wg moich obliczen termin mam na 2 stycznia Na USG juz bylam, ale za wczesnie, pecherzyka jeszcze nie bylo widac.
Smacznego jajka, mokrego dyngusa i bogatego zająca
Gratuluje fasolinki

http://www.suwaczki.com/tickers/i81xegz2rtx74zwm.png
10 cykl starań
OM 13.08.2011
Farina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-26, 09:47   #3636
alamig
Zakorzenienie

Cytat:
Czesc Dziewczynki! Dawno mnie tu nie było Muszę się pochwalić, mi również się udało test pokazał 2kreski juz w 24dc przy cyklach 28dniowych!. Wg moich obliczen termin mam na 2 stycznia Na USG juz bylam, ale za wczesnie, pecherzyka jeszcze nie bylo widac.
Gratulacje

Cytat:
Napisane przez kism Pokaż wiadomość
alamig, a powiedz mi proszę, chodzisz prywatnie czy na fundusz? Ja miałam tak samo - moja gin na fundusz powiedziała, że jedyne na co może mi dać skierowanie to IgM toxo i IgM cmv, bo to się należy po 2#, ale to wszytko co NFZ "sponsoruje" Więc teraz będę chodzić prywatnie, bo chcę zrobić znacznie więcej badań. Daj znać, jak będziesz miała coś nowego
Chodzę prywatnie do Medicoveru (z pracy mam tam zapewnioną opiekę medyczną), więc ja za wizyty i za badania nie płacę. Tymbardziej dziwi mnie, że nie dostałam skierowania na pełne badania.
Stary 2011-04-26, 09:47   #3637
senira666
Zakorzenienie

Witam dziewczyny.
Nie wiem czy jeszcze mnie ktoś pamięta bo dawno mnie nie było... niestety brak czasu.

Gratuluję oczywiście wszystkim zafasolkowanym
A za jeszcze starające siętrzymam kciuki.

A tak ogólnie to wczoraj powinnam dostać @... na razie nic się nie dzieje. Jeżeli dalej jej nie będzie to jutro zrobie teściora.
Stary 2011-04-26, 10:06   #3638
Farina
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez senira666 Pokaż wiadomość
Witam dziewczyny.
Nie wiem czy jeszcze mnie ktoś pamięta bo dawno mnie nie było... niestety brak czasu.

Gratuluję oczywiście wszystkim zafasolkowanym
A za jeszcze starające siętrzymam kciuki.

A tak ogólnie to wczoraj powinnam dostać @... na razie nic się nie dzieje. Jeżeli dalej jej nie będzie to jutro zrobie teściora.
Pamiętamy, pamiętamy. W takim razie trzymam za fasoleczkę.

http://www.suwaczki.com/tickers/i81xegz2rtx74zwm.png
10 cykl starań
OM 13.08.2011
Farina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-26, 10:11   #3639
kaskaderka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez martinka30 Pokaż wiadomość
Kaskaderka możliwe że mam kiepski termometr,w drugim cyklu przeżuce się na rtęciowy
Hej co tam?Czemu nie mierzysz tempki Jak długie masz cykle? Mierz kochana tempke najpóźniej od 30-go Maja żeby było widać czy spada i będzie@ czy fasolka

Cytat:
kaskaderko - dzieki za skopiowona info ;] na 28 dni siedze - ale nie widzialam zeby ktos mial az tak poryty wykres jak ja .... bo mam PCO i dzieki temu mi sie jajniki ze tak powiem oczyscily ...ale tez gmatwaja w zajsciu w ciaze ...
Nie pocieszy cie to ale twój poryty wykres nie jest wyjątkiem Dopiero teraz doczytałam, ze masz PCO Musisz mieć dużo cierpliwości, miejmy nadzieje, że antyki pomogły. Nie poddawaj się i nie załamuj poprostu powiedz sobie, że możesz dłużej czekać na fasolkę i wyczekuj cierpliwie tej chwili, bo nerwy nic nie dadzą

Cytat:
Napisane przez senira666 Pokaż wiadomość
Witam dziewczyny.
Pamiętam cię Fajnie, że @ nie przyłazi i oby nie przyszła

Stary 2011-04-26, 10:13   #3640
a2fc2be9cd8d1027f8cb90d936276c49cf807c7d_655950424f87d
Konto usunięte

Cytat:
Czesc Dziewczynki! Dawno mnie tu nie było Muszę się pochwalić, mi również się udało test pokazał 2kreski juz w 24dc przy cyklach 28dniowych!. Wg moich obliczen termin mam na 2 stycznia
Gratulacje!

Ja właśnie zaczynam 2. cykl starań. Niedługo wybywamy na weekend majowy, więc mam nadzieję, że coś zdziałamy
a2fc2be9cd8d1027f8cb90d936276c49cf807c7d_655950424f87d jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-26, 10:27   #3641
senira666
Zakorzenienie

Miło mi że jeszcze mnie pamiętacie
Oczywiście dam znać co wyszło .
Stary 2011-04-26, 10:47   #3642
martinka30
Raczkowanie

Kaskaderka, przez Święta zwyczajnie zapomniałam o pomiarach ten cykl już sobie daruję, od przyszłego zacznę rtęciowym mierzyć cykle mam króciutkie- 24 dniowe zawsze się bałam że przez to że takie krótkie to będzie problem z zagnizdzeniem sie jajeczka, przy smyku nie było tego problemu więc oby teraz też nie było
ja mam jeszcze minimum 4 cykle niestaraczkowe bo muszę zęby powyrywać a pierwsza wizyta dopiero 14 czerca, mam nadzieje że do sierpnia sie z tym uwinę
aleza Was mocniasto trzymam kciukasy i mam nadzieje że jak ja zacznęstaranka to Wy mi bedziecie słać fluidki ciążowe

fasolka
martinka30 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-26, 11:14   #3643
goldika
Zakorzenienie

Magda gratuluję II kreseczek

senira666 ja Cię pamiętam mam nadzieję, że wredota się nie pojawi!!!

Dziewczyny jakie wyniki chciałybyście w 1# poście? Bo ja jak coś to od razu dorzucę co trzeba

Eeeeh i już po świętach... na szczęście mam jeszcze tydzień wolnego od uczelni
goldika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-26, 11:16   #3644
DolinaNocy
Rozeznanie

Witajcie nadrobiłam wątek więc jestem już z Wami na bieżąco Pisałam już wczoraj wiadomość ale się skasowała i już nie pamiętam wszystkiego co chciałam Wam naskrobać U Nas staranka w sumie spontaniczne od kilku dni kłują mnie jajniki nie wiem czemu, bo dopiero 11 dc, ale przytulanka były to zobaczymy czy jakiś "kurczaczek" po świętach się pojawi Poza tym nie wiem co się ze mną dzieje ostatnio po śniadanku świątecznym jak ktoś mi zaproponował ciasto to nagle oblała mnie fala gorąca i tak strasznie niedobrze mi się zrobiło jak jeszcze nigdy nie wiem o co biega, bo to było niedługo po @ i raptem dzień wcześniej się przytulaliśmy więc tak szybko nie mogło się nic zacząć muszę się wybrać na jakieś badanka kontrolne na czasie.

Senira pamiętamy życzę żeby @ się już nie pojawiła przez najbliższe 9 miesięcy

Edytowane przez DolinaNocy
Czas edycji: 2011-04-26 o 11:17
DolinaNocy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-26, 11:34   #3645
emigra
Zakorzenienie

Hej Nie wiem czy mnie ktos jeszcze pamieta? Odzywalam sie na poczatku Mielismy z mezulem starac sie od lipca, a zaczelismy juz w kwietniu, poki co jeden cykl za nami (dzis mam dostac @ i niecierpliwie na nia czekam )

Troche Was podczytalam, ale przyznam ze ciezko mi sie odnalezc - duzo nowych osobek sie pojawilo i sie gubie hehe
Moze uda mi sie wdrozyc jeszcze.

Poki co pozdrawiam, gratuluje zafasolkowanym i trzymam kciuki zeby @ nie przylazily
07.03.2012, 20:35
3270g, 47 cm
emigra jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-26, 12:10   #3646
kaskaderka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez goldika Pokaż wiadomość
Dziewczyny jakie wyniki chciałybyście w 1# poście? Bo ja jak coś to od razu dorzucę co trzeba
Koniecznie wklejaj kochana co tam jest ważne ale prośba, żeby obok skrótów były wyjaśnienie o co chodzi, bo niektóre skróty nic nie mówią

Cytat:
ja mam jeszcze minimum 4 cykle niestaraczkowe bo muszę zęby powyrywać a pierwsza wizyta dopiero 14 czerca, mam nadzieje że do sierpnia sie z tym uwinę
Powyrywać a nie da się uratować??? Kanałowe może nie jest przyjemne i kosztuje ale nowy ząb to większe koszty i potem się to ciągle odwleka a dziura powoduje po czasie zniekrztałcenie buzi (wiem coś o tym i choć brak ząbka jest z tyłu, to muszę uzupełnić lukę, bo mi policzek zapada w tym miejscu delikatnie ale z czasem będzie bardziej) Ja mam dentystę jutro, bo też mam ciągle jakieś zęby do robienia

Cytat:
Napisane przez DolinaNocy Pokaż wiadomość
od kilku dni kłują mnie jajniki nie wiem czemu, bo dopiero 11 dc, ale przytulanka były to zobaczymy czy jakiś "kurczaczek" po świętach się pojawi
Z tymi jajnikami to nigdy nie wiadomo czy bolą przed czy w trakcie Mnie wyszło w ost.cyklu dzięki intensywnej obserwacji, ze bolały mnie na kilka dni przed ow. i w tym cyklu chyba też tak będe miała, bo od wczoraj pojedyńczo mnie pobolewają a śluzu jeszcze płodnego nie mam ani tempka nie ta ale wiem, że ow na dniach(niestety nie wykorzystam)

Cytat:
Napisane przez 201704110948 Pokaż wiadomość
Treść usunięta
Radość jest ogromna z samoobserwacji, bo ja np. już nie będe się czuła taka pogubiona Pięknie ci się wszystko zgrało w tym cyklu więc są szanse na fasolkę Małe piwko nie zaszkodzi nic się nie martw nawet gdzieś czytałam, ze odrobinka alkoholu wpływa korzystnie na ukrwienie macicy i rozluźnienie ewentualnych skórczy, więc będzie ok Trzymam kciuki!

Cytat:
Napisane przez emigra Pokaż wiadomość
Hej Nie wiem czy mnie ktos jeszcze pamieta? Odzywalam sie na poczatku Mielismy z mezulem starac sie od lipca, a zaczelismy juz w kwietniu, poki co jeden cykl za nami (dzis mam dostac @ i niecierpliwie na nia czekam )
Ja pamiętam cie po nicku Witaj ponownie i rozgość się, byle nie za długo, bo trzeba nowy wątek styczniowych mam otworzyć Nowe dziewczyny jak w każdym wątku, przychodzą i odchodzą ale jest tu sporo które są cały czas i szybko je"wyczaisz" Trzymamy kciuki za udane staranka

Stary 2011-04-26, 12:32   #3647
Tusia_90
Raczkowanie

hej kobitki Przez święta nie zaglądałam,ale wszystko nadrobiłam i jestem Uświadomiłam sobie dzisiaj, że przez ostatnie 2 tygodnie wogóle nie myślałam o dzidzi. Wyłączyłam się zupełnie. Więc mam nadzieję, że się udało, skoro staranie były na lajcie Muszę się Wam pochwalić, że dziś jedą na zjazd koła gospodyń wiejskich postanowiłam się nauczyć frywolitki igłowej, a tylko panie z koła mogą mnie nauczyć. Jak na razie wszyscy moi znajomi się z tego śmieją i bardzo mi się to nie podoba. :[ dziś 24dc, za 5 dni ewentualne testowanie. miłego dnia
Tusia_90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-26, 13:09   #3648
emigra
Zakorzenienie

Cytat:

Ja pamiętam cie po nicku Witaj ponownie i rozgość się, byle nie za długo, bo trzeba nowy wątek styczniowych mam otworzyć Nowe dziewczyny jak w każdym wątku, przychodzą i odchodzą ale jest tu sporo które są cały czas i szybko je"wyczaisz" Trzymamy kciuki za udane staranka
Ledwo przyszlam, a juz wygania do styczniowych
Cytat:
Napisane przez Tusia_90 Pokaż wiadomość
hej kobitki Przez święta nie zaglądałam,ale wszystko nadrobiłam i jestem Uświadomiłam sobie dzisiaj, że przez ostatnie 2 tygodnie wogóle nie myślałam o dzidzi. Wyłączyłam się zupełnie. Więc mam nadzieję, że się udało, skoro staranie były na lajcie Muszę się Wam pochwalić, że dziś jedą na zjazd koła gospodyń wiejskich postanowiłam się nauczyć frywolitki igłowej, a tylko panie z koła mogą mnie nauczyć. Jak na razie wszyscy moi znajomi się z tego śmieją i bardzo mi się to nie podoba. :[ dziś 24dc, za 5 dni ewentualne testowanie. miłego dnia
07.03.2012, 20:35
3270g, 47 cm
emigra jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-26, 14:43   #3649
Konto usunięte

Cytat:
.dziś 24dc, za 5 dni ewentualne testowanie. miłego dnia
Trzymamy kciuki

---------- Dopisano o 14:43 ---------- Poprzedni post napisano o 14:43 ----------

Cytat:
Napisane przez emigra Pokaż wiadomość
Ledwo przyszlam, a juz wygania do styczniowych
Też bym się chętnie na ten styczniowy wątek załapała
a2fc2be9cd8d1027f8cb90d936276c49cf807c7d_655950424f87d jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-26, 15:09   #3650
Tusia_90
Raczkowanie

Watęk styczniowy bardzo mi się podoba "znamy" się już i myślę, że w wątku ciążowym świetnie byśmy się razem odnalazły. Wszystkie wiemy, że zajście w ciążę to nie takie hop-siup i nikt nie będzie nas ganił, za to, że tylko o ciąży gadamy i o ukochanym, często długo wyczekiwanym Maleństwie. Po za tym miło przejść ciążę z przychylnymi nam osobami, które przeszły i przechodzą dokładnie to samo
Tusia_90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-26, 15:30   #3651
Konto usunięte

Cytat:
Wątek styczniowy bardzo mi się podoba
To musimy się brać do roboty
Stary 2011-04-26, 19:05   #3652
Gizmiatko
Zakorzenienie

GG do Gizmiatko

[1=a2fc2be9cd8d1027f8cb90d 936276c49cf807c7d_6559504 24f87d;26548129]To musimy się brać do roboty [/QUOTE]

hihi no to chyba kazdy sie bierze, kaskaderka sluzy radą , goldika dzilnie prowadzi liste a my sie kroliczymy ;] oby ze skutkiem jakims ;]

24,07 - nasza data ;]

udało sie -moj wykres
Stary 2011-04-26, 19:17   #3653
Konto usunięte

Cytat:
hihi no to chyba kazdy sie bierze, kaskaderka sluzy radą , goldika dzilnie prowadzi liste a my sie kroliczymy ;] oby ze skutkiem jakims ;]
No właśnie nie każdy, ja nie mam jak, dopiero w weekend może...
Stary 2011-04-26, 20:12   #3654
martinka30
Raczkowanie

Kaskaderka, no niestety mojęszczątki zebów już nie do uratowania ja mam genetycznie mega słabe zęby. zawsze chodziłam prywatnie do dentysty i mogłabym pewnie niezłe auto kupić za kase w uzebienie wsadzoną ale niestety zeby leczone po 5-6 razy w koncu się totalnie rozsypały.mam 3 do wyrwania
To takie geny od mojej mamy,ona w wieku 30 miała sztuczną szczekedolną bo nie było siły na jej zeby. mamy tak słabe że sie po prostu łamiąa jak raz, drugi kawałek odpadnie to po pewnym czasie i po kilku plombach już nie ma czego łatać

fasolka
Stary 2011-04-26, 20:25   #3655
Gizmiatko
Zakorzenienie

GG do Gizmiatko

[1=a2fc2be9cd8d1027f8cb90d 936276c49cf807c7d_6559504 24f87d;26553361]No właśnie nie każdy, ja nie mam jak, dopiero w weekend może... [/QUOTE]

hyhy znam to ..... i to jest najgorsze ;/

24,07 - nasza data ;]

udało sie -moj wykres
Stary 2011-04-26, 20:30   #3656
agacia_cz
Zadomowienie

kurcze nie wiem co się dziś dzieje dostałam tak mocnych skurczów brzucha że aż omdlałam z bólu ;(
agacia_cz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-26, 21:00   #3657
kaskaderka
Rozeznanie

Cytat:
Kaskaderka, no niestety mojęszczątki zebów już nie do uratowania ja mam genetycznie mega słabe zęby.
Qrcze strasznie ci współczuje ale na genetyke nie ma rady. Osobiście nie cierpie chodzić do dentysty, nawet kiedyś myslałam, żeby wyrwać sobie wszystkie i wstawić sztuczne, żeby mieć święty spokój

Mi się zaraz zaczną dni płodne,bo zaczyna się comiesięczne tango jajników(ból jakby ktoś wbijał mi noże po bokach brzucha ) Mam tak dopiero od paru m-cy wcześniej miałam delikatne chwilowe ukłucia a teraz usiąść normalnie się nie da i to trwa przez ok.3 dni Fajnie, bo wiem, że jajniki pracują ale czemu tak boli Czy któraś też tak ma?Przez przerąbane @ kiedyś chciałam se wyciąć wszystko w środku,żeby już mieć spokój a teraz doszły jeszcze urocze owulki i nie żebym narzekała Każda z nas ma coś...

Stary 2011-04-26, 21:12   #3658
agacia_cz
Zadomowienie

Mi się zaraz zaczną dni płodne,bo zaczyna się comiesięczne tango jajników(ból jakby ktoś wbijał mi noże po bokach brzucha ) Mam tak dopiero od paru m-cy wcześniej miałam delikatne chwilowe ukłucia a teraz usiąść normalnie się nie da i to trwa przez ok.3 dni Fajnie, bo wiem, że jajniki pracują ale czemu tak boli Czy któraś też tak ma?Przez przerąbane @ kiedyś chciałam se wyciąć wszystko w środku,żeby już mieć spokój a teraz doszły jeszcze urocze owulki i nie żebym narzekała Każda z nas ma coś...[/QUOTE]

mam to samo podczas ow czasem i 4 dni tak kłuje
agacia_cz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-26, 21:13   #3659
martinka30
Raczkowanie

Cytat:
Mi się zaraz zaczną dni płodne,bo zaczyna się comiesięczne tango jajników(ból jakby ktoś wbijał mi noże po bokach brzucha ) Mam tak dopiero od paru m-cy wcześniej miałam delikatne chwilowe ukłucia a teraz usiąść normalnie się nie da i to trwa przez ok.3 dni Fajnie, bo wiem, że jajniki pracują ale czemu tak boli Czy któraś też tak ma?Przez przerąbane @ kiedyś chciałam se wyciąć wszystko w środku,żeby już mieć spokój a teraz doszły jeszcze urocze owulki i nie żebym narzekała Każda z nas ma coś...
wiesz co, może to od tych staranek, tzn myślenia o nich?...bo ja u siebie widzę ogromne zmiany odkad myśle o fasolce,mimo że jeszcze się nie staramy. jajnik zawsze boli w połowie cyklu- zawsze prawy, do tego mam taka ochotę na seks w te dni że masakra jakaś, mój tż mówi że się wykorzystany wtedy czuje ale z takim to mówi wole nie myśleć co będzie jak już staranka zaczniemy
a zmierzyłam dziś tempke w ciagu dnia to miąłm 36.8 a wczesniej powyzej 36.4 nie wchodziła to chyba miałam skok w swięta i przegapiłam zmierze jutro rano i zobaczę ile pokaże

fasolka
Stary 2011-04-26, 23:09   #3660
kaskaderka
Rozeznanie

Cytat:
wiesz co, może to od tych staranek,
Możliwe mnie jajnik też zawsze prawy bolał a teraz obydwa i powiem ci, że też w te dni też wykorzystywałam strasznie mojego ale ostatnio jakąś taką blokadę mam czy co i nie czuje już takiej chcicy i jak się staraliśmy to wstyd przyznać ale robiłam to na siłę (po czym okazało się, ze na daremnie, bo owulka przyszła później i się wkurzyłam na dodatek mój mnie wkurzył i się obraziłam na staranka i się nie bzyknęliśmy w decydującym momencie ) Nie, no nie chcę już się przytulać na siłę, bo to zbyt cudne jest, żeby nie mieć z tego przyjemności Rany mogłabym już spoważnieć na stare lata

---------- Dopisano o 23:09 ---------- Poprzedni post napisano o 22:59 ----------

Cytat:
a zmierzyłam dziś tempke w ciagu dnia to miąłm 36.8 a wczesniej powyzej 36.4 nie wchodziła to chyba miałam skok w swięta i przegapiłam zmierze jutro rano i zobaczę ile pokaże
skoku nie przegapiłaś w sensie takim, ze miałaś go w 13 d.c. a tempkę masz wysoką,bo teraz masz fazę wyższych temperatur

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości