|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#451 | |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Matki - Polki wyuzdane i ich Bąble ukochane!!! III - IV 2010r.
Cytat:
![]() ![]() Na tym zdjęciu (https://wizaz.pl/forum/attachment.ph...2&d=1303748880) Michasia wygląda po prostu zjawiskowo!!!! ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Słodki chrześniak ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#452 |
Zakorzenienie
|
Izumi
![]() Baobabek jak ja chodziłam niewyspana to znalazłam na to sposób, w nocy łokcie na żeberkach tz ćwiczę, zawsze myśli że sam się do młodego budzi, a ja śpię dalej ![]() ![]() Takie marudzenie przy jedzeniu najbardziej wykańcza, bo dla nas najważniejsze to żeby dziecko było najedzone i bezpieczne. A jak jednej z tych rzeczy brakuje to nerwy siadają. daj mu całkiem co innego do jedzenia, np spaghetti, zupę jakąś której nie jadł, mój na przykład nigdy nie odmawia pasztecika z Delicji(specjalnie idę pchając wózek około 2 km żeby mu kupić )A najbardziej uspokaja i uczy cierpliwości tulenie, i pierdzioszki, i całuski, wszystko co jest w stanie pozytywnie rozladować atmosferę. Jak Eri ma nerwa np przed spaniem, to go rozbawiam do łez i już sama się z tego śmieję. A on wie że ja się zawsze śmieję jak mi pierdziochy na ręce robi, i jak widzi że smutna siedzę to mi w ramie pierdzi ![]() ![]()
![]() |
#453 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Jutro będzie lepszy dzień dla was obojga i kubol obudzi się głodny i będzie wpylał. Może to faktycznie jego odreagowywanie stresów świątecznych. Przeca takiemu małemu człowieczkowi też mogą nerwy puszczać Będzie dobrze ![]() I dobrze dusiaka napisała-każda z nas ma coś na sumieniu i mniej lub bardziej jej nerwy puściły, także luz. Ja się powtrzam, ale dobrze rozumiem jak dziecko (własne, najukochańsze) może denerwować, a już rodzica niewyspanego (permanentnie), to już do kwadratu A ja bym się już milion razy rozwiodła (a potem bym pewnie żałowała ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#454 | |
Zakorzenienie
|
Witajcie po świętach.
Złożyłam Wam życzenia w czwartek ale widzę że nasze wpisy wcięło. Bzyczenia dla roczniaków też wcięło. A więc jeszcze raz wszystkim roczniakom życzę samych szczęśliwych dni. libra777 - my też kaczki piekliśmy - my to znaczy TZ ![]() Cytat:
Ja to sie Tobie nie dziwię. Wiem jaka to bezradnośc jak dziecko nie chce jeść. A co do rozwodu to ja gdyby nie to że nie jestem mężatką to pewnie bym się co miesiąc rozwodziła. ![]() Moje dziecko w święta się wspaniale bawiło. Im więcej ludzi tym lepiej. Na święceniu jajek to było tylko ją słychaś i widać. Nawet ksiądz w pewnym momencie stracił wątek bo ta go zakrzyczała. No i wuelbia wszystkich chłopców.
![]() |
#455 | ||
Zakorzenienie
|
Witam w końcu po świetach ile można
Cytat:
http://mojewypieki.blox.pl/2008/01/B...heesecake.html (ten był pycha) http://mojewypieki.blox.pl/2009/02/M...-Amaretto.html (ten też) http://mojewypieki.blox.pl/2010/03/S...ck-Forest.html ( ten super smakował z tymi wiśniami) http://mojewypieki.blox.pl/2007/01/S...krolewski.html ( ten to taki typowy jak to robiły nasze babcie i mamy uwielbiam go) http://mojewypieki.blox.pl/2010/09/S...rzepis-II.html ( ten bardzo aksamitny ,pycha) http://mojewypieki.blox.pl/2008/09/S...orzechowy.html (ten ma ciekawy spód orzechowy) tego truflowego nie polecam u mnie siedział 2 godziny i nie upiekł się był półpłynny w srodku Robiłam różne bułki ,bajgle i wszystkie wychodziły super Z tortów to szwarcwaldzki , egipski, malakof, andaluzja, bezowo-cytrynowy, tiramisu wszystkie wyszły obrazkowo Biszkopt rzucany -rewelacja jedynie ten sernik truflowy syfiasty był , ja do serników uzywam tylko twarogu w kostce albo swojskiego 3 razy mielonego , do tych na zimno to juz z wiaderka to prawda nikt cię tak nie zagotuje w 3 sekundy jak własne dziecko i co najgorsze musisz się opanować i to przetrwać słodkie ![]() Cytat:
![]() moja była w ziołach prowansalskich z czosnkiem Ja to jak mój nie chce jeść to mówię nie to nie , jak dupa zgłodnieje to sam zechce, Baobabku nie denerwuj sie kobieto ![]() Dziewczyny zdjecia super ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#456 |
Zakorzenienie
|
Libruś, dziękować, dziękować
![]() ![]() A orzechowemu spodowi już podziękuję-nie chce powtórki z rozrywki (jeszcze mam ten posmak tłuszczu w ustach... ![]() Biszkopt rzucany też mi dobry bardzo wyszedł ![]()
![]() |
#457 |
Zakorzenienie
|
dzien dobry
![]() w koncu sie swieta skonczyly, jak ja ich nie lubie;/ i to zadnych....! madziwnia sex bombo zazdroszcze, a ty wiesz czego ![]() Michasia cudo! ![]() izumi Michas rowniez! Wszystkie dziedziaczki sa sliczne!
![]() |
#458 |
Zakorzenienie
|
dopiero dzisiaj pooglądałam zdjęcia.
Izumi- Michaś to ma zajefajną fryzurę. ![]() ![]() Madziwina - Michalina to faktycznie taka mała modnisia. Obydwie wyglądacie super ![]()
#459 |
Zakorzenienie
|
Witajcie po świętach
![]() Wszystkim solenizantom wszystkiego najlepszego, zdrówka i radości co dnia ![]() ![]() ![]() Nasze święta to była jakaś maskra ![]()
#460 |
Zakorzenienie
|
witam po tych wstrętnych świętach i ja
![]() ![]() u nas nieco lepiej. Kaszkę kakaową zjadł prawie całą, zobaczymy co z obiadem. Teraz próbuję go uśpić, ale gość do płytek przylazł i się będzie tłukł wrrr ![]()
#461 |
Zakorzenienie
|
święta się skończyły, a tu dalej taka bieda
![]() Koniec świętowania, moje panie, na wizaż wracać ![]()
![]() |
#462 |
Zakorzenienie
|
Ale ze świetami przyszła wiosna...
micvhalinka jak sie tylko obudzi i odsłaniam rolety krzyczy DA DA!!! NO I MUSZE A JA UBRAC I WŁASNI WYCHODZIMY NA TRAWKE PRZED DOMEK.. .. przepraszam za capsa Poza tym mam kolokwium za 2 tyg i nic nie uczyłam sie... mam tez 2 prace do napisania.. ehhh
![]() |
#463 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#464 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny świętują dalej albo siedzą z dziećmi na dworze.
![]() A ja w pracy. ![]() ![]()
#465 |
Zakorzenienie
|
u nas taka pogoda przydka sie zrobila ze nie chce sie wychodzic....swieta za szybko minely...
|
![]() ![]() |
![]() |
#466 |
Rozeznanie
|
100 lat dla naszych roczniaków: Dawidka, Ali, Michasia starszego i Michasia młodszego
![]() ![]() ![]() ![]() Baobabek - mam nadzieję, że dzisiaj już bardziej jesteś wyspana ![]() Allle mi się nie chciało dziś wracać do pracy... Dziękujemy dziewczynki za pocieszenie w sprawie serduszka Oli - pewnie że będzie dobrze, bo innej opcji nie ma ![]() Ja po prostu jakoś tak się nastawiłam na problem "nerka", że problem "serduszko" jakoś tak zgoniłam do piwnicy i jakoś nie docierało do mnie, że tu może być jakiś poważniejszy problem. Nastawiłam się zadaniowo - najpierw nerka, a potem reszta problemów. A tu jak obuch w głowę: "gradient się powiększył..." Ten szok na szczęście już minął - już zapisałam Olcię na kontrolę na wrzesień i teraz czekamy. P0P - pytałaś, czy to rutynowy zabieg. Otóż nie wiem. Nie pytałam. Wydaje mi się, że to zbyt skomplikowane nie jest. Jej główna wada - stenoza aortalna jest (wujek google mi podpowiedział) 3 najczęściej występującą wadą serca wśród populacji (z tym, że to głównie dotyka ludzi starszych) więc naprawa tego zbyt skomplikowana raczej nie może być. U Olci do zwężenia zastawki dochodzi jej niedomykalność i dlatego była mowa od razu o jakimś zabiegu operacyjnym. No nic - może ten zabieg nie będzie teraz potrzebny (choć kiedyś na pewno) |
![]() ![]() |
![]() |
#467 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Kurcze, trzymam kciuki za Olcię ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#468 |
Zakorzenienie
|
a u nas leje i kiblujemy w domu :-(.
madziwnia, podziwiam, że ci się chce i że tak świetnie dajesz sobie radę. ja już bym na studia nie chciała więcej, za leniwa jestem, a przy dziecku to bym najwyżej sobie tornister spakowała, ani nic napisać, ani się pouczyć by mi nie dała ![]() baobabku, cieszę, się że u was lepiej. U nas byl długo etap zasypiania przy suszarce kiedyś, a że było lato, to sobie ściągnęłam z netu szum suszarki i odkurzacza. Na pewno na you tube jest taki długi, godzinny chyba-możesz mu zapodać ---------- Dopisano o 11:24 ---------- Poprzedni post napisano o 11:23 ---------- pop, a ty kiedyś pisałaś, że oliwka miała mieć operację oczek (dobrze pamiętam?) i jak tam?
![]() |
#469 |
Zakorzenienie
|
Witam i ja po świętach choć ja tu zaglądałam
![]() U nas całe świeta Wercia byla przeziebiona i nie wiem czy to był powód jej marudzenia ale była nie do zniesienia. naprawdę. Taka jeszcze nigdy nie była. Od rana jak tylko się przebuziła było stękanie, marudzenie... az nas głowa bolała. Myslałam o zakupie stoperów ![]() ![]() Dzis (odpukać) na razie nie jest źle. nawet normalnie usnęła, bo wczoraj mialam 4 podejścia i miałam już ochotę zachować się jak Baobabek ale wolałam wyjść... Bo jak pewnie pamiętacie ja juz raz tak zrobiłam (tez dostałam aty, aty od madziwni ![]() A zgadza się, najskuteczniej i najszybciej z równowagi potrafi wyprowadzić własne dziecko. Ale też najszybciej potrafi do tej równowagi przywołac- wystarczy jeden uśmiech ![]() Baobabku- ja ostatnio trochę poczytałam o rozwoju dzieci w wieku naszych i wszedzie piszą, że w tym wieku moze pojawić się niechęć do jedzenia i to jest NORMALNE.Bo teraz dzieci wszedzie mogą się dostać, zwiedzają co się da, uczą sie nowych rzeczy, doswiadczają i po prostu "nie maja czasu" na jedzenie ![]() ![]() A ja 2 godziny temu powiesiłam pranie na balkon teraz idę wieszać druga partię a tam juz wszystko suche. U nas skwar... uwielbiammmm... ![]() ![]()
#470 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
A ja cholera jasna - warzywka, owocki, srocki, woda mineralna, ruch na świeżym powietrzu, badania, zalecenia lekarza jak świętość i dupa. lekarze nie potrafią powiedzieć skąd ta wada nerki, a serduszko to już w ogóle ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#471 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Mi też mały nie da nic popisać, ani się pouczyć, jedynie noce mi pozostają, a jak wiadomo - sen ważniejszy, więc mój English stoi w miejscu ![]() ![]() ---------- Dopisano o 11:37 ---------- Poprzedni post napisano o 11:32 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]()
![]() |
#472 |
Zakorzenienie
|
Ja mjej nie uderzylam ale w nerwach nią lekko potrząsnęłam... i zagryzionymi zębami coś tam bełkotałam... NIGDY WIĘCEJ!!
#473 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#474 |
Zakorzenienie
|
Kilka fotek ze spacerków
![]()
#475 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
musisz byc dobrej mysli. my jestesmy po jednym zabiego a czekają nas minimalnie dwa. ale nas to nie ominie, a Twoja Ola miejmy nadzieje wyzdrowieje, bo ma szanse! ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#476 |
Zakorzenienie
|
I jeszcze kilka:
1-2 odwiedziny u dziadków i mój nowy koń- najważniejsze, że Werci się podoba ![]() 3-4- dzisiejsze wygłupy ![]()
#477 |
Zakorzenienie
|
#478 |
Zakorzenienie
|
mrowak- widzę Cię a ja nadal nie widziałam roczkowych fotek Gabi
![]() ![]() ---------- Dopisano o 11:59 ---------- Poprzedni post napisano o 11:57 ---------- Heh ![]() ![]() ![]()
#479 |
Zakorzenienie
|
a ja wczoraj widzialam naszego maciusia od aneczki wygodnicki w wozeczki lezal a tata na laweczce:P heheh
|
![]() ![]() |
![]() |
#480 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:54.