"Marzec minął kwiecień z nami,teraz my zostaniemy mamami" III-IV 2011 - Strona 31 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-04-24, 14:05   #901
laseczkaa
Zadomowienie

Dot.: "Marzec minął kwiecień z nami,teraz my zostaniemy mamami" III-IV 2011

Cytat:
Napisane przez Eirene1987 Pokaż wiadomość
miałaś super poród laaseczka pozazdrościć
wiem dlatego od razu jak mnie szyli myślałam o 2 dziecku

Cytat:
Napisane przez Anessa Pokaż wiadomość
Wspanialy porod, rzec mozna Naprawde szczesciara z ciebie
No i jednak chlopczyk Juz wszystko poprawione
dzięki

jeśli chodzi o kg ja w ciąży przytyłam bardzo dużo.
Ale jestem dobrej myśli
jestem 6 dni po porodzie jak wróciłam do domku to miałam z ok 6 kg mniej w 3 dobie .wczoraj w 5 już 11 kg mniej . więc ładnie schodzi brzuch z dnia na dzień mniejszy wszystko ładnie się obkurcza. czuję że mały wysysa ze mnie te kg
opuchliznę nadal mam ale już troszkę mniejszą ale jednak jeszcze jest i na rękach i na nogach całych- pierścionków nadal nie włożę . Więc jak opuchlizna zejdzie tych kg będzie jeszcze mniej .

http://www.suwaczki.com/tickers/dqpri09kp5b04ypq.png

Kacper 18.04.2011

laseczkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-24, 14:17   #902
Ewelqa1985
Zadomowienie

marsylia mora anessa rodzic rodzic bo cos ten autobus nawala

http://suwaczki.maluchy.pl/li-51268.png

Eliza 14.05.2014

http://suwaczki.maluchy.pl/li-68194.png
Ewelqa1985 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-24, 14:38   #903
marsylia
Wtajemniczenie

Annesa puściłam, doszedł ?

u mnie są objawy - brzuch boli, skurcze od czwartku wieczora.
Dziś chyba pociurkały mi też wody - ale troszeczkę, więc teraz się boję wyjść. Od rana byłam dwa razy w łazience więc jelitka też się oczyszczają. No i ogólnie brzuch boli jakby miał się urwać.

Ale weź pod uwagę że ja jestem tydzień po terminie

WYMIANKA
marsylia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-24, 14:51   #904
Anessa
Wtajemniczenie

Wyślij wiadomość przez Yahoo do Anessa Send a message via Skype™ to Anessa

Marsylia - dzieki dziala

---------- Dopisano o 14:51 ---------- Poprzedni post napisano o 14:39 ----------

Cytat:
Napisane przez marsylia Pokaż wiadomość
Annesa puściłam, doszedł ?

u mnie są objawy - brzuch boli, skurcze od czwartku wieczora.
Dziś chyba pociurkały mi też wody - ale troszeczkę, więc teraz się boję wyjść. Od rana byłam dwa razy w łazience więc jelitka też się oczyszczają. No i ogólnie brzuch boli jakby miał się urwać.

Ale weź pod uwagę że ja jestem tydzień po terminie
Ojej... to ty tez zaraz urodzisz
Mnie sie tez wydaje, ze mi wody ciekna ale ciezko mi to zweryfikowac We wtorek mam wizyte u poloznej to jej powiem, zobaczymy reakcje
Tutaj, to jak bedzie z Ninem ok, to nic nie robia do 2 tygodni po terminie, a pozniej masaze, zele i takie tam. ale ja bym wolala bez wywolywania

Moj Nino

02.06.2014, 4.24 - Flavia e' con noi!!!
Anessa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-24, 14:59   #905
marsylia
Wtajemniczenie

Cytat:
Marsylia - dzieki dziala

---------- Dopisano o 14:51 ---------- Poprzedni post napisano o 14:39 ----------

Ojej... to ty tez zaraz urodzisz
Mnie sie tez wydaje, ze mi wody ciekna ale ciezko mi to zweryfikowac We wtorek mam wizyte u poloznej to jej powiem, zobaczymy reakcje
Tutaj, to jak bedzie z Ninem ok, to nic nie robia do 2 tygodni po terminie, a pozniej masaze, zele i takie tam. ale ja bym wolala bez wywolywania

No widzisz jak się okazało nie tak łatwo zaraz urodzić bo się już męczę od czwartku ze skurczami - a wieczorami są na prawdę bolesne czasem co godzinę a potem np. 4 co 2 minuty i potem znów co 30, 15,20 i tak w kółko
Moja lekarka chce żebym przyszła na wywołanie pod koniec tygodnia dopiero. Najbardziej mnie martwi, że jej nie będzie do 2.05, więc już bym wolała sama teraz urodzić

WYMIANKA
Stary 2011-04-24, 15:42   #906
Anessa
Wtajemniczenie

Cytat:
No widzisz jak się okazało nie tak łatwo zaraz urodzić bo się już męczę od czwartku ze skurczami - a wieczorami są na prawdę bolesne czasem co godzinę a potem np. 4 co 2 minuty i potem znów co 30, 15,20 i tak w kółko
Moja lekarka chce żebym przyszła na wywołanie pod koniec tygodnia dopiero. Najbardziej mnie martwi, że jej nie będzie do 2.05, więc już bym wolała sama teraz urodzić
Kurcze, tez sie tak meczyc bez wyraznych rezultatow to nie fajnie
Ale mnie sie wydaje, ze w koncu sama urodzisz - bez wywolywania
W kazdym razie zycze ci tego bardzo
Ja to juz sama nie wiem co i jak bedzie ze mna
Ech...

Moj Nino

Stary 2011-04-24, 17:15   #907
traicionera
Zakorzenienie

mi jeszcze zostalo min 10 do zrzucenia, a tak optymalnie to 14; bo przytylam 24. Jem malo, ale waga stoi jak zakleta
2016 rok -100
2015 rok -105
2014 rok-61
2013 rok-58
2012 rok-35

Komu komu, czyli książki do oddania
traicionera jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-04-24, 18:21   #908
Olusiaa_
Zakorzenienie

Ja jestem tydzień po porodzie i spadło mi 7 kg. Jeszcze drugie tyle.
Olusiaa_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-25, 09:08   #909
Anessa
Wtajemniczenie

Witam 2w1 w dniu mojego terminu

Piekna pogoda, ptaszi spiewaja, zero czopa, zero skurczy, zero siary, zero czegokolwiek
Jest pewna szansa, ze Nino chce urodzic sie w terminie z OM, czyli 28-29 kwietnia i nie interesuja go jakies tam wyliczenia z usg

TZ co rano inteligentnie pyta:
"rodzi sie?"
"Nie"
"ok, to ide na silownie"

Moj Nino

Stary 2011-04-25, 09:13   #910
Eirene1987
Zakorzenienie

Cytat:
TZ co rano inteligentnie pyta:
"rodzi sie?"
"Nie"
"ok, to ide na silownie"

Wreszcie z nami Oliwier 3.04.2011r.

Wreszcie wszyscy razem Marcel 7.01.2015 rok.

Eirene1987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-25, 09:56   #911
marsylia
Wtajemniczenie

My także w komplecie wczoraj odszedł czop wieczorem, choć nie wiem czy cały.
Niestety przeźroczysty. Wyglądał dość ohydnie jak takie gęste białko kurze Ale w sumie nie wiem ile tego powinno być.. w ogóle jakoś inaczej go sobie wyobrażałam

Anessa mój to już żyje w takim napięciu, że szok. Nawet widzę jak mnie obserwuje, czy to już. Więc zobaczysz jakby Twó tż się zachowywał za tydzień choć mam nadzieje ze nie bedziesz musiala na to czekac

Ja dzis postanowilam rozpoczac akcje wyganiamy Franka i jutro zamierzam go miec przy sobie. Skonczyla sie zabawa w kotka i myszke

WYMIANKA
Stary 2011-04-25, 10:23   #912
Anessa
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Eirene1987 Pokaż wiadomość
Ej, tu nie ma nic do smiechu, bo on pyta na powaznie i pozniej idzie na ta cholerna silownie Juz zapowiedzial, ze jak Nino sie urodzi, to on i tak bedzie chodzil, bo przeciez co on siedziec w domu bedzie jak synek przeciez bedzie taaaaki grzeczny

Cytat:
My także w komplecie wczoraj odszedł czop wieczorem, choć nie wiem czy cały.
Niestety przeźroczysty. Wyglądał dość ohydnie jak takie gęste białko kurze Ale w sumie nie wiem ile tego powinno być.. w ogóle jakoś inaczej go sobie wyobrażałam

Anessa mój to już żyje w takim napięciu, że szok. Nawet widzę jak mnie obserwuje, czy to już. Więc zobaczysz jakby Twó tż się zachowywał za tydzień choć mam nadzieje ze nie bedziesz musiala na to czekac

Ja dzis postanowilam rozpoczac akcje wyganiamy Franka i jutro zamierzam go miec przy sobie. Skonczyla sie zabawa w kotka i myszke
Hej
No to postepuje ci akcja, tylko sie cieszyc
Ja tylko zauwazylam, ze chyba jednak mi sie te wody sacza ale tak dziwnie, bo jest ich niewiele i w ciagu dnia pikus ale po nocy troszke wiecej, pewnie dlatego, ze sie ciagle przekrecam z boku na bok
Poobserwuje jeszcze i jakby co to dzwonie do szpitala
Nie usmiecha mi sie to zabardzo i wolalabym, zeby to jednak wody nie byly, bo to oznacza wywolywanie a ja nie chce

Moj Nino

Stary 2011-04-25, 10:40   #913
marsylia
Wtajemniczenie

Ja tez nie chce wywolywania. Szczegolnie ze raczej do szpitala przyjma mnie dopiero w piatek, bo beda liczyc od moich dluzszych okresow 10 dni, a nie od standardowego tp z om.

Ale martwie sie o malego ze to tyle trwa, i nie wiem czy lozysko jest jeszcze wydolne i jak mu sie tam w brzuszku zyje, wiec juz bym chyba wolala wywolany niz to ciagle czekanie. Tak maly jest pod monitoringiem i gdyby bylo cos nie tak lekarze moga dzialac. No i jeszcze u nas ta pepowina na szyi spedza mi sen z powiek

Moze sie przejade chociaz na ktg do szpitala jutro zobaczyc jak tetno - jesli nic sie nie bedzie dzialo...

WYMIANKA
Stary 2011-04-25, 12:04   #914
izunia233
Zadomowienie

Dzień dobry w lany poniedziałek

Anessa ja też jeszcze tu jestem tylko spędzam czas z tż i jakoś nie zaglądam, ale jutro będę na bieżąco. Chyba, że urodzę ale nic się na to nie zapowiada.

Mi gin kazał zgłosić się w czwartek na KTG i kazał zabrać ze sobą torbę bo może mnie zostawi. Mówił coś o wywoływaniu ale później dodał, że jeszcze nie wie bo bym musiała zostać w szpitalu a on by wolał żebym posiedziała sobie na majówkę w domu Wyrozumiały człowiek

Zaglądnę do was później, może przybędzie jakaś nowa mama ?

03.05.2011 r Majeczka jest już z Nami

url=http://pierwszezabki.pl] http://s2.pierwszezabki.pl/047/0471299c0.png?5880 [/url]
izunia233 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-25, 12:38   #915
marsylia
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez izunia233 Pokaż wiadomość

Nie napalaj się

Wiecie może jak na studiach wygląda ta przerwa między świętami a majówką? Bo się zastanawiam, czy jutro u mnie w szpitalu będzie znów zgraja studentów.

Mój mąż ciężko znosi myśl, że jakiś student lub kilku może mnie badać lub być przy porodzie i zawsze jak ich widzi to mu humor siada.
W ogóle to strasznie wygląda jak ostatnio patrzyłam do pokoju wchodzi np. 4 a przez otwarte drzwi 15 glow

WYMIANKA
Stary 2011-04-25, 12:48   #916
Anessa
Wtajemniczenie

Cytat:
Ja tez nie chce wywolywania. Szczegolnie ze raczej do szpitala przyjma mnie dopiero w piatek, bo beda liczyc od moich dluzszych okresow 10 dni, a nie od standardowego tp z om.

Ale martwie sie o malego ze to tyle trwa, i nie wiem czy lozysko jest jeszcze wydolne i jak mu sie tam w brzuszku zyje, wiec juz bym chyba wolala wywolany niz to ciagle czekanie. Tak maly jest pod monitoringiem i gdyby bylo cos nie tak lekarze moga dzialac. No i jeszcze u nas ta pepowina na szyi spedza mi sen z powiek

Moze sie przejade chociaz na ktg do szpitala jutro zobaczyc jak tetno - jesli nic sie nie bedzie dzialo...
No tak, z pepowina to zawsze czowiek wyobraza sobie Bog wie co Nie przejmuj sie jednak na zapas, bo czytalam, ze wiekszosc dzieci rodzi sie owiniete pepowina ale nie wszyscy lekarze o ty mowia mamom
A jutro to jedz, pewnie, ze jedz - bedziesz na pewno spokojniejsza

Cytat:
Dzień dobry w lany poniedziałek

Anessa ja też jeszcze tu jestem tylko spędzam czas z tż i jakoś nie zaglądam, ale jutro będę na bieżąco. Chyba, że urodzę ale nic się na to nie zapowiada.

Mi gin kazał zgłosić się w czwartek na KTG i kazał zabrać ze sobą torbę bo może mnie zostawi. Mówił coś o wywoływaniu ale później dodał, że jeszcze nie wie bo bym musiała zostać w szpitalu a on by wolał żebym posiedziała sobie na majówkę w domu Wyrozumiały człowiek

ufff, i ty tez nie ucieklas na porodowke, no to fajnie

To jest nas 3 i pol O ile mora sie zamelduje

Ide robic paste z sosikiem

---------- Dopisano o 12:48 ---------- Poprzedni post napisano o 12:43 ----------

Cytat:
Nie napalaj się

Wiecie może jak na studiach wygląda ta przerwa między świętami a majówką? Bo się zastanawiam, czy jutro u mnie w szpitalu będzie znów zgraja studentów.

Mój mąż ciężko znosi myśl, że jakiś student lub kilku może mnie badać lub być przy porodzie i zawsze jak ich widzi to mu humor siada.
W ogóle to strasznie wygląda jak ostatnio patrzyłam do pokoju wchodzi np. 4 a przez otwarte drzwi 15 glow
Zawsze mozesz odmowic ich towarzystwa

Moj Nino

Stary 2011-04-25, 16:41   #917
aguchaw1
Raczkowanie

Witam Mamusie

Melduję się po powrocie do domku - dopiero dziś bo niestety były małe komplikacje zdrowotne Szymusia i Nas potrzymali troche dluzej..
Póki co lekko niewyspana - ale jakże szczęśliwa

Opiszę poród w skrócie
A więc 18.04 wstałam ok godziny 9.30 i szykowałam się do pracy - dorabiałam sobie u rodziców w barze - miałam się stawić na 11.
Od rana czułam się świetnie i nic nie zapowiadało, że cokolwiek będzie się działo..
Poszłam do pracy, nagle o godzinie 11:35 poczułam ból w dole brzucha, jak na miesiączkę tylko mocniejszy.. ale pomyslalam, ze pewnie jakieś pojedyńcze przepowiadacze.. jednak spojrzałam na zegarek, żeby w razie jakby się powtórzyło, wiedzieć co ile minut występują.
No i faktycznie powtórzył się, o 11.40, kolejny 11.45 i tak co pięć minut do 11.55, stawały się coraz mocniejsze, aczkolwiek zupełnie do wytrzymania.
Postanowiłam że pójdę siku, i na papierze ujrzałam krew - to mówie, ohoo dzieje się coś
No i zadzwoniłam do męża że jadę po niego (ja zabrałam samochód) ale szybko stwierdziłam, że ból robi się coraz silniejszy no i Ja za kierownica to niezbyt dobry pomysł, a więc poprosiłam tate aby podjechał ze mną po Tża - to była godzina 12.20.
Wyruszylismy dalej do szpitala - ból coraz silniejszy ale też jeszcze znośny.
W szpitalu ok godziny 12.30 podłączyli mi ktg - 20 minut na tej leżance, gdzie ból stawał się powoli dość uciążliwy - wydawało mi się że leże tam wieczność po ktg, badanie, lekarz stwiedził 6cm rozwarcia, pielęgniarka kazała mi iść do łazienki na lewatywe i prysznic - mąż w tym czasie pojechał po strój dla siebie do porodu bo zapomniał.
Przyjechał ok 13, ja chodziłam po korytarzu ze skurczami nadal co ok 3 min. - bolało już całkiem konkretnie - tż masował mi plecy, troszkę pomagało - ale już ok godziny 13.40 zaczeły mnie łapać całkiem porządne skurcze - cięzko było stać - a siedzieć mi nie pozwolili.
Położna powiedziała, że jak boli to mam się położyć - tak też zrobiłam. Tż był cały czas przy mnie - zwilzał mi usta, trzymał głowe i noge, bo przy każdym skurczu chciałam mimowolnie zaciskać nogi.. Lekarz mówił, że w taki sposob to miażdżę głowkę dziecku, ale ten ból byl już bardzo silny. W sumie miałam chyba 6 takich konkretnych skurczy na tym łóżku, które naprawde były nie do wytrzymania - myślałam że zmiażdzę tżowi rękę tak mocno ją sciskałam, strasznie chciało mi się pić, w ogóle bardzo zaczęły mnie boleć mięsnie rąk - lekarz powiedział, że to przez to, że źle oddycham. Gdy już myślałam, że zemdleje z bólu tż powtarzał w kółko, że mam przeć, mocno, z całych sił, i zebrałam wszystkie siły i o 14.25 przyszedł na świat Szymuś, dopiero wtedy chlusnęłą większość wód płodowych - i tu pojawił się problem, bo Malec zakrztusił się nimi gdy chciał zlapać oddech;/ na początku niby wszystko było ok, po czym stwierdzili, że ma tą wodę w płucach i muszą mu ją sciągać, osuszać - został włożony do inkubatora, podpieli mu tlen i jakieś inne cuda.. Lezał tam do następnego dnia do godziny 12 a ja umierałam ze strachu - niby mi mówili, że to sie zdarza, ze to nic takiego, ale mimo wszystko - strach był niesamowity.
Dopiero na nastepny dzień ok 12 mi go przywieźli - oddychał już samodzielnie i wszystko było ok, ale znów okazało się, że ma infekcje jakąś, którą złapał ode mnie - kiedy jeszcze był w brzuchu.. Mnie na 2 dni przed porodem bardzo bolało gardło, i możliwe, że to od tego własnie. Dostawał antybiotyk - aż do dzisiaj do godziny 12. ale wszystkie badania wyszły wporządku dlatego wypuscili nas po ostatniej dawce anbytbiotyku. Teraz już jesteśmy w domu i mam nadzieje, że będzie tylko lepiej.
Ogólnie czuje się dobrze, jestem lekko niewyspana - jakoś cięzko mi się przestawić na to wstawanie do karmienia w nocy co 3 h, jednak myslę, że to kwestia przyzwyczajenia.
Maluch ładnie ssie pierś - pokarm jest, także pod tym względem narazie układa się bardzo dobrze, a o karmienie bardzo sie bałam -czytając o probleach z karmieniem niektórych mam tutaj..

Powiedzcie mi mamusie, co zrobić żeby maluchowi się mniej ulewało???
Czy za każdym razem nosicie dziecko, az do skutku póki mu się nie odbije ? Bo czasami mu się nie chce odbić, kłade go a pozniej ulewa.. albo mimo, że mu się odbije to i tak uleje..
I czy później po takim ulaniu, dać mu ponownie pierś, żeby zjadł???

Gratuluje wszystkim rozpakowanym w międzyczasie mamą no i trzymam kciuki za te nierozpakowane

aguchaw1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-25, 18:05   #918
SammaMia
Raczkowanie

Hej dziewczynki!

Melduje sie na szybko z synusiem, a nadrabianie watku i szczegoly z porodu zostawiam sobie na najblizsze dni, bo dzis juz nie dam rady....
W wielkim skrocie - Maly urodzil sie poltorej tygodnia temu, dokladnie 4 godziny po tym jak napisalam, ze mi wody odeszly ale skonczylo sie stresem i cesarka, bo lozysko zaczelo mi przedwczesnie odchodzic i grozilo to uduszeniem sie Maluszka Teraz jednak jestesmy juz w domku cali i zdrowi i powoli, a nawet baaaardzo powoli ogarniamy nowa rzeczywistosc

Pozdrawiam was wszystkie cieplutko, gratuluje serdecznie nowym Mamusiom, a za oczekujace trzymam mocno kciuki!

Oluś
SammaMia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-25, 18:35   #919
mora103
Raczkowanie

Ja też sie dzis melduje ,nadal w dwu paku,własnie wrócilismy z ktg wszystko okey nawet wyszły mi skurcze do 50%,jutro tez jade ,a w srode tam zostajemy.
SammaMia-gratulacje
mora103 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-04-25, 20:22   #920
Anessa
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez aguchaw1 Pokaż wiadomość
Witam Mamusie

Melduję się po powrocie do domku - dopiero dziś bo niestety były małe komplikacje zdrowotne Szymusia i Nas potrzymali troche dluzej..
Póki co lekko niewyspana - ale jakże szczęśliwa

Opiszę poród w skrócie;
Witaj w domu z synusiem! Oby juz teraz wszystko bylo ok
I dziekujemy za opis porodu, mimo wszystko bardzo pozytywny

Cytat:
Napisane przez SammaMia Pokaż wiadomość
Hej dziewczynki!

Melduje sie na szybko z synusiem, a nadrabianie watku i szczegoly z porodu zostawiam sobie na najblizsze dni, bo dzis juz nie dam rady....
W wielkim skrocie - Maly urodzil sie poltorej tygodnia temu, dokladnie 4 godziny po tym jak napisalam, ze mi wody odeszly ale skonczylo sie stresem i cesarka, bo lozysko zaczelo mi przedwczesnie odchodzic i grozilo to uduszeniem sie Maluszka Teraz jednak jestesmy juz w domku cali i zdrowi i powoli, a nawet baaaardzo powoli ogarniamy nowa rzeczywistosc

Pozdrawiam was wszystkie cieplutko, gratuluje serdecznie nowym Mamusiom, a za oczekujace trzymam mocno kciuki!
i dla ciebie i synka!
Daj tylko koniecznie znac ie wazyl i mierzyl twoj skarb, to wpisze na pierwsza strone No i jak ma na imie

My wlasnie wrocilismy z wiekszych zakupow, a wieczorem robie pyszne grzanki ciagle staram sie jesc cos, czego nie bede mogla jesc pozniej, zeby smak sobie na jezyczku zostawic

Wody jakos przestaly sie saczyc, jesli w ogole to byly wody, wiec sie juz nie martwie Zobaczymy jutro rano, a na 11.30 i tak mam wizyte u poloznej, wiec sie jej pozwierzam

---------- Dopisano o 20:22 ---------- Poprzedni post napisano o 19:14 ----------

Cytat:
Napisane przez mora103 Pokaż wiadomość
Ja też sie dzis melduje ,nadal w dwu paku,własnie wrócilismy z ktg wszystko okey nawet wyszły mi skurcze do 50%,jutro tez jade ,a w srode tam zostajemy.
SammaMia-gratulacje
Hej ho
wazne, ze wszystko z maluszkiem ok
A do srody to juz blizej niz dalej, suuuper!

Alez sie babki wkurzylam na ostatnia polozna, z ktora mialam spotkanie
Jutro mam kolejne i musze jak zawsze dac siuski do zbadania. Na kazdym spotkaniu daja mi nowy pojemniczek i zawsze go sobie trzymam w domowej apteczce a wieczor przed spotkaniem stawiam w kibelku.
No i dzis biore ten moj pojemniczek ale patrze, ze ma jakis plyn w srodku, co jest dziwne, bo powinien byc suchy i sterylny
Otwieram, wacham i ...
Ta glupia pinda dala moj JUZ zurzyty pojemniczek z poprzedniej wizyty i on tak stal u mnie 2 tygodnie!!!!!
No przeciez tylko taka babe jakims po golej
Wygotowalam i wydaje sie byc ok ale po prostu brak mi slow...

Moj Nino

Stary 2011-04-25, 20:22   #921
marsylia
Wtajemniczenie

Chyba rodzę
skurcze bolesne jak cholera !! byly co 20, 10 minut teraz co 5. Zaczely się o 19.
Jak się utrzymają jeszcze trochę to się zbieramy do szpitala, najwyżej będzie wycieczka bez powodu.

Cholera jak to boli jeśli to przepowiadacze to chyba skoczę z balkonu.

WYMIANKA
Stary 2011-04-25, 20:53   #922
Eirene1987
Zakorzenienie

Cytat:
Chyba rodzę
skurcze bolesne jak cholera !! byly co 20, 10 minut teraz co 5. Zaczely się o 19.
Jak się utrzymają jeszcze trochę to się zbieramy do szpitala, najwyżej będzie wycieczka bez powodu.

łaaa trzymam kciuki

Wreszcie z nami Oliwier 3.04.2011r.

Wreszcie wszyscy razem Marcel 7.01.2015 rok.

Eirene1987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-25, 21:02   #923
marsylia
Wtajemniczenie

co ile jechalyscie do szpitala, u mnie ciagle co5 minut ale bardzo bolesne

WYMIANKA
Stary 2011-04-25, 21:25   #924
Anessa
Wtajemniczenie

Cytat:
Chyba rodzę

Oz w mordke jeza!!!!
Marsylia, to juz chyba raczej to I zobacz, plan sie twoj powiedzie!! trzymam mocno kciuki!!! I czekam na smska

Moj Nino

Stary 2011-04-25, 22:29   #925
prunelle
Wtajemniczenie

hej, nas dzisiaj wreszcie wypuścili do domu, strasznie mnie ten tydzień w szpitalu rozbił, mały pod lampami, w inkubatorze, niby nie tragedia, ale ciężko to znosiłam, dobrze, że to już za nami

nadrobię Was później i wrzucę zdjęcie Krzysia

rodzić dziewczyny, rodzić!

prunelle jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-26, 05:43   #926
Ewelqa1985
Zadomowienie

Samma Mia prunelle gratulacje
ciekawe co z nuna bo sie nie odzywa ?
marsylia powodzenia

http://suwaczki.maluchy.pl/li-51268.png

Eliza 14.05.2014

http://suwaczki.maluchy.pl/li-68194.png
Ewelqa1985 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-26, 07:44   #927
Krusiak
BAN stały

No i ja sie rozpakowałam 22.04 ;-) Mały jest super. Miałam troche przebojow szpitalnych ale dalo sie przezyc. Mówiłam,ze całe sswieta spedze w szpitalu ;-) Wczoraj nas wypuscili jak bede miała chwilke to wszytsko opisze i wstawie zdjecia
Mały miał 55cm dł i 4170wagi/a tak mnie straszyli do samego konca 5kg JEST SLODZIUTKI ;-) POZDRAWIAM
Krusiak jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-26, 08:24   #928
izunia233
Zadomowienie

Witam

Ja również jeszcze 2 w 1 ale jakoś mi się nie spieszy do rozpakowania się.

Ciekawe jak tam marsylia. Wczoraj pisałam, że będę zaglądała czy nie ma nowych mamuś, marsylia napisała żebym się nie napalała i co i co ? hehe

Krusiak witamy w domku no i czekamy na opis porodu.

prunelle dobrze, że Was już wypuścili, nie ma jak to we własnym domku

Dobra, dobra to która następna wsiada do autobusu? Anessa?

03.05.2011 r Majeczka jest już z Nami

url=http://pierwszezabki.pl] http://s2.pierwszezabki.pl/047/0471299c0.png?5880 [/url]
izunia233 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-26, 09:54   #929
Anessa
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez prunelle Pokaż wiadomość
hej, nas dzisiaj wreszcie wypuścili do domu, strasznie mnie ten tydzień w szpitalu rozbił, mały pod lampami, w inkubatorze, niby nie tragedia, ale ciężko to znosiłam, dobrze, że to już za nami

nadrobię Was później i wrzucę zdjęcie Krzysia

rodzić dziewczyny, rodzić!
Witamy w domku!

Cytat:
Napisane przez Krusiak Pokaż wiadomość
No i ja sie rozpakowałam 22.04 ;-) Mały jest super. Miałam troche przebojow szpitalnych ale dalo sie przezyc. Mówiłam,ze całe sswieta spedze w szpitalu ;-) Wczoraj nas wypuscili jak bede miała chwilke to wszytsko opisze i wstawie zdjecia
Mały miał 55cm dł i 4170wagi/a tak mnie straszyli do samego konca 5kg JEST SLODZIUTKI ;-) POZDRAWIAM
I kolejna mamusia juz z nami!

Cytat:
Witam

Ja również jeszcze 2 w 1 ale jakoś mi się nie spieszy do rozpakowania się.

Ciekawe jak tam marsylia. Wczoraj pisałam, że będę zaglądała czy nie ma nowych mamuś, marsylia napisała żebym się nie napalała i co i co ? hehe

Krusiak witamy w domku no i czekamy na opis porodu.

prunelle dobrze, że Was już wypuścili, nie ma jak to we własnym domku

Dobra, dobra to która następna wsiada do autobusu? Anessa?
Hej dziewczeta 2w1 klania sie Anessa
I bardzo chetnie moge do autobusu wsiasc, nie mam nic przeciwko
Byleby cos sie dzialo u mnie a tu "zero" - spie jak zabita, nic nie boli, zero czopow - i tak w kolko do znudzenia moge pisac
No ale moze mnie wezmie z zaskoczenia jak kilka dziewczyn, wiec sie nie przejmuje - narazie
O 11.30 (czyli waszej 12.30) ide do poloznej, to moze cos interesujacego - wreszcie - mi powie ale sie nie nastawiam

Ach, no i czekam na sms'a od Marsyli - zero wiesci jak narazie

Moj Nino

Edytowane przez Anessa
Czas edycji: 2011-04-26 o 09:56
Stary 2011-04-26, 09:58   #930
Montii
Zakorzenienie

oj tak,mnie wzięło bardzoo z zaskoczenia
zadnych przepowiadaczy, nagle wody chlust

[LEFT]
Montii jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości