|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#901 | |
Zadomowienie
|
Dot.: "Marzec minął kwiecień z nami,teraz my zostaniemy mamami" III-IV 2011
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() jeśli chodzi o kg ja w ciąży przytyłam bardzo dużo. Ale jestem dobrej myśli ![]() jestem 6 dni po porodzie jak wróciłam do domku to miałam z ok 6 kg mniej w 3 dobie .wczoraj w 5 już 11 kg mniej . więc ładnie schodzi ![]() ![]() opuchliznę nadal mam ale już troszkę mniejszą ale jednak jeszcze jest i na rękach i na nogach całych- pierścionków nadal nie włożę . Więc jak opuchlizna zejdzie tych kg będzie jeszcze mniej . ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#902 |
Zadomowienie
|
marsylia mora anessa
![]() ![]()
#903 |
Wtajemniczenie
|
Annesa puściłam, doszedł ?
![]() u mnie są objawy - brzuch boli, skurcze od czwartku wieczora. Dziś chyba pociurkały mi też wody - ale troszeczkę, więc teraz się boję wyjść. Od rana byłam dwa razy w łazience więc jelitka też się oczyszczają. No i ogólnie brzuch boli jakby miał się urwać. Ale weź pod uwagę że ja jestem tydzień po terminie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#904 | |
Wtajemniczenie
|
Marsylia - dzieki
![]() ![]() ---------- Dopisano o 14:51 ---------- Poprzedni post napisano o 14:39 ---------- Cytat:
![]() Mnie sie tez wydaje, ze mi wody ciekna ale ciezko mi to zweryfikowac ![]() ![]() Tutaj, to jak bedzie z Ninem ok, to nic nie robia do 2 tygodni po terminie, a pozniej masaze, zele i takie tam. ale ja bym wolala bez wywolywania ![]()
![]() |
#905 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
No widzisz jak się okazało nie tak łatwo zaraz urodzić bo się już męczę od czwartku ze skurczami - a wieczorami są na prawdę bolesne czasem co godzinę a potem np. 4 co 2 minuty i potem znów co 30, 15,20 i tak w kółko ![]() Moja lekarka chce żebym przyszła na wywołanie pod koniec tygodnia dopiero. Najbardziej mnie martwi, że jej nie będzie do 2.05, więc już bym wolała sama teraz urodzić ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#906 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Ale mnie sie wydaje, ze w koncu sama urodzisz - bez wywolywania ![]() W kazdym razie zycze ci tego bardzo ![]() Ja to juz sama nie wiem co i jak bedzie ze mna ![]() Ech...
![]() |
#907 |
Zakorzenienie
|
mi jeszcze zostalo min 10 do zrzucenia, a tak optymalnie to 14; bo przytylam 24. Jem malo, ale waga stoi jak zakleta
![]()
#908 |
Zakorzenienie
|
Ja jestem tydzień po porodzie i spadło mi 7 kg. Jeszcze drugie tyle.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#909 |
Wtajemniczenie
|
Witam 2w1 w dniu mojego terminu
![]() Piekna pogoda, ptaszi spiewaja, zero czopa, zero skurczy, zero siary, zero czegokolwiek ![]() Jest pewna szansa, ze Nino chce urodzic sie w terminie z OM, czyli 28-29 kwietnia i nie interesuja go jakies tam wyliczenia z usg ![]() TZ co rano inteligentnie pyta: "rodzi sie?" "Nie" "ok, to ide na silownie" ![]()
#910 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#911 |
Wtajemniczenie
|
My także w komplecie wczoraj odszedł czop wieczorem, choć nie wiem czy cały.
Niestety przeźroczysty. Wyglądał dość ohydnie jak takie gęste białko kurze ![]() ![]() Anessa mój to już żyje w takim napięciu, że szok. Nawet widzę jak mnie obserwuje, czy to już. Więc zobaczysz jakby Twó tż się zachowywał za tydzień ![]() ![]() Ja dzis postanowilam rozpoczac akcje wyganiamy Franka i jutro zamierzam go miec przy sobie. Skonczyla sie zabawa w kotka i myszke ![]() |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#912 | |
Wtajemniczenie
|
Ej, tu nie ma nic do smiechu, bo on pyta na powaznie i pozniej idzie na ta cholerna silownie
![]() ![]() Cytat:
![]() No to postepuje ci akcja, tylko sie cieszyc ![]() Ja tylko zauwazylam, ze chyba jednak mi sie te wody sacza ale tak dziwnie, bo jest ich niewiele i w ciagu dnia pikus ale po nocy troszke wiecej, pewnie dlatego, ze sie ciagle przekrecam z boku na bok ![]() Poobserwuje jeszcze i jakby co to dzwonie do szpitala ![]() Nie usmiecha mi sie to zabardzo i wolalabym, zeby to jednak wody nie byly, bo to oznacza wywolywanie a ja nie chce ![]()
![]() |
#913 |
Wtajemniczenie
|
Ja tez nie chce wywolywania. Szczegolnie ze raczej do szpitala przyjma mnie dopiero w piatek, bo beda liczyc od moich dluzszych okresow 10 dni, a nie od standardowego tp z om.
![]() Ale martwie sie o malego ze to tyle trwa, i nie wiem czy lozysko jest jeszcze wydolne i jak mu sie tam w brzuszku zyje, wiec juz bym chyba wolala wywolany niz to ciagle czekanie. Tak maly jest pod monitoringiem i gdyby bylo cos nie tak lekarze moga dzialac. No i jeszcze u nas ta pepowina na szyi spedza mi sen z powiek ![]() Moze sie przejade chociaz na ktg do szpitala jutro zobaczyc jak tetno - jesli nic sie nie bedzie dzialo... |
![]() ![]() |
![]() |
#914 |
Zadomowienie
|
Dzień dobry w lany poniedziałek
![]() Anessa ja też jeszcze tu jestem ![]() Mi gin kazał zgłosić się w czwartek na KTG i kazał zabrać ze sobą torbę bo może mnie zostawi. Mówił coś o wywoływaniu ale później dodał, że jeszcze nie wie bo bym musiała zostać w szpitalu a on by wolał żebym posiedziała sobie na majówkę w domu ![]() ![]() Zaglądnę do was później, może przybędzie jakaś nowa mama ?
#915 |
Wtajemniczenie
|
Nie napalaj się
![]() Wiecie może jak na studiach wygląda ta przerwa między świętami a majówką? Bo się zastanawiam, czy jutro u mnie w szpitalu będzie znów zgraja studentów. Mój mąż ciężko znosi myśl, że jakiś student lub kilku może mnie badać lub być przy porodzie i zawsze jak ich widzi to mu humor siada. W ogóle to strasznie wygląda jak ostatnio patrzyłam do pokoju wchodzi np. 4 a przez otwarte drzwi 15 glow ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#916 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() A jutro to jedz, pewnie, ze jedz - bedziesz na pewno spokojniejsza ![]() Cytat:
![]() To jest nas 3 i pol ![]() ![]() Ide robic paste z sosikiem ![]() ---------- Dopisano o 12:48 ---------- Poprzedni post napisano o 12:43 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
#917 |
Raczkowanie
|
Witam Mamusie
![]() Melduję się po powrocie do domku - dopiero dziś bo niestety były małe komplikacje zdrowotne Szymusia i Nas potrzymali troche dluzej.. Póki co lekko niewyspana - ale jakże szczęśliwa ![]() Opiszę poród w skrócie ![]() A więc 18.04 wstałam ok godziny 9.30 i szykowałam się do pracy - dorabiałam sobie u rodziców w barze - miałam się stawić na 11. Od rana czułam się świetnie i nic nie zapowiadało, że cokolwiek będzie się działo.. Poszłam do pracy, nagle o godzinie 11:35 poczułam ból w dole brzucha, jak na miesiączkę tylko mocniejszy.. ale pomyslalam, ze pewnie jakieś pojedyńcze przepowiadacze.. jednak spojrzałam na zegarek, żeby w razie jakby się powtórzyło, wiedzieć co ile minut występują. No i faktycznie powtórzył się, o 11.40, kolejny 11.45 i tak co pięć minut do 11.55, stawały się coraz mocniejsze, aczkolwiek zupełnie do wytrzymania. Postanowiłam że pójdę siku, i na papierze ujrzałam krew - to mówie, ohoo dzieje się coś ![]() No i zadzwoniłam do męża że jadę po niego (ja zabrałam samochód) ale szybko stwierdziłam, że ból robi się coraz silniejszy no i Ja za kierownica to niezbyt dobry pomysł, a więc poprosiłam tate aby podjechał ze mną po Tża - to była godzina 12.20. Wyruszylismy dalej do szpitala - ból coraz silniejszy ale też jeszcze znośny. W szpitalu ok godziny 12.30 podłączyli mi ktg - 20 minut na tej leżance, gdzie ból stawał się powoli dość uciążliwy - wydawało mi się że leże tam wieczność ![]() Przyjechał ok 13, ja chodziłam po korytarzu ze skurczami nadal co ok 3 min. - bolało już całkiem konkretnie - tż masował mi plecy, troszkę pomagało - ale już ok godziny 13.40 zaczeły mnie łapać całkiem porządne skurcze - cięzko było stać - a siedzieć mi nie pozwolili. Położna powiedziała, że jak boli to mam się położyć - tak też zrobiłam. Tż był cały czas przy mnie - zwilzał mi usta, trzymał głowe i noge, bo przy każdym skurczu chciałam mimowolnie zaciskać nogi.. Lekarz mówił, że w taki sposob to miażdżę głowkę dziecku, ale ten ból byl już bardzo silny. W sumie miałam chyba 6 takich konkretnych skurczy na tym łóżku, które naprawde były nie do wytrzymania - myślałam że zmiażdzę tżowi rękę tak mocno ją sciskałam, strasznie chciało mi się pić, w ogóle bardzo zaczęły mnie boleć mięsnie rąk - lekarz powiedział, że to przez to, że źle oddycham. Gdy już myślałam, że zemdleje z bólu tż powtarzał w kółko, że mam przeć, mocno, z całych sił, i zebrałam wszystkie siły i o 14.25 przyszedł na świat Szymuś, dopiero wtedy chlusnęłą większość wód płodowych - i tu pojawił się problem, bo Malec zakrztusił się nimi gdy chciał zlapać oddech;/ na początku niby wszystko było ok, po czym stwierdzili, że ma tą wodę w płucach i muszą mu ją sciągać, osuszać - został włożony do inkubatora, podpieli mu tlen i jakieś inne cuda.. Lezał tam do następnego dnia do godziny 12 a ja umierałam ze strachu - niby mi mówili, że to sie zdarza, ze to nic takiego, ale mimo wszystko - strach był niesamowity. Dopiero na nastepny dzień ok 12 mi go przywieźli - oddychał już samodzielnie i wszystko było ok, ale znów okazało się, że ma infekcje jakąś, którą złapał ode mnie - kiedy jeszcze był w brzuchu.. Mnie na 2 dni przed porodem bardzo bolało gardło, i możliwe, że to od tego własnie. Dostawał antybiotyk - aż do dzisiaj do godziny 12. ale wszystkie badania wyszły wporządku dlatego wypuscili nas po ostatniej dawce anbytbiotyku. Teraz już jesteśmy w domu i mam nadzieje, że będzie tylko lepiej. Ogólnie czuje się dobrze, jestem lekko niewyspana - jakoś cięzko mi się przestawić na to wstawanie do karmienia w nocy co 3 h, jednak myslę, że to kwestia przyzwyczajenia. Maluch ładnie ssie pierś - pokarm jest, także pod tym względem narazie układa się bardzo dobrze, a o karmienie bardzo sie bałam -czytając o probleach z karmieniem niektórych mam tutaj.. Powiedzcie mi mamusie, co zrobić żeby maluchowi się mniej ulewało??? Czy za każdym razem nosicie dziecko, az do skutku póki mu się nie odbije ? Bo czasami mu się nie chce odbić, kłade go a pozniej ulewa.. albo mimo, że mu się odbije to i tak uleje.. I czy później po takim ulaniu, dać mu ponownie pierś, żeby zjadł??? Gratuluje wszystkim rozpakowanym w międzyczasie mamą no i trzymam kciuki za te nierozpakowane ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#918 |
Raczkowanie
|
Hej dziewczynki!
Melduje sie na szybko z synusiem, a nadrabianie watku i szczegoly z porodu zostawiam sobie na najblizsze dni, bo dzis juz nie dam rady.... W wielkim skrocie - Maly urodzil sie poltorej tygodnia temu, dokladnie 4 godziny po tym jak napisalam, ze mi wody odeszly ale skonczylo sie stresem i cesarka, bo lozysko zaczelo mi przedwczesnie odchodzic i grozilo to uduszeniem sie Maluszka ![]() ![]() Pozdrawiam was wszystkie cieplutko, gratuluje serdecznie nowym Mamusiom, a za oczekujace trzymam mocno kciuki!
#919 |
Raczkowanie
|
Ja też sie dzis melduje ,nadal w dwu paku,własnie wrócilismy z ktg wszystko okey nawet wyszły mi skurcze do 50%
![]() SammaMia-gratulacje ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#920 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() I dziekujemy za opis porodu, mimo wszystko bardzo pozytywny ![]() ![]() Cytat:
![]() Daj tylko koniecznie znac ie wazyl i mierzyl twoj skarb, to wpisze na pierwsza strone ![]() ![]() My wlasnie wrocilismy z wiekszych zakupow, a wieczorem robie pyszne grzanki ![]() ![]() Wody jakos przestaly sie saczyc, jesli w ogole to byly wody, wiec sie juz nie martwie ![]() ![]() ---------- Dopisano o 20:22 ---------- Poprzedni post napisano o 19:14 ---------- Cytat:
![]() wazne, ze wszystko z maluszkiem ok ![]() A do srody to juz blizej niz dalej, suuuper! ![]() Alez sie babki wkurzylam na ostatnia polozna, z ktora mialam spotkanie ![]() Jutro mam kolejne i musze jak zawsze dac siuski do zbadania. Na kazdym spotkaniu daja mi nowy pojemniczek i zawsze go sobie trzymam w domowej apteczce a wieczor przed spotkaniem stawiam w kibelku. No i dzis biore ten moj pojemniczek ale patrze, ze ma jakis plyn w srodku, co jest dziwne, bo powinien byc suchy i sterylny ![]() Otwieram, wacham i ... Ta glupia pinda dala moj JUZ zurzyty pojemniczek z poprzedniej wizyty i on tak stal u mnie 2 tygodnie!!!!! ![]() ![]() No przeciez tylko taka babe jakims ![]() ![]() Wygotowalam i wydaje sie byc ok ale po prostu brak mi slow... ![]()
![]() |
#921 |
Wtajemniczenie
|
Chyba rodzę
![]() skurcze bolesne jak cholera !! byly co 20, 10 minut teraz co 5. Zaczely się o 19. Jak się utrzymają jeszcze trochę to się zbieramy do szpitala, najwyżej będzie wycieczka bez powodu. Cholera jak to boli jeśli to przepowiadacze to chyba skoczę z balkonu. |
![]() ![]() |
![]() |
#922 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
łaaa trzymam kciuki ![]() ![]() ![]()
![]() |
#923 |
Wtajemniczenie
|
co ile jechalyscie do szpitala, u mnie ciagle co5 minut ale bardzo bolesne
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#924 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Marsylia, to juz chyba raczej to ![]() ![]()
![]() |
#925 |
Wtajemniczenie
|
hej, nas dzisiaj wreszcie wypuścili do domu, strasznie mnie ten tydzień w szpitalu rozbił, mały pod lampami, w inkubatorze, niby nie tragedia, ale ciężko to znosiłam, dobrze, że to już za nami
nadrobię Was później i wrzucę zdjęcie Krzysia ![]() rodzić dziewczyny, rodzić! ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#926 |
Zadomowienie
|
Samma Mia prunelle
![]() ![]() ciekawe co z nuna bo sie nie odzywa ? ![]() marsylia ![]()
#927 |
BAN stały
|
No i ja sie rozpakowałam 22.04 ;-) Mały jest super. Miałam troche przebojow szpitalnych ale dalo sie przezyc. Mówiłam,ze całe sswieta spedze w szpitalu ;-) Wczoraj nas wypuscili jak bede miała chwilke to wszytsko opisze i wstawie zdjecia
Mały miał 55cm dł i 4170wagi/a tak mnie straszyli do samego konca 5kg JEST SLODZIUTKI ;-) POZDRAWIAM |
![]() ![]() |
![]() |
#928 |
Zadomowienie
|
Witam
![]() Ja również jeszcze 2 w 1 ale jakoś mi się nie spieszy do rozpakowania się. Ciekawe jak tam marsylia. Wczoraj pisałam, że będę zaglądała czy nie ma nowych mamuś, marsylia napisała żebym się nie napalała i co i co ? hehe Krusiak witamy w domku ![]() prunelle dobrze, że Was już wypuścili, nie ma jak to we własnym domku ![]() Dobra, dobra to która następna wsiada do autobusu? Anessa?
#929 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() I bardzo chetnie moge do autobusu wsiasc, nie mam nic przeciwko ![]() Byleby cos sie dzialo u mnie a tu "zero" - spie jak zabita, nic nie boli, zero czopow - i tak w kolko do znudzenia moge pisac ![]() No ale moze mnie wezmie z zaskoczenia jak kilka dziewczyn, wiec sie nie przejmuje - narazie ![]() O 11.30 (czyli waszej 12.30) ide do poloznej, to moze cos interesujacego - wreszcie - mi powie ![]() ![]() Ach, no i czekam na sms'a od Marsyli - zero wiesci jak narazie ![]()
07.05.2011, 13.17 - Sono diventata la mamma di Adriano!!!! ![]() Moj Nino ![]() 02.06.2014, 4.24 - Flavia e' con noi!!! ![]() Edytowane przez Anessa Czas edycji: 2011-04-26 o 09:56 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#930 |
Zakorzenienie
|
oj tak,mnie wzięło bardzoo z zaskoczenia
![]() zadnych przepowiadaczy, nagle wody chlust ![]()
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:45.