|
|
#4861 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Byłam, jestem, chcę byc AU PAIR- part VII
Myślicie, że każda rodzina zechce rozmawiać przez skype? Bo ja takowego nie mam.. i musiałabym jak narazie pozyczyć, bo kupić zamierzam... będe ze swoim psem gadała
![]() ja jakbym miała rozmawiać to bym ze strachu padła napisz sobie wszystko co chcesz powiedzieć i pytania jakie chcesz zadać na kartce- będzie Ci łatwiej |
|
|
|
#4862 | ||
|
Zakorzenienie
|
moge napisac wiadomosci do moich kolezanek i poprosic ich, zeby spytaly swoich rodzin czy szukaja kogos.
Ale zaznaczam, ze to sa dziewczyny ktore byly ze mna au pairkami 2-3 lata temu.. ![]() popytam! Cytat:
Ja sie bede upierala jak zawsze przy Szwajcarii. Owszem, mowi sie ze jest droga, ale wystarczy miec karte dajaca 50% znizki na komunikacje- i juz jest tanio. wystarczy pojechac raz na jakis czas na zakupy ciuchowe do niemiec lub francji- jest niedaleko a tam jest takze duzo raniej. Takze jak sie tu trafi na sale to mozna cos kupic naprawde tanio. Poza tym, jest siec sklepow, gdzie sprzedaja resztki kolekcji znanych marek. Bylam z kolezanka na zakupach, ostatnio kupila sukienke przeceniona z 600chf na ...40 !! na poczatku wiadomo, przezywa sie szok, bo wszystko jest drogie, ale to sie tylko tak wydaje, trzeba umiec sie zakrecic, umiec znalezc sklep odpowiedni... teraz po prawie 9 mcach tu wiem, ze Szwajcaria tylko uchodzi za drogá. Tak dlugo jak nie musisz placic rachunkow i czynszu...to mozna szalec ![]() P.S nawet sa specjalne sieci komorkowe dla obcokrajowcow umozliwiajace bardzo tanie polaczenia i sms do innych krajow.. ![]() ![]() Ale tak, zebym nie byla zakochana tylko w Szwajcarii to chyba jeszcze Anglia i Irlandia sa stosunkowo tanie- wiadomo, masa tanich rzeczy, sklepow- sama widzisz, co dziewczyny za grosze kupuja...wiec...tez jest OK ![]() Cytat:
zobaczyusz jakos to pojdzie! ![]() ![]() Gdzie sie spotykacie? Klaudia na spokojnie sobie spisz na kartce pytania, ktorych jeszcze nie zadalas rodzinie ..... przejzyj watek, jakies kilak stron wczesniej dokladni episalysmy o co nalezy pytac podczas rozmowy...
|
|
#4863 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
No tak na pewno łatwiej tylko ja nie wiem w ogóle co pytać bo generalnie większość już obgadaliśmy przez maile
|
|
#4864 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#4865 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
dziękuję
|
|
#4866 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#4867 |
|
Raczkowanie
|
kurcze, na aupairworld wyslalam pare wiadomosci i poki co dostalam tylko 2 odmowy...to nie motywuje ;/
|
#4868 |
|
Zakorzenienie
|
a jak na aupairwolrd mogę zobaczyć czy rodzina mnie dodała do ulubionych? bo jakos nie moge rozgryźć tej strony?
|
#4869 |
|
Przyczajenie
|
Cześć dziewczyny!
Poczytowuję tak Was od dłuższego czasu i muszę przyznać, że zainspirowałyście mnie ;D zalogowałam się na aupair-world i rozpoczynam łowy! Moim celem i marzeniem jest uk 8) będzie mi miło jeśli będę mogła uczestniczyć w Waszym wizażowym życiu Pozdrowy! |
|
|
|
#4870 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() na jak dlugo zamierzasz wyjechac?
"Kochać to nie znaczy patrzeć na siebie nawzajem, lecz patrzeć w tym samym kierunku." -Antoine de Saint-Exupery http://www.suwaczki.com/tickers/39f8xqpkregzcvpy.pngSUMMER AU PAIR IN IRELAND ;D od 1.06.2012 do 3.09.2012
|
|
|
|
|
#4871 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Więc dziewczyny nie poddawajcie się tylko szukajcie... Trzymam kciuki |
|
|
|
|
#4872 |
|
Przyczajenie
|
|
|
|
|
#4873 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
czytamy czytamy wszystkoo a nie tylko to, co wytluszczonym! Cytat:
Witamy! i powodzeniaCytat:
![]() noo a ja dzis pierwszy dzien po 17 dniowym urlopie zaliczylam w szpitalu z malá. znalazlam jej kleszcza na glowie- owszem, wyciagalam nie jednego kleszcza, ale psu... ludzi sie nie podejmuje... wiec musialam já do szpitala zabrac. oj duzo RADOSCI tam bylo :P
|
|
#4874 |
|
Raczkowanie
|
dziewczyny czy jak zamawialyscie bilety lotnicze na ryanair'u to od razu wam przychodzilo potwierdzenie na maila? bo ja dzis w poludnie kupialam i nic mi do tej pory nie przyszlo
kurde, nie mam ochoty przerypac kasy...
|
|
#4875 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Raz mi hostka kupowała bilet, a raz siostra, więc nie pamiętam jak to było ![]() Dzięki Roux ( "We are so impressed with all your experience, that is exactly what we are looking for!" ![]() I mam już 6 przyjętych aplikacji, niestety 2 rodzinki z przyjętych szukają kogoś na wcześniej, ale znalazłam rodzinkę z Reading gdzie byłam w zeszłe wakacje jako au-pair i mnie przyjęli ! Napisałam maila, ciekawe czy odpiszą ![]() Fajnie, coś rusza powoli do przodu, ale nie ma co się podniecać, bo jeszcze dużo czasu, masa rodzin przede mną i setki maili
"Eat clean, train hard and surround yourself with those on the same mission as you". Aparatka: 16.08.2007-10.09.2009 11.03.2015-? Walczę: 82,6 kg --> 80,2 kg --> 75,9 ? cel I: 79 kg cel II: 75 kg cel III: 71 kg "Per aspera ad astra". |
|
|
|
|
#4876 |
|
Rozeznanie
|
A z mojej dzisiejszej rozmowy na skypie nici bo pani się rozchorowała ma gorączkę, ból gardła i nie jest w stanie rozmawiać i mi napisała, że za jakieś 2-3 dni jak jej się poprawi.
|
#4877 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jak Ci do 24h nie przyjdzie to musisz jeszcze raz kupic- czasem po prostu sie tak dzieje... i wtedy tez kasy Ci z konta nie pobiera, sprawdz saldo dla pewnosci, ale nie powinno. ![]() ---------- Dopisano o 20:15 ---------- Poprzedni post napisano o 20:13 ---------- Cytat:
no ale masz czas zeby sobie wymyslec moze dodtkowe pytania ![]() i nie stresuj sie )P.S wlasnie zobaczylam Twoj podpis. i ja bede od jutra dukac! Ile juz na tym jestes? Jak znosilas poczatek? ja wlasnie sobie robie menu na nast. 4 dni
|
|
#4878 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() powiem Ci szczerze, że niecały miesiąc temu zawiesiłam dietę bo pojechałam na tydzień do włoch a tam nie było jak dukać. I wracam grzecznie na dukana w poniedziałek. A zaczęłam w grudniu. Na początku nie było tak ciężko jak potem. Bo była motywacja a z czasem zaczęła słabnąć i pokus było coraz więcej :P
|
|
#4879 |
|
Raczkowanie
|
[QUOTE=roux666;26544334]moge napisac wiadomosci do moich kolezanek i poprosic ich, zeby spytaly swoich rodzin czy szukaja kogos.
Ale zaznaczam, ze to sa dziewczyny ktore byly ze mna au pairkami 2-3 lata temu.. ![]() popytam! dzieki;* aa nie masz moze kogoś w Szwajcarii , kto potrzebuje au pair ? ;D nie pogardze ;D
dla nikogo nie byłam tak bardzo sobą, nikt dla mnie nie był tak bardzo TOBĄ. Edytowane przez how_long Czas edycji: 2011-04-26 o 21:30 |
|
|
|
#4880 |
|
Raczkowanie
|
Roux- w Gdańsku się z nimi spotykam w weekend majowy.
też byłam na tej diecie jakiś czas temu. trzymałam 3 tygodnie i schudłam7 kg Edytowane przez kse Czas edycji: 2011-04-26 o 22:04 |
|
|
|
#4881 |
|
Konto usunięte
|
ojp fajnie ze szukasz i ze odpukac tfu tfu jest do przodu
|
|
|
|
#4882 |
|
Wtajemniczenie
|
Tak, dokładnie
Też się cieszę, bo miałam chwilową załamkę, ale nie poddam się już teraz. Jestem w kontakcie z byłą hostką, zapytałam, czy da mi referencje. I odpisał mi Pan z Reading Napisał:"Thanks for your email - you seem very nice and exactly what we are looking for but the dates may be a problem, we had hoped to get someone for the end of May/early June". A ja jeszcze nie wiem kiedy mam obronę
"Eat clean, train hard and surround yourself with those on the same mission as you". Aparatka: 16.08.2007-10.09.2009 11.03.2015-? Walczę: 82,6 kg --> 80,2 kg --> 75,9 ? cel I: 79 kg cel II: 75 kg cel III: 71 kg "Per aspera ad astra". |
|
|
|
#4883 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
OJP- ciesze sie,ze taki ruch na Twej skrzynce No ale Ty kobito masz niezłe papieryyyy na operowanie
|
|
|
#4884 |
|
Konto usunięte
|
ja jakbym byla w PL juz nie mialabym powrotu do mojej boskiej familii
![]() moja ex Hostka ma na fb ze chyba do Kanady z mala jedzie takze au pair napewno nie szuka po mnie po 2 wakacjach
|
|
|
|
#4885 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Dziękuję i trzymajcie kciuki, bo ja naprawdę bardzo chcę wyjechać i to jak najszybciej
|
|
|
|
#4886 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ciezko bylo? [QUOTE=how_long;26555896] Cytat:
wstawilam na fejsa link do rodziny, ale oni szukaja od wakacji ale na rok...interesuje Cie? 3 dni pracy , oddzielne studio..;> znam rodzine, ktora bedzie dopiero szukac, ale nie polecam...czasem mam bbs u nich, chlopiec jest okropny...strascisz nerwy.... Ale jak bede miec newsy to dam znac. Rozumiem, ze chcesz kogos sprawdzonego? bo na APW jest masa rodzin ze Szwajcarii, interesujacych. ![]() kciukery trzymam!
|
|
#4887 |
|
Raczkowanie
|
dzieki
![]() interesuje mnie wyjazd na wakacje. do rodzin ze Szwajcarii napisalam pare wiadomosci i czekam na odp...zobaczymy...
|
#4888 |
|
Raczkowanie
|
roux, a czy jak ci nie przychodzilo to potwierdzenie to pisalas jakiegos maila z zapytaniem do nich, do "centrum"? czy po prostu olewalas tamta rezerwacje i bukowalas inna?
|
|
#4889 |
|
Raczkowanie
|
Czesc dziewczyny
podczytuje wasz watek juz jakis czas i sama zdecydowalam sie na wyjazd. Wypelniam wlasnie papiery z tym zwiazane, gdyz chce jechac przez agencje i mam maly problem. Nie wiecie moze co oznacza skrot D.L. ? To jest z angielskiego.. ale nic mi do glowy nie przychodzi.
|
#4890 |
|
Konto usunięte
|
zadzwon bedzie predzej chyba
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Emigrantki
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:38.

i czekam aż odpowiedzą... chyba każdy się obudził bo od ok. 9 trzy rodzinki napisały... 
chyba mi się przysniła... 

Raz mi hostka kupowała bilet, a raz siostra, więc nie pamiętam jak to było