|
|||||||
| Notka |
|
| Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3811 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: DIETA DUKANA od nowego roku :) cz.IV (nutelkowy odwyk :D )
mój Tż bardzo wspiera choc czasami tez powie cos uszczypliwego w sensie nie jedz tego bo przytyjesz
ale rodzina juz nieee mowia ze starczy, ze mam dziecko ze mam dla kogo zyc i zebym do szpitala sie nie wpedzila poprzez dietkowanie
|
#3812 | ||
|
Raczkowanie
|
[QUOTE=Pandzia_2010;265399 37]witam. Ja pozwolilam sobie na 3kawalki ciasta i to tylko wczoraj i mam kare 1kg do przodu
nie bijcie dzis rowerkiem do pracy przyjechalam i zamierzam biegac no i samo bialko trudno raz sie zyje aaaaalllleeeee jestem i dukam dalej---------- Dopisano o 09:59 ---------- Poprzedni post napisano o 09:48 ---------- Oj ja też zgrzeszyła/ nie zgrzeszyła;p jadłam tylko dukanowe rzeczy + plus jedzenie robione przez ciocie, które podejrzewam że było ciut oszukane co do jego przygotowania;p i teraz mam kilo do przodu a już tak się cieszyłam...dziś faza P i daje brzuszkowi odpocząć i wcinam same biłka...oby Waga szybko wróciła do radosnych 59, 100 .....Cytat:
wtedy to i nie przesadzam z otrębami i nie jem ich za mało. Uważaj na wypieki tylko na skrobi kukurydzianej bo są pycha i można się zapomnieć;p wypróbuj bezy - są na białkach więc idealne na każdą fazę![]() Cytat:
Dieta Dukana start:7.03.2011 płeć - kobieta, 65,1kg, 158 cm wzrostu I faza: - 3kg w 5 dni II faza: od 12.03 do 12.06 57kg (- 8 kg) III faza od 13.06 waga waha się miedzy 57 -57,5 kg CEL: 55 kg [link="http://straznik.dieta.pl/"][image noborder]http://straznik.dieta.pl/zobacz/straznik/?pokaz=74734e073c0914338. png[/image][/link] |
||
|
|
|
#3813 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
dwa razy w tyg możesz zjeść produkt skrobiowy-makaron,ziemniaki itp;P + dwa razy w tyg możesz zrobić ucztę gdzie jesz co chcesz no i codziennie porcja owoców, można też chudą wieprzowinę już jeść... aha! i 2 kromki pieczywa pełnoziarnistego dziennie![]() Cytat:
i szczerze-nie ciągnie mnie do makaronu ani chleba bardziej do kluch śląskich ale daję radę! motywacja najważniejsza - i to co siedzi w głowie...siku oddałam do badania,jutro wyniki. na śniadanko w końcu placuszki! i na obiad szykuję pieczone udka no dziś w końcu P, po 8 dniach PW tak jakoś dziwnie:P ale teraz już ładnie pójdę trybem 5/5, chyba, że wyniki będą kiepskie to przejdę na 6/1 i tak dociągnę te ostatnie 2 miesiące...
|
|
|
#3814 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ja niestety jestem posiadaczka rozmiaru E ![]() ![]() ![]() ![]() i choc narzeczony jest ukontentowany, ja delikatnie mowiac nie - bol plecow mnie dobija
|
|
|
#3815 |
|
Wtajemniczenie
|
mi spadlo w biuscie
i to 16cm
|
#3816 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Chyba wlasnie dlatego sie boje odwiedzic rodzinki. Chociaz z drugie strony, to oni wiedza, ze uparte stworzenie jestem i zrobie po swojemu. Nie daj sie gadaniu Ja jem teraz wiecej swiezo gotowanych potraw niz przed dieta, wiec to chyba nie takie zle...
|
|
|
#3817 |
|
Wtajemniczenie
|
a ja sie nie przejmuje nimi
niech se gadaja mam cel i pierwszy raz jestem uparta ze go osiagne ![]() a po tym grzeszeniuu juz 4 raz porcelanka moze zleci nadmiar
|
#3818 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() hmm czyli zrobic 6dni warzywnych jak do tej pory tak? i czwartek proteinowy ;> i tak 10 dni na kazdy kiligram,tak ;> -wiem lekko tepa jestem ostatnio ale wole sie upewnic... pociagne jeszcze troche trybem 3/3 bo zmienilam moze cos sie ruszy mam nadzieje ;p ![]() co do wparcia to w swieta widzialam sie z rodzina i powiedzieli,ze widac roznice, doszli do wniosku,ze jesli takie jedzenie mi pomaga to oni nie beda mi przeszkadzac :P a brat mnie ostrzegl,zebym uwazala na swoje nerki,bo on nie chce sie swojej pozbywac dla mnie zebym nie przesadzalam i uwazala na siebie no to go zapewnilam,ze zrobie co w mojej mocy ;p musze sie naszykowac do gin...ale sie boje pa-do pozniej
|
|
#3819 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
#3820 |
|
Raczkowanie
|
Hej dupcie!!!!
Oj nie miałam czasu zajrzeć do Was w święta,ale posty teraz nadrobiłam i już wiem co u Was się działo. Cieszę się,że większość z Was nie grzeszyła, gratuluję! Dziwi mnie to,że kilka dziewuch zgrzeszyło i nie dla wszystkich był to pierwszy raz, chyba nie powinno tak być.... Ja wczoraj zanotowałam spadek, dziś dalej się utrzymuje więc jestem zadowolona. Moim zdaniem przeżycie świąt wielkanocnych bezgrzesznie wcale nie było trudne. Jestem ostatnie dni na II fazie potem przejdę już na III, w ciągu kilku ostatnich dni przeczytałam ponad 5 razy informacje odnośnie III fazy tchnienie trzymam kciuki, mam nadzieje,że wyniki będą dobre!! Koniecznie napisz nam jak je już poznasz! |
|
|
|
#3821 |
|
Wtajemniczenie
|
dla mnie to nie byl pierwszy raz
ale powiem Wam szczerze ze ja i tak jestem dlugo na diecie jesli porownywac moje wczesniejsze zmagania za soba mam 46kg mniej wiec wydaje mi sie, ze wielkiego buuuum nie bylo zwlaszcza ze jestem z Wami i walcze dalej i nie poddam sie.
|
#3822 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
No i ze jak co masz zapasowea nerke (zart)Czego sie boisz? Mam nadzieje, ze wszytsko w porzadku...
|
|
|
#3823 | |
|
Szara Eminencja
|
Cytat:
Mało wazne, że żadnych koszul nie mogłąm kupić bo rozłaziły sie na cyckach i ciężko na grzbiecie
|
|
|
|
|
#3824 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
.A TZ kocha, to i zrozumie. Co prawda u mnie piersi nie chudna. Przynajmniej podczas zadnej wczesniejszej diety im sie jeszcze nie zdarzylo. Poczekamy, zobaczymy...
|
|
|
#3825 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
a czy tam robisz proteinowy czwartek czy poniedziałek - Twoja decycja ja jeszcze się nie zdecydowałam na jaki dzień (mam trochę czasu) ale napewno nie bęzdie to czwartek, bo często studenckie imprezy są;p...Cytat:
![]() Cytat:
pewnie też wyślę naszej metal-fish do oceny![]() ale masz fajnie z tą III fazą
|
|
|
#3826 |
|
Wtajemniczenie
|
ja jak dojde do III fazy ( o ile w ogole to nastapi) to bede w piatek proteinowac, zawsze w ten dzien poszcze z miecha jem rybke tylko to dam rade
na imprezy piatkowe za stara jestem
|
#3827 |
|
Raczkowanie
|
hej dziewczyny ,
wrocilam do was po 3 miesiacach z ta sama waga ![]() mam aktualnie 69,2 a bylo juz 64kg niestety ...przerwalam wtedy dukana. Ale teraz mam motywacje i jestem dobrej myslitylko doradcie mi jak mam ta diete kontynuowac? Przeciez juz mialam pierwsza faze w styczniu....mam ja powtarzac czy poprostu 2 faze kontynuowac?
|
#3828 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
#3829 |
|
Raczkowanie
|
a nie moza od P ...nigdzie nie widzialam to w ksiazce?i obojetnie czy 1/1 czy 3/3?
31.05.2013 bylo 82,5 ....jest 72,5kg 18.07.2013 -10 kg Edytowane przez beate5454 Czas edycji: 2011-04-26 o 14:19 |
|
|
|
#3830 |
|
Wtajemniczenie
|
gazetka zdrowie miala dodatek diety i o to minusy dukania
obciazenie nerek, produkty pochodzenia bialkowego moga stac sie onkogenami niekorzystna dla mozgu ktory potrzebuje glukozy brak witamin, 1 porcja owocow to za malo szybki efekt jojo ---------- Dopisano o 14:39 ---------- Poprzedni post napisano o 14:37 ---------- dziewczyny mam kumpele z zoltaczka typu C i ona zastanawia sie nad dukaniem. co o tym myslicie??
|
#3831 |
|
Raczkowanie
|
Hej Dziewczynki!
![]() Przepraszam, że nie zajrzałam do Was od soboty, ale święta całkowicie mnie pochłonęły. Składam wszystkim spóźnione życzenia! ![]() Pierwszy raz dałam się wkręcić w przygotowanie świąt. No bo ja, z małym Oskarkiem plączącym się pod nogami, mam akurat najwięcej czasu i siły, na szykowanie świąt dla całej rodziny Aj, mam nauczkę na przyszłość.Dziś przeżyłam koszmar, bo Oskuś wypadł mi z łóżeczka ![]() Od jego urodzenia przez te prawie 1,5roku nigdy mi się to nie zdarzyło. Spadł na główkę, nabił sobie guza. Gdy zobaczyłam go leżącego na ziemi, miałam ochotę walić głową w ścianę, żeby się ukarać. Jak to zwykle bywa, to była jedna sekunda mojej nieuwagi. Nie mogę sobie darować ![]() Mam nadzieję, że wszystko będzie dobrze. Zapłakał i po chwili latał po pokoju, śmiał się i wygłupiał. Ale ja i tak byłam cała zlana zimnym potem..... Przez święta dałam sobie odpust od dukania. Wzrost o 1,3kg, więc nawet nie tak strasznie. Dziś proteinki, więc mam nadzieję, że jutro już co nieco spadnie. Jak chcecie, to lejcie ![]() Ściskam Was mooooocno! Bardzo się za Wami stęskniłam
|
#3832 |
|
Wtajemniczenie
|
Kochana Olaf mial 10 miesiecy jak z najnizszego poziomu wypadl nie wiem jak to zrobil teraz jest juz w turystycznym łozeczku ktore ma otworzone
dzieci niestety tak maja Moj znow wsiadl n jezdzik zrobil przeszkode u babci z pudelka najechal i przewalil sie na tyl glowy
|
#3833 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ja też dawno dawno zdecydowałam się na turystyczne, bo Oskar jest strasznie ruchliwy i w drewnianym łóżeczku potwornie się obijał. Dziś zrolował kołdrę, na to położył zabawkę i tak przeskoczył. A od wczoraj skubaniec zakłada nogę na poręcz! - nie wiem jak on to robi!? - i tak chce przeskakiwać. Ja wiem, że być może nie powinnam się tak przejmować, ale jak się kończy specjalną, to człowiek jest przeczulony na każdym punkcie......
|
|
#3834 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() nic mi wielkiego sie nie dzieje, w ciazy nie jestem :P poprostu organizm sie rozregulowal po tabsach i musze czekac az sie ogarnie :P a tak to w porzadku kamien z serca mi spadl ![]() wlasnie obiadek jem-cycek kuraka i salatka z pomidora i ogorka ![]() a te wzrosty ze swiat szybko zleca :P w kibelku ;] a o dzieci sie nie bojcie,bo bedzie z nimi ok niech sie hartuja ja nie raz wypadlam rodzicom na podloge czy cos, albo z hustawki spadlam i ta mnie jeszcze raz dobila jak sie podnosilam :P a to z drabinek spadalam i nie raz z krwia na twarzy mnie ktos na dzialke odprowadzal czy cos ![]() taki urok dziecinstwa :P lepsze to niz siedzenie ciagle przed monitorem i granie w jakies bijatyki czy cos gorszego... wiec sie nie lamcie
|
|
#3835 |
|
Zakorzenienie
|
Duk duk
![]() ja na chwilkę wpadłam się przywitać
|
|
|
|
#3836 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ja swojego nie zamykam w tym lozeczku chce niech wychodzi jak chce zeby sie zajal czyms stawiam stolik krzeselko jego i daje mu danio i lyzke skonczyl 11miesiecy i tak mu dawalam na poczatku wszystko w serku a teraz juz nawet malo buzie brudzi sam sobie je dla niego frajda a ja mam chwile dla siebie
|
|
#3837 |
|
Rozeznanie
|
Hej moje Laseczki!!!!
Witam Was po dłuuuuuuuuuuugiej świątecznej przerwie ![]() Dużo się rozpisałyście, dlatego wybaczcie- lekturkę nadrobię, ale nie dam rady każdej odpisać Pochwalić się jednak mogę ze mimo pokus nie dałam się w święta- wszędzie pełności pyszności świątecznych i ciast (ja niestety nie zrobiłam sobie dukanowych bo po prostu nie zdążyłam ) ale nie skusiłam się na nic![]() ![]() waga też została sobie na stancji więc się nie ważyłam i szczerze Wam powiem, że chyba odpoczęłam psychicznie od tego wszystkiego. Zmieniłam nastawienie do utraty Wagi i jestem gotowa z nową energią stawać w szranki z zastojami i wzrostami![]() Widziałam, że dodawałyście zdjęcia- jakie Wy jesteście śliczne!!!!!!!! normalnie nie mam słów aby Was chwalić, ale nasuwa mi się tylko że CHCIEĆ TO MÓC!!! I każdy kto narzeka że nie może dać sobie rady ze zbędnymi kg powinien na Was popatrzeć i się po prostu zachwycać AAAAAAA miałam się pochwalić, że robiłam roladę szpinakową z łososiem, któraś z Dziewczynek podawała tu przepis- wypróbowałam i stwierdzam, że jest MEGA superaśnie przepyszniutka
|
#3838 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Dobrze, ze sie uspokoilas
|
|
|
#3839 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 18:21 ---------- Poprzedni post napisano o 18:19 ---------- Cytat:
nawet jak przez parę dni nie zjem nic słodkiego to później już mnie do niego tak nie ciągnie, ale jak tylko jakaś słodkość dukanowa mi się nawinie i ją zjem, to później codziennie mam już na cos chęć![]() ---------- Dopisano o 18:31 ---------- Poprzedni post napisano o 18:21 ---------- Cytat:
![]() mam tak samo- tylko usłyszę cos co mnie zaniepokoi a już wymyślam rózne następstwa które mogą się zdarzyć. Kiedyś siedziałyśmy z koleżanką z grupy w parku i akurat przechodził chłopak, a my do siebi- mózgowe porażenie typ spastyczny itd. ale nie było w tym nic z naśmiewania broń Boże, tylko po prostu czasami odchyły nas łapią, a niech tylko spróbuje kogoś sklasyfikować jako imbecyl- potrafimy zabić- ostatnio wykłócałyśmy się z wykładowcą, który nie kończył specjalnej i próbowałyśmy mu przez połowe zajęć wytłumaczyć, że zmieniło się nazewnictwo niepełnosprawności, bo to wczesniejsze miało pejoratywny wydźwięk, no ale gość był uparty:/
|
|
#3840 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
no i spadałam ze schodów miliony razy i trochę dziwna jestem, no ale... bywa![]() Cytat:
cieszę,się,że smakowała i gratulacje bezgrzesznych świąt![]() Cytat:
![]() a wiecie co, 1 lipca zaczynam III fazę, tzn planowałam... a 2 chyba będzie wieczór panieński szwagierki... ja się boję, że tam umrę po półrocznym braku alkoholu :P albo spędze noc w wc, jak mi alko podkręci metabolizm
|
![]() |
Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:37.

ale rodzina juz nieee mowia ze starczy, ze mam dziecko ze mam dla kogo zyc i zebym do szpitala sie nie wpedzila poprzez dietkowanie

nie bijcie dzis rowerkiem do pracy przyjechalam
.....
wtedy to i nie przesadzam z otrębami i nie jem ich za mało. Uważaj na wypieki tylko na skrobi kukurydzianej bo są pycha i można się zapomnieć;p wypróbuj bezy - są na białkach więc idealne na każdą fazę
ale daję radę! motywacja najważniejsza - i to co siedzi w głowie...
Że piersi już za małe,
Szkoda, fajnie by było mieć w nim sparcie 

ale wole sie upewnic... pociagne jeszcze troche trybem 3/3 bo zmienilam moze cos sie ruszy 

- i tak chce przeskakiwać.