Stare forum - Strona 7 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Wirtualna Redakcja > Techniczne forum

Notka

Techniczne forum Forum techniczne - obszar całe forum. Tutaj można zgłaszać uwagi techniczne, problemy dotyczące całego forum, problemy z hasłem i dostępem i inne…

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2011-04-26, 10:30   #181
zlosliwiec
Przyjaciel Wizaz.pl

Dot.: Stare forum

Klikasz w link wysłany przez wycofany program forum - wejdź przez stronę główną lub z nowego maila proszę.
zlosliwiec jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-04-26, 11:23   #182
13aa9d55ec6ef8489ab3852d90deb2979ef9d608
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez zlosliwiec Pokaż wiadomość
Klikasz w link wysłany przez wycofany program forum - wejdź przez stronę główną lub z nowego maila proszę.
Działa dziękuje
13aa9d55ec6ef8489ab3852d90deb2979ef9d608 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-04-26, 13:56   #183
Callitus
Zakorzenienie

A ja mam pytanie - czy w szybkim Menu forum pojawi sie zakladka minerały? Bo nie mam jej od awarii, a to bardzo irytujace zaczyna sie robic, jak za kazdym razem musze klikac w forum i dopiero potem na Mineraly. Zbyt wygodnicka jestem
Sooner or later you have to stop being a victim and be a victor. You have to stop being a whiner and start being a winner. Take control of your shit, regardless of your circumstances. If it’s more difficult for you that's good, cause that makes your story better.
Callitus jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-04-26, 13:59   #184
zlosliwiec
Przyjaciel Wizaz.pl

A minerały w ogóle były w szybkim menu?
Teraz mam wersję z ostatniej chwili i tam ich nie ma...
Stary 2011-04-26, 14:02   #185
Callitus
Zakorzenienie

Przed awaria systemu - były
Sooner or later you have to stop being a victim and be a victor. You have to stop being a whiner and start being a winner. Take control of your shit, regardless of your circumstances. If it’s more difficult for you that's good, cause that makes your story better.
Callitus jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-04-26, 14:51   #186
coldold
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Callitus Pokaż wiadomość
Przed awaria systemu - były
dawno zniknęły.
Pamiętam, że tego czerwcowego dnia obudził mnie mój własny krzyk. Serce łomotało mi tak, jakby dusza chciała wyrwać się z piersi i uciec schodami w dół. Tata przybiegł natychmiast i wystraszony, przytulił mnie do siebie, usiłując uspokoić.
- Nie mogę przypomnieć sobie jej twarzy.
coldold jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-04-26, 15:18   #187
Asiuuuuula
Zakorzenienie

Cytat:
Przez te gorące linki pod komuniktem o błędzie wchodzę, ale czy tak zawsze już trzeba będzie (w moim przypadku na wspólne zakupy na perfumach) ? Myślałam, że raz tak trzeba będzie a potem już po staremu czyli przez forum...
Druga sprawa to taka, że wątek "pomysły i sugestie" mają ikonkę wątek zamknięty (z innej przeglądarki też) .
I trzecia sprawa, teraz przy odpowiedzi na PW nie ma tekstu, na który się odpowiada
Edit: PW w porządku

Edytowane przez Asiuuuuula
Czas edycji: 2011-04-26 o 15:25
Asiuuuuula jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-04-26, 18:58   #188
zlosliwiec
Przyjaciel Wizaz.pl

Cytat:
Napisane przez Asiuuuuula Pokaż wiadomość
Przez te gorące linki pod komuniktem o błędzie wchodzę, ale czy tak zawsze już trzeba będzie (w moim przypadku na wspólne zakupy na perfumach) ? Myślałam, że raz tak trzeba będzie a potem już po staremu czyli przez forum...
Druga sprawa to taka, że wątek "pomysły i sugestie" mają ikonkę wątek zamknięty (z innej przeglądarki też) .
1. Sprawdziłem, gorące linki działają prawidłowo. Wklej tutaj adres www strony, na którą przenoszą Ciebie gorące linki proszę

2. Widocznie jest zamknięty przez moderatorkę, sugeruję pytanie skierować do niej.
Stary 2011-04-26, 19:19   #189
Asiuuuuula
Zakorzenienie

Cytat:
1. Sprawdziłem, gorące linki działają prawidłowo. Wklej tutaj adres www strony, na którą przenoszą Ciebie gorące linki proszę

2. Widocznie jest zamknięty przez moderatorkę, sugeruję pytanie skierować do niej.
Jak wchodzę na perfumach na podforum wspólnych zakupów to wyskakuje komunikat "Błędny forum"..., wchodzę przez gorące linki na wspólne, wklejam link:
https://wizaz.pl/forum/forumdisplay....ysprune=&f=121
I tylko tam mogę wejść przez gorące linki, z forum nie.

A wątek "pomysły i sugestie"... nie jest zamknięty, natomiast wygląda na zmknięty tylko jak wejdę w ustawienia (przez gorące linki nie jest zamknięty), na liście wątków subskrybowanych , i wiem, że nie tylko ja tak mam bo przez chwilę o tych problemach pisałyśmy właśnie w tym wątku i kilka osób pisało, że też widzi go jako zamknięty .

Dzięki

Czas edycji: 2011-04-26 o 20:43 Powód: literówka
Stary 2011-04-26, 19:35   #190
olka_222
Zakorzenienie

problem jest z postami w nowym watku w jednym z klubow.

dodany jest nowy watek, uzytkowniczka napisala 4 posty i w klubie na spisie watkow widac ilosc wiadomosci-6 a jak tylko wejdzie sie na watek nie wyswietlaja sie nowe wiadomosci.
Stary 2011-04-26, 20:06   #191
zlosliwiec
Przyjaciel Wizaz.pl

Teraz serwis jest przeciążony, posty pojawią się za chwilę.

(reklama w TV przysłała nam +30.000 osób online)

Edytowane przez zlosliwiec
Czas edycji: 2011-04-26 o 20:10

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-04-27, 13:13   #192
boguska
Raczkowanie

Nie żebym marudziła, bo stare forum jest dla mnie mega, ale czy te siwe cyferki obok nazw podforów (jak mniemam ilość wątków i wiadomości) są konieczne? Jakoś mi nie pasują i ich obecność wydaje się być bezcelowa, bo kto zwraca uwagę na ilość wątków?

P.S. Bardzo mi się podoba, że teraz nazwy podforów są pod sobą, a nie w jednej linii
boguska jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-04-27, 14:23   #193
Lexie
Przyjaciel wizaz.pl

Cytat:
Teraz serwis jest przeciążony, posty pojawią się za chwilę.

(reklama w TV przysłała nam +30.000 osób online)
Da się gdzieś obejrzeć reklamę? Jestem ciekawa, ale nie oglądam zbyt wiele TV i marne szanse, że trafię
Lexie jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-04-27, 14:54   #194
zlosliwiec
Przyjaciel Wizaz.pl

Cytat:
Napisane przez boguska Pokaż wiadomość
Nie żebym marudziła, bo stare forum jest dla mnie mega, ale czy te siwe cyferki obok nazw podforów (jak mniemam ilość wątków i wiadomości) są konieczne? Jakoś mi nie pasują i ich obecność wydaje się być bezcelowa, bo kto zwraca uwagę na ilość wątków?

P.S. Bardzo mi się podoba, że teraz nazwy podforów są pod sobą, a nie w jednej linii
To element dyskretnych zmian. Cyferki lepiej, żeby były szare, bo inaczej żrą się z nazwą podforum

Zaraz pojawi się nowe menu z lewej strony.

---------- Dopisano o 15:54 ---------- Poprzedni post napisano o 15:53 ----------

Cytat:
Napisane przez lexie Pokaż wiadomość
Da się gdzieś obejrzeć reklamę? Jestem ciekawa, ale nie oglądam zbyt wiele TV i marne szanse, że trafię
Nie do końca znam media plan, ale to reklamy kosmetyków, które dostały nagrody KWC...
Stary 2011-04-27, 14:58   #195
marryme21
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Callitus Pokaż wiadomość
A ja mam pytanie - czy w szybkim Menu forum pojawi sie zakladka minerały? Bo nie mam jej od awarii, a to bardzo irytujace zaczyna sie robic, jak za kazdym razem musze klikac w forum i dopiero potem na Mineraly. Zbyt wygodnicka jestem

Tej zakładki nie ma od dawna.

marryme21 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-04-28, 09:24   #196
Olencjaaa
Organizatorkaaa :)

GG do Olencjaaa

Złosiu ja tak nieśmiało się przypomnę z moim postem z zamówieniowego wątku bo jutro powinnam mieć paczkę i bez tego postu będzie mi bardzo ciężko ogarnąć to zamówienie

najszybszy kontakt: olencjaaa.wizaz@gmail.com
(zawsze w tytule podawaj swój nick)
Olencjaaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-04-28, 09:24   #197
sotie
Zadomowienie

[1=13aa9d55ec6ef8489ab3852 d90deb2979ef9d608;2654155 0]Nie mogę wejśc na plotkowe wyskakuje mi cos takiego :

"Błędny Forum.
Jeśli mimo to uważasz, że link był prawidłowy, napisz maila do webmastera z opisem komunikatów i Twoich czynności."

Czyli chyba to samo co dziewczyny wyżej pisały , wchodze normalnie przez forum i se ne da czy ktoś wie co z tym zrobić [/QUOTE]

Również mam ten problem. W Perfumach (czyli w dziale, z którego najczęściej korzystam) moge wejść tylko w podforum wspólnych zakupów, w forum ogólne już nie - mam komunikat jak wyżej.
W ogólne forum mogę wejść tylko do pojedynczego wątku - najświeższego z głównej strony lub w gorące wątki, ale poruszać się normalnie po forum nie mogę
Czy można coś z tym zrobić?

napełnij pustą miskę KLIK!
sotie jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-04-28, 09:33   #198
paula78
Zakorzenienie

Znowu nowe menu z lewej ?masakrycznie nie wygodne ono jest bo nie zlatuje w dól :/

paula78 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-04-28, 09:39   #199
Lexie
Przyjaciel wizaz.pl

Cytat:

Nie do końca znam media plan, ale to reklamy kosmetyków, które dostały nagrody KWC...
Ach, to może gdzieś trafię

A nowe menu po lewej jest fajne Nie wyskakuje tak znienacka, w sensie trudniej na nie najechać przypadkiem
Lexie jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-04-28, 09:42   #200
koralik24
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez paula78 Pokaż wiadomość
Znowu nowe menu z lewej ?masakrycznie nie wygodne ono jest bo nie zlatuje w dól :/
i na telefon komorkowy tez masakra...
co chwila sie buguje i otwiera i zamknac sie nie da = przegladanie stron na telefonie jest niemozliwoscia
moze i ladne (), ale wygodne jak kolek w tylku

i dziala jakos tak wolno...
plus tylko taki, ze sie trzyma ekranu po otworzeniu; stary lubil jezdzic gora/dol za cala reszta

moze zamiast udoskonalac forum do tego stopnia, ze polowa nie bedzie w stanie wejsc to lepiej wpierw popracowac nad ta wersja mobilna (na komorke)? wymaga jedynie mniej syfu

Edytowane przez koralik24
Czas edycji: 2011-04-28 o 09:46
koralik24 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-04-28, 10:29   #201
zlosliwiec
Przyjaciel Wizaz.pl

Cytat:
Napisane przez koralik24 Pokaż wiadomość
i na telefon komorkowy tez masakra...
co chwila sie buguje i otwiera i zamknac sie nie da = przegladanie stron na telefonie jest niemozliwoscia
moze i ladne (), ale wygodne jak kolek w tylku

i dziala jakos tak wolno...
plus tylko taki, ze sie trzyma ekranu po otworzeniu; stary lubil jezdzic gora/dol za cala reszta

moze zamiast udoskonalac forum do tego stopnia, ze polowa nie bedzie w stanie wejsc to lepiej wpierw popracowac nad ta wersja mobilna (na komorke)? wymaga jedynie mniej syfu
Przeładuj stronę, Twój telefon trzyma w pamięci stary skrypt i próbuje go wykonać na siłę z nowym wyglądem.

Skrypt był testowany na iPhone, iPad i wszelkich dotykowych androidach - działa doskonale i na pewno lepiej od starego.
Stary 2011-04-28, 11:27   #202
Fela Von Helvete
Zakorzenienie

Ja mam pytanko odnośnie nowego menu - czy byłaby możliwość w wolnej chwili przetestowania zmiany jednej linijki, mianowicie zamiast:

Kod:
#sidemenu #sidemenu_inner ul li{ width: 143px;
wrzucić:

Kod:
#sidemenu #sidemenu_inner ul li{ width: 33%;
Czy coś w tym stylu, byleby bez szerokości wpisywanej na sztywno? Błagam, u mnie poprawia to problem przy skalowaniu strony - z Wizażu korzystam głównie na Eee PC i przez niewielką rozdzielczość muszę go mieć w wersji przeskalowanej, wtedy jednak "Menu forum" zjeżdża się w dwie kolumny zamiast trzech i nie mam dostępu do linków na samym dole:

zrzut_ekranu.jpg

Z góry dzięki jak coś
Stary 2011-04-28, 11:48   #203
magdziaS
Podróżniczka

Ciesze się, że stara belka boczna zniknęła. Ta nowa jest dużo lepsza, nie lata i jest ładniejsza

magdziaS jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-04-28, 11:51   #204
Asiuuuuula
Zakorzenienie

Cytat:
Jak wchodzę na perfumach na podforum wspólnych zakupów to wyskakuje komunikat "Błędny forum"..., wchodzę przez gorące linki na wspólne, wklejam link:
https://wizaz.pl/forum/forumdisplay....ysprune=&f=121

A wątek "pomysły i sugestie"... nie jest zamknięty, natomiast wygląda na zmknięty tylko jak wejdę w ustawienia (przez gorące linki nie jest zamknięty), na liście wątków subskrybowanych , i wiem, że nie tylko ja tak mam bo przez chwilę o tych problemach pisałyśmy właśnie w tym wątku i kilka osób pisało, że też widzi go jako zamknięty .

Dzięki
Cytat:
Napisane przez sotie Pokaż wiadomość
Również mam ten problem. W Perfumach (czyli w dziale, z którego najczęściej korzystam) moge wejść tylko w podforum wspólnych zakupów, w forum ogólne już nie - mam komunikat jak wyżej.
W ogólne forum mogę wejść tylko do pojedynczego wątku - najświeższego z głównej strony lub w gorące wątki, ale poruszać się normalnie po forum nie mogę
Czy można coś z tym zrobić?
Sotie, chyba piszemy nie w tym wątku , gdzie mamy napisać, żeby ktoś zrobił coś, żeby działało jak powinno bo wchodzenie za każdym razem przez gorące linki bo to jest najzwyczajniej w świecie UPIERDLIWE, i ja taka też będę dopóki mi ktoś nie pomoże .

Czas edycji: 2011-04-28 o 12:03 Powód: lit.
Stary 2011-04-28, 12:01   #205
vril
Zakorzenienie

Tez sie ciesze, ze boczne menu zostalo zmodyfikowane, sa tez Mineraly
Czekam tez az zniknie ramka SW pod avatarem, w nowej wersji forum bylo to fajnie rozwiazane, kazdy mial tylko podstawowe info pod avatarem
vril jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-04-28, 12:35   #206
zlosliwiec
Przyjaciel Wizaz.pl

Cytat:
Napisane przez Fela Von Helvete Pokaż wiadomość
Ja mam pytanko odnośnie nowego menu - czy byłaby możliwość w wolnej chwili przetestowania zmiany jednej linijki, mianowicie zamiast:

Kod:
#sidemenu #sidemenu_inner ul li{ width: 143px;
wrzucić:

Kod:
#sidemenu #sidemenu_inner ul li{ width: 33%;
Czy coś w tym stylu, byleby bez szerokości wpisywanej na sztywno? Błagam, u mnie poprawia to problem przy skalowaniu strony - z Wizażu korzystam głównie na Eee PC i przez niewielką rozdzielczość muszę go mieć w wersji przeskalowanej, wtedy jednak "Menu forum" zjeżdża się w dwie kolumny zamiast trzech i nie mam dostępu do linków na samym dole:

Załącznik 3922744

Z góry dzięki jak coś
Przeskalowanej, czyli pomniejszonej?

Niestety, definicja 33% spowoduje, że na monitorach większej rozdzielczości menu będzie olbrzymie, a na mniejszej, że też będzie łamać tekst. Sprawdzimy jednak na małych rozdzielczościach ponownie...

Nie, nie sprawdzaliśmy na małych rozdzielczościach przy ręcznym przeskalowaniu - każda przeglądarka ma własną politykę zmniejszania i nie da się wypośrodkować.

---------- Dopisano o 13:35 ---------- Poprzedni post napisano o 13:34 ----------

Cytat:
Sotie, chyba piszemy nie w tym wątku , gdzie mamy napisać, żeby ktoś zrobił coś, żeby działało jak powinno bo wchodzenie za każdym razem przez gorące linki bo to jest najzwyczajniej w świecie UPIERDLIWE, i ja taka też będę dopóki mi ktoś nie pomoże .
o KTÓRYCH gorących linkach piszesz?
przeglądarki, czy forumowych?
Stary 2011-04-28, 12:42   #207
Asiuuuuula
Zakorzenienie

Cytat:
o KTÓRYCH gorących linkach piszesz?
przeglądarki, czy forumowych?
Pozwolę sobie zacytować poprzedni swój post

Cytat:
https://wizaz.pl/forum/forumdisplay.php?s=&daysp rune=&f=121

Dzięki
Chodzi mi o gorące linki, które mogę rozwinąć a znajdują się pod komunikatem "Błędny forum...", inaczej nie wejdę na wspólnozakupowy

Czas edycji: 2011-04-28 o 12:43

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-04-28, 12:46   #208
zlosliwiec
Przyjaciel Wizaz.pl

Cytat:
Pozwolę sobie zacytować poprzedni swój post

Chodzi mi o gorące linki, które mogę rozwinąć a znajdują się pod komunikatem "Błędny forum...", inaczej nie wejdę na wspólnozakupowy
Wchodzisz będąc na forum Perfumy klikasz w podforum Wspólne zakupy?

Forum działa prawidłowo. To, co się dzieje związane jest z:
1. keszem Twojej przeglądarki
2. serwerem w3cache firmy ACN, znanym nam z idiotycznych ustawień oraz ignorowania naszych maili w tej sprawie.

Sugeruję wyczyścić pamięć podręczną przeglądarki. Prawidłowo działająca ma zaszyte prawidłowe linki i nie korzysta z kopii stron sprzed 5 dni. Kopii od 5 dni nieaktualnej.
Stary 2011-04-28, 12:56   #209
Fela Von Helvete
Zakorzenienie

Cytat:
Przeskalowanej, czyli pomniejszonej?

Niestety, definicja 33% spowoduje, że na monitorach większej rozdzielczości menu będzie olbrzymie, a na mniejszej, że też będzie łamać tekst. Sprawdzimy jednak na małych rozdzielczościach ponownie...

Nie, nie sprawdzaliśmy na małych rozdzielczościach przy ręcznym przeskalowaniu - każda przeglądarka ma własną politykę zmniejszania i nie da się wypośrodkować.
Nie spowoduje raczej, bo chodzi tylko o szerokość elementu listy, a nie całej listy Cała lista zostaje przecież z szerokością ustawioną na sztywno (#sidemenu_inner i shadow), więc nic się nie dzieje z całością
Stary 2011-04-28, 13:10   #210
zlosliwiec
Przyjaciel Wizaz.pl

Cytat:
Napisane przez Fela Von Helvete Pokaż wiadomość
Nie spowoduje raczej, bo chodzi tylko o szerokość elementu listy, a nie całej listy Cała lista zostaje przecież z szerokością ustawioną na sztywno (#sidemenu_inner i shadow), więc nic się nie dzieje z całością
OK, coś nie zatrybiłem. Sprawdzę za momencik
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Techniczne forum

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości