![]() |
#211 |
Rozeznanie
|
Dot.: Ile kosztowały Wasze pierścionki zaręczynowe? :-)
Dla mnie cały ten watek jest troche nie na miejscu. jakie to ma znaczenie ile kosztował pierścionek
![]() Czytając ten wątek przyomniała i się akcja koleżanki, która zaraz po swoich zaręczynach wysłała do mnie smsa z ta wiadomościa. było to jedno zdnaie. Zaręczyłam się, dostałam pierwścionek z 8 karatowym brylantem ( ![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#212 |
Zakorzenienie
|
Watek nie mna miejscu...? ja tak nie uważam- poza tym tym pytałam:1. dawno 2. w tytule jest ''beźka'', więc nie traktujmy wszytskiego poważnie
3. pytałam z ciekawości(tak, z ciekwaości!) 4. ja np sama wybierałam sobie pierścionek, moja przyjaciółka nie i tak sobie rozmawiałyśmy o zyciu, o slubie, kosztach i również o cenach biżuterii... nie tylko pierścionka zaręczynowego, więc nie wiem na prawdę o co ta cała wrzawa ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#213 |
Wtajemniczenie
|
Hihi 4 złote
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#214 |
Raczkowanie
|
Cześć Wszystkim w tym Wspaniałym Wątku
![]() Ja natomiast bardzo chciałam sobie wybrać sama pierścionek (notabene zajęło mi to ponad godzinę) dlatego że mój TŻ uparł się że zaręczynowy musi być z brylantem najlepiej dużym żeby go było widać. Ja natomiast nie chciałam żeby wydawał zbyt dużo pieniążków bo i po co, przecież to tylko pierścionek. Poza tym ja koniecznie chciałam z szafirem... No i wyszło tak że jest z 1 szafirem i dwoma małymi diamentami za wcale nie bajońską sume 500zł. A jak dałabym mu samemu wybierać to pewnie teraz miałabym jakiś big diament za parę tysięcy, z którym bałabym się chodzić po ulicy hi hi. Zato on ze mnie żartuje że te moje diamenty to trzeba przez lupe oglądać ![]() A potem się i tak popłakałam jak mi go włożył na palec ![]() ![]() z radości oczywiście i ze wzruszenia |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#215 |
Przyczajenie
|
Mój pierścionek wybieralam tez sama. chodzilismy i ogladalismy i nic nie znalazlam ladnego. az ktoregos dnia przechodzilam obok sklepu jubilerskkiego (i to z moja mama) i tak poprostu weszlam obejzec. Spodobal mi sie i potem po niego pojechalismy.kosztowal 200zl ale jesst sliczny wkleilabym wam zdjecie ale kompletnie nie wiem jak tozrobic i wogole nie bardzoo wiem jakk poruszac sie po tym forum
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#216 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Powodzenia ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#217 |
Rozeznanie
|
Witam
Czytam ten wątek i normalnie śmiać mi sie chce. Popieram jedynie słowa jednaj z dziewczyn która przytoczyła fragment z brzechwy ![]() ciekawe co stałoby sie gdybyście mogły zobaczyć sie na żywca polałaby sie krew chyba ![]() jest pytanie (może głupie może nie) jeśli chcesz i masz ochote to odpowiedz, ale po co te idiotyczne docinki czy to cos zmieni ???? moja odpowiedz na pytanie Nie znam ceny pierścionka gdyż nie było mnie przy jego zakupie dostałam go jak pojechaliśmy na wakacje do Zakopanego, i to była najwspanialsza chwila w moim życiu, apierscionek jak dla mnie najpiękniejszy na świecie (chyba jak dla każdej z nas) |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#218 |
Raczkowanie
|
A ja sie nad czyms zastanwiam.....wiem, ze niedlugo tez przezyje ta cudowna chwile , za dokladnie 38 dni wraca moj ukochany i to, ze sie zareczymy jest juz postanowione
![]() Ale problem w tym, ze nie wiem czy mam isc poprostu ze swoim chlopakiem i razem go kupic?? Jakos to tak odarte z romantyzmu .....i co dalej? Oddac mu go i czekac na chwile zareczyn? Czytajac ten watek natrafilam na kilka postow z ktorych wynika ,ze niektore dziewczyny kupowaly pierscionek razem ze swoim ukochanym, wiec moze napiszecie mi jak to pozniej wygladalo? Bo mam takie troche wyzuty sumienia ,zeby isc razem i mowic CHCE TEN ! a z drogiej strony ja wlasnie chce ten i zaden inny ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#219 |
Konto usunięte
|
My wybieralismy razem, tzn dałam męzowi do wyboru 2 pierśconki i powiedziałam , ze nie chce wiedziec który wybrał (cana była jednakowa) schował do kieszeni i dał mi dopiero w stosownej chwili.
Tak samo zrobił, jak kupował mi pierścionek z okazji I rocznicy ślubu. Schował i dał później. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#220 |
Raczkowanie
|
Mój pierścionek kosztował ok 350 zł,mój narzeczony a teraz mąż kupił go w Aparcie.Wcześniej wysłałam mu parę zdjęć aby zobaczył co mi się podoba,muszę powiedzieć ze trafił w dziesiątkę
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#221 |
Zakorzenienie
|
ja uwazam ze temat jest w porzadku
![]() ![]() buziaki ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#222 |
Rozeznanie
|
witam, w takiej dyskusji to sie musze tez udzielic...
![]() wiec.... ja osobiscie cene swojego pierscionka zareczynowego znam (a niby dlaczego mialaby to byc taka wielka tajemnica??). wybieralam go w pewnym stopniu sama - poszlismy kiedys do jubilera (chcialam sobie kupic kolczyki) no i ogladajac przypadkiem pierscionki zwrocilam uwage wlasnie na ten. byl inny od innych, do przesady geometryczny i taaaki delikatny. kolczyki oczywiscie kupilam, a pierscionek dostalam za 2 m-ce ![]() nie liczylam na to ze TZ wlasnie taki kupi, strasznie sie wiec ucieszylam na jego widok. cena???? - niecale 500zl - z BRYLANTEM!!!!!.....maciup enkim ![]() ![]() oczywiscie uwazam, ze cena pierscionka nie gra oczywiscie roli, ale po co robic z niej taka tajemnice??? czy jesliby sie ktoras z was dowiedziala, ze jej pierscionek byl tanszy niz zalozona cena, nie przyjmie go???? wklejem fotke mojego - juz strasznie porysowany jest, bo chodze w nim dziennkie od prawie 2 lat ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#223 |
Przyczajenie
|
Tak, tak, nie wazne ile kosztowal, wazne ze od niego, prosto z serca .... ale tak naprawde nie oszukujmy sie dziewczyny!!! Jesli obchodzi nas cena sukni, kwiatow, dekoracji itp. to czemu nie pierscionka? Kazda z nas tak naprawde zastanawial sie kiedys nad cena swojego pierscionka, a nawet keszcze ciekawsza dla nas jest cena pierscionka na palcu kolezanki czy znajomej. Taka juz jest nasza natura, nie oszukujcie sie!!!
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#224 |
Zakorzenienie
|
a ja jestem prozna i chcialabym pierscionek, ktory bedzie widoczny na moim palcu
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#225 | |
BAN stały
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#226 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dokładnie cyferki tez mnie nie interesują, mnie nawet przez gardło nie przeszłoby pytanie.. "a ile kosztował Twój pierścioneczek?", czułabym sie jakoś nieswojo ... ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#227 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja mam akurat taką naturę... |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#228 |
Raczkowanie
|
Zgadzam się z tym że nie cena jest tą najistotniejszą sprawą przy wyborze pierścionka zaręczynowego , choć niestety znam takie osoby które na następny dzień po zaręczynach pobiegły do Aparta sprawdzić za ile noszą cacko J
A największe znaczenie dla mnie osobiście ma to iż mój narzeczony sam poszukał i trochę przerobił wybrany model aby był idealnie taki jak nam się podoba. Że sam wyszedł z inwencją, że chciał aby to był pierścionek od NIEGO. A nie wciśnięty w jakimś salonie jubilerskim bo pasuje do każdej obrączki czy coś w tym stylu. Nie chciałabym abyście mnie źle zrozumiały – nie mam na myśli wspólnego wybierania pierścionka. Tylko totalne zero zainteresowania ze strony domniemanego narzeczonego który po prostu idzie na łatwiznę i kupuje pierwszy lepszy... bo niestety tacy też są wśród nas ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#229 |
Zakorzenienie
|
Statmilka, bardzo mi sie podobalo to co napisalas...realkcja Twojego ukochanego byla wyjatkowa i dla mnie rowniez jest wyjatkowe to co robi moj ukochany jesli wychodzi to z jego inicjatywy. Wczoraj dostalam od niego kartke wykonana wlasnorecznie z wierszem napisanym przez niego (on nigdy nie pisal wierszy!), to znaczy dla mnie wiecej niz najwiekszy klejnot na swiecie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#230 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#231 |
Rozeznanie
|
hej kochane to i ja sie pochwale w ubiegla sobote zostalam wreszcie narzeczona .. dlugo czekalam na ta chwile i sie doczekalam byl to najszczesliwy dzien w moim zyciu jak narazie.najpeirw byla opcja ze pojde zobaczyc piercioneczek z moim lubym jednak powiedzialam mu ze jaki by nie byl to i tak bedzie dla mnie najcenniejszy(nawet gdyby mi sie nie zbyt podobal) bo bedzie od niego.tak wiec poszedl moj skabeczek i taki byl dumny z siebie bo pani w sklapei powiedzala ze ma swietny gust.no a ja jestem w niebowzieta.bo poprostu pasuje do mnie idealnie oczko jest widzoczne ale nie zbyt duze. pieknie sie swieci w sloncu i chodze dumna az razi po oczkach.jestem taka scezliwa ze kazdy kogo spotkam mowi ze widac ze jestem ogromnie zakochana. a co do ceny pierscionka to nie wiem dokladnie ale moj narzeczony
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#232 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#233 |
Raczkowanie
|
Bez obrazy dziewczyny ale skoro wiekszosc z was uwaza ze ten watek jest beznadziejny to po co u licha zabieracie w nim glos i tym samym sprawiacie ze temat jest wciaz aktualny??
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#234 | |
BAN stały
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#235 |
Przyczajenie
|
![]()
Moj pierwszy pierscionek zareczynowy wyglada jakby kosztowal fortune
![]() ![]() Pierscien ten jest zrobiony z plastiku i jest wart moze kilka zlotych. Eksponowany na swiatlo moze stracic swoj urok ![]() Jestemy malzenstwem trzy lata. Ostatnio otrzymalam, drugi pierscionek zareczynowy. Jak to powiedzial moj maz " to takim chcialem Ci sie oswiadczyc". Pierscien jest z platyny, diament 1,5 karat i z certyfikatem na 3.000$. Ale cena nie jest wazna, wazny jest czlowiek ktory Ci ten pierscien ofiaruje. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#236 |
Wtajemniczenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#237 |
Raczkowanie
|
Gratuluje natka294
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#238 |
Rozeznanie
|
dzieki atka i bafi
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#239 |
Raczkowanie
|
Ja też nie znam ceny, nawet gdybym poznała to i tak się z nią nie zgodzę bo dla mnie jest bezcenny
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#240 |
Przyczajenie
|
W moim przypadku moj przyszly moz wybral antyczny pierscionek (bo szleje za starociami) i wybralismy pierscionek z 16-go wieku. A co do ceny to 10,000 Euro, jednak jest cudowny. Mimo to nawet jesli to by byl metalowy pierscionek czy wogole by nie bylo to i tak bylabym najszczesliwsza na swiecie.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:27.