|
|
#1741 |
|
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 4 731
|
Dot.: Nasze Codzienne Jad³ospisy XIV
A ja mam takie pytanie.
Je¶li mi wysz³o ,¿e mam za niski cukier to co zrobiæ by to unormowaæ ? Czêsto czuje jakby spadek energii itp.
|
#1742 |
|
Zadomowienie
Wiadomo¶ci: 1 358
|
Uuuu
jak w bieguuuuuuuUUUUUUU:
i jak? lepiej? |
|
|
|
#1743 |
|
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 162
|
znacie moze jakis przepis na zupe z soczewica?
|
|
|
|
#1744 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1745 |
|
Zadomowienie
|
czemu?????????????????
|
|
|
|
#1746 |
|
Zakorzenienie
|
proszê ciê nie wiesz czemu?
to wszystko robi siê ju¿ bardzo ciê¿kie. Irish no ile mo¿na
|
#1747 | |
|
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 8 966
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1748 | |
|
Rozeznanie
Wiadomo¶ci: 859
|
Cytat:
zero owoców...ma³o nnkt...jako¶ nudno. i nie jestem pewna czy 1000 kalorii siê znajdzie.. DZIEWCZYNY?DAJEMY NA KZ????masakrycznie jak na U. Mi siê wydaje,¿e wiza¿anki na redukcji jedz± wiêcej...smaczniej, weselej.. przecie¿ teraz wszystko ro¶nie, jest taki wybór warzyw, owoców(no mo¿e jeszcze nie a¿ tak,ale szukaj, próbuj, celebruj, odkrywaj....)..dziwne te menu Twoje.. sorry. |
|
|
|
|
#1749 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1750 | |
|
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 440
|
Cytat:
w twoim przypadku to oznacza, ¿e po prostu za ma³o jesz, za ma³o kalorii, za ma³o sk³adników odzywcych ca³a filozofia jakbys jadla choc z 1500 kcal, w normalnych produktach a nie kromce razowca i wazywach plus troche sera (twarogu czy co¶) to bys tak nie mia³a wiem, bo pamietam, pisa³am kiedys cos odnosnie twojego jad³a... za bardzo siê ograniczasz i tyle, wiêcj nic nie trzeba póki co |
|
|
|
|
#1751 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zauwa¿y³am ,¿e kiedy zjem ¶liwki suszone,morele to wtedy moje os³abienie jest mniejsze. Przede mn± jeszcze szereg ró¿nych badañ ale naprawdê chce co¶ zmieniæ w koñcu. Dziêkuje za odp
|
|
#1752 |
|
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 192
|
P
![]() I¦: Du¿a bu³ka pszenna na pó³: z almette i pomidorem, z mas³em i serem zó³tym II¦: budyñ waniliowy na szklance mleka 2% z ³y¿k± soku malinowego i ³y¿k± pra¿onego s³onecznika O: (trochê ma³o konkretny, ale nie moja wina :/) du¿a miska zupy pomidorowej z makaronem P: jogurt naturalny 135g z wkrojonym bananem K: (bêdzie) du¿a grahamka z almette, ogórkiem, rzodkiewk±/ paprykarzem/ mas³em i serem ¿ó³tym I jak? Nie za ma³o tu bia³ka?
|
|
|
|
#1753 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1754 | |
|
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 440
|
Cytat:
a na przysz³o¶c - wiecej kalorii i wiecej normalnego jad³a wiecej filozofii naprawde nie trzeba fajnie, ze sie starasz, jesli naprawde to za jaki¶ czas zobaczysz to w wynikach zapewnedlugo tkwi³as w jednym i tym samym punkcie, dlatego to tak wygl±da |
|
|
|
|
#1755 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja te¿ mam nadzieje ,¿e w koñcu ruszê z martwego punktu bo to wszystko mnie ju¿ zmêczy³o.
|
|
#1756 |
|
Rozeznanie
Wiadomo¶ci: 768
|
I.4¶liwki suszone, owsianka (4³ p³, 2³ otr±b, homo nat, jab³ko, cynamon, gorzkie kakao, kostka mlecznej czekolady) du¿y kawa³ek babki piaskowej, kawa z mlekiem
spacer II.bardziej przek±ska bo 30 min przed obiadem-duzy kawa³ek babki jw. III.(taki misz-masz)trochê gotowanych ¿a³±dków; w±tróbka duszona w grzybach i cebuli i przyprawach, porcja tradycyjnej sa³atki jarzynowej; sporo wêdliny drobiowej do tej sa³atki; talerzyk ogórków konserwowych; pomidor z cebulk± IV.³y¿ka kakao gorzkiego na wodzie z mlekiem; pó³ wêdzonej makreli lub dwa jaja to siê zobaczy+pomidor; mo¿liwe ¿e o czym¶ zapomnia³am. chcia³abym ¿eby to by³o R.
|
#1757 |
|
Zakorzenienie
|
Znamy. Ostatnio wklejalam tu:
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=384299
|
|
#1758 |
|
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 192
|
|
|
|
|
#1759 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dzis ZUE U Sniadanie 2 placki owsiano amarantowe (3 jaja , 3/4 kubka amaramtusa i owsianych, 2 lyzki slonecznika i 1 lyzka siemienia) . + po wierzchu 2 lyzeczki masla orzechowego Pol mango i 2 lyzki wiesniaka 4% kawa z mlekiem Herbata biala Jogurt pitny lactose free Kawa czarna Obiad Micha zupy kremu soczewicowo marchewkowej Duuzy banan macho(tak sie gatunek nazywa) salatka owocowa: mango, papaja, melon, mandarynka Kawa z mlekiem i 1/2 wielkiego batona czekoladowego proteinowego (200 kcal) Jakos mi dzis wyjdzie duzo nabialu. No coz ![]() EDYTUJE< ze malo - wiem. Strasznie zabiegany dzien byl. Prosze sie nie wzorowac na tym jadlo.
nie jestem zawodowym dietetykiem ani trenerem, to moje hobby. Chetnie udziele rad, ale korzystasz z nich na wlasna odpowiedzialnosc. Dziekuje za uwage ![]() Edytowane przez santos Czas edycji: 2011-04-27 o 19:13 |
|
|
|
|
#1760 |
|
Zakorzenienie
|
kalorycznie,ilo¶ciowo no i ma³o t³uszczy itp.
|
#1761 |
|
Konto usuniête
Wiadomo¶ci: 3 885
|
Moje U/R
¦niadanie: 3 ³y¿ki pêczaka kujawskiego gotowane w 1,5 szkl mleka, po 1 ³y¿ce p³atków jêczmiennych i pszennych, gar¶æ rodzynek, mandarynka, 3 suszone figi, ³y¿eczka miodu, cynamon 35 min biegania + rozci±ganie Posi³ek potreningowy: Sa³atka (sa³ata, pomidor, ogórek, szczypior, papryka, rze¿ucha, 1/2 tuñczyka wsw, 1/2 kulki mozarelli, trochê gotowanej piersi indyczej, olej z pestek winogron), kromka chleba orkiszowego, po 1 gar¶ci rodzynek, s³onecznika ³uskanego i migda³ów Obiad: 300 ml zupy pieczarkowej zabielanej z ziemniakami, 1,5 nale¶nika ze szpinakiem, kawa³ek gotowanej piersi kurczaka, pomidor, papryka marynowana Podwieczorek: 4 ³y¿ki twaro¿ku z orzechami, wgnieciony banan, gar¶æ ¿urawiny suszonej i ³uskanego s³onecznika, 2 ³y¿eczki d¿emu jab³kowego Kolacja: Bêd± pewnie 2 kawa³ki domowego pasztetu, 1/2 tuñczyka wsw, jajko(jak dostawca dowiezie ) + jakie¶ warzywa
|
|
|
|
#1762 |
|
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 162
|
|
|
|
|
#1763 |
|
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 168
|
Moje dzisiejsze Utrzymanie. Nie by³o 2 ¶niadania bo przepad³o w czasie wizyty u znajomych.
¦niadanie: Grahamka na pó³: 1/2 z mas³em, chrzanem, sa³at±, szynk±, rze¿uch± i pomidorem, 1/2 z konfitur± ¶liwkow± i mas³em orzechowym kawa z mlekiem, gar¶æ suszonych ¶liwek. Przek±ska(?): 2 do¶æ du¿e ciastka francuskie z marmolad± i lukrem, gar¶æ chipsów, czekoladka merci. Obiad: Kurczak sma¿ony, ziemniaki posypane koperkiem, mizeria na ¶mietanie, woda z syropem malinowym. Podwieczorek: Serek wiejski z kiwi, pomarañcz± i migda³ami, kawa z mlekiem i ³y¿eczk± miodu, kilka daktyli suszonych. Kolacja: 2 jajka na twardo, musztarda, chrzan, 2 kromki grahama: 1. z mas³em, grub± warstw± twarogu i d¿emem "owoce le¶ne", 1. z mas³em, serkiem paprykowym, sa³at±, 3 plastrami kie³basy krakowskiej i papryk±; marchewka. Mia³am ograniczaæ s³odycze ale co¶ mi nie wychodzi. No trudno. ![]() Mo¿e wpadnie jeszcze jakie¶ kakao. ; ]] |
|
|
|
#1764 |
|
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 168
|
Dzisiejsze Peee
¦. 4 (bo by³y ma³e) kromki chleba s³onecznikowego: ka¿da z mas³em, sa³at±, pomidorem -->> Trzy z szynk± drobiow± i serem ¿ó³tym. Jedna z serem ¿ó³tym. (cale plasterki sie nie mie¶ci³y, ale ogólnie zu¿y³am 2 plastry serka i 2 szynki) + big pomarañcz (300g) II¦. kawa z mlekiem + baku¶ biszkoptowy (to wiêksze opakowanie) + du¿a gar¶c mieszanki studenckiej ale bez rodzynek, bo nie lubie O. Szklanka pomidorowej z makaronem i miêsem z kurczaka + 2 ziemniaki z sosem + du¿o kapusty na s³odko + marchewka ugotowana du¿a + pier¶ z kurczaka z piekarnika w przyprawach P. Serek wiejski (200g) z wkrojonym ca³ym bananem K. <<bêd±>> 3 kromki chleba graham: Wszystkie z mas³em, sa³ata i pomidorem. Jedna z szynka drobiowa, druga i trzecia z serem twarogowym. Jest lepiej ?? Bo dwa ty¶ przekroczy³o jak nic. Buziaki dziewczyny
wzrost 167, waga - zbyt niska "Anoreksja nigdy nie bêdzie m± przyjació³k±, poniewa¿ nie zwyk³am wchodziæ w relacje z jednostkami chorobowymi (za bardzo zagra¿a memu ¿yciu). . . WALKA " Edytowane przez Agashia Czas edycji: 2011-04-26 o 20:32 |
|
|
|
#1765 |
|
Zakorzenienie
|
[1=97063297b7b35b4a21bd582 d93800b2e45dfbb59_6372d6b 265f10;26552730]Moje U/R
¦niadanie: 3 ³y¿ki pêczaka kujawskiego gotowane w 1,5 szkl mleka, po 1 ³y¿ce p³atków jêczmiennych i pszennych, gar¶æ rodzynek, mandarynka, 3 suszone figi, ³y¿eczka miodu, cynamon 35 min biegania + rozci±ganie Posi³ek potreningowy: Sa³atka (sa³ata, pomidor, ogórek, szczypior, papryka, rze¿ucha, 1/2 tuñczyka wsw, 1/2 kulki mozarelli, trochê gotowanej piersi indyczej, olej z pestek winogron), kromka chleba orkiszowego, po 1 gar¶ci rodzynek, s³onecznika ³uskanego i migda³ów Obiad: 300 ml zupy pieczarkowej zabielanej z ziemniakami, 1,5 nale¶nika ze szpinakiem, kawa³ek gotowanej piersi kurczaka, pomidor, papryka marynowana Podwieczorek: 4 ³y¿ki twaro¿ku z orzechami, wgnieciony banan, gar¶æ ¿urawiny suszonej i ³uskanego s³onecznika, 2 ³y¿eczki d¿emu jab³kowego Kolacja: Bêd± pewnie 2 kawa³ki domowego pasztetu, 1/2 tuñczyka wsw, jajko(jak dostawca dowiezie ) + jakie¶ warzywa[/QUOTE]na R banan niet . Sniadanie mi sie nie podoba, bo sie zasladzasz, potem ci spadnie cukier w ciagu dnia i bedzie cie ciagnelo do slodkiego. Poza tym nie ma bialka, a po nocy przed treningiem powinnas jakies zjesc.
|
|
#1766 |
|
Zakorzenienie
|
nie ka¿demu banan na R szkodzi to kwestia indywidualna.
A banan samo zdrowie dzia³o dobrze na stres i w ogóle chocia¿ ciut s³odyczy.
|
#1767 | |
|
Konto usuniête
Wiadomo¶ci: 3 885
|
Cytat:
A moje R nie jest a¿ takie du¿e, bardziej przewa¿a U. Ale dziêki za ocenê |
|
|
|
|
#1768 |
|
Zadomowienie
|
[1=97063297b7b35b4a21bd582 d93800b2e45dfbb59_6372d6b 265f10;26553991]To ja ju¿ nie rozumiem...
ja te¿ wielu rzeczy tu nie rozumiem )))
|
|
|
|
#1769 |
|
Zadomowienie
Wiadomo¶ci: 1 621
|
U :
1¶niadanie: owsianka z 4 ³y¿ek z serkiem homo, miodem, orzeszkami ziemnymi i mas³em orzechowym, kawa zbo¿owa o smaku wanilii z mlekiem i miodem 2¶niadanie: 2 kromki chleba orkiszowego z szynk± wêdzon± gotowan±, pomidorem i rze¿uch±, jajko na twardo obiad: kasza jêczmienna z warzywami i nerkowcami, jajko sadzone podwieczorek: miska kisielu truskawkowego z wkrojonym jab³kiem kolacja: omlet pe³noziarnisty z 2 jaj z pomidorem, cukini± i kukurydz±
|
#1770 | |
|
Wtajemniczenie
Wiadomo¶ci: 2 262
|
Cytat:
podoba mi siê, jest bardzo fajnie ![]() U Podwieczorku nie ma, bo sobie pospa³am d³u¿ej ![]() ¦niadanie: 7 ³y¿ek domowego musli (p³atki: owsiane, orkiszowe, ¿ytnie, pszenne; otrêby: owsiane, orkiszowe, ¿ytnie, pszenne; zarodki pszenne; rodzynki; suszone morele i figi; orzechy: pistacje, nerkowce, fistaszki) na szklance mleka sojowego z wkrojonym bananem i ³y¿k± mas³a orzechowego; herbata o smaku owoców le¶nych II ¶niadanie: sa³atka (miks sa³at, papryka, pomidor, ogórek, czerwona cebula, kukurydza, grillowana pier¶ z indyka, dressing, grzanki razowe); jab³ko; kawa zbo¿owa z mlekiem i miodem Obiad: chilli con pollo; pó³ woreczka br±zowego ry¿u Kolacja: sa³atka (szpinak, truskawki, dressing); du¿a kromka ¿ytniego chleba z mas³em, rukol±, serem ple¶niowym, miodem i pokruszonym orzechem w³oskim; zielona herbata + w miêdzyczasie 2l wody i pasek gorzkiej czekolady |
|
|
![]() |
Nowe w±tki na forum Dietetyka
|
|
|
| Ten w±tek obecnie przegl±daj±: 1 (0 u¿ytkowników i 1 go¶ci) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:27.

co to badañ, mia³am ju¿ czê¶æ badañ robione wizyta u gin USG itd. teraz czekam na wyniki krwi (prolaktyna itd) tak jak napisa³a¶, bra³am leki na wywo³anie @ ale nic nie pomog³y :/ okres stracilam przy odchudzaniu pomimo ze nie g³odzilam siê a raczej prze¿uci³am na zdrowe od¿ywianie BMI mam ciut za niskie natomiast z tak± wag± czujê siê dobrze 49kg 160cm dodam ze przez rok odchudzania(raczej luznego zdroweszego odzywiania) schud³am 15 kg. CO do t³uszczy, sma¿enia itd przez dietê w wiêkszo¶ci je wyeliminowa³am i tak ju¿ sie przyzywczai³am ¿e wolê zje¶æ np. miêso z warzywami zrobione na parze ni¿ sma¿one, poprostu tak mi lepiej smakuje. D³ugo mi zajê³o zmienienie nawyków ¿ywieniowych (wcze¶niej fast foody, s³odycze, czipsy w duzych ilo¶ciach, wiêkszo¶æ w³a¶nie sma¿one) i teraz obawiam ¿e przy zmianie diety i wprowadzeniu modyfikacji powróc± utracone kg. Dlatego proszê o rady odno¶nie jad³ospisów, bo wiem ¿e odzyskanie okresu jest teraz najistotniejsze i chcia³bym to zrobiæ. Która¶ z wiza¿anek radzi³a je¶æ np. ziemniaki polane t³uszczem, zupy gêste z miêsem generalnie du¿o t³uszczy a nie ukrywam ¿e obawiam siê takiego jedzenia,a pozatym jak pisa³am nie przepadam za tym :/ proszê o rady was bardziej do¶wiadczone w dietach

DZIEWCZYNY?DAJEMY NA KZ????

) + jakie¶ warzywa