|
|||||||
| Notka |
|
| Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4351 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Sierpniowe Panny Młode cz.II
witam po dłuższej przerwie.. Całkowicie pochłonęły mnie przygotowanie do Świat zwłaszcza, że w pierwszy dzień na obiedzie było spotkanie rodów i nasze rodziny miały sposobność się spotkać
Stres ogromny, przygotowań masę a efekt.. hmm wszyscy przeżyli, obyło się bez ofiar w ludziach i sprzętach tylko pies był lekko skołowany ilością ludzi w domu ![]() Butterfly20 - śliczne obrączki Ja swoich nie pamiętam Stoją w barku u TŻ i nawet ich nie widziałamcynnamon Witaj
|
|
|
|
#4352 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Duże macie wesela, my tak skromnie na 50 osób .
|
|||
|
|
|
#4353 |
|
Raczkowanie
|
Niuniaczek
Witam...cieszę się, że nie jestem jedyną niedzielną panną młodą
|
#4354 |
|
BAN stały
|
Nie mam katalogowego zdjęcia ale jest podobna do tej ze zdjęcia.
Zdjęcia robiłam niestety sama więc nic nie widać , na zdjęciach jestem bez halki więc sukienka jest "wąska", z halką jest rozłożysta Edytowane przez Niuniaczek Czas edycji: 2011-04-26 o 09:23 |
|
|
|
#4355 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
Kiedy bierzecie ślub? i o której godzinie? Ja mam zagwostkę jak pogodzić dekoracje Kościoła ze zwykłą mszą która jest na 18 (Slub mamy o 17)
|
|
|
|
|
#4356 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Takze z sukienka bede leciec z Wroclawia do Warszawy i pozniej do Bydgoszczy tydzien przed slubem... Wogole to mialam problem z odbiorem tydzien przed bo Panie z salonu najchetniej zrobilyby ostateczna przymiarke 3 dni przed slubem!Cytat:
Do slubu pozostalo 101 dni!!!!! Czas na Dukana, za dlugo to chyba odkladalam ale lepiej pozno niz wcale, chociaz zobaczymy ile wytrzymam... Edytowane przez Michalina81 Czas edycji: 2011-04-26 o 09:35 |
|||
|
|
|
#4357 |
|
Raczkowanie
|
my ślubujemy 21 sierpnia też o 17
ale u nas msza jest o 16 taka niedzielna i też nie wiem jak z dekoracjami zrobić czy przed samą mszą ślubną czy jeszcze przed 16 ale boję się żeby nikt jej nie uszkodził i żeby wytrzymała do naszej mszy ślubnej:/
|
#4358 |
|
BAN stały
|
Michalina - mam nadzieję że w moim salonie też mnie nauczą , masz rację lepiej zabrać kogoś ze sobą
![]() Fitalsa - ja też się boję że mi poobrywają, więc po prostu chyba wyślę kogoś przed 17 by to wszystko pozakładał |
|
|
|
#4359 |
|
Raczkowanie
|
no właśnie trzeba będzie zobowiązać kogoś żeby się tym zajął bo ja na pewno nie będę miała do tego głowy
|
#4360 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ile będzie osób... hm... może 60 - to się okaże, jak już potwierdzą.Ja z piosenką mam też problem dlatego, że mojemu tacie średnio mam za co dziękować i za bardzo ckliwa piosenka będzie trącała fałszem. Najbardziej się boję, że się upije na tym weselu (alkoholik), heh. Wczoraj się okazało, że protokół przedślubny prawdopodobnie mam spisywać w parafii, z której pochodzimy, a nie w tej, w której bierzemy ślub... Nie lubię tej papierkowej roboty... Edytowane przez blueberry88 Czas edycji: 2011-04-26 o 10:16 |
|
|
|
|
#4361 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Nie znam się za bardzo na trenach, ale wiem, że są różne sposoby podpięcia (na jakieś guziczki, pętelki, zatrzaski) i kiedyś pani w salonie mówiła mi, że można tren podpiąć do wewnątrz albo na zewnątrz. Akurat w mojej sukni podpina się tren w taki sposób, że praktycznie nic nie widać, nie robi się taka kopka odstająca ani nic. Może zapytaj w salonie, w którym kupowałaś, w jaki sposób należy go podpinać? Bo Twoja suknia (bardzo ładna, bardzo takie lubię Cytat:
Fajnie, że udało Wam się kosztem jednych przygotowań (do świąt i do spotkania) zorganizować te dwie imprezy My akurat spotkanie mieliśmy końcem stycznia, więc trzeba było specjalnie wszystko robić- sałatki, ciasta itd. Cytat:
Na weselu mojej koleżanki była piosenka "drogi ojcze, droga matko..." (nie wiem, czy tak brzmi tytuł) i też bardzo fajnie wyszło, rodzice byli wzruszeni ![]() sanderek, uroczy awatar ![]() blueberry, my (wprawdzie z nieco innych względów) zdecydowaliśmy się w ogóle nie mieć podziękowań podczas wesela. Szczerze przyznam, że szkoda mi, bo zawsze marzyłam o takiej piosence i kilku ciepłych słowach do rodziców, no ale cóż, trzeba zrobić tak, żeby wszyscy byli zadowoleni, a nie egoistycznie kierować się tylko swoimi marzeniami Dobrze, że my pochodzimy z tej samej parafii i w niej bierzemy ślub, bo to zawsze mniej tych papierków A co do upijania- głowa do góry, bo nie potrzeba alkoholika, żeby ktoś się upił- upić się może każdy gość. Wiadomo, że głupia sytuacja, bo to tata, no ale nie masz wpływu na to. Mam nadzieję, że wszystko się uda po Twojej myśli ![]() Oooo, zobaczyłam teraz Twoje bolerko w podpisie i będę mieć podobne Też bez koronek i rękawek 3/4 Śliczne, jedyne bolerko jakie mi się podobało i pasowało do sukni
Edytowane przez thea2 Czas edycji: 2011-04-26 o 10:29 |
|||
|
|
|
#4362 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
My protokół pod koniec maja będziemy spisywać. Też już bym chciała mieć tą papierkową robotę za sobą.
|
|
|
|
|
#4363 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
jak wy pędzicie z pisaniemmyślałam o bukiecie z kalii i orchidei, coś podobnego jak na zdjęciu ale w innych kolorach - tylko jeszcze nie wiem w jakich różowe kalie i biało-różowe orchidee
|
|
|
#4364 |
|
Zadomowienie
|
Witam po świętach
Dawno nie tu nie było ;/ ALe troszkę was podczytywałam Kurcze nie rozdaliśmy w święta ani jednego zaproszenia - katastrofa totalna... Jakoś kompletnie mi to wyleciało z głowy, a mój mówi że to i tak byłoby jeszcze za wcześnie hahaah. Myślę że musimy się za to zabrać, bo będzie katastrofa ;/ Za to przy rodzinnym obiadku omawialiśmy kwestię noclegów dla gości, transportu na salę z kościoła i kwestię babeczkowego tortu an drugi dzień. :P Więc to wstępnie mamy uzgodnione co byśmy chcieli. Teraz trzeba potwierdzić noclegi i wstępnie przydałaby się jakaś lista ile osób i skombinować busa z pod kościoła na sale i potem do domu busa. Ale to jak będę mijać busy gdzieś to spisze nr Poza tym święta szybko minęły - i dziś znowu w biurze. A do ślubu 116DDŚ
|
#4365 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja myślę, by skoczyć do rodzinki A. z zaproszeniami wtedy. zostanie nam jeszcze mój chrzestny i znajomi rodziców i koleżanka |
|
|
|
|
#4366 |
|
Zadomowienie
|
hej hej
![]() jak tam po świętach? ![]() ze ślubnych rzeczy nabyłam dziś bieliznę ![]() dziewczyny nie martwcie się nierozdanymi zaproszeniami nasze ciągle nie ujrzały światła dziennego jak do jutra papier nie dotrze, zamówimy na allegro zaproszenia :/ trudno
|
|
|
|
#4367 |
|
Rozeznanie
|
witam serdecznie po świętach
![]() chyba nawet mi się nie przytyło, bo cały piątek i 3/4 soboty latałam jak oszalała ![]() niestety nie udało mi się w piątek zdobyć próbki materiału sukni, odłożyłam to na czas po majówce, wierząc, że buty szybko znajdę i kupię w święta rozdaliśmy tylko dwa zaproszenia, dzisiaj dam trzecie, w sumie mamy rozdane myślę, że z 1/10, a czas pędzi... ale co mi tam, zajmę się wszystkim po majówce ![]() jusztyska, jeszcze tego papieru nie ma? oni chyba dopiero zaczęli drzewa wycinać jak zamówiłaś
|
|
|
|
#4368 |
|
Zadomowienie
|
jusztyska, jeju, ale przeginają z tym papierem! Przecież nie można czekać w nieskończoność. A płaciliście już za ten papier? Jest jakaś szansa, że jutro w ogóle dojdzie? Nie martw się, jak zamówicie na ll to pewnie dotrą do Was w ciągu 2 tygodni, pewno maksymalnie 3, więc zdążycie.
My będziemy rozdawać dopiero początkiem czerwca. Martwię się, że to trochę za późno, ale K. i moja mama twierdzą, że w sam raz. No nie wiem, szczególnie, że do rozdania mamy 90 sztuk. A my po majówce (albo nawet jeszcze przed) mamy zamiar zamówić kwiaty i kupić K. garnitur. Chcę sobie także zaklepać termin u fryzjerki, kupić buty, biustonosz i jakieś figi. No i musimy odebrać obrączki Nie mogę się ich doczekać! Aaaaa, no i upragniona wizyta u księdza ![]() Obudziłam się dziś i tak się przestraszyłam, że już tak mało czasu zostało, a tu tyle do załatwienia
Edytowane przez thea2 Czas edycji: 2011-04-26 o 12:57 |
|
|
|
#4369 |
|
Zakorzenienie
|
My kilka zaproszeń już rozdaliśmy, a resztę jak będzie sposobność, na przełomie maja i czerwca myślę, że już wszystkie rozdamy.
|
|
|
|
#4370 |
|
Raczkowanie
|
kurczę ja to jeszcze w ogóle zaproszeń nie mam
|
#4371 |
|
Zadomowienie
|
ufff a ja myślałam, że tylko ja tak się nie spieszę z zaproszeniami. Mamy wybrany wzór ale jeszcze nie zamówione nawet.
|
|
|
|
#4372 |
|
Raczkowanie
|
he he no to nie jestem sama...ja nie wiem ale ciągle ze wszystkim zwlekam a czas mija
|
#4373 |
|
Zadomowienie
|
papier na szczęście płatny przy odbiorze, bo TŻ na firme w której pracuje zamówił, zaczęło się od tego, że przysłali zły kolor, bo czerwony (następny numer we wzorniku po tym co chcieliśmy), teraz niby w statusie zamówienia jest, że zlecenie w realizacji:/ no ale dzwoniliśmy w piątek i nic konkretnego się nie dowiedzieliśmy, więc zdecydowaliśmy, że jak do środy nie będzie to coś poszukamy i zamówimy na all...
szkoda tylko, że już kupiliśmy różyczki do ozdabiania i tasiemki... no nic, zrobimy z tego zawieszki i winietki ale już na innym papierze, ile można czekać
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#4374 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Dzisiaj zostaly wyslane (mam nadzieje) do nas zaproszenia bedziemy rozdawac pod koniec maja, a reszte wysylac teraz jakos
|
|
|
|
|
#4375 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
ale nie wiem, jakie tam jest wiązanie do trenu...Dziękuję ja i TŻ mamy fioła na punkcie owieczek mamy ich duuuuuuuuużo w domu :P w sensie nie żywych, tylko pluszowych i jako wzorki np na pościeli, piżamach itd. stąd jako awatar ślubne owieczki :P
|
|
|
|
|
#4376 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() jusztyska z tym papierem to faktycznie przeginają. Ja bym sobie chyba już dawno dała spokój z tą firmą. Niniaczek sukienka śliczna, bogato zdobiona góra więc jakiś delikatne dodatki.. ewentualnie większe strojne kolczyki ![]() cynnamon Twoja sukienka też mi się podoba, szczególnie tył, to kokarda? Edytowane przez martitaw Czas edycji: 2011-04-26 o 19:14 |
|
|
|
|
#4377 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
a my nadal nie mamy świadka:/ |
||
|
|
|
#4378 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
przepraszam że tak ni z gruszki ni z pietruszki, ale właśnie dzisiaj kupiłam w esotiq bieliznę do ślubu i jestem bardzo zadowolona z obsługi więc też polecam sklepy tej sieci ![]() a żeby nie było off topa ( ) to też jestem (tegoroczna) sierpniowa pm, tylko jakoś nie było wcześniej okazji się pojawić na niniejszym wątku więc cześć
|
|
#4379 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4380 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() a co do esotiq, to czytałam na innym wizażowym forum "nosimy dobrze dobrane biustonosze", że do sklepów tej firmy warto pójść chociaż po poradę i na przymiarkę
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:00.

Stres ogromny, przygotowań masę a efekt.. hmm wszyscy przeżyli, obyło się bez ofiar w ludziach i sprzętach tylko pies był lekko skołowany ilością ludzi w domu 

). 

no ale obiecałam wczoraj TŻ, że przez święta nie będę się tym martwiła 

jak wy pędzicie z pisaniem