|
|
#121 | |
|
BAN stały
|
Dot.: Trójmiasto-gdzie kupię, znajdę, itp...
To czas na mnie
![]() Wiecie może gdzie kupię najzwyklejsze w świecie, najlepiej metalowe pałeczki, te azjatyckie do jedzenia? ---------- Dopisano o 22:02 ---------- Poprzedni post napisano o 21:57 ---------- Cytat:
![]() Ja pamiętam, że w Ulu jadałam jakieś bananowe lody czy coś takiego, były genialne, ale miały być płonące, a oni niby zapalniczki nie mięli.. tsa jasne ![]() Z moich ulubionych knajpek to polecam Anioła w bocznej od Świętojańskiej w Gdyni, tylko nigdy nie pamiętam jak sie nazywa ta uliczka ;/ Boska szarlotka z lodami i kawą! Edytowane przez mmm3m Czas edycji: 2011-04-16 o 19:05 |
|
|
|
|
|
#122 |
|
Raczkowanie
|
W czwartek byłam w SH na Słowackiego ( tam chodzę najczęściej,bo mam blisko) a na tourne po SH nie mam teraz czasu...upolowałam dla siebie 3 bluzki,koszule i sukienkę a dla siostry 2 swetry,koszule,tunikę i za wszystko zapłaciłam 26 zł,bo byłam tylko na dziele na wagę , na wycenę nawet nie zaglądam.
|
|
|
|
|
#123 |
|
BAN stały
|
oooo muszę sieę tam wybrać.
|
|
|
|
|
#124 |
|
BAN stały
|
UWAGA!! Poszukuje bardzo DOBREGO dermatologa, ale nie moze byc "lipy", bo nie chodzi o mnie a o mojego tate... Jesli znacie kogos dobrego, kto umie leczyc a nie tylko przepisuje masci na tradzik zdesperowanym nastolatkom, to prosze o kontakt!!!
|
|
|
|
|
#125 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie wiem czy jest dobry - poki co jakos sobie ze mna radzi... Ma niezle opinie w internecie, ale za tym tez idzie dlugi czas oczekiwania na wizyte... |
|
|
|
|
|
#126 |
|
Wtajemniczenie
|
Kupiłam w końcu czerwoną pomadkę Astor Vip nr 244 privilage red - kolor intensywnie czerwony, tak porządnie czerwony, że nie wiem czy nim się będę malować
Szkoda, że ta pomadka nie jest trwała i zostawia ślady na szklankach Muszę polecić Wam sklep z bielizną "Galeria rajstop" na Świętojańskiej w Gdyni. Obsługa bardzo miła - pani mi naznosiła staników całą gromadę, pomagała zapinać, regulować ramiączką, pytała o kolory, modele. Sprawdzała czy wszystko leży tam gdzie powinno. Staniki w "normalnych" cenach, oczywiście są też te za 200 zł i więcej, ale pani raczej przynosiła takie do 180 zł. Można płacić kartą. Ja kupiłam jeden stanik Konrad Madeline za 86 zł, czyli cena nawet nawet ![]() I muszę ponarzekać na moją Naturę - nie mają szafy Catrice, a tak chciałam kupić ten żelowy eyeliner. Nie chciało mi się biegać i szukać, to kupiłam z Wibo ten za 7 zł i muszę powiedzieć, że nawet taka łamaga eyelinerowa jak ja daje sobie świetnie radę z kreseczkami.
|
|
#127 |
|
Zakorzenienie
|
a dziewczyny, jakiegoś dobrego ginekologa macie ?
najlepiej gdynia, ale jesli gdansk sie zdarzy to masakry nie ma ![]() Bo chyba zmienie swojego, taki olewacz jest mam wrazenie tylko do recept na tab. dobry:/
|
|
|
#128 |
|
Zakorzenienie
|
ginekolog-endokrynolog p. Ratnicka-Klimaszewska, gaduła straszna ale dobrze leczy. tutaj masz namiary na nią i ocenę http://www.trojmiasto.pl/Gabinet-Gin...ny-o14120.html (i najlepiej jej powiedz od razu, że nie chcesz żeby pielęgniarka wchodziła do gabinetu w trakcie wizyty, jeżeli nie chcesz mieć niespodzianki)
|
|
|
|
|
#129 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny,
poszukuję sprawdzonego salonu opalania natryskowego w Gdańsku, ew. w Sopocie lub Gdyni. Nie zdążyłam się jeszcze opalić a czeka mnie wesele znajomych i muszę migiem nabrać brązowego koloru ![]() Będę wdzięczna za namiary na miejsca wypróbowane |
|
|
|
|
#130 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Byłyście kiedyś w herbaciarni w Gdyni, nazywa się chyba "W malinowym chruśniaku" czy "Malinowy Chruśniak"? Jak w wierszu Słyszałam o niej sporo dobrego, ale nie miałam okazji się wybrać. Może jak wrócę do Polski, to w końcu pojadę (w końcu będę w Gdyni na Open'erze ) (do tej pory z herbaciarni wybierałam z przyzwyczajenia gdańską Pikawę )edit: znalazłam, nazywa się Malinowy Chruśniak, przy Władysława IV 7-15 lok. 6.
Edytowane przez Kasza Manna Czas edycji: 2011-04-25 o 01:37 |
||
|
|
|
|
#131 |
|
Przyczajenie
|
W przychodni przy szpitalu na Zaspie (szpital im. św. Wojciecha) przyjmuje w ramach NFZetu ginekolog dr Katarzyna Bladocha-Kołodziej. Chodzę do niej, pomogła mi kiedy było ze mną kiepsko i szczerze polecam. Jest dość specyficzna i na pewno nie każdy ją polubi ale jest profesjonalna, ma wiedzę i dba o pacjentki.
|
|
|
|
|
#132 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dostała od nas słonia na szczęście - byliśmy chyba jednymi z pierwszych klientów, na dniach wpadnę i zobaczę czy przyniósł szczęście ) Aaa i sklep funkcjonuje tez jako internetowy
|
|
|
|
|
|
#133 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
---------- Dopisano o 08:05 ---------- Poprzedni post napisano o 08:04 ---------- dziekuję jeszcze raz(bo wcięło posty) |
|
|
|
|
|
#134 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Masz moze jakies namiary? Cytat:
|
||
|
|
|
|
#135 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
I nie należy się zrażać że robi w medycynie estetycznej. To przede wszystkim jest wspaniały dermatolog a dopiero potem "estetyk". Mnie ratował z czegoś na widok czego innym lekarzom tylko oczy wychodziły na wierzch a nie miało to nic wspólnego z trądzikiem czy twarzą.
|
|
|
#136 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A jak z cenami herbat, na miejscu i na suchych na wynos ?Szukam i szukam tej strony, znalazłam nawet, że sprzedawali też zaparzacze czy czajniczki na Allegro, ale strona domowa podana w aukcji już nie wchodzi, może zrezygnowali z niej (albo nie opłacili Przy okazji - znacie jeszcze jakieś inne miłe herbaciarnie w Gdańsku? (oprócz Pikawy i drugiego lokalu tego właściciela na Piwnej, bo podają tam te same produkty).
|
|
|
|
#137 |
|
Zakorzenienie
|
cup of tea było kiedyś fajne, nie wiem jak jest teraz z nim. wiem, że tam oprócz herbaciarni jest "żywe club" (piwo żywe jest strasznie gorzkie, to tak w gwoli ostrzeżenia
)
|
|
|
|
|
#138 |
|
Zakorzenienie
|
Dzięki, Szprotko, już znalazłam - to na ul. Szerokiej (mają nawet swoją stronę). Wygląda sympatycznie, opisy i opinie też zachęcają
![]() Co do piwa żywego - muszę kiedyś spróbować, ale będę pamiętała o ostrzeżeniu ![]() edit: wczytałam się w ich menu i bardziej niż herbaty zainteresowała mnie masa gatunków i rodzajów piwa
Edytowane przez Kasza Manna Czas edycji: 2011-04-26 o 14:13 |
|
|
|
|
#139 |
|
Wtajemniczenie
|
Orientujecie się może, czy obsługa w Inglocie w Bałtyckiej jest pomocna, miła i nie traktuje klienta jak idiotę? Dziś miałam przygodę z jedną panią z wysepki i myślałam, że zrobię tej babce krzywdę
|
|
#140 |
|
Zakorzenienie
|
wiesz to zależy co rozumiesz pod terminem "traktować jak idiotę". ja ostatnio spędziłam tam trochę czasu tłumacząc, że chce kupić temperówkę do kredki wykręcanej. jedna była bardziej pomocna, druga chyba się uczyła. więc to w zależności na kogo trafisz.
|
|
|
|
|
#141 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Już spisałam cienie, które chcę kupić i jutro od rana pojadę do Bałtyckiej, bo w tym Inglocie jeszcze nie byłam, a nie wiem, czy są jeszcze gdzieś salony, bo wysepki to wiem, że m.in. w Alfie czy na Morenie.
|
|
|
#142 |
|
Zakorzenienie
|
a tak to powinno być spoko. a jakie kolorki bierzesz
?
|
|
|
|
|
#143 |
|
Wtajemniczenie
|
Mam zapisane takie: 386 m, 387 m, ale nie wiem czy go wezmę
, 440 P, 365 M oraz 408 P.Muszę kupić pustą dziesiątkę, bo mam brązy i tak mi ciężko z tymi dwiema pro5 śmigać, poza tym fiolety, bo mi tych kolorków brakuje (mam ten wczorajszy 493 DS oraz 375 M - ale ten mi się średnio podoba taki buraczany jest a nie śliwkowy ) i może coś dobiorę do mojej paletki pro3 Ogólnie wielkie przemieszczenie się szykuje w mojej inglotowej kolekcji. A pomyśleć, że w grudniu kupiłam pierwszą pro5, a teraz mam już ich 3 + pro3 + wczorajszy cień.Do końca życia mi tego starczy
|
|
#144 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
![]() co za babol
|
|
|
|
|
|
#145 |
|
Wtajemniczenie
|
I takie bywają, żeby było ciekawie na świecie.
Za to zakupy w Inglocie w Bałtyckiej uważam za udane. Pani bardzo miła, zaraz podeszła z pomocą. Mówię, że mam listę cieni, które chciałabym "zmacać", powiedziała, że jak ze strony to wszystkich nie będą mieli, ale mogę jej powiedzieć numery, to ona zobaczy czy są dostępne. A te które miałam zapisane i które były dostępne do macania, to wyjęłam na magnetyczną tackę i pani wszystko mi ładnie poskładała. Kupiłam jeszcze 10 pustą i już wszystko poprzekładałam. Jeszcze fotki pocykam i wrzucę na wątek inglotowski i swatchowy I takim sposobem mam jedną pełną 10 brązów, dwie pro5(szarości i fiolety) i jedną pro3(złoto-brązy "na wyjściu") ale jeszcze czeka pusta pro5 do uzupełnienia
|
|
#146 |
|
BAN stały
|
Aneczka, a poweidz mi, ta niemiła to na Morenie? Bo nie chcę na nią trafić, a najbliżej mam do kerfa
![]() EDIT: Pokażesz kiedyś zaktualizowane paletki na blogu?? Te brązy najbardziej mnie ciekawią, bo tylko takie kolory mi pasują chyba :P
Edytowane przez chryja_bez_ryja Czas edycji: 2011-04-27 o 12:30 |
|
|
|
|
#147 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A w Bałtyckiej obsługiwała mnie pani krótkoobcięta, ruda, wysoka - też konkretnie odpowiada, pomaga w wyborze, ale nie jest nachalna. Fotki już dawno miałam wrzucić na bloga, ale ostatnio zabiegana jestem i jak wejdę na kompa to na chwilę i to z doskoku ![]() Dziś pocykam wszystkie cienie i wrzucę hurtowo ![]() EDT: brązy wrzucone. Jutro postaram się wrzucić srebra i fiolety
Edytowane przez aneczka240 Czas edycji: 2011-04-27 o 15:31 |
|
|
|
|
|
#148 |
|
Przyczajenie
|
Kontaktu do dr. Bladochy- Kołodziej bezpośredniego nie mam. Zawsze zapominam i dzwonię na centralę szpitala ( (58) 768-40-00) i pytam o przychodnie ginekologiczną. Kolejki typowe jak w przychodniach, nie trzeba czekać miesiącami.
|
|
|
|
|
#149 |
|
Blond forever!
|
Pytałyście o szafę Catrice - jest w Gdyni na 10 lutego w Naturze. Musieli niedawno wstawić, bo byłam dziś i była pełna, nawet nie wszędzie były testery.
|
|
|
#150 |
|
Zadomowienie
|
Jeśli chodzi o obsługę w Inglocie w GB to polecam drobną brunetkę, włosy krótkie do ramion. Bardzo ogarnięta kobitka
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:46.

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

Szkoda, że ta pomadka nie jest trwała i zostawia ślady na szklankach

a nie miało to nic wspólnego z trądzikiem czy twarzą.
?