|
|
#4801 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Plotkowy dla decoupażystek:)
No hej i prawie już po świętach, nie wchodziłam bo wizaż szwankował, na ostatnią chwile zycze wszystkim jeszcze odpoczynku
Piekne koszyczki, smaczne torciki ja się lenie wyjątkowo włączyłam kompa Pozdrawiam
|
#4802 |
|
Osiołek z zakątka :)
|
Dziewczyny utworzyłam Tereni nowy wątek z sutaszem na biżuteryjnym, tam szukajcie pięknych wytworów sutaszowych Tereski
|
|
|
|
#4803 |
|
Zakorzenienie
|
Pupilku, to teraz Terenia ma dwa
|
#4804 |
|
|
Tak jest, jak większość z nas
tylko my jeszcze mamy wątki na papierowym (ja, jambolaja, babagaga itp) a Terenia na biżuteryjnym |
|
|
|
#4805 |
|
Zakorzenienie
|
Ale na biżuteryjnym ma dwa
|
#4806 |
|
|
Ups, nie wiedziałam, zaraz coś z tym zadziałam
dzięki za podpowiedź ![]() ---------- Dopisano o 22:43 ---------- Poprzedni post napisano o 21:18 ---------- Ok, wszystkie Wasze wpisy dołączone do wątku Tereni - jest już jeden wątek |
|
|
|
#4807 |
|
Zakorzenienie
|
witajcie wtorkowo
a co to Zielonej i Soodemki jeszcze nie ma? Czyżbyście dziewczyny przedłużone święta miały? Ja dziś idę wybrać tort komunijny dla córki - choć powiem wam, że po tym jak wyszedł mi torcik na święta to może bym i sama zrobiła ale no może to prawo że pierwszy raz się udaje a potem nie koniecznie - więc wolę nie ryzykować tym bardziej, że tak na prawde potrzebuję dwóch tortów - na Agatki komunię i 60 urodziny mojej mamy więc jadę zamówić torciki miłego dnia dziewczyny.
|
#4808 |
|
Zakorzenienie
|
No więc jestem, ale bardziej duchem, bo niestety sporo spraw poprzekładałam sobie na po świętach i teraz mam za swoje i zasuwam.
Również pozdrawiam i miłego kupowania tortu. Zajrzałam też na sutasze Tereski - i dech mi zaparło, piękne! Buziam was mocno papap |
|
|
|
#4809 |
|
Zakorzenienie
|
Witam Was Babeczki (oj nie babeczki-dość słodkości!
) poświątecznie.Co tak cichutko? Za krótkie te święta....Dobrze,że weekend majowy tuż tuż.
|
#4810 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć Piękne
![]() Święta fajne choć krótkie.... ale za to kilka rzeczy zdekupażowałam (postaram się niebawem porobić fotki i wrzucić do siebie na wątek) i rozebrałam też mój młynek zdobyczny z pchlego targu z Krakowa i go doczyściłam ładnie może nawet już dziś zacznę go malować kto wie ? Ciekawe co z egzemplarzem kici ? ![]() Pracy co nie miara - kolega na urlopie, więc mam pracę swoją i jego na dokładkę, a przez tych parę dni się nazbierało "troszkę". Mam taki dobry humor, bo za 10 dni będzie u mnie Niebieski, a wczoraj była u mnie moja przyjacióła, której nie widziałam parę miesięcy - piłyśmy gorące kakao i plotkowałyśmy i było tak fajnie ![]() Inne mniej fajne rzeczy, to to, że zaraz po powrocie z bajkowej Bawarii muszę iść do lekarza z moimi stawami jest gorzej niż źle. Ostatnio nie mogłam wstać z łóżka, tak bolało ![]() Jolcia Ty jesteś specjalistka w tej dziedzinie - umówiłam się do reumatologa- to właściwa specjalizacja, czy jednak powinnam do ortopedy ? uhhh...
|
|
|
|
#4811 |
|
Zakorzenienie
|
Myślę Madziu,że jedno i drugie jeśli nie znana jest przyczyna.Trzeba zrobić badania odpowiednie.Każdy odpowiada za swoją działkę.I może zdjęcie trzeba zrobić...jak przyjedziesz to Ci trzasnę
Najgorzej jak nie ma diagnozy....
|
#4812 |
|
Zakorzenienie
|
ok, dzisiaj jadę po skierowanie do rodzinnego, może sam coś zaradzi ? w razie czego wizytę u reumatologa mam juz zaklepaną...
boję się diagnozy... nie przeżyłabym tego wszystkiego o czym opowiadała Jagodzianka ![]() PS Zdjęcie z pewnością będzie konieczne... A Ty masz tam takie solarium jak radiolożka w "Daleko od noszy"? hehehehe Edytowane przez sioodemka Czas edycji: 2011-04-26 o 11:51 |
|
|
|
#4813 |
|
Zadomowienie
|
Mój czeka na dobre czasy. Jeszcze z niego do końca brudu nie doczyściłam. Ale wiesz z Tobą to na zakupy zawsze.
![]() Obżarstwa ciasteczkowo świątecznego oczywiscie zazdroszcze Ale byłam pomacać swoje Bieszczady
|
#4814 |
|
|
Sioodemeczko zrób sobie badania - jeśli użyjesz swego naturalnego wdzięku to może uda Ci się zdobyć skierowanie na badania laboratoryjne:
1. OB 2. CRP 3. morfologia z rozmazem 4. fosfataza alkaliczna (ALKP lub ALP oznaczenie) 5. test Waaler-Rosego lub test lateksowy - na to możesz od ogólnego nie dostać skierowania bo to specjalistyczny test na chorobę reumatyczną, bardzo wiarygodny Zdjęcie też, ale najpierw postaraj się zrobić wyniki
|
|
|
|
#4815 |
|
Zakorzenienie
|
Ojej Ewuniu - dzięki ! ...dla mnie to czarna magia, ale postaram się zrobić te badania zanim pójdę do reumatologa - to ważne, żeby nie iść z pustymi rękoma, bo potem kolejna wizyta z wynikami po miesiącu itd itd...
Badania zrobię prywatnie wszystkie - jak zawsze. W ośrodkach za bardzo się znęcają na moich żyłkach, których gołym okiem nie widać a ja zaraz mdleję - taki wrażliwiec heheheEDIT: Dowiedziałam się, że komplet będzie kosztował 62 zł. Muszę wziąć godzinkę wolnego i skoczyć sobie któregoś dnia na to badanie. Edytowane przez sioodemka Czas edycji: 2011-04-26 o 12:52 |
|
|
|
#4816 |
|
Zakorzenienie
|
Sioodemeczko
Współczuję dolegliwości. Rok temu tak mi wysiadły stawy kolanowe, że w pewnym momencie musiałam korzystać z kuli (kul?) Bo bez nich nie byłam w stanie się poruszać. Nie była to jednak sprawa reumatyczna. Pomógł mi ortopeda, przepisał mi po trzy zastrzyki na każde kolano (Hialux). Niestety drogie. Jedna ampułka prawie 300zł. Zastrzyki dostawałam bezpośrednio w stawy kolanowe (niezbyt przyjemne to było) ale po ok. trzech tygodniach ból przeszedł i do tej pory mam spokój. Zapomniałam co to ból stawów, chodzę normalnie. Przedtem nie mogłam schodzić po schodach a teraz nie jest to problemem. Pozdrawiam |
|
|
|
#4817 |
|
Zakorzenienie
|
właśnie tych zastrzyków chciałabym uniknąć
|
|
|
|
#4818 |
|
Zakorzenienie
|
I nasza Sioodeczeczka jest po prostu za młoda by brać takie
blokady w kolana. /na ile moja wiedza medyczna jest ok/ |
|
|
|
#4819 |
|
Zakorzenienie
|
Ale to nie były blokady, których nie polecam, bo działają wł. tylko p/bólowo i powodują powstawanie zwapnień. Te zastrzyki wzmacniają stawy i pobudzają je do wytwarzania mazi stawowej co wpływa na złagodzenie bólu i poprawę stanu stawów.
Oby u Ciebie nie stwierdzono potrzeby aż takiego leczenia. powodzenia, pozdrawiam Edytowane przez biernacka4 Czas edycji: 2011-04-26 o 15:57 |
|
|
|
#4820 |
|
Zakorzenienie
|
Też mi się wydaje że na blokady to jest za wcześnie. Miejmy nadzieję że teraz są też inne metody na dolegliwości, które trapią Sioodemkę.
|
#4821 |
|
|
Bożenka ma rację, hialux to nie blokada
Do blokad stawu kolanowego i innych stawów stosuje się sterydy Hialux jest - można by tak rzec - suplementem dla kolana. To lek bez recepty, ogólnodostępny. On tylko uzupełnia szczelinę stawową o taki hialuronowy amortyzatorek Ale pomimo wszystko jest to iniekcja dostawowa a tego należy wystrzegać się jak ognia gdy można inaczej ale są sytuacje, że trzeba go podać i przynosi ulgę.Hialuronian sodowy jest w wielu tabletkach na artretyzm i ich stosowanie przynosi naprawdę efekty
|
|
|
|
#4822 |
|
Wtajemniczenie
|
Sioodemczka a to na pewno stawy a nie np kręgosłup.
Mi 2 lata wstecz też się ciężko wstawało, ale to wina kręgosłupa była. Ja narzekałam kilka lat na kręgosłup i żaden lekarz nie był w stanie mi powiedzieć co jest grane, choć jedna pani doktor zleciła nawet badania, co by sprawdzić czy to nie białaczka ale jej diagnoza na szczęście błędna była - to plus, a minus - że trafnej nie postawiła w ogóle.
|
|
|
|
#4823 |
|
Zakorzenienie
|
Ewuś
Korzystając z Twoich wskazówek przejrzałam informacje o lekach i znalazłam doustny Olimp Hialumax Duo ( za jedyne 25zł). Muszę koniecznie go kupić i zastosować żeby mi to "cholerstwo" nie powróciło. Mam nadzieję, że sobie nie zaszkodzę stosując raz na jakiś czas zapobiegawczo? Zresztą, pogadam jeszcze z moją rodzinną p.dr. |
|
|
|
#4824 |
|
Zakorzenienie
|
Byłam u rodzinnego dzisiaj.... dostałam skierowanie na badania i do ortopedy (stwierdziła, że najpierw ortopeda, później ewentualnie reumatolog, bo u mnie to raczej zużycie mechaniczne). Badań zapisała mi za mało, ale te co mi zapisała Ewcia
sobie dokupię - pojutrze idę się kłuć i mdleć (jak ja tego nie cierpię !!).Prosto po wizycie w przychodni pojechałam do szpitala umówić się do ortopedy - termin na wrzesień ![]() Zapytałam tej kobiety czy sobie ze mnie żartuje, a ona spokojnie, że wcale nie. Za mną stał młody chłopak ze znajomymi i zaraz zaczął "e! słyszeliście ! ale jaja ! polskie szpitale hehe ! termin na wrzesień! ale numer !" Mnie tam do śmiechu nie było. Zwłaszcza, ze pracuje tam dobry ortopeda, znajomy rodziców, no ale cóż - podziękowałam i odeszłam w "pokoju" ![]() Ale dowiedziałam się o centrum ortopedii, które wyznaczyło mi termin na 09. czerwca ![]() Wróciłam do domu i mimo to zadzwoniłam do prywatnej kliniki, do tego znajomego rodziców (przyjmuje tam "po godzinach")- słono zapłacę ale wizytę będę miała 19. maja, a więc już niebawem ![]() Dobrze, bo ból z dnia na dzień bardziej doskwiera i zdecydowanie są to kolana, nie kręgosłup. Dam znać "jak mi poszło"
|
|
|
|
#4825 |
|
Rozeznanie
|
Trzymaj się Kochanie
|
#4826 |
|
Zakorzenienie
|
Jolu kochana piszę do Ciebie tutaj, bo na mój watek pewnie nie zaglądasz często
Że wciąga masz absolutną rację, ale serwetek mam chyba z 6 czego 4 wielkanocne przedmiotów do ozdabainia może by się znalazło, no ale na początek, żeby coś porządnego zacząć robić trzeba troszkę zainwestować (porządny klej, farbki, lakiery, pędzle no troszkę tego jest), a mnie jeszcze przez dłuższy czas nie będzie na to stać,[ macie pojęcie jak trudno poszukiwać pierwszej pracy będąc świeżo po studiach inżynierskich (dalszych niestety nie ma za co zrobić, a już rok w domu siedzę ), nie mająć prawa jazdy i meszkając na wsi gdzie na 6.00 nie ma jak dojechać do najbliższego miasta - w zasadzie jedynego do, którego jakoś się da, dopiero na 7, a wrócić mogę najpóźniej o18:40... Eh.. piękne to życie na wsi, mówię Wam ![]() Także kiedyś pewnie założę swój wątek, ale to kiedyś, jak już się dorobię pracy, albo chociaż TŻ, to wtedy się wyprowadzę do nie go i będę w wielkim mieście a w zasadzie to praktycznie w 3 naraz bo dla moich 7 jaj to nie warto forum zaśmiecać, ale dziękuję za zainteresowanie
|
#4827 |
|
Zadomowienie
|
O serwetki trzeba było krzyczeć przy wymiance, coś bym Ci wysłała ^^ A co do reszty to znam ten ból poza tym że dorobiłam się Tymczasowego Żywiciela i wyniosłam równie Tymczasowo do miasta z podobnie uroczej wioseczki (z tą różnicą że do nas nie dojeżdża w ogóle nic, za to ja mam prawko ale bez samochodu)
|
|
|
|
#4828 |
|
Zadomowienie
|
Kathinnko jesli się nie obrazisz to mogę odstąpić Ci troszkę serwetek ,bo u mnie ich mnogo .
|
|
|
|
#4829 |
|
Zakorzenienie
|
Oj ale ja nie bardzo mam się czym odwdzięczyć
Karaluszku przy wymiance to ja jeszcze nie wiedziałam, że spróbuję coś zrobić sama tak mnie naszło jak chciałam pisanki zrobić i spróbowałam ![]() No i w sprawie pracy to ja na TŻta liczę, że w końcu się wezmie za siebie, bo już prawie dwa lata siedzi w domu, ale jako że w domu robi absolutnie wszsytko to jego rodzicom się nie spieszy, żeby poszedł do pray i oni nadal są zdania, że jak ma się mgr przed nazwy\iskiem to się do byle jakie pracy nie idzie, no może i owszem rowów się nie kopie, ale co mu kurcze za różnica popracować trochę byle jak a w międzyczasie szukać czegoś cudownego.. No ale to temat rzeka, nie będę zanudzała ileż to ja razy mu pupala trułam, żeby się wziął do tego
Edytowane przez Kathinna Czas edycji: 2011-04-26 o 21:27 |
|
|
|
#4830 |
|
Zadomowienie
|
Kathinno ja nie liczę na żadne odwdzięczenie -jeśli to pisałaś do mnie .Tak po prostu chcę Ci pomóc i zachęcić bo to jest wspaniałe hobby .Też mieszkam na wielkopolskiej wsi i jest mi z tym super .
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Decoupage
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:44.

Piekne koszyczki, smaczne torciki
ale no może to prawo że pierwszy raz się udaje
miłego dnia dziewczyny.

z moimi stawami jest gorzej niż źle. Ostatnio nie mogłam wstać z łóżka, tak bolało 

), nie mająć prawa jazdy i meszkając na wsi gdzie na 6.00 nie ma jak dojechać do najbliższego miasta - w zasadzie jedynego do, którego jakoś się da, dopiero na 7, a wrócić mogę najpóźniej o18:40... Eh.. piękne to życie na wsi, mówię Wam