|
|||||||
| Notka |
|
| Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2221 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Wizażanko, nie popełniaj moich błędów, czyli wątek przestrogowy
Kilka ode mnie:
1. Jeśli zalezy Ci na chlopaku a on sie o Ciebie stara, nie udawaj niedostepnej i niezain teresowanej ksiezniczki, bo on moze sie zniechecic a Ty bedziesz zalowac! 2. Jesli masz zly dzien unikaj klotni, bo w nerwach powiesz cos czego tak naprawde nie myslisz ![]() 3. Nie odkladaj nauki na pozniej, lepiej pouczyc sie wczesniej po trochu niz probowac przyswoic wszytsko w jedna noc - dalje mam z tym problem:P 4. badz szczera! szczerosc jest zazwyczaj lepsza niz klamastwa. jelsi naklamiesz i namieszasz i tak bedzie Ci trudno wtplatac z sidel, ktore sama stworzylas
|
#2222 |
|
Zakorzenienie
|
Rzeczy osobiste, które pakujesz do walizki wkładaj do reklamówek. Od jakiegoś czasu przestałam to robić z lenistwa i dziś mnie pokarało. Gdy wracałam do domu z walizką przeszła taka ulewa, że 2/4 zawartości suszę, łącznie z walizką. Co z tego, że z pksu do mieszkania mam pięć minut drogi
|
|
#2223 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Niestety rodzice i dziadkowie spotkali tego kolegę z dziewczyną na zakupach Ze mnie się smieją, bo jestem ofiarą losu. Zawsze się wywalę, zatrzasnę, rozedrę sobie coś Nie ma to jak wypominanie na wigilijnej kolacji, jak to się kiedyś w dzieciństwie żaby całowało w poszukiwaniu księcia
|
|
|
|
|
#2224 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
|
|
|
#2225 |
|
Konto usunięte
|
Zawsze sprawdzaj stan jak "stoisz" z torebkowym zapasem chusteczek higienicznych, nawilżanych chusteczek (lub papieru toaletowego) do wycierania rąk, bo może Ci się wydawać, że masz tego mnóstwo, a jak już zajdzie potrzeba, to okaże się, że owszem - masz dużo, ale pustych opakowań.
Wiąże się ściśle z powyższym: przed odwiedzeniem wc w kawiarni / restauracji (generalnie nie w swoim własnym domku) sprawdź, czy masz przy sobie chusteczki, bo może się okazać, że papieru toaletowego brak, Ty nie masz przy sobie niczego, aby się podetrzeć i będziesz musiała sobie radzić w dosyć niekonwencjonalny sposób (a raczej, paręnaście lat wstecz, bardzo konwencjonalny - czyli papier z notatek, kawałek gazety, brrr). Dzisiaj kupuję zapas nawilżanego papieru toaletowego i chusteczek higienicznych, a nawet zaopatrzę się w jakieś podręczne mydełko w płynie, bo i tego nie mieli. Czułam się przez resztę spotkania brudna.
|
|
|
|
#2226 |
|
Zakorzenienie
|
Nie wchodź po pijaku na gg, facebooki i inne portale tego typu
Za mądra dla głupich, a dla mądrych zbyt głupia. Zbyt ładna dla brzydkich, a dla ładnych za brzydka. Za gruba dla chudych, a dla grubych za chuda. Za łatwa dla trudnych, a dla łatwych za trudna. Zbyt czysta dla brudnych, a dla czystych za brudna. Spróbuj się domyślić gdzie to mam.
|
|
|
|
#2227 |
|
Konto usunięte
|
Nie odwiedzaj swojego nowego "szwagra" jeżeli chciałaś być w domu o normalnej godzinie, a on jest typem osoby bardzo gościnnej, serdecznej, ale w typowo polskim wydaniu, czyli bez nakarmienia Cię, napojenia Cię nie wypuści, a 2 godziny to dla niego "co Ty na 5 minut wpadłaś i już idziesz? nie wypuszczę, musisz zostać dłużej". Ale ostatnio mu grzecznie odmówiłam, więc z moją asertywnością jeszcze nie jest tak źle.
|
|
|
|
#2228 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#2229 |
|
Konto usunięte
|
Właśnie tam dzisiaj zmierzam, bo mają nawilżany papier toaletowy w ofercie. Jakieś mydełko lub żelik to pewnie z serii Isana wezmę, byle co - oby opakowanie było szczelne.
|
|
|
|
#2230 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#2231 |
|
Raczkowanie
|
Nie wdawaj się w przyjaźnie z osobami pesymistycznymi, zakompleksionymi. Będą cię ciągnąć ze sobą, próbować sprowadzić na ich stan, w końcu nie wytrzymasz nerwowo.
|
|
#2232 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2233 |
|
Wtajemniczenie
|
Nie kłam w miarę możliwości, bo czasem jedno niewinne kłamstewko może spowodować całą lawinę następstw i trudno się z tego wykaraskać... ponadto kiedy sama żyjesz w kłamstwie, zaczynasz innych osądzać o jakieś oszustwa, zmowy... Nie warto.
|
#2234 |
|
Zakorzenienie
|
I nie kłóć się z takimi osobami. Żyj według zasady "głupszym się ustępuje"
Bo nie dość, że się nadenerwujesz, to jeszcze nasłuchasz głupot o sobie o tej drugiej osobie ![]() Ja niestety nie umiem odpuszczać jeśli mam rację i to jest duża wada, przez to ciągle chodzę znerwicowana. |
|
|
|
#2235 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Nie zapomnij z rana nasiusiać do słoiczka, jeżeli wysyłają Cię z pracy na badania. "Oczywiście" zapomniałam i przez cały poranek piłam wodę, aby coś z siebie wydusić. Pani się nieco zdziwiła praktycznie przeźroczystą próbką moczu. Cóż, najwyżej nasiusiam znowu, zobaczymy co przyjdzie z laboratorium. |
|
|
|
|
#2236 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Tak, coś o tym wiem i jeszcze dodam od siebie.... Jeśli spotykasz się z facetem i na początku wszystko jest ok a później twoja intuicja zaczyna szaleć to jej zaufaj, nie zagłuszaj swojego wewnętrznego głosu który sprawia że jesteś dziwnie zazdrosna o jego eks bo może się okazać że facet nawala (i przyznaje się że to z powodu kumpli, dragów itd) właściwie z powodu owej eks. ( Po rozstaniu zobaczyłam ją na imprezie z jego inicjałami wytatułowanymi na ramieniu oraz naszyjnik z pierwszą literką jego imienia, i wtedy dotrało do mnie że gdy on mówił mi że idzie z kumplami, to był z nią i z kumplami lub bez) ---------- Dopisano o 20:43 ---------- Poprzedni post napisano o 20:37 ---------- Jakbym czytała o sobie i dokładnie w pierwszym miesiącu faktycznie nie było problemów, starał się i nie palił, ale później to było z każdym tygodniem gorzej.... eh mimo że minął ponad rok i po roku spotkałam sie z nim i rozmawialismy bez emocji i wiem że nic do niego już nie czuję, to i tak o nim myślę ( to chyba dlatego że gdyby nie to co pisałam post wyżej to pewnie bylibyśmy szczęśliwi razem bo jesli chodzi o charaktery to pasowaliśmy do siebie mimo wszystko ) |
|
|
|
|
#2237 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Coś ode mnie (niestety bardzo świeżego). Zanim dokonasz jakichś zmian w swoich ciuchach (skrócisz nogawki, zwęzisz koszulę itd.) zastanów się 100 razy, czy jest to naprawdę potrzebne i spróbuj sobie wyobrazić, jak taki ciuch będzie wyglądał po zmianie (może się okazać, że nie będzie się prezentował tak fajnie). W ten sposób zniszczyłam sobie koszulę |
|
|
|
|
#2238 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2239 |
|
Zakorzenienie
|
Nie pakuj luzem szklanych młynków.
Moje rzeczy i torba były w poniedziałek pokryte ulubioną ognistą mieszanką przypraw kamisu. |
|
|
|
#2240 |
|
Zadomowienie
|
tak samo nie pakuj do torebki jogurtów, śmietany itp. nie zawiniętych w siatkę, bo coś może przebić i pozbawi cię ulubionej torebki, na szczęście pomyślałam w porę
|
|
|
|
#2241 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#2242 |
|
Raczkowanie
|
*Jak ktoś Ci tłumaczy coś o czymś słyszałaś 100razy posłuchaj do końca bo mówiąca osoba chce przekazać coś z serca i czasami wtrąci coś o czym nie wiesz. (Zarozumialstwo nie poplaca)
*Malowanie się minuty przed wyjściem nie popłaca dobremu rozsmarowaniu fluidu *Nie zawsze trzeba być ufnym (chłopak zostawil mnie dla byłej) a kiedy ona już go zostawi nie można mu wybaczyć po paru czułych słówkach *Najlepsze odchudzanie to takie kiedy się po prostu zbytnio nie starasz. Wystarczy odstawić słodycze i lekko mniej jeść. Kiedy się tylko myśli o diecie więcej się tylko je. *Moje najgłupsze myślenie" Te czerwone kreski w moim wieku to nie mogą być rozstępy" A jednak były tylko potem już były białe:/ |
|
|
|
#2243 |
|
Zakorzenienie
|
Popieram. Wrzuciłam luzem do torebki garść kosmetyków. Rzuciłam torebką, róż do policzków się skruszył i rozsypał, brudząc podszewkę i wszystko co było w torbie.
|
|
#2244 |
|
Zadomowienie
|
jak już jesteśmy przy kosmetykach, wszelkie cienie, róże pudry w kamieniu kładź z dala od krawędzi bo niechcący strącisz, stracisz cień i będziesz mieć przebarwiony dywan w tym miejscu
|
|
|
|
#2245 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zwłaszcza jak masz jakieś pałętające się po domu zwierzątko typu kot lub pies.I nie daj się zwieść solidnie wyglądającemu opakowaniu. Ukochane cienie Bobbi Brown mi sie pokruszyły po milionowym strąceniu z półki A na dywanie pod lustrem mam śliczną śliwkową połyskującą plamę po innym cieniu. Kiedy wiesz, że naprawdę, ale to absolutnie nie możesz już wydać ani grosza, bo priorytetem jest oddanie kilku drobnych długów, warto choćby spróbować poćwiczyć silną wolę i nie dać się namówić koleżance na mały wypad do centrum handlowego Jeśli podoba ci się facet, śni ci się po nocach i tylko czekasz aż się znowu spotkacie, to kiedy to wreszcie nastąpi, spróbuj wykrzesać odrobinę odwagi, żeby przynajmniej móc mu spojrzeć w oczy itd. Inaczej on stwierdzi, że go unikasz, a ty, minutę po tym jak zniknie za horyzontem, zaczniesz bardzo żałować, że czegoś tam nie zrobiłaś
|
|
|
|
|
#2246 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
I raczej już są nikłe szanse, że jeszcze na siebie wpadniemy
|
|
#2247 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
skubany |
|
|
|
|
#2248 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Dodam jeszcze: Bądź czujna, jeśli facet zbyt dobrze i często wspomina swoją byłą. Czasem facet tak się świetnie kamufluje i przykrywa romans z była problemami z narkotykami , że dopiero jakis miesiac po rozstaniu pokapujesz co było grane i to przez zupełny przypadek. ( Do dzis jak widzę te klientkę to mam ochotę jej coś zrobić) |
|
|
|
|
#2249 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2250 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:50.

Niestety rodzice i dziadkowie spotkali tego kolegę z dziewczyną na zakupach
Nie ma to jak wypominanie na wigilijnej kolacji, jak to się kiedyś w dzieciństwie żaby całowało w poszukiwaniu księcia
Dzisiaj kupuję zapas nawilżanego papieru toaletowego i chusteczek higienicznych, a nawet zaopatrzę się w jakieś podręczne mydełko w płynie, bo i tego nie mieli. Czułam się przez resztę spotkania brudna.

Zwłaszcza jak masz jakieś pałętające się po domu zwierzątko typu kot lub pies.
I raczej już są nikłe szanse, że jeszcze na siebie wpadniemy