Wizażanko, nie popełniaj moich błędów, czyli wątek przestrogowy - Strona 75 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-04-25, 23:26   #2221
q_kaska_q
Zadomowienie

Dot.: Wizażanko, nie popełniaj moich błędów, czyli wątek przestrogowy

Kilka ode mnie:
1. Jeśli zalezy Ci na chlopaku a on sie o Ciebie stara, nie udawaj niedostepnej i niezain teresowanej ksiezniczki, bo on moze sie zniechecic a Ty bedziesz zalowac!

2. Jesli masz zly dzien unikaj klotni, bo w nerwach powiesz cos czego tak naprawde nie myslisz

3. Nie odkladaj nauki na pozniej, lepiej pouczyc sie wczesniej po trochu niz probowac przyswoic wszytsko w jedna noc - dalje mam z tym problem:P

4. badz szczera! szczerosc jest zazwyczaj lepsza niz klamastwa. jelsi naklamiesz i namieszasz i tak bedzie Ci trudno wtplatac z sidel, ktore sama stworzylas

koty
q_kaska_q jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-25, 23:35   #2222
paula-zla
Zakorzenienie

Rzeczy osobiste, które pakujesz do walizki wkładaj do reklamówek. Od jakiegoś czasu przestałam to robić z lenistwa i dziś mnie pokarało. Gdy wracałam do domu z walizką przeszła taka ulewa, że 2/4 zawartości suszę, łącznie z walizką. Co z tego, że z pksu do mieszkania mam pięć minut drogi
i don't want to get over you

wymienię
paula-zla jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-26, 01:17   #2223
201607231707
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez jyyli Pokaż wiadomość
Wtedy trzeba być sprytnym i zaprosić wtajemniczonego kolegę
Ale najlepsze wyjście to jednak unikanie spotkań rodzinnych, jeśli rodzinka do tego stopnia działa na nerwy, że można w desperacji uciekać się do takich kroków

A zresztą, ze mnie i tak się już śmieją przy każdej możliwej okazji. Nie wiem czemu, bo to nie ja w tej rodzinie wyglądam jak dzidzia-piernik
A myślisz, że co zrobiła? Niestety rodzice i dziadkowie spotkali tego kolegę z dziewczyną na zakupach

Ze mnie się smieją, bo jestem ofiarą losu. Zawsze się wywalę, zatrzasnę, rozedrę sobie coś Nie ma to jak wypominanie na wigilijnej kolacji, jak to się kiedyś w dzieciństwie żaby całowało w poszukiwaniu księcia
201607231707 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-26, 10:04   #2224
natuso
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Demi93 Pokaż wiadomość
A myślisz, że co zrobiła? Niestety rodzice i dziadkowie spotkali tego kolegę z dziewczyną na zakupach

Ze mnie się smieją, bo jestem ofiarą losu. Zawsze się wywalę, zatrzasnę, rozedrę sobie coś Nie ma to jak wypominanie na wigilijnej kolacji, jak to się kiedyś w dzieciństwie żaby całowało w poszukiwaniu księcia
A udało się chociaż go znaleźć?
25/2015

natuso jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-26, 10:23   #2225
201803290936
Konto usunięte

Zawsze sprawdzaj stan jak "stoisz" z torebkowym zapasem chusteczek higienicznych, nawilżanych chusteczek (lub papieru toaletowego) do wycierania rąk, bo może Ci się wydawać, że masz tego mnóstwo, a jak już zajdzie potrzeba, to okaże się, że owszem - masz dużo, ale pustych opakowań.

Wiąże się ściśle z powyższym: przed odwiedzeniem wc w kawiarni / restauracji (generalnie nie w swoim własnym domku) sprawdź, czy masz przy sobie chusteczki, bo może się okazać, że papieru toaletowego brak, Ty nie masz przy sobie niczego, aby się podetrzeć i będziesz musiała sobie radzić w dosyć niekonwencjonalny sposób (a raczej, paręnaście lat wstecz, bardzo konwencjonalny - czyli papier z notatek, kawałek gazety, brrr). Dzisiaj kupuję zapas nawilżanego papieru toaletowego i chusteczek higienicznych, a nawet zaopatrzę się w jakieś podręczne mydełko w płynie, bo i tego nie mieli. Czułam się przez resztę spotkania brudna.
201803290936 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-26, 11:32   #2226
Oleczka
Zakorzenienie

GG do Oleczka

Nie wchodź po pijaku na gg, facebooki i inne portale tego typu
Za łatwa dla trudnych, a dla łatwych za trudna.
Zbyt czysta dla brudnych, a dla czystych za brudna.
Spróbuj się domyślić gdzie to mam.
Oleczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-26, 11:40   #2227
201803290936
Konto usunięte

Nie odwiedzaj swojego nowego "szwagra" jeżeli chciałaś być w domu o normalnej godzinie, a on jest typem osoby bardzo gościnnej, serdecznej, ale w typowo polskim wydaniu, czyli bez nakarmienia Cię, napojenia Cię nie wypuści, a 2 godziny to dla niego "co Ty na 5 minut wpadłaś i już idziesz? nie wypuszczę, musisz zostać dłużej". Ale ostatnio mu grzecznie odmówiłam, więc z moją asertywnością jeszcze nie jest tak źle.
Stary 2011-04-26, 13:28   #2228
kotwilka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Doris1981 Pokaż wiadomość
Zawsze sprawdzaj stan jak "stoisz" z torebkowym zapasem chusteczek higienicznych, nawilżanych chusteczek (lub papieru toaletowego) do wycierania rąk, bo może Ci się wydawać, że masz tego mnóstwo, a jak już zajdzie potrzeba, to okaże się, że owszem - masz dużo, ale pustych opakowań.

Wiąże się ściśle z powyższym: przed odwiedzeniem wc w kawiarni / restauracji (generalnie nie w swoim własnym domku) sprawdź, czy masz przy sobie chusteczki, bo może się okazać, że papieru toaletowego brak, Ty nie masz przy sobie niczego, aby się podetrzeć i będziesz musiała sobie radzić w dosyć niekonwencjonalny sposób (a raczej, paręnaście lat wstecz, bardzo konwencjonalny - czyli papier z notatek, kawałek gazety, brrr). Dzisiaj kupuję zapas nawilżanego papieru toaletowego i chusteczek higienicznych, a nawet zaopatrzę się w jakieś podręczne mydełko w płynie, bo i tego nie mieli. Czułam się przez resztę spotkania brudna.
polecam Rossmana, mają takie małe opakowania żeli pod prysznic Dove i innych, przydają się w takich sytuacjach

kotwilka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-26, 13:30   #2229
201803290936
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez kotwilka Pokaż wiadomość
polecam Rossmana, mają takie małe opakowania żeli pod prysznic Dove i innych, przydają się w takich sytuacjach
Właśnie tam dzisiaj zmierzam, bo mają nawilżany papier toaletowy w ofercie. Jakieś mydełko lub żelik to pewnie z serii Isana wezmę, byle co - oby opakowanie było szczelne.
Stary 2011-04-26, 14:37   #2230
201607231707
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez natuso Pokaż wiadomość
A udało się chociaż go znaleźć?
No tak, ale metody z żabą nie polecam .

Cytat:
Napisane przez Oleczka Pokaż wiadomość
Nie wchodź po pijaku na gg, facebooki i inne portale tego typu
201607231707 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-26, 20:59   #2231
ktmk
Raczkowanie

Nie wdawaj się w przyjaźnie z osobami pesymistycznymi, zakompleksionymi. Będą cię ciągnąć ze sobą, próbować sprowadzić na ich stan, w końcu nie wytrzymasz nerwowo.

ktmk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-26, 21:59   #2232
szprotka_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ktmk Pokaż wiadomość
Nie wdawaj się w przyjaźnie z osobami pesymistycznymi, zakompleksionymi. Będą cię ciągnąć ze sobą, próbować sprowadzić na ich stan, w końcu nie wytrzymasz nerwowo.
albo wywyższającymi się. będą leczyć kompleksy twoim kosztem.
szprotka_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-26, 23:13   #2233
magica
Wtajemniczenie

GG do magica

Nie kłam w miarę możliwości, bo czasem jedno niewinne kłamstewko może spowodować całą lawinę następstw i trudno się z tego wykaraskać... ponadto kiedy sama żyjesz w kłamstwie, zaczynasz innych osądzać o jakieś oszustwa, zmowy... Nie warto.

JESTEŚ PIĘKNIEJSZA NIŻ CI SIĘ WYDAJE-klik

to słowo(nie "te słowo")
bynajmniej=wcale, w ogóle
magica jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-27, 01:33   #2234
jyyli
Zakorzenienie

GG do jyyli

Cytat:
Napisane przez szprotka_ Pokaż wiadomość
albo wywyższającymi się. będą leczyć kompleksy twoim kosztem.
I nie kłóć się z takimi osobami. Żyj według zasady "głupszym się ustępuje" Bo nie dość, że się nadenerwujesz, to jeszcze nasłuchasz głupot o sobie o tej drugiej osobie

Ja niestety nie umiem odpuszczać jeśli mam rację i to jest duża wada, przez to ciągle chodzę znerwicowana.
jyyli jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-27, 09:02   #2235
201803290936
Konto usunięte

Cytat:
Amen.

Nie zapomnij z rana nasiusiać do słoiczka, jeżeli wysyłają Cię z pracy na badania. "Oczywiście" zapomniałam i przez cały poranek piłam wodę, aby coś z siebie wydusić. Pani się nieco zdziwiła praktycznie przeźroczystą próbką moczu. Cóż, najwyżej nasiusiam znowu, zobaczymy co przyjdzie z laboratorium.
Stary 2011-04-27, 20:43   #2236
ashika
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez zoskasamoska Pokaż wiadomość
Dziś jestem po rozstaniu z facetem,z facetem dla którego narkotyki to codzienność,trawa,białe,d o tego popic skrzynką piwka i uwierzcie związek z takimś kims tylko niszczy.Tymbardziej jesli ktos ma słabą psychikę,ja takową akurat ma i co do tego faceta przeliczyłam sie bardzo.
Taki ktos sie nie zmieni jesli sam nie chce.Nic nie pomogą płacze,krzyki groźby jesli ktos leczyć sie nie chce to nie warto walczyc,wiem bo walcze z jego nałogiem i na nic sie to zdaje.Wizyty u teraputki miał dosłownie gdzies,bo jak on to mówi on nie chce sie leczyc,bo chory nie jest.

Tak, coś o tym wiem i jeszcze dodam od siebie....
Jeśli spotykasz się z facetem i na początku wszystko jest ok a później twoja intuicja zaczyna szaleć to jej zaufaj, nie zagłuszaj swojego wewnętrznego głosu który sprawia że jesteś dziwnie zazdrosna o jego eks bo może się okazać że facet nawala (i przyznaje się że to z powodu kumpli, dragów itd) właściwie z powodu owej eks.
( Po rozstaniu zobaczyłam ją na imprezie z jego inicjałami wytatułowanymi na ramieniu oraz naszyjnik z pierwszą literką jego imienia, i wtedy dotrało do mnie że gdy on mówił mi że idzie z kumplami, to był z nią i z kumplami lub bez)

---------- Dopisano o 20:43 ---------- Poprzedni post napisano o 20:37 ----------

Cytat:
Napisane przez moooniek Pokaż wiadomość
mnie na szczęście "tylko" pół roku...
to o 5 miesięcy za dużo..
( w pierwszym miesiącu nie było problemów)
Jakbym czytała o sobie i dokładnie w pierwszym miesiącu faktycznie nie było problemów, starał się i nie palił, ale później to było z każdym tygodniem gorzej.... eh mimo że minął ponad rok i po roku spotkałam sie z nim i rozmawialismy bez emocji i wiem że nic do niego już nie czuję, to i tak o nim myślę ( to chyba dlatego że gdyby nie to co pisałam post wyżej to pewnie bylibyśmy szczęśliwi razem bo jesli chodzi o charaktery to pasowaliśmy do siebie mimo wszystko )
ashika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-27, 20:52   #2237
Karaluszysko
Wtajemniczenie

Cytat:
Zgadzam się. Z dala od wampirów energetycznych!

Coś ode mnie (niestety bardzo świeżego).
Zanim dokonasz jakichś zmian w swoich ciuchach (skrócisz nogawki, zwęzisz koszulę itd.) zastanów się 100 razy, czy jest to naprawdę potrzebne i spróbuj sobie wyobrazić, jak taki ciuch będzie wyglądał po zmianie (może się okazać, że nie będzie się prezentował tak fajnie).
W ten sposób zniszczyłam sobie koszulę
Karaluszysko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-28, 10:52   #2238
szprotka_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Karaluszysko Pokaż wiadomość
Coś ode mnie (niestety bardzo świeżego).
Zanim dokonasz jakichś zmian w swoich ciuchach (skrócisz nogawki, zwęzisz koszulę itd.) zastanów się 100 razy, czy jest to naprawdę potrzebne i spróbuj sobie wyobrazić, jak taki ciuch będzie wyglądał po zmianie (może się okazać, że nie będzie się prezentował tak fajnie).
W ten sposób zniszczyłam sobie koszulę
i przed skróceniem wypierz daną rzecz. skróciłam spodnie. były ok do momentu wyprania. levisy mi się skurczyły, a nie chcieli mi przyjąć na reklamacje właśnie z tego względu, że spodnie były skracane (więc znana marka też nie gwarantuje jakości)
szprotka_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-28, 17:08   #2239
amber2046
Zakorzenienie

Nie pakuj luzem szklanych młynków.
Moje rzeczy i torba były w poniedziałek pokryte ulubioną ognistą mieszanką przypraw kamisu.

Crucify Your Mind
amber2046 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-29, 07:45   #2240
happys
Zadomowienie

tak samo nie pakuj do torebki jogurtów, śmietany itp. nie zawiniętych w siatkę, bo coś może przebić i pozbawi cię ulubionej torebki, na szczęście pomyślałam w porę
happys jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-29, 09:10   #2241
201803290936
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez amber2046 Pokaż wiadomość
Nie pakuj luzem szklanych młynków.
Moje rzeczy i torba były w poniedziałek pokryte ulubioną ognistą mieszanką przypraw kamisu.
Cytat:
Napisane przez happys Pokaż wiadomość
tak samo nie pakuj do torebki jogurtów, śmietany itp. nie zawiniętych w siatkę, bo coś może przebić i pozbawi cię ulubionej torebki, na szczęście pomyślałam w porę
A kosmetyki (pudry, szminki) noś w osobnej kosmetyczce lub kieszonce, bo jak Ci się coś otworzy to będziesz miała wiadomo co w torebce.
Stary 2011-04-29, 11:53   #2242
susurri
Raczkowanie

GG do susurri

*Jak ktoś Ci tłumaczy coś o czymś słyszałaś 100razy posłuchaj do końca bo mówiąca osoba chce przekazać coś z serca i czasami wtrąci coś o czym nie wiesz. (Zarozumialstwo nie poplaca)
*Malowanie się minuty przed wyjściem nie popłaca dobremu rozsmarowaniu fluidu
*Nie zawsze trzeba być ufnym (chłopak zostawil mnie dla byłej) a kiedy ona już go zostawi nie można mu wybaczyć po paru czułych słówkach
*Najlepsze odchudzanie to takie kiedy się po prostu zbytnio nie starasz. Wystarczy odstawić słodycze i lekko mniej jeść. Kiedy się tylko myśli o diecie więcej się tylko je.
*Moje najgłupsze myślenie" Te czerwone kreski w moim wieku to nie mogą być rozstępy" A jednak były tylko potem już były białe:/
susurri jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-29, 16:18   #2243
Dagusiac
Zakorzenienie

Cytat:
A kosmetyki (pudry, szminki) noś w osobnej kosmetyczce lub kieszonce, bo jak Ci się coś otworzy to będziesz miała wiadomo co w torebce.
Popieram. Wrzuciłam luzem do torebki garść kosmetyków. Rzuciłam torebką, róż do policzków się skruszył i rozsypał, brudząc podszewkę i wszystko co było w torbie.
Stary 2011-04-29, 19:33   #2244
happys
Zadomowienie

jak już jesteśmy przy kosmetykach, wszelkie cienie, róże pudry w kamieniu kładź z dala od krawędzi bo niechcący strącisz, stracisz cień i będziesz mieć przebarwiony dywan w tym miejscu
happys jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-29, 20:01   #2245
Maggie93
Zakorzenienie

GG do Maggie93

Cytat:
Napisane przez happys Pokaż wiadomość
jak już jesteśmy przy kosmetykach, wszelkie cienie, róże pudry w kamieniu kładź z dala od krawędzi bo niechcący strącisz, stracisz cień i będziesz mieć przebarwiony dywan w tym miejscu
O tak.. Zwłaszcza jak masz jakieś pałętające się po domu zwierzątko typu kot lub pies.
I nie daj się zwieść solidnie wyglądającemu opakowaniu. Ukochane cienie Bobbi Brown mi sie pokruszyły po milionowym strąceniu z półki
A na dywanie pod lustrem mam śliczną śliwkową połyskującą plamę po innym cieniu.

Kiedy wiesz, że naprawdę, ale to absolutnie nie możesz już wydać ani grosza, bo priorytetem jest oddanie kilku drobnych długów, warto choćby spróbować poćwiczyć silną wolę i nie dać się namówić koleżance na mały wypad do centrum handlowego

Jeśli podoba ci się facet, śni ci się po nocach i tylko czekasz aż się znowu spotkacie, to kiedy to wreszcie nastąpi, spróbuj wykrzesać odrobinę odwagi, żeby przynajmniej móc mu spojrzeć w oczy itd. Inaczej on stwierdzi, że go unikasz, a ty, minutę po tym jak zniknie za horyzontem, zaczniesz bardzo żałować, że czegoś tam nie zrobiłaś
Stary 2011-04-30, 11:16   #2246
boinnenazwybylyzajete
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Maggie93 Pokaż wiadomość
Jeśli podoba ci się facet, śni ci się po nocach i tylko czekasz aż się znowu spotkacie, to kiedy to wreszcie nastąpi, spróbuj wykrzesać odrobinę odwagi, żeby przynajmniej móc mu spojrzeć w oczy itd. Inaczej on stwierdzi, że go unikasz, a ty, minutę po tym jak zniknie za horyzontem, zaczniesz bardzo żałować, że czegoś tam nie zrobiłaś
Wczoraj to przeżyłam I raczej już są nikłe szanse, że jeszcze na siebie wpadniemy

Mother
Tell your children not to walk my way
Tell your children not to hear my words
boinnenazwybylyzajete jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-30, 14:30   #2247
novemberry
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Maggie93 Pokaż wiadomość
O tak.. Zwłaszcza jak masz jakieś pałętające się po domu zwierzątko typu kot lub pies.
I nie daj się zwieść solidnie wyglądającemu opakowaniu. Ukochane cienie Bobbi Brown mi sie pokruszyły po milionowym strąceniu z półki
potwierdzam, nowy krem został unicestwiony przez mojego psa, który strącił go z półki, odkręcił i zjadł skubany
novemberry jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-30, 22:19   #2248
ashika
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez susurri Pokaż wiadomość
*Nie zawsze trzeba być ufnym (chłopak zostawil mnie dla byłej) a kiedy ona już go zostawi nie można mu wybaczyć po paru czułych słówkach
:/
Jakbym czytała o sobie.
Dodam jeszcze:
Bądź czujna, jeśli facet zbyt dobrze i często wspomina swoją byłą. Czasem facet tak się świetnie kamufluje i przykrywa romans z była problemami z narkotykami , że dopiero jakis miesiac po rozstaniu pokapujesz co było grane i to przez zupełny przypadek. ( Do dzis jak widzę te klientkę to mam ochotę jej coś zrobić)
ashika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-01, 09:45   #2249
ellish
Zakorzenienie

Cytat:

polecam mydlo w żelu, swietna sprawa. O wiele bardziej skuteczne niz zwykle mydlo, nie trzeba zadnych do tego chusteczek, wody. Mydelko jest małe, poreczne, do tego nawilza. Zawsze mam w torebce, rzecz ktorej nigdy nie wyciagam.
ellish jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-01, 15:22   #2250
Baby14
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez susurri Pokaż wiadomość
*Jak ktoś Ci tłumaczy coś o czymś słyszałaś 100razy posłuchaj do końca bo mówiąca osoba chce przekazać coś z serca i czasami wtrąci coś o czym nie wiesz. (Zarozumialstwo nie poplaca)
*Malowanie się minuty przed wyjściem nie popłaca dobremu rozsmarowaniu fluidu
*Najlepsze odchudzanie to takie kiedy się po prostu zbytnio nie starasz. Wystarczy odstawić słodycze i lekko mniej jeść. Kiedy się tylko myśli o diecie więcej się tylko je.
*Moje najgłupsze myślenie" Te czerwone kreski w moim wieku to nie mogą być rozstępy" A jednak były tylko potem już były białe:/
zgadzam się
Baby14 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości